II-divisioonan lohko 4 kaudella 2019–2020 (savo-karjala)

  • 25 304
  • 42
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Sarjan lohkojako on nyt luettavissa liiton sivuilla. Neloslohkoon on saatu tyydyttävät kahdeksan osallistujaa:

PEPO
Warkis
LL-89
Karjalan Kopla
SuKiKa
KaPa-51
Peurunka HT
Urho​

Heikosti menestynyt IPK Team jäi pois, eikä ihme. Päättyneen kauden surkeita lähtökohtia valottaa @Big Bear edellisen kausiketjun päättävässä viestissä.

Saamapuolella iloisin yllätys on KaPa-51. Aika ylivoimaisesti kolmosen lohkonsa voittanutta joukkuetta alkoi nähtävästi vanha suola janottaa. Suolahden Urho teki päättyneellä kaudella comebackin rautaliigaan selviytyen hämäläisten seassa pudotuspeleihin. Laukaalainen Peurunka HT jäi kevään nousukarsinnassa niukahkosti sarjapaikkaa vaille ja on siten täydennysjoukkue - kovasti kaivattu sellainen.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Otteluohjelma on tilastopalveluun ylöspantu. Nelinkertainen runkosarja suoritetaan 21.9.-23.2. Joululomaa pidetään kolmisen viikkoa ja näkyypä olevan marraskuussa maaottelutaukokin. Kaikki ottelut viikonloppuisin kuten kuuluu.

Sarjainfoa ei vielä ilmoille ole saatu, vaan eiköhän tutulla kuuden joukkueen playoffsilla mennä, ja heikoimmille sysätään jonkinlainen karsintavelvoite jonka toteutuminen ratkeaa keväämmällä.
 
Tätä nykyä monet tämän lohkon joukkueet pitävät seuraajia mukavasti ajan tasalla, ja tiedottavat tekemisistään ja sopimustilanteistaan. Juurikin tämän ansiosta voi sanoa, että monella joukkueella näyttäisi olevan ainakin määrällisesti varsin mukava rosteri kasassa jo tässä vaiheessa kautta.

Kopla kasaa jälleen vahvaa ryhmää tulevalle kaudelle, mikä ei sinänsä ole mikään yllätys. Tulokasjoukkueet tuovat piristystä ja ainakin Peurunka on laittamassa askiin varsin mielenkiintoista poppoota. HT:n ryhmään on nimittäin liittynyt Kim Nabbin lisäksi puolenkymmentä pelaajaa D-Kiekosta ja Riemusta.

Tässä yhteenvetoa joukkueiden tilanteista. Tiedot kerätty pääasiassa joukkueiden some-kanavista, ja on siis mahdollista, että joku soppari on mennyt ohi silmien tms.


Kopla: Valmentajana jatkaa Sami Puruskainen. 17 pelaajasopimusta.

LaLu: Valmentajana jatkaa Petri Tiainen. 29 pelaajasopimusta.

Warkis: Uusi valmentaja Tommi Tarvainen. 14 pelaajasopimusta.

SuKiKa: Uusi valmentaja Marko Savolainen. Ei julkaistuja pelaajasopimuksia.

Urho: Valmentajana jatkaa Jarmo Rintamaa. Ei julkaistuja soppareita, mutta ilmoittavat, että joukkueen ringissä 29 (?) pelaajaa.

KaPa-51: Valmentajana jatkaa Juho Manninen. Ei julkaistuja pelaajasopimuksia.

Peurunka HT: Valmentaja Jani Hakkarainen. 23 pelaajasopimusta.

PEPO: Ei mitään tietoja.
 
Viimeksi muokattu:
Kopla vahvistuu Mestiksessä pelanneella Eetu Rissasella. Paperilla joukkue on jo nyt kova, vaikka soppareista puuttuukin vielä puolenkymmentä viime kauden tekijämiestä. Koplaa voi nähdä 9.8., kun se kohtaa harkkamatsissa Jokipoikien A-nuoret.

Lappeenrannastakin on kuulunut jo jotain, kun PEPO ilmoitti Juuso Vakkilaisen jatkavan joukkueen valmentajana. Pelaajauutiset sen sijaan jäivät vielä syksymmälle.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Warkis harjoittelee elokuun kimpassa PiPs:n kanssa. Joukkueethan ovat edustusten suhteen yhteistyössä niin, että sopiva pelipaikka löytyisi jokaiselle - etenkin junnuista tuleville.

Molempien porukoiden ohjelmassa on reilun viikon kuluttua Rantasalmen turnaus, johon osallistuvat myös KaPa, Jukurit U20, Sapko U20 ja toki RU. Koolle tulee enemmän savolaisia kuin laki sallii.

SuKiKa ja Warkis käyvät toistensa vieraina kuun päättävänä viikonloppuna, ellei Varkaus jatka Suomen cupissa.

Edit: ajankohdan korjaus ja lisäys otteluohjelmaan
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Jokipojat A - Kopla 5-8

Satakunta henkeä pakeni perjantain lämpöä ihan kivaan maali-iloitteluun. Leveämpien kokoonpanojen ja varsinaisen jääkiekon aika tulee myöhemmin.

Urho pelaa 24.8. Jyväskylässä D-Kiekkoa vastaan ja osallistuu seuraavana viikonloppuna Pyhäjärven jo perinteiseen turnaukseen. Syyskuun puolella kohdataan kahdesti SuKiKa.

Peurunka HT isännöi ensi lauantaina Riemua.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Peurunka HT - Riemu 2-6.

Niin ikään lauantaina pelattiin Rantasalmella 2 x 15 minuutin otteluita. Warkis oli reissussa nuorella ja osin PiPS-painotteisella ryhmällä, joskin paras maalintekijä oli kahdesti SaPKoa vastaan onnistunut Aatu Qvist. KaPan kesäterä on hyvä.

RU - KaPa 2-5
PiPS - KaPa 0-1 vl.
KaPa - Warkis 4-2
Warkis - SaPKo A 3-2 vl.
Warkis - Jukurit A 1-3​

SuKiKa kohtaa torstaina Leppävirralla yhteistyöseura LeKi-75:n. Joukkueen muu aluskauden ohjelma: pe 30.8. Warkis (k), la 31.8. Warkis (v), pe 13.9. Urho (k), la 14.9. Urho (v). Warkis-pelien toteutuminen riippuu cupin tuloksista, kuten pari viestiä ylempänä tuli joristua.

LaLu on ehtoisa emäntä Cowboysille ja SoKille 7.-8.9. Viikkoa myöhemmin käydään tarkistamassa sotkamolaisen pullan kuohkeus.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki maalia tuulettavat joukkueet. Patasydän
Sami Mutanen ja Juho Ratilainen näyttävät siirtyneen Koplaan. Sanoisin, että nyt ui katiskaan kunnon vonkaleet.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Jo tovin joukkueen kanssa harjoitellut Ratilainen saa alle pelin pari, ja nimen ainakin johonkin pikkulehteen. Eiköhän nuorelle maalivahdille ottaja maailmalta löydy.

Mutasenkin sopimuksessa on purkupykälä. Voi tietysti olla että 34-vuotias pelaaja palaa kotiseudulle aidossa jäähdyttelymielessä.

Samalla julkistettiin kolmaskin uusi pelaaja: Juniori-Jokipojista Koplaan siirtyy Aappo Mustonen 21 vee. Jää mediaseksikkyydessä em. kaksikon varjoon, mutta tärkeä puolustajasopimus kun niitä aiemmin oli vain neljä. Hyökkääjistä tosin on pakkina peluutettu ainakin Konsta Heimosta ja Teemu "Orr" Holttista.
 
Suomen Cupin tuloksia eiliseltä:

Peurunka HT - KPK 13-1
PEPO - Viikingit 6-5

Tänään kohtaavat Warkis ja Kopla. Jatkajat ratkotaan toisissa osaotteluissa sunnuntaina.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Cup-kierroksen jälkimmäiset osat:

Kopla - Warkis 7-1
Viikingit - PEPO 4-5
KPK - Peurunka HT 2-10​

Vuosaaressa isännät pommittivat PEPO-maalia lähes kuudellakymmenellä vedolla, joista kolmannessa erässä 26. Kaksi maalia enemmän olisivat Viikingit tarvinneet päästäkseen edes jatkoajalle, joten tavallaan selvä oli PEPO:n jatkopaikka. Koplan selvempi, ja Peurunka HT:lle se tuli kumisevin kymbaalein.

Eilinen harjoitusottelu:
D-Kiekko - Urho 9-0
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Akkaselle tärkeämpänä säilyy juniorivalmennus. Loppuviikon cupiin hän kylläkin pääsee osallistumaan.

Ja kas vain, näin päästiin kiinni Suomen cupin toiseen kierrokseen.
Lohko 6: Titaanit - PEPO 5-1. Ellei ihmeitä tapahdu, päättyy cup lappeenrantalaisten osalta perjantaiseen HC Vantaan vierailuun.

Lohko 9: Torstaista lauantaihin suoritetaan. Riemu - Peurunka HT, Peurunka HT - Kopla, Kopla - Riemu.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Cup.
Lohko 6: PEPO - HC Vantaa 3-4. Lappeenrantalaisten matka tyssäsi tähän.

Lohko 9: Riemu - Peurunka HT 3-4 vl., Peurunka HT - Kopla 4-8.
Lopulta hyvin selvä on Peurunka HT:n jatkopaikka, huominen Kopla - Riemu vailla merkitystä.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Kopla - Riemu 9-1. Isännät ryhdistäytyivät panoksettomaan cup-höntsään sen verran kuin kohtuudella voi vaatia. Riemu näpräsi puuhelmiään.

Pe: SuKiKa - Warkis 3-8. Varkaudessa on tänään otettu uusiksi, tulosta ei vielä ole someen siirretty.

Urho osallistui Pyhäjärven turnaukseen, joka vietiin läpi kaksieräisin otteluin.
Karstulan Kiva - Urho 3-4 vl.​
Urho - PyPo 3-0​
Urho - Kuhmon Kiva 3-2 vl.​
Lopputuloksissa Urho sijoittui toiseksi, tasapistein voittaneen Karstulan kanssa. Lasse Riitesuon pitkä urheilu-ura sai jälleen yhden kruunun: paikan Ampparit-turnauksen all starsissa.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Suomen cupin kolmatta vaihetta.

KeuPa HT - Peurunka HT 13-0​
Maalivahtien torjunnat: 10-63​
Laukaalaisten mahdolliset tavoitteet tulivat jo aiemmin täytetyiksi. Melkoinen ulospuhallus kuitenkin. Lauantaina vierailee Jokipojat, ehkä vähän sievemmin numeroin.

Viime lauantailta jäi roikkumaan yksi tulos: Warkis - SuKiKa 7-2.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: J_L_
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Päättyneen viikonlopun antia.

Peurunka HT - Jokipojat 1-7
Torjunnat 52-19. Kotijoukkueen ainokainen sen viimeisessä cup-ottelussa syntyi pelin jo aikaa ratkettua. Mestis-porukalle tehtynä maali on joka tapauksessa mukava pikku muisto.

KaPa-51 - Pelikaanit HT 8-7

LaLu - SoKi 6-3
LaLu - Warkis 1-4
Alunperin Lapinlahdelle oli sunnuntaiksi buukattu Nivalan Cowboys, jonka poisjäännistä ei sen kummempaa ole kerrottu. Tarpeeksi aikaisin on vetäytyminen sentään suoritettu.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
SoKi - LaLu 5-9​

SuKiKa - Urho 13-3​
Urho - SuKiKa 5-4​

Suonenjoen ryhmä leveni hiljattain parikymmenpäiseksi, mikä näkyi heti tuloksissa. Aiemmat pelithän sujuivat vaisusti.

Joukkueet selvittivät cup- ja harjoituspelinsä melko lailla tasatahtiin. Pelkkiä voittoja tai tappioita ei kerännyt kenkään. Siinä aluskauden olennainen viesti, Peurunka HT:n cupmenestystä unohtamatta. Alkavan viikon lopulla pelataan sarjan ensimmäiset neljä ottelua.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Viikonloppuna pelataan kahdeksan ottelua, joiden myötä sarjasta tulee täyteen 5-6 kierrosta. Tämän lauantain kamppailuista kolme venyi yli 60 minuutin, eikä Lapinlahtikaan ensimmäisessä voitossaan saanut eroa vierailleeseen KaPaan kahta maalia enempää.

Aiempina viikkoina on jo pelattu melko tavalla ristiin niin, että sarjatilanne on huomisen tuloksista riippumatta edelleen tasainen. Tämä verrattuna muutamaan taakse jääneeseen vuoteen, joina lohko on tahtonut repeillä jo ensilumien aikoihin.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
Kahdeksan kierroksen jälkeen on Kopla ainoana ottanut vähintään pisteen joka ottelustaan. Johtajaa seuraavat kahden pisteen välein KaPa, PEPO ja Peurunka HT. Kangasniemi on syksyn positiivinen yllättäjä, sarjaan ei palattu pelleilemään.

Laukaalaisista on neljä pinnaa keskikastia vetävään LaLuun, jonka tuntumassa vaanivat Warkis ja Urho. SuKiKa vartioi peräpäätä ja on niin tehnyt käytännössä koko ajan. Varsinaisella peliajalla voittaminen on ollut Karhuille himputin vaikeaa - toistaiseksi mahdotonta. Napatut muutamat hajapisteet pitävät joukkuetta leikissä mukana.

Lohko on tauolla 16.11. asti. Paussi maistuu ehkä eniten Koplalle, jonka kokoonpanot ovat tovin tyssänneet kolmeen kentälliseen. Tänään jo kahteen ja puoleen. Näillä eväin on joukkue tehnyt hienoa tulosta.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
SuKiKa - Kopla 10-4 (2-2, 4-2, 4-0)

Hupsista. Nuhaisesta Joensuusta oli laittaa reissuun kymmenen kenttäpelaajaa. Sarjakärjen häviötä tyvipään haltijalle ei siis sovi ihmetellä. Penkillä oli tilaa myös isännillä, kolmas kentällinen kahden miehen vahvuinen. Sekin saattoi olla ratkaiseva etu kun loppuhetkiä kohti käytiin.

Myös toiseksi viimeinen voitti: Urho - Warkis 3-2. Tilanne playoffviivalla ja sen alla on yhtäkkiä tiukka, vaikka pari viikkoa sitten näytti mainittujen voittajien kohdalla surkealta. Samalla on huomisesta jumbofinaalista pahin tuska ja epätoivo pyyhkiytynyt kadoksiin.

Ei Koplakaan välttämättä vietä joulua johtajana. PEPO nousee ohi voittaessaan viikonlopun tuplissa LaLun, joskin lappeenrantalaisten tilillä tulee olemaan kaksi pelattua enemmän. Korskeiden suurkaupunkilaisten kaveriksi johtavaan kolmen kimppaan on iskeytynyt KaPa.

Sunnuntain jälkeen siis rytkytetään Nisse-polkkaa. Pelit jatkuvat 4. tammikuuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös