HPK:n runkosarja 2019–2020 – koko kausi yhtä juhlaa

Voihan asialla olla sama iskuryhmä, joka aikoinaan hoiti Aki Heinon kaapin täyteen vakuuttavin pelaaja-kunniakirjoja (vai mikä se oli?)

• Tykkää
Reactions: OPEX

BlackWolf

In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kirjoitellaas mieluummin tänne, kun se pelikin päättyi jo. Lukka oli kyllä pelin alussa aika helisemässä, muutama todellinen hassi, missä luuti kiekosta ohi sekä mailan, itsensä, että vastustajan selkänsä taakse ja vastustaja pääsi siitä paikoille ihan ilmaiseksi. Useampi pyöritys tuli omassa päässä missä Lukalla oli paikkoja riistää tai voittaa 1-1 ja ei vaan saanut peliä katki ja ne pyöritykset venyi todella mittaviksi. Noissa pyörityksissä sitten näkyi juurikin se mistä Monsterimonni puheli Total Hockey Foreverissä, että kun Tanskan paskaliigassa treenataan kovempaa kuin Turkkusexissä niin ei ole ihme, että ei kulje. Lukalla loppuu potku hyvin nopeasti kun kulmaralli alkaa ja mikään isokokoinen tai ulottuva ei todellakaan ole, että voisi kompensoida asiaa. Toivottavasti ehtii saamaan keväälle itsensä sellaiseen kuntoon, että pysyy edes auttavasti siinä vauhdissa missä pitää olla pysyäkseen kärkijengien kyydissä. Sitten otti vielä hölmön jäähynkin.

Mutta ottamansa jäähyn jälkeen tapahtui aika ihmeellinen asia, Lukkahan sisuuntui selvästi. Alkoi tulla riistoja omassa päässä, kun alkoi pelaamaan agressiivisemmin, sekä antoi muutamia todella hyviä ja napakoita syöttöjä omille lapaan! (Jotain mikä tuntuu muille olevan tuossa jengissä aivan uskomattoman vaikeata) Ei se edelleen miltään nappisuoritukselta näyttänyt, mutta loppupelin Lukka pelasi jopa hyvin. Sanoisin näillä näytöillä, että ihan hyvä haku. Alussa ihan luonnostaan oli ongelmia, mutta paransi kuin sika juoksuaan ja kyllä jos saa kroppansa tikkiin ja alkaa jalka liikkumaan niin Lukasta saadaan ihan vahvistus.

TJ MACKEY

25 minuuttia erittäin hyvää peliä ja parhaimmillaan Kerhon liike ja karvaus oli sitä mallia, että Kärpät oli hätää kärsimässä. Parhaimmillaan Kerho haastaa tälläkin kaudella kenet tahansa. Kova näyte tasosta.

Kolmenollan jälkeen tapahtui jotain. Alkoi tulla virheitä, yv oli entistä enemmän solmussa ja Voutilainen alkoi sulamaan. Kun nuo ynnää yhteen, niin ei Kerho voi mitenkään haaveilla pisteistä Kärppiä vastaan. Todennäköisyydet toteutui.

Kerho on todella kova jengi. Mutta se yksi kova ratkaisu ja investointi Toivolan tulee tehdä ennen joulua. Sääli, olisin todella toivonut että Voutilainen klaaraa homman. Ja voihan se vielä tehdäkin sen, mutta hyvää ykkösmaalivahtia rosteri huutaa.

Silti, kaveri totesi ekassa erässä (HIFK kannattaja) että Kerho on kovin mitä tänä vuonna on nähty. Ei ihmettelisi jos taas olisi finaalissa.

Siihen päälle kunnon sulaminen ja 0 pistettä. Vituttaa aivan helvetisti ja samalla jotenkin saamarin luottavainen olo tämän kauden Kerhosta.

puuha-pete

Kerho, Minnesota, Hollanti
Hienoa peliä pääoiirteittäin, muutama hölmöily ja nolla pistettä. Kova vastustaja, mutta kyllähän tuo kismittää. Puljujärvi on kohtuu hölmö tyyppi, taklaa kerran pelissä ja sitten suoraan selkään oikein tietoisesti. En tykännyt.

Epätietoinen

Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Hieman ihmeellinen kommentti, kun ensimmäisen eränkin maalipaikat Kärpät vei, HPK meni todella kovalla viimeistelyllä parin maalin johtoon. Joku teidän fani sanoi hyvin 1.erätauolla, että jos sama tahti jatkuu niin Kärpät menee ohi.

Noh, Kärpät meni ohi. Mielestäni Kärpät oli läpi pelin HPK:ta edellä. Minä en nähnyt mitään sulamista.

Ei siinä, HPK:lla tänäkin vuonna mahdollisuudet menestyä, vaikka ei nyt alkukauden perusteella mikään top. 4 joukkue missään nimessä ole.

TJ MACKEY

Noh, Kärpät meni ohi. Mielestäni Kärpät oli läpi pelin HPK:ta edellä.
Saat ihmetellä aivan rauhassa. Kerho oli ekassa erässä terävämpi ja etenkin karvauksellaan aiheutti Kärpille jatkuvasti ongelmia. Kärpillä oli muutama maalipaikka enemmän, mutta pelin virtauksen osalta Kerho oli tikissä. HPK:n työmäärän ja kiekottomien pelaajien apu pitää olla aivan tapissa jos Kerho meinaa voittaa EHT-Kärpät. Toisessa erässä se sakkasi. Annula vei Voutilaisen aivan pystyyn ja siinä oli myös yksi ratkaisu.

#76Sally

HPK
Reilu ensimmäinen erä ehkä kauden parasta Kerhoa. Hyvää karvausta ja sitä kautta riistoja hyökkäyspäässä. Kärpät täysin helisemässä ja vaikka alussa Kärpät tulikin hyvin peliin niin viimeistään Kerhon mentyä johtoon oli peli lähes täysin HPK:n hallussa. Vielä toisen erän alkuun kolmas maali eikä pelissä pitänyt olla isompaa hätää. Pikkuhiljaa ote kuitekin siirtyi Kärpille ja, kun kiekonhallinnan luovuttaa tuollaisen materiaalin omaavalle joukkueelle niin senhän tietää miten sitten usein käy. Itse ei enää saatu hyökkäyspeliä kuntoon ja Kärpät alkoi rokottamaan paikoista.

Kolmas erä oli sitten täysin Kärppien hallussa mutta jäähyt antoivat vielä mahdollisuuden voittaa peli. Ylivoima oli kuitenkin totaalisen jumissa. Kärppien maali oli kyllä vain ajan kysymys ja sieltähän se lopulta sitten tuli. Harmi, että HPK ei pystynyt pitämään otetta yllä kuin reilu erän verran.

HPK kyllä näytti, että peliä pystytään pelaaman tarpeeksi laadukkaasti mutta taso pitää saada vielä pysymään. Oli vielä liian monta heikkoa suoritusta, joista vastustaja pääsi paikkaan tai tekemään maalinkin, merkkausvirheitä ja muuta. Nikkilän toiminta Kärppien kolmannessa maalissa oli huono. Kiekko olisi pitänyt pelata varmasti päätyyn tai omille mutta Nikkilä ampuu sen suoraan Lammikkoa päin ja siitä 2vs1 hyökkäys ja maali. Myös Kärppien toisessa maalissa Eronen pahasti myöhässä.

Sekin täytyy todeta, että vaikka Voutilainen on parantanut peliään niin ei tänään pystynyt ottamaan torjuntoja joilla pitäisi joukkueen mukana pelissä.

Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Saatetaan olla tämän kierroksen jälkeen yhdeksännellä sijalla. No, tasainen sarja, ja kausi vasta alussa.

HPK
Joku teidän fani sanoi hyvin 1.erätauolla, että jos sama tahti jatkuu niin Kärpät menee ohi.

En ole fani, mutta taisin noin tokaista.

Olihan Kärpät lähes koko pelin parempi. Siinä toisen ja kolmannen maalin välissä Kerho vei peliä.

Kerho pääsi aika halvasti 3-0 johtoon kun Kärpät painoi maalipaikoista vedot seinille niin Kerho löi ne maaliin. Sitten alkoi Kärpätkin osumaan ja tulos näkyi taululla.

Edit: Vähän jäi kyllä harmittamaan Kärppien 2. ja 3. maali. Tuollaisia nukahduksia ei saisi tulla ketään vastaan. Nikkilästä oikein näki, että vetää ekaa kaveria päin vaikka olisi pystynyt heittämään ykkösellä maalille tai sitten haltuunoton jälkeen laidoille/päätyyn.

Rolf Paski

HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
. Myös Kärppien toisessa maalissa Eronen pahasti myöhässä.

Pitää paikkansa, mutta suuremman lampaanperseen annan tuosta maalista Karjalaiselle. Pelasi koko alivoiman ja sitten kun sen jälkeen olis päässy vaihtoon, jäi painiin ja "machoileen" Kärppiin vaihtoaitioon eteen. Ainoona kentällisestä ei päässy vaihtoon ja sitten kahden minuutin kentällä olon jälkeen hävisi väsyneenä kulmapainin, mitä harvoin tekee. Siitä kiekko Jokiselle ja lätty maalille.

#76Sally

HPK
OK, toi meni itseltä ohi ja ehdottomasti huonoa pelaamista sitten. Muutenkin tuo kulmapaini oli erikoinen tilanne. Nykyisinhän peliä ei vihelletä kovin herkästi poikki ja pitkään siinä kiekkoa kaivettiinkin. Tilannehan ei ollut mitenkään vaarallinen mutta yhtäkkiä kiekko olikin Jokisella, joka rauhassa katsoi ja syötti kiekon maalille vapaalle pelaajalle.

Ensi viikolla on todella isojen pelien rupeama: neljään päivään Sport- ja SaiPa-matsit vieraissa, ja KooKoo-peli kotona.

Toivottavasti tänään reilun erän kestänyt peli-ilme saadaan ensi viikolla pysymään täydet 180 minuuttia.

clayman

HPK, MASO
Tässä on juuri se asia, josta itse tuli kirjoiteltua ottelun aikana. Ne pienet asiat tehdään oikein ja jos ei tehdä, niin Kärppien tasoinen joukkue rankaisee heti. Samaa siinä Kerhon ylivoiman päätyttyä, kun Kärpät pääsi tekemään maalin. Noissa tilanteissa pitäisi olla varovainen, mutta oltiinkin uhkarohkeita Nikkilän johdolla.

Jussih

HPK
Tämän pelin perusteella voi melkein todeta, että Puljujärven NHL-pelit on jo nähty. Ei tuollaisella miehellä voi olla mitään käyttöä yhdellekään änärijengille. Kaikille tulee ohi-iltoja, mutta kun koko pelaamisesta säteilee suoranainen tyhmyys (no, sitä tietysti indikoi se, ettei kolmessa vuodessa opi edes auttavasti englantia vaikka taustalla on suomalainen perusopetus ja kuusi vuotta ko. kielen opiskelua). Mitä Kerhoon tulee, kyllä asia on niin, että maalivahtia tuo jengi huutaa. Voi hyvin olla, että Voutilaisesta kauden mittaan kasvaa liigatason ykkösmaalivahti, mutta sitä odotellessa menee liikaa pisteitä. Larmin kanssa tämä(kin) peli olisi voitettu. Voutilainen tarvitsee toisen peluutuskelpoisen veskarin, joka mahdollistaa kehittymisen pienemmillä onnistumispaineilla.

BlackWolf

Vähän samasta asiasta kirjoitin aiemmin, kun sanoin, että Kerho pelaa runkosarjaa kuin pleijareita. Voisko toi saatanan roiskiminen jo vihdoin kohta loppua? Tämä on runkosarja! Tämä ei ole pleijarit. Ei tarvitse pelata prosenttikiekkoa, vaan pitäisi OPPIA! Se oppi ei kerry sillä, että roiskitaan kun pelottaa. Se kertyy kun ei oteta sitä helpointa vaihtoehtoa ja roiskasta kiekkoa pois. Rohkeus maksaa joskus maaleja, joskus pisteitä, mutta se myös kehittää ihan aina! Roiskimalla oppii edelleen vaan roiskimaan, sillekkin on edellen paikkansa, mutta rohkealle ja kehittyvälle pelaajalle sen pitäisi olla AINA se viimeinen vaihtoehto. Toivottavasti tämä kaikki ei ole jotain mitä Pennanen haluaa, vaan nyt on pelaajilla jäänyt väärä vaihde vielä silmään, koska tämä varmistelu ei vaan ole pitkän päälle voittavaa toimintaa. Keväällä sitten roiskitaan ja pelataan nihilistisesti, koska se on vaan pakko, nyt ei vielä ole!

Squit

HPK ja KaMa
Vaikka voitto tuli, niin taas yksi karmea esitys. Sport esitti suurta sydäntä, vaikka puolustuspäässä olivat aivan sekaisin. Toisteisesti huolellista kiekollista peliä esittävä jengi olisi takonut yli 6 maalia Vaasalaisten nuottaan. Mikä sitten tuossa pelissä on vikana?

Omaan silmään kiekolliset ratkaisut ovat liian usein joko hätiköityjä tai sitten hitaita. Tähän kun lisätään se että kanssa pelaajat on joko liian hätiköiviä tai hitaita, niin koko ajan tulee fiilis että homma ei ole synkassa ja peli on töksähtelevää ja ei soljuvaa. Tämä on yksi syy miksi Kerho ei ole saanut kulmarallejansakaan lähellekään viime kauden tasolle, kun vastustaja pääsee kiinni huono tasoisiin syöttöihin, vastaanottoihin ja pysähtyneeseen peliin. Tämä myös näkyy siinä, että Kerho tuntuu häviävän kaksinkamppailu pelin, koska vastustajat pääsevät helpommin kiinni töksähtelevään peliin. Tänään Kerho yritti myös paljon heittää norsukiekkoja, mikä on huono merkki ja nekin norsukiekot oli suurimmaksi osaksi aivan turhia, kun Kerhon miehet on metrien päässä vastustajan alimmista pakeista.

Myös oman pään pelaaminen toki vaikuttaa hyökkäämiseen. Viime kaudella puhuttiin siitä kun Kerhon hyökkäysrummutus vaikeuttaa vastustajan hyökkäystä, niin tällä kaudella ollaan oltu enemmän omissa ottamassa pitkiä hyökkäyksiä vastaan. Kaikki johtuu kaksinkamppailuista ja heikosta kiekollisesta pelistä. Omaa siniviivaa pitäisi aina kunnioittaa, mutta tänään heiteltiin löysiä kiekkoja jotka Sport korjasi ennen viivan ylitystä följyynsä ja taas aletaan rummutus. Mielummin sitten se helvetin pitkä, kuin että ruokittaisiin vastustajan momenttumia. Jotenkin Kerho pakottaa tuota omaa kiekollista peliä liikaakin välillä ja kuvitellaan että aina voi kiekotella omista pois. Hieno plääni, mutta ei perhana kestä perustaso millään.

expertti

Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Syksyllä pitää raapia pisteitä ja joulun jälkeen aletaan pelaamaan. Näin se menee ison meren molemmin puolin. Jättäkööt muut jengit paukkunsa tänne synkkyyteen ;)

Rinksu

HPK
Saipa sekä KooKoo seuraavaksi. Vilkaisu sarjataulukkoon ja molemmat pelit ovat mallia kuuden pisteen peli. Noista pisteet kotiin ja mukava lähteä tauolle. Tosin KooKoo on pelannut lähiajat perkeleen hyvin, kahdeksasta viimeisestä kamppailusta tappio ainoastaan Kärpille. Voikin sanoa, että kyseessä on yksi Liigan tämän hetken kovavireisimmistä joukkueista.

Ja noin suurin piirtein samat SaiPastakin. Viime peleissä voittoja on tullut ja tappio puolestaan ainoastaan Tapparalle.

Hyvä haaste Kerholle ennen taukoa.

Ralph

Tosin KooKoo on pelannut lähiajat perkeleen hyvin, kahdeksasta viimeisestä kamppailusta tappio ainoastaan Kärpille. Voikin sanoa, että kyseessä on yksi Liigan tämän hetken kovavireisimmistä joukkueista.
KooKoo-faneilla keulii ja mopo on karkaamassa käsistä, joten Suomen mestari voisi palauttaa kouvolalaiset maanpinnalle railakkaalla murskavoitolla.

Huomasin aiemmin, että HPK kohtaa KooKoon kahdessa peräkkäisessä pelissä ja luulin, että kyseessä on viikonlopun back-to-back-pelit. Mutta näemmä tässä onkin viikko jotain EHT-höntsää välissä ja toinen peli on sitten tiistaina. KooKoo pelaa välissä JYP:iä vastaan tänä lauantaina.

Squit

HPK ja KaMa
Jos olisin Mika Toivola niin sanoisin Taville että saa parikytä donaa jos puretaan soppari ja siitä sitten jonnekin DEL2 hiihteleen. Varmasti hyvä jätkä ja 2019 kevät nevöfoget, mutta koko hyökkäyspeli kuolee kun mies koskee kiekkoon. Tähän kun lisätään hitaus ja kaksinkamppailu heikkous niin ei jää jäljelle kuin mukava tsemppiä ja silloin tällöin fiksu puolustaminen. Mies yksinkertaisesti näyttää siltä, että Liiga on vain liian kova sarja hänelle tällä hetkellä ja takana on Seppälää, Kombee, Jokista ja sitten kai se Montokin kyttäämässä.