Kesän festarit

  • 525 798
  • 3 030

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eikös nuo ole Kuopio rockin kokoiselle tapahtumalle aika kovat nimet pääesiintyjiksi vaikka ei kaikille maistukaan?
Nightwish on viimeksi esiintynyt Kuopiorockissa 2012 joten ainakin sen suhteen ihan kova kiinnitys. Muutenkin Nightwish tekee yleensä Suomessa ehkä sen kahdesta kolmeen keikkaa kesällä (jos ovat kiertueella) ja toinen siis julkistettiin aiemmin Rockfestiin.

Toki eihän tuo kaikille uppoa. Itselle tuo Amaranth ei oikein toimi, mutta muut julkistetut olivat kyllä kiinnostavia näistä rock-esiintyjistä. Tulihan tuonne lippu hankittua heti.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei ole sattumaa, että heviä ja iskelmää tarjotaan festareista toiseen samaan ohjelmistoon pitäen silti festarin nimessä ”rock” - päätteen. Kohderyhmät näillä kahdella skenellä ovat lähempänä kuin arvata saattaakaan. Kattaus on kuin tehty suht ostovoimaiselle keski-ikään joutaneelle pariskunnalle, jossa ukko on kaljaan menevä nappiverkkareinen Amorphis/Stamina/Kotiteollisuus fani, jonka kulahtaneen bändipaidan alta pilkottaa kevyt kumpu. Tämän asiakkaan vaimo taas on kuin itsekin ilmetty Kaija Koo ja biisit osataan ulkoa takaperin kännissäkin eikä Lauri Tähkällekään käsilaukku crowmoorissa naamaa nyrpistellä.
Selvä iskelmän suurkuluttaja.

Kun nämä kohderyhmät ripotellaan mukavasti sekaisin, sitoutetaan tämä ja tuhat muuta parivaljakkoa soljuvasti festari-viikonloppuun. Kuin alleviivauksena ja lahjana näille peijjaisille, on yhtyeitä mitkä tarpeen vaatiessa soittavat kumpaakin genreä, vaikka saman keikan aikana. Tästä olkoot Apulanta esimerkki.

Harvassa ovat puritanistiset yhden genren tapahtumat, kuten blues-festarit ym.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Suomen festarikesän voi nykyään jakaa omasta mausta riippuen 3-4 eri luokkaan. KuopioRock on nykyaikana ehkä paras esimerkki näistä keskikokoisista välimallin festareista, jotka usein ovat rock/raskaan musiikin painotteisia, mutta missä on kaikkea muutakin. Se on vähän sellainen pikku Ilosaari, hyvin samantyyppinen, mutta kävijämäärältään puolet pienempi. Ja sen alapuolella on sitten seuraava taso, jossa on taas näitä vastaavia raskas rock painotteisia yleisfestareita, kuten vaikkapa Porispere..
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Steelfest hellii, tai rankaisee miten vaan, äärimetallin ja aidon menon (tm) ystäviä marssittamalla Hyvinkäälle legendaarisen Deiciden, sekä Sodomin. Heille tulitukea antavat mm. seuraavat orkesterit, ja lisää on vielä luvassa.
MOONSORROW
PRIMORDIAL
VENOM INC
NIFELHEIM
IMPALED NAZARENE
PROFANATICA
DENIAL OF GOD
WHITE DEATH
W.A.R*
MÖRK GRYNING
VOMITORY
MISÞYRMING
OSCULUM INFAME**
MELECHESH
INFERNAL WAR
DRUADAN FOREST ***
SHAPE OF DESPAIR
WARMOON LORD
AKITSA
DIOCLETIAN
CADAVER
SETH****
HECATE ENTHRONED
FAUSTIAN PACT
TOTENWACHE
HAVUKRUUNU

BORGNE
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kuin alleviivauksena ja lahjana näille peijjaisille, on yhtyeitä mitkä tarpeen vaatiessa soittavat kumpaakin genreä, vaikka saman keikan aikana. Tästä olkoot Apulanta esimerkki.
Apulantahan on vuosituhannen vaihteen huikean levytrilogiansa (Aivan kuin kaikki muutkin, Plastik, Heinola 10) jälkeen ollut koko ajan vahvemmin eräänlainen kulutuskulttuurin ja laskelmoitujen markkinasegmenttianalyysien yhtyemuoto. Tätä alleviivaamassa ovat mm. aiemman Levy-Yhtiö Oy:n hassuttelunimiversio Päijät-Hämeen Sorto ja Riisto Oy, Apulanta-sähkösopimus jne.

Vaikea sanoa, onko kyse jostakin Wirtasen pastissista, yhteiskuntakritiikistä, metatason post-punk-touhusta vai mistä. Se rouhean särmikäs, aidosti erilainen levytrilogia on kuitenkin onneksi edelleen olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
90-luku soitti ja sanoi järjestävänsä festarit Turussa, kertoilee Rumba. Aika kova kattaus.


Punk in Drublic: NOFX (USA), Pennywise (USA), Circle Jerks (USA), Face to Face (USA)
To 4.6.2020 Turku, Vanha suurtori
Liput 69 €
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämä Amaranthe on näköjään joka paikassa ja ilmeisen isonakin esiintyjänä? Ei siinä mitään, mun mielestä vaan täysin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tavaraa.
Jotenkin ei meikäläisellekään uppoa vaikka yleisesti näistä naisvetoisista melodisista rock- /metallibändeistä pidänkin. Amaranthessa vaan kyllä tökkii joku, vaikka sinänsä esim. laulajassa ei ole mitään vikaa etenkään ulkoisesti. Toisaalta osaavat kyllä biisejä tehdä siinä mielessä hienosti että aika helposti ne jää korvamadoksi.

Mielenkiinnolla odottelen kyllä onko tuo Amaranthe nyt tosiaan Kuopiorockissa jonkun kolmen päivän pääesiintyjä. Sinänsä olisi kyllä jännä veto jos 3/3 pääesiintyjistä vetäisi keikkansa lontooksi, vaikka toki Nightwish suomalainen bändi onkin. Uskallan nimittäin sanoa että Nightwish ja Within Temptation on Kuopiossa pääesiintyjät omina päivinään (NW varmaan lauantaina) ja sitten WT johonkin päivälle. Useinhan Kuopiorockissa on tuo perusvarma Apulanta vienyt yhden pääesiintyjän paikan.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
John Smith rock festival täydensi tänään palettiaan kuuden orkesterin verran, kun ensi heinäkuussa Peurunkaan saapuvat: Soilwork, Sparzanza, The dark element, Turmiön kätilöt, Dawn of Solace ja Diablo.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.

Sweden Rock tarjoaa kesän alkuun mukavan vaihtoehdon bänditarjonnallaan niille ketä on saanut jo haitallisen yliannostuksen beast - alkuisista/loppuisista bändeistä tai muuten vaan samoista Suomea vuodesta toiseen kiertävistä leipäpapeista, keiden radiosoitto lähentelee useita säteilyturvakeskuksen suosittelemia lähes kriittisiä viiterajoja (hymiö). Eikä ole edes hankala tuonne logistisesti mennä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tosiaan John Smith tuuttasi pihalle taas kuusi pumppua näin joulun alla eli Testament, orden ogan, The night flight orcherstra, brhg, to die for ja smackbound. Muut itselle vähän tusinaosastoa mutta Testament Suomen Laukaassa ai että. 19/27 julkaistu ja ilmeisesti 2 headlineria vielä paljastamatta.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Turun Kesärauhaan julkistettiin lisää nimiä. Ristoa, Xysmaa ja paikallista Grande Mahoganyä lukuun ottamatta sedälle aika vieraita, Spotifytarkistuksen jälkeen vähän meh rumbaosastoa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Mielenkiintoista tulee seurata, että miten RockFest toimii tämän koronan ja oman megafestarinsa kanssa. Jos yrityksellä on brändi, niin RockFestilla (ja Weekendillä) se on, että aina sattuu ja tapahtuu ja siinä ei asiakaspalvelu ole aina keskiössä olkoonkin, että nyt hommaa vetää Nelonen Media Live, ainakin nimellisesti. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pitäisi show:n olla käynnissä ja ihmeelliseltä tuntuisi, jos saisivat vedettyä sen läpi. Euroopan isoista festareista nyt pillit pussiin tämän kesän osalta ovat pistäneet ainakin Glastonbury, Isle of Wight ja Download. Eli ihmettelen, että mikä on pontimena nyt RockFestilla väistellä väistämätöntä ja elätellä toivoa, että bileet järjestetään.

Perseestä tietenkin kaikki peruutukset, mutta minkä millekin voi, kun ei tuo "flunssa" nyt ole vissiin hetkeen poistumassa, tai hölläämässä tiesulkuja.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli ihmettelen, että mikä on pontimena nyt RockFestilla väistellä väistämätöntä ja elätellä toivoa, että bileet järjestetään.
En ymmärrä sitäkään, että hallitus on kieltänyt kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat toukokuun loppuun, mutta silti esim Judas Priestin 30.5. keikalle myydään edelleen lippuja. Aika sekaisin taitaa olla hommat keikkajärjestäjien toimistoissa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Eli ihmettelen, että mikä on pontimena nyt RockFestilla väistellä väistämätöntä ja elätellä toivoa, että bileet järjestetään.

Lähtevät siitä ajatuksesta, että festarit pidetään normaalisti mikäli viranomaisilta ei tule käskyä, jonka vaikutuksesta niitä ei voida järjestää. Oikeastaan ihan ymmärrettävä lähtökohta heiltä. Itsekään en usko, että pirskeitä pidetään, ja toivon saavani rahat kolmen päivän lipuista takaisin ilman ylimääräistä tappelua.
 

Outsider

Jäsen
Festareiden järjestelyt on varmaan tähän aikaan vuodesta jo siinä pisteessä, että lisäkulut odottelun ajalta ovat olemattomat verrattuna peruuntumiseen, niin siksi kai odotellaan viimeiseen asti.

En muista mitä toukokuun loppuun kestävien rajotuksien kohdalla alunperin tarkalleen mainittiin, mutta jos ne pystyttäisiin poistamaan 1.6. alkaen, niin olisiko jonkunlainen mahdollisuus, että joku 30.5. oleva tapahtuma olisi ihan mahdollista pitää?Lähinnä siis pohdintana miksi Priestin keikkaa ei ole vielä peruttu.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Siinäpä liitteessä kaikkien meidän tuleva festarikesä.
 

Liitteet

  • Screenshot_20200328_100144_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_20200328_100144_com.whatsapp.jpg
    234,8 KB · kertaa luettu: 377

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Mielenkiintoista tulee seurata, että miten RockFest toimii tämän koronan ja oman megafestarinsa kanssa. Jos yrityksellä on brändi, niin RockFestilla (ja Weekendillä) se on, että aina sattuu ja tapahtuu ja siinä ei asiakaspalvelu ole aina keskiössä olkoonkin, että nyt hommaa vetää Nelonen Media Live, ainakin nimellisesti.
Kyllä se niin on, ettei Weekendien järjestäjät enää ole millään tavalla mukana Rockfest 2020 tapahtumassa, vaan järjestelyt on 100% Nelonen Media Livellä.

Itse pidän hyvin todennäköisenä, ettei ensi kesänä suomessa järjestetä ainuttakaan festaria vaikkei peruutuksia toistaiseksi olekaan nähty. Mielelläni olen kuitenkin väärässä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sehän tässä eniten vituttaa, että kesäkuun alkupuolelle suunniteltu Sideways tullaan varmaankin perumaan. Sideways on ollut jo jokusen vuoden parempi kinkeri kuin isoveljensä Flow, joka on vasta elokuussa. Tällä tietoahan isot yleisötapahtumat on kielletty 31.5. saakka, mutta tuskin kukaan - paitsi Juha Mieto - yllättyisi, jos tilanne ei olisi tuolloin vielä ohi. Muuten tämän peruuntumisen vielä kestäisin, muut festarin mielenkiintoiset artistit olen jo nähnyt, mutta L7 puuttuu vielä nähtyjen bändien listastani. Ihan hitusen vituttaa, jos en näe niitä akkoja vieläkään.

Eric Claptonin kesäkuun konsertin kanssa tehtiin muuten aika radikaali veto, sitä siirrettiin vuodella kesäkuuhun 2021. Toivottavasti Clapton on silloin vielä hengissä. En halua maalailla piruja seinille, mutta etenkin iäkkäiden artistien kohdalla vuosi on pitkä aika. Edelleen nimittäin vituttaa se, että Jefferson Airplanen Paul Kantner oli tulossa Suomeen vuonna 2016, mutta viikatemies muutti suunnitelmat.

Mitähän Ruususen unta tuo Rockfest muuten nukkuu? Ajankohtaista-osion viimeisin päivitys viime marraskuulta, kun Iron Maiden julkistettiin pääesiintyjäksi. Nämä kesäkuun alkupuolen tapahtumat ovat todella pahasti liipaisimella, ja kyllä se tuossakin organisaatiossa tasan tarkkaan tiedetään. Loppukesän tapahtumilla on enemmän toivoa, mutta niidenkään puolesta en lähtisi vetoa lyömään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös