Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 563
  • 3 412

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Toivottavasti tämän päivän mediahiljaisuus tämän kuuman perunan osalta johtuu vain siitä, että uutta valmentajaa ei vielä ole saatu kartoitettua. Fanit huutavat jokaisella somekanavalla valmentajan vaihdoksen puolesta, ja nyt on juuri oikea aika tälle toimenpiteelle! Ei ole enää mitään syytä odottaa ja katsoa, josko asiat muuttuisivat itsestään parempaan suuntaan. Sitä ei tule tapahtumaan, vaan TPS tulee tätä menoa vajoamaan yhä syvempään kuoppaan. Mikäli ennen seuraavaa peliä ei tapahdu mitään muutosta, voidaan puhua seurajohdon todellisesta sokeudesta ja välinpitämättömyydestä.

Rintanen ja Salo ovat yhtälailla syyllisiä tähän tilanteeseen, mutta heidän potkiminen taitaisi tulla liian kalliiksi. Riittää, että se yksi fläppitaulumesoaja saadaan poistettua. Tilalle tarvittaisiin Valmentaja, jolla on auktoriteettia ja näkemystä.

Karri Kivi? TPS ja johtoporras tekee tämän nyt ihan itse. Sehän tässä harmittaa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaskisen pelityyli / valmennus on saa pelaajat näyttämään huonoilta ja alisuorittamaan. Mitä pidempään Kaskisen valmennuksessa on sitä huonommat on tulokset. Kukaan ei ole lyönyt kunnolla läpi Kaskisen valmennuksessa. Kakkoa ja Palvea ei voi laskea koska eivät Kaskisen pelikirjaa noudattaneet, ja olisivat joka tapauksessa lyönyt läpi. Esimerkkejä on on monta:
Suoranta oli tuli viimeistelijä liigan parhaita voimahyökkääjiä. Tällä hetkellä ei meinaa pysyä edes pystyssä kun yrittää keritä päätykiekkoihin.
Lukka kiekollinen pakki, joka oli KalPan finaalijoukkueessa kiekollinen liederi. Eht:lla oli myös mukana. Peli näyttää siltä tällä hetkellä että Kaarinassakin haasteita.
Filppula näyttää idjootilta harhasyöttöineen.
Salonen näytti keväällä siltä että pääsee MM-kisoihin voisi tulla kutsu. Tällä hetkellä näyttää junnulta jolla 5 liiga-peliä alla.
Budish oli romuluinen maalintekijä. Nykyään ei edes mene maalille vaan mielummin kulmissa pyörii.
Missään muussa valmennuksessa ei edellä mainitut pelaavat eivät alisuorittaisi tällä tavalla.
Niittymäki ei pysty myöntämään virhettä, minkä on tehnyt valmennuksen valinnassa, ja ajaa koko joukkueen haltsemattomaan kriisiin.


Samaa mieltä. Aina joku yksittäinen pelaaja voi epäonnistua tai alisuorittaa, mutta ei se enää ole sattumaa, jos järjestäen kaikki alisuorittavat. Suoranta oli tosiaan liigan parhaimpia voimahyökkääjiä, jonka urakehitys oli nouseva. Hänelle toki tuli loukkaantumisia, ja pari kautta meni enemmän tai vähemmän piloille. Vaikea sanoa, että kuinka paljon tällä hetkellä menneet loukkaantumiset vaikuttavat pelaamiseen, mutta onhan hän kuin varjo entisestään. Ei ole ollenkaan sellainen pelaaja, kuin mitä oli Tepsiin tullessaan.

Salonen aloitti vahvasti viime keväänä, mutta pikkuhiljaa taantui ja nyt tekeminen on vähän sinnepäin, eivätkä esitykset ole olleet hyviä. Hänhän esiintyi ensimmäiset pelit oikeastaan tosi hyvin. Lukka pääsi Kalpa kautensa päätteeksi melkein MM-joukkueeseen. Ainahan voidaan miettiä, että oliko hän yhden kauden tähdenlento, mutta onhan hänen suoritustasonsa laskenut Kalpa ajoista ihan älyttömästi. Tällä hetkellä hän ei ole edes liigatasoa. Voi olla, että oli tähdenlento, mutta en jaksa uskoa, että nyt pelkkää sattumaa oli se, että hän pelasi koko kauden Kalpassa hyvin ja eikä se taso nyt näin paljon voi laskea. Jonkun haastattelun luin, jossa Lukka selitti, että häntä yritettiin viime kaudella ajaa sisään erilaiseen rooliin, kuin missä hän on tottunut pelaamaan. Ilmeisesti tällä tempauksella valmennus on lähinnä onnistunut sekoittamaan totaalisesti Lukan pelaamisen.

Budish on tosiaan voimahyökkääjä, joka menee maalille ja rouhii irtokiekkoja sisään tai tekee muuten sellaisia räkämaaleja. Nyt hänkin tosiaan pyörii lähinnä kulmissa tai muuten pelin ulkopuolella. Hänen pitäisi olla nimenomaan siellä vastustajan maalilla. Hänen vahvuuksiaan ei pystytä hyödyntämään ollenkaan, eikä hän ole minusta niin hyvä, kuin Jukureissa. Jukureissa teki hyviä tehoja, niin olisi voinut kuvitella, että paremmassa joukkueessa olisi isommat tehot.

Olli Kaskinen aloitti viime kauden hyvin, mutta sitten keväästä lähtien suoritustaso on laskenut kuin lehmän häntä, Syyskaudellahan esitykset olivat oikeinkin hyviä, mutta sitten tapahtui jotakin. Ehkä rooli oli keväällä liiankin iso ja epäonnistumisista lähti negatiivinen kierre liikkeelle.

Palmu aloitti viime kaudella hyvin, mutta sitten loppukaudesta ei saanut yhtään mitään aikaiseksi. Ilmeisesti hän ei oikein tykännyt Kaskisen valmennusfilosofiasta. Nyt Jypissä ensimmäisessä pelissä tehot 2+2. Toki vasta yksi peli häneltä takana, mutta silti.

Nurmen, Väyrysen ja Pajuniemen kehitys on pysähtynyt. Erityisesti Pajuniemeltä on odotettu läpimurtoa liigan ehdottomaan eliittiin ja potentiaalia on. Ajattelen niin, ettei valmennus saa näistä pelaajista parasta irti ja jotenkin valmennus saa pelaajien pelaamisen ihan sekaisin.

Filppulan touhu kentällä on välillä surkuhupaisaa. Holmin vahvuuksia ei saada hyödynnettyä jne. Sund on tällä hetkellä ihan sekaisin ja kaukana viime kauden tasostaan. Toki vasta yksi kunnon kausi takana eli voi hänkin olla vain tähdenlento, mutta en jaksa uskoa, että siitä on kyse.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Salonen aloitti vahvasti viime keväänä, mutta pikkuhiljaa taantui ja nyt tekeminen on vähän sinnepäin, eivätkä esitykset ole olleet hyviä. Hänhän esiintyi ensimmäiset pelit oikeastaan tosi hyvin.
Saman pistänyt merkille. Joukkueeseen tullessaan erottui joukosta vahvalla hyökkäyssuunnan pelaamisellaan, mutta nyt on suunta ollut aika pahasti haussa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kaskisella aikaa 5 ottelua näyttää kyvyt. Kuultu Ravattulan Cittarin pullonpalautusautomaatin jonossa, varma tieto. Hymiö.
Miten 5 ottelua nyt muka asiaa mitenkään muuttaisi? Jokainen on kyllä jo ajat sitten nähnyt, mihin Kaskisen ja hänen tiiminsä kyvyt riittävät.
Aina tuntuu vaan löytyvän syitä ettei päätöksiä tarvitsisi tehdä. Pistetään pää entistä syvemmälle pensaaseen ja kuvitellaan, että ongelmat näin poistuvat. Eivät poistu.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Miten 5 ottelua nyt muka asiaa mitenkään muuttaisi? Jokainen on kyllä jo ajat sitten nähnyt, mihin Kaskisen ja hänen tiiminsä kyvyt riittävät.
Aina tuntuu vaan löytyvän syitä ettei päätöksiä tarvitsisi tehdä. Pistetään pää entistä syvemmälle pensaaseen ja kuvitellaan, että ongelmat näin poistuvat. Eivät poistu.

Hö, jos Cittarin pullonpalautusautomaatilla on jotain väitetty, ei sitä jossain jatkoajan keskustelupalstalla noin vain voi tulla kumoamaan.
 

VSSuomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Luin tuon TPS Kannattajien kirjoituksen, mille nostan hattua. Veikkaan kuitenkin, että mikään ei kuitenkaan tule muuttumaan tällä kaudella. Eikö HC TPS Oy:n osakekannan omistajat ole Miikka Kiprusoff, sekä Saku ja Mikko Koivu? Korjatkaa jos olen väärässä.

Koko TPS:n organisaatio on muodostettu omistajatahon saunakavereista, joita ei pois potkita. Omistajilla ja heidän Super Cellin hyvillä kavereilla on riittävästi pätäkkää pitää kulisseja yllä kannattajista välittämättä.

Olen käynyt muutaman vuoden ajan joitain kertoja kauden aikana Gatoradella TPS -lounaalla, missä voi seurata myös edustuksen treenejä. Täytyy sanoa, että treenit ovat näyttäneet melko kevyeltä neppaamiselta, eikä kyse ole ollut aina mistään pelejä edeltävistä tai pelien jälkeisistä palauttavista jääharjoituksista. Mutta kuka vaan voi mennä lounaalle Gatoradeen ja seuraamaan sieltä treenejä, niin voi muodostaa oman kuvan myös harjoittelusta, jos ketään nyt niin kiinnostaa.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Odotan kyllä sitä päivää kun TPS ilmoittaa - Kalle Kaskinen sai lähteä, Karri Kivi tilalle 3 vuoden pahvilla. Ois maukas ja balsamia haavoihin.

Itse pitäisin ihmeenä jos Kivi vielä tämän vuoden puolella tarttuisi johonkin tarjoukseen. Tai tarkemmin sellaiseen tarjoukseen, jossa valmennus alkaisi heti. Kyllähän tuollaisten potkujen jälkeen pitää muutama kuukausi akkuja ladata, jotta voi aloittaa uuden projektin. Toivottavasti olen väärässä, mutta Tepsillä ei ole aikaa odotella valmentanvaihdon kanssa ensi vuoden puolelle. Ei edes ensi viikon puolelle.
 
Odotan kyllä sitä päivää kun TPS ilmoittaa - Kalle Kaskinen sai lähteä, Karri Kivi tilalle 3 vuoden pahvilla. Ois maukas ja balsamia haavoihin.

Eikö juuri Kaskisen tapaus ole opettanut, että mitään suoraa kolmen vuoden sopimusta ei valmentajalle pidä antaa. Ja samaan kompastui myös Kivi Ilveksessä. Kivelläkin alkaa muuten olla melko monta vuotta edellisistä meriiteistä valmentajana, joten mahtaakohan kelvata palstan änkyräfaneille? Tai varmaan kelpaa aluksi, mutta viimeistään maaliskuussa vaaditaan potkuja.
 

VSSuomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kysehän onkin siitä, kuka tai mikä taho omistaa osakekannan, eri asia mikä taho toiminnan rahoittaa. En silti tiedä varmuudella, omistavatko aiemmin mainitsemani ex-kiekkoilijat HC TPS Oy:n osakekantaa, näin olen vaan kuullu, ja pyysinkin korjausta jos olen väärässä. Mutta ei se asiaa miksikään muuta. Lainaus HC TPS Oy:n sivuilta 6.6.2018:

"Pitkän kansainvälisen uran Lindströmillä tehnyt Santtu Jokinen aloittaa HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajana. Samalla seura toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin, jossa seura saa myös kaksi uutta omistajaa – sekä Jokinen että hänen edeltäjänsä Mika Eskola osallistuvat osakeantiin. Anti mahdollistaa lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin, sekä samalla myös urheilullisen toiminnan edelleen kehittämiseen."

ARTIKKELIN_kuvituskuva_santtujokinen_2000x1045.png
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kysehän onkin siitä, kuka tai mikä taho omistaa osakekannan, eri asia mikä taho toiminnan rahoittaa. En silti tiedä varmuudella, omistavatko aiemmin mainitsemani ex-kiekkoilijat HC TPS Oy:n osakekantaa, näin olen vaan kuullu, ja pyysinkin korjausta jos olen väärässä.
Paananen ja Kodisoja ovat suurimmat omistajat, tarkkoja lukuja ei ole nyt käsillä, täällä esim. löytyy muutaman vuoden takainen tilanne: TS: Supercellin Paananen ja Kodisoja TPS:n pääomistajiksi
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Miten mulla on sellainen fiilis, että tuossa joukkueessa olisi ainesta siihen kauden 2010 kevään pelitapaan tai ainakin jo sillä saataisiin eheämpää peliä eli sellainen koutsi kuka antaa aloitteen pelaajille pelitavan suhteen. Vaan mistäpä sellaisen koutsin löydät? Kari Heikkilä ei ole sellainen.

Näinhän Suikkanen tuolloin toimi ja keräsi kehuja mm. Vahan suunnasta jälkeenpäin. Ei siis mitään ehdotonta pelitapaa, mutta löyhät raamit, joita maailmaa nähneet konkarit voivat soveltaa tarpeen mukaan, ei ainakaan huonommin menisi. Tällaisella Vierumäen excel-jääkiekolla kausi tulee päättymään maaliskuussa, jos tästä lanttu tarpeeksi jumiin saadaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kun uusi valmentaja tulee kesken kauden remmiin, niin yleensä ensimmäinen liike hänellä on pelin kaikkinainen yksinkertaistaminen ja vieläpä niin, että mennään puolustus edellä. Kun puolustuspää saadaan pitämään vasta sen jälkeen ruvetaan yrittämään rakentaa hyökkäyspäätä.
TPS:n tämän kauden puoluspään pelaamista eivät sanat riitä kuvaamaan, miten sekaisin se on. Eikö Sami Salo todellakaan näe tätä vai eikö hän vain viitsi tehdä asialle mitään? Mikä on Sami Salon rooli valmennustiimissä ja joukkueen rakentamisessa, on kysymys, joka suorastaan huutaa vastaamista. Kyllä Sami Salon pitäisi pystyä organisoimaan TPS:n puolustuspään pelaaminen vaikka ihan yksin. Yhdessäkään NHL-joukkueessa ei pelata puolustuspäässä sillä tavoin, mitä TPS sen nyt tekee tai yrittää tehdä.
Samat kommentit voisi heittää Kimmo Rintasen suuntaan. Kyllä hänelläkin pitäisi olla selkeä käsitys siitä, miten voittavaa jääkiekkoa pitää pelata.
Onko niin, että apuvalmentajat ovat jo aikoja sitten heittäneet pyyhkeen kehään ja todenneet mielessään, että antaa Kallen hoitaa yksinään hommat, kun ja jos Kallen käsitys voittavasta jääkiekosta on aivan toinen kuin apuvalmentajilla. Siksi apuvalmentajat ovat vain paperilla valmennustiimiin kuuluvia, mutta todellisuudessa keskittyvät vain olemaan mykkiä toteemipaaluja, eivätkä he tee ollenkaan niitä hommia, mitä apuvalmentajat muissa joukkueissa tekevät.
Mikä on TPS:n valmennustiimin koheesio? Ulkoapäin katsottuna sitä ei näytä olevan pätkän vertaa.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Kysehän onkin siitä, kuka tai mikä taho omistaa osakekannan, eri asia mikä taho toiminnan rahoittaa.

Oleellisinta on äänivallan omistaminen. Kuka pääsee latelemaan päätökset. Omistusosuus, äänivalta, rahoitus ja yhtiöjärjestys muodostavat pyhän kvartetin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Paananen ja Kodisoja ovat suurimmat omistajat, tarkkoja lukuja ei ole nyt käsillä, täällä esim. löytyy muutaman vuoden takainen tilanne: TS: Supercellin Paananen ja Kodisoja TPS:n pääomistajiksi
2015 vuoden jälkeen on ollut useampi suunnattu osakeanti, jolla on pumpattu rahaa tappioiden kattamiseen. Käsittääkseni Kodisojan ja Paanasen yhteenlaskettu omistus on selkeästi yli 90% nykyään. Myös Eskola (+ joku muukin?) on jotain merkannut anneissa, mutta kahden ihmisen show tämä kuitenkin nykyään on. Hallitus karsittiin myös vastaamaan tätä tilannetta reilu vuosi sitten. Loppukädessä kaikki on näiden kahden päätettävissä. Hieman epäselväksi jää miten he tämän nykyisenkin tilanteen näkevät ja ennen kaikkea miten tulevaisuus nähdään.

Vaikka päävalmentajan vaihto syö rahaa, lienee kuitenkin selvää, että taloudellinen tilanne ottaa osumaa myös nykytilanteen jäädessä.
 

#007

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koko TPS:n organisaatio on muodostettu omistajatahon saunakavereista, joita ei pois potkita. Omistajilla ja heidän Super Cellin hyvillä kavereilla on riittävästi pätäkkää pitää kulisseja yllä kannattajista välittämättä.
Mikä järki tässä touhussa on? Voidaan kehuskella omistavansa Suomen yhden huonoimman lätkäjoukkueen?
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Paananen ja Kodisoja ovat suurimmat omistajat, tarkkoja lukuja ei ole nyt käsillä, täällä esim. löytyy muutaman vuoden takainen tilanne: TS: Supercellin Paananen ja Kodisoja TPS:n pääomistajiksi

Taitaa Supercell jampat omistaa nykyään yli 80 prossaa koko paskasta. Taskurahoja toki näille jätkille.

Onneksi tälläiset voimat ovat vielä takana. Saa nähdä vaan kuinka kauan tätä menoa?

Edit. Sorry OT ja hitaus. @Jack's wasted life jo asian selventikin.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mikä järki tässä touhussa on? Voidaan kehuskella omistavansa Suomen yhden huonoimman lätkäjoukkueen?

Ei olisi jääkiekon tai urheilun historiassa ensimmäinen kerta. Joukkueen omistaminen on vain yksi bisnes muiden joukossa ja suurimmaksi osaksi se joukkue on vain statuskysymys.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ei olisi jääkiekon tai urheilun historiassa ensimmäinen kerta. Joukkueen omistaminen on vain yksi bisnes muiden joukossa ja suurimmaksi osaksi se joukkue on vain statuskysymys.

Paanasen ja Kodisojan statuksilla TPS:n pyörittäminen on täysin harrastus heille. Ei bisnes.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllä Paanaselle ja Kodisojalle TPS:llä on myös muuta merkitystä kuin vain oleminen pelkkä kallis harrastus. Eivät he niin huonoja liikemiehiä ole, että heittäisivät noin 10 miljoonaa euroa suoraan ”Kankkulan kaivoon”.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kyllä Paanaselle ja Kodisojalle TPS:llä on myös muuta merkitystä kuin vain oleminen pelkkä kallis harrastus. Eivät he niin huonoja liikemiehiä ole, että heittäisivät noin 10 miljoonaa euroa suoraan ”Kankkulan kaivoon”.

Toki näinkin mutta bisnes ehkä joskus 5 vuoden päästä. Tällä hetkellä täysin harrastus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös