2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

  • 488 592
  • 1 008

ijuka

Jäsen
Kiviharju 4:ssäkin pelissä tehoille 2-1 jatkoaikamaalin ykkössyötön myötä. Mitenköhän kaveri noin muuten pelannut? Pysyykö temmossa hyvin mukana kun ainakin tehoja tulee ja pääseekö käyttämään vahvuuksiaan tällä tasolla hyvin hyödykseen.

Käsittääkseni kuitenkin on hyvä kiekolla ja luistimilla jo nyt ja pelikäsityskin varmaan tuolla tasolla riittää, mutta fyysisesti kamppailutilanteissa vielä raakile.
Jokaisen TPS:n C-junnujen pelin olen tällä kaudella katsonut alusta loppuun. Hyvin pelannut. Mielestäni vois olla useampiakin pisteitä ihan hyvin, sen verran hyvin on päässyt itse tonteille sekä antanut laukauksiin johtavia syöttöjä. Tuossa on ollut vähän se ongelma, että joukkuekaverit ei ole ollut yhtään hereillä kun hän on jostain maalipaikkasyötön saanut yllättävästi annettua. Onko 3 kertaa nyt tällä kaudella antanut tuhannen taalan paikan aivan yksin maalin eteen eikä siitä ole tiimikaveri edes kunnon laukausta saanut aikaiseksi kun jää ihmettelemään.

Eikä muuten mielestäni ole kamppailutilanteissa raakile siinä mielessä, miten minä sen ymmärtäisin. Ei häntä kiekosta pois punnerreta, vaan sanoisin jopa että ihan hyvin pärjää ja myös pelaa kulmissa fyysisesti eikä aristele, sekä fyysisesti painii oman maalin edustalla. Toki se 2:n vuoden ikäero fyysistä tasoitusta antaa, mutta jos miettii 13v pelureita niin hyvinhän hän fyysisesti pärjää. Jos hänet laitettaisi ikätovereiden pariin niin sanoisin että hän saattaisi jopa fyysisesti dominoida näitä vastaan.

Varmaan se suurin juttu hänellä on breakoutit. Aina kun saa omassa päässä kiekon niin pääsevät nostamaan, hän joko nostaa jalalla tai antaa avaussyötön ja breakout-prosentti on varmasti erittäin lähellä sataa. Jos C-junnuja miettii noin yleensä niin en ole varmaan ikinä nähnyt ketään joka selviytyisi karvauspaineen alta pois yhtä hyvin.

Varmaan myös kertoo jotain se, että kun tilanne oli kolmannessa erässä tasan hän pelasi aivan koko ajan, en ihmettelisi vaikka olisi puoli erää pelannut. Eli valmentajan mielestä vastuuta on syytä antaa ja paljon.
 
Lasketaanko se jos ei pelannut sekuntiakaan?

Kuitenkin, aika mielenkiintoinen ratkaisu. Yleensähän kukaan ns. hyvä lupaus ei pelaa B2-tasolla, vaan menee C1 -> B1.
B2 käy aina välillä noita vähän nuorempia pelaajia yhden tai kahden pelin stintillä. Harvemmin ovat niitä lupaavimpia pelaajia jotka siellä sen pelin tai kaksi käy pelaamassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aatu Räty pelaa debyyttiään Liigassa veljensä kanssa. Saanut myös YV-aikaa. Pari kertaa on väläytellyt nopeita käsiään ja ihan kohtalaista suorittamista. Tappara tietysti liigan kärkijenginä ei anna mitään helpolla ja sikäli ei se mikään ihme olekaan, jos välillä tila ja aika tahtoo loppua kesken. Toivottavasti saa reilun mahdollisuuden näyttää nyt muutaman pelin ajan, että onko hänestä jo pelaamaan tuolla tasolla, vai kannattaako vielä laittaa takaisin A-junnuihin.

edit: ja sieltä tulee molemmille ensimmäiset tehopisteet. Aatu syöttää ja Aku tekee YV:llä. Tuo on kyllä pistänyt silmään Aatusta, niin pitkään, kun hänen pelejään olen katsonut, että hänen vahvuutensa tulevat erittäin voimakkaasti YV:llä esiin. On todella juonikas pelaaja tuolta vasemmalta puolelta pyörittämään ylivoimaa.

Manner antanut hienosti luottoa nimenomaan ylivoimalla nyt veljeksille. Aatu ollut kentällä mukana, kun ovat hakeneet ilman maalivahtia tasoitusta. Ehkä tästä voidaan päätellä jotain... Hienoa rohkeutta kiekon kanssa osoittanut tässä viimeisessä erässä. Ei hermoile turhia, vaan on tullut pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jaahas, 5 minuuttia pelattu ja Rädyn veljet tehneet maalin mieheen. Aatu 1+1

Puolittain olen nyt tämän 1,5 erää yhdessä yleisurheilun MM-kisojen kanssa katsellut. Ei ole kyllä pelkoa, että veljeksiä oltaisiin lähettämässä ihan äkkiä junnuihin takaisin. Olleet tosi hyviä tässä pelissä. Ilves ollut toki ihan luokattoman huono, mutta siitä huolimatta.

Aatusta on kohkattu paljon, mutta nyt pitää muutama sana kirjoittaa isoveljestäkin.

Aku tekee paljon hyviä asioita ja näyttää ikäisekseen pärjäävän fyysisesti jo tosi hyvin miehiä vastaan. Kamppailee, tekee hemmetisti hommia ympäri kenttää ja on koko ajan riistämässä kiekkoa pois vastustajalta. Näyttää myös siltä, että hänellä on kohtalaisen hyvä pelikäsitys, eikä ole mikään puhdas duunaripelaaja. Helvetin tervepäiseltä ihmiseltä ja tavoitteelliselta urheilijalta vaikutti vielä haastattelun perusteella. Minä tykästyin ainakin ihan pirusti tähän kaveriin ja on varmasti valmentajalle ihan unelmapelaaja. Tuolla lailla jos jatkaa, niin ihan takuulla pelaa koko kauden ylhäällä.

Samaan syssyyn voisi kehaista 17-vuotiasta Topi Niemelää. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Eiköhän hänkin pääasiassa tuossa miesten porukassa tämän kauden pelaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jatkumoa lienee tulossa kärkipään hyökkääjälupausten osalta. Komeaa katsottavaa Rätyjen pelaaminen ja Aatusta voi hyvillä mielin povata ikäluokkansa kirkkaimman kärjen edustajaa. Taitaa olla sitä jo maailman laajuisesti.

Vielä kun muutama kärkipään pakkiprospekti nousisi 2000-luvun alun ikäluokista. Niitä Suomella ei liikaa ole. Varsinkin jos verrataan tilannetta länsinaapuriin, mistä tuntuu löytyvän joka vuosi joku puolustajalupaus varaustilaisuuden kärkikymppiin.
 
Suosikkijoukkue
Stadin kingi
Tunnen -02 ikäluokan erityisen hyvin ja sanoisin Aatu Rädyn olevan ikäluokan kirkkain tähti hyökkäyssuuntaan, liukas luistimilla + ääritaitava ja näkee pelin. Hieman hyytynyt Kasper Simontaival tulee heti siinä perässä virtuoosi Roni Hirvosen ja pelitaitavan Juuso mäenpään kanssa.. ja vain nyt äkkisältään muutamia nimiä ulkomuistista mainitakseni..
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Oliver Suni johtaa ensimmäisen kahden viikon jälkeen tulokkaiden pistepörssiä OHL:ssä.
 
Aron Kiviharju näköjään johtaa tämän päivän 0+3 tehojensa jälkeen C-nuorissa puolustajien pistepörssiä.

1. Aron Kiviharju, 10 4+12= 16 (-06)
2. Aki Jokela, 11 3+12= 15 (-04)
3. Juho Hallikas, 10 6+6= 12 (-03)
4. Otto Heinonen, 7 1+11= 12 (-04)
5. Petteri Kankkunen, 10 4+7= 11 (-04)
 
Suosikkijoukkue
Stadin kingi
Ja Kiviharju on tosiaan vielä D-junnu!! Pitkään olen ollut kiekossa mukana, mutta tällaista talenttia en muista nähneeni. Yhden pelin olen pojalta tällä kaudella Helsingissä nähnyt ja silmiin pisti, että henkkohttaito ja pelisilmä on huikea + laukauskin 13-vuotiaaksi erinomainen. Matka on vielä kuitenkin tälläkin pojalla pitkä, mutta ennusmerkit lupaavat hänestä maailmanluokan puolustajaa, kunhan vaan kasvaa hieman faijaansa pidemmäksi!
 

ijuka

Jäsen
Jep. Luistelun ja käsien yhdistelmä. En ole milloinkaan nähnyt vastaavaa onnistumisprosenttia kaiken maailman kikoissa sun muissa, käytännössä kaikki toimii ja kiekonmenetyksiä tulee todella harvoin.

Ja siis käytännössä näyttää että pelais väärässä sarjassa kun tiimikaverit ei vaan pysy kärryillä, mikä on aika jännä kun ottaa huomioon että kuitenkin 13v ja pelaa ehkä Suomen kovimmassa C-junnujengissä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tarttee olla maalivaheist huolissaa. Viimeistää Annusesta tulee aivan hiton kova.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ok. Parista nollapelistä ei voi päätellä mitään.
Sitten voi vaikka verrata saman ikäsiin muihin liigassa pelanneisiin millasen tason lahjakkuudesta on kyse. Toki esim Rick di Pietrost(vaikka nyt ei Liigas pelantkaa) ei lopulta tullu mitää, mut.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK-osioon tulikin jo aiemmin kirjoitettua, mutta sopii hyvin tännekin. Eli Brad Lambert on jo nyt aivan eri pelaaja, kuin mitä tuossa pari kuukautta sitten. Tämän tason lupaukset ottaa ihan huimia steppejä näinkin lyhyessä ajassa. Totta kai pelien aikana sattuu vielä lapsuksia, mutta kokonaisvaltaisessa pelissä kahdessa kuukaudessa on tullut todella suuri askel parempaan. Se on sitten näkynyt myös pistesarakkakkeessa, kun edelliseen seitsemään otteluun on syntyneet tehot 6+5, koko kauden tehojen ollessa 15 ott, 7+8=15, +3. Melko hurja tahti kundille, joka täyttää vasta reilun kahden kuukauden päästä 16 vuotta.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Oliver Suni OHL:ssä 19. pisteissä tehoin 3+10 9 pelissä. Ruben Rafkin saman sarjan pakkien 10. 1+8 pisteillä 9 pelissä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kiviharju vetelee jo U14 piste ennätyksiä C-junnuis. Toki enemmän otteluita pelanneena kun Mikael Granlund. Pakki kuitenki kyseessä.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Justus Annusella liigaa takana 11 peliä, 11 voittoa (9 varsinaisella), 5 nollapeliä, torjuntaprosentti 95,15 (255 torjuttua ja 13 päästettyä), päästettyjen maalien keskiarvo 1,21 ja 0+2. On kyllä yllättänyt miten on pelit lähteneet käyntiin heikohkon Mestis kauden jälkeen. Hyvä Justus!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös