Siitä on tänään tasan...

  • 461 117
  • 4 714

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tätä samaa olin tulossa mainitsemaan.

Suhosen aika oli siis Zurichissä 1.44,10. Samaisessa juoksussa Esko Parpala juoksi ennätyksekseen jääneen ajan 1.45,24.

Puhut taas höpöjä. Suhonen juoksi A-erässä ja Parpala B-erässä, joten eivät olleet samassa juoksussa.

Tuossa Suhosen juoksu Pentti Salmen selostuksella: https://youtu.be/i1z644OJ6H0
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Puhut taas höpöjä. Suhonen juoksi A-erässä ja Parpala B-erässä, joten eivät olleet samassa juoksussa.

Tuossa Suhosen juoksu Pentti Salmen selostuksella: https://youtu.be/i1z644OJ6H0
No justiin tänään kuuntelin ja osin katsoin tuon juoksun. Selostaja sanoi tuon juoksun jälkeen Parpalan ajan, niin luulin että sekin siellä samassa erässä juoksi. Ei saa tuolleen huijata median äärellä olevaa. No jos olisin katsonut, niin olisin toki Parpalan pitkän askeleen erottanut. Tai siis sen askeleiden puuttumisen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hyvä että löysivät. Tämän ansiosta Roope Ankasta tuli maailman rikkain ankka.

Saatat saada veli Pennosen ja Kulta Into Piin silmilles kun tämmösiä haastelet.

Itse asiassa Roope ja Kulta Into Pii kävivät aika ison väännön eräässä Aku Ankan tarinassa siitä kumpi on se maailman rikkain ankka. Hommahan lähti liikkeelle siitä, että Kulta Into totesi miljoonikkojen klubilla olevansa maailman rikkain ankka... Roope istui sohvan toisella puolella ja veti herneen nokkaan ja Ankat alkoivat tutkia kirjanpitäjien avulla kumpi on se rikkain. Lopulta Ankat olivat tasoissa kun Roopen taskusta löytyi tarvittavat pennit.... "Luikuri" oli jo haistanut aiemmin, et tässä ois saumat vähän tienata ja oli pää arkkitehti varallisuuden arvioinnissa ja ryhtyi tuomariksi, maskeerattua ensin itsensä. Siinä kierrettiin öljykenttiä, timantti- ja kultakaivoksia. Pelimiehinä molemmat koettivat lahjoa kunnolla tuomaria.... Kun kierrokset oli tehty oli tuloksen odottelun aika ja ankat painui klubille... Luikuri kurvasi lopulta myytyään mm. timantit kuorma-autolla lava täynnä käteistä klubille. Homma vaan meni vituiksi. Luikurin vaatteisiin oli jäänyt öljyroiskeita ja kultahippuja jne. Ankat tunnisti ne ja luikurille tuli lopulta lähtö.
Sit ankat alkoi tappeleen kumman ne Luikurin "rahat" on. Tarina ei kyllä kerro et kumpi olisi se rikkain. P.S vuosi tais olla 1986 kun tarina julkaistiin Aku Ankassa....
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
  • DDR:n rajavartijat surmasivat 18-vuotiaan Peter Fechterin hänen yrittäessään ylittää Berliinin muurin päästäkseen Länsi-Berliiniin.Hänestä tuli ensimmäinen muurin uhri.
  • Joe Meekin tuottama ja kirjoittama kappale Telstar julkaistiin. Se nousi ensimmäisenä brittisinglenä yhdysvaltalaisen Billboard 100 Hot listan ykköseksi.
 

ace

Jäsen
. Tarina ei kyllä kerro et kumpi olisi se rikkain. P.S vuosi tais olla 1986 kun tarina julkaistiin Aku Ankassa....

Pitkäaikaisena Aku Ankan tilaajana muistelen että omaisuuksia on mittailtu useaan kertaan. Tavalla tai toisella, muistan myös tuon Luikurin yrityksen, mittailu on aina päättynyt Roopen voittoon.

Pennosta tai Kulta Into Piitä ei ole koskaan todistetusti nimitetty maailman rikkaimmaksi. Haters will hate.

Okei, ennenkuin joku tulee pätemään, niin onhan ne. Ennekuin samassa tarinassa Roope vetää pidemmän korren lopulta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tasan 21 vuotta sitten Yhdysvaltain silloinen presidentti Bill Clinton tunnusti nauhoitetussa todistajanlausunnossaan että hänellä oli ollut "sopimaton fyysinen suhde" Valkoisen talon harjoittelija Monica Lewinskyn kanssa. Clinton kuitenkin välttyi virasta erottamiselta / erosta sillä virallisesti Clinton ja Lewinsky eivät kosketelleet ns. kusivehkeillä toisiaan. Kyseessä oli ainoastaan oraaliseksiä ja lisäksi lähteiden mukaan Clinton käytti sikariputkiloa Lewinskyn tyydyttämiseen, mutta varsinaista yhdyntää ei suoritettu. Tällaisen toiminnan ei siis katsota muodostaneen seksisuhdetta ja Clinton toistuvasti taisi sanoa että "I did not have sexual relations with that woman" ja teknisesti näin olikin.

Mutta ei toki ihme jos Clintonille kelpasi Monican läheisyys, onhan kyseessä varsin vetävän näköinen nainen. Etenkin näin kypsemmällä iällä on oikein viehättävä neiti. Lewinsky ei ole koskaan ollut naimisissa ja hänellä ei ole lapsia. Ai perkale että olisi muuten ollut hauskaa jos Clinton olisikin nasauttanut Monicaa ja tämä olisi tullut raskaaksi.

Lewinsky on muuten varmaan tienannut ihan hyvän omaisuuden tuolla skandaaliuutisoinnilla jota tuosta keissistä on levitelty ja uutisoitu. Ainakaan allekirjoittaneelle ei tule mieleen Lewinskyä missään muissa tehtävissä kuin jauhamassa paskaa tästä presidentti Clintonin kanssa vehtaamisesta.

In other news, tasan 32 vuotta sitten menehtyi Natsi-Saksan kakkos-/kolmosmies Rudolf Hess. On tulkinnanvaraista onko tuo kakkosmies Hess ja Herman Göring. Ihan siellä kärkipäässä kuitenkin. Hessistä olisi ainakin itse Führerin mukaan tullut hänen seuraajansa jos Aatulle olisi jotain käynyt sotatoimien aikana. Hess tosin menetti tuon asemansa vuonna 1941 kun tämä jäi brittien vangiksi mentyään omin päin Skotlantiin aikeinaan neuvotella rauhasta Saksan ja Britannian välillä. Hessin jutut olivat ilmeisesti olleet vähän levottomia ja britit tajusivat että kaveri on ihan ominpäin liikkeellä ja Saksassa herra Adolf totesi että Hess oli tullut hulluksi ja samalla tämä menetti asemansa.

Sota-ajan Hess oli vankina Lontoon Towerissa ja sodan jälkeen hänet tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä. Hess vältti kuolemantuomion koska hänen katsottiin olleen syyllinen "ainoastaan" hyökkäysten suunnitteluun ja rikoksiin rauhaa vastaan, mutta vältti sotarikossytteet ja syytteet rikoksista ihmisyyttä vastaan. Elinkautinen kuitenkin napsahti ja Hess olikin sitten tosiaan loppuelämänsä vankilassa ja kuoli oman käden hirttäytymällä kautta 17.8.1987. On esitetty myös teorioita että itsemurhan sijaan Hess olisi murhattu vankilassa, väitetään esim. että 93-vuotias Hess olisi ollut liian heikossa fyysisessä kunnossa että olisi saanut itseään hirtettyä ainakaan ilman apua.

Jutut muuten kertovat että tuo Hessin saapuminen aikoinaan Skotlantiin omin päin olisi ollut erään kirjailijanakin tunnetun Ian Flemingin kehittelemä ansa. Ennen Bond-kirjojen kirjoittamista herra Fleming työskenteli Iso-Britannian tiedustelupalvelussa ja olisi ollut taustalla houkuttelemassa Hessiä Skotlantiin.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
106 vuotta sitten syntyi myöhempi FBI:n apulaisjohtaja William Mark Felt, "Syvä kurkku". Lempinimen hän sai tietysti pornoelokuvasta eikä päinvastoin.

60 vuotta on kulunut David Koreshin syntymästä. Johtamansa hörhölohko Daavidin oksa joutui tuliaseratsiaan, jota seurasi päämajan piiritys ja lopulta tulipalo, jossa Koresh mukaan lukien kuoli 75 ihmistä. Lapsia heistä oli 21. Apuharvennuksesta huolimatta lahko on edelleen olemassa: odotellaan profeetan jälleensyntymää, jolle annetuista päivämääristä neljä on ollut ja mennyt.

Aikuisten maailmassa riittää siis ymmärrystä ja kiintymystä täydelle mulkulle. Kuten usein, on totuus kuultu lasten suusta. David Koresh tunnettiin koulussa lempinimellä "Mister Retardo".
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tasan 70 vuotta sitten:

- Unkari julistettiin kansantasavallaksi

- Kemin veritorstai, poliisin ja lakkolaisten mielenosoituskulkueen välisessä kahakassa kuoli kaksi mielenosoittajaa.
 
Suosikkijoukkue
Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
28 vuotta sitten alkoi Neuvostoliitossa ns. Elokuun vallankaappaus, kun Gennadi Janajevin johtama vanhoillisten kahdeksikko asetti Krimillä lomailleen Mihail Gorbatšovin arestiin. Känni-Gennadin viritelmä luhistui kolmessa päivässä: aluksi myönteisesti aikeeseen suhtautunut armeija ei suostunut ampumaan puolijuoppo Boris Jeltsinin johdattamia protestoivia moskovalaisia. Ulkomaista vain Libya ja Irak tukivat kaappareita.

Kaappauksen epäonnistuminen käytännössä lopetti Neuvostoliiton valtion, vaikkakin virallinen lakkauttamisen päivämäärä on 26.12.1991.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
@Roger Moore Hieno stoori, veli. Mutta kyllähän se natsien kakkos/kolmosmies taisi olla Martin Borman. Ja amiraali Dönitz oli Adin nimittämä seuraaja. Se taisi muuten oikeasti olla suht tolkun mies. Ainakin kova jätkä pelaamaan laivanupotusta.
 

Glove

Jäsen
19.8 eli tällä päivämäärällä syntyneistä ehdottomasti merkittävin henkilö on laulaja Ian Gillan. Hyvänä kakkosena Rooman keisari Probus ja pronssille Bisquit, eli Seppo Ahti.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
19.8 eli tällä päivämäärällä syntyneistä ehdottomasti merkittävin henkilö on laulaja Ian Gillan.
Miten vaan, mutta juuri tänään on syytä huomata, että rumpalilegenda Ginger Baker saavuttaa tällä päivämäärällä 80 vuoden kunnioitettavan iän. Noteerattava saavutus, varsinkin kun huomioidaan että Baker vietti vuosikymmenet kohtalaisen jämäkkää taiteilijaelämää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
@Roger Moore Hieno stoori, veli. Mutta kyllähän se natsien kakkos/kolmosmies taisi olla Martin Borman. Ja amiraali Dönitz oli Adin nimittämä seuraaja. Se taisi muuten oikeasti olla suht tolkun mies. Ainakin kova jätkä pelaamaan laivanupotusta.
Siis Hess oli kakkos-/kolmosmies nimenomaan tuohon vuoteen 1941 saakka, mutta sen jälkeen kun mies alkoi sooloilemaan niin kaverilta luonnollisesti riistettiin kaikki tittelit pois ja eipä mies sen vangitsemisen jälkeen tainnut pahemmin natsien kanssa tekemisissä ollakaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ei sillä ollut merkitystä, kuka oli kakkos- ja kuka kolmosmies. Goebbels siellä lähimpänä viiksimiestä oli.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pistetään ihan ajankohtaistakin, Matthew Perry syntyi tasan 50 vuotta sitten. Perry tunnetaan tv-sarjasta Frendit eli Friends.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei sillä ollut merkitystä, kuka oli kakkos- ja kuka kolmosmies. Goebbels siellä lähimpänä viiksimiestä oli.
Goebbelsia pidetään siinä samassa porukassa aiemmin mainitsemani Hessin kanssa. Hän on siis se toinen vaihtoehto tuohon kakkosmiehen paikalle.

Toki jos leikkisiä ollaan niin Adolf Hitler taisi itse olla näistä se kovin kakkosmies hehehehe.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Tasan 60 vuotta sitten 18-vuotias laulajalupaus Paul Anka villitsi kansaa Linnanmäellä.

Wikipedian mukaan miehen ura on jatkunut jo kevyet 64 vuotta ja jatkuu edelleen. Miksipä sitä vielä lopettamaan, kun on vauhtiin päästy.

Ja tosiaan, Paul Anka on syntynyt Kanadassa (olen luullut aina, että hän on syntynyt USA:ssa). Nykyään hänellä on toki myös Yhdysvaltain kansalaisuus.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Santeri Kinnunen syntyi tasan 50 vuotta sitten.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Armi Kuusela syntyi 85 vuotta sitten.

Neuvostoliitto räjäytti ensimmäisen vetypomminsa 64 vuotta sitten.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tasan 28 vuotta sitten Viro irrottautui Neuvostoliitosta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Voyager 2 luotain lähti matkaan tasan 42 vuotta sitten. Tällä hetkellä tuo luotain painelee jossain aurinkokunnan loppupäässä tai on voinut jopa jo poistua aurinkokunnasta. Tuon luotaimen mukana kulkee myös musiikkia ja ääniä maapallolta, esimerkiksi Chuck Berryn ja Mozartin musiikkia on siellä. Nyt jos laitettaisiin musiikkia avaruuteen niin ehdottomasti Martti Servon "Ufo tarjosi kaakaon" tulisi olla mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös