Pesiskausi 2019

  • 356 712
  • 2 431

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vaikea tietysti pelaajien pään ulkopuolelta sanoa oliko hyvän olon tunnetta, mutta rohkenisin väittää, että Sotkamon pelaajista valtaosa on lähtenyt aiemminkin ennakkosuosikkina otteluun, ottelusarjaan ja jopa koko kauteen.

Ennemminkin näytti siltä, että Kitee sai ennakkoluulottomasti lyödä paloa ja se teki sen erittäin hyvin. Kuten aiempaan viestiin kirjoitin, Kitee oli avausjaksolla paras Hiukassa tällä kaudella vieraillut joukkue. Lisäksi lukkari Liukku sekoitti kyllä violettioranssien pelin totaalisesti.

Ehdottomasti parempi joukkue vei ensimmäisen pisteen tästä ottelusta.

Sarjataulukkoa ajatellen tämä teki tottakai hyvää.

Niin, no enemmän kai tuo Alajärvi paikallisvastustajana tekee hyvää kuin mikään muu.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tiukille menee Vimpelissä. Toisen jakson viimeiseen vuoropariin tilanteesta 4-4. JymyJussien ulkopeli on pysynyt tänään tiiviinä, mitä se on jo jonkin aikaa ollut. Vimpelillä pari typerää virhettä ulkokentällä, mm. turha harhaheitto ykkös-kolmostilanteessa, josta juoksu, sekä äsken tyhjään kentään kunnari. Nyt vaikuttaisi koppareilla olevan auringon avittamana hieman vaikeaa takana. Oma sisäpeli ollut kyllä varsin vaatimatonta ttänään tuota toisen jakson avausvuoroa lukuunottamatta.

Nyt hieno yllätysotto Hylkilältä Rinta-Ahon toisella lyönnillä, kun takapesät oli tullut täyteen ja kaikki alkoivat odotella Perttua lyömään. Peli 5-4.

Kuten sanottua, mielenkiinoisimmat pleijarit (avauskierros) tulossa aikoihin. Runkosarjasijoitukset saattavat olla hieman totutuista poikkeavia, kun siellä on mm. Tahko hämmentämässä pakkaa. Ja jos JymyJussien ulkopeli pysyy edes nähdynlaisena, ja Itävalon syöttö laudalla, niin sillä on yllätyspotentiaalia esim. Koplaa tai JoMaa haastaa puolivälierissä.

EDIT: 5-4 lukemista neljännen tasoittavalle. Haapakoski palaa kotipesän kynnykselle ja ei lisäjuoksuja Vedolle. Nyt on JymyJusseilla hyökkäyksen paikka. Aurinkokin alkaa olemaan suht veemäisellä korkeudella. Tämä peli olisi pitänyt tappaa jo aiemmin.

Kiitos Ville Viita! Palottomassa ykkös-kakkostilanteessa lyönti suoraan Heikkalan räpylään, kärkipalo ja kenttä tyhjäksi.

Sieltä puhdas voitto ja kolme pinnaa! Yhtä kaikki onhan tuo JymyJussit ollut kahdella viimeisellä Saarikentän vierailulla jo vaarallisempi porukka mitä ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen yhteensä. Tappelivat taas uskottavasti, jos ei nyt pelin, niin ainakin jaksojen voitoista. Puputti tuonut hommaan ryhtiä (tänään taas pari loistavaa pelastusta ulkona, millä piti JymyJussit toisella jaksolla pelissä kiinni) ja koko joukkue kasvanut pari pään mittaan ylöspäin etenkin ulkopelin osalta. Pelin tason heittelemisen kun saisivat vielä kuriin; saattavat pelata tänään mainiosti Saaressa, mutta seuraavassa pelissä takuta pahemman kerran sarjajumboa vastaan kotona.

Siilinjärvikin kiusasi isompiaan.. JoMalta pinna pois. Samoin Imatran yllätysvoitto ilmassa.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jymyn fanikamerassa on nyt kyllä aika känninen kameramies. Muuten tätä selostajaa ja kommentaattoreita on kyllä mukava kuunnella.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tossa kun otteluohjelmaa äkkiseltään katselee, niin ruuhkaa pukkaa etenkin Vedon Itä-Länsi kavereille. Höntsäpeli, mutta rasitusta sieltäkin tulee. Taitaa kaikilla joukkueilla olla heinäkuu enemmän tai vähemmän otteluruuhkaa. Tuohon avainpelaajien loukkaantumisia, niin eiiii hyvä juttu ollenkaan.

7.7. miesten Itä-Länsi
9.7. KoU - Veto
11.7. Veto - KaMa
14.7. Veto - SoJy
16.7. Tahko - Veto
...
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Jymy sai kakkosjaksolla peliin vähän järkeä. Kärki rullasi loistavasti kun Niko luopui toivottomista pomppuyrityksistä. Jokerit tunaroivat mutta A. Korhonen ja Tuikka löivät tarvittavat pinnat. Ulkona Tuikka haki muutaman pienen näyttävästi, Väliahon päivä jatkui vaisuna loppuun saakka. Kiteen kakkoskärki oli pirun hyvä
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
On muuten Kiteen Pallo ollut tähän mennessä kovin Hiukassa tällä kaudella nähty joukkue. Ja vielä varamiehisenä.

Vierailla todella rentoa ja ennakkoluulotonta peliä, kun taas Jymy kipsissä.

Syytän sinun lähes aina perusteetonta SoJyn ylihypettämistäsi siitä, että alitajuisesti vedän heidät jatkuvasti yläkanttiin monivedossa. Ei luoja mikä ensimmäinen jakso taaskin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei luoja mikä ensimmäinen jakso taaskin.

En muista nähneeni tuollaista dominanssia Hiukassa sitten finaalisarjojen 2012-14, niin kovalla latauksella Kitee otteluun tuli.

Homma kääntyi, kun rutiini astui peliin ja Komulainen sanoi Niko Korhoselle, että hänellä on edessään sarjan nopeimmat etenijät.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En muista nähneeni tuollaista dominanssia Hiukassa sitten finaalisarjojen 2012-14, niin kovalla latauksella Kitee otteluun tuli.

Homma kääntyi, kun rutiini astui peliin ja Komulainen sanoi Niko Korhoselle, että hänellä on edessään sarjan nopeimmat etenijät.

No lataus sinne ja tänne, ihan tyypillistä diesel-Sotkamoa: yleensä koneisto ja systeemi toimii kuin junan vessa, mutta aina välillä tulee jotain ihme yskähdyksiä. Aika tavalla pesäpallon Ruotsi. Ja pilasi monivedon, tietysti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos jotain kiinnostaa, niin B-poikien arvo-ottelu juuri menossa Fanikamerassa. Itä vei avausjakson 6-3.

Myöhemmin tänään vielä peli ja huomenna aamulla kymmeneltä tyttöjen vastaava näytös.

Ihan mielenkiintoista ajanvietettä.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Vedolle karmein mahdollinen takaisku itälännestä kun loistavassa vireessä oleva Kanala loukkaantui, nyt peukut pystyssä, että viikon päästä sunnuntaina Mikko pelaisi Sotkamoa vastaan. Pertulta ihan ok peli, toivottavasti vire pysyy sarjapeleissäkin
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Pertulta ihan ok peli, toivottavasti vire pysyy sarjapeleissäkin
Pertun "Ihan ok" pelille annan arvosanan 11/10. Olen saattanut viljellä tuota termiä tällä kaudella sopivissa vaiheissa. :D

Todella hieno Itä-Länsi nähtiin tänä vuonna.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Perttu Ruuskasta on hyvä muistaa sekin, että todennäköisesti ilman häntä Vimpelin Vedolla olisi edelleen vain kolme Suomen mestaruutta ja Sotkamon Jymyllä 20. Ruuska käänsi syksyn 2016 loppuottelusarjan tultuaan mukaan neljänteen otteluun (vieläkin syö miestä, kun Jymy oli niin ylivertainen senkin ottelun avausjaksolla).

Kova poika, jonka vaihtoehdot ovat olla yksi kaikkien aikojen suurimmista tai sitten taantuma, mitä Ruuskan kohdalla pitäisin epätodennäköisenä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ykköspesiksessä pelataan nousun kannalta melkoisen ratkaiseva tuplaottelu Mansen ja Haminan välillä. Manse lähtee näihin kahden pisteen etumatkalla ja pari pistettä lisää olisi varmaan jo liikaa kiinniotettavaa. Sama toisinpäin, eli jos Hamina on viikon päätteeksi edellä niin se on todennäköisin nousija. Loppukauden otteluohjelma on molemmilla samanlainen ja molemmilla on jäljellä vaikea vieraspeli Oulussa ja näillä Oulun vierailuilla voidaan vielä tehdä eroa kumpaankin suuntaan.

Tampereella on odotettavissa yli 1000 katsojan yleisömäärä, ainakin jos sää ei ole kovin surkea. Haminassa olisi voinut mennä 3000 katsojan raja rikki. Olisi voinut siksi, että tämä kauden mahdollinen ratkaisupeli pelataan Kotkassa jalkapallokentälle piirretyllä kentällä kello 13 lauantai-iltapäivänä ja samalla lipulla näkee sitten myöhemmin KTP:n pelin.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ykköspesiksessä pelataan nousun kannalta melkoisen ratkaiseva tuplaottelu Mansen ja Haminan välillä.
Haasteellisista sääolosuhteista huolimatta nyt pelataan Superinkin kannalta tärkeitä matseja. Haminalla on hyvä, vahva historia pesäpallossa kun Manse puolestaan tuo koko lajille tulevaisuutta lajin kaupunkilaistumisella nostaen sarjan markkina-arvoa Kaupin alueen uudistumisen myötä. Kohta pääsee ratikalla syöttörinkiin niin kyllä katsomot pullistelee kunhan vain Superissa ollaan.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Tänään Vimpeliltä odotetusti pois Kanala, lisäksi myös Mäkelän Janne pois joten kolmeen pisteeseen saa tehdä täyden päivätyön. Toki Kossu on ollut alavireessä, mutta sarjakärjen kiusaaminen varmasti sytyttää aina. Kaiketi Saukkoa ja Rantalaa yritetään tänään Heikkalan eteen ja Heikkalan onnistuessa kotiutuspaikkoja riittänee kolmikolle Ruuska, Rinta-Aho ja Anttila. Toivotaan, että Pertun vire jatkuu tänään, kenttä on mukavan avara joten läpilyöntejä odotellessa! Toivottavasti Kanala saadaan mukaan viimeistään sunnuntaiksi, kaveri on ollut loistovireessä, mahdollisuus etenijäkuninkuuden lisäksi kärkkärikuninkaaksi. Sunnuntaina jopa runkosarjavoiton kannalta tärkeä peli, joten pahaan saumaan tuli loukkaantuminen jos tuokin peli jää väliin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jere Vikström tekee tänään paluun Jymyn rosteriin ja näin ollen tänään vedetään ykköset yllä. Samalla kakkoskärjen mailamies numero yksi, Korhosen Topi nousee numerolle seitsemän. Nyt siellä hännässäkin olisi mahdollisuus pelata pesäpalloa, mikäli Vikström ja Topi ovat ihan täydessä iskussa.

Kaikki kunnia Kiiskisen Antille, mutta rehellisyyden nimissä mieli on turvallisempi, kun kokoonpanossa on näitä muita kavereita.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Kaikki kunnia Kiiskisen Antille, mutta rehellisyyden nimissä mieli on turvallisempi, kun kokoonpanossa on näitä muita kavereita.

Tähän vahva sama. Antti Kiiskinen ja Matias Litmanen eivät voi olla mestaruudesta pelaavan joukkueen rosterissa. Toinen siellä valitettavasti vielä on, mutta onneksi vain etenijäjokerina.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ykköspesiksessä pelataan nousun kannalta melkoisen ratkaiseva tuplaottelu Mansen ja Haminan välillä.
Tosiaan tärkeistä pisteistä kyse. Vähimmäistavoitteena HP:llä on oltava 4 pinnaa noista peleistä. Muuten Tampereella on semmoinen etumatka, että sitä ei helposti kiinni kurota. Niin selkeästi kaksi sarjan parasta joukkuetta nämä kuitenkin on olleet, että en usko kummankaan suuremmin pupeltavan muissa matseissa. Oulu on varmasti molemmille se isoin kanto kaskessa loppukaudesta. Haminahan hävisi heille kotonaan puhtaasti 0-2.

Olisin paljon mielummin katsomassa tuon HP:n kotipelin ihan vallikentällä, mutta onhan se Kotkaan mentävä. Vaikka se pesäpallon irvikuva onkin, että peliä pelataan suljetulla nurmikenttästadionilla, niin näillä se on nyt mentävä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosiaan tärkeistä pisteistä kyse. Vähimmäistavoitteena HP:llä on oltava 4 pinnaa noista peleistä. Muuten Tampereella on semmoinen etumatka, että sitä ei helposti kiinni kurota. Niin selkeästi kaksi sarjan parasta joukkuetta nämä kuitenkin on olleet, että en usko kummankaan suuremmin pupeltavan muissa matseissa. Oulu on varmasti molemmille se isoin kanto kaskessa loppukaudesta. Haminahan hävisi heille kotonaan puhtaasti 0-2.

Olisin paljon mielummin katsomassa tuon HP:n kotipelin ihan vallikentällä, mutta onhan se Kotkaan mentävä. Vaikka se pesäpallon irvikuva onkin, että peliä pelataan suljetulla nurmikenttästadionilla, niin näillä se on nyt mentävä.

Ulvila voitti Oulun ja taisteli hyvin Mansea vastaan juhannuksen jälkeen, en jättäisi sitä pois laskemista.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Itä-Länsi höntsät tuli katsottua jälkijunassa. Pertulta ihan ok peli! Erittäin "hieno" homma, että tuollaisessa pelissä Kanala vekille. Olisi saanut juoksemisen lopettaa jo aiemmin, kun nähdäkseni jo ainakin kakkos-kolmos välillä jalkaansa varoi. Nivunenhan tuossa meni. Voisi olettaa, ettei kuitenkaan mikään älyttömän pitkä paussi peleiltä, mutta Sotkamo peli saattaa tulla turhan nopeasti..

Tilastovoittojen ja vuoden pesäpalloilijan tittelin hamuamisen kannalta myöskin harmi homma. Käyköhän Mikolle niin, ettei pian tuota titteliä koskaan voita, vaan on joka kausi siinä TOP3 tai TOP5 -pelaaijen joukossa. Nytkin samasta jengistä Haapakoski ja Ruuska vahvoja kandidaatteja tuohon. Kanala ollut räpylässäkin helkutin hyvä alkukaudesta, entistä pallovarmempi. Fysiikan, liikkuvuuden ja heittokäden nyt jokainen tietääkin.

Kossun pitäisi tuolla tämän päivän rosterillakin puhtaasti kaatua. Varsin heikkoja on Kossun esitykset olleet edellispeleissä. Kuitenkin paikkalispeli on aina paikallispeli ja Kossu saadessaan kotona hurmosta päälle omaa mahdollisuudet ainakin jaksovoittoihin, joten tuskin sieltä ilmaiseksi mitään tänään saa. Toivottavasti sunnuntainen Itä-Länsi ei näy fyysisenä/henkisenä rasituksena Vedon jampoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Onhan tästä jo täälläkin monesti mainittu, mutta tästä Jymyn nykyisestä fanikamerasta täytyy kyllä näin ulkopuolisenkin silmin antaa iso peukku. Loistavaa toimintaa. Mielellään näitä ennakoita katselee, ja moni joukkue voisi ottaa näistä kyllä mallia.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Erikoinen valinta Vimpeliltä pelata ensimmäinen vuoro siten, että lyönnit jatkuvat Rinta-Ahosta. Heikkalalla olisi voinut kahdella palolla ottaa kotiin toisella tai viimeistään Samin toisella lyönnillä, että lyöjät jäisivät häneen.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
IPV - KiPa pelissä 2 ensimmäistä vuoroa on kyllä pelinjohtoa myöten niin surkeaa että ei tiedä itkiskö vai nauraisko. IPV ryssii sisällä ja ulkona aivan käsittämättömästi.

Dahlström ei ole vielä päässyt edes lyömään 2 ekaan vuoroon.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kekiltä erinomaisia lyöntejä Sotkamossa. Jymyä riepotellaan tällä hetkellä. Kovan työn saa Jymy tehdä, että nousee jaksovoittoon. Tilanne 2-7 toisen tasoittavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös