• 888

Taurus

Helsingin Jokerit
Tervehdys vain kaikille palstalaisille, täältä ilmoittautuu uusi raapustelija hämmentämään soppaa!

Tää logiikka Jatkoajassa menee usein niin, että kun Jokerit voittaa niin vastustaja on AIVAN paska ja kun Jokerit häviää niin Jokerit on AIVAN paska.
Tämä tosiaan on monella kaalissa, että kun hävitään esim. TsSKA:lle (jolla on jengi samaa tasoa millä Venäjä vääntää MM-kisoja) niin syyn on pakko olla pelkästään Jokerien huonouden. Pitäisi kuitenkin muistaa millä budjetilla tässä hikoillaan. Toki joukkue on tällä kaudella alisuorittanut, mutta uskon vahvasti nousuun ja näiden vaikeuksien vain auttavan keväällä.

YamahaGPR

Jokerit
Moskovassa nyt 20 min pelattu.

Alku Jokereilla uninen ja oltiin täysin vastaantulija. Toisessa erässä Jokerit otti kuskinpaikan ja paikkoja oli tehdä 2-3 maalia kun vastustajalla 1-2 todellista maalipaikkaa.

Toistaiseksi Jokerit on puolustanut todella kurinalaisesti. Yrityksestä ei voi joukkuetta syyttää mutta hyökkäyspeli jotenkin nihkeää varmaan vähän itseluottamuksesta johtuen.

Sämppäri

Jokerit
Kirjoitan tätä toisen erän jälkeen 0-2 tilanteessa. Jos nyt tuo peli hoidetaan, niin siinä katkeaa neljä vuotta kestänyt tappioputki runkosarjassa. Otetaan huomioon vastustaja ja Jokereiden puolustuspeli tällä hetkellä, niin tulos on hyvä, vaikka peli on ollutkin tylsää. Kyllä se nousu tästä lähtee. Nyt alan uskomaan itsekkin siihen. Tämä joukkue on ollut semmoinen peikko, että alta pois. Puolustetaan helvetin hyvin, mutta hyökkäys sakkaa. Se tulee. Se tulee vielä. Dynamon pelityyli syö muidenkin hyökkäyspeliä.

Lelle

Jokerit
Hyvää peliä pääasiassa. Yks virhe ja tasotus..yv jälleen heikkoa ja Lepistön vois mielestäni laittaa kyllä huilaamaan. No saa nähdä miten käy, voitto varsinaisella olis kyllä maistunu.

Sämppäri

Jokerit
Tämä oli aivan hemmetin iso, ISO voitto. Se millä tavalla se tuli. Selkäranka ei katkennut idioottimaiseen virheeseen josta tuli tasoitusmaali. Kaksi jäähyjen tappoa pelin lopussa. Hienoa taistelua. ISO voitto henkisesti. Tästä on hieno jatkaa. Loistavaa puolustamista viimeiseen asti ja hyvä maalivahtipeli kruunasi illan. Nyt alkaa löytyä taas luottoa tähän joukkueeseen.

Quaser

O'Neill, KiVa
Hymyilyttää. Jokereiden pelin lopputulos, peli-ilme, negailijat perusteluineen, Anttilan ja Ikosen hyvät otteet jne!

Clubittaja

Jokerit
Iso voitto ja vikat 1,5 erää mitkä näin kypsää lätkää.

Mutta:

Lepistö ja Lehtonen - mitä helvettiä? Molemmat todella kaukana omasta tasostaan. Ilmeisesti kesä mennyt ns märän parissa? Ehdottomasti Eroselle ja Grantille vastuuta ennen näitä kahta.

Mike

Jokerit, KäPa, NUFC
Ruusuja sillon kun on se aika. Kolmannen erän jäähyjä ja Kivistön nukahtamista lukuunottamatta hyvä matsi. Ja onhan näitä nyt tässä jo kaksi. Erityisen positiivisena voinee pitää sitä, että näissä kahdessa matsissa vastustajalla on huippupaikkoja yhteensä kutakuinkin saman verran, kun aiemmissa matseissa yhdessä keskivertoerässä.

sekolust

Україна, Lostedt, Ben-Amor
Katsotaas tän illan peliä...

* Lepistö etunenässä meillä oli yksilötasolla surkeaa suorittamista. Lepistö tarjosi kaverille ylivoimaa ja tonttia sen verran, että ihan pahaa teki. Kivistölle tuli yksi, sitäkin dramaattisempi, virhe. Mäenalasen jäähy kellojen näyttäessä noin 57:59 (saattoi se olla sekan tai pari vähemmänkin) oli aivan vitun tyhmä.
* Kalnins on nyt pari matsia näyttänyt, että joko Niemen on otettava isoja steppejä tai avattava luukkua. Varmaa suorittamista, jota pystyi leppoisin mielin seuraamaan kovastakin pyörityksestä huolimatta. Sen ainoan maalin voi pistää Kivistön piikkiin.
* AV toimi kiitettävän hyvin. Shipaa ja muita kun on kaverilla, niin luulisi enemmän pelottavan. Ylivoimalle jäi parannettavaa paljon, voittomaalista huolimatta. Tosin pakko on antaa krediittiä myös Moskovan suunnille, Dynamo pelasi aika loistavaa alivoimaa.
* Ensimmäinen erä oli katastrofaalinen. Jos Kalnins olisi tärissyt ja vähän ollut tuuri Dynamolla, niin erätauolle olisi menty tyyliin 3-0 numeroissa. Ja se olisi ollut game over. Sen jälkeen ihan kypsää suorittamista, mitä nyt jo mainituista yksilövirheistä tuli päänsärkyä.
* Nelli oli pelipäällä, Mörkö pelasi hyvän pelin, Regin taisi pelata kauden parhaansa ja niin päin pois. Ai niin, Eronen oli hyvä.

Kokonaisarvosanana antaisin sellaisen kasin. Paljon jäi parannettavaa, tulos oli hyvä ja hyviä asioita oli mukana.

massaonvoimaa

Jokerit
@sekolust aika lailla noin sen itsekin näen. Hyökkäyspelillisesti otettiin askel taakse- ja puolustuspelillisesti eteenpäin. Ensimmäinen erä ja peliin lähtö oli tuttua Marjamäkeä. Plussat Marjamäelle tiiviistä viisikkopuolustuksesta ja siitä että parannettiin. Ja plussaa myös yyveellä tehdystä voittomaalista. Yv silti kokonaisuutena jotain heikon ja välttävän välimaastossa. Kalnins loistava, nyt Marjamäki pidä se maalissa. Niemi voi keskittyä kiekkojen keräämiseen.

AaWikko

Jokerit, HPK
Ensimmäiset 10 minuuttia peliä katsellessa oli kyllä kieltämättä vähän epävarma fiilis ottelusta, mutta hyvin lähti sit kuitenkin peli paranemaan päin.

Mietiskelin vaan mielessäni, että kuinka vaikea pelaajan on muuttaa pelityyliä kaukalon koon mukaan? Nyt varsinkin kun kenttiä on kolmessa koossa ja nyt taisi käsittääkseni olla kaukalo änärimitoissa. Tietysti sen tiedän, että peli nopeutuu mitä pienempään mennään, mutta yritetäänköhän tässä mennä vaan yhdellä pelisysteemillä vai onkohan jengeillä eri pelisysteemit eri kaukaloihin? Mahtoiko tämä siis olla syy miksi peli takkuili aluksi (jäähyt myös vähän sekoitti)?

Tänään kyllä hyvin huomasi nämä Lepistöt ja Kivistöt miksi änäristä on tultu pois...Lepällä suuria vaikeuksia omalla alueella kiekon kanssa ja Kivistölle todella iso miinus oman pään hölmöilystä.

Tuomareista kyllä sen verran taas purnattavaa, että ajoittain nämä dynamon pelaajat veti kyl sellaista teatteria, että hävetti oikein niiden puolesta. Miten muistelin, että tämä krikunovin porukka osaa todella kalastaa näitä jäähyjä? Onneks Grant sai myös kalastettua takaisin siinä yhdessä kohtaa. Eikös näistä filmailuista pitäny tulla KHL:ssä sakkoja vai onko tämä jo unohdettu?

Paketti pysyi puolustussuuntaan hyvin kasassa alusta loppuun asti. Tämän kauden aikana tätä on nähty nyt kahdesti.

Negatiivinen ihminen kysyisi, miksi vasta nyt. Positiivinen näkee edessä alkaneen voittoputken!

YamahaGPR

Jokerit
Parasta tässä illassa oli se, että joukkue pelasi JOUKKUEENA!

Jatkoajalla Haapalan maalin jälkeen tuuletuksista näkyi sellaista yhteenhitsautumista mikä toivottavasti kantaa keväällä pitkälle.

Mordjinn

Jokerit
Eka erä oli Jokereilta todella uninen, mutta niin vain Kalnins sai pidettyä luukut kiinni. Ja kuin tyhjästä herra O'Neill taikoi taas maalin. Tällä kertaa yksin kolmea Dynamolaista vastaan. On se ihme äijä. Tokassa erässä peli oli sitten jämäkämpää ja ei olisi ollut vääryys jos kiekkoa oltaisiin saatu Dynamon verkkoonkin asti. Peliä sekoitti tuomareiden vihellyspäivä ja peli meni yyveeksi ja aaveeksi. Dynamon hammaspuoli-Jaskinin epäonnenpäivä toki auttoi Jokereita tänään. Kolmannessa sitten taisteltiin todella hienosti. Ja monen monituisen muun henkilökohtaisen virheen jälkeen tuli se yksi ratkaiseva. Onneksi Haapala sitten naulasi jatkoilla ison voiton.

Tänään silmiin tosiaan pistivät positiivisessa mielessä O'Neill, Kalnins ja Eronen. Hyvää kiekkoa. Lehtonen on taantunut alkukaudesta ja kundin kannattaisi vaihtaa mailaa kun jokainen syöttö nousee jotenkin kummasti lörppäkiekoksi. Enkä olisi uskonut näkeväni päivää jolloin Ertsi Eronen on todella selvästi kovempitasoinen pakki kuin Lepistö. Toki Lepistö saa paljon vastuuta tiukoissa paikoissa ja pelaa isoja minuutteja jolloin mogiakin sattuu, mutta ottaa nykyään paljon jäähyjä vähän turhissa paikoissa ja hassailee kiekkoja ikävän paljon.

Tykkäsin pienen kaukalon meiningistä. Taklauksia oli paljon, mutta silti taitavilla kavereilla on tarpeeksi tilaa tehdä taikojaan.

Jokeriarska

Jokerit

Mutta:

Lepistön allekirjoitan tänään, mutta ei nyt silti unohdeta sitä avauserän maalia joka lähti Lehtosen biljardisyötöstä. Melkoisen ratkaiseva maali tänään, että pelattiin edes pisteistä sen jälkeen.

Se tietysti huolestuttaa, että omalla ylivoimalla parhaat maalipaikat saa vastustaja. Jatkoajalla toki ratkaistu "niin kuin pitääkin", Mertarannan sanoin.

DonTirri

Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Seuraavaan peliin olis suotavaa nähdä EDES peluutuksen suhteen pelisilmää. Ertsi on kuumana tällähetkellä ja Leppä hukassa. Tyhmempikin koutsi tajuaisi että nyy on aika antaa Ertsille vastuuta ja pienentää Lepän minuutteja.

Oon seurannu Ertsiä aika tarkkaan jo pari vuotta ja mies on parhaimmillaan suurella vastuulla. Veti uransa parhaan kauden naapurissa hetikun Miro "Paras suomalaispakki ikinä" siirty änäriin ja minuutit siirty Ertsille

Sämppäri

Jokerit
Marjamäki on ottanut onkeensa ja muuttanut pelaamista kahdessa edellisessä ottelussa. Näitä edellisissä peleissä säntäiltiin päättömästi ympäri kenttää lyöden toivotaantoivotaan syöttöjä pystyyn. Nyt hyvin usein otetaan rauhassa kiekkoa maalin taakse, kootaan rivit ja lähdetään rintamana hyökkäykseen. Eilen nähtiin tästä malliesimerkki suoraan oppikirjasta, joka päättyi Mäenalasen tarjoiluun Lepistölle ja laukaukseen.

Tämän lisäksi puolustuspelaamisen tiiviys paistoi silmään. Paria munausta lukuunottamatta Dynamo pidettiin huippupaikoilta pois. Jos pistitte merkille, niin meidän pakit eivät juosseet enää kiekon perässä, vaan puolustettiin siellä mistä niitä maaleja tehdään. Ja puolustaminen tapahtui hienosti viidellä kenttäpelaajalla.

Marjamäki on reagoinut, Marjamäki osaa reagoida. Tästä on hyvä jatkaa.

Lelle

Jokerit
Mahtava voitto. Eka erä jäi näkemättä mutta loppu oli pääosin hyvää.peliä. yv:llä vähän tekemistä..toki oli tiukka puolustus vastassa mut niin vastaavasti av oli myös ihan eri näköistä kuin mm tsska pelissä. Eronen on yllättäny myös täällä positiivisesti ja näitähän aina tarvitaan. Nellistä ei varmaa tarvi sanoa mitään, loistava pelimies. Minkä mainitsin jo aikaisemmin niin pelissä.myös miellyttää et kiekkoo pidetää enemmän omilla, eli ei oo sitä rännittelyä, pääty heittoo yms mitä tuli jo liikaakiin nähtyä. Ja nyt siell tosiaan oli joukkue! Toivottavasti sama meno jatkuu.

Sako

Jokerit
Seuraavaan peliin olis suotavaa nähdä EDES peluutuksen suhteen pelisilmää.
Peluutus katsotaan edelleen palkkakuitista, ei kentän tapahtumista.

Eka erä oli karmea, tuttua alkukauden peleistä. Sitten jengi nousi takaisin tasolleen ja sitä kesti loppuun saakka. Hyvä voitto.

Giroux

Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ekassa erässä jaksettiin onneksi puolustaa, kun tiedostettiin että hyökkäämisen kanssa on suuria vaikeuksia. Tämä nöyryys kantoi lopulta sitten voittoon asti.

Liian usein on lähdetty Moskovaan pelaamaan jotain sexiwau-lätkää ja tultu sitten 0-3 tappion kanssa takaisin kotiin. Vaikuttaa siltä, että Marjamäki on jotain oppinut keväästä.

Hevi

Jokerit
Puolustus on nyt edes jollain mallilla ja heti se näkyy pelissä. Toki vieläkin tulee niitä karmeita kiekonmenetyksiä, mutta pääsääntöisesti maalinedustalla ei pelaajia niin vapaasti ole mitä alkukaudella.

Ja hei kahden ottelun voittoputki!

Lelle

Jokerit
Kiekon menetyksiä nyt sattuu varmasti joka pelissä jollekki tai virheitä yleensä, ihmisiä kun nämä pelaajatkin ovat. Toki joskus niistä maksettava hinta on suurempi. En itsekkään usko siihen että peli voi kääntyä näin lyhyessä ajassa ja että tekemistä vielä riittää. Viime pelien otteet kuitenkin merkki paremmasta ja toivon todellakin että suunta tulee olemaan tuo ja kyllä tällä nipulla pitääkin saada vähintään eilisen kaltaisia otteita, muu ei ole hyväksyttävää kuin satunnaisesti.

Kims85

Jokerit
Ylivoimasta sen verran, että Moskovassa palattiin taas osittain jätön jätön jättöön ja niiden kanssa meinattiin ajoittain joutua vaikeuksiin. Hyökkäyspelaaminen oli myös ison osan pelistä täysin olematonta ja potentiaalisia maalipaikkoja laskiessa yhden käden sormet riittävät. Dynamo toki puolustussuuntaan helposti sarjan top5-jengi, mutta silti tuo hieman huolestuttaa.

Avtoa vastaan hyökkäyspeli oli välillä varsin railakasta, mutta siihen ison osansa antoi vierasjoukkueen varsin kuriton pelaaminen, eivät ole likimainkaan mehukkaimmillaan nyt. Summa summarum - kyllä tarkalla silmällä sen valon tunnelin päässä voi nähdä.