TPS kaudella 2019–2020

  • 579 766
  • 2 358

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitä se teettää, kun palkataan kavereita johtotehtäviin vailla mitään kokemusta tai asiantuntemusta saatika motivaatiota hoitaa oma työ niin hyvin kuin mahdollista. Nyt on muiden vanhoja scouttauksia peesailtu ja lyöty nolla sopparin perään, että varmasti saadaan

Jep, soppareista ja pelaajista päättänyt henkilö joka on ollut koko aikuisiän maalivahtina ammattijoukkueissa. Mä en millään usko että tuossa roolissa saa mitään kokemusta joukkueen kasaamisesta, budjetin luomisesta, budjetin seuraamisesta jne.

Tepsin touhu on kuin Nokia mobile phones puolen tekeminen pahimmillaan, epäpäteviä ihmisiä vastuullisissa rooleissa.

En usko että esom itse henk.koht vetäisin enemmän vihkoon mitä Niittymäki.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Joo kyllä kai tästä on ainoa mahdollinen tie ylöspäin se että naarataan oikeasti rautainen ammattimies utj:ksi joka sitten rakentaa koko paletin uudestaan, tietenkin tulevan vastuuvalmentajan kanssa. Nyt kaikki on niin levällään kuin mahdollista, taitaa olla turhaa yrittää paikata laastarilla 99%sti palanutta raatoa. Tarkoitan nyt useamman vuoden tähtäimellä sitä että joku järki tähän on saatava ja katsottava myös vuosien päähän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kehittääkö A-junnuja enemmän voittava peli junnujen puolella vai Liigassa paljon vastuuta, mutta turpaan koko ajan? Tätä voisi miettiä, kannattaisiko jossain vaiheessa ottaa kylmästi junnuja mukaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuo joukkue edelleen pakkia ja maalivahti tarvitsee, kuten aikaisemminkin olen todennut.

Sentteriä tai kahta minä kaipaisin, toki pakistostakin pitäisi puolet vaihtaa. Nättinen ja PW voivat hoitaa kakkos- ja kolmossentterien tontit, mutta Filppulan pitäisi olla laidassa ja Kuru-Karvonen eivät vain riitä liigatasolla oikein missään roolissa. Intonen/Pärssinen voisivat kisata nelossentterin tontista, mutta kyllä tuo rosteri ykkössentteriä vähintään huutaisi.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Kehittääkö A-junnuja enemmän voittava peli junnujen puolella vai Liigassa paljon vastuuta, mutta turpaan koko ajan? Tätä voisi miettiä, kannattaisiko jossain vaiheessa ottaa kylmästi junnuja mukaan.
Näissä kannattaa aina muistaa se, että ne juniorit täytyy siellä joukkueissaan korvata jollain. Esim. mikäli nostettaisiin Viron lisäksi Pärssinen, Intonen ja vaikka Larinmaa edustukseen, niin se tarkottaisi sitä, että X-määrä pelaajia tarvittaisiin A:n rinkiin ja sitten se heijastuu siitä alaspäin, kun B tarvitsee korvaajia niille jotka lähtivät porrasta ylemmäs jne. Siellä kuitenkin B ja C ovat omissa sarjoissaan alkukauden perusteella ihan kärkeä, niin mun mielestä on ihan kohtuutonta, jos poikien hyvä meininki kustaan sillä, että yksi entinen maalivahti veti joukkueen rakennuksen taas aivan pisin vittua.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Katoavaista on kuninkaallisuus pelaajistossakin. Vielä viime kaudella Petteri ”liian hyvä SHL:äänkin” Wirtanen oli maskimiesten maskimies, pienten pelillisten liikkeiden älykkö ja maalipaikkojen romuluinen työnjohtaja Par Excellence, on yhtäkkiä taantunut suomisarjamaiselle tyhjäkäynnille. 19 peliä ja 2+0. Tekee noin 6+0. 60 ottelun jälkeen. Kuitenkin 0,1 maalia/ottelu. Ehkä jossain muissa ympäristöissä ja erilaisissa vallitsevissa olosuhteissa olisi PW:kin ollut hintansa väärti. Nyt en erota PW:tä ja Timo Saloa kentältä vaikka pitäisi.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terry Broadhurst
Pimeintä on ennen aamunkoittoa. Veltzu katseli pari peliä kaskikskiekkoa ja keräsi dataa. Nyt menee kaikki uusiksi. Se on sanottava, että uggo vaikuttaa tosiaan tolkun mieheltä, joka tulee lopettamaan puuhastelun ja ruoskimaan flegut janarit formiin. Säälit täältä tullaan!

Toivottavasti uusi kaljupäävalmentajamme on muuten tajunnut tinkiä jonkinlaista pelaajabudjetin korotusta neuvotteluiden aikana. Rahatuppo lapaseen, niin voisi lähettää Kallion länsinaapuriin ostoksille. Pari pakkia ja senaa nyt vähintään tarvitaan, että saadaan Vellulle se kaikkein kirkkain: Mesta välierissä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näissä kannattaa aina muistaa se, että ne juniorit täytyy siellä joukkueissaan korvata jollain. Esim. mikäli nostettaisiin Viron lisäksi Pärssinen, Intonen ja vaikka Larinmaa edustukseen, niin se tarkottaisi sitä, että X-määrä pelaajia tarvittaisiin A:n rinkiin ja sitten se heijastuu siitä alaspäin, kun B tarvitsee korvaajia niille jotka lähtivät porrasta ylemmäs jne. Siellä kuitenkin B ja C ovat omissa sarjoissaan alkukauden persuteella ihan kärkeä, niin mun mielestä on ihan kohtuutonta, jos poikien hyvä meininki kustaan sillä, että yksi entinen maalivahti veti joukkueen rakennuksen taas aivan pisin vittua.

Osittain samaa mieltä mutta eikö juniorijoukkueiden tehtävä kuitenkin viimekädessä ole juuri tuottaa pelaajia Liigaan ja sitä kautta jopa myös kansainvälisille kentillekkin.
Mielestäni isompi merkitys seuran kannalta on se kuinka monta omaa kasvattia se pystyy kauden aikana, vuosien saatossa nostamaan miesten tasolle kuin että voittaa C, B tai A junnuissa mestaruuden jotka toki nekin hienoja meriittejä mutta joilla ei sitten pitkässä juoksussa mitään arvoa jollei esim. kyseisestä ikäluokasta satu ketään tai korkeintaan yksi tai kaksi nousemaan Liiga -tai jopa kovemmaksi pelaajaksi.
Tepsissä pitäisi muutoinkin tuota junioritoimintaa tarkastella paremmin sillä useamman kerran on tullut kuultua juniorijoukkueissa mukana olevilta henkilöiltä miten mätää toiminta sielläkin on. Valtataistelu ei siis ole pelkästään edustusjoukkueen ongelma vaan se käsittää koko seuran toiminnan.
Turun talousalue ja TPS seurana on kuitenkin niin suuri että täältä pitäisi nousta huomattavasti enemmän näitä jopa superlahjakkaita junnujakin Liigaan. Puhutaan että ikäluokissa on huippuvalmennus mutta onko se oikeasti näin kun kuitenkaan edustuksessakaan ei montakaan omaa kasvattia tälläkään hetkellä pelaa.
Sekin kertoo paljon seuran, Liigaryhmän ja junioripuolen ongelmista että esim. tälläiset Maccellin kaltaiset lahjakkuudet eivät palaa tänne vaan menevät ennemmin muihin seuroihin.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista nähdä kuinka kauan uusi koutsi jaksaa katsella varsinkin Budishen ja myöskin Filppulan hiihtelyä kentällä.
Budishella jopa ensikaudenkin kattava sopimus mutta täytyy toivoa että tälle kaverille löytyisi ottaja muualta. Ulkomaalaisvahvistukselta sopisi odottaa huomattavasti nähtyä parempaa jälkeä ja sama toki koskee myöskin mieletöntä palkkaa nostavalta Filppulalta sillä siinäkään ei hinta laatusuhde kohtaa. Windlert oli harjoitusotteluissa joukkueen parhaimmistoa mutta tällä hetkellä tekeminen heikkoa tasoa ja hänenkin kohdallaan ulkomaalaisvahvistukselta sopisi odottaa nähtyä enemmän kuten maanmieheltään Holmiltakin. Sensijaan Larsson on nostanut tasoaan kokoajan ja toivoa sopii että saisivat tehtyä hänen kanssaan nopeasti jatkosopimuksen.
Myöskin on mielenkiintoista katsoa tauon jälkeen Anttalaisen palatessa kehiin että onko valmennuksella rohkeutta pistää Forsström Eemil Viron sijaan sivuun katsomon puolelle.
Viro ollut todella loistava ja kaverin itseluottamus sekä rohkeus kiekollisena todella käsittämätöntä. Kiekollisena rauhallinen, ei mitään junnuhöntöilyä, avaa peliä loistavasti ja Ipa pelissäkin kävi jopa vastustajan maalin takana taklaamassa vastustajan pakin seinälle. Täytyy todella toivoa että valmennuksella on rohkeutta peluuttaa häntä jatkossa eikä Forsströmiä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Oli jännittävää, että harkkapeleissä Windlert osui maaliin, mutta Liigassa ei millään. Toivoa sopii, että Korpikoski ja Nättinen olisivat pelikunnossa, sillä onhan heissä nyt edes jonkun verran ratkaisupotentiaalia. Olisi TPS saattanut heidän avullaan jonkun voiton ottaakin, mutta ei se isossa kuvassa olisi TPS:aa kärkeen nostanut. Kyllä tarvittaisiin kaikki keinot käyttöön. Tirrosen loukkikaan ei varmasti nyt voinut huonompaan paikkaan tulla. Toisaalta Pohjanoksa saa nyt valmistautua olemaan ykkönen.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilistä Ilves peliä katsoessani rupesin miettimään, että mitä Kaskisen päässä oikein liikkui, kun oli koko ajan sitä mieltä, ettei Tepsin pelaamisessa ole mitään ongelmaa? Eikö hänellä sitten ollut itsetuntoa myöntää, että joukkueen pelaamisessa on ollut jo pidempään kaikki päin seiniä. Oikeasti hyvät valmentajat pystyvät näkemään myös omat virheensä ja myöntämään omat virheensä. Hyvä valmentaja kykenee sanomaan julkisesti, että nyt tämä homma ei toimi, on aika tehdä muutoksia. Oli kysymys sitten puolustamisesta, hyökkäämisestä tai erikoistilanteista. En minä vaan tiedä. Tai sitten jollain ihmisillä on niin kova usko omaan erinomaisuuteensa, ettei pysty näkemään omassa toiminnassaan mitään korjattavaa tai huonoa. Voihan olla, että Kaskisella on teoritasolla hyviäkin ideoita, kuinka pitäisi pelata, mutta kun ne eivät vain käytännössä toimi. Tähän kun vielä lisätään puutteelliset johtamistaidot, niin soppa on valmis. Mainitsin jo toisessa ketjussa, mutta Virtanen on jo kahdella esiintymisellään lehdistötilaisuuksissa saanut Kaskisen vaikuttamaan ihan amatööriltä ja puuhastelijalta. Nyt meillä on oikea valmentaja.

Puolustuspään pelaaminen oli eilen aivan järkyttävällä tasolla samoin pelaaminen ilman kiekkoa. Yhdessä Ilveksen alivoimamaalissa Windlert seurasi aitiopaikalta, kun Ilveksen pelaaja laukoi kiekon reppuun. Hän lähinnä tuntui miettivän, että tarvitseeko minun oikeasti tehdä jotain. Siinähän voi tulla hiki. Harjoituspelien perusteella ajattelin, että Windlert voisi olla ihan hyvä peruspuolustaja, mutta hän on ollut todella heikko. Ei hänestä ole hyötyä joukkueelle. Virheitä tulee jatkuvasti ja huonoa pelaamista kaikilla osa-alueilla. Myös yksi toinen Ilveksen ylivoimamaali oli sellainen, että Ilveksen pelaajat saivat ihan rauhassa ja vapaasti hääriä Tepsin maalin edessä. Tepsi tarvitsee ehdottomasti pari kunnollista puolustavaa puolustajaa, jotka tekevät vastustajan olon epämukavaksi Tepsin maalin edustalla. No Virtanen sanoi, että lehdistötilaisuudessa, että nyt laitetaan puolustuspelaaminen kuntoon. Emil Viro jäi eilisestä pelistä positiivisesti mieleen. Pelasi hyvin ja ennakkoluulottomasti. Hänessä on selvästi ainesta hyväksi puolustajaksi. Toivottavasti Virtanen antaa peliaikaa.

Hyökkäyspelaaminen oli minusta jo nyt paljon pirteämpää ja yritteliäämpää. Nyt mentiin paljon enemmän maalille ja lauottiin enemmän. Nyt ei ollut sitä loputonta kulmissa pyörimistä. Hyökkäyksiin myös lähdettiin nopeammin, joka helpotti heti vastustajan alueelle pääsemistä. Peliä käännettiin nopeammin ja nyt ei ollut niitä loputtomia viivelähdön viivelähtöjä ja jätön jättöjä. Tehottomuus kyllä vaivaa hyökkäyspäässä, mutta meiltä puuttuu niitä luontaisia maalintekijöitä.

Filppula on kyllä ihan turha. Eilenkään hän ei esittänyt oikeastaan yhtään mitään. Hän ei ole kyllä sellainen johtava pelaaja, joka johtaa joukkoja eturintamassa ja omalla panoksellaan on kääntämässä joukkueen suuntaa. Ei hänellä tunnu olevan mitään annettavaa joukkueelle. Kun vertasi Tepsin pelaajia Ilveksen pelaajiin, niin kyllähän Tepsissä on ihan liikaa raskajalkaisia ja hitaita pelaajia. Muutamaan kertaan Tepsin pelaajat jäivät nopeuskisassa ihan jalkoihin. Kokonaisuutena Tepsin pelaaminen oli nopeampaa. Eihän Virtanen nyt ole pystynyt vielä mitenkään tuomaan omia juttujaan joukkueen pelaamiseen, mutta oli jo selkeitä muutoksia nähtävissä. Olen toiveikas.

Sellaista rupesin miettimään peliä katsoessani, että yhteen asiaan Virtanen ei juuri voi vaikuttaa. Valitettava tosiasia on, että joukkueessa on ihan liikaa turisteja ja sellaisia pelaajia, joiden taso ei riitä liigatasolle. Sitten on näitä pelaajia, joiden taso ei riitä, jos ajatellaan, että joukkue tavoittelee mestaruutta. Onhan tämä joukkue rakennettu ihan päin seinä. Jos nyt tulevaisuutta ajattelee, niin Karvonen, Kuru, Forsström, Budish, Janatuinen, Filppula, Windlert ovat sellaisia pelaajia, joille ei ole käyttöä tulevaisuudessa. Joko taso ei yksinkertaisesti vain riitä tai sitten ei muuten pysty auttamaan joukkuetta. Mielenkiintoista on nähdä, että saako Virtanen Budishista enemmän irti. Wirtanen voisi olla 3 tai 4.sentteri jatkossa, mutta ei missään nimessä kärkiketjujen sentteri. Mahtaakohan olla kallis? Holmin tilanne on vähän fifty-fifty.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Katselin tuossa TPS:n kokoonpanoa ja totesin että joukkue on kyllä sangen mielenkiintoisest roolitettu. Melkein mahdoton tehdä kentät. Kuitenkin tämän kauden esitysten perusteella tarjoaisin seuraavaa rulettia:

Squires - Nättinen - Pajuniemi
Filppula - Wirtanen - Budish
Suoranta - Karvonen - Korpikoski
Väyrynen - Kuru - Nurmi

Kolmoseen voidaan sitten kierrättää seuraavia sitä mukaan kun nuo siellä olevat loukkaantuu:
Holm, Janatuinen, Lehtinen
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katselin tuossa TPS:n kokoonpanoa ja totesin että joukkue on kyllä sangen mielenkiintoisest roolitettu. Melkein mahdoton tehdä kentät. Kuitenkin tämän kauden esitysten perusteella tarjoaisin seuraavaa rulettia:

Squires - Nättinen - Pajuniemi
Filppula - Wirtanen - Budish
Suoranta - Karvonen - Korpikoski
Väyrynen - Kuru - Nurmi

Kolmoseen voidaan sitten kierrättää seuraavia sitä mukaan kun nuo siellä olevat loukkaantuu:
Holm, Janatuinen, Lehtinen
Minä kokeilisin Nurmea ja Pajuniemeä ykkösketjussa. Ehdotin toisessa ketjussa Wirtasta heidän keskelle mutta tuo Nättinen olisi kyllä kokeilemisen arvoinen.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Katselin tuossa TPS:n kokoonpanoa ja totesin että joukkue on kyllä sangen mielenkiintoisest roolitettu. Melkein mahdoton tehdä kentät. Kuitenkin tämän kauden esitysten perusteella tarjoaisin seuraavaa rulettia:

Squires - Nättinen - Pajuniemi
Filppula - Wirtanen - Budish
Suoranta - Karvonen - Korpikoski
Väyrynen - Kuru - Nurmi

Kolmoseen voidaan sitten kierrättää seuraavia sitä mukaan kun nuo siellä olevat loukkaantuu:
Holm, Janatuinen, Lehtinen

Nurmi ollut paras tähän mennessä, en nyt välttämättä ihan neloseen sijoittaisi.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tuo kenttä toimi viime vuonna.. Miksi ei ole muuten kokeiltu tällä kaudella?

Jep koko idea lähti vähän siitä että Filppulasta pitäisi saada enemmän irti niin tuli pohduttua mitkä on sellaisia koostumuksia missä hänellä on peli kulkenut mihin meillä on vielä pelaajat. Tästä saatiin tuo kakkonen.

Ykkonen perustui ihan siihen että Pajuniemi - Squires pari oli ihan lupauksia herättävä ja siihen oli pakko saada nopea sentteri niin Nättinen oli ainoa vaihtoehto.

Kolmoseen laitettiin sitten kaikki klesat niin ei mene kuin yhden kentän peli rikki kun ukkoa vaihtuu.

Täten sitten lopuille ei jäänyt kuin nelonen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hyökkäysketjut uusiksi nyt ainakin:

1. Suoranta - Wirtanen -Pajuniemi,
Köyhän miehen Pihlman - Immonen - Virtanen takavuosilta, jos joku muistaa ko. kavereiden vahvuudet. Pajuniemi kiekossa, Suoranta tekee tilaa ja ehkä jopa maaleja ja Wirtanen kaivaa aloituksia ym.

2. Filppula - Karvonen - Squires.
Filppula pois keskeltä. Tässä Karvonen huolehtii siitä, että oma pää pysyy puhtaana. Jos tuosta Squiresista saataisiin myös jotain irti.

3. Korpikoski/Holm - Nättinen - Nurmi
Makuasia onko 2. ja 3. tässä järjestyksessä. Kummalla kulkee, se pelatkoon enemmän.

4. Janatuinen/Korpikoski - Kuru - Budish,

Onhan tässä ihan hyvät palikat hyökätä, jos Virtanen saa kokonaisuuden kuosiin. Voi jopa peluuttaa tasaisesti.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jännä tosiaan nähdä miten Veltsu kokoaa hyökkäyskentälliset tauon jälkeen. Sairastuvan pitäisi olla tyhjä, joten ukkoja on paljon käytettävissä. Itse laittaisin esim. näin (laiturit voivat olla "väärässä" laidassa totuttuun, mutta laidan vaihdos ei ole laiturille kovin iso mullistus):

Squires - Nättinen - Pajuniemi
Korpikoski- Filppula - Nurmi
Suoranta - Wirtanen - Holm
Janatuinen - Karvonen - Budish

Rotaatioon jäisi Kuru, Väyrynen, Lehtinen + junnut.
Hyökkäysosasto on melko laaja ja itse asiassa laadukas kun nimiä katsoo "paperilla". Nyt vain jokainen alkaa pelaamaan "muna pystyssä" niin alkaa tapahtumaan. Kierrätystä voi siis huoletta käyttää ja kilpailua pelipaikoista on joka on pelkästään positiivista.
 
Viimeksi muokattu:

RoundUp

Jäsen
Minä kokeilisin Nurmea ja Pajuniemeä ykkösketjussa. Ehdotin toisessa ketjussa Wirtasta heidän keskelle mutta tuo Nättinen olisi kyllä kokeilemisen arvoinen.
Just noin, turha odottaa Pajuniemeltä ja Nurmelta lopullista läpimurtoa jos eivät ole "vastuullisessa" asemassa (1. ta 2. ketju) riittävän pitkään. Tosin heidän pitää myös osoittaa paineensietokykyä ja haastokykyä. En muutoinkaan epäile hetkeäkään tepsin hyökkäysvoimaa, mutta puolustus onkin sitten eri asia. Anttalaisen laittaisin muutamaksi peliksi ykkösylivoimaan, hänellä kaikki ominaisuudet nousta luottomieheksi. Oman pään peruspuolustaminen vaatiikin sitten laajempaa remonttia niin pelillisesti kuin pelaajienkin osalta, Lukka olisi ollut hyvä pitää eli nyt tarvitaan 2 "Lukkaa" tilalle. On jo nyt näyttänyt HPK:ssa että kapasiteettia löytyy...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

tsipilai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Christoffer Persson kuukaudeksi tepsiin. HV71:n varakapteeni ollut viimeiset kaudet

Tepsin uutinen
eliteprospects.com

"A stay-at-home defenseman. Persson provides excellent size and reach from the backend. A decent physical presence, too, but could be more consistent in the hitting department. Has developed his speed and agility somewhat, but his lack of mobility is still a weakness in his game."
- Erik K. Piri, EP (2015)
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Christoffer Persson kuukaudeksi tepsiin. HV71:n varakapteeni ollut viimeiset kaudet

Tepsin uutinen
eliteprospects.com

"A stay-at-home defenseman. Persson provides excellent size and reach from the backend. A decent physical presence, too, but could be more consistent in the hitting department. Has developed his speed and agility somewhat, but his lack of mobility is still a weakness in his game."
- Erik K. Piri, EP (2015)
Eli alustavasti kuukauden laina. Onkohan lainasopimuksessa sitten jonkinlainen etuosto-oikeus..? Mielenkiintoinen haku ja äijämäisyyttä pitäisi tuoda roppakaupalla tuonne puolustukseen. Ei tarvitse Anttalaisen enää isännöidä yksin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös