Haluaisitko Jokerien pelaavan Liigassa vai KHL:ssä?

  • 139 445
  • 901

Jokerit KHL:ssä vai Liigassa, kumpi mieluisampi?


  • Äänestäjiä
    468
  • Poll closed .

Petsku 67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit/Suomen maajoukkue
Jonkin sortin indikaattorina voisi toimia esim. se, että tälläkään palstalla ei taida olla yhtäkään ketjua KHL-joukkueille (pl. joku SKA). Eli jos täältä kiekkoniilojen mekastakaan ei löydy juurikaan kiinnostusta muita KHL-joukkueita kohtaan, niin tuskin kiinnostus sarjaa kohtaan kummoinen on oikeassa elämässä.

Liigan yleisömäärät ovat nousussa suhteessa edelliseen kauteen ja vastaavasti Jokereilla taitaa olla toista tonnia pakkasella. Tästäkin varmaan voi vetää jotain johtopäätöksiä?
Liigassa noin puolessa otteluissa yleisömäärä jää 3000-4000 katsojan väliin joten minusta se ei aiheuta"hurraahuutoihin",vaikka kuinka
"mainostaisit" asiaa.Jokereiden yleisömäärät on edelleen aivan eri "tasolla" niinkuin pelin tasokin Liigaan verrattuna!
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Liigassa noin puolessa otteluissa yleisömäärä jää 3000-4000 katsojan väliin joten minusta se ei aiheuta"hurraahuutoihin",vaikka kuinka
"mainostaisit" asiaa.Jokereiden yleisömäärät on edelleen aivan eri "tasolla" niinkuin pelin tasokin Liigaan verrattuna!

Olisin kovin ihmeissäni, jos väkiluvultaan 40k-80k kaupungeissa katsojakeskiarvot pyörisivät lähempänä 10k katsojaa.
 

Apheu

Jäsen
Aika tyypillinen vastaus Liiga-seuraajalta. Eiköhän se mene juuri niin että sitä sarjaa seurataan missä se oma jengi pelaa. Ei muakaan kiinnosta Liiga yhtään kun ei siellä pelaa oma suosikkijoukkue. Lisäksi sarjan taso on mitä on niin sitä ei tule seurattua edes vapaa-aikana joten jos muuta lätkää seuraan Jokereiden otteluiden lisäksi niin ne ovat NHL ,KHL ja joskus SHL-matsit.

Onko sulla tästä jotain faktaa? Yleisömäärät ovat varmaan ne paras mittari ja Liiga-aikoihin verrattuna Jokereilla on ollut paremmat luvut keskimäärin KHL:ssä. Toki tällä kaudella ollut ongelmia yleisömäärissä, mutta näkisin että ne johtuvat muista syistä kuin kiinnostuksen puutteesta. Liigassa nuo keskiarvot ovat sen sijaan laskusuunnassa niin tästähän voisi joku päätellä ettei Liigaa seuraa kukaan muu kuin ne omat fanit vai mitä?

No miksi esimerkiksi ihan tässäkin ketjussa, 468 vastanneesta peräti 342, eli 70% pitäisi parempana asiana sitä, että Jokerit pelaisi Liigassa?

Tiedän muutamia ihmisiä, jotka ovat lopettaneet Jokerit -kannattamisen, aikalailla pikku hiljaa, kun siirtyivät KHL:ään. Varmasti olisivat mukana vankkureissa, jos pelaisivat Liigaa.

Miksi minä muistan, että Eteläpääty oli hurjassa vedossa ennen KHL:ään siirtymistä? Ihailin teidän fanikulttuuria. En tiedä onko asia tälle kaudelle muuttunut, mutta viime kaudella ainakin näytti todella karulta verrattuna siihen, mitä se touhu Liiga -aikaan oli.

Ihan kunnolla kärjistettynä, on tullut fiilis, että Jokereista on tullut vähän virkamiesmäinen koko kansan joukkue, joka ei varsinaisesti kiinnosta ketään, mutta jonka touhuja Venäjällä aina välillä vähän katsellaan tai lueskellaan. Jos menee huonosti, ei se nyt hirveitä tunteita herätä, jos menee hyvin, "niin ihan kiva".

Liigassa Jokerit aiheutti melkoista viha/rakkaus -tunnetta itsessä, joka teki siitä niin mahtavan organisaation.
 

Petsku 67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit/Suomen maajoukkue
Tietyllä tavalla tämä koko Liigakeskustelu Jokereiden suhteen on aika ihmeellistä,koska se ei ole nyt
ajankohtaista.
Nyt pelataan KHL:ssä ja kannattajien pitäisi keskittyä siihen.
Maailmassa ei tietenkään mikään ole varmaa,mutta nyt mennään näillä nykyisillä "korteilla".
 

Hilavitkutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika moneen kertaan on taidettu nämä aikalailla täysin identtiset ajatukset käydä jo läpi tässä ketjussa mutta kirjoitellaan nyt vielä kerran.

Silloin kun Jokereiden KHL-siirrosta aikanaan tiedotettiin niin fiilikset oli varsin ristiriitaiset. KHL oli sarjana itselle aikalailla täysin tuntematon. (Toistaiseksi) viimeisen liigapelin jälkeen mietin siinä Rinkelinmäeltä pois kävellessäni Jokereiden tulevaisuutta ja siirtoa liigaan mistä osasin nimetä kahden käden sormilla laskettavan määrän pelaajia. Ei oikein sytyttänyt ajatus Siperian vierasreissuista. Kauden lähestyessä ajatukset pysyivät varsin samoina uusien soppareiden tipahdellessa kun asema Liigan suurseurana vaihtui kohelon keskikastin jengiksi eikä jengien nimiä saanut oikein ilman kunnon tavaamista. Kausarini uusin tuttuun tapaan siitä huolimatta.

Nyt muutama kausi tuota menoa katseltua kausari on edelleen samalla paikalla 318:ssa (lähinnä naurettavan alhaisen opiskelijahinnan ansiosta) kuin viimeisinä liigakausina ja ne pelit mitä en ole paikanpäällä katsomassa tulee suurimmaksi osaksi katseltua Viaplaysta. Siitä huolimatta ei tuo sarja vieläkään oikein sytytä ehkä **SKAta lukuun ottamatta. Eipä tosin SKAn aiheuttamista fiiliksistäkään kehtaisi oikein edes puhua samassa lauseessa esimerkiksi liiga-aikoina rakkaan naapurin viha-rakkaussuhteeseen aiheuttamien tunteiden kanssa. Ainoa positiivinen asia mitä tässä nyt keksin KHL-Jokereiden eduksi on ehkä se, etten ainakaan muista viimeisten liigakausien ajalta Jokerijoukkuetta missä näkyisi näin selvästi ulospäin miten yhteen hitsautunut toi jengi on.

Tavallaan toivon salaa että tämä varsin selvä kiinnostuksen puute koheloa kohtaan jatkaa kasvamistaan suomalaisilla jotta Jokerit saataisiin jossain vaiheessa takaisin liigakaukaloihin. Toki ennen Jokereiden paluuta on varsin monta poltettua siltaa uudelleenrakennettavana, mutta haluan uskoa silti siihen että Jokereille löytyisi paikka liigasta - vaikka sitten 16. jenginä.
 

Ränse

Jäsen
Mielestäni Jokereiden luovuttaminen oligargien temmellyskentälle on yksi jääkiekkohistoriamme suurimpia ja vastenmielisimpiä tragedioita. Ruotsissa tämä tajuttiin eikä sieltä kukaan loikannut pimeälle puolelle. Yksi suurimmista/perinteisimmistä kiekkobrändeistämme kuoli sillä hetkellä kun narrilauma katosi Hämeenlinnan pukusuojaan kauden 2013 päätteeksi. Liigan kiinnostavuuskin tippui siinä samassa monta pykälää alaspäin. Toivottavasti Jokerit saataisiin takaisin joskus Liigaan, mielellään mahdollisimman äkkiä.
 

nepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lämmöllä muistellaan täälläkin liiga-aikoja. Aina välillä nousee itselle harmitus, että olipa ennen kiva seurata Jokereita kotimaisessa liigassa. Vanhat tutut taisteluparit IFK:ta, Kärppiä, Tapparaa, Tepsiä ja oikeastaan ihan kaikkia joukkueita vastaan. Oli kiva tehdä reissu vaikkapa Lahteen tai Hämeenlinnaan jännittämään peliä tai ottaa vierailijat areenalla vastaan. Kovasti monet fanit perustelee, että eipä ole ikävä saipoja, kalpoja ja lukkoja, kun pelataan maailman toiseksi kovimmassa sarjassa, mutta mulla on. Jengit ja pelaajat oli tuttuja, valmentajat oli tuttuja, jotkut fanitkin tuttuja. Nyt ei tee yhtään mieli lähteä areenalle katsomaan, kun vastassa on ehkä kolme pelaajaa, jotka tietää nimeltä ja jos hävitään niin ei edes vituta. Ennen pääsi keskustelemaan vaikka duunissa sen "juntti" kärppäfanin kanssa kiihkolla lätkästä ja vääntämään tulevasta kohtaamisesta. Jos tuli turpiin niin tiesi, että sieltä tulee sanomista. Nyt ainoa puheenaihe kiekon seuraajien kanssa on NHL.

Eniten kuitenkin tässä on kuitenkin harmittanut, että meidän upea junnupolku pysähtyi kuin seinään, kun siirryttiin Venäjälle. Tämä toki oli tiedossa jo silloin, kun siirtyminen julkaistiin. Minulle liigassa on kaikkein mielenkiintoisinta ollut aina seurata nuoria talentteja ja erityisesti omia. Paljon tuli käytyä katsomassa Lehterän, Pulkkisen, Teräväisen yms. pelejä A:ssa, B:ssä ja C:ssä, koska oli aina odotus, että jonain päivänä toi pelaa meillä liigassa ja hyvin. Nyt polku on poikki ja parhaat lupaukset menevät muualle, kun liiga on selvästi parempi paikka nuorelle kehittyä.

Liigan seuraaminen on jäänyt hyvin pienelle nykyään. KHL:stä seuraan vain jokerimatsin tuloksen ja paikan päällä ehkä kerran kaudessa. Uskoisin, että yleisön kiinnostus jatkaa alamäkeä ja lopulta homma kuopataan. Toivottavasti kuitenkin nähtäisiin vielä Jokerit joskus liigassa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Uskoisin, että yleisön kiinnostus jatkaa alamäkeä ja lopulta homma kuopataan. Toivottavasti kuitenkin nähtäisiin vielä Jokerit joskus liigassa.
Samaa mieltä kanssasi kirjoituksestasi kokonaisuutena, mutta lainaan nyt vain tuon pienen osan.

Yleisöluvut viestittävät KHL:n suuntaan sellaista signaalia, jolla on ainoa konkreettinen merkitys sille mielekkyydelle (tai mielettömyydelle) rahoittaa ja tekohengittää Jokereita. Jos yleisömäärät laskevat subventoiduista lippujen hinnoista huolimatta, ei Jokereiden yksi ja kenties tärkein tavoite täyty. Eli olla näyteikkunana ja saada näkyvyyttä mediassa myönteisessä valossa. Ja tästä samasta syystä KHL:ssä on asia nostettu pöydälle ja siitä samasta syystä Kohonen panikoi ja käyttäytyy median edessä kuin amatööri pyrkien vaikuttamaan uutisointiin.
 
Viimeksi muokattu:

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sellainen ajatus tuli, että jos joskus Jokerit ja muutama muu jengi kasaisivat NHL-divisioonan tai kaksi Eurooppaan, matkakuluja voisi ehkä pienentää järjestämällä peliohjelma siten, että rapakon yli lennettäisiin porukalla: koko divisioona samaan koneeseen ja Nykkiin. Siitä sitten kaksi viikkoa paikallista pörräämistä vaikkapa itärannikon joukkueita vastaan vuorotellen. Ja lopuksi samalla koneella taas Eurooppaan. Muutama tuollainen reissu per kausi ja vierasmatsit olis sit siinä.

Änärijengit tekisivät saman, yhdellä koneella kuusi jengiä Lontooseen. Siitä kiertueet hajaantuvat, ja Tukholma, Helsinki, Pietari, Moskova, Praha, Zurich eri järjestyksessä, ja sitten himaan.

Ja nämä lyhyetkin reissut voisi tehdä silleen että kaksi vierasjoukkuetta matkustaa yhdessä: Jokerit ja HIFK samassa koneessa:

la: lennot Helsinki - Lontoo (Jokerit & HIFK), Lontoo - New York (koko Euroopan divisioona koneessa)
su: lepopäivä
ma: Flyers - HIFK
ti: Flyers - Jokerit
ke: matka
to: Bruins - Jokerit
pe: Bruins - HIFK
la: matka
su: Penguins - HIFK
ma: Penguins - Jokerit
ti: matka
ke: Capitals - Jokerit
to: Capitals - HIFK
pe: Canadiens - HIFK
la: Canadiens - Jokerit
su: matka
ma: Blue Jackets - Jokerit
ti: Blue Jackets - HIFK
ke: matka New Yorkiin
to: koko divisioona Nykistä Eurooppaan, Jokerit ja HIFK stadiin

Sitten: Ottaen huomioon millaisia palatseja jäähallit nykyään ovat, rakennetaan hallit samantien sellaisiksi että niissä voi majoittua kaksi joukkuetta. Säästetään hotellikuluissa vierasmatkoilla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
You didn't see this coming.

Aloin tuossa verestämään muistoja ja katselin Youtubesta vanhoja pätkiä SM-liigan ajalta. Vaikka rakastan yli kaiken nähdä näin kovia pelimiehiä Jokereissa mitä nykyisin pelaa, niin loppujen lopuksi kyllä se veri vetää kotimaan kaukaloihin. Joten, jos 2022 KHL:ään ei ole tullut lisää jengiä sivistysvaltioista ja päätösvalta olisi minulla, Jokerit siirtyisi Liigaan.

Nyt mennään näillä ja tässä ollaan täysillä messissä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asia ei kyllä varmaan ole noin yksinkertainen. Pitäisi löytää omistaja jolla on syvät taskut, koska tuottavaa bisnestä Jokereista ei tuossa hallissa saa. Kurri tuskin on halukas tuota kustantamaan, joten vaikea tilanne olisi silloinkin. Pahoin pelkään, että venäläisten vedettyä rahoituksen pois, Jokereille käy Bluesit.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Totta. Vähän liian kovaa meille. Jotenkin tuolta pitäis päästä kotiin niin, ettei jengi ala huutaa maitojunaa. Salaa, mutta miten?

Kyllä olisi fiksuinta tulla uudella seuralla nöyrästi alakautta. Junnujen päälle joku organisaatio joka kantaisi Jokereiden todellista perintöä. Fanit mukaan sieltä jostain asti ja kausi kaudelta kasvavana ilmiönä Mestikseen. Sitten vaan homma liigakuosiin ja jakamaan Gardenia naapurin kanssa.

Olisi upea tarina, ja seura jota kaikki kunnioittaisivat. Kaikki.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asia ei kyllä varmaan ole noin yksinkertainen. Pitäisi löytää omistaja jolla on syvät taskut, koska tuottavaa bisnestä Jokereista ei tuossa hallissa saa. Kurri tuskin on halukas tuota kustantamaan, joten vaikea tilanne olisi silloinkin. Pahoin pelkään, että venäläisten vedettyä rahoituksen pois, Jokereille käy Bluesit.
Kun venäläisten rahoitus loppuu, niin Jokerit siirtyy liigaan. Se on sen verran maukas imagovoitto ja piristysruiske koko liigalle, että eivät jätä käyttämättä. Eikä tarvitse olla kovin kaukaa viisas, niin tietää liigaosakkeen maksavan tuplasti...
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun venäläisten rahoitus loppuu, niin Jokerit siirtyy liigaan. Se on sen verran maukas imagovoitto ja piristysruiske koko liigalle, että eivät jätä käyttämättä. Eikä tarvitse olla kovin kaukaa viisas, niin tietää liigaosakkeen maksavan tuplasti...
Joo epäilemättä loistava idea viedä viimeisetkin pennoset konkurssin partaalla keikkuvalta seuralta. Sanoisin että pidetään vaikka välivuosia, jos meitä aletaan kiristää. Tai alakautta, ilman mitään kiirettä. On sitä ennenkin divareissa pelattu.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Joo epäilemättä loistava idea viedä viimeisetkin pennoset konkurssin partaalla keikkuvalta seuralta. Sanoisin että pidetään vaikka välivuosia, jos meitä aletaan kiristää. Tai alakautta, ilman mitään kiirettä. On sitä ennenkin divareissa pelattu.

Divarivuosia ei olekaan omasta alta keski-ikäisestä iästä johtuen tullut vielä koettua takavuosina. Kieltämättä tuokin huokuttelisi nähdä, kun kiertelisi ympäri Suomea katsomassa pelejä Suomi-sarja jengejä vastaan.

Ja tämä sillä lausekkeella, että kyseessä tosiaan olisi kuitenkin ihan oikea Jokerit seura eikä mikään fanien kyhäämä kaljaporukka. Siinä itsellä menee raja ettei kyllä ole yhtään mitään mielenkiintoja tuollaiseen fanien kyhäelmään jonnekin aluesarjaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sanoisin että pidetään vaikka välivuosia, jos meitä aletaan kiristää. Tai alakautta, ilman mitään kiirettä. On sitä ennenkin divareissa pelattu.

Liigavuosina Jokerit taisi olla toiseksi tärkein joukkue TV-massien osalta, muistelisin vain HIFK:n fanien pistäneen enemmän pesetaa jonkun tutkimuksen/uutisen/arvauksen mukaan. Lyhyen junamatkan päässä asuu n. 20% tämän maan ihmisistä, yritystoiminta on täällä vilkasta ja Espoo tipahti pois kärryiltä. Urheilufaneista harva "säännöllinen asiakas" vaihtaa kilpailijalle, joten esimerkiksi HIFK tuskin kasvattaisi yleisömääriään entisten narrifanien avustuksella. Stadin derbyillä on melkoisen kova maine ihmisiä vetävinä tapahtumina, ja nyt puolen vuosikymmenen breikin jälkeen Stadin jengien faneista noiden kaipauksen kieltää vain kolme ihmistyyppiä: dementoitunut, idiootti tai valehtelija. Jokereilla on valmis fanikanta, josta valtaosa on tyytynyt "vain parhaaseen". Junnutoiminta on hyvällä mallilla, vaikkakin takapakkia on KHL-aikana otettu. Seuran logon tunnistaa jokainen kiekosta mitään ymmärtävä tässä maassa, asui sitten missä tahansa. Maakunnissa Jokerit kiinnosti erityisen paljon liigavuosina, moneen suuremman kaupungin jengiin (TPS ysäriltä, Kärpät tältä vuosituhannelta, HIFK on aivan no-brainer, jne.) on tunnesiteitä ja KHL-aikana Jokerit on aiheuttanut melkoista vastakkainasettelua, mikä varmasti vetäisi porukkaa jostain Närppiön Essolta asti hallille.

Jos Liigan osalta tuollainen paketti ei kelpaa ilman kiristystä, Liiga ampuu itseään jalan sijaan suoraan rynkyllä kiveksille, näin vulgaaristi asian ilmaistuna. Jokereilla on valmis organisaatio junnut luettuna mukaan, valmis brändi ja fanikunta, suuri markkina-alue ja kaikki mahdollisuudet buustata isoimpia markkina-alueita. Jokerien tulo Liigaan nostaisi painetta saada vielä enemmän rahaa TV-oikeuksista, vetäisiä väkeä katsomoihin ja nostaisi medianäkyvyyttä. Jos Liiga ajattelee omaa parastaan, Jokerit otetaan ilolla vastaan.

Sinänsä viimeisen liigavuoden tapahtumiin en liikaa peilaisi. Silloin Liigalla oli oikeasti pelko siitä, että Jokerien lähtö söisi peruuttamattomasti ja isosti tulorahavirtaa. Silloin Liigalla oli kädessään valttikorttina pistää Jokerit kaudeksi pihalle miettimään miten markkinoida seuran historian ehkä puhuttavinta muutosta. Vakuutena taustalla oli venäläisiä miljardöörejä, joilla oli selkeä hinku saada Jokerit omaan sarjaansa. Tuossa tilanteessa on helppo ymmärtää Liigan halu rahastaa mahdollisimman paljon, sillä oli siihen kaikki mahdollisuudet ja tarpeet. Mitä tähän "pieneen kiusaan" (ei harkkamatseja, pelaajille sadan kilon hintalappu, jne.) tulee, ne ovat vain pikkusieluisuutta ja kiusantekoa. Aivan varmasti ääni kellossa muuttuu, jos yksittäisten harkkamatsien tai Jokereissa pieneen rooliin jääneiden pelaajien siirtymisten sijasta puhuttaisiin niistä mahdollisuuksista ja rahoista, jotka Jokerit Liigalle toisi palatessaan. Ja se nyt on aivan varma, että venäläisiltä miljardööreiltä ei Liigan suuntaan rahoja liikahtaisi kopeekan kopeekkaa, jos Jokerit Liigaan palaisi.

Henkilökohtaisesti en toivoisi useastakaan syystä välikausia tai divarireissuja:
- Valmis pohja murenee nopeasti. Jos nyt lähdettäisiin kakkoseen, nopeasti hallilla olisi se maksimissaan tuhat jannua, jotka tulevat vanhasta muistista mihin vain. Tuo ei lisäisi Jokerien kiinnostusta esimerkiksi yhteistyökumppanien suuntaan ja pala palalta nakertaisi jo rakennettua pohjaa.
- Jos edustuksessa maksimi on divareissa tai Mestiksessä, nopeasti ne lahjakkaimmat junnut tekevät päätöksensä. Kuka siirtyy Pohjois-Amerikan junnusarjoihin, kuka Nordikselle/Gardeniin. Täähän oli aikanaan meillä divarivuosina hyvinkin lähellä toteutua, ja silloin sentään palkka- ja pelitasoissa oli aavistuksen nykyistä pienemmät erot, puhumattakaan mahdollisuudesta nousta pelaamalla silloiseen SM-Liigaan. Olisi käynyt kalpaten, jos HIFK olisi vienyt vaikka kauden 1987-88 päätteeksi A:sta Selänteen, Keken, Ströban, Waden ja Sulon näiden todettua silloisen divarin olevan väärä taso... Ja se Selänteen siirto oli kuitenkin seuraavana kautena varteenottevaa tarjousta vaille valmis.
- Espoon esimerkki. Heillä oli maan paras junnuputki, reilu parikyt vuotta Liigaa seurannut valmis fanikanta ja ympärillä potentiaalista yhteistyökumppania vaikka muille jaettavaksi. Nyt ollaan taas pisteessä, että mä uskon espoolaisen jengin pelaavan Liigassa aikaisintaan 2025, tuokin positiivisesti asiaa katsoen. Ja siihen on pitkä matka, kun viime kaudella 259t liikevaihdolla hommaa pyörittivät lähes vapaaehtoisvoimin. Urheiluromantikon kannalta toki kaunis tarina on siellä kasvamassa, sitä en kiellä.
- Kilpailu muilla aloilla kovenee. Esports kasvaa kohisten, ja tuo syö aivan varmasti potentiaalista asiakaskuntaa nuoremmasta päästä. Varsinkin, jos vaihtoehtona on amatöörikiekko Suomisarjassa tai puoliammattilaiskiekko Mestiksessä. Suomi on menossa futiksessa arvokisoihin, ja siitä tulee aivan varmasti saatanallinen futiskuume ja -hype tähän maahan, ansaitusti ja onneksi. Jos pidempään mennään alasarjoissa, niin nopeasti jämähtää "menneisyyden suuruudeksi" merkittävän yleisön silmissä.
- Liiga ei ole avoin urheilullisesti. Samaan aikana pitäisi supistuvien resurssien kanssa saada paketti siihen pisteeseen, että auditoinnit ja muut menevät läpi. Sarjassa, josta on kadonnut lähivuosina perinteisempiä kaupunkeja (Mikkeli, Kouvola, Vaasa) ja niitä jengejä, jotka voisivat yleisöä kiinnostaa. Voisin vannoa, että moni meistä ei enää jaksaisi lähteä hallille, jos nippu AMK-opiskelijoita tai urheiluvälinemyyjiä pelaisi viiristä kattoon ja homma jäisi kiinni Kurrin kyvyistä pestä oikeita selkiä saunojen lauteilla.
 
Liiga täytyisi avata ensin ja puhdistaa jätteistä, jotta Jokereiden kaltaisen organisaation sinne kannattaisi siirtyä.

KHL:n, kun Jokerit siirtyi, niin itse ainakin jätin Liigan unholaan. Nyt KHL on menossa pikkuhiljaa eteenpäin ja sarja tasoittuu. Ennen pitkää Jokereillakin junnuputki kantaa KHL:n pelaajia ja rahoitus on kunnossa. Ei kaikki muutokset tapahdu nappia painamalla.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ennen pitkää Jokereillakin junnuputki kantaa KHL:n pelaajia ja rahoitus on kunnossa. Ei kaikki muutokset tapahdu nappia painamalla.

Näin juuri, kuten Kurri keväällä lupasi niin kesällä kuuluu hyviä uutisia sponsoririntamalla. Venäläisestä rahasta päästiin eroon ja tilalle saatiin suuri joukko suomalaisia tukijoita. Tärkeimpänä tietysti täyttä suomalaista kultaa oleva porilainen kaivosyhtiö.

Samalla katkaistiin kaikenlainen riippuvuus venäläiseen rahaan ja nykyisin seura pyörii oikeastaan omillaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai alakautta, ilman mitään kiirettä. On sitä ennenkin divareissa pelattu.
Liiga ei ole avoin, joten sinne matka käy vain ja ainoastaan kabinettien kautta.
Liiga täytyisi avata ensin ja puhdistaa jätteistä, jotta Jokereiden kaltaisen organisaation sinne kannattaisi siirtyä.
Jos (ja kun) rahoitus Venäjältä (venäläisen omistajan tahto on, että Harjavalta rahoittaa pelaamisen) loppuu, niin vaihtoehdot on aika vähissä. Mikä muu olisi edes vähän älykäs vaihtoehto?
 

Stadin kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas yksi osoitus missä SM-liigassa mennään sen tason suhteen; Ei yhtään liigajoukkuetta päässyt edes 8 parhaan joukueen joukkoon CHL:ssä vaikka KHL euroopan kovimpana liigana ei pääse edes osallistumaan koko CHL-sarjaan. Muun Eurooppan pyyhkiessä Liigalla taas lattiaa usealla jokerifaneilla kuitenkin suuri halu palauttaa Jokerit tuohon samaan suohon. Multa...Ei kiitos!
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä mä Liigaan palaisin mielummin, vaikka sinne nostettaisiin puolet Mestiksestä lähivuosina.

Jokaisella saa olla omat mieltymykset siitä mitkä asiat ovat tärkeintä omaan suosikkiseuraan liittyen, mutta jos avaa keskustelun provoilun sävyjä sisältävällä viestillä, niin ei yleensä pitkään mene että täällä on täysi rähinä päällä.

Tarkoitukseni ei ollut itsemoderoida, kunhan vain yleisesti totesin että kohta taas mennään jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa...
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti KHL:ään tulis jossain vaiheessa muitakin kun neuvostojoukkueita, niin tälle kysymykselle ei tarvitsisi uhrata omia ajatuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös