Palstalaisten yhteiset pelaaja-arviot 2019–2020 – maalivahdit

  • 29 744
  • 107

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Monet tuntuvat aliarvioivan Westerholmia rajusti ilmeisesti siksi, että eivät tunne häntä. Westerholm kuitenkin päätti viime kauden NHL:n pudotuspeleissä Nashville Predatorsin kolmosvahtina Rinteen ja Saroksen takana. Peliaikaa ei tullut, koska kärkivahdit eivät loukkaantuneet, mutta se, että hänet ylipäätään lennätettiin Nashvilleen ja Predators julkisesti kertoi Westerholmin olevan pudotuspelien kolmosvahti kertoo jo aika paljon hänen tasostaan. Lappeenrannassa jännitettiin kädet ristissä, päästääkö Predators Westerholmin vielä yhdeksi kaudeksi takaisin Suomeen, vai pitävätkö AHL:ssä. Siellä oltiin kuitenkin tyytyväisiä kehitykseen, mitä Westerholm on ottanut Janne Valtosen valmennuksessa, sekä siihen, että ensi kaudeksi hänelle on pedattu lähtökohtaisesti 40+ ottelun ykkösvahdin status (toki Kaarlehto lähtee sitä haastamaan). Tämän takia Westerholmin annetaan pelata vielä yksi kausi Suomessa. Sen jälkeen Milwaukeen ykkösvahdiksi AHL:ään ja siitä sitten NHL:ään.

Hockey Writer's kirjoittaa Westerholmista seuraavaa:
"With SaiPa of the Liiga, Westerholm served in a backup capacity to Frans Tuohimaa and Westerholm often received the team’s most difficult starts. Despite this, and playing behind a porous defense, he posted the team’s best goaltending stats. After his season ended in Finland, the Predators recalled him and he joined the NHL club during their playoff series as their third goaltender. He never saw any game action.

What happens with Westerholm in 2019-20 will be interesting. He could join the Admirals and back-up or split starts with Troy Grosenick. He could also return to SaiPa and be their starter with Tuohimaa a free agent this summer. Whatever provides him with the best opportunity to play is the most ideal situation as he’s never made more than 29 appearances in a season. At 21, he’s still raw, but he’s shown enough for the Predators to take a serious interest in him. Right now, Westerholm is fairly obviously the Predators’ top goaltending prospect."
 

Ralph

Jäsen
Monet tuntuvat aliarvioivan Westerholmia rajusti ilmeisesti siksi, että eivät tunne häntä. Westerholm kuitenkin päätti viime kauden NHL:n pudotuspeleissä Nashville Predatorsin kolmosvahtina Rinteen ja Saroksen takana. Peliaikaa ei tullut, koska kärkivahdit eivät loukkaantuneet, mutta se, että hänet ylipäätään lennätettiin Nashvilleen ja Predators julkisesti kertoi Westerholmin olevan pudotuspelien kolmosvahti kertoo jo aika paljon hänen tasostaan.
Kertooko? Mitä luulet, vaikuttiko asiaan yhtään se että Predatorsin farmijoukkue Admirals pelasi hyvän runkosarjan ja valmistautui omiin pudotuspeleihinsä? Antoivat AHL-kaksikon keskittyä omiin peleihinsä ja nimelliseksi kolmosvahdiksi lennätettiin ainoa vaihtoehto, mitä tarjolla oli.

Muutama vuosi sitten samainen Admirals pelasi jälleen hyvää kautta ja kun Predatorsilla oli loppukaudesta panoksettomissa pelissä loukkaantumishuolia, nostettiin NHL:ään Joonas Rask. Se ei kerro mitään Raskin tasosta vaan Admiralsin kärkiäijät saivat keskittyä tuolloin AHL-peleihinsä ja Rask pienen roolin pelaajana oli helpompi nostaa ylös.

Tuolloin toki oli useampi vaihtoehto, viime kaudella ei ollut muita kuin Westerholm. Eivät voineet nostaa Haukelandia, Heljankoa, Lehtistä, Laurikaista tai Rajaniemeä, sillä eivät ole Predatorsin pelaajalistoilla, joten ei se kuitenkaan tee Westerholmista näitä parempia, vaikka pääsi nimelliseksi NHL:n kolmosmaalivahdiksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kertooko? Mitä luulet, vaikuttiko asiaan yhtään se että Predatorsin farmijoukkue Admirals pelasi hyvän runkosarjan ja valmistautui omiin pudotuspeleihinsä? Antoivat AHL-kaksikon keskittyä omiin peleihinsä ja nimelliseksi kolmosvahdiksi lennätettiin ainoa vaihtoehto, mitä tarjolla oli.

Tuolloin toki oli useampi vaihtoehto, viime kaudella ei ollut muita kuin Westerholm.

Ei ollut muita kuin Westerholm? Olihan Predatorsilla sopimuksen alla esim. Tsekin maajoukkueessakin esiintynyt 24-vuotias Miroslav Svoboda, joka olisi ollut kutsuttavissa hätiin.

Eivät voineet nostaa Haukelandia, Heljankoa, Lehtistä, Laurikaista tai Rajaniemeä, sillä eivät ole Predatorsin pelaajalistoilla, joten ei se kuitenkaan tee Westerholmista näitä parempia, vaikka pääsi nimelliseksi NHL:n kolmosmaalivahdiksi.

Osoitatko vielä, missä minä tai joku muu on väittänyt Westerholmia noita paremmiksi? Sanoin tuolla vain, että en vaihtaisi Westerholmia kumpaankaan Sportin maalivahtiin. En muista puhuneeni tuosta joukosta mitään.

Ja tuo Joonas Rask -esimerkki on jo hieman huvittava. Eli rinnastat Westerholmin nostamisen Raskiin, koska panoksettomiin peleihin on helppo nostaa ketä tahansa? Haluaisin uskoa, että Predators-johdossa pudotuspelejä ei pidetä panoksettomina
 

Ralph

Jäsen
Ei ollut muita kuin Westerholm? Olihan Predatorsilla sopimuksen alla esim. Tsekin maajoukkueessakin esiintynyt 24-vuotias Miroslav Svoboda, joka olisi ollut kutsuttavissa hätiin.
Svobodan sopimus ostettiin ulos tammikuussa, joten ei ollut hänkään vaihtoehto.

Osoitatko vielä, missä minä tai joku muu on väittänyt Westerholmia noita paremmiksi?
Luin oman viestini muutamaan otteeseen, mutta en löydä kohtaa, jossa väitetään sinun pitävän Westerholmia noita parempana. Tarkoitin tuolla vaan sitä, että oli Westerholm nimellinen NHL-maalivahti tai ei, sillä ei ole mitään merkitystä Liigan voimasuhteisiin.

Eli rinnastat Westerholmin nostamisen Raskiin, koska panoksettomiin peleihin on helppo nostaa ketä tahansa?
En rinnasta. Rinnastan siihen, ettei niin tärkeisiin rooleihin nosteta AHL:stä pelaajia, jos AHL-pelaajat keskittyvät omiin pudotuspeleihinsä. Runkosarjan lopun nelosketjun rooli on aika mitätön. Samoin pudotuspelien kolmosmoken rooli. Toki ensin mainitussa pääsee pelaamaan, kun toisessa ei edes penkille.

Jos Rinne tai Saros olisi loukkaantunut, olisi AHL:stä lennetetty uusi maalivahti istumaan penkille niin pian kuin mahdollista ja jos ei olisi ehtinyt seuraavaan peliin, Westerholm olisi istunut penkillä. Vaikka olikin nimellinen kolmosmaalivahti, ei kuitenkaan maalivahtihierargiassa top-3-maalivahti.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aloin jo ynnäilemään annettuja pisteitä yhteen. Kaikki halukkaat saavat silti vielä osallistua, eli ei mitään vaikutusta sen suhteen. Mutta jos joku haluaa muokkailla jo antamiaan pisteitä, niin siitä on syytä ilmoittaa vaikkapa tagaamalla minut viestiinsä, sillä muussa tapauksessa jäänee huomaamatta.

Palstalaisten tämän hetkisen mielipiteen mukaan liigan top-10 molarit ovat:

7,10 Eetu Laurikainen JYP
6,79 Eero Kilpeläinen KALPA
6,66 Frans Tuohimaa HIFK
6,56 Patrik Rybár KÄRPÄT
6,42 Atte Engren HIFK
6,36 Ville Kolppanen ILVES
6,22 Rasmus Tirronen TPS
6,18 Henrik Haukeland KOOKOO
5,99 Lukas Dostal ILVES
5,91 Christian Heljanko TAPPARA

Tässä puolestaan loppujen joukkueiden oletetut ykkösvahdit paremmuusjärjestyksessä:

5,87 Jakub Skarek PELICANS
5,46 Sami Rajaniemi JUKURIT
5,36 Lassi Lehtinen LUKKO
5,03 Stefan Stéen SPORT
4,87 Daniil Tarasov ÄSSÄT
4,65 Niclas Westerholm SAIPA
4,53 Joona Voutilainen HPK

Kaikkien keskiarvo 3,93 - eli palstalaisten mielestä keskiarvoveskari ei yllä edes lähelle keskiarvoveskarin arvosanaa 5... No, tähän varmaankin isoimpana syynä junnuvahdit, jotka laskivat keskiarvoa selvästi.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos peilaa muiden arvosanoja omiin, niin näyttää että muut olivat keskimäärin neljäsosapisteen verran minua kriitiisempiä. Isoimmat erimielisyydet olivat näissä vaikeasti arvioitavissa ulkomaan tulokkaissa: Michael Garteig sai minulta arvosanan 6, mutta keskiarvo on vain 4,28. Daniil Tarasov sai minulta 6,25 ja keskiarvo 4,87. Myös kaikissa näissä on yli yhden pisteen ero:
Riku Helenius 6,25 -> 4,92
Stefan Steen 6,25 -> 5,03
Sami Aittokallio 5,50 -> 4,28
Jasper Patrikainen 2,75 -> 1,59
Atte Engren 7,50 -> 6,42
Oskari Setänen 6,00 -> 4,93

Näille puolestaan annoin hitusen "liian vähän" pisteitä:
Lukas Dostal 5,50 -> 5,99
Julius Pohjanoksa 3,00 -> 3,55
Eetu Laurikainen 6,50 -> 7,10
Markus Ruusu 2,75 -> 3,38
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tämähän oli mielenkiintoinen aihe.

Liigassa on todella monta maalivahtia, jolla on sangen suuri potentiaali ottaa urallaan suuriakin askelia eteenpäin jo tulevalla kaudella. Oikeastaan erittäin lupaavia ja hieman kirjoittamattomia kortteja on nyt monella maalilla. Näyttää siltä, että kausi voidaan aloittaa näillä maalivahdeilla.

Kun kaikki tuli nyt katsottua lävitse, niin valitsen Haukelandin etukäteen Liigan parhaaksi maalivahdiksi ja antaisin hänelle kansalaisuuden. Olen itsekin sangen yllättynyt Kung Henrik I:n valinnasta. Lupaan myös olla yllättynyt, jos olen vielä kauden jälkeen samaa mieltä :)

Tässä on siis arvosteluasteikko, jota hieman täsmensin tekstinä, arvot pyrin pitämään samoina. Ehkä täsmentämään määritelmää.

10 - Supertähti, joka voisi pelata missä tahansa sarjassa huipputasolla.
9 - Tähtimaalivahti. Selkeä ykkösvahti missä tahansa joukkueessa.
8 - Huippumaalivahti. Voisi olla minkä tahansa joukkueen ykkösvahti ja MM-tasoa.
7 - EHT-tason maalivahti, hyvän luokan ykkösvahti.
6 - Liigassa hyvä maalivahti.
5 - Liigan keskivertomaalivahti.
4 - Keskiverron alapuolella oleva pelaava maalivahti.
3 - Liigapelaaja. Esimerkiksi maalivahti, joka ei ole vielä pystynyt nousemaan joukkueeseen. Esimerkiksi kokemattomampi kakkosvahti.
2 - Reservimaalivahti. Täyttää paikkansa treeneissä ja hätävarana vaihtopenkillä.
1 - Reservistatuskin on vielä saavuttamatta ja aiemmat näytöt jättävät epäilyksen mahdollisuudesta pelata Liigaa.
0 - Ei asiaa aiemmilla näytöillä Liigaan. Onko edes maalivahti?

Arvostelu on annettu huomioiden kausi 2018-19.

HIFK:
Atte Engren
Frans Tuohimaa

HPK:
Tuomas Aalto 1,5
Antti Karjalainen 5,25
Rasmus Reijola 3,25
Joona Voutilainen 4,5

Joko HPK hankkii maalivahdin tai oletettavasti Karjalainen/Voutilainen nousee joukkueen mukana paremmalle tasolle. Karjalainen on etukäteen vahvempi. Näillä nimillä mestarilla on mielenkiintoinen maalivahtitilanne ja hieno tilaisuus uudelle sankarille. Karjalaisen tulisi nyt lunastaa ykkösvahdin paikkansa. HPK:lla voi olla aikamoinen mestaruuskrapula ja uudistuva joukkue saa ennustamaan hankaluuksia alkukaudelle. Ei HPK erityisesti vakuuttanut viime syksynäkään, peli alkoi kunnolla toimia vasta vuoden vaihteen jälkeen. Syksyyn voi silloin sisältyä paineet maalivahteihin.

ILVES:
Lukas Dostal 6,5
Ville Kolppanen 7
Eetu Mäkiniemi 2,75

Ilveksellä on sangen kova maalivahtiosasto, tästä joukosta menestyminen ei jää kiinni. Dostalilla on kaikki mahdollisuudet olla NHL-maalivahti kaudessa parissa. Nyt olisi aika näyttää, hänen etukäteisarviointi on vaikeaa. Kolppanen on EHT-tasoa ja Mäkiniemikin omaa erittäin hyvän potentiaalin vielä vaikka mihin. Jos kaikki ovat terveinä, lienee LeKin maalivahtiosastolle myös tunkua.

JUKURIT:
Juhana Aho 4,75
Sami Rajaniemi 5,75
Eetu Randelin 1,5

Jukureilla lienee tälläkin kaudella selkeä työnjako, jossa Rajaniemi pelaa suurimman osan peleistä. Aho ei ole tosin näyttänyt vielä kaikkea mitä osaa. Randelilla parhaat pelivuodet ovat vielä kaukana tulevaisuudessa ja tulisi arvioida junioreiden kanssa.

JYP:
Riku Helenius 7,25
Eetu Laurikainen 7,5
Markus Ruusu 4,25

Ei ole JYPilläkään huono kokonaisuus maalille heittää. Heleniuksen arviointi on yksinkertaisesti hankalaa, paljon riippuu siitä mikä on kehon ja mielen tila. Moni maalivahti ei ole ykköskierroksen varaus ja saanut tilastoihin nollapeliä NHL:ssä. Ura olisi voinut mennä toisinkin, ehkä voi vieläkin, kaikki on omissa käsissä. Laurikainen on oletettavasti ykkönen etenkin, jos Helenius ei ole kunnossa. Ruusun parhaat pelit ovat vielä vuosien päässä, olettaen että paikat kestävät. Jos kaikki ovat täydessä pelikunnossa, niin tämä saattaa olla kovin kattaus Liigassa.

KALPA:
Juha Jatkola 1
Eero Kilpeläinen 7,25
Eikka Kokkonen 1,25
Samu Perhonen 5
Jatkolasta tulee vielä helposti Liigapelaaja, kun kehitys jatkuu. Ei 16-vuotias poika oikein sovi vielä miesten asteikkoon. Koskahan alkaa Kilpeläisellä painaa. Jäi Örebrossa oikeastaan kolmoseksi viime vuonna. Ei mitään syytä olettaa etteikö olisi Liigan kärkipäätä ensi kaudellakin. KalPan joukkue edessä ei kyllä välttämättä anna parasta tukea. Tosin Kilpeläinen on monena iltana yksinkin riittänyt pitkälle. Kokkosesta samat sanat kuin Jatkolasta, vaikka ehti täyttää jo 17:sta. Perhosellakin olisi potentiaalia enempään. Yksi niitä pelaaja, jotka tarvitsisivat ennen kaikkea kunnollisen näyttöpaikan hyvän joukkueen takana. Isolle maalivahdille puolustuksen johtaminen ja yhteistyö korostuu. Perhonen peittää taivaankin, kun on oikeassa kulmassa.

KOOKOO:
Niilo Halonen 4,25
Henrik Haukeland 7,5
Oskari Salminen 4

KOOKOO:lla ei menestys jää maalivahdeista kiinni. Halonen oli lähellä NHL-varausta. Jos ei olisi jäänyt Luukkosen ja Lehtisen taakse kisoissa, niin ehkä se olisi sieltä tullutkin. Ahokas tietää mitä saa. Mielenkiintoinen pelaaja, joka tarvitsee vain oikean tilaisuuden. Hänellä on mahdollisuus nousta aivan huippuvahdiksi. Haukeland on oivallinen maalivahti, jolla on kaikki edellytykset olla Liigan paras maalivahti. Jos Haukeland olisi suomalainen, niin voisi kysyä, miksi Tirronen pääsi koittamaan EHT:lle. Se miten hyvin KOOKOOn kenttäpelaajat häntä tukevat jää nähtäväksi. Ainakin hänellä on hyvä tilaisuus näyttää olevansa oikea huippuvahti, paljon vartijana on hyvä pelaaja. Salminenkin on lupaava iso maalivahti, jonka parhaat pelit ovat vielä tulevaisuudessa. Hänkin on kyllä jo valmis kokeilemaan miesten pelejä.

KÄRPÄT:
Justus Annunen 4,5
Patrik Rybar 6,75

Annunen on myös vaikea arvioitava, koska hän hyvin mahdollisesti pelaa NHL:ää parissa kaudessa tai toki jäädä lupaukseksi. Arvaan ensimmäisen toteutuvan. Tämä voi hyvin olla hänen läpimurtovuotensa. Mahdollisuus on myös U20 menestykseen. Toisen polven maalivahti Rybar taitaa olla vielä isäänsäkin parempi, eikä hänkään huono ollut. Kärppien huippujoukkueen edessä on helppo ennustaa hänelle ja Annuselle kummallekin hyvää kautta. Onko näistä kahdesta vielä voittamaan mestaruus, jää nähtäväksi.

LUKKO:
Tobias Ancicka 1,5
Lassi Lehtinen 6,25
Oskari Setänen 6

Lukon nuori maalivahtiosasto on kauden kokeneempi. Ancicka tuli Raumalle Vehasen perässä Berliinistä. Saksan tuleva maalivahtitoivo pelannee A:ssa, jonka jälkeen nähdään mihin asti todella riittää. On Saksan lupaavin maalivahti ikäluokassaan, perhe on lähtöisin tsekistä. Ilmeisen tosissaan tuli tekemään töitä pitkällä sopimuksella.
Lehtinen on erittäin lupaava maalivahti, joka on tavattu valita ikäluokissaan aina joka sarjan parhaaksi. Hänen arviointinsa on vielä vaikeaa, koska hänen parhaat pelinsä ovat vasta tulossa. Hänellä on selkeä mahdollisuus nousta EHT-tasolle jo tällä kaudella. Potentiaalista kertoo, että otti jo heti avauskaudellaan ykkösvahdin paikan ja Raumalle ei tuotu huippuvahtia hänen eteensä. Oikeastaan jälkimmäinen on vielä kovempi asia.
Setänen on hieman ailahteleva, erittäin hyvä maalivahti, jolla on vielä kehityspotentiaalia. Tuskin on vielä saavuttanut täyttä potentiaaliaan. Kumpaakin helpottaa, että Lukon kausi tuskin alkaa yhtä huonosti kuin viime vuonna. Itseasiassa Lukolla on mielenkiintoinen nippu ja kehittyvä joukkue, jos kaikki palaavat leireiltä Amerikasta.

PELICANS:
Jasper Patrikainen 4
Jakub Skarek 5,75
Atte Tolvanen 6

Pelikaaneilla on erittäin mielenkiintoinen maalivahtikolmikko, joka on hankalasti etukäteen asetettavissa jonoon. Valmennus tuntien paras mies pelannee aina. Olkinuora jätti ison aukon.
Patrikainen on huippujuniorina hankala arvioida. Hänellä on mahdollisuus nousta sankariksi tai sitten pelata miesten puolella aivan ohi kausi. U20 joukkueessa todennäköisesti, etenkin jos miesten puolella tulee pelejä. Ovatko ne sitten Peliitoissa.
Jos on Dostalin arviointi hankalaa, niin miten sitten Tsekin U20 kakkosen arviointi sujuu suhteessa miehiin. Skarek osoitti jo viime kaudella, että on hyvä maalivahti hän on joka voi nousta mihin asti vain urallaan.
Tolvasen veljessarjan Atte on laskeutunut Lahteen Pohjois-Ameriikasta. Aika vaikea on häntäkin etukäteen sijoittaa arvioihin. Penkistä EHT:n välille - kaikki on mahdollista ja Pelikaanien kausi vaikuttaa paljon.

SAIPA:
Severi Auvinen 1
Karolus Kaarlehto 5
Niclas Westerholm 5

Auvinen kuuluisi vielä poikien listoille. Kaarlehto ja Westerholm kilpailevat ykkösveskarin paikasta. Junioreissa Kaarlehto oli edellä. Olisiko Westerholm nyt viime kaudella noussut edelle. Kummatkin ovat vielä kovin nuoria ja SaiPan kaudesta voi tulla hankala, joka väistämättä heijastuu myös maalille.

SPORT:
Mika Järvinen 5,5
Stefan Stéen 5,25

Sportilla on myös varman oloinen kaksikko. Järvinen on takuuvarma suorittaja. Stéen on vielä täysin katsomaton kortti. Kuivalainen jäi Stéenin varjoon viime kaudella. Tosin kysymys oli ehkä enemmänkin kakkosvahdin paikasta, joten voi olla ettei valintaa tehty vain taitoperusteisesti. Niin tai näin Stéen on mielenkiintoista nähdä itse työssä. Sportin kausi voi olla myös mollivoittoisempi, jolloin se näkyy myös maalilla.

TAPPARA:
Michael Garteig 5
Christian Heljanko 6
Wouter Peeters 2

Garteig on kiinnostava tuttavuus. Pöytä tuli putsattua ja mestaruus voitettua ECHL:ssä. ECHL:n kärkipelaajat ovat tavanneet olla vähintään kelvollisia, joten varmasti ainakin Liigatasoa. Jos jonkun olisin halunnut jättää arvioimatta, niin ehkä hänestä on vähiten tietoa. Mies on kuitenkin parhaassa iässä, joten kohta se nähdään mihin riittää.
Heljangolla alkaa olla aika lunastaa lupauksia. Ei se nyt huonosti ole mennyt, mutta todellinen läpimurto puuttuu vielä.
Peeters on mielenkiintoinen Try-Out. Mihin mies päättyykään, niin nyt olisi tärkeää saada peliaikaa. Vaikea uskoa, että sitä Tapparassa tulee tuon kaksikon kanssa kilpaileissa. Jää nähtäväksi, onhan tuossa järkäleessä potentiaalia.

TPS:
Eetu Anttila 2
Tomas Keinänen 1
Julius Pohjanoksa 4,5
Rasmus Tirronen 7

Anttilan pitäisi saada pelejä ja ensi kauden TPSissä se näyttää epätodennäköiseltä. Mielenkiintoista, että TPS hänen kanssaan teki sopimuksen, ehkä on joku suunnitelma.
Keinänen tulisi arvioida junioreiden sarjassa vielä. Hänestäkin voi kovalla työllä tulla sangen kelvollinen maalivahti.
Pohjanoksa on sähkäkkä ja mahdollisuus on kehittyä kelvolliseksi vahdiksi.
Tirronen on tässä joukossa ehkä liiankin selkeä ykkönen. TPS valitsi Tirrosen Haukelandin ylitse, se on mielenkiintoinen valinta. Ei Tirrosen kanssa huolisaan täydy olla, mutta onkohan hänestä lopulta kantamaan joukkuetta todella vaikeassa paikassa, jos pitäisi mestaruudesta pelata.

ÄSSÄT:
Sami Aittokallio 5,25
Daniil Tarasov 5


Aittokalliossa on potentiaalia enempään kuin on nähty. Onnistuuko se ensi kauden Ässien takana.
Tarasov on todella mielenkiintoinen nimi, yksi näitä todella lahjakkaita ulkomaalaisia junioreita, joita on nyt tulossa enemmänkin.
Saapa nähdä miten Ässien kausi lähtee. Tietysti pelaava maalivahti voi vaikuttaa siihen paljonkin.

Ja vielä HIFKin maalivahdit bonuksena, ei tilastoihin.

Atte Engren 7
Frans Tuohimaa 6,25

Hieman pohdintaa vielä arvosteluasteikosta. Arvosteluasteikko kaipasi hieman täsmennystä juurikin siinä kohdassa, jossa sijaitsee suurin osa maalivahteja eli arvoissa 3-5 eli keskitason vahdeissa. Asteikkoa ei kannata tällä datamäärällä enää muuttaa. Mutta kehitettävää siinä on siltä osin, että yläpäässä on paljon arvoja, joita ei saavuttanut kukaan. Hyvä asteikko tulee käytettyä mahdollisimman laajasti, siksi sitä voisi vielä harkita esimerkiksi olettavasti tulossa olevien hyökkääjien arvoinnin osalta. Esimerkiksi arvot kahdeksan ja yhdeksän voisi yhdistää ja nostaa skaalaa. Toisaalta 11 arvosanaa on jo sangen paljon eli asteikkoa voisi olla selkeintä tiivistää muiltakin osin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Aivan osuva arvio, joka osoittaa hyvin sen, että Kerholla on lähtökohtaisesti kauden alla "kolme tasapäistä kakkosveskaria, muttei yhtään ykköstä". Voutilainenhan on ilman muuta se, kenen odotetaan nappaavan ykkösveskarin statuksen itselleen, mutta saapa nähdä. Viimeksi, kun Kerhoon tuli Jokeri-taustainen ykkösmaalivahti, kyseessä oli Frans Tuohimaa kaudella 2013-14. Saros taisi olla silloin vastuutorjujana jo lokakuussa.

Jos - ja oletettavasti kun - Kerho oli yrittänyt hankkia Engrenin HIFK:sta, veskariosastoa ei liene ollut tarkoitus jättää tuollaiseksi kysymysmerkiksi. Nyt vaan täytyy mennä niillä, mitä on, ja toivoa, että Voutilainen onnistuu.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellä vaikuttaisi olevan maalivahtiosastolla pullat hyvin uunissa. Kaksi lähtökohtaisesti ykkösmaalivahdin viitan kantamiseen pystyvää veskaria ja lupaava kolmonen.

Näissä on kuitenkin aina omat haasteensa, koska jos on olettanut olevansa ykkönen, eikä saakaan päävastuuta, voi alkaa henkinen jumi. Tasainen peluuttaminenkaan ei ole järkevää, jos toinen on "kuuma".
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@KiekkoMes @Via Dolorosa @Virveliä kainaloon @Raju Erkki @Hikiset kyynärit @Knap @HogiBoi @Fury @-One- @Arnold @Ralph @Pekka Kaukalo @Since 1931 @Liikkuva Maski @bay22 @Snacilep @Lämpö @SammyRumour @HOOLIGAN_ @alcoholic @I own your face @cottonmouth @Mängimies @Kulkija @Hollanti @badgeri @Jääkaappi @Isaskar @MrMacmanaman @Notsip86 @Jyväsjemmari @PJ @Linjatuomari

Nyt kaivattaisiin vielä arvosanaa ainakin toistaiseksi ainokaiselle uudelle maalivahdille, eli:

PELICANS Tomi Karhunen

Tsekatkaa omasta viestistänne käyttämänne arvosana-asteikko ja suhteuttakaa arvosananne sen mukaan.

Ajattelin alkaa tehdä yhteenvetoja joskus ensi viikonlopun aikana, joten antakaa arvosananne ennen sitä.

Muutkin saavat toki vielä osallistua, mutta heiltä ei riitä pelkkä Karhusen arviointi, vaan sitten pitääpi arvioida koko liigan maalivahdisto (lista ketjun alussa).
 
Viimeksi muokattu:

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tomi Karhunen 7,5
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tomi Karhunen 7,5
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Karhus Tomi 6,5
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös