Kajaanin Hokin valmennus 2019–2020

  • 9 754
  • 31

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Eipä huolta missään, myydään lippiksiä ja t-paitoja markkinakadulla, myydään kausikortteja jne.?

Valmentajasta ei edelleenkään mitään tietoa, näin äkkiseltään touhu vaikuttaa samanlaiselta kuin Kajaanin Hakalla, kabinetilla ylös ja kokemusta kovemmasta sarjasta nuorille ja sitten alas, Hakalla sentään "Tankki" valmentajana, AC Kajaanista ei viitsi puhua mitään (tavoitteet utopistisiä jo ennen kauden alkua).

Tähän tuli jo vähän off-topikkia alkuun, mutta kai se päävalmentaja on kuitenkin yksi tärkeimmistä jäsenistä palloilujoukkueissa ja tästä olen huolissani Hokin kohdalla.

Karkea veikkaus tähän kuitenkin Kaitsu sieltä tulee, pitäkää sitten meikäläistä miten hulluna tahansa?

Ja nyt asiantuntijat, palsta on avoin...
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Niin amatöörimäiseltä kuulostaa, että ei voi olla valmentajakortit täysin levällään tässä vaiheessa kesää. Itse veikkaan Hokin odottavan Suikkasen päätöstä. Suikkaselle jätetty tarjous, mutta Suikkanen haluaa vielä katsoa rahakkaammat kortit. Hokilla on kuitenkin nuorempi varavaihtoehto, jos hommasta ei tule mitään.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Suikkasen paluu Mestis-tasolle valmentamaan olisi kyllä erikoinen juttu. Mutta taatusti kiinnostaisi yleisöä ja takavuosien yhteisen historian menestyksen johdosta loisi pöhinää joukkueen ympärille. Olisi mielenkiintoista tietää mikä olisi Kaitsun motiivi palata jos näin tapahtuu.
 

The Rock

Jäsen
En tiedä mitä sanoa. Jarkko Heikkisestä Hokin päävalmentaja: Seuraikoni Jarkko Heikkinen siirtyy suoraan pelaajauralta Hokin päävalmentajaksi

Kertoisiko tämä sitten suoraan siitä, että tulijoita Kajaaniin ei sittenkään liiemmin ollut, eikä seurajohto halunnut myöskään lähteä makselemaan mottipäisiä summia saadakseen entuudestaan tunnettua/meritoitunutta valmentajaa Hokin vaihtopenkin taakse?

Heikkisen pelaajaura on mittava ja mieshän on Hokki-ikoni, mutta kovaan paikkaan hän kyllä hyppää lähtiessään kylmiltään suoraan Mestikseen päävalmentajaksi.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Odottiko joku oikeasti että Kai Suikkanen palaa ihan vain hyvää hyvyyttä Hokin valmentajaksi koska on joskus aiemmin valmentanut Kajaanissa? Muutama kausi sitten Kärpissä, sitten tykkikausi ulkomailla ja nyt yhtäkkiä Hokin riveihin? Juu ei. Heikkisen valinta tuli puskista mutta valinnalle varovainen peukku. Heikkisellä on niin mittava pelaajaura ja vieläpä iso osa kapteenina että ei tuo niin huono valinta ole. Eihän Ville Niemiselläkään ollut minkäänlaista valmentajataustaa kun meni Keupan valmentajaksi. Mielummin näen penkin takana isolla Hokki sydämmellä työskentelevän kaverin kuin jonkun palkkasoturin. Ja odotellaan toki vielä vahvistus tuolle uutiselle vaikka harvemmin Kainari näissä huteja vetelee.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Erikoinen ratkaisu. Ei yhtään kautta valmentajana missään ja Mestis-joukkueen päävalmentajaksi. Huh-huh. Ei tiedä mitä tähän nyt sanoisi. Elitekin näyttää samaa tietoa kuin Kainuun Sanomat. Merkillistä että Hokki ei tästä ole itse halunnut tiedottaa vaan on antanut tiedon vaan valua ulos.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Erikoinen ratkaisu. Ei yhtään kautta valmentajana missään ja Mestis-joukkueen päävalmentajaksi. Huh-huh. Ei tiedä mitä tähän nyt sanoisi. Elitekin näyttää samaa tietoa kuin Kainuun Sanomat. Merkillistä että Hokki ei tästä ole itse halunnut tiedottaa vaan on antanut tiedon vaan valua ulos.

Juuri näin, aivan käsittämäntön ratkaisu, ymmärtäisin kyllä jos Heikkinen siirtyisi Hokin valmennusryhmään, mutta suoraan vastuuvalmentajaksi, Nyt säästetään kyllä väärässä paikassa.
Miten tämä vaikuttaa esim joukkueen muodostamiseen terävimmän kärjen osalta, Ainekset ovat kasassa joko totaaliseen mahalaskuun tai todelliseen tuhkimotarinaan. Turhan Ison riskin kyllä Hokki tässä ottaa.
No seuraataan mitä jatkossa on tulossa.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Erikoinen, vähintäänkin erikoinen valinta, paniikki ratkaisulta haiskahtaa...Mut eihän lytätä häntä nyt ihan heti... Annetaan hänelle mahdollisuus nyt kumminkin...
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Erikoinen, vähintäänkin erikoinen valinta, paniikki ratkaisulta haiskahtaa...Mut eihän lytätä häntä nyt ihan heti... Annetaan hänelle mahdollisuus nyt kumminkin...

Säästöratkaisulta vaikuttaa. Nimekkäimmille olisi pitänyt maksaa varmasti enemmän, mutta johtokunta luottaa omaan poikaan. Varmaan isolla sydämellä yrittää, mahdollisuus annettava kun ei muuta voi. Mites muuten yleisesti nämä entiset pelaajat ovat siirtyneet valmentajaksi, tunteeko historia muita suoraan päävalmentajaksi siirtyneitä entisiä pelaajia? Tietääkö esimerkiksi @Everton

PS. Mielenkiintoisia lehdistötilaisuuksia tulossa ensikaudella, nimittäin Jaken esiintyminen on ollut "vähän" kankeaa. Toivottavasti oikeasti kehittyy ulosannin saralla.
 
Viimeksi muokattu:
Ei mielestäni huono valinta. Häkkinen vielä aisaparina joten ainakin pelaajataustaa molemmilta löytyy runsaasti. Siihen vielä päälle paljon kehuttu kunto valmentaja niin jospa seurajohto tietää mitä tekee.

Niemisen esimerkki kumoaa ainakin sen etteikö kokematon valmentaja voisi onnistua. Eikä nuo Keupan viime vuosien muutkaan valmentajavalinnat mitenkään nimekkäitä ole olleet mutta kas kummaa siellä vaan seura kärjessä porskuttaa. Heiskanen tuli myös päävalmentajaksi aika minimaalisella kokemuksella ja Härkönen myös oli päävalmentaja katsomaton kortti.

Ensi kaudella tuskin on seuralla kovin korkeat menestystavoitteet joten tässä on muodostumassa " low risk high reward " tilanne. Annetaan Heikkisen näyttää mihin hänestä on.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Vieraisiin pöytiin huudellen. Ihmeellinen valinta, seura legenda joo, mutta haisee paniikkiratkaisulta. Mahtaa Kärpät jatkaa lainojen lähettelyä muille Mestis-paikkakunnille. Niemiseen vertaaminen vähän kaukaa haettua, ottaen huomioon Villen pelaajauran sekä Dufvan kanssa toimimisen.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Todella erikoinen ratkaisu, mutta ei ole vielä peliäkään Heikkinen päävalmentajana hävinnyt. Joten aika näyttää mikä on tämän ratkaisun lopullinen tulema.

Ihmetyttää kyllä suuresti osan Hokki kannattajien edes spekuloinnit Suikkasesta valmentajaksi. Suikkanen ei kuitenkaan ole tyhmä, ja lähde valmentamaan sellaisilla summilla mitä Hokki pystyisi maksamaan. Mestiksessä on SaPKo ja TUTO, jotka varmasti pystyvät maksamaan sen plus 70 kiloa kaudessa. Mutta hekään eivät sellaisia maksa, joten miksi ihmeessä Suikkanen tulisi Kajaaniin? Siksi koska se on niin siisti kaupunki? Ei enää Suikkasen CV:llä ja iällä lähdetä hakemaan nostetta uralle Mestiksestä.

Kyseisellä ratkaisulla ei varmasti talous mene pakkaselle. Kajaanissa myöskin luotetaan ja tiedetään se, että vaikka/jos joudutaan keväällä karsintasarjaan, niin koko kauden kovia Mestis-pelejä pelanneet kainuulaiset (tai kuka tahansa muu sinne joutuu) hoitavat karsinnat 100/100. Tasoero ja rutiini on vain siinä vaiheessa kautta niin iso.

Tämänhetkinen pelaajamateriaali on kuitenkin iso kysymysmerkki. Voisin kuvitella että Hokki pelaa ensikaudella Dump&Chase kiekkoa, ja on todella fyysinen. Varmasti toimii ajoittain hyvin, mutta en usko, että kantaa sijoja 10-12 korkeammalle.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ihmetyttää kyllä suuresti osan Hokki kannattajien edes spekuloinnit Suikkasesta valmentajaksi. Suikkanen ei kuitenkaan ole tyhmä, ja lähde valmentamaan sellaisilla summilla mitä Hokki pystyisi maksamaan.

Haluan täsmentää, että yhden kirjoittajan suusta tämä Suikkas-huhu on tullut. Hokki menee niin tolkusti uuden bisnesmiehistä koostuvan johtokunnan kanssa talous edellä, että "järkisyyt" lienee taustalla. Vieraalle valmentajalle pitäisi maksaa palkka, asunto ja hommata mahdollisesti puolisolle töitä. Jakelle riittää pelkkä palkka, joka lienee meritoinutta valmentajaa merkittävästi pienempi. Riski on olemassa, mutta se lienee todettu. On valmentajia vapaana ja on se Hokki muitakin kysellyt, mutta voi olla pienemmällä valmentajan palkalla on laskettu, että pelaajiin saa nyt enemmän sijoittaa.

Tuskin hirveää taitokiekkoa tulee Hokki pelamaan, kun pelaajamateriaalia katsoo, mutta kentällinen ukkoja puuttuu vielä, terävää kärkeä pitäisi saada mukaan. Häkkinen ja Korhonen on kumminkin asiansa osaavia valmentajia, joten ei se Jarkko yksin joudu olemaan. Fysiikkapuoli pitäisi olla ensikaudella kunnossa, on fysiikkavalmentajaa ja kuntosaliyrittäjää päävalmentajana,
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Äkkiseltään tuntuu, että ois nyt sitten päävalmentajan ja apuvalmentajan pestit mennyt vaikka toisinpäin, mutta kokeillaan nyt näillä. Saattaa olla valmentajan vaihto edessä jouluun mennessä... toivotaan kuitenkin parasta, että Jake osoittaa epäilymme täysin vääräksi.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Haluan täsmentää, että yhden kirjoittajan suusta tämä Suikkas-huhu on tullut

Näitähän on joka joukkueella, mutta miten tuntuu että Hokilla on näitä ”epärealistikkoja” enemmän kun muilla. Mikäs se yksi kirjoittaja oli joka oli viemässä Hokki melkein jopa KHL:n asti. Ei taida enää kirjoitella mitään?

Toivon että Hokki menestyy ja saadaan Hokki takaisin sinne minne se kuuluu. Mutta kuten moni on tänne jo kirjoittanut, niin kannattaa lähteä kyllä melko maltillisin mielin tulevaan kauteen.

Vaikka sieltä puuttuu vielä ”kärki”, niin ne kärkimiehet on kyllä jo mennyt. Varsinkin jos mennään tiukalla talouskuurilla, niin ei varmasti ala enää tässä vaiheessa lyömään mitään lottopottia pelaajille. Mutta jos sieltä sais maaliin ”Godla/Jukuri” tasoisen kaverin ja ylivoima olis dynamiittia, niin eihän kukaan tiedä miten korkealla Hokki on. Näitä pelejähän ei voiteta paperilla.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Mikäs se yksi kirjoittaja oli joka oli viemässä Hokki melkein jopa KHL:n asti. Ei taida enää kirjoitella mitään?Mutta jos sieltä sais maaliin ”Godla/Jukuri” tasoisen kaverin ja ylivoima olis dynamiittia, niin eihän kukaan tiedä miten korkealla Hokki on. Näitä pelejähän ei voiteta paperilla.

Lätkä taisi olla ketä tarkoitat. Provoilija ja sen takia sai jatkoajasta kenkää. Mutta ei kai Hokki neljättä maalivahtia tarvitse? Seppäsen Teemun pitäisi riittää, en tiedä onko paljon Jukuria huonompi? Alivoima saattaisi olla parempi kuin ylivoima nimilistaa katsomalla. Ja on niitä koviakin vapaana, ulkomailla pelanneita suomalaisia ja liigan try outtilaisia. Hyökkäykseen Hokki kärkeä tarvitsee, pakistossa on Ilomäki ja Mattila ne kiekolliset miehet, joilta pisteitä uskaltaa toivoa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Maalivahdin tarvetta ei ole jos vaan Seppänen pysyy kunnossa koko kauden. Se osa-alue meillä on parhaiten kunnossa. Puolustuskin kohtalainen. Hyökkäys on se heikoin lenkki tällä hetkellä selvästi.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Todella erikoinen ratkaisu, mutta ei ole vielä peliäkään Heikkinen päävalmentajana hävinnyt. Joten aika näyttää mikä on tämän ratkaisun lopullinen tulema.

Ihmetyttää kyllä suuresti osan Hokki kannattajien edes spekuloinnit Suikkasesta valmentajaksi. Suikkanen ei kuitenkaan ole tyhmä, ja lähde valmentamaan sellaisilla summilla mitä Hokki pystyisi maksamaan. Mestiksessä on SaPKo ja TUTO, jotka varmasti pystyvät maksamaan sen plus 70 kiloa kaudessa. Mutta hekään eivät sellaisia maksa, joten miksi ihmeessä Suikkanen tulisi Kajaaniin? Siksi koska se on niin siisti kaupunki? Ei enää Suikkasen CV:llä ja iällä lähdetä hakemaan nostetta uralle Mestiksestä.

Kyseisellä ratkaisulla ei varmasti talous mene pakkaselle. Kajaanissa myöskin luotetaan ja tiedetään se, että vaikka/jos joudutaan keväällä karsintasarjaan, niin koko kauden kovia Mestis-pelejä pelanneet kainuulaiset (tai kuka tahansa muu sinne joutuu) hoitavat karsinnat 100/100. Tasoero ja rutiini on vain siinä vaiheessa kautta niin iso.

Tämänhetkinen pelaajamateriaali on kuitenkin iso kysymysmerkki. Voisin kuvitella että Hokki pelaa ensikaudella Dump&Chase kiekkoa, ja on todella fyysinen. Varmasti toimii ajoittain hyvin, mutta en usko, että kantaa sijoja 10-12 korkeammalle.
Onpa optimistinen käsitys SaPKon taloustilanteesta. Mistä lienee peräisin tällainen "tieto"..:)
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Joo, nyt kävi kyllä täysi black-out. Veskarihan Hokilla tosiaan kyllä on, ja pitäisi olla kyllä sarjassa Top-3. En siis ole erimieltä, vaan täysin nukahdus kirjoitushetkellä. My bad.

Ja ylivoimalla tarkoitin sitä, että kun treeneissä piirtelee fläppitauluun viivat ja kuviot oikein ja ne onnistuu peleissä, niin siinä on hyvä kivijalka. Varsinkin kun maalivahdin pitäisi kyllä hoitaa kyllä melko hyvin oma maali.

Alivoimahan nyt lähtökohtaisesti on helppo saada kuntoon. Tai pitäisi olla, joka joukkueella. Mutta eihän sekään aina niin mene.

Ja Sapkon ketju tämä ei ole, mutta sanotaan näin että on eräs tuttava joka meinasi sinne siirtyä pelaamaan, ja hänen puheisiin perustan tämän väitteen. Meni liigaan, mutta Sapko oli mestiksessä ainoa vaihtoehto mistä olisi saanut mielestään sopivan korvauksen. Korostan että Ketterä ei ollut vaihtoehto.
 
Ja Sapkon ketju tämä ei ole, mutta sanotaan näin että on eräs tuttava joka meinasi sinne siirtyä pelaamaan, ja hänen puheisiin perustan tämän väitteen. Meni liigaan, mutta Sapko oli mestiksessä ainoa vaihtoehto mistä olisi saanut mielestään sopivan korvauksen. Korostan että Ketterä ei ollut vaihtoehto.

Ja tämä on se sama Sapko, joka on tehnyt 4/5 viime tilikautta turskaa, omavaraisuus on -341% ja maksuvalmius (quick ratio) 0,1 eli ihan paska? Jokaisen sinne töihin menevän pitäisi ottaa palkka etukäteen. Samanlaisia seuroja mestiksestä löytyy toki muitakin, eli lähes kaikki Oy:t... Ry:stä ei saa tietoja, joten niistä ei tiedä. Hokki ei niihin tosin kuulu. Ja valmentajapäätös osaltaan osoittaa aikomuksen olla kuulumatta jatkossakaan. Säästöt valmennuksessahan ovat käytössä pelaajiin.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Kylläpä vähän haiskahtaa paniikkinappulan painaisulta tämä, valitettavasti. Eikö Hokin vanhoista kajaanilaisvalmentajista kukaan halunnut lähteä hommaan mukaan? Kolek, Meriläinen? Isot on saappaat täytettävänä Hossan härällä - sarjanousija ja suht ohkainen materiaali - kaikki opettelua siis koko organisaation osalta.

Mielenkiinnolla katselen täältä sivusta.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Korhosen Mikko jättää Hokin fysiikkavalmentajan tehtävät varmaan syksyn tai talven aikana. Siirtyy takaisin pesäpallon pariin Joensuun Mailan pelinjohtajaksi.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Vähintäänkin erikoinen juttu kun vasta aloitti? Mitähän tässä lie taustalla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös