Tuttuja muualla

  • 679 898
  • 2 026

Knap

Jäsen
Aleksi Honkanen yksivuotisella pahvilla IPKn riveihin. Ollut yllättävän hyvä harkkakaudella ja laittanut kaiken likoon. Mielellään tuolle sopparin suo. Saa nähdä ottaako avauskokoonpanon paikan ylimiehitetystä IPKsta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Järkkärillä ei taida vieläkään olla sopparia minnekkään. Osoitteena varmaan ulkomaat. Toivottavasti seura löytyy kun kolmekymppisenä vielä veskariksi nuori.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Järkkäri pyytää varmaan vanhasta muistista samaa liksaa kuin KooKoosta nosti. Yllättäen 100k+ täkyyn ei ole kukaan tarttunut. Vakavasti puhuen mielestäni ihan laatumoke, mutta 1-2 kertaa kauden aikana klesana, joten mitään mahdottomia ei liene seurat halukkaita enää maksamaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Veeti Vainio pelasi ensimmäisen Liiga-matsinsa 10.3.2015.

Kului 1656 päivää eli pyöreästi neljä vuotta ja puoli vuotta kunnes Vainio teki Liiga-uran avausmaalinsa. Mahtava homma, koska paljon on vastoinkäymisiä Jedan alumnille kertynyt. Ehkä se tästä!
 

The Rock

Jäsen
Suomi-sarjapelinsä huomenna aloittavasta Kotkan Titaaneista löytyy taas aikamoinen läjä jossain vaiheessa junioriuraansa KooKoossa esiintyneitä pelimiehiä: maalivahti Santeri Levänen, puolustajat Arttu Räisänen ja Vertti Vuoksiala sekä hyökkääjät Erik Naroma, Miro Mänttäri, Santeri Salminen, Santeri Kunttu, Simo Eerola, Oskari Levänen, Elmeri Kotro ja Roope Lantta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Virtsi on KalPassa pelannut kolme ottelua tehoilla 0+0 ja -1 mutta eiköhän tänään Kouvolassa kauho hatullisen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juuso Pulli jatkaa pelejään Tanskan pääsarjassa. Sopimuksessa on ilmeisesti kuuden viikon koeaika.

 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Nyt on kyllä niin sisäpiirin viesti että voisitko tarkentaa edes sitä, kuka tuo kumma Järä on? En ole koskaan kuullut moisesta pelaajasta.

Eiköhän tässä puhuta Tuomas "Järä" Gärdströmistä... :P
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Yritin luulotella että kyseessä olisi ollut Juha Järä Järkkäri Järvenpää. Tuossa nimiyhdistelmässä on hyvä poljento.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sepä alkaisi sitten Mestis-kausi tänään. Tässä KooKoo-henkinen ennakkotiivistelmä kaikista joukkueista:

HERMES

Voitti viime kaudella runkosarjan, mutta lähti laulukuoroon heti playoffien ekalla kierroksella. Kokkolassa meno on ollut viime vuodet sellaista vuoristorataa, että veikkaaminen on lähes mahdotonta. Menetti kaikki tehohyökkääjänsä. Mielenkiintoisin pelaaja ehkäpä Slovakian maajoukkueesaakin vielä muutama kausi sitten torjunut maalivahti Samuel Baros. Yleisesti Hermestä povataan kuitenkin yhdeksi kärkipään jengeistä. Tekee yhteistyötä sekä Kärppien että Sportin kanssa.

Tuttuja nimiä:
Tuomas Vänttinen
- Piipahti aikoinaan syömässä pullaa myös Kouvolassa. Lopetti viime keväänä pelaajauransa ja aloittelee nyt uutta uraa Janne Tuunasen kakkosvalmentajana.


HOKKI


Suomi-sarjan mestari ei onnistunut kaatamaan KooVeeta karsinnoissa, mutta nousi kabineteissa sarjasta pudotetun LeKin tilalle. Sarjanousijalle on luvassa vaikea kausi noviisi Jarkko Heikkisen ohjastamana, vaikka mm. aikoinaan monesti KooKootakin kiusannut Teemu Seppänen palasi maailmalta Kajaaniin.

Tuttuja nimiä:
Tomi Rautio
- KooKoo-kasvatti torjuu toista kauttaan Hokissa. Oli sitä ennen Suomi-sarjan paras veskari Nokian Pyryssä. Debytoi Mestiksessä nyt 23-vuotiaana, mutta pelimäärä Seppäsen takana voi jäädä pieneksi.
Sami Tamminen - Lainalla KooKoosta. Hokin hyökkäysmateriaali on sen verran kapea, että tarjolla on joko kakkos- tai jopa ykkössentterin rooli.
Pasi Häkkinen - Maalivahtivalmentajana Hokissa jo monen vuoden ajan. Pelasi aikoinaan jokusen pelin KooKoossa lainalla SaiPasta.


IPK

Pettänyt usein, mutta nyt yksi sarjan parhaista materiaaleista. Maalilla Ässistä siirtynyt Henri Kiviaho ja yhtenä kovimpana Mestiksen siirtona hyökkäyksessä mukana yli 600 liigamatsin Ilkka Pikkarainen. Yhteistyö KalPan kanssa on tiivistä, eli mistäpä sitä tietää, jos vaikka virtasmikkokin pääsisi jossain vaiheessa pelaamaan Pikkaraisen kanssa.

Tuttuja nimiä:
Ville Järvinen
- Ei onnistunut tekemään läpilyöntiä KooKoossa ja lähti Mestis-kierrokselle. Viime kaudella pelasi sekä Ketterässä että Kooveessa, mutta nyt on ihan virallinen koko vuoden sopimus IPK:n kanssa. Kuuluu pelaavaan vakiokuusikkoon.
Aatu Hämäläinen - Hyvät Mestis-kaudet KooKoossa 2012-2014. Piti IPK-faneja jännityksessä viimeiseen saakka, kunnes sitten ilmoitti jatkostaan tällä viikolla. Joukkueen kippari ja yksi tärkeimmistä pelaajista.
Niki Koskinen - Siirtyi KooKoosta lainalle Mestikseen jo viime kaudella. Pelasi ensin SaPKossa kiikaritehoin, mutta IPK:ssa sai vastuuta enemmän. Nyt eka kokonainen kausi Mestiksessä edessä. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta lähtökohtaisesti Koskinen on IPK:ssa vakiokokoonpanon mies alempiin ketjuihin.
Aleksi Honkanen - KooKoo-kasvatti, pelannut aiemmin vain junioreissa. Lähti hakemaan sopimusta tryout-leirin kautta ja pelasi sen verran vakuuttavasti treenipeleissä, että sopimus myös irtosi. Joutunee kuitenkin taistelemaan peliminuuteista tosissaan.


JOKIPOJAT

Yksi Mestiksen ns. isoista ja perinteisistä seuroista, tosin menestys on kiertänyt Joensuun viime vuosina aika kaukaa. Uudistunut rajusti, valmentajaksi tuli Joni Petrell ja hankintoja tehty runsaasti Suomi-sarjastakin. Yhteistyösopimus HIFK:n kanssa. Yllätyspotentiaalia molempiin suuntiin, mutta todennäköisesti keskikastin joukkue. Yli puolella pakeista on KooKoo-taustaa.

Tuttuja nimiä:
Niki Blomberg -
KooKoo-kasvatti, siirtyi Joensuuhun Kokkolasta. Aloittaa kolmannen kautensa Mestiksessä. Statuksena ollut "hyvä runkopelaaja", mutta potentiaalia vielä isompaankin rooliin. Pelaa vakiomiehenä myös Jokipoikien puolustuksessa.
Niko Hämäläinen - Syntymäpaikka Kouvola, mutta nuori puolustaja taitaa olla ihan paljasjalkainen joensuulainen. Pelannee lähinnä junnuissa.
Esa Lehikoinen - Toimi KooKoon varakapuna Mestis-kaudella 2014-2015. Käynyt välillä maailmalla, mutta asemoitunut nyt Joensuuhun, jossa on joukkueen kapteeni ja kantavia voimia.
Lassi Raitanen -
Kävi pelaamassa KooKoon A:ssa kauden 2014-15. Pelannut sen jälkeen jo neljä kautta Mestistä ja nostanut profiiliaan tasaisesti. Tällä kaudella ehkä jo Jokipoikien ykköspakki? Kärsi viime kaudella peräti 8 ottelun mittaisen pelikiellon rumasta taklauksesta.
Santeri Salmela - Lainattu KooKoosta isomman roolin perässä Joensuuhun, jotta kisaisi paremmin paikasta nuorten maajoukkueeseen. Ainakin alkukaudesta luvassa pitäisikin olla ihan reiluhkosti vastuuta. Ekaa kertaa Mestiksessä.
Elias Ulander - HIFK-laina pelasi jokusen pelin KooKoossakin viime kaudella. Tällä hetkellä paikkaamassa pelikiellossa olevaa Ville Varakasta liigassa, mutta lähtökohtaisesti pelaa koko kauden Mestiksessä.
Benjamin Laurinkari - Petrellin apuvalmentaja. Toimi viime kaudella KooKoon B-junnujen päävalmentajana.

KETTERÄ


Hallitseva mestari on sarjan suurin suosikki. Jatkaa saman valmentajan komennossa, menetti vain muutaman mestaruusjoukkueen palasen ja teki hyviä hankintoja. SaiPa on Ketterän farmi.

Tuttuja nimiä:
Marlo Koponen -
Pelasi KooKoossa Mestistä ja liigaa vajaan neljän kauden ajan. Mestiksen parhaimmistoa ja todisti viime kaudella Jukureissa vieraillessaan, että pärjäisi vielä liigavauhdissakin.
Jarno Lippojoki - Toinen KooKoostakin tuttu konkaripakki. Pelasi KooKoossa Mestistä 2012-2015 ja oli joukkueen kapteeni ekalla kaudellaan. Pelillinen panos alkaa nyt 33-vuotiaana jo hieman vähenemään, mutta varmasti arvokas mies Ketterän kapuna.
Rasmus Hämäläinen - Piipahti KooKoossa pätkäpestillä kaudella 2017-18. Hyvä Mestis-tason hyökkääjä, joka saattaa tällä kaudella lyödä itsensä läpi ihan pistepörssin kärkisijoille saakka.
Jaakko Lantta - KooKoo-kasvatti kiersi Pelicansin junnujen kautta Mestikseen. Treenasi kesällä KooKoon kanssa ja alkaa olla viittä vaille valmis liigapelaaja. Siirtyi Imatralle SaPKosta, jossa nousi alaketjuista tehopelaajaksi ja breikkasi kunnolla viime kaudella. Ketterässä joko kakkos- tai kolmoskentässä.
Pauli Levokari - KooKoo-alakerran kovanyrkki viimeisillä Mestis-kausilla. Kuulunut jo useamman vuoden ajan Ketterän valmennusryhmään, nyt tittelinä on manageri.


KEUPA HT

Keuruulla juhlittiin mestaruutta keväällä 2018. Viime vuonna runkosarja oli todella vaikea ja joukkue joutui punnertamaan todenteolla, että selvitti tiensä kahdeksannelle sijalle ja pudotuspeleihin. Kevätvire oli kuitenkin kohdillaan ja kausi päättyi hopeamitalit kaulassa. Luultavasti keskikastin joukkue, mutta joissain veikkauksissa myös häntäpäässä. Yhteistyötä JYP:in kanssa.

Tuttuja nimiä:
Markus Ruusu
- JYP-vahti tulee varmasti hakemaan vauhtia Mestiksestä, kunhan toipumisaikataulu sen mahdollistaa. Käväisi aikoinaan torjumassa muutaman liigapelin KooKoossa.


KIEKKO-VANTAA

Simo Mälkiä
sai potkut Vantaalta kesken vaikean viime kauden ja hänet korvasi Reijo Ruotsalainen. Nyt puikoissa on pitkään Lukon apuvalmentajana toiminut Jesse Welling. Jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle koko sarjan ylivoimaisesti tehokkaimmasta ketjusta Saarelainen-Monto-Sund huolimatta. Nyt kasassa on etenkin hyökkäyskaluston osalta todella kova nippu. Toiminta pyörii Jokereiden tuella ja pelaajia siirtyy jonkin verran kauden aikana suuntaan ja toiseen.

Tuttuja nimiä:
Sami Äikää -
Kumimies muistetaan KooKoon maalilta 90-luvulla. Toiminut jo pitkään maalivahtinavalmentajana junioripuolella pk-seudulla. Nyt mukana Kiekko-Vantaan valmennusryhmässä.


KOOVEE

Nousi viime kaudella kabinettipäätöksellä Mestikseen ja joutui lähtemään sarjaan erittäin kokemattomalla joukkueella. Jumbosijahan sieltä odotetusti pätkähti, mutta sarjapaikka pelastui karsinnoissa komeasti. Nyt joukkuetta on päästy kasaamaan hyvissä ajoin ja joukkue näyttää varsin kilpailukykyiseltä ja kiinnostavalta. Hänniltä on pitkä matka ponnistaa, mutta rohkeimmat ovat veikkailleet KooVeeta jopa sarjan kärkikastiin. Ilveksen farmi, mutta tehnee yhteistyötä myös muiden liigaseurojen kanssa.

Tuttuja nimiä:
Mikko Pukka -
Yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajiani KooKoossa, vaikkei pelannutkaan täällä kuin yhden vajaan kauden. Koko sarjan kokenein pelaaja. Oli kovin parjattu liigavuosinaan, mutta kelpasi silti peruspakiksi moneen jengiin. Viime kaudet allsvenskanissa. KooVeen ykköspakkeja ja saattaa olla edelleenkin kova luu Mestiksessä.
Markus Västilä - Ei onnistunut lunastamaan liigapaikkaa KooKoosta, vaikka alla olikin vahvat kaudet Mestiksestä. Pelannut sittemmin Ruotsin divaria ja Suomi-sarjaa. Palaa nyt Mestikseen viiden vuoden tauon jälkeen ja veikkaan, että saattapi olla jopa yksi koko sarjan tehokkaimmista puolustajista.


PELIITAT

KooKoon entinen paikallisvastustaja on jatkanut Mestiksessä totutulla linjallaan. Tarkoittaa siis elinjäämis- ja sarjassasäilymistaistelua vuodesta toiseen. Toimintaedellytykset Pelicansin käsissä, myös tällä kaudella joukkueen runkona lahtelaisjunnuja ja lainapelaajia. Maalinteko oli tuskaa viime kaudella ja niin se on varmasti nytkin. Kaikki päälle karsintaviivan merkkaa onnistunutta kautta.

Tuttuja nimiä:

ei yllättävää kyllä taida olla ollenkaan, kun Ville-Matti Koponenkin lopetti.


ROKI

Rovaniemeläiset pääsivät viime keväänä viimeinkin näkemään Mestiksen pudotuspelejä. Paikka kahdeksan sakissa on kyllä ison työn takana tälläkin kaudella. Tähtipelaajia ei ole lainkaan, kun kärkihankinta Niklas Salokin päätti häippäistä yllättäen Ruotsiin juuri sarja-avauksen alla.

Tuttuja nimiä:
Konsta Jaakola - 22-vuotias hyökkääjä kuului kahdella edelliskaudella KooKoon A-junnujen runkopelaajiin ja pääsi viime kaudella pelaamaan jokusen liigapelinkin. Debytoi nyt Mestiksessä. Myös Mikko Partasen piti pelata RoKissa, mutta hän purki sopimuksensa jo kesällä (muistaakseni joko armeijan tai opiskelujen johdosta).


TUTO

Ei vakuuttanut viime kaudella, vaikka lopulta pronssia voittikin. Isoin uutispommi oli valmentaja Miika Elomon lähtö Norjaan kesällä kesken sopimuskauden. Tilalle palkattiin Antti Virtanen, jolla ei ole käytännössä lainkaan kokemusta valmennuksesta. Pelaajamateriaali on hyvä, mutta kysymysmerkkejäkin paljon. Jonne Virtanen pelaa TuTossa ainakin siihen asti, kunnes saa jostain palkallisen pelipaikan. Eväitä jopa mestariksi, mutta voi ihan yhtä hyvin myös flopata pahasti. Yhteistyökumppanina Tappara, mutta pelaajaliikennettä myös TPS:n kanssa.

Tuttuja nimiä:
Jere Rouhiainen -
TuTon ykköspakilta meni viime kausi loukkaantumisen takia piloille. Tämän kauden osalta on epäselvää, että pelaako edes Mestistä. On ainakin aloittanut kautensa Tapparassa. Kouvolassa muistettaneen parhaiten tyttöystävänsä shokkitilasta, joka johtui Jeren siirrosta KooKooseen.
Eetu Elo - KooKoo kasvatti, joka B-junnuikäisenä Lahteen. Aloittaa neljännen kautensa Mestiksessä. Viime vuosi TuTossa oli tosi hankala ja nyt ollaankin oikeastaan tilanteessa, että läpimurto pitäisi tehdä, tai sitten se jäänee kokonaan tekemättä. Saattaa päästä TuTossa ihan kärkikenttiin.
Jouni Virpiö - Päätti Mestis-uransa KooKoo-paidassa. Nyt alkamassa ihan uusi ura: on Virtasen apuvalmentaja. Aiempi valmennuskokemus rajoittuu naisten joukkueen valmennusryhmässä toimimiseen.



 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sami Tamminen avasi 0+2 tehoilla Hokissa. Hokin maalilla muuten KooKootakin viimeisinä mestis-keväinä piinannut Teemu Seppänen - yksi suosikkivahtejani, jota tuli KooKooseenkin sillä aikakaudella toivottua.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Seppäsesta (166 cm) tuli mieleen, että kukahan mahtaa olla KooKoon historian lyhyin maalivahti?

Edit. Marko Loponen 169 cm taitaa olla lyhin niistä, joiden pituus on mahdollista selvittää tilastoista. Minulla oli jossain vaiheessa lähemmäs 10 Loposen/Leväsen mailaa varastossa. Jäähallin roskiksesta kaivettuja, joista yksikään ei ollut täysin ehjä mutta ei myöskään kokonaan rikki.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Seppäsesta (166 cm) tuli mieleen, että kukahan mahtaa olla KooKoon historian lyhyin maalivahti?

Edit. Marko Loponen 169 cm taitaa olla lyhin niistä, joiden pituus on mahdollista selvittää tilastoista. Minulla oli jossain vaiheessa lähemmäs 10 Loposen/Leväsen mailaa varastossa. Jäähallin roskiksesta kaivettuja, joista yksikään ei ollut täysin ehjä mutta ei myöskään kokonaan rikki.

Tommi Friman (168cm) löytyy Eliteprospectsin kokoonpanolistoilta, mutta en muista että pelasiko tuolloin kakkosdivarissa:


1960-70 luvun pelaajat olivat keskimäärin varmaankin 5-10 cm lyhyempiä kuin nykykiekkoilijat, mutta heidän mittojaan ei taida ainakaan internetistä saada selville. Minulla ei ole mitään haisua vaikka Ismo "Kobra" Longan pituudesta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Sepä alkaisi sitten Mestis-kausi tänään. Tässä KooKoo-henkinen ennakkotiivistelmä kaikista joukkueista:

HERMES

Voitti viime kaudella runkosarjan, mutta lähti laulukuoroon heti playoffien ekalla kierroksella. Kokkolassa meno on ollut viime vuodet sellaista vuoristorataa, että veikkaaminen on lähes mahdotonta. Menetti kaikki tehohyökkääjänsä. Mielenkiintoisin pelaaja ehkäpä Slovakian maajoukkueesaakin vielä muutama kausi sitten torjunut maalivahti Samuel Baros. Yleisesti Hermestä povataan kuitenkin yhdeksi kärkipään jengeistä. Tekee yhteistyötä sekä Kärppien että Sportin kanssa.

Tuttuja nimiä:
Tuomas Vänttinen
- Piipahti aikoinaan syömässä pullaa myös Kouvolassa. Lopetti viime keväänä pelaajauransa ja aloittelee nyt uutta uraa Janne Tuunasen kakkosvalmentajana.


HOKKI

Suomi-sarjan mestari ei onnistunut kaatamaan KooVeeta karsinnoissa, mutta nousi kabineteissa sarjasta pudotetun LeKin tilalle. Sarjanousijalle on luvassa vaikea kausi noviisi Jarkko Heikkisen ohjastamana, vaikka mm. aikoinaan monesti KooKootakin kiusannut Teemu Seppänen palasi maailmalta Kajaaniin.

Tuttuja nimiä:
Tomi Rautio
- KooKoo-kasvatti torjuu toista kauttaan Hokissa. Oli sitä ennen Suomi-sarjan paras veskari Nokian Pyryssä. Debytoi Mestiksessä nyt 23-vuotiaana, mutta pelimäärä Seppäsen takana voi jäädä pieneksi.
Sami Tamminen - Lainalla KooKoosta. Hokin hyökkäysmateriaali on sen verran kapea, että tarjolla on joko kakkos- tai jopa ykkössentterin rooli.
Pasi Häkkinen - Maalivahtivalmentajana Hokissa jo monen vuoden ajan. Pelasi aikoinaan jokusen pelin KooKoossa lainalla SaiPasta.


IPK

Pettänyt usein, mutta nyt yksi sarjan parhaista materiaaleista. Maalilla Ässistä siirtynyt Henri Kiviaho ja yhtenä kovimpana Mestiksen siirtona hyökkäyksessä mukana yli 600 liigamatsin Ilkka Pikkarainen. Yhteistyö KalPan kanssa on tiivistä, eli mistäpä sitä tietää, jos vaikka virtasmikkokin pääsisi jossain vaiheessa pelaamaan Pikkaraisen kanssa.

Tuttuja nimiä:
Ville Järvinen
- Ei onnistunut tekemään läpilyöntiä KooKoossa ja lähti Mestis-kierrokselle. Viime kaudella pelasi sekä Ketterässä että Kooveessa, mutta nyt on ihan virallinen koko vuoden sopimus IPK:n kanssa. Kuuluu pelaavaan vakiokuusikkoon.
Aatu Hämäläinen - Hyvät Mestis-kaudet KooKoossa 2012-2014. Piti IPK-faneja jännityksessä viimeiseen saakka, kunnes sitten ilmoitti jatkostaan tällä viikolla. Joukkueen kippari ja yksi tärkeimmistä pelaajista.
Niki Koskinen - Siirtyi KooKoosta lainalle Mestikseen jo viime kaudella. Pelasi ensin SaPKossa kiikaritehoin, mutta IPK:ssa sai vastuuta enemmän. Nyt eka kokonainen kausi Mestiksessä edessä. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta lähtökohtaisesti Koskinen on IPK:ssa vakiokokoonpanon mies alempiin ketjuihin.
Aleksi Honkanen - KooKoo-kasvatti, pelannut aiemmin vain junioreissa. Lähti hakemaan sopimusta tryout-leirin kautta ja pelasi sen verran vakuuttavasti treenipeleissä, että sopimus myös irtosi. Joutunee kuitenkin taistelemaan peliminuuteista tosissaan.


JOKIPOJAT

Yksi Mestiksen ns. isoista ja perinteisistä seuroista, tosin menestys on kiertänyt Joensuun viime vuosina aika kaukaa. Uudistunut rajusti, valmentajaksi tuli Joni Petrell ja hankintoja tehty runsaasti Suomi-sarjastakin. Yhteistyösopimus HIFK:n kanssa. Yllätyspotentiaalia molempiin suuntiin, mutta todennäköisesti keskikastin joukkue. Yli puolella pakeista on KooKoo-taustaa.

Tuttuja nimiä:
Niki Blomberg -
KooKoo-kasvatti, siirtyi Joensuuhun Kokkolasta. Aloittaa kolmannen kautensa Mestiksessä. Statuksena ollut "hyvä runkopelaaja", mutta potentiaalia vielä isompaankin rooliin. Pelaa vakiomiehenä myös Jokipoikien puolustuksessa.
Niko Hämäläinen - Syntymäpaikka Kouvola, mutta nuori puolustaja taitaa olla ihan paljasjalkainen joensuulainen. Pelannee lähinnä junnuissa.
Esa Lehikoinen - Toimi KooKoon varakapuna Mestis-kaudella 2014-2015. Käynyt välillä maailmalla, mutta asemoitunut nyt Joensuuhun, jossa on joukkueen kapteeni ja kantavia voimia.
Lassi Raitanen -
Kävi pelaamassa KooKoon A:ssa kauden 2014-15. Pelannut sen jälkeen jo neljä kautta Mestistä ja nostanut profiiliaan tasaisesti. Tällä kaudella ehkä jo Jokipoikien ykköspakki? Kärsi viime kaudella peräti 8 ottelun mittaisen pelikiellon rumasta taklauksesta.
Santeri Salmela - Lainattu KooKoosta isomman roolin perässä Joensuuhun, jotta kisaisi paremmin paikasta nuorten maajoukkueeseen. Ainakin alkukaudesta luvassa pitäisikin olla ihan reiluhkosti vastuuta. Ekaa kertaa Mestiksessä.
Elias Ulander - HIFK-laina pelasi jokusen pelin KooKoossakin viime kaudella. Tällä hetkellä paikkaamassa pelikiellossa olevaa Ville Varakasta liigassa, mutta lähtökohtaisesti pelaa koko kauden Mestiksessä.
Benjamin Laurinkari - Petrellin apuvalmentaja. Toimi viime kaudella KooKoon B-junnujen päävalmentajana.

KETTERÄ

Hallitseva mestari on sarjan suurin suosikki. Jatkaa saman valmentajan komennossa, menetti vain muutaman mestaruusjoukkueen palasen ja teki hyviä hankintoja. SaiPa on Ketterän farmi.

Tuttuja nimiä:
Marlo Koponen -
Pelasi KooKoossa Mestistä ja liigaa vajaan neljän kauden ajan. Mestiksen parhaimmistoa ja todisti viime kaudella Jukureissa vieraillessaan, että pärjäisi vielä liigavauhdissakin.
Jarno Lippojoki - Toinen KooKoostakin tuttu konkaripakki. Pelasi KooKoossa Mestistä 2012-2015 ja oli joukkueen kapteeni ekalla kaudellaan. Pelillinen panos alkaa nyt 33-vuotiaana jo hieman vähenemään, mutta varmasti arvokas mies Ketterän kapuna.
Rasmus Hämäläinen - Piipahti KooKoossa pätkäpestillä kaudella 2017-18. Hyvä Mestis-tason hyökkääjä, joka saattaa tällä kaudella lyödä itsensä läpi ihan pistepörssin kärkisijoille saakka.
Jaakko Lantta - KooKoo-kasvatti kiersi Pelicansin junnujen kautta Mestikseen. Treenasi kesällä KooKoon kanssa ja alkaa olla viittä vaille valmis liigapelaaja. Siirtyi Imatralle SaPKosta, jossa nousi alaketjuista tehopelaajaksi ja breikkasi kunnolla viime kaudella. Ketterässä joko kakkos- tai kolmoskentässä.
Pauli Levokari - KooKoo-alakerran kovanyrkki viimeisillä Mestis-kausilla. Kuulunut jo useamman vuoden ajan Ketterän valmennusryhmään, nyt tittelinä on manageri.


KEUPA HT

Keuruulla juhlittiin mestaruutta keväällä 2018. Viime vuonna runkosarja oli todella vaikea ja joukkue joutui punnertamaan todenteolla, että selvitti tiensä kahdeksannelle sijalle ja pudotuspeleihin. Kevätvire oli kuitenkin kohdillaan ja kausi päättyi hopeamitalit kaulassa. Luultavasti keskikastin joukkue, mutta joissain veikkauksissa myös häntäpäässä. Yhteistyötä JYP:in kanssa.

Tuttuja nimiä:
Markus Ruusu
- JYP-vahti tulee varmasti hakemaan vauhtia Mestiksestä, kunhan toipumisaikataulu sen mahdollistaa. Käväisi aikoinaan torjumassa muutaman liigapelin KooKoossa.


KIEKKO-VANTAA

Simo Mälkiä
sai potkut Vantaalta kesken vaikean viime kauden ja hänet korvasi Reijo Ruotsalainen. Nyt puikoissa on pitkään Lukon apuvalmentajana toiminut Jesse Welling. Jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle koko sarjan ylivoimaisesti tehokkaimmasta ketjusta Saarelainen-Monto-Sund huolimatta. Nyt kasassa on etenkin hyökkäyskaluston osalta todella kova nippu. Toiminta pyörii Jokereiden tuella ja pelaajia siirtyy jonkin verran kauden aikana suuntaan ja toiseen.

Tuttuja nimiä:
Sami Äikää -
Kumimies muistetaan KooKoon maalilta 90-luvulla. Toiminut jo pitkään maalivahtinavalmentajana junioripuolella pk-seudulla. Nyt mukana Kiekko-Vantaan valmennusryhmässä.


KOOVEE

Nousi viime kaudella kabinettipäätöksellä Mestikseen ja joutui lähtemään sarjaan erittäin kokemattomalla joukkueella. Jumbosijahan sieltä odotetusti pätkähti, mutta sarjapaikka pelastui karsinnoissa komeasti. Nyt joukkuetta on päästy kasaamaan hyvissä ajoin ja joukkue näyttää varsin kilpailukykyiseltä ja kiinnostavalta. Hänniltä on pitkä matka ponnistaa, mutta rohkeimmat ovat veikkailleet KooVeeta jopa sarjan kärkikastiin. Ilveksen farmi, mutta tehnee yhteistyötä myös muiden liigaseurojen kanssa.

Tuttuja nimiä:
Mikko Pukka -
Yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajiani KooKoossa, vaikkei pelannutkaan täällä kuin yhden vajaan kauden. Koko sarjan kokenein pelaaja. Oli kovin parjattu liigavuosinaan, mutta kelpasi silti peruspakiksi moneen jengiin. Viime kaudet allsvenskanissa. KooVeen ykköspakkeja ja saattaa olla edelleenkin kova luu Mestiksessä.
Markus Västilä - Ei onnistunut lunastamaan liigapaikkaa KooKoosta, vaikka alla olikin vahvat kaudet Mestiksestä. Pelannut sittemmin Ruotsin divaria ja Suomi-sarjaa. Palaa nyt Mestikseen viiden vuoden tauon jälkeen ja veikkaan, että saattapi olla jopa yksi koko sarjan tehokkaimmista puolustajista.


PELIITAT

KooKoon entinen paikallisvastustaja on jatkanut Mestiksessä totutulla linjallaan. Tarkoittaa siis elinjäämis- ja sarjassasäilymistaistelua vuodesta toiseen. Toimintaedellytykset Pelicansin käsissä, myös tällä kaudella joukkueen runkona lahtelaisjunnuja ja lainapelaajia. Maalinteko oli tuskaa viime kaudella ja niin se on varmasti nytkin. Kaikki päälle karsintaviivan merkkaa onnistunutta kautta.

Tuttuja nimiä:
ei yllättävää kyllä taida olla ollenkaan, kun Ville-Matti Koponenkin lopetti.


ROKI

Rovaniemeläiset pääsivät viime keväänä viimeinkin näkemään Mestiksen pudotuspelejä. Paikka kahdeksan sakissa on kyllä ison työn takana tälläkin kaudella. Tähtipelaajia ei ole lainkaan, kun kärkihankinta Niklas Salokin päätti häippäistä yllättäen Ruotsiin juuri sarja-avauksen alla.

Tuttuja nimiä:
Konsta Jaakola - 22-vuotias hyökkääjä kuului kahdella edelliskaudella KooKoon A-junnujen runkopelaajiin ja pääsi viime kaudella pelaamaan jokusen liigapelinkin. Debytoi nyt Mestiksessä. Myös Mikko Partasen piti pelata RoKissa, mutta hän purki sopimuksensa jo kesällä (muistaakseni joko armeijan tai opiskelujen johdosta).


TUTO

Ei vakuuttanut viime kaudella, vaikka lopulta pronssia voittikin. Isoin uutispommi oli valmentaja Miika Elomon lähtö Norjaan kesällä kesken sopimuskauden. Tilalle palkattiin Antti Virtanen, jolla ei ole käytännössä lainkaan kokemusta valmennuksesta. Pelaajamateriaali on hyvä, mutta kysymysmerkkejäkin paljon. Jonne Virtanen pelaa TuTossa ainakin siihen asti, kunnes saa jostain palkallisen pelipaikan. Eväitä jopa mestariksi, mutta voi ihan yhtä hyvin myös flopata pahasti. Yhteistyökumppanina Tappara, mutta pelaajaliikennettä myös TPS:n kanssa.

Tuttuja nimiä:
Jere Rouhiainen -
TuTon ykköspakilta meni viime kausi loukkaantumisen takia piloille. Tämän kauden osalta on epäselvää, että pelaako edes Mestistä. On ainakin aloittanut kautensa Tapparassa. Kouvolassa muistettaneen parhaiten tyttöystävänsä shokkitilasta, joka johtui Jeren siirrosta KooKooseen.
Eetu Elo - KooKoo kasvatti, joka B-junnuikäisenä Lahteen. Aloittaa neljännen kautensa Mestiksessä. Viime vuosi TuTossa oli tosi hankala ja nyt ollaankin oikeastaan tilanteessa, että läpimurto pitäisi tehdä, tai sitten se jäänee kokonaan tekemättä. Saattaa päästä TuTossa ihan kärkikenttiin.
Jouni Virpiö - Päätti Mestis-uransa KooKoo-paidassa. Nyt alkamassa ihan uusi ura: on Virtasen apuvalmentaja. Aiempi valmennuskokemus rajoittuu naisten joukkueen valmennusryhmässä toimimiseen.
Taydet pisteet talle viestille.

Naita on ulkopuolisenkin mukava lukea ja auttaa pysymaan pelaajakartalla hieman syvemmin. Tyylikasta
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pyettin ja Kähkösen sopparien sekä Leivon pätkäsopparin myötä viime kauden joukkueesta ilman uutta pelipaikkaa ovat ilmeisesti ainoastaan Juha Järvenpää ja Brett Carson.

Sveitsin B-liigaan siirtynyt Emil Kristensen näyttäisi muuten olevan loukkaantuneena. Ei ole vielä päässyt avaamaan kautta, eikä myöskään ole tietoa koska toipuu takaisin pelikuntoon. Melkoisen huonoa on tanskalaisen tuuri.

Sami Mutanen on siirtynyt liigasta kakkosdivariin ja pelaa Joensuun Koplassa.

Malte johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä: on tehnyt 9 pelissä tehot 3+5.
 

One-timer

Jäsen
Sveitsin B-liigaan siirtynyt Emil Kristensen näyttäisi muuten olevan loukkaantuneena. Ei ole vielä päässyt avaamaan kautta, eikä myöskään ole tietoa koska toipuu takaisin pelikuntoon. Melkoisen huonoa on tanskalaisen tuuri.
Joo Emilillä taitaa jalassa(polvessa?) olla jotain häikkää tällä hetkellä, tai näin ainakin miehen instasta voinut päätellä. Toivottavasti saisi itsensä pian kuntoon.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Järvenpää vuokraa Kouvolan asuntoaan. Onko sitten vaan muuttamassa Poriin vai meneekö jonneen niin en tiedä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös