Boston Bruins (2.) – St. Louis Blues (3.), Stanley Cup-finaalit 2019

  • 86 288
  • 433

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Sulla tais nyt mennä Bluesin Sundqvist ja Bruinsin Nordström sekasin päässä. Nordström oli tosiaankin tuo Bruins-peluri, jonka olisi ehdottomasti kuulunut tuosta mainitsemastasi tilanteesta laittaa kiekko reppuun.

Joo meni. Kuulosti väärältä omaankin korvaan toi nimi, mutta en jaksanut tässä aamutoimia tehdässä tarkistella, että mikä se loppu osa nyt olikaan.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Onnittelut Bluesille ja Jatkoajan faneille! Koko kausi on semmoinen miracle on ice tapahtuma ettei mitään jakoa. Viimeiseltä sijalta mestaruudeen alle puolessa vuodessa!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jaksanut öitäni tämän finaalisarjan vuoksi valvoa, mutta kylläpä Bluesin voitto tuntuu hyvältä syistä että:
  • Uusi mestari
  • Tuhkimotarina
  • Marchand
  • Se yksi Bruins-fani
Jossain internetin syövereissä, olisiko ollut Ilta-Sanomien sivuilla, osui silmiin kuva, jossa seisoivat rinnakkain pettyneet Brad Marchand sekä Tuukka Rask. Siinä hyvin kulminoitui omalta osaltani se, miksi en sympannut ja miksi symppasin Bostonia finaalisarjassa. Raskille olisin voiton toki suonut, mutta on tuossa St. Louisin voitossa paljon hyviäkin puolia, joten en tästä nyt yöuniani menetä.
 

Robu

Jäsen
Kuinkakohan paljon sitä ois saanu massia kukkaron pohjalle, ku ois veikannu mestareiks Kerhon, Leijonat ja Bluesin? :D Varmaan uisin paraikaa rahoissani ja hymyilisin leveästi.
Ennen kauden/kisojen alkua heitetään sinnepäin. HPK 1/20. Leijonat 1/10. Blues 1/20. Eli onko se nyt eurolla 4000e. Blueshan oli ennen alkua suhteellisen korkealla suosikeissa. Joku voi tulla korjaamaan kertoimet, kun päästä ne heitin.

Onnea Blues-faneille!
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ennen kauden/kisojen alkua heitetään sinnepäin. HPK 1/20. Leijonat 1/10. Blues 1/20. Eli onko se nyt eurolla 4000e. Blueshan oli ennen alkua suhteellisen korkealla suosikeissa. Joku voi tulla korjaamaan kertoimet, kun päästä ne heitin.

Onnea Blues-faneille!

Itse pelasin ihan kotimaisen veikkauksen kautta bluesin voittoa ennen kauden alkua, ja tuolloin kerroin oli 26.

Kerrassaan upea homma ja suuret onnittelut Bluesin vastamäissä mukana yönsä eläneille. Kyllähän sitä tuli jokunen Brett Hullin kuva puuväreillä rustattua junnuna, sen mitä Lemieuxin ja Barrasson piirtämiseltä ehti :D

Hieno osoitus siitä, että pleijarit ovat oma maailmansa, ja runkosarjamenestyksellä lähinnä varmistetaan paikka tosi peleissä. Tästä kaudesta oli fiilis, että runkosarjan suuret ovat suuria myös pleijareissa, mutta ehei, Tampakin lähti ekalla kiekalla sweepillä lauluun. Toki blues pelasi jäätävän kevätkauden myös runkosarjan osalta. Onnea jatkoajan bluesfaneille!
 
Viimeksi muokattu:

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Boston häviää Game 7 Stanley Cup finaaleissa, Marchand kyynelehtii ja Tyler Bozak nostelee kannua. Hieno lopetus. Niin paljon sai Bozak Torontossa faneilta kuraa (ja allekirjoittaneelta), että varmasti tekee hyvää. Muutenkin ne pelit mitä katsoin Bluesilta Bozak oli niissä ihan eri pelaaja kuin esimerkiksi viime kaudella. Ekana Kessel ja nyt Bozak. Gardiner varmaan voittaa ens kaudella pytyn.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näiden takia finaalijuhlat ovat aina pirun jees: NHL

Noilla tehdään uusia kannattajia, perinteitä ja tunnesiteitä.

Linkki facebook-yhteisöpalveluun.

Joo saattoi mennä roska silmään tuon tytön tarinaa googletellessa.

Vähän aamulla harmitti Bruinsin (Raskin) tappio, mutta tuon Lailan tarinan jälkeen ei enää harmita.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Paljon onnea Blues-faneille! Mieli on maassa, mutta olisi pahemmin jos olisi melkein kenelle tahansa muulle hävitty, niin monta kertaa on tullut tuloksetta oltua kevyesti Bluesin bandwagonissa jos ovat jatkaneet Bruinsia pidempään kauttansa. Erittäin ansaittu mestaruus organisaatiolle, jossa on tehty moneen otteeseen pitkät jaksot viisasta ja ammattitaitoista työtä ilman palkintoa. Laadukkaita ja taidolla tasapainoisiksi rakennettuja joukkueita vuodesta toiseen niin tuolloin Prongerin aikana kuin nyt Pietronkin ja kumppaneiden, ja aina vain on jossain kohtaa kevättä mennyt pikkuisen sivuraiteelle. Tällä kertaa ei mennyt, ja nostan Bluesille vilpittömästi hattua sitkeästä duunista vastoinkäymisistä huolimatta.

Myös se lämmittää, että nähtiin fyysisen pelin voitto, vaikkakin kenties kuolinkorahduksen omainen sellainen. Vaikea konsepti saada enää nykypäivänä toimimaan.

Pelistä turha sanoa sen enempää, kuin että ekassa erässä olisi ollut kiva tehdä maali.

Henkilökohtaisesti tuntuu silti erittäin raskaalta, jo toinen menetetty mahdollisuus iloita ihan oikeasti Cup-voitosta omana elinaikana. 90-luvun alkupuolelta Bruins-kelkassa olleena 2011 mestaruus tuli pahaan saumaan, kun omassa elämässä oli käynnissä menetysten ja surun ajanjakso. Mestaruus oli siksi paremminkin valonsäde pimeydessä kuin sellainen riemukas triumfi millaisena sen ajattelisi. Se mestaruus ja ne pelit kulkevat ikuisesti mukana, mutta eivät voi olla täysin assosioitumatta kaikkeen muuhun, mitä silloin oli meneillään. No, kaikella on tarkoituksensa ja ehkä sekin kokemus vielä vuosien tai vuosikymmenten päästä kohdalle osuu.

Mutta se avautumisesta ja vielä onnea Blues-henkisille, ottakaa te nyt kaikki ilo irti kun siihen tämä vaikeasti saavutettu tilaisuus on!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
On se joukkueurheilu ihmeellistä. Siellä Jordan Nolan nosteli pyttyä kolmatta kertaa urallaan. Niinpä, kuka helvetin Jordan Nolan? Ottelumäärä ei virallisesti kannuun riitä, mutta silti sai nostaa sen käsivarsilleen hokkarit jalassa.

Onnittelut Bluesin kannattajille ja pahoittelun sekaiset onnittelut Bruinsin vastaaville. Kaksi hienoa joukkuetta, mutta vain toinen voi voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Oli kyllä hullu jääkiekkovuosi ja tämä kruunasi sen vielä.

Blues ei ikinä oo mitenkään ikinä sytyttänyt, mutta onhan tuo hienoa että vanha seura voittaa viimein ensimmäisen mestaruuden, olihan sitä siellä jo odotettu.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Kun joku olisi joulu/tammikuun aikana sanonut, että Blues voittaa tällä kaudella mestaruuden, niin en olisi kyllä uskonut. Peli oli aivan sekaisin ja takkiin tuli vasemmalta ja oikealta. Allenin ja Johnsonin maalivahtipeli oli mitä oli. Tuli jo hieman spekuloitua Bluesin mahdollista ykkösvarausta.

Sitten tuli Binnington ja Chiefin fyysinen, puolustukseen perustuva pelityyli. Puolustava peli ei ehkä ole sitä kaikkein viihdyttävintä jääkiekkoa neutraalille katsojalle, mutta puolustus tunnetusti voittaa mestaruuksia, siitä saatiin taas yksi todiste lisää. Kun Binnington vielä oli käsittämättömän rauhallinen ja varma, niin Blues lähti uuteen nousuun.

Kovia pudotuspelisarjoja, oli Blues-fanina outoa nähdä joukkueen toisensa jälkeen kaatuvan, kun yleensä Blues on tyssänyt viimeistään konferenssifinaaleihin. Erityisesti mieleen jäi Dallas-sarjan Game 7 ja tuplajatkoaika. Bruins oli kuitenkin finaaleissa joukkue, joka pisti Bluesin todella koville kovalla ylivoimallaan ja taitokiekollaan. Jostain Blues kuitenkin kaivoi aseet vielä yhden jengin kaatamiseen

Epätodellinen fiilis, että Blues ei ole enää "cupless". Menee varmaan muutama päivä, että tämän kunnolla sisäistää. Nyt on aika juhlia!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Deko

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
2013 finaalitappio tulee väistämättä mieleen, mutta olihan tämä vielä raskaampi. Älytön pettymys. Binnington voitti viimeisessä ottelussa Raskista kaiken mikä oli voitettavissa. Game seven ylipäätään oli todella ankea esitys viimeistään toisen maalin kohdalla Marchandin sekoillessa.

Charan, Bergeronin, Marchandin, Krejcin ja Raskin takia tämä olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa. Mutta ei voi mitään. Jokunen vuosi sentään näiden kanssa jäljellä vielä Charan jälkeenkin.

Kuva itkevästä Marchandista meni tunteisiin. Jääkiekkomailmalta ei heru Bruinsille sympatioita, mutta niin sen kuuluu mennäkin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Seiskafinaalissa ei muuten vihelletty kuin yksi jäähy ja sekin tuli pelin viivyttämisestä kun Bluesin pelaaja ampui kiekon katsomoon.

En tiedä, olisihan tuossa pelissä varmaan voinut jäähyn jostain antaa, mutta kai ottelun tuominnut Änärin Japa ajatteli että antaa poikien pelata.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Nyt kun on nukkunut muutaman tunnin yövalvomisen jälkeen, niin ei tässä ole lainkaan paskempi fiilis Bluesin voitosta vaikka olisin suonut sen toki Bruinsille lähinnä Raskin takia. Blues kirjoitti hienon NHL -tarinan suurten vaikeuksien jälkeen, joka on nimenomaan koko joukkueen voitto vaikka O'Reilly ja Binnington nousivat erityisesti joukkueesta esiin. Ei tarvitse Blues fanien enää elää epätoivon syövereissä vuosikymmenestä toiseen, vaan Stanleyn kannu kiertää nyt St. Louisissa ihan ansaitusti ja vaikka Bluesin päätyrullauspeli ei ollut aina niin kaunista, niin tehokasta se oli, ihan Craig Beruben pelihistorian pohjustamaa peliä.

Stanley Cupin voi voittaa näköjään monella tavalla ja hyvä näin, sillä aika tylsäksi kävisi, jos joka vuosi pelattaisiin vaikkapa supertarkkaa keskikentän träppiä vaikka Blues tosin osoitti viimeisessä pelissä, että kyllä se toimiva träppikin luonnistuu. Boston oli yllättävän aseeton viimeisessä pelissään ja kun sitä avausmaalia ei tullut, niin puntti alkoi selvästi tutisemaan. Raskin piikkiin maaleja on vaikea laskea kun puolustus oli paperia1. erässä, mutta ihan sama supervire ei löytynyt kuin Bluesin kotikentällä edellisessä pelissä.

Eipä tässä muuta kuin jääkiekkojännärikin voi siirtyä ansaitulle kesälomalle ja syksyllä sitten taas kohti uusia tarinoita. Jaa, mikä joukkue voittaa ensi kaudella NHL mestaruuden? En kyllä ihmettelisi, jos Blues veisi toisen peräkkäin, mutta epäilen sitä suuresti. Vatsa on nyt täynnä ja takana on nälkäisiä hyviä joukkueita odottamassa peliä mestaria vastaan, joten jätetään tämä auki ja palataan asiaan vaikkapa vasta ensi vuoden alkupuolella, ajankohtana jolloin Blues sai uuden buustin peliinsä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siinä pelin ainoan jäähyn aikana tuli fiilis että Blues nostelee pelin päätteeksi kannua. Siitä alivoimasta huokui asenne että mitään ei jätetä sattumanvaraan. Mikä meni puolustuksesta läpi, pysähtyi Binningtoniin, sitä yhtä lukuunottamatta. Sillä ei enää juuri merkitystä sitten ollutkaan.

Harmi Charan, Bergeronin, Raskin ja Halakin takia. Mutta enemmän kuin he olisivat ansainneet voittaa, niin se rotta ansaitsi hävitä. Olen varmaan paska ihminen mutta tunsin suurta iloa nähdessäni Marchandin pettymyksen.

Onnea O'Reilly, Bouwmeester, Perron, Steen ja kapteeni Pietrangelo, muita nuottipaitoja unohtamatta, sekä tietysti Berube apuvalmentajineen.

Onnittelut myös palstan Blues-kannattajille!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Evil

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Onnittelut STL ja joukkueen faneille. Todella turhauttava peli katsoa kotisoffalla, kun kaikki toimitukset maalille kilpistyivät puolustaviin pelaajiin kerta toisensa jälkeen, jonka vastapainoksi STL teki about jokaisesta paikastaan maalin. Jäähyjä ei tullut kuin yksi, mutta eipä kahden ensimmäisen erän aikana ollut paikkoja edes viheltää. Kertoo lähinnä siitä kuinka hyvin keskittyneitä pelaajat olivat eikä positioita menetetty. Binny oli loistava luukulla ja etenkin Bradin kuti ylivoimalla jäi harmittamaan kun lerpahti paidan kautta selkäpuolelle muttei maaliin ekassa erässä. No tämmöstä se urheilu on ja pääasia että sai fiilistellä urakalla ja fiilishän se vitutuskin on.
Jos jollekkin joukkueelle niin fyysisen pelin Bluesille suo voiton Bostonia vastaan. Tuli seurailtua joukkueen otteluita aikoinaan Steenin ollessa joukkueen paras pelaaja ja Perronin tullessa liigaan. Nyt kumpikin mestareita, mitä ei kyllä silloin olisi uskonut. Muutenkin mestariksi jälleen hyvän loppurykäisyn vetänyt porukka.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä pelin ainoan jäähyn aikana tuli fiilis että Blues nostelee pelin päätteeksi kannua. Siitä alivoimasta huokui asenne että mitään ei jätetä sattumanvaraan. Mikä meni puolustuksesta läpi, pysähtyi Binningtoniin, sitä yhtä lukuunottamatta. Sillä ei enää juuri merkitystä sitten ollutkaan.
Katsottiin varmaan eri alivoimaa, sillä Blues oli aivan paskat housussa tuossa vaiheessa. Bergeronit pyöritti miten tahtoi ja sai monta avopaikkaa, mistä mm. Rotta suti logoon. Edes purut ei onnistuneet kunnolla. Bluesin onni, että pilli pysyi taskussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Bluesin osalta ei voi muuta kuin vilpittömästi onnitella Stanley Cupin voittamisesta!

Tämä kausi muutoin puhuttuna on kieltämättä ollut jos ei nyt ihan kaikkein parhaimpia NHL-kausia niin ainakin yksi mielenkiintoisimpia kausia pieneen ikuisuuteen!

Kun ikinä ei tuntunut aina tietävän, että mitä odottaa ja jos tiesi niin dramaattisesti vaihtelevia pelitilanteita ja voimatasapainoja ainakin tuntui olevan pitkin kautta.

St. Louisin ensimmäinen Stanley Cupin voitto oli tosiaan myös vielä alkutalven näkökohdat huomioiden erittäin uskomaton ja myös ansaittu siinä missä perinteisesti olisi taidokkuudesta huolimatta epäonnistuttu jo varhain kauden aikana.

Tai sitten Playoff-kaudella sinne Konferenssifinaaleihin tultaessa viimeistään.

Perinteisimmille Bluesin kannattajille tämä päivä on varmasti mitä huikein kun jo 1970-luvun YLE:n Finaalilähetyksistä lähtien tällä seuralla on ollut aikamoista kannattajakuntaa Suomessa. Toki välillä se jäi uinumaan kun seuranta taisi olla lähinnä HTV:stä tai Screensportista kiinni ja ei Kolmostelevisiokaan liiemmin tainnut Bluesin pelejä seurata.

Sittemmin vajaan vähän yli 25 vuotta sillä onkin ollut jo enemmän kannattusta Suomessa tosiaan vaikkapa MTV3:n lähetysten tai konsolipelien kautta.

Tosin pelillisesti arvioiden en kyllä tiedä, että olisiko mieliala näin iloinen Bluesin puolesta mikäli sillä olisi ollut entuudestaan jo Stanley Cup tai kaksikin?

Ihan viimeinen peli kun oli myös vähän sellainen toivomisen varaa jättävä, mutta missään nimessä ei huonoin kuin mitä on ollut näissä Stanley Cupin Finaaleissa.

Bostonin osalta ensi vuosi taitaisi olla tämän vuoden tapaan mahdollinen Stanley Cupin vuosi mikäli edes murto-osiakaan tämän kauden innokkuudesta ja halusta voittaa Stanley Cup löytyy.

Onnea vielä kerran Bluesille!
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Katsottiin varmaan eri alivoimaa, sillä Blues oli aivan paskat housussa tuossa vaiheessa. Bergeronit pyöritti miten tahtoi ja sai monta avopaikkaa, mistä mm. Rotta suti logoon. Edes purut ei onnistuneet kunnolla. Bluesin onni, että pilli pysyi taskussa.
Vaikea sitä on katsoa eri alivoimaa kun niitä oli yks kappale. :)

Joo, olihan siinä Bruinsilla pyöritystä ja hyviä paikkoja luotiin. En kiellä. Aistin silti että Blues tuon alivoiman hoidettuaan hoitaa pelin itselleen. Se alivoima oli sellainen hallittu kaaos. Ehkä ne pökäleet lahkeissa teki luistelusta sen verran helpompaa, että sen avulla päästiin maalipaikkoihin ja tekemään maalit myöhemmin pelissä.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Onnittelut Bluesille! Kun ei itselläni ole selkeää suosikkia yleensä olen sen puolella joilta voitto puuttuu:_) Jälkilähetyksenä tuli katsottua. En ole finaaleja muuten ehtinyt seuraamaan mutta kuulinko oikein että Raskille buuattiin pelin alussa vai kuulinko omiani? Hyvä ja yllättävä kiekkokausi myös Nhl:ssä ja isot plussat Niemisen Villelle joka on loistava kommentaattori.
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Onnittelut Bluesille! Kun ei itselläni ole selkeää suosikkia yleensä olen sen puolella joilta voitto puuttuu:_) Jälkilähetyksenä tuli katsottua. En ole finaaleja muuten ehtinyt seuraamaan mutta kuulinko oikein että Raskille buuattiin pelin alussa vai kuulinko omiani? Hyvä ja yllättävä kiekkokausi myös Nhl:ssä ja isot plussat Niemisen Villelle joka on loistava kommentaattori.

Täähän tulikin jo jonkun toimesta debunkattua, mut mainitaan nyt vielä; se on "Tuuuuuu", ei "booooo".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös