Vancouver Canucks 2019–2020

  • 134 768
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Brandon Sutter uskoo pilatesin auttavan häntä.

I started doing Pilates this summer which was awesome. A whole different thing than I’ve done before and now that I’ve started it, I wish I would have done it 10 years ago because it has helped a lot.

It’s all functional movement and based on the inner thigh and core. It’s just very specific for exactly what I need and now that I’ve done it, in the future I’ll do it more and spend less time lifting weights.

Ei ole tietenkään ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta kun joku pelaaja sanoo "olevansa vuosituhannen iskussa kesän jälkeen", mutta sen verran olen itsekin pilatesin kanssa ollut tekemisissä, että helppo uskoa tuon toimivan ammattilaiskiekkoilijoillakin.

Sutterilla alkaa viides kausi Vancouverissa tuolla yli neljän miljoonan palkallaan. Vain kerran hän on kyennyt pelaamaan ehjän kauden ja teki tuolloin 34 pistettä sekä aloitti yli 54% lukemilla. Viime kaudella tuli kaksi eri loukkaantumista, vain 26 peliä ja uran huonoimmat pisteet. Ennen Canucksiin siirtymistä hän oli pelannut seitsemän peräkkäistä ehjää kautta.

I had a couple tough games and it just gets away from you, but I’m not worried about that stuff. I just want to be healthy and stay in the lineup. Of my four years here, two felt like nothing and your (playoff) chances dwindle away.

I feel pretty hungry because it was definitely the lowest point of my career to have back-to-back injuries in one season. I’m really anxious.

Terveenä ollessaan Sutterista olisi joukkueelle varmasti apua sentteripelissä. Tärkeä puolustava sentteri, alivoimapelaaja ja iso merkitys myös kentän ulkopuolella. Sutter on kuulunut joukkueensa kapteenistoon jokaisessa edustamassaan seurassa (Carolina, Pittsburgh ja Vancouver) ja johtajuusominaisuuksista kertoi sekin, että hän nousi Carolinan kapteenistoon jo 21-vuotiaana.

Nyt tuo hänestä saatu hyöty Vancouverissa on ollut näiden neljän kauden aikana kokonaisuutena loukkaantumisista johtuen niin pientä, että tähän astinen ura Canucks-paidassa on pahasti pakkasen puolella. Varmasti tuo on ollut turhauttavaa Sutterillekin. Periaatteessa parhaat pelivuodet ovat menneet parannellessa noita vammoja.

Isommassa kuvassa Sutterin ja Beaglen peluuttamista kahtena puolustavana sentterinä Petterssonin ja Horvatin takana voisi kuitenkin miettiä. Ymmärrän joukkueen strategian hankkia noita kokeneita johtajan ominaisuuksilla varustettuja pelaajia nuorten eteen pelaamaan vaikeita minuutteja, mutta voisi olla parempi tulos joukkueelle jos Canucks pyrkisi pelaamaan kolmella vähän enemmän hyökkäävällä ketjulla ja yhdellä selkeästi puolustavalla.

Beagle on terveenä hyvä puolustava sentteri, Horvat on koko ajan kehittynyt lisää tuossa hommassa ja Petterssonin kehitys kahden suunnan pelissä oli viime kaudella helposti nähtävissä. Uskoisin tuon riittävän puolustussuuntaan. Sutter pystyy pelaamaan hyvin laidallakin, joten häntä voisi kaavailla Beaglen ketjun laitaan. Tuolloin joukkueen ketjut voisivat olla esimerkiksi seuraavat:

Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Ferland
Bärtschi - Gaudette - Virtanen
Roussel - Beagle - Sutter

Eriksson/Leivo/Motte
Goldobin/MacEwen

Nimellinen kolmosketju olisi tuossa hahmotelmassa suojatuilla minuuteilla. Siellä Gaudette ja Virtanen ovat näyttäneet aikaisemmin heidän kemiansa toimivan ja Bärtschi toisi tuohon ketjuun varmaan hyvän lisän. Nelosketju pelaisi aika paljon vastustajan kärkeä vastaan sekä raapisi oman pään aloituksia. Nelosketjusta Roussel ei ole tosin pelikunnossa kauden alussa, mutta tuohon löytyy nyt vaihtoehtoja paikkkaamaan.

***

Podkolzinin neljän maan turnauksen Suomi-pelin kooste. Hienosti näkyvillä tuossakin pelissä, vaikka tehoja ei tullut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maksumuurin takaa Athleticilta pari lukemisen arvoista artikkelia:

Corey Pronmanin "farm system rankingissa" Canucks sijoittui viidennelle sijalle. Pudotusta tuli viime kauden kakkossijaan nyt kun Pettersson ja Gaudette eivät olleet enää mukana (ja lisäksi nuo farmiin viime kaudella pelaamaan menneet Dahlen, Lind, Gadjovich ja Palmu eivät onnistuneet ensimmäisellä farmikaudella kuten toivottiin). Tämän kesän varauksista Podkolzin oli Canucksin listalla toisena Hughesin jälkeen ja Höglander kuudennella sijalla.

Pronmanin Canucks-prospectien listan top10:

1. Hughes (Elite NHL prospect)
2. Podkolzin (High-end NHL prospect)
3. Demko (Very good NHL prospect)
4. Juolevi (Very good NHL prospect)
5. Madden (Very good NHL prospect)
6. Höglander (Very good NHL prospect)
7. DiPietro (Very good/legit bubble)
8. Woo (Very good/legit bubble)
9. Lockwood (Legit NHL prospect)
10. Perron (Legit/chance bubble)

***

Michael Russon hyvä kirjoitus Boeserista; "‘The guy’s a fighter’: Brock Boeser at his dad’s side through his toughest battle"
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pronmanin Canucks-prospectien listan top10:

1. Hughes (Elite NHL prospect)
2. Podkolzin (High-end NHL prospect)
3. Demko (Very good NHL prospect)
4. Juolevi (Very good NHL prospect)
5. Madden (Very good NHL prospect)
6. Höglander (Very good NHL prospect)
7. DiPietro (Very good/legit bubble)
8. Woo (Very good/legit bubble)
9. Lockwood (Legit NHL prospect)
10. Perron (Legit/chance bubble)

En ole kyllä Pronmanin kanssa samaa mieltä oikeastaan muusta kuin Hughesista ykkösenä. Itse nostaisin Demkon kakkoseksi, Höglander, DiPietro ja Woo kolmikkoa ylöspäin ja Perronia en tajua TOP10:ssä sitten ollenkaan. Perron on 23 vuotias ja kolmannella AHL-kaudellaan näytti kohtuulliselta AHL-pelaajalta.

Itse nostaisin tuolta TOP10:n ulkopuolelta TOP10:n sisään tai ainakin lähelle MacEwenin (#12), Briseboisin (#13) , Rathbone (#15) ja jopa Keppenin (#20). Pronmanin TOP24 listan ulkopuolelle tipahti Sautner ja Gadjovich. Viime kaudella Gadjovich oli vielä Pronmanin listalla #13, joten tiputusta tuli melkoisesti, pohjalle asti. Toki kausi oli vaikea, mutta vaikea tuosta on Lindin, Palmun, Dahlenin ja Gadjovichin osalta sanoa oliko kaikkien osalta vikaa vain pelaajissa.

Toni Utunen ei päässyt TOP24 listalle tai edes syvyyspelaajiin listan ulkopuolelle. Varsin hyvin pelaajalta, joka pelasi koko kauden Tapparan nimivahvassa pakistossa ja nosti rooliaan kauden edetessä. Sen lisäksi Utunen pelasi alaikäisenä U20-kisoissa ja varsin passelisti pelasikin. Mutta näillä näytöillä hänkin tippui edellisvuoden #19 sijalta ulos listoilta.

Pronmanin listaa kun vertaa muihin niin kyllähän tuolla eroja on melkoisesti. The Hockey News nosti sekä Lindin (#10) että MacEwenin (#9) TOP10:een. Sporting Newsin listalla TOP10:een mahtuu sekä Rathbone (#9) että Utunen (#10). Sporting News nostaa Jett Woon vitoseksi ja Höglanderin jopa neloseksi. THN taas nostaa Demkon kakkoseksi ohi Podkolzinin.

Jos nyt omaa listaa noista tekisi niin ehkä lista olisi suurempia miettimättä seuraavan kaltainen:

1. Quinn Hughes
2. Thatcher Demko
3. Vasili Podkolzin
4. Jett Woo
5. Nils Höglander
6. Michael DiPietro
7. Olli Juolevi
8. Tyler Madden
9. Jack Rathbone
10. Zach MacEwen

Mielellään tuonne TOP10:een nostaisin Kole Lindin, Guillaume Briseboisin ja Ethan Keppenin, mutta eivät nyt vaan mahdu sinne. Lisäksi oman mausteensa tuovat myös William Lockwood, Lukas Jasek, Toni Utunen, Petrus Palmu... Joten kyllähän tuo TOP15 on ainakin näin fanin silmin varsin mukavan kova ja potentiaalinen. Nyt vaan pitää toivoa Trent Cullin osalta vähän enemmän luottoa nuoriso-osastoon eikä Loui Erikssonia ykkösketjuun.

---------------

Nikolai Goldobin teki sitten vuoden jatkon 900 000 dollarin caphitillä. Varsin sopiva "lunasta dollarisi" soppari. Nyt taitaa olla Goldobinillakin viimeinen näytönpaikka ennen kuin seuraava ikäluokka ajaa ohitse. Tunkua on rosteriin, joten kilpailun puutteesta homma ei jää ainakaan kiinni.

Goldobinin sopparin jälkeen capissä on noin 6 miljoonaa tilaa Boeserille. Alkukaudella lisätilaa on kolmisen miljoonaa Rousselin saikun ajan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ole kyllä Pronmanin kanssa samaa mieltä oikeastaan muusta kuin Hughesista ykkösenä.
Olihan tuossa listassa omaan silmäänkin aika paljon erikoisuuksia. Etenkin noille syvyyspaikoille (etenkin Utunen ja Gadjovich) sekä tuo Perronin nosto kympin joukkoon. Muuten noista on sitten vaikeampi sanoa onko esimerkiksi Madden Woon edellä tällä hetkellä. Kumpikin pelaaja otti isoja askelia eteenpäin viime kaudella.

Noista prospecteista muuten sen verran, että Podkolzin joutui katsomaan kauden avauspeliä SKA:n paidassa lähinnä penkiltä ja pelasi noin minuutin (vähän ihmettelin miksi häntä edes pistettiin kokoonpanoon tuollaisessa peluutuksessa). Tänään Traktoria vastaan peliaikaa tuli jo noin 10 minuuttia.

Ehkä hienoin oli nähdä hänen nousunsa ketjuhierarkiassa pelin aikana. Vähän tuota peliaikaa syö se, että hän ei kuulu erikoistilanteisiin. Nyt kun olisi ollut parissa kohtaa hänen ketjunsa aika, pelissä tuli erikoistilanne ja vaihto jäi väliin. Podkolzinilta nähtiin pelissä muutama hyvä vaihto ja yksi hyvä maalipaikka, mutta viimeisessä tuli peräti kaksi kiekonmenetystä samassa vaihdossa. Hyvä merkki oli, että hänet ylipäänsä laitettiin pelin lopussa jäälle, mutta toivottavasti tuo viimeinen vaihto ei nyt näy seuraavassa pelissä.

Mr. Smith kirjoitti:
Nikolai Goldobin teki sitten vuoden jatkon 900 000 dollarin caphitillä. Varsin sopiva "lunasta dollarisi" soppari. Nyt taitaa olla Goldobinillakin viimeinen näytönpaikka ennen kuin seuraava ikäluokka ajaa ohitse. Tunkua on rosteriin, joten kilpailun puutteesta homma ei jää ainakaan kiinni.
Goldobin näyttää nyt haastajalta pelipaikkaan ja itse kaavailen häntä ainakin alkuun katsomoon. Eihän noista kuitenkaan koskaan tiedä miten kesä on mennyt ja hyvässä tapauksessa hän voi pelata hyvänkin kauden. Kiekollista taitoa löytyy hyvinkin pelipaikan ottamiseen. Kyse hänen kohdalla on edelleen kokonaisvaltainen pelaaminen.

Green haluaa hänen pelaavan vähän aggressiivisemmin tilanteet ja parantaa kahden suunnan pelaamista. Lisäksi se juniorimainen pään pyörittely ja pelin hetkittäinen lopettaminen saisi jo loppua. Katsosi mallia vaikka Petterssonista. Jos hän hukkaa kiekon, Pettersson alkaa jahtaamaan sitä heti takaisin eikä pyörittele Goldobinin tapaan päätään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Prospecteista vielä... Tänä syksynä joukkueen prospectit eivät osallistu mihinkään turnaukseen eivätkä pelaa harjoituspelejä. Joukkueella oli aikaisemmin kahdeksan vuoden perinne Pentictonin turnauksesta, mutta viime kaudella Oilersin ja Flamesin prospectit pelasivat jo keskinäisiä pelejä ja nyt Pentictonin turnaus kuopattiin ainakin toistaiseksi. Kesällä oli puhetta, että Canucksin prospectit osallistuisivat tuohon Albertan turnaukseen, mutta eivät sitten osallistukaan.

Benningin mukaan tuo päätös jättää prospectipelit tänä vuonna pelaamatta johtui siitä, että leirille olisi tullut enemmän ulkopuolisia pelaajia kuin omia prospecteja kun Euroopassa pelaavat ja yliopistoissa pelaavat prospectit eivät olisi osallistuneet. Erikoinen lausunto, sillä joukkue oltaisiin saatu kasaan kyllä helposti ja jos noita pelaajia alkaisi listaamaan, niin kyllä siellä omia prospecteja olisi ihan riittävästi saatu.

Nyt ensi viikonloppuna pidettävälle prospectileirille osallistuu 16 pelaajaa. Mukana ovat mm. Quinn Hughes, Olli Juolevi, Jett Woo, Michael DiPietro, Zack MacEwen, Kole Lind ja Jonah Gadjovich. Näin fanin kannalta tuo on huono päätös jättää pelaamatta, sillä aikaisempina vuosina nuo pelit ovat olleet harjoituspelien luonteesta huolimatta mielenkiintoisia seurattavia. Eihän noista peleistä (joissa joukkueet kootaan leirille ympäri kiekkomaailman pelaamaan pari harjoituspeliä) sinällään mitään kovin tarkkaa analyysiä pystynyt tekemään yksilöistä, mutta olihan noita pelejä aina hieno nähdä.

Joukkueen kannaltakin noista peleistä oli hyötyä. Troy Stecher osallistui aikanaan peleihin ulkopuolelta kutsuttuna ja teki myöhemmin sopimuksen Canucksin kanssa yliopistosarjojen vapaana agenttina. Samat sanat menivät aikanaan Antoine Rousselille ja nyt viime kauden lopulla Josh Tevesille. Jordie Benn teki aikanaan ensimmäisen ammattilaissopimuksensa silloisen Canucksin farmiseuran Manitoba Moosen kanssa sen jälkeen kun oli ensin antanut hyvät näytöt ulkopuolisena prospectileirillä.

Tuotakin taustaa vastaan nyt tuo päätös jättää prospectien pelit pelaamatta siksi, että joukkueeseen olisi tullut "liikaa" ulkopuolisia tuntuu oudolta päätökseltä. Canucks on myös melkoinen harvinaisuus tuossa. Viime kaudella ainoastaan Florida jätti prospectien harjoituspelit syksyllä pelaamatta.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pakko kysyä että onkohan noi Petterssonin kuvat kuinka tuoreita?
Olisin itse odottanut hieman enemmän massaa (oletan että tarkoituksena tänä kesänä olisi nimenomaan lihasten ja/massan lisääminen)
No jos Pettersson on lisännyt vaikkapa kaksi kiloa lihasta kesässä niin onhan se aika paljon. Rasvaa varmaan tullut myös jonkin verran mukana. Toki tuo aiempi kuva saattaa olla melko vanhakin (3 vuotta ehkä).
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
No jos Pettersson on lisännyt vaikkapa kaksi kiloa lihasta kesässä niin onhan se aika paljon. Rasvaa varmaan tullut myös jonkin verran mukana. Toki tuo aiempi kuva saattaa olla melko vanhakin (3 vuotta ehkä).
Niin, siis on se prosentuaalisesti paljon. En varsinaisesti sitä yhtään miettinyt, enemmänkin näytti kuvissa samalta kun mitä näin tuossa viime kauden aikana/ennen, eli en nähnyt varsinaista kehitystä jonka takia ihmettelin että kuinka uusia kuvia
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Niin, siis on se prosentuaalisesti paljon. En varsinaisesti sitä yhtään miettinyt, enemmänkin näytti kuvissa samalta kun mitä näin tuossa viime kauden aikana/ennen, eli en nähnyt varsinaista kehitystä jonka takia ihmettelin että kuinka uusia kuvia
Tuo vasemmalla oleva kuva on viime vuoden toukokuulta Petterssonin tehtyä sopimuksen Canucksin kanssa. Oikealla olevasta kuvasta en tiedä milloin on otettu, mutta ainakin minun silmään tuossa on kehitystä tuohon toukokuun kuvaan nähden tullut ja tuo taitaa olla aika tuore kuva. Mitään tarkkoja Petterssonin tämän hetken painomääriä en ole vielä huomannut, mutta voimaa hän on ainakin saanut omien sanojensa mukaan lisää.

Sportsnetilla oli nyt tuore artikkeli, jossa Elias vähän avaa kesäharjoitteluaan.

I talked to my strength coach at home (about) what I want to get better at – and stronger, of course. He put up a schedule for me. . . and I feel great. Quicker, like in tight turns. And, of course, more leg power, more conditioning. At the end of last season, I felt kind of tired, and not 100 per cent energy towards every game. That would be the main focus this summer.

This summer, I knew what I was preparing for. So I’ve been working a lot on my conditioning to get more leg power, and to hopefully play a full 82-game season and, hopefully, playoffs. I know what I’m expecting now.

I’m really motivated. The last two weeks felt like a lifetime because I really wanted to come back to Vancouver.

I’ve been working out this summer a lot just to get better, get stronger and be as prepared as possible. I want to get better every day and become a better player every day.

Horvat sanoi Toronto Sunissa tuosta kuvasta;

I was like ‘geezus.’ I wonder if I’m going to be able to still push him around,” said Horvat, laughing. “He does look beefier. Hopefully it’s good weight. Hopefully, he didn’t crush burgers all summer.

Samassa Toronto Sunin artikkelissa Chicagon kapteeni Toewsilta kysyttiin muuten onko NHL:ssä jotain nuorempaa pelaajaa, jonka pelityylistä Toews pitää.

Could there be a Captain Serious in Vancouver? Jonathan Toews seems to thinks so. When asked if there was a younger player in the league whom he admires, the Chicago Blackhawks centre did not hesitate to come up for an answer.

"I always kind of recognize the guys who do have a ton of skill but are playing a two-way game and aren’t filling the net or getting the points every single night,” Toews said during Thursday’s Player Media Tour. “Bo Horvat is a guy who I like because of the way he works. If you go head-to-head with a centreman like that, you’re not going to have an easy night."
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tuo vasemmalla oleva kuva on viime vuoden toukokuulta Petterssonin tehtyä sopimuksen Canucksin kanssa. Oikealla olevasta kuvasta en tiedä milloin on otettu, mutta ainakin minun silmään tuossa on kehitystä tuohon toukokuun kuvaan nähden tullut ja tuo taitaa olla aika tuore kuva. Mitään tarkkoja Petterssonin tämän hetken painomääriä en ole vielä huomannut, mutta voimaa hän on ainakin saanut omien sanojensa mukaan lisää.

Samassa Toronto Sunin artikkelissa Chicagon kapteeni Toewsilta kysyttiin muuten onko NHL:ssä jotain nuorempaa pelaajaa, jonka pelityylistä Toews pitää.
Okei, kiitoksia tuosta infopläjäyksestä, kuulostaa ainakin hyvältä kun ei treenin ainoa tavoite ollut "lisää voimaa" vaan jonkin verran laajempi. Selittäisi myös miksi ei ole NIIN isoa eroa kuvien välillä. Omaan korvaan vaikuttaa järkevältä tuo että kestävyyttä ja nopeuttakin haettu.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Juuri kun Benning ehti sanomaan, että tänä vuonna ei tule ketään tryoutilla leirille niin tehdään PTO Landon Ferrarin kanssa. Luulisi että GM tietäisi asioista vähän enemmän eikä laukoisi tuollaisia mitkä joutuu heti korjaamaan.

No, pikku vikoja jos verrataan tähän hyvään artikkeliin koottuihin paloihin liittyen rebuildia:
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Juuri kun Benning ehti sanomaan, että tänä vuonna ei tule ketään tryoutilla leirille niin tehdään PTO Landon Ferrarin kanssa. Luulisi että GM tietäisi asioista vähän enemmän eikä laukoisi tuollaisia mitkä joutuu heti korjaamaan.
Tuo taitaa olla lähinnä Ferraron kartoitusta kahden suunnan sopimukseen. Ylhäällä pelaamiseen en näe hänelle kyllä mitään mahdollisuuksia ilman isoa loukkaantumissumaa. Tiedä sitten mikä tuon lausunnon takana oli ja tuliko tuohon jotain mitä ei ensin suunniteltu.

Mr. Smith kirjoitti:
No, pikku vikoja jos verrataan tähän hyvään artikkeliin koottuihin paloihin liittyen rebuildia:
Ihan aiheellista kritisoida nykyjohtoa noista lausunnoistaan ja teoista. Itse en ole tosin missään vaiheessa noihin medialle sanomisiin suhtautunut kovinkaan vakavasti, mutta kokonaisuutena joukkueen tekemisestä on puuttunut selkeä suunta. Canucks yritti olla jollain lailla kilpailukykyinen joukkue Sedinien vielä pelatessa, mutta ei kuitenkaan kyennyt tuota olemaan. Tuossa olisi pitänyt vaan ottaa selkeämpi linja.

Näin jälkeenpäin on tietysti helppo sanoa, mutta olivathan nuo Sutterin, Gudbransonin ja etenkin Erikssonin hankkimiset tyhmiä liikkeitä. Vrabatan, Dorsettin ja esimerkiksi Vanekin hankinnat voidaan puolestaan laittaa parempaan koriin. Ristiriitaista tuossa on se, että noiden ensimmäisten pelaajien hankinnat ikään kuin auttoivat parempaa tulevaisuutta varauksiin ja jälkimmäisen ryhmän hankinnat saattoivat olla ainakin jollain tasolla esteenä niihin top3-varauksiin.

Joukkue on myös luopunut turhan helposti myöhäisemmistä varausvuoroista ja parista prospectista. Uutta pohjaa luomassa olevan seuran tilanteessa noita olisi kuvitellut liikuteltavan päinvastoin. Noissakin esimerkiksi Bärtschin ja Granlundin hankinnat menevät silti mielestäni hyvään koriin. Vey, Etem, Clendening ja Pedan taas puolestaan huonoon. Toki joukkueen on hyvä ottaa välillä pieniä riskejä enkä tiedä olisiko tilanne nyt yhtään parempi jos Vey ja Clendening oltaisiin jätetty hankkimatta.

Mitä tulee tuohon joukkueen suuntaan, en ole tuosta vieläkään ihan varma miten hyvin nämä tämän kesän liikkeet tulevat auttamaan seuraa pidemmän päälle. Itse olisin mennyt vielä yhden kauden maltillisemmin ja toivonut hyvää varausvuoroa. Toisaalta kuten on nähty, noilla top6-vuoroillakin voi tulla mitä tahansa eivätkä ne ole mikään tae onneen. Nuorille on nyt pyritty antamaan aikaisempaa parempaa tukea vierelle. Joukkue on vaan maksanut tuosta mielestäni ylihintaa.

Ferlandin hankinnasta pidin. Hänestä on ehkä mitattavissa ulos hyvä laatu suhteessa hintaan ja pelaajatyyppinä hän on pelaaja jollaista toivoinkin. Miller vahvistaa hyökkäystä, mutta ykköskierroksen hinta on liian kova Canucksin tämän hetken tilanteessa. Ymmärrän tuon parhaassa peli-iässä olevasta pelaajasta, joka on monikäyttöinen hyökkääjä ja jolta voi odotella 20 maalia, mutta olisin ymmärtänyt tuon paremmin jos seura olisi haastajan asemassa.

Myersin sopimuksessa oli parikin miljoonaa liikaa mielestäni. Toki Canucks haki nimenomaan oikealla puolella pelaavaa puolustajaa ja noita ei kauheasti ollut tarjolla, mutta silti tuossa on ilmaa aika paljon. Bennin sopimukseen olin tyytyväinen ja Fantenbergista uskon olevan hyötyä syvyyspakkina. Joukkue on tehnyt mielestäni oikeita liikkeitä kun mietitään pelaajia joista on luovuttu, mutta nuo sopimukset saattavat koitua vielä ongelmaksi jatkossa.

Kokonaiskuvassa en ole vakuuttunut Benningin olevan manageri joka vie seuran menestysvuosiin, mutta Benning saattaa olla manageri, joka luo tuolle hyvän pohjan. Canucksin historiasta ei löydy manageria, jonka aikana seura olisi kyntänyt tähän tapaan. Toisaalta seurahistoriasta ei löydy myöskään manageria, jonka aikana oltaisiin saatu varattua näin lupaava nuorten runko tulevaisuuteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petrus Palmu ei sitten palaa AHL:ään enkä kyllä ihmettele yhtään tuon viime kauden kohtelun jälkeen. Ei taida houkutella montaakaan junioria tuo Trent Cullin valmennus.
Palmun kuvio ei kyllä tullut yhtään yllätyksenä. Taitaa tuo Utica-valmennuksen toiminta jakaa mielipiteitä kun Palmulta tuli viime kaudella aika katkeran oloista kommenttia ja sitten taas toisaalta kaksi kertaa peräkkäin joukkueen kehittyneimmäksi pelaajaksi valitulta Zack MacEwenilta tuli valmennukselle kehujakin.

The coaching staff is good at pointing out little details that improve my game drastically. They give me more time, more confidence and it has really helped me. It’s just great to have that support and if you put the work in, you’ll be rewarded. That’s the way I’ve always been.

Nyt Vancouver Provincen artikkelissa kesän 2017 toisen kierroksen varaukset Kole Lind ja Jonah Gadjovich kertoivat viime kauden ongelmistaan ammattilaisina.

Lind:

I was playing a lot better at the end of the year and what I took from other guys is don’t be too hard on yourself. I was pretty hard on myself at the beginning of the year and struggling and putting yourself down even more doesn’t help at all.

Even the elbow injury was weird. I was going into a battle in the corner and I got pressured from one side and a guy cut me off the other way and I kind of hyperextended my arm.

You have to try and stay positive as much as you can and get all the encouragement you can. Obviously, with social media these days, a lot of people tend do give it to players when they don’t make the transition right away. I try to stay away from it as much as I can, but it’s pretty hard to dodge stuff.

I got to know myself better and a lot of maturing with that as well.

You have to earn your ice time and something he (coach Trent Cull) got across early was that we have to learn the little parts of the game that you don’t see in junior. You have to be aware all the time — especially when you don’t have the puck.

Lind ja MacEwen puhuvat kummatkin noista pienistä asioista, joita Cull yrittää pelaajilleen opettaa. Peli on aika lailla erilaista ammattilaisena kuin junioreissa ja Cull'ilta ei taida löytyä luottoa jos nuo "pienet asiat" eivät kehity.

Gadjovich:

I have really high expectations to do a lot better because I have a lot of goals in mind. And the organization has high expectations as well and they want me to take some big steps and I feel ready.

It was tougher than I thought and kind of took me by surprise. It’s just the intensity. You go from playing against guys who are younger to guys who are 30 years old with two kids. They’re men and fighting to feed their families and pay for their houses.

It took me time to adjust because by the end of the season, I was able to keep up to the pace of play and started playing my game again, so that was exciting to build some momentum.

You have to earn every second out there because guys are coming in and out all year. You have to have that narrow mindset and just focus on your own game and take it day by day. I stuck with it and put in a lot of extra work.

That’s what got me through.

Katsotaan nyt miten tuon kaksikon pelit ensi kaudella menevät. Lind teki WHL:ssa toissa kaudella 39 maalia ja 95 pistettä 58 pelissä, mutta törmäsi seinään viime kaudella AHL:ssa. Tuo hänet lähes pari kuukautta sivussa pitänyt kyynerpäävamma heti kauden kuudennen pelin jälkeen saattoi olla osasyynä tuossa, mutta peli oli hakemista jo alussa.

Gadjovichin viime vuoden kesä meni puolestaan pieleen loukkaantumisista kuntoutukseen ja hän näytti olevan vähän hukassa pelinopeuden kanssa. Nyt hän on saanut ehjänä kesänä kroppaansa vähän kevyemmäksi ja toivottavasti nopeammaksi. Tämä ehjä kesä voisi lupailla viime kautta enemmän.

Kukaan ei ollut varmaan tyytyväinen heidän saamaan vastuuseen viime kaudella, mutta toisaalta on sanottava sekin, että kummankin pelissä oli näkyviä puutteita. Cull ei näytä antavan yhtään "ilmaista" peliaikaa nuorillekaan. Näin fanin kannalta katsottuna toivoisi nuorten saavan vastuuta puutteista huolimatta jotta he uskaltaisivat pelata rohkeammin.

Toisessa vaakakupissa on kyllä sekin, että eivät he eteenpäin uralla etene ellei niitä pieniä asioita saada paremmiksi. Kovaa koulua Cull antaa siellä, mutta ainakin MacEwenin kehitys näyttää kertovan, että pelaajat kyllä voivat kehittyä jos pitävät jalat maassa ja antavat aikaa kehittymiselle.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Huhuja kuuluu Vancouverin suunnalta, että capissä ei riittäisi tila Boeserin sopimukseen. Jos pitää yhtään totta niin voi kyseenalaistaa Benningin laskupään. Mitäs jos ois tehnyt eka sopimuksen Boeserille ja sitten vasta miettinyt Myersin sopimusta? Varmaan Benning kuvitellut, että saa Erikssonin myytyä johonkin halvalla ja kovasti yllättynyt kun näin ei tapahtunutkaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huhuja kuuluu Vancouverin suunnalta, että capissä ei riittäisi tila Boeserin sopimukseen. Jos pitää yhtään totta niin voi kyseenalaistaa Benningin laskupään. Mitäs jos ois tehnyt eka sopimuksen Boeserille ja sitten vasta miettinyt Myersin sopimusta? Varmaan Benning kuvitellut, että saa Erikssonin myytyä johonkin halvalla ja kovasti yllättynyt kun näin ei tapahtunutkaan.
Matthew Sekeresin twiitti;

My understanding is that the #Canucks offered Brock Boeser a six-year deal worth $42M ($7M AAV) around the draft and were turned down.

That might explain the stalemate today because now the agent *has* to do better for his client, & the Canucks have spent cap space on UFAs.
Sekeresiin on luottaminen Canucksia koskevissa asioissa ja tuon mukaan Boeserille oltaisiin yritetty tehdä tuota jatkoa. Omasta mielestä tuo oli myös reilu tarjous (vaikka tuossa UFA-kausi onkin). Varmasti manageri olisi halunnut saada tuon joukkueen tärkeimmän laiturin sopimuksen pois alta ensin, mutta kun ei saanut, ei myöskään alkanut istumaan kesää käsiensä päällä tuota odottamassa.

Joukkue on ajanut itsensä nyt tiukoille kattonsa kanssa noiden parin tyhmän sopimuksen kanssa, mutta edelleen sieltä löytyy tilaa tehdä Boeserille mielestäni laatuun nähden sopiva sopimus. Vaikka joukkueella noita huonoja sopimuksia (Eriksson, Sutter, Schaller) onkin, ei Benning voi niin tyhmä olla, että ei olisi tuota Boeserin sopimusta mitenkään laskenut tehdessään noita muita sopimuksia. Toinen asia on sitten se mitä Boeserin leiri hakee.

Omasta mielestäni Boeserille kuuluisi nyt tuollainen Werenskin kaltainen sopimus. Ei vain taida olla käytännössä mahdollista tuollaisen saaminen tässä tapauksessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Courierin artikkeli Zack MacEwenista: Zack MacEwen has done all the right things on his path to the NHL

MacEwen on tullut kaukaa haastamaan tosissaan NHL-paikkaa. Pari vuotta sitten hän teki sopimuksen Canucksin kanssa vapaana agenttina pelattuaan yli-ikäisenä Q:ssa korkeintaan kohtalaisen viimeisen juniorikauden tilastollisesti. Ensimmäinen kausi AHL:ssa oli kuitenkin selvästi lupauksia antava MacEwenin oltua Utican parhaimmistoa ja saaden kaappiinsa joukkueen eniten kehittyneimmän pelaajan palkinnon. Viime kaudella hän tuplasi maalimääränsä AHL:ssa, otti kokonaispelissä jälleen ison askeleen eteenpäin ja kaappiin tuli toinen Ian Anderson Award Utican eniten kehittyneenä pelaajana.

Nyt prospectien harjoitusleirillä MacEwen keräsi katseita etenkin laukauksensa kanssa. Ison hyökkääjän laukaus lähtee nopeasti ja painavasti. MacEwen kertoi artikkelissa treenaavansa laukaustaan joka päivä ja tulos näkyy. Hänen työmoraalinsa ja asenteensa kelpaisi malliesimerkiksi monille nuorille pelaajille. Canucksin pelaajakehityksestä vastaava Ryan Johson kehui MacEwenin asennetta tuossa;

He's just been all in, he's taken every resource we've had from day one. You talk to our staff: he's as coachable a kid as you find, he works on his craft every single day. He comes to the arena with a purpose and has a professionalism to him that you can't not get better, the way he approaches things.

We saw this blank canvas with Zack. A big man that had a skillset but we really had to improve the small details: the below the dots play, the puck protection, but again, week to week, he takes information and just applies it instantly.

Courierin artikkelissa mainitaan mielenkiintoisena yksityiskohtana tuo MacEwenin kasvu fyysisiltä mitoiltaan 17-vuotiaana pelaajana. Hän kasvoi vuodessa 5'8 mitasta 6'4 mittaan. Luonnollisesti noin suuri kasvupyrähdys näkyi nuoren pelaajan kehonhallinnassa eikä hän ollut varausiässä mikään junioritähti. Nyt tuo iso koko auttaa jo eteenpäin ja kovan työnteon kautta tuo hänen unelmansa on lähellä.

Johnson uskoo kehitystä tulevan edelleen ensi kaudella;

I expect him to take another big step and that's all Zack has done. He's jumped into our development process right from day one and he's turned over every stone to make himself a player...It's not just year to year, but month a month, he just continues to take steps and take steps.

MacEwen itse uskoo, että hänellä on paljon kasvamista pelaajana;

I don't think I've even come close to my ceiling yet. It’s all about just getting reps and more experience at each different level and using that experience to just work on details and little things in your game to keep improving, keep getting better every day.

Jos MacEwen pysyy terveenä, jossain kohtaa ensi kautta MacEwen saa taas näyttöpaikan ylhäällä. Hän pelasi ylhäällä jo viime kaudella ja antoi lupaavia näyttöjä, mutta jos kehitys hyppää ensi kaudellakin samalla lailla eteenpäin kuin on nyt mennyt, MacEwen on taas valmiimpi vakipaikkaan. Juuri nyt tuo hänen kehityspolkunsa lupailee tulevaisuutta NHL:ssä, vaikka tuo onkin tullut pidemmän kaavan mukaan. Monet häntä lahjakkaammat pelaajat eivät ole kehittyneet lähellekään noin lähelle unelmiaan. MacEwen on hieno esimerkki pelaajasta, joka on alusta lähtien katsonut vain peiliin oman kehityksensä kanssa ja pukenut työhaalarit päälle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Homma näytti menevän jo parempaan suuntaan pari vuotta, mutta Jake on ilmeisesti palannut vanhoihin varauksensa jälkeisiin kesäharjoittelumetodeihin ja keskittynyt lähinnä palautumiseen? En tiedä hyperventiloinko liikaa tuohon, mutta ei tuo hyvältä näytä kun nuori pelaaja pilaa mahdollisesti itse uransa. Viime kaudella tuli 15 maalia, 25 pistettä, joukkueen taklauspörssin kakkossija ja riistojen kärkisija, joten kyllä hyvässä kunnossa olevaa Virtasta kaivattaisiin riveihin. Josh Leivo voisi kenties peukuttaakin tätä...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Maksullisen Athletin artikkeli harjoitusleirin toisesta päivästä. Pari ranskalaista tuon perusteella joukkueesta;

- Pettersson on kovassa kunnossa. Hän on saanut luisteluaan vielä paremmaksi ja pystynyt kuitenkin samalla lisäämään voimaa.





Tuossa kestävyyttä vaativassa luisteluharjoituksessa Elias veti muuta ryhmää perässään. Liuta seurasi häntä uskollisesti tasaisena ryhmänä, mutta lopulta aika kaukana.





Yksi hieno maalikin jo nähtiin Eliakselta. Harjoitusten jälkeen Pettersson jäi jakamaan tunniksi nimikirjoituksia faneille.

I’m just happy they look up to me. I’ve been that kid, too, and I was too nervous to ask, like I remember when I saw Nicklas Lidstrom, I was too nervous to ask him. I’m just trying to make their day, sign a hat or jersey or whatever. It’s just fun to meet kids, it brings a smile to their face, and it’s special for me as well.

- Jake Virtanen palasi NHL-ryhmään ja sai kiitokset Greenilta yrityksestään. Huono kuntopohja siellä näkyy olevan edelleen, mutta jos yritystä löytyy niin eiköhän se kuntokin sieltä ala löytymään vielä. Green sanoi Virtasesta;

He worked hard, it was good

I think that’s good to hear, you want young players to take responsibility. Much like, a lot of us are parents, and coaching is a lot about that: trying to develop players and hoping that they learn lessons. … Sometimes tough lessons sink in the most …

- Kole Lind on erottunut noista farmipelaajista selvästi paremmin kuin esimerkiksi Gadjovich tai Perron. Lind oli vuosi sitten leirillä pettymys, mutta sanoi nyt olevansa kunnossa;

I worked really hard this off season and wanted to make a statement to the coaches and management. I feel a lot better in compete drills and I’m not getting pushed around as much. I feel a lot more confident this year compared to the past.
I want to put up numbers and create offence at the AHL level, I think the first thing I wanted to do this year was to come out and make a statement at camp that I’m serious about what I’m doing this year. I want to prove people wrong, that was something last year that pissed me off. This year I’m ready to go, I’m going to make a statement and start producing at the AHL level and then push from there.

- Quinn Hughes erottuu jatkuvasti yksi vastaan yksi harjoituksissa liikkeensä avulla.





Tuossa viedään Virtaselta mehuja jaloista.

Hughes on ollut paljon Tanevin kanssa yhdessä. Juuri nyt näyttää siltä, että juniorivuosina toistensa kanssa samassa pakkiparissa WHL:ssa pelanneet Edler ja Myers olisivat yksi pari, Hughes ja Tanev toinen ja kolmanteen jäisi Stecher ja Benn. Stecherille tehtäisiin mielestäni vääryyttä tuossa kun hän kuuluisi otteidensa puolesta kolmosparia ylemmäs, mutta ilmeisesti Tanev halutaan pitää Hughesia opettamassa ja Myersille kaavaillaan isona hankintana kolmosparin roolia korkeampaa sijaa pakkihierarkiassa.

- Olli Juolevin ensimmäinen päivä oli ollut vaikea, mutta toinen jo selvästi parempi. Juolevin pitkä pelaamattomuus näkyy ihan luonnollisesti harjoituksissa. Hän ei ole ollut pelitilanteissa yhdeksään kuukauteen. Olli veti kovan kesän, mutta aikaa vaatii vielä ennen kuin hän on fyysisesti viime kauden tasolla.

Juolevi sanoi itse tilanteestaan;

Yesterday’s skate was hard. Coming off of a long-term injury it’s not the easiest day, but you have to fight through it. Hopefully next time it feels better again.

It’s hard, obviously it’s hard. (Pushing through it) is something I need to do more and more all the time. Missing so much time, there’s a lot of work to do.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Thomas Drancen artikkeli leirin kolmannesta päivästä;


Pettersson oli jälleen kentän näkyvin pelaaja ja hän päätti iltansa "Forsberg-rankkarilla":





I’m just trying to do my best out there. This summer, I’ve been trying to prepare myself as good as possible, and whatever I do, I’m doing 100 percent. That’s what I’m trying to do always.

Hänen leirinsä oli jo viime syksynä hieno, mutta tänä vuonna hän oli vielä näkyvämpi. Kesäleirin otteista nyt ei voi aina kauheasti vetää viivoja kauden peleihin, mutta Petterssonin otteet leirillä kertovat ainakin siitä, että kesällä on tehty oikeita asioita ja kuntopohjaa on parannettu. Vaikea on nähdä hänen uusivan esimerkiksi Horvatin toisen kauden alkua NHL:ssä - Horvat teki toisen kautensa ensimmäisiin 40 peliin kolme maalia ja näytti olevan tuolloin jo leirillä vähän tukossa.

Ferland pelasi Petterssonin kanssa samassa ketjussa ja esiintyi leirillä myös edukseen. Hän osui Eliaksen syötöstä ja pelasi energisesti. Ferland voi hyvinkin olla tuossa ykkösketjussa kolmantena lenkkinä kaudella, kuten oli paljon viime kaudella Carolinassa. Toivottavasti Boeser saataisiin nyt tuohon vielä mukaan nopeasti. Hauska video Ferlandista, kun Godobin antoi vähän poikittaista mailaa Petterssonille;





Joukkueen syvyyspelaajista Green antoi eilen kehuja tämän kesän varauksille Keppenille ja Fochtille. Nyt noista avauskokoonpanon ulkopuolisista nimistä erottuvin oli puolustaja Brogan Rafferty. Minun mielestäni hän pelasi hyvin ne pari peliä kauden lopulla NHL:ssä joihin tuli mukaan allekirjoitettuaan nimensä sopimuspaperiin yliopistosarjan vapaana agenttina. Nyt Rafferty tietysti piti valmennukselta kuulemastaan ja kertoi, että olisi valmiimpi tulemaan ulkopuolisena mukaan kun tuntee vähän joukkuetta;

For him to single out me, it’s flattering, but I can’t let it get to my head. Just continue what I’m doing and if he likes what I’m doing, then that’s good.

Getting those NHL games helped my confidence a lot. Going to a few camps, seeing the staff over and over, it helped me get comfortable, which is a big deal going into my first NHL training camp. Having that confidence is priceless.

Rafferty on hyvin liikkuva puolustaja, joka tulee varmaankin olemaan Uticassa kärkiparin puolustaja ensi kaudella ja saattaa päästä taas mukaan ylös jos loukkaantumisia alkaa tulla jossain kohtaa kautta. Lähtöasetelmissa hän on tosin ehkä vasta joukkueen yhdeksäs-kymmenes puolustaja syvyyskartalla (Edler, Tanev, Stecher, Hughes, Myers, Benn, Fantenberg, Biega, Juolevi/Rafferty/Sautner), mutta ehkä tämän leirin otteet ovat nostaneet häntä vähän ylemmäs.

Tuossa haastattelussa huomaa hyvin hänen hyvän luistelutaidon;


Muista puolustajista Tanev piti asemastaan olla Hughesille tien näyttäjä hänen NHL-uransa alussa;

Our young guys are all great people, good heads on their shoulders, and special players too. They’ve all been in positions where they’re top players on their teams … I like to try and have guys over for dinner, just chat. They’re all such great kids though that it’s not too much work. They know how to play, and they know how to prepare.

It’s fun to be able to go hang out with Quinn. It’s just like, ‘Let’s just go to watch football today,’ hang out and chat, talk hockey and talk about what we can do on the ice, how we can work together. It’s fun.

Tärkeä asia noille nuorille pelaajille, että viereltä löytyy kokenut puolustaja opastamassa uran alkuun. Tanevillakin on iso merkitys joukkueen sisällä - nyt on alkamassa kenties neljäs peräkkäinen kausi joukkueen varakapteenina. Varmasti hyvä opastaja Hughesille, vaikka omalla uralla ei henkilökohtaisia palkintoja tai Stanley Cupia olekaan tullut. Hyökkääjistä Horvat on usein puolestaan kehunut Sedinien vaikutusta oman uransa alkukilometreille ja nyt Horvat alkaa olla siinä vaiheessa, että hän pystyy auttamaan itse nuoria pelaajia.

Petterssonista Beagle sanoi, että häntä ei ole tarvinnut erikseen opastaa;

The thing with him is, he thinks the game so well, he knows the game so well and he knows what he needs to do, on and off the ice. He’s a guy that people say, ‘As a leader, what do you do with Petey?’

Nothing. There’s nothing you need to do.

Varakapteenina urallaan Carolinassa, Pittsburghissa ja Vancouverissa toiminut Brandon Sutter yhtyy Beaglen näkemykseen;

He showed it from Day 1 last year, too. A lot of young guys, skilled guys, when they’re young come in and think it’s going to be easy. But he pitched right in.

You watch him, first week of last season and he’s in the corner battling guys, blocking shots. Not a lot of 19-year-olds do that. For a guy that’s as high-skill as he is, you don’t see that a lot.

Horvat sanoi, että hänen saama suurin anti veteraaneilta kuten Sedinit ja Edler oli työmoraalin näkeminen uran alussa;

I think work ethic is the biggest thing that I learned from the twins and Eddie. They were always the players that were in the best shape at camp. I learned that quickly, if you want to be the best, you have to beat the best. They always came to camp in great shape and were unbelievable and I try to do that every single year.

Vancouverin leiri saatiin päätökseen ja seuraavaksi ovat vuorossa harjoituspelit. Canucks pelaa keskiviikkona kaksi harjoituspeliä Calgarya vastaan, torstaina ja lauantaina Oilersia vastaan. Ensi viikolla pelataan sitten Los Angelesia, kahdesti Ottawaa ja kerran Arizonaa vastaan. Ainakin tuohon Victoriassa pelattavaan harjoituspeliin Flamesia vastaan liput myytiin loppuun noin 10 minuutissa, joten kiekkokausi on taas alkanut katsomoidenkin puolella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Siellä on ilmeisesti vedelty onnenpyörää oikein tosissaan kun katsoo noiden Flames-pelien orkestereita;

Calgaryyn matkaava joukkue on ilmeisesti:

Schaller-Beagle-Virtanen
Bancks-Hamilton-Keppen
Perron-Graovac-MacEwen
Baertschi-Camper-Motte

Sautner-Stecher
Fantenberg-Biega
Woo-Eliot
Blujus

Kielly
Bachman

Ja Victoriassa pelattavaan Flames-peliin lähdetään ilmeisesti;

Goldobin-Horvat-Miller
Gadjovich-Focht-Bailey
Eriksson-Gaudette-Leivo
Boucher-Jasek-Lind

Teves-Rafferty
Brisebois-Tanev
Benn-Chatfield

DiPietro
McIntyre

Harjoituspelejä, eikä noissa taaskaan tässä vaiheessa kovinkaan montaa kaudelle yhdessä pelaamaan ennustetavaa ketjua tai pakkiparia ole. Lähinnä nuo ovat hajanaisia sekoituksia muutamilla NHL-pelaajilla, farmipelaajilla ja sitten junnuilla.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Omasta mielestäni Boeserille kuuluisi nyt tuollainen Werenskin kaltainen sopimus. Ei vain taida olla käytännössä mahdollista tuollaisen saaminen tässä tapauksessa.

Neljä päivää sitten toivomani Boeserin uusi sopimus osui kuitenkin melko lähelle. Kolme vuotta ja 5.875 vuosi.

MIelestäni hyvä sopimus pelaajalle, jolla on vielä näytettävää että pystyy pelaamaan ehjän kauden NHL:ssä. Tietysti tämä sopimus nostaa sitten aikanaan Boeserin seuraavaa sopimusta nopeammin kuin pitkä sopimus olisi tehnyt mikäli tuollaisia ehjiä kausia alkaa tulemaan ja etenkin jos pelin taso tästä vielä kehittyy kuten on tehnyt tähän mennessä. Kuitenkin hieno asia, että tämä saatiin nyt päätökseen ja Boeser pääsee jo harjoituspeleihin mukaan.

Boeserin seuraavan sopimuksenteon aikaan Erikssonin kuuden miljoonan dollarin sopimus on päättynyt, Luongon kolmen miljoonan rangaistuspalkka saatu pois päiväjärjestyksestä ja esimerkiksi Sutter on UFA, joten Boeserin seuraavan sopimuksen aikana varaa luulisi olevan ainakin uuteen sopimukseen.





***

Flames-pelit pelattiin yöllä, mutta en nähnyt kumpaakaan. Tuloksina sieltä oli maalin voitto ja maalin tappio toisesta, jos jotain näiden pelien tulokset kiinnostaisivat. Raporttien mukaan Millerin ja Horvatin yhteispeli oli kuitenkin toiminut hienosti toisessa pelissä. Tuo saattaa olla hyvinkin hyvä pari tulevalle kaudelle ja toivottavasti Pearsonin peli toimii myös ensi kaudella Horvatin kanssa samalla lailla kuin se teki viime kauden lopussa siirron jälkeen. Toisessa pelissä leirillä kunnostaan moitittu Virtanen teki kaksi maalia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aika sekavan näköistä pelaaminen oli Oilersiakin vastaan viime yönä, vaikka 4-2 voitto sieltä tulikin. Sutter teki kaksi osumaa, Pettersson yhden ja Pearson osui tyhjiin. Demko oli maalilla joukkueen paras pelaaja. Hughes sai osumaa kasvoihinsa kun Oilersin Hebig huitoi mailalla. Hän jätti kentän, mutta Greenin mukaan hän on kunnossa.





Pettersson kritisoi omaa pelaamistaan pelin jälkeen;

I was losing the puck all the time. I was always trying to do the hard (thing) out there, trying to make the hard play.

Maybe for a preseason game I should simplify a little bit because I had too many turnovers out there.

Green antoi kuitenkin kehuja;

Man, he was picture-perfect in my eyes.

Ei tuo lähellekään paras Petterssonin pelaama peli Canucksin paidassa ollut, mutta nuo hänen sanansa kertovat taas vain siitä kuinka Eliaksen oma rima on joka ilta korkealla. Nyt hän teki maalin, huudatti yleisöä, pyrki pelaamaan kahteen suuntaan ja hänen joukkueensa voitti pelin. Pelin jälkeen hän antoi kuitenkin kritiikkiä pelaamisestaan. Hänelle merkittiin pelissä kaksi menetystä.

Noin muuten hän tuntuu olevan omaan kesäänsä tyytyväinen;

I know the expectations are higher for me, but I’m the one who puts the highest expectations on myself. I don’t think (about) what our people want to see from me, I’m just trying to play my best every game.

I feel much better (verrattuna viime kauteen) apart from conditioning. I feel more balanced when I’m shooting. I feel I can shoot a little harder, I feel like I’m in more control of everything. It feels good out there, even though I was a little tired today after training camp.

***

Canucks laittoi eilen ensimmäisen 18 pelaajan ryhmän pois vahvuudesta. Mukana noissa olivat mm. Utican luottopelaajat Carter Bancks, Dylan Blujus ja Wacey Hamilton, uusina prospectikartalle nousseet Mitch Eliot ja Jake KIelly sekä juniorit. joilla alkaa kausi tällä viikolla. Siis lähinnä pelaajia, joilla ei ollut mahdollisuuksia haastaa vielä tosissaan paikoista.

Vähän Jett Woon puolesta mietin miten hänen suhteen toimitaan, kun Woo pelasi Canucksin eniten Flamesia vastaan harjoituspelissä, mutta eihän Woolla vielä ollut oikeasti mahdollisuuksia pelipaikkaan ylös ja sikäli ihan ymmärrettävä ratkaisu hänenkin laittamisensa alas jo nyt. Woo ja tämän kesän viidennen kierroksen varaus Carson Focht tulevat kumpikin pelaamaan Calgary Hitmenissa - kummatkin esiintyivät edukseen leirillä ja kisaavat parhaimmillaan Kanadan nuorten maajoukkuepaikoista.

Puolustuksessa Alex Biega on noilla Oilers-pelin näytöillä pelaaja, joka tulee haastamaan vielä kovaa kuuden pelaavan pakin ryhmään - tuttua roolia siis tarjolla Biegalle. Fantenberg, Juolevi. Rafferty, Sautner, Teves ja Chatfield kisaavat lähinnä häntä vastaan nyt. Juolevi nyt on oikeastaan varma farmiin matkaaja tuon pitkän pelaamattomuutensa vuoksi, enkä usko myöskään ainakaan vielä Chatfieldiin enkä Tevesiin.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös