Muiden maiden maajoukkueet

  • 157 369
  • 483

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat tosiaan tullaan tänä vuonna pelaamaan Filippiineillä kun kaksi vuotta aiemmin ne pelattiin tietenkin Kuala Lumpurissa Malesiassa.

SM Mallin Jäähallissa tai Pasayn Jäähallissa pidetään nuo Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat tänä vuonna ja kyseinen jäähalli on tuttu viime vuodelta Aasian Jääkiekon Haasteturnauksen pitämisestä.

Toinen vaihtoehto olisi ollut pitää kisat Manilan Jäähallissa lähellä itse Manilan Metropolia, mutta siellä sattuneiden poliittisten ongelmien vuoksi ja kun Pasayn Jäähallilla oli jo selvää pitokokemusta niin ne sitten päätettiin pitää siellä.

Filippiinit kisaisäntänä, Jään Tiikerit eli Malesia, Jään Elefantit eli Thaimaa, Singapore ja Indonesia ovat tulossa pelaamaan kisat kun Intia taas kerran katsoi parhaaksi vetäytyä kisoista.

Ennakkosuosikit ovat hyvin todennäköisesti parin vuoden takainen yllättäjä Filippiinit kisaisäntänä, aiempi ennakkosuosikki Malesia ja tietenkin jo nyt myös MM-ohjelmassakin lopullisen virallisesti debyyttinsä tehnyt Thaimaa jolla tosin Jään Elefanttien osalta on kokemusta ilman muuta ollut nuorten puolella virallisesti tätä aiemmin.

Singaporella ja Indonesiallakin voi olla mahdollisuutensa kisojen kestäessä vaikkakin ne ovat hyvin ohuet ja erittäin riippuvaiset myös suosikkijoukkueiden mahdollisista menetyksistä ja vaikeuksista riippuen.

Viiden joukkueen turnauksessa 1.12.2019-8.12.2019 pelataan Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Loppuottelu.

Saa nähdä, että miten käy.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakois-Aasian Kisoissa tänä vuonna tosiaan ennen pitkää nähdään ainakin kaikkien ensimmäiset kokeilumuotoiset kisat julkisesti myös mielenkiintoisella tavalla pelattavan jääkiekon osalta.

Nimittäin kyse olisi Vesikiekon/Merikiekon/Vedenalaisen Jääkiekon/Vesijääkiekon/Uppokiekon/Uppojääkiekon vastaavien kisojen ja periaatteessa ainakin näillä näkymin ihan MM-arvon sellaisten pelaamisesta.

Jääkiekon isommissa maissa kuten Suomessa tätä Vesipallon tai Uppopallon sukulaislajina jääkiekon vedenalaisena versiona tätä lajia on yleensä pelattu lähinnä huvittelumuotona tai harjoittelumuotona.

Mielenkiintoista tulee kyllä olemaan, että jäävätkö nuo vain kokeilumuotoisiksi vai tuleekohan lajille vakavampaakin pohjaa myöhemmin.

Etenkin kun Vesipallossa ja Uppopallossakin yllättävänkin monella jääkiekon kääpiötasonkin maalla voi olla erittäinkin hyvät mahdollisuudet onnistua ja samoin voisi kai olla myös Vesikiekon, Uppokiekon tai Uppojääkiekonkn parissa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä vuonna ei näillä näkymin valitettavasti pelata Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnausta jossa mukana on ollut viime vuosina myös viime viesteissä paljon esiintynyt Portugalin Jääkiekkomaajoukkue.

2.5.2019 jo ensimmäisen kerran huhuttiin peruuttamisesta ja näillä näkymin kyseinen turnaus on varsinaisesti tältä vuodelta peruttu.

Tosin kulisseissa on paljon puhuttu siitä, että kyseinen turnaus vielä pelattaisiin siirrettynä jolloin menee täpärälle sen pelaaminen ja se pelattaisiin kausittaisena turnauksena jolloin se olisi Kehittyvien Maiden Turnaus 2019-2020 ja aivan heti vuoden alussa tai sitten se tietenkin tämän vuoden osalta lopullisesti perutaan ja pelataan sitten järkevämmällä ajankohdalla vuoden 2020 puolella talvella vuoden alkupuolella selvästi vuoden alkua myöhemmin tai jälleen loppuvuodesta ellei turnausta sitten pahimmassa tapauksessa jopa kokonaan haudata.

Mikäli turnausta pelataan sitten kausittaisena tai selvästi ensi vuoden puolella niin siihen olisivat tulleet viime vuoden osaanottajat mukana tietenkin Portugali ja näillä näkymin tarkoitus oli ainakin tähän asti pelata turnaus Saksan Füssenissä.

Viime vuonna osallistujat olivat Portugali, Andorra, Makedonia ja Irlanti joista tietenkin Makedoniaa nykyään nimitetään Pohjois-Makedoniaksi.

Nyt lähtökohtaisen vahvan perumisen myötä kausittaisen pelaamisen tai ensi vuoden selvemmän turnauksen aikana pelipaikkakin voi muuttua.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Espanjassa pelattavassa Granadan Turnauksessa on ainakin ensimmäisinä vuosina ollut mukana Team Finland eli Suomen C-maajoukkue vuosina 2015-2016 milloin tuota turnausta alettiin ainakin näillä näkymin pelata.

Vuoden 2015 ihan ensimmäisessä ainakin näillä näkymin pelatussa turnauksessa mukana oli Team Finland, Espanjan A-maajoukkue, Seleccion de Hockey Sobre Hielo eli Espanjan B-maajoukkue, useita espanjalaisia seurajoukkueita ja näiden lisäksi suomalaisista harrastetason tai vakavamman ammattitason seurajoukkueista Mr. Taxi Team ja Pitäjänmäen Tarmo.

Vuoden 2016 näillä näkymin toisessa pelatussa turnauksessa mukana oli jälleen Team Finland mitä ei ole parin perumisen jälkeen enää mukana tietenkään nähty, Espanjan A-maajoukkue ja Seleccion de Hockey Sobre Hielo eli Espanjan B-maajoukkue joita ei ole tietenkään myöskään nähty parin perumisen jälkeen, edelliseen vuoteen nähden enintään pari-kolme espanjalaista seurajoukkuetta kun muutoin niitä tietääkseni olisi ollut vain yksi espanjalainen seurajoukkue ja näiden lisäksi mukana olivat suomalaisista harrastetason tai vakavamma ammattitason seurajoukkueista Mr. Taxi Team ja Pitäjänmäen Tarmo.

Vuoden 2016 Granadan Turnauksessa oli ainoan kerran mukana myös Jääkarhujen eli Norjan B-maajoukkue yhdessä ainakin yhden norjalaisen alasarjan tai harrastetason seurajoukkueen kanssa kun muutoin siitä eteenpäin Jääkarhujen B-maajoukkuekin kieltäytyi pari kertaa tulemasta turnaukseen ja sittemmin Norjasta on tullut aina vain alasarjojen tai harrastetason seurajoukkueita turnaukseen.

Tulokset vielä toistaiseksi puuttuvat, mutta hyvällä onnella ne ehkä kenties voivat löytyä kunhan teen hieman lisätiedusteluja.

Peliajallisesti puhuttaessa Granadan Turnaus kuitenkin pelattiin niin vuonna 2015 kun myös vuonna 2016 aina huhtikuussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Afrikassa ennen mahdollista tulevaa Nairobi Cupia Keniassa on tätä ennen ollut viime vuosista puhuttaessa kaksi merkittävää turnausta joista toinen ihan todella pelattiinkin Afrikassa kun taas toinen taas pelattiin siirrettynä turnauksena Arabiemiraateissa mistä lisää tulee sitten myöhemmin lisää juttua toiseen viestiin.

Vuonna 2016 tosiaan pelattiin ensimmäinen varsinainen Jääkiekon Afrikan Cup 24.7-31.7.2016, mutta kaikkina päivinä ei pelattu kun ensimmäinen ja toinen turnauspäivä käytettiin tutustumiseen ja harjoitteluun jäällä.

Muita välipäiviä olivat 28.7.2016 ja 30.7.2016 jolloin sitten vain 26.7.2016 ja 27.7.2016 ja 29.7.2016 ja 31.7.2016 pelattiin itse varsinaisia otteluja turnauksessa.

Jääkiekon Afrikan Cupin osalta kun Rabatin Kuninkaallisessa Jäähallissa oli ongelmansa niin niiden myötä pelattiin Rabatin Pienemmässä Jäähallissa mikä tietenkin toi omat rajoituksensa.

Alun perin Jääkiekon Afrikan Cupiin piti osallistua melkoinen määrä maita Afrikasta ja ne tulevat tähän alle ihan alustavan listan mukaan:

Marokko

Algeria

Tunisia

Egypti

Etelä-Afrikka

Kenia

Libya

Namibia

Nigeria

Djibouti

Norsunluurannikko

Kamerun

Selvää oli, että ajan myötä Libya, Namibia, Nigeria, Djibouti, Norsunluurannikko ja Kamerun jäisivät pois joten 12:sta ilmoittauteensta maasta seuraavat jäivät jatketusti pelaamaan jonkin aikaa ennen turnausta:

Marokko

Algeria

Tunisia

Egypti

Etelä-Afrikka

Kenia

Lopulta hieman koko Afrikan Cupia 2016 vesittäen ehkäpä tärkein ja merkittävin maa samalla koko maanosan tunnetusti parhaimpana eli Etelä-Afrikka kuten myös Kenia jäivät pois jolloin turnaus uhkasi jäädä hieman turhankin pieneksi kun lähtökohtaiset maat olivat siis enää vain Marokko, Algeria, Tunisia ja Egypti.

Siten lisättiin isäntämaalta eli Marokolta B-maajoukkue ja C-maajoukkue jolloin lopullinen lista joukkueittain oli siis seuraava:

Marokon A-maajoukkue

Marokon B-maajoukkue

Marokon C-maajoukkue

Algeria

Tunisia

Egypti

Täten oli edelleen 4 maata, mutta 6 joukkuetta turnauksessa.

Jääkiekon Afrikan Cupissa tosiaan vuonna 2016 oli hieman erilaiset säännöt kuin normaalisti kun jouduttiin tietenkin pelaamaan pienemmässä jäähallissa kuin tavallista.

Peliaikakin oli Marokon, Algerian, Tunisian ja Egyptin Liigaa mukaileva eli tässä tapauksessa hieman normaalia jääkiekkoerää lyhempi aika eli kolme 15 minuutin mittaista erää siis kolmen 20 minuutin erän sijaan.

Nuokin olivat sinänsä lähempänä normaalimpaa jääkiekkoa kuin vaikkapa Argentiinan, Brasilian ja Chilen Liigan vain kaksi erää vaikkakin myös peliajaltaan 25 minuuttia olevaa erää joiden jälkeen olisi seurannut 5-20 minuuttia ja enintään vielä 25 minuuttia rajaltaan ollut Jatkoaika tai niitä enintään kaksi jolloin aina normaalin jääkiekon kolmas erä olisi ollut periaatteessa noiden maiden pääsarjatasolla se Jatkoaika.

Jatkoaika pystyi olemaan Afrikan Cupissa saman verran enintään toisella mahdollisella sellaisella eli 15 minuutilla joskin näiden maiden eli Marokon, Algerian, Tunisian ja Egyptin sarjojen oman Loppuottelun ja Pronssiottelun säännön mukaisesti tämänkin turnauksen eli Afrikan Cupin Pronssiottelun ja Loppuottelun mukainen 20 minuutin Jatkoaika enintään toisella mahdollisella sellaisella oli mahdollinen.

Afrikan Cupin pelit pelattiin tietenkin jäähallin pienen koon vuoksi kolmella kolmea vastaan tai ilman maalivahteja pelattaessa neljällä neljää vastaan.

Afrikan Cupin aikana kokeiltiin myös Marokon, Algerian, Tunisian ja Egyptin Liigaa mukaillen hieman ja ajoittain kansainvälisen jääkiekon sääntöjäkin venyttäen tai jopa niitä rikkoen myös enemmän jalkapallon tapaista vapaata peliaikaa eli ottelun alun jälkeen siis ilman todella merkittäviä muita syitä kello kävi koko ajan pois lukien maaleja.

Välillä myös noiden maiden pääsarjatasojen mukaisesti esimerkiksi ottelun erän varsinaisen aloituksen jälkeen ilman Päätoimitsijan erityistä määräystä tai maalia ei otteluissa keskialueelle palattu vaan katkon aikana aloituspaikka oli vapaa sen mukaan, että milloin tapahtui rike tai pelikatko jolloin kulmasta aloittamiset olivat esimerkiksi vapaampia kuin monien muiden maiden pääsarjakiekkoiluissa.

Mielenkiintoisena oli ainakin vielä kaksi muuta piirrettä näiden maiden liigoista mukana turnauksessa:

Ensimmäisenä näistä piirteistä maalivahdin katkaistaessa pelin liian monta kertaa otteluun tai pitäessä liian pitkään kiekkoa hallussa aloitettiin muun normaalin aloituspisteen sijaan suoraan maalivahdin alueen edestä tai takaa jolloin tosin ottelut olivat mennä melkoiseksi kehimiseksi ahtaassa tilassa helpostikin.

Toisena ja viimeisenä näistä piirteistä puhuttaessa muun muassa 2 minuutin jäähyjä niiden arvoisista rikkeistä ei vihelletty vaan ainoastaan 5 ja 10 minuutin jäähyjä jolloin jokaisesta 2 minuutin jäähystä kuten koukkauksesta tuli automaattinen vapaalyöntilaukaus Päätoimitsijan tai Linjatoimitsijan määräämältä alueelta missä rike tapahtui.

Riittävän vakavasta rikkeestä tai 2+2 tason jäähystä normaalisti tuli sen sijaan automaattinen Rangaistuslyöntilaukaus mikä myös selitti sitä, että miksi joissakin turnauksen otteluissa oli erittäin paljon maaleja!

Tuota kieltämättä olisi mielenkiintoista kokeilla jossain ihan alasarjan tason kotimaisessa jääkiekossa, että tosiaan lievistä jäähyistä ja silloin kun kukaan ei loukkaantuisi niin tulisikin sitten rankkari siitä sitten rangaistukseksi.

Sen sijaan turnaukseen ei hyväksytty ajoittain käytettyä Marokon, Algerian, Tunisian ja Egyptin Liigojen sääntöä siitä, että pelaajavaihdot olisivat kiellettyjä muuten kuin vain poikkeustapauksissa eli loukkaantumisen tai pelikiellon tullessa kyseeseen muutoin kuin tietysti maalivahdin pois vetäyttämisen tapauksessa missä pelaajavaihto tietenkin oli myös mahdollinen.

Lisäksi turnaukseen ei hyväksytty mahdollista Rangaistuslyöntilaukauskilpailun korvaamaa menetelmää eli Jatkoajan jatkamista jatkamista enintään kahden lisäerän päättyessä vielä kahdella lisäerällä lisää, erillisten Uusintaottelujen pelaamista tai myöskään voittamista kotimaalisäännöin, vierasmaalisäännöin tai erinäisin muiden yhteismaalisääntöjen turvin.

Tosin noita maalisääntöjen voittoja ei ehdotettu muihin otteluihin kuin vain Jääkiekon Afrikan Cupin Alkueriin.

Seuraavaan viestiin laitan tuon vuoden 2016 Afrikan Cupin ottelujen tulokset kun ne eivät välttämättä tähän erittäin pitkään taustoittamisen viestiin mahdu ja en viitsi tällä erää ottaa riskiä siitä, että välttyy noilta Virhe 503-tason viesteiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Afrikan Cup pelattiin Marokossa vuonna 2016 seuraavin tuloksin kun mukana tosiaan olivat Marokon A-maajoukkue, Marokon B-maajoukkue, Marokon C-maajoukkue, Algeria, Tunisia ja Egypti.

Otteluja pelattiin 26.7.2016, 27.7.2016, 29.7.2016 ja 31.7.2016 muiden päivämäärien eli 24.7.2016, 25.7.2016, 28.7.2016 ja 30.7.2016 ollessa vain vapaapäiviä turnauksessa tutustumisen tai harjoittelun muodossa.

Turnauksessa pelattiin Alkuerät kahdessa lohkossa, Välierät, Sijoitusottelu, Pronssiottelu ja Loppuottelu ja Alkueristä laitan myös pistetilanteet mistä lähdettiin jatkopeleihin:

Jääkiekon Afrikan Cup 2016 Alkuerät A-lohko

26.7.2016

Marokko-Marokko C 7-2

27.7.2016

Marokko C-Marokko B 3-8

Marokko-Marokko B 18-8

Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Alkuerien A-lohkon pistetilanne:

Marokko 6 pistettä

Marokko B 6 pistettä

Marokko C 0 pistettä

Marokon A-maajoukkue ja Marokon B-maajoukkue Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Välieriin ja Marokon C-maajoukkue Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Sijoitusotteluun

Jääkiekon Afrikan Cup 2016 Alkuerät B-lohko

26.7.2016

Tunisia-Egypti 19-0

27.7.2016

Algeria-Egypti 15-3

Tunisia-Algeria 11-6

Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Alkuerien B-lohkon pistetilanne:

Tunisia 6 pistettä

Algeria 3 pistettä

Egypti 0 pistettä

Tunisia ja Egypti Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Välieriin ja Egypti Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Sijoitusotteluun

Jääkiekon Afrikan Cup 2016 Välierät

29.7.2016

Marokko-Algeria 17-10

Tunisia-Marokko B 11-8

Marokon A-maajoukkue ja Tunisia Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Loppuotteluun ja Algeria ja Marokon B-maajoukkue Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Pronssiotteluun

Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Sijoitusottelu

31.7.2016

Marokko C-Egypti 2-1

Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Pronssiottelu

31.7.2016

Algeria-Marokko B 21-11

Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 Loppuottelu

Tunisia-Marokko 8-7

Tunisia voitti Jääkiekon Afrikan Cupin 2016 mestaruuden jolloin Marokon A-maajoukkue oli toinen, Algeria oli kolmas, Marokon B-maajoukkue oli neljäs, Marokon C-maajoukkue oli viides ja Egypti oli kuudes ja viimeinen turnauksessa.

Kaikkiaan turnaus on toistaiseksi ollut ainoa täysin Afrikan mantereella pelattu jääkiekon suurempi turnaus näihin päiviin asti toistaiseksi mistä kohta lisää kun tämä turnaus sai tietenkin viime vuonna jatkoa tavallaan, mutta mitä ei lopulta sitten ihan voitu Afrikassa pelata sinällään.

Turnaus meni loppupelissä yllättävänkin odotetuissa merkeissä joskin Algerian pieni vaisuus ajoittain tietysti yllätti kun muutoin tosiaan joko kisaisäntä Marokko tai Tunisia olivat käytännössä Etelä-Afrikan vetäydyttyä turnauksesta silloisessa tilanteessa ne kovimmat maat turnauksen voittamaan.

Hieman mestaruuden arvoa vähensi tietysti se, että Etelä-Afrikka oli turnauksesta poissa vaikkakin sen maajoukkue eli Kiekko-Pantterit tai Kiekko-Sarvikuonot olisivat todennäköisesti jyränneet matalaksi kaikki muut osallistuneet maat ainakin silloin vähän liiankin helposti eikä edistymisestä huolimatta taitaisi näistä maista vieläkään olla juuri sille vastusta.

Tosin nopeasti näiden muidenkin Afrikan maiden jääkiekkoilu on kaikessa erittäin pienessä koossaan kuitenkin merkittävä siinä missä Kiekko-Panttereilla tai Kiekko-Sarvikuonoilla jääkiekkoilu tuntuu olevan koko ajan enemmän tai vähemmän taantumassa tai laskusuunnassa.

Seuraavassa viestissä tulee asiaa viime vuonna pelatusta vuoden 2018 Jääkiekon Afrikan Cupista joka sai lopulta kuitenkin hieman erilaisemman nimen ja jota ei valitettavasti voitu pelata tarkoitetusti juurikin selkeästi Afrikassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime vuonna tosiaan tarkoitus oli pelata jälleen ja kaikkiaan toisen kerran Jääkiekon Afrikan Cup ja tällä kertaa se olisi ollut Egyptissä ja se olisi pelattu vuonna 2018 Kairon Jäähallissa.

Tuotenimeltään Jääkiekon Afrikan Cupia 2018 markkinoitiin Egyptissä myös nimellä Jääkiekon Farao-Cup/Jääkiekon Faraoiden-Cup/Jääkiekon Faarao-Cup/Jääkiekon Faaraoiden-Cup.

Ikävä kyllä Kairon Jäähallissa oli omat ongelmansa suurempimuotoisen sellaisen suhteen ja kun lopulta turnauksesta näytti tulevan pannukakku jäähalliolojensa suhteen niin Arabiemiraatit ojensi auttavan kätensä.

Tätä ennen mikäli aivan väen välttämättä Jääkiekon Afrikan Cup olisi pelattu viime vuonna edelleen Egyptissä niin silloin olisi pitänyt turvautua suurin piirtein Libanonin Beirutin Jäähallin luokkaan eli 20x20 luokan jäähalliin tai sitten vain enintään kuudenneksen kokoiseen pienjäähalliin normaalista kansainvälisen jääkiekkoilun tason kaukalosta.

Aluksi Jääkiekon Afrikan Cupin piti ennen Arabiemiraattien auttavaa kättä mennä Etelä-Afrikkaan kun muut Afrikan maat turnauksesta eivät halunneet pitää turnausta uudestaan niin lyhyen ajan sisällä ja Marokko oli jo turnauksensa järjestänyt vuonna 2016 jossa siinäkin olivat olleet ongelmansa.

Aluksi tosiaan Egyptissä tai Etelä-Afrikassa järjestettävässä Jääkiekon Afrikan Cupissa 2018 piti pelata seuraavat maat taas kerran:

Marokko

Algeria

Tunisia

Egypti

Kenia

Etelä-Afrikka

Lopulta sitten taas kerran Etelä-Afrikka päätti vetäytyä kuten myös Keniakin jolloin Marokko, Algeria, Tunisia ja Egypti vaikuttivat jäävän pelaamaan keskenään Egyptissä miten taisivat.

Välillä oltiin peruuttaa koko turnaus, mutta siihen ei tarvinnut ryhtyä kun Arabiemiraatit tulivat tekemään ehdotuksen josta ei voinut kieltäytyä.

Siten hieman muuttuneeseen turnaukseen olivat tulossa seuraavat maat kun vielä Libanonkin innostui tulemaan turnaukseen:

Arabiemiraatit

Marokko

Algeria

Tunisia

Egypti

Libanon

Valitettavasti hieman ennen sittemmin muunnettua, mutta edelleen Afrikan Cupin hengen säilyttänyttä turnausta kohtasi vielä yksi pieni takaisku kun Marokko tosiaan päätti jäädä pois turnauksesta jolloin jäi viisi maata vain pelaamaan.

Seuraavassa viestissä tulee hieman juttua enemmänkin tästä turnauksesta, mutta mikäli ihan kaikki maat tosiaan olisi ottaneet osaa turnaukseen niin siinä olisi ollut jo 8 maata joskin pitää muistaa Arabiemiraattien ja Libanonin tulleen mukaan vain kun turnaus siirrettiin Arabiemiraatteihin pelattavaksi ja ei suinkaan ennen sitä.

Siltikin ainakin parhaimmassa tapauksessa olisivat pelanneet siis Marokko, Algeria, Tunisia, Egypti, Kenia, Etelä-Afrikka, Arabiemiraatit ja Libanon.

Näistä hyvin todennäköisesti Arabiemiraatit ja Etelä-Afrikka olisivat olleet turnauksen kaksi parasta joukkuetta vaikka myös Marokolla tai Tunisialla olisi voinut olla pieni sanansa sanottavana.

Joka tapauksessa seuraavassa viestissä tulee juttua turnauksesta ja sen muutoksista pelillisesti kun joukkuemäärät hieman vähenivät kuten sääntömuutoksistakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Afrikan Cupista viime vuonna eli 2018 tuli osittain pannukakku kun lopulta turnaus jouduttiin tosiaan pelaamaan osin Afrikasta pois siirrettynä Arabiemiraateissa.

Siten oikeastaan viime vuoden Jääkiekon Afrikan Cupia tai myös etenkin alustavan kisaisäntänä olleen Egyptin aseman muistaen Jääkiekon Farao-Cupia/Jääkiekon Faraoiden-Cupia/Jääkiekon Faarao-Cupia/Jääkiekon Faaraoiden-Cupia pelattiin hieman erilaisen nimen alla.

Kun turnausisäntä Egyptin sijaisena oli Arabiemiraatit niin siten turnauksesta tuli Jääkiekon Afrikan-Arabian Cup tai Jääkiekon Arabian-Afrikan Cup yhteisesti ja myös nimitystä Jääkiekon Arabian Farao/Faarao Cup käytettiin osin senkin takia, että se ei menisi sekaisin jääkiekon normaalimman Jääkiekon Arabi Cupin kanssa jossa tietenkin pelaa suurin osa Lähi-Idän tai Persianlahden maista.

Kun muutenkin Marokko jäi tosiaan vielä viime hetkellä pois niin turnausformaattia aiottuun malliin eli vuoden 2016 Afrikan Cupin pohjalta Alkueriä, Sijoitusottelua, Pronssiottelua ja Loppuottelua ei voitu sellaisenaan pelata.

Siten yksinkertaisesti tällä kertaa viime vuoden eli vuoden 2018 Jääkiekon Afrika Cup tai nyt hieman erilaiselta nimeltään vuoden 2018 Jääkiekon Afrikan-Arabian Cup, Jääkiekon Arabian-Afrikan Cup tai myös Jääkiekon Arabian Farao/Faarao Cup pelattiin yksinkertaisen sarjajärjestelmän mukaisesti missä sitten turnausten ottelujen päätyttyä ratkaistaisiin voittajat.

Osa tietenkin turnauksen joukkueista oli edelleen erinomaisia.

Libanon ilahdutti otteillaan jääkiekon periaatteellisena vasta-alkajana pitkästä aikaa sitä aktiivisemmin harjoittavana kun taas Algerialta tapahtui järkyttävänkin oloinen taantuma vielä vuosi sitten ellei sitten tietysti mahdolliset tai loukkaantumiset selittäisi surkeutta ja Egypti tuntui pysyvän odotetun huonolla, mutta edes vähän yllättäneellä tasollaan.

Edellisen Jääkiekon Afrikan Cupin voittaja Tunisiakaan ei pystynyt ihan haastamaan Arabiemiraatteja toisin kuin ehkä jopa odotettiin ennen turnausta.

Itse asiassa Tunisia nuijittiin Arabiemiraattien toimesta melko lailla maanrakoonkin ja se koki järkytyksen hävitessään myös Libanonillekin melkoisen suurin lukemin!

Vuoden 2018 Jääkiekon Afrikan-Arabian Cupissa, Jääkiekon Arabian-Afrikan Cupissa tai myös Jääkiekon Arabian Farao/Faarao Cupissa pelasivat siten seuraavat maat:

Arabiemiraatit

Libanon

Tunisia

Egypti

Algeria

Nämä 5 maata kohtasivat kun tämä yllä mainittu turnaus pelattiin lopulta tammikuun, helmikuun tai maaliskuun 2018 sijaan lopulta huhtikuussa 2018 Kairon Jäähallin ja Egyptin sijaan päivämäärinä 3.4.2018-7.4.2018 ilman välipäiviä Arabiemiraateissa Zayedin Sports City Ice Rinkin eli Zayedin Urheilukaupungin tai Urheilun Kaupungin Jäähallissa.

Mikäli Marokko olisi pelannut niin sitten olisi pelattu jälleen kahdessa lohkossa tai kenties niitä ilman myös välipäiviä sisältäen turnaus Alkuerin, Välierin, Sijoitusottelun, Pronssiottelun ja Loppuottelun sisältäen jolloin turnaus olisi sitten ollut vähän pidempi tai vähän lyhyempi.

Ennen tuloksia vielä itse säännöistä on sanottava sen verran, että edelliseen eli vuoden 2016 Jääkiekon Afrikan Cupiin verrattuna heti kun turnaus siirtyi Arabiemiraatteihin niin erät olivat jälleen normaalin jääkiekon pituisia.

Eikä muitakaan säätöerikoisuuksia sallittu vaikkakin mahdollisesti joko jäähallin pienen koon tai muuten vain juurikin Algerian, Tunisian, Egyptin ja Libanonin pääsarjakäytäntöjä noudattaen yhdessä asiassa oltiin valmiita joustamaan.

Kuten myös pois jääneen Marokonkin ollessa mahdollisesti mukana turnauksessa saatettiin tosiaan joustaa ja noudattaa kolmella kolmea vastaan tai maalivahtien ollessa poissa jäältä neljällä neljää vastaan pelaamista johon näissä maissa oltiin enemmän totuttu olosuhteiden pakosta pois lukien tietenkin silloin tällöin käytössä olleita isompiakin maiden jäähalleja.

Seuraavaan viestiin laitan nuo tulokset kun voi olla, että ne eivät ehkä tähän mahdu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä itse tulokset turnauksesta päivämäärien 3.4.2018-7.4.2018 väliseltä ajalta joka oli käytännössä Jääkiekon Afrikan Cupin 2018 arvoa vastaava pitopaikastaan ja sen vaihdosta aiheutuneista erikoisuuksista huolimatta kun mukana siinä olivat Arabiemiraatit, Libanon, Tunisia, Egypti ja Algeria:

Jääkiekon Afrikan-Arabian Cup/Arabian-Afrikan Cup/Arabian Farao Cup/Arabian Faarao Cup 2018

3.4.2018

Libanon-Algeria 16-3

Arabiemiraatit-Egypti 7-0

4.4.2018

Egypti-Tunisia 4-12

Algeria-Arabiemiraatit 4-9

5.4.2018

Libanon-Egypti 18-2

Arabiemiraatit-Tunisia 11-2

6.4.2018

Egypti-Algeria 8-7

Tunisia-Libanon 3-10

7.4.2018

Tunisia-Algeria 8-3

Arabiemiraatit-Libanon 5-3

Jääkiekon Afrikan-Arabian Cupin/Arabian-Afrikan Cupin/Arabian Farao Cupin/Arabian Faarao Cupin 2018 pistetilanne:

Arabiemiraatit 12 pistettä

Libanon 9 pistettä

Tunisia 3 pistettä

Egypti 3 pistettä

Algeria 0 pistettä

Arabiemiraatit voittivat Jääkiekon Afrikan-Arabian Cupin/Arabian-Afrikan Cupin/Arabian Farao Cupin/Arabian Faarao Cupin 2018 mestaruuden, Libanon oli toinen, Tunisia oli keskinäisen ottelunsa turvin kolmas, Egypti oli keskinäisen ottelunsa takia neljäs ja Algeria oli viides ja viimeinen.

Periaatteessa mikäli Arabiemiraatteja ja tämän vuoden Jääkiekon LATAM Cupin Jamaikan tapaan viime vuoden Lähi-Idän oman nk. Jamaikana turnauksessa toiminutta Libanonia ei lasketa mukaan niin Afrikan puolen maista tosiaan puhuttaessa Tunisia olisi voittanut taas turnauksen pelkkänä Jääkiekon Afrikan Cupina sinänsä Egyptin ollessa toinen ja Algerian kolmas.

Turnaus oli muutoin melko hyvä viime vuonna mitä nyt tosiaan Arabiemiraateilla oli ainakin välillä suorastaan hirvittävän tuntuinen ylivoimaetu Afrikan maihin nähden turnauksessa ja pelättyään ihan vähän aikaa aluksi Tunisiaa se kyllä jyräsi senkin aika äkkiä tosiaan maanrakoon.

Vähän turnaukselta tietysti arvoa söi Afrikan omien jäähallien tilanteiden vaikeudet kuten myös Etelä-Afrikan tuttu vetäytyminen ja vielä myös tietenkin viime hetken Marokonkin vetäytyminen turnauksesta.

Etelä-Afrikka ainakin olisi kyennyt tunnettuina Kiekko-Panttereina tai Kiekko-Sarvikuonoina haastamaan paremmin ja myös voittamaan Arabiemiraatit.

Tosin Kiekko-Pantterien tai Kiekko-Sarvikuonojen vetäytyminen kohti Pretorian kotiluolaa on viime vuosina huolestuttanut.

Etenkin kun puhutaan kuitenkin Afrikan ainoasta todella merkittävästä jääkiekkomaasta ainakin tähän asti yleensä mihin nähden monet resursseiltaan paljon pienemmät Pohjois-Afrikan maat ja tosiaan jopa ihan Keniakin näyttävät saaneen enemmän aikaan ja innostusta jääkiekkokulttuurin luomiseksi ainakin edes jotenkin Afrikkaan.

Ja eihän tosiaan Algeriankin virallistettua laajemmin jäsenyyden suhdettaan IIHF:n kanssa ole Etelä-Afrikka enää edes yksinkään tai vain Namibian kanssa siinä mukana.

Jääkiekon periaatteessa kolmas Jääkiekon Afrikan Cup ja toivon mukaan sitä myöten toinen varsinaisesti kunnolla Afrikassa pidettävä turnaus eli Keniaan suunniteltu Jääkiekon Nairobi Cup toteutuisi.

Siitä on vielä paha sanoa mitään joskin melkein täysin varmasti sitä ei ole enää tänä vuonna, mutta ensi vuonna voi hyvinkin olla tai sitten aiemmin todettuina lähivuosina.

Siitäkin turnauksesta tulee varmasti tietoa ajan mittaan kunhan monet asiat Keniassakin jääkiekon osalta saataisiin järjestykseen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pari vuotta sitten tosiaan pelattiin Malesiassa Kansallisen Jääurheilun Stadionilla eli käytännössä kuitenkin näin tällä palstalla helpomman luettavuuden johdosta kutsumassani Kuala Lumpurin Jäähallissa pelattiin tosiaan Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut tai myös nimeltään Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat.

Turnaus tosiaan pelattiin 20.8.2017-24.8.2017 välisenä aikana ja turnauksessa mukana olivat tietenkin Malesia kisaisäntänä, Filippiinit, Thaimaa, Singapore ja Indonesia kun Intia päätti vetäytyä turnauksesta eli 5 maata pelasi kun 6 maata piti alustavasti tulla mukaan pelaamaan.

Turnaus pelattiin sillä kertaa vielä yksinkertaisella sarjajärjestelmällä eli pelien päätteeksi ratkaistiin sitten voittaja ja muut turnauksen sijat.

Ottelut pelattiin Jään Tiikereiden Kotiluolassa Kuala Lumpurissa seuraavasti:

Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailut/Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisat 2017

20.8.2017

Indonesia-Malesia 3-10

Thaimaa-Singapore 7-0

21.8.2017

Indonesia-Filippiinit 0-12

Malesia-Thaimaa 4-10

22.8.2017

Filippiinit-Singapore 7-2

Thaimaa-Indonesia 12-0

23.8.2017

Singapore-Indonesia 6-1

Malesia-Filippiinit 7-8 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan määrittämiseen ja yllättäjä oli sillä kertaa Filippiinit.)

24.8.2017

Filippiinit-Thaimaa 5-4

Singapore-Malesia 2-8

Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailujen/Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisojen 2017 pistetilanne:

Filippiinit 11 pistettä

Thaimaa 9 pistettä

Malesia 7 pistettä

Singapore 3 pistettä

Indonesia 0 pistettä

Filippiinit voittivat turnauksen, Jään Elefantit eli Thaimaa oli toinen, Jään Tiikerit eli Malesia oli kolmas, Singapore oli neljäs ja Indonesia oli viides ja viimeinen turnauksessa josta toivottavasti tänä vuonna pidettävissä toisissa kisoissa kaikkiaan jääkiekon osalta taso olisi nyt vähän parempi kuin mitä tässä turnauksessa oli.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoissa tai myös Jääkiekon Etelä-Aasian Urheilukilpailuissa on tämän vuoden osalta pienenä lisäuutisena todettava myös se seikka, että tässä turnauksessa on näillä näkymin ensi kertaa pelaamassa myös naisten puolellakin joukkueita.

Tosin koska kisaisännälle eli Filippiineille pyyntö osoitettiin verraten erittäin myöhässä toisin kuin aiemmin niin näin lyhyellä varoitusajalla vain Filippiinit, Jään Tiikerit eli Malesia ja Jään Elefantit eli Thaimaa ovat tuomassa naisten joukkueet tähän turnaukseen jolloin siis onkin vain kolmella maalla sitten naisten puolella otteluja.

Mikäli turnaus onnistuu tai kenties muutenkin seuraavan kerran eli näillä näkymin kahden vuoden kuluttua pelattaviin seuraaviin kisoihin tulee naisten joukkueita mukaan niin silloin siihen mennessä varmaankin jo jopa tämänkin vuoden turnaukseen innokkuutta osoittaneet maat ennen kieltäytymistään eli Singapore ja Indonesia tuovat omat naisten joukkueensa turnaukseen.

Naisten puolella tietysti miesten viiteen joukkueeseen nähden pelataan turnaus varmaankin yksinkertaisella sarjajärjestelmällä tai vain kohtaamismuotoisena tapahtumana siinä missä miehillä on tämän vuoden turnauksessa tosiaan Alkuerät, Välierät, Pronssiottelu ja Loppuottelu.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Siim Liivik pelaa tällä hetkellä Viron paidassa harjoitusturnauksessa! Hän on tehnyt jo maalin sekä Ukrainaa että Liettuaa vastaan. Liivik olisi todella kova vahvistus MM-kisoihin osallistuessaan, koska sukupolven vaihdosta ei ole vieläkään saatu aikaan kun materiaalia ei yksinkertaisesti ole. Lauri Lahesalu, Andrei Makrov ja Alexander Petrov vetelevät vielä tässäkin turnauksessa Viron paidassa..

Viro kohtaa tänään vielä Romanian. Romaniahan nousi viime keväänä hieman yllättäen ja pelaa tänä vuonna B-sarjassa. C-sarjaan jäi täten ihan kohtuullisia nippuja Romaniaan verraten kuten Japani, Puola, Ukraina, Liettua ja miksei Virokin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Siim Liivik pelaa tällä hetkellä Viron paidassa harjoitusturnauksessa! Hän on tehnyt jo maalin sekä Ukrainaa että Liettuaa vastaan. Liivik olisi todella kova vahvistus MM-kisoihin osallistuessaan, koska sukupolven vaihdosta ei ole vieläkään saatu aikaan kun materiaalia ei yksinkertaisesti ole. Lauri Lahesalu, Andrei Makrov ja Alexander Petrov vetelevät vielä tässäkin turnauksessa Viron paidassa..

Viro kohtaa tänään vielä Romanian. Romaniahan nousi viime keväänä hieman yllättäen ja pelaa tänä vuonna B-sarjassa. C-sarjaan jäi täten ihan kohtuullisia nippuja Romaniaan verraten kuten Japani, Puola, Ukraina, Liettua ja miksei Virokin.

Itse asiassahan nuo kaikki pelaavat samassa sarjassa eli Jääkiekon 1. Divisioonassa/1-divisioonassa eli entisessä B-sarjan MM-kisoissa, mutta nuo Japani, Puola, Ukraina, Liettua ja Viro pelaavat tosin tämän saman sarjan eri sarjalohkossa kuin mitä Romania pelaa. Eli toisin sanoen 1B/B2-sarjalohkossa tai lohkosarjassa siinä missä Romania tietysti pelaa sarjalohkoa ylempänä 1A/B1-sarjalohkossa tai lohkosarjassa.

Eivät sentään ihan vielä Jääkiekon 2. Divisioonan/2-divisioonan eli entisen C-sarjan MM-kisojen tasolle ole pudonneet eivätkä kyllä varmaan ainakaan osasta tuon porukan joukkueista putoa.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Itse asiassahan nuo kaikki pelaavat samassa sarjassa eli Jääkiekon 1. Divisioonassa/1-divisioonassa eli entisessä B-sarjan MM-kisoissa, mutta nuo Japani, Puola, Ukraina, Liettua ja Viro pelaavat tosin tämän saman sarjan eri sarjalohkossa kuin mitä Romania pelaa. Eli toisin sanoen 1B/B2-sarjalohkossa tai lohkosarjassa siinä missä Romania tietysti pelaa sarjalohkoa ylempänä 1A/B1-sarjalohkossa tai lohkosarjassa.

Eivät sentään ihan vielä Jääkiekon 2. Divisioonan/2-divisioonan eli entisen C-sarjan MM-kisojen tasolle ole pudonneet eivätkä kyllä varmaan ainakaan osasta tuon porukan joukkueista putoa.

Se nyt on ihan se ja sama millä nimellä niitä kutsutaan. Se on vain markkinointiin liittyvä kikka, jolla homma saadaan kuulostamaan paremmalta. Jos pelaat 1B-divarissa, niin se kuulostaa seksikkäämältä kuin C-sarja. Käytännössä joku Viro tai Ukraina on kuitenkin selvästi paskempi joukkue kuin Unkari tai Slovenia. Se on vain sanahelinää jos sanoo heidän pelaavan samassa sarjassa. Käytännössä he pelaavat B- ja C-sarjassa. Joku Ukraina voi joskus käväistä B-sarjassa, mutta paluu tulee nopeasti takaisin. Korea on pumpannut itsensä "hyväksi" joukkueeksi P-Amerikan vahvistusten avulla, mutta heilläkin olisi vaikeaa jos pitäisi tulla toimeen omin avuin. Uusi nimi ei tarkoita että joukkueet olisivat yhtäkkiä saman sarjatason ryhmiä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Se nyt on ihan se ja sama millä nimellä niitä kutsutaan. Se on vain markkinointiin liittyvä kikka, jolla homma saadaan kuulostamaan paremmalta. Jos pelaat 1B-divarissa, niin se kuulostaa seksikkäämältä kuin C-sarja. Käytännössä joku Viro tai Ukraina on kuitenkin selvästi paskempi joukkue kuin Unkari tai Slovenia. Se on vain sanahelinää jos sanoo heidän pelaavan samassa sarjassa. Käytännössä he pelaavat B- ja C-sarjassa. Joku Ukraina voi joskus käväistä B-sarjassa, mutta paluu tulee nopeasti takaisin. Korea on pumpannut itsensä "hyväksi" joukkueeksi P-Amerikan vahvistusten avulla, mutta heilläkin olisi vaikeaa jos pitäisi tulla toimeen omin avuin. Uusi nimi ei tarkoita että joukkueet olisivat yhtäkkiä saman sarjatason ryhmiä.

Ei se nyt kuitenkaan aivan täysin ihan sama ole, että millaisella nimellä sitä kutsutaan.

Varsinkin kun kaikkiaan sarjaa kohdellaan silti samalla tavalla kuin aiemminkin juurikin kokonaisuudessaan 1. Divisioonana/1-divisioonana tai 2. Divisioonana/2-divisioonana MM:stä puhuttaessa.

Tosin tämä tilanne ei ole vain jääkiekon ainutlaatuinen tilanne.

Myös kotimaisessa koripalloilussamme entisen 1. Divisioonan/1-divisioonan eli nykyisen Korisdivarin/Ykköskoriksen/Korisykkösen suhteen sarjakaudesta 2012-2013 lähtien alettiin rajaamaan nousuja vain sarjan sisäiseksi eli tavallaan siinäkin noustaan ja pudotaan vain sarjan sisäisissä lohkosarjoissa/sarjalohkoissa Ykköskoris-A:n tai A-koriksen ja Ykköskoris-B:n tai B-koriksen välillä.

Voittajalle koripallopuolella on sitten tietenkin mahdollisuus nousta Korisliigaan Ykköskoris-A:sta/A-koriksesta ja häviäjälle pudota Ykköskoris-B:stä tai B-koriksesta Koriskakkoseen/Kakkoskorikseen eli entiseen Koripallon 2. Divisioonaan/2-divisioonaan.

Siltikin sarjaa kohdellaan edelleen virallisesti ja aika pitkään on kohdeltu myös ihan epävirallisestikin edelleen samana sarjana huolimatta sen tilanteista.

Tietysti mitä enemmän vuosia kuluu/järjestelmään tottuu niin sitten voi ollakin jotain muutosta suhtautumisessa.

Koripalloon tuollainen sarjanousijoiden ja potentiaalisten tulevaisuuden nousijoiden estelyjärjestelmä sopiikin tavallaan, mutta jääkiekossa tuollainen oli varsinkin alkuun mielestäni etenkin kansainvälisen jääkiekon suhteen melkoinen häpeä.

Sittemmin en ole suhtautunut siihen ihan enää niin jyrkästi kuin aiemmin, mutta en ole siitä ollut erityisemmin ilahtunutkaan.

Etenkin kun koko rajoitushomma tuntui osin syntyvän taas mitä ilmeisemmin isompien maiden painostuksesta ja mikäli niitä ei ollut siinä takana niin silloinkin olisi pitänyt vain jaksaa odottaa ja malttaa mielensä IIHF:n päättäjien edes vielä 1-3 vuotta ennen kuin noin radikaalia muutosta ajettiin läpi kun ajettiin.

Liian radikaalilla sisäänajamisella jäi taas sitten omanlaisiaan puutteita järjestelmään.

Kuten muun muassa se, että aina lohkosarjojen/sarjalohkojen sisältä alempaa puhuttaessa vain voittaja voi nousta kun ihan hyvin voisi nousta yksikin lisää siinä missä voisi sitten tietysti myös tippua kaksikin maata vain yhden sijaan.

Ja ainahan tuollaisten nk. Uusien askelmien luominen vaikeuttaa sellaisia jääkiekon ihan todella pienimpiä maita toteuttamasta tasonsa parantamista joskin tietysti helpottaahan se jääkiekon kermamaita, että ei tule niitä liian ikäviä yllätyksiä ja sitten toisaalta taas 1. Divisioonan/1-divisioonan MM:n vakituisia hissijoukkuemaita heidän hissiliikkeensä jatkamisessa.

Eniten hyötyä on ollut toistaiseksi lähinnä tietynlaisen tasaisuuden löytymisessä tällaisten muiden menettelevien maiden osalta joilla on sitten ollut enemmän hyötyä taistella toistensa kanssa kun tasokyky suurin piirtein on sama.

Tietenkin myös tasoerot ovat pudonneet.

Ja muutoin tietysti Ukrainan ja Viron tilanteen osalta molemmat ovat kuitenkin taitotasoltaan kaikkiaan kautta linjan historiassaan kuuluneet enemmän B-sarjan MM-tasolle huolimatta ajoittain etenkin Viron osalta pelaamisesta myös luokkaa alempana.

Ja eihän tosiaan joitakin maita vaan juuri sellaisina 'oikeina' C-sarjan maina voi nähdä kun maailmassa on ollut oikeasti huonompiakin kiekkomaita.

Etelä-Korean joukkueella on ollut määrätietoisia tavoitteita jo pidemmänkin aikaa mitä olen muuten tainnut kaksikin kertaa aiemmin taustoittaa.

Kerran taustoitin niitä lyhyemmin ja kerran pidemmästi.

Puhumattakaan muutoin sen jääkiekon historiallisemmasta osuudesta, sen kertomisesta Kiekkovuosi-topikeissa tai niiden ulkopuolellakin ajoittain erittäin runsaastikin ja siitä miten maa joutui luomaan kiekkoilunsa oikeastikin suhteellisen tyhjästä ja onneksi tosiaan oli Il Sea Kim ruorissa Etelä-Korean kiekon kasvuvuosina eikä mikään kanukkitason hienostelukiekon muniinpuhaltelija tyyliin Tanskan 1980-luvun päävalmentajat!

Lyhyempi taustoitus löytyy tähän hätään tästä viestistä puhuttaessa Etelä-Korean tilanteesta kun se nähtävästi pitää tuoda uudemmankin kerran esille:

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon muista turnauksista puhuttaessa naisten puolella ainakin nähtiin mielenkiintoinen haltuunotto kun miesten puolella ei voitu tänä vuonna järjestää Jääkiekon Taiwan Cupia.

Jääkiekon Taiwan Cupiin osallistuivat tosiaan naisten joukkueet.

Itse kisaisäntä tai tietenkin muutoksen myötä kisaemäntä eli Taiwan todettiin naisten puolella harjoitusotteluissa niin ylivoimaiseksi, että sen A-maajoukkue ei osallistunut vaan sen sijaan osallistui Taiwanin Naisten B-maajoukkue ja Taiwanin Alle 18-Vuotiaiden Maajoukkue tai Taiwanin Tyttömaajoukkue.

Kaikkiaan 8 joukkueen ja 7 maan turnaukseen osallistuivat seuraavat maat:

Taiwanin Naisten B-maajoukkue

Taiwanin Alle 18-Vuotiaiden Maajoukkue tai Taiwanin Tyttömaajoukkue

Australia

Hong Kong

Jään Naaraselefantit/Jään Matriarkat eli Thaimaan Naisten Maajoukkue

Intia

Filippiinit

Singapore

Näistä Taiwanilla, Australialla ja Hong Kongilla on kokemusta Naisten MM-ohjelman puoleltakin ja muut ovat pelanneet Naisten Aasian Haaste-turnausta tai Naisten Etelä-Aasian/Kaakkois-Aasian Turnausta.

Taiwan pelaa ensi vuonna Naisten MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkossa/lohkosarjassa 2A/C1 noustuaan sarjalohkosta/lohkosarjasta 2B/C2 ja Australia vuorostaan muutaman niukan tappion, mutta ajoittain yllättävänkin luokattomien peliensä johdosta putoaa saman sarjan sarjalohkoon/lohkosarjaan 2B/C2.

Hong Kong vuorostaan pelaa ensi vuonna Naisten MM-kisojen 3. Divisioonassa/3-divisioonassa eli entisessä D-sarjan MM-kisoissa ja on tätä ennen pelannut muun muassa tänä vuonna Naisten MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan Karsintaa tai entisen Naisten C-sarjan MM-kisojen Karsintaa.

Muutkin maat ovat kehittyneet ja varsinkin Thaimaan osalta puhuttaessa ovat ehdottomasti lähivuosina mukana ihan MM-puolellakin kun Naaraselefantit Jäällä ottavat tietenkin hyvää esimerkkiä Jään Elefanteista eli Thaimaan urospuolen maajoukkueesta toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä pidemmän päälle!

Joskin tässä tapauksessa Taiwan ei tietenkään A-maajoukkuetta lähettänyt tähän turnaukseen yksinkertaisesta jyräämisen pelon syistä johtuen.

Miesten puolella olisivat vuorostaan pelit menneet todella murskaavasti ainakin alustavasti Australian eduksi.

Huolimatta varmasti ainakin Taiwanin, Thaimaan ja Hong Kongin tarmokkaasta puolustautumisesta sitä vastaan.

Jään Naaraselefantit/Jään Matriarkat eli Thaimaan Naisten Maajoukkue ja Filippiinit lähettivät tietenkin joukkueen näihin kisoihin harjoitellakseen tulevia Naisten Etelä-Aasian/Kaakkois-Aasian Turnausta varten kun erikoisesti Singapore pystyi lähettämään naisten joukkueensa tähän turnaukseen, mutta ei tuleviin Naisten Etelä-Aasian/Kaakkois-Aasian Turnaukseen Indonesian tapaan.

Turnaus oli ajoittain huikea ja etenkin Taiwanin Tyttömaajoukkueella ainakin nyt oli kisoissa huikea ikäluokka kun se pystyi tosiaan voittamaan itseään vanhempien Naisten B-maajoukkueenkin turnauksen aikana!

Jääkiekon Taiwan Cup oli tänä vuonna samanlainen naisille kuin miehillekin muodoltaan pelaamisen suhteen eli Alkuerät, Välierät, Sijoitusottelut, Pronssiottelu ja Loppuottelu olisi pelattu miestenkin puolella lisättynä tosin Putoajien Otteluilla/Nousijoiden Otteluilla Sijoitusotteluihin mitä miehillä ei ollut.

Alkuerät meinattiin pelata yhteisinä aluksi, mutta sittemmin naisten puolella päätettiin miesten alustavasta turnauksen linjasta poiketen pelata kahdessa neljän joukkueen lohkossa mitkä menivät näin:

Jääkiekon Taiwan Cup 2019 Alkuerät Lohko A

Taiwan Alle 18-Vuotiaiden Maajoukkue/Taiwanin Tyttömaajoukkue

Australia

Hong Kong

Thaimaa

Jääkiekon Taiwan Cup 2019 Alkuerät Lohko B

Intia

Filippiinit

Singapore

Taiwanin B-maajoukkue

Jääkiekon Taiwan Cup 2019 pelattiin tosiaan naisten turnauksena miesten sijaan tänä vuonna muutoin miehille tarkoitettuina päivämäärinä 6.11.2019-8.11.2019 seuraavanlaisin tuloksin Taiwan Arena Ice Landin Jäähallissa ja Taiwanin erikoisen tilanteen johdosta käytän seurannan helpottamiseksi Tyttömaajoukkueesta vain nimitystä Taiwan U18 ja B-maajoukkueesta tietysti nimeä Taiwan B:

Jääkiekon Taiwan Cup 2019 Alkuerät

Lohko A

6.11.2019

Hong Kong-Thaimaa 0-3

Australia-Taiwan U18 0-3

Thaimaa-Australia 8-0 (Tässä ottelussa kieltämättä aussien otteita katsoessa jäällä alkoi kieltämättä käydä sääliksi heitä kun jäivät sellaisen jyrän alle kun jäivät kiitos liikajäähyjen ja luokattoman leväperäisen puolustuspelin.)

Taiwan U18-Hong Kong 6-0

7.11.2019

Australia-Hong Kong 3-2

Taiwan U18-Thaimaa 5-0

Lohko B

6.11.2019

Singapore-Taiwan B 0-5

Intia-Filippiinit 1-9

Singapore-Intia 3-0

Taiwan B-Filippiinit 7-1

7.11.2019

Filippiinit-Singapore 1-2 (Tässä shokkivoitossa Singaporelle tarvittiin Rangaistuslyöntilaukauskilpailu voittajan määrittämiseksi ja maalivahdin uskomatonta sankaruutta joukkueelle selvästi Taiwanin B-maajoukkueen tapaan murskaavasti sitä ylivoimaisempaa joukkuetta vastaan kun Taiwanin B-maajoukkue aiemmassa ottelussa kyllä oikeastaan pelasi Singaporea vastaan niin vähin ja löysin ottein kun oikeastaan pystyikään.)

Intia-Taiwan B 2-9 (Tässä ottelussa mikäli vielä Singapore pystyi osoittamaan jotakin etua jäällä nollille jäämisestään huolimatta niin Intian osalta kiekkoilun katsominen Taiwanin B-maajoukkuetta vastaan oli jotakin hyvin karmeaa hiihtelyä tuoden miesten puolella lähinnä Kuwaitin mieleen. Ainoa hyvä puoli sille oli tosin Singaporesta poiketen edes maalien tekeminen.)

Alkuerien pistetilanteet Lohkossa A ja Lohkossa B ennen Putoajien Otteluja/Nousijoiden Otteluja Sijoitusotteluihin ja Välieriä olivat seuraavat:

Taiwan Cup 2019 Alkuerät Pistetilanne

Lohko A

Taiwan U18 9 pistettä

Thaimaa 6 pistettä

Australia 3 pistettä

Hong Kong 0 pistettä

Lohko B

Taiwan B 9 pistettä

Singapore 5 pistettä

Filippiinit 4 pistettä

Intia 0 pistettä

Taiwan U18, Taiwan B, Thaimaa ja Singapore Välieriin ja Filippiinit, Australia, Hong Kong ja Intia Putoajien Otteluihin/Nousijoiden Otteluihin ennen Sijoitusotteluja.

Putoajien Ottelut/Nousijoiden Ottelut Sijoitusotteluihin Taiwan Cupissa 2019 pelattiin edelleen 7.11.2019 seuraavin tuloksin:

Taiwan Cup 2019 Putoajien Ottelut/Nousijoiden Ottelut Sijoitusotteluihin

7.11.2019

Hong Kong-Filippiinit 3-0 (Filippiineille tämä tappio oli lopullinen nöyryytys turnauksessa ja mielipaha oli kaikkiaan näkyvillä läpi ottelun.)

Intia-Australia 1-6 (Australian ja Intian vertailu oli kuin toisesta maailmasta keskenään. Paljoa muuta ottelusta ei voi puhua. Mitä nyt Australia pelasi kaikkeen raivoonsa nähden jään ulkopuolella yllättävänkin lempeästi eli tässä tapauksessa vastustajan huonous saattoi pelastaa todelliselta selkäsaunalta parempaa verrokkimaata vastaan vastaavassa suhteellisessa tilanteessa.)

Filippiinit ja Australia pelasivat Sijoitusotteluissa sijoista 5-6 ja Hong Kong ja Intia pelasivat Sijoitusotteluissa sijoista 7-8.

Taiwan Cupin 2019 Välierät menivät sensaatiomaisesti seuraavasti kun jostakin käsittämättömästä syystä Välieristä puhuttaessa niistä ensimmäinen päätettiin pelata vielä illansuussa 7.11.2019 heti saman tien kuin, että olisi odotettu ja pelattu se vasta 8.11.2019 ajallaan jolloin ottelu aloitettiin Klo 21.30 ja päätettiin kiitos Jatkoajan ja Rangaistuslyöntilaukauskilpailun vasta reilusti yli puolilta öin!:

Taiwan Cup 2019 Välierät

7.11.2019

Thaimaa-Taiwan B 5-6 (Tässä ottelussa tosiaan tarvittiin myöhäisillan ja myös yöottelun johdosta Rangaistuslyöntilaukauskilpailu voittajan ratkaisemiseksi minkä päätteeksi Jään Naaraselefantit/Jään Matriarkat joutuivat murheellisesti Taiwan Cupin 2019 Pronssiotteluun siinä missä Taiwanin B-maajoukkue pääsi Taiwan Cupin 2019 Loppuotteluun oletettavasti alustavan murskaavaan sellaiseen.)

8.11.2019

Singapore-Taiwan U18 0-8 (Alkuvaikeuksien jälkeen Taiwanin tytöt näyttivät vanhemmille vastustajien naisille katin kontit jäällä ja nousivat hyvinkin ansaitusti Taiwan Cupin 2019 Loppuotteluun siinä missä Singaporen naiset saivat tosiaan edes mahdollisuuden sensaatiomaisen Filippiinien voittonsa myötä Taiwan Cupin 2019 Pronssiotteluun.

Tämä ottelu oltiin valmiina pelaamaan erittäinkin varhain aamusta ennen kuin lopulta Klo 4-6 aikaan aamusta tai aamuyöstä aloittamisen sijaan järki voitti ja aloitettiin kuten muutkin ottelut turnauksesta aikaisimpaan mahdolliseen aikaan eli Klo 9 eteenpäin.)

Taiwan Cupin 2019 Sijoitusottelut, Pronssiottelu ja Loppuottelu pelattiin 8.11.2019 seuraavin tuloksin:

Taiwan Cup 2019 Sijoitusottelut

8.11.2019

Filippiinit-Intia 2-1 (Tässä ottelussa tarvittiin aallonpohjassa kärvistelevän Filippiinien pelastamiseksi voittoon Rangaistuslyöntilaukauskilpailu voittajan selvittämiseksi. Intialle tarjoutui siten vastustajan täydellisen lamaantumisen takia imarteleva mahdollisuus jääkiekollisen asemansa kiillotukseen. Missä se ei tosin ihan onnistunut.)

Australia-Hong Kong 2-1 (Tässä ottelussa myös Australialle erittäin nöyryyttävän turnauksen päätteeksi draamaa ei puuttunut kun Australian voittomaalista ja Hong Kongin yhden maalin hylkäämisestä aiemmin ottelussa tuli dramaattinen näytelmä.

Australian päätöshetkien maalin puiminen Päätoimitsijan osalta Toimitsija-aition puhelimessa aiheutti myös melkoista emmintää puolesta ja vastaan kunnes Australia julistettiin voittoon. Jatkoaikaa ei siten tarvittu Hong Kongin raivostuneista protesteista huolimatta.)

Taiwan Cup 2019 Pronssiottelu

8.11.2019

Thaimaa-Singapore 4-1 (Tässä ottelussa erittäin väsyneet Jään Naaraselefantit/Jään Matriarkat olivat yllättävänkin helisemässä tiedossa olevasta väsymyksestä huolimatta uskomattoman päättäväisen ja pronssia janoavan Singaporen edessä. Lopulta kuitenkin voittivat.

Murhe paistoi toki pelaajien kasvoilta ottelun jälkeen pronssista huolimatta. Etenkin kun mahdollisuus hopeaan ja myös turnausvoittoon oli todellinen. Hyvin vähän voi kuitenkaan mitään pistää varsinaisesti heidän piikkiinsä turnauksessa.)

Taiwan Cup 2019 Loppuottelu

8.11.2019

Taiwan U18-Taiwan B 8-1 (Tämä sensaatiomainen voittotulos Taiwanin B-maajoukkueen oletettavan murskavoiton sijaan tuottaen sille sen sijaan murskatappion sinetöi hienon turnauksen ja voiton Taiwanin Tyttömaajoukkueelle.

Vaikka väistämätöntä hyötyä ainakin osin tapahtui myös Taiwanin B-maajoukkueen Välierien ottelun väsymyksen kustannuksella. Tosin sekään ei kaikkea selitä sillä Thaimaalla oli kolme ja puoli tuntia vähemmän toipumisaikaa Pronssiotteluun kuin sillä Loppuotteluun edeltävän myöhäisillan ja yön ottelusta siihen verratessa.)

Taiwan Cupin 2019 voitti siis lopulta naisten turnauksena pidetyssä turnauksessa Taiwanin Alle 18-Vuotiaiden Maajoukkue tai Taiwanin Tyttömaajoukkue, Taiwanin Naisten B-maajoukkue oli toinen ja Thaimaa oli mitalisijoista puhuen kolmas tietyllä tapaa pettymyksenä joskin Taiwanin tyttöjen sensaation muistaen voiton saaminen ainakin olisi saattanut tehdä tiukkaa tai ei olisi ainakaan ollut ihan vielä liian itsestään selvää.

Singapore oli turnauksen sensaationa neljäs, Australia järkyttävästi oletettuun tasoon eli voiton ja huonoimmillaan toisen tai kolmannen sijan tilanteeseen nähden oli vasta viides, Hong Kong oli kuudes, Filippiinit oli jopa Australiaakin katkerammin ja karmeammin seitsemäs ja toiseksi viimeinen ja Intia oli kahdeksas ja viimeinen erittäin ansaitusti.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kaakkois-Aasian tai myös Jääkiekon Etelä-Aasian kisojen naisten puoli on valitettavasti tältä vuodelta peruttu.

Pitkään turnauksesta piti tulla kolmen maan eli Filippiinien, Thaimaan ja Malesian naisten pelaaminen, mutta kun järjestäjät alkoivat väen välttämättä haluta sitten neljää maata turnaukseen jotta sen olisi voinut laskea mukaan nimenomaan viralliseksi mitaleista pelattavaksi turnaukseksi niin kukaan muu ei tullut täydentävästi mukaan.

Kieltäytyneet ensisijaisesti vielä kerran olivat Singapore, Indonesia ja Intia ja järjestäjät itse eivät halunneet ottaa Vietnamia tai Bruneita.

Vietnamin ja Brunein tapauksessa syy varmasti on liian lyhyen varoitusajan lisäksi myös käytännön täydellisessä valmistautumattomuudessa.

Mitä nyt Bruneilla oli niin naisten kuin miesten maajoukkueen harjoituksia Amanin Kukkulojen Jäähallissa mikä tosiaan sijaitsee kuuluisan Hotelli Amanin lähettyvillä ja jossa on mukana myös nk. Vanha Amanin Kukkulojen Jäähalli eli sponsorinimiltään Aman Hills Ice Center/CityMobile Enterprise Center/CityMobile Enterprise Arena.

Se tosiaan tästä uudesta Amanin Kukkulojen Jäähallista ja Bandar Seri Begawanin Jäähallista poiketen siis on tosiaan siinä itse hotellissa ja joka ei paljoa isompi ole kuin vanhan ajan Hong Kongin tai Taiwanin nk. Sylinterijäähallit tai ostoskeskusjäähallit.

Naisten turnaus siten peruttiin kun Filippiinit, Thaimaa ja Malesia eivät halunneet pelata kolmestaan edes vain ulkopuolisina näytöslajin otteluina pelejään.

Miesten puolella turnaus pidetään normaaliin tapaan.

Muiden maiden maajoukkueista puhuttaessa Jamaikalla on aikomus tavallista aikaisemmin yrittää päästä MM-ohjelmaan jo vuosina 2021-2022 aikaisempien vuosien 2022-2025 sijaan ja sen verran lisärahoitusta maassa on viime päivinä jääkiekolle tullut kiitos tämän vuoden LATAM Cupin voittamisen, että Talviolympialaisten Karsintoihin voidaan yrittää jo vuonna 2026 tulla ja muutoin viimeistään vuonna 2030.

Jamaikalla tosin viime päivinä ongelmana on ollut se, että hallitus takaa kyllä rahat Kingstonin Jäähalliin.

Ikävä kyllä lähinnä vain mikäli itse jääkiekkopuoli ei olisi sen suurempi kuin 500 katsojaa vetävä mitä on tietenkin pidetty naurettavana.

Etenkin kun oikeasti sen pitäisi olla paljon suurempi ja pienimmilläänkin edes vaikka sen 1500-3000 katsojaa vetävä näin alkuun.

Tulevaisuudessa tietenkin on haluttu sellaisia toistaiseksi varsin utopistisia suunnitelmia 5000-6000 katsojan jäähalleista tai jopa ihan olympiamitat täyttävistä suurhalleista joskin tuleva Kingstonin Jäähallikin tulee täyttämään ainakin kansainväliset minimimitat valmistuessaan.

Muina uutisina viime päivinä on ollut lähinnä Lissabonin Jään Paviljongin rakentaminen lähinnä Euroopan Urheilun Kulttuuripääkaupungin pääpalkintoa silmällä pitäen Portugaliin todella suuren luokan jäähalliksi ja Saudi-Arabiassa Rijadin Jääurheilun Bulevardin rakentaminen myöskin kyseiseen maahan riittävän suureksi jäähalliksi korvaamaan vanha Rijadin Jäähalli kokonaan.

Myös Intiassakin aiotaan rakentaa maan lievästi sanottuna surkeasta jääkiekkotilanteesta huolimatta uusi jäähalli Manaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei se nyt kuitenkaan aivan täysin ihan sama ole, että millaisella nimellä sitä kutsutaan.

Varsinkin kun kaikkiaan sarjaa kohdellaan silti samalla tavalla kuin aiemminkin juurikin kokonaisuudessaan 1. Divisioonana/1-divisioonana tai 2. Divisioonana/2-divisioonana MM:stä puhuttaessa.

Ihan vain kysymyksenä - koetko tarpeelliseksi kirjoittaa täsmälleen saman asian kahteen kertaan?
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ihan vain kysymyksenä - koetko tarpeelliseksi kirjoittaa täsmälleen saman asian kahteen kertaan?

Tarkoitatko tuota PJPT:n viestiin tarkoitettua kysymyspohjaista vastausta, sarjanimen tilannetta vai Etelä-Korean muun tilanteen taustoista puhumista?

Pienempien jääkiekkomaiden taustoittamista ainakaan ei vielä pitkään aikaan voi olla koskaan liikaa.

Ei ainakaan Suomen tai Ruotsin kiekkomediassa kun ennakkoluulot uusia maita kohtaan ovat niissä tunnetusti aina olleet melko korkeita, juttuja on laiskuuden takia usein jätetty taustoittamatta niin ennen kuin nykyäänkin tai sitten niitä on kärjistetty yleensä negatiivisista lähtökohdista tuleviksi ja kuin ne vieläkin taitotasollaan pyörisivät jossain Nagano 1998:n tai sitä vanhimpien vuosien tasolla ajoittain ainakin henkisellä tasolla.

Ja vaikka asioista muuten puhuttaisiin niin pienten kiekkomaiden kohdalla myös unohduksen riskikin on suuri kun ei aina näin kiekkoilun huippumaissa kunnolla muisteta, ymmärretä tai hyväksytä edes jääkiekon rajallisen keskikastin maidenkaan selvää kehitystä aiempaan nähden.

Muutoin en usein tietenkään liian monta kertaa toista asioita kun se kaksi tai enintään kolme kertaa riittää omalta osaltani mikäli kerta ei siihen riitä.

Erinäinen väittely, tahaton tai tahallinen asioiden vääntäminen kärjistelyn tai pahimmassa tapauksessa jopa sanasodan suuntaan on sitten aivan eri juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kyllä, mutta viesteistä tulee aika raskassoutuisia lukea jos käyttää asioista kaikkia vaihtoehtoisia nimityksiä.

Ei niitä ole kokonaisuuden kannalta enempää tässä tapauksessa kun koko sarjasta puhutaan.

Ja voihan niistä tarpeen mukaan tietysti käyttää vielä vain toista kokonaisnimeä.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei niitä ole kokonaisuuden kannalta enempää tässä tapauksessa kun koko sarjasta puhutaan.

Ja voihan niistä tarpeen mukaan tietysti käyttää vielä vain toista kokonaisnimeä.

Teet kuten haluat, annoin vain palautetta, koska mielestäni esimerkiksi Liigan puolelle kirjoittaessa olisi turhaa kirjoittaa Liigasta/SM-Liigasta/Suomen Mestaruus-Liigasta aina kun kirjoittaisin kyseisestä sarjasta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Teet kuten haluat, annoin vain palautetta, koska mielestäni esimerkiksi Liigan puolelle kirjoittaessa olisi turhaa kirjoittaa Liigasta/SM-Liigasta/Suomen Mestaruus-Liigasta aina kun kirjoittaisin kyseisestä sarjasta.

Liiga ja SM-Liiga tosin ovat niin samoja asioita tai melkein samoja asioita, että niistä puhuttaessa en ole tainnut kuin ihan vain kerran käyttää tuota erotusta lähinnä TV-lähetysten puolen jutuissa ja silloinkin vain puhtaan varmuuden vuoksi jonkin vuoden 2005 MTV3:n ottelun väärinkäsityksen välttämiseksi.

Suomen Mestaruus-Liiga ei kyllä itselleni tulisi mieleenikään kirjoittaa kun varsinkin nykyään se olisi tarpeetonta ja olisi kenkku myös virallisenakin nimenä.

Vanhempana, jossain määrin ajoittain paljonkin erilaisia lehtiin merkittyjä vaihtoehtoisia nimiäkin suvaitsevampana aikakautena tuo olisi ollut kieltämättä varmasti päänpyörittelyä aiheuttava asia mikäli sellaista olisi käytetty.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös