To 23.5.2019 Suomi - Ruotsi (puolivälierä)

  • 31 001
  • 152

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ruotsia vastaan on kaikki mahdollista. 0-0 tai esim. 6-5, ehkäpä myös isommatkin tanssi pippalot.

Nyt on "otettava" isoa roolia, sitä ei näet anneta:

Lankinen vs. Lundqvist
Lehtonen vs. Ekman Larsson "C"
Kakko vs. Nylander
Anttila "C" vs. Landeskog

+Jalonen vs. Grönborg
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruotsin tähtisikermä ei tosiaankaan ole vakuuttanut tässä turnauksessa. Tappio Tshekille, isoja vaikeuksia Sveitsin kanssa, isoja vaikeuksia Latvian kanssa ja kunnon selkäsauna Venäjältä. Onko tuo sitten ollut vain maailmanmestareita täynnä olevan ryhmän tosipelien odottelua vai onko pakka oikeasti sekaisin? Siihen saamme paljon vastauksia torstaina. Ei tämä ottelu minun papereissani ole lainkaan niin selkeä kuin useissa ennakkoarvioissa sanotaan.

Varsinkin tuo Ruotsin puolustus on ollut melkoista reikäjuustoa: seitsemässä pelissä 21 päästettyä maalia on selvästi eniten kaikista puolivälieriin päässeistä joukkueista ja myös pudotuspelien ulkopuolelle jääneet Slovakia ja Latvia päästivät vähemmän maaleja. Ja mm. Latvia teki Ruotsille neljä maalia. Mutta Suomen kannalta huolestuttaa kaksi asiaa: tehottomuus maalipaikoissa ja oma maalivahtipeli. Jos nämä kaksi osa-aluetta toimivat torstaina, Suomi voi hyvinkin painella jatkoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Robu

Robu

Jäsen
Yllättävän pessimistejä täällä ollaan. Lyhyt turnaus ja yksi peli. Viestejä lukemalla voisi ymmärtää, että Suomen mahdollisuudet on luokkaa 10%, mutta kyllä Suomi tän pelin neljä kertaa kymmenestä voittaa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei hävittävää. Kanadaakin vastaan pärjättiin, joten miksei nytkin.

Odotusarvoisesti Ruotsi tämän kuitenkin hoitaa jollain kliinisellä 3-1-tuloksella. Toivottavasti länsinaapurilla on palttoon napit auki huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lundqvistin torjuntaprosentti on huikeat 89,9. Ei meillä mitään hätää ole.
Ja mikä Suomen viimeistelyprosentti on? Taitaa olla kisojen huonoin jonkun Italian jälkeen ellei jopa heitäkin huonompi.

E: On se jopa 11. paras, 8.66%. Tosin surkein jäljellä olevista joukkueista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jo Rikard Grönborg on sen verran vastenmielisen oloinen ihminen, että jo hänenkin naamakuvaa näyttämällä pelaajille luulisi saavan Suomen pelaamaan aivan infernaalisen hyvän pelin. 3-1 tai 4-1 Suomelle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kaikki putket katkeaa aikanaan. Mikä olisi parempi tapa katkaista Lundqvistin voittoputki Suomea vastaan kuin kenties viimeisessä kohtaamisessa ja toivottavasti maalinteossa onnistuisi tuleva paikallisvastustaja Kakko. Jääkiekkojumalat ei voi olla niin julmia että antaa Lundqvistin poistua voittamattomana kentiltä!

Oikeastaan parempaa vastustajaa noista isoista maista ei tähän peliin voisi saada. Ruotsi sytyttää aina joten motivaatiosta homma ei jää kiinni. Lisäksi Ruotsi on pelannut ailahtelevasti ja voi olla että siellä on vähän rotsi auki kun tähtisikermä tutkailee Leijonien kokoonpanoa. Leijonat lähtee matsiin altavastaajana ja se tunnetusti sopii. Enkä näe sitä pahana että Leijonat pelasi paskasti Saksaa vastaan kun nyt valmennusjohto on oikeasti joutunut miettimään asioita läpi. Joskus paska kenraali tarkoittaa hyvää ensi-iltaa.

On muuten aika jännä että tällä maajoukkueella ollaan palattu takaisin 80-luvulle. Ei tainut olla silloinkaan NHL pelaajia kovin montaa mukana ja silloin kun kisoihin lähdettiin niin tavoiteena oli että voitetaan Ruotsi ja haaveiltiin hieman mitallistakin. Erona niihin aikoihin on se että tää uusi sukupolvi ei enää hirveesti kuvia kumartele.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Voitto tästä pelistä on jo niin iso asia, että turnausta voisi pitää ylionnistuneena. Suomella ei tosiaan ole materiaali tässä puolellaan, muttei esimerkiksi ollut Sveitsilläkään Suomea vastaan vuosi sitten. Niin vain Alppimaa raivasi tiensä finaaliin asti. Voitolla Suomi saisi varmasti paljon positiivista virtaa lauantaille, joka voisi johtaa vielä ties minne.

Tuo Saksalle hävitty peli voi kieliä hyvää. Niin paljon jäi parannettavaa, että ei se voi paljon huonommin mennä. Toki vastus on paljon kovempi, mutta samalla myös sytyttää peliin aivan eri tavalla. Tämä altavastaajan asetelma toimii Suomelle. On aina toiminut. Silloin paineet ovat vastustajalla. Suomi tunnetusti ei kestä paineen alla.

Tämä nyt on tällaista höpöttelyä vain, kun iltaan on vielä pitkä aika. Toivon Kaskelle onnistumista, vaikka pahoin pelkään, että sama meininki jatkuu.
 

JUUUSO

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Nellin maja
Jo Rikard Grönborg on sen verran vastenmielisen oloinen ihminen, että jo hänenkin naamakuvaa näyttämällä pelaajille luulisi saavan Suomen pelaamaan aivan infernaalisen hyvän pelin. 3-1 tai 4-1 Suomelle.

On aika naurettavan näköinen ja oloinen äijä. Harmaantunut ja pahasti kaljuuntuva vanha gubbe yrittää väkipakolla ylläpitää jotain trendikästä nuorisolettiä.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Mikä tuo on olevinaan tuo Kungen tuolla Ruotsin maalilla? Eihän sillä ole edes Stanley Cuppia. Vezinakin vain yhdesti. Ei herätä pelkoa vanha äijä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotukset ovat ihan nollissa. Olen valmistautunut siihen, että mikäli Ruotsi siirtyy kahden maalin johtoon ja Suomen peli ei riittävästi vakuuta, niin lopetan katsomisen suorilta.

Toisaalta nyt on jälleen paikka yllättää, kuten tehtiin Kanadaa vastaan ensimmäisessä ottelussa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tasuria lähdetään pelaamaan ja sitten tehdään ruotsit. Itsellä veikkauksissa ennen kisoja Ruotsi maailmanmestariksi, mutta nyt en ole enää niinkään varma, vaikka tänään voittaisikin. Peräpää vuotaa liikaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Samoilla kentällisillä mennään kuin Saksapelissä. Lankinen jatkaa maalilla ja Olkinuora on luukkuvahtina.

Maalilla:
30 Kevin Lankinen

1. kenttä:
25 Toni Rajala - 21 Juhani Tyrväinen - 20 Niko Ojamäki
4 Mikko Lehtonen - 55 Atte Ohtamaa

2. kenttä:
82 Harri Pesonen - 65 Sakari Manninen - 24 Kaapo Kakko
40 Petteri Lindbohm - 28 Henri Jokiharju

3. kenttä:
19 Veli-Matti Savinainen - 76 Jere Sallinen - 71 Kristian Kuusela
70 Niko Mikkola - 7 Oliwer Kaski

4. kenttä:
41 Joel Kiviranta - 91 Juho Lammikko - 12 Marko Anttila
50 Miika Koivisto - 58 Jani Hakanpää

Varalla:
45 Jussi Olkinuora
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Nyt kun katsoin maalikoosteita Ruotsin otteluista, niin täytyy kyllä todeta heidän pelanneen todella huonosti. Latvia näköjään voitettiin, koska Latvia pelasi lopussa uhkarohkeasti ilman maalivahtia, yrittäen pitää ohuet jatkohaaveet elossa. Lunkka on suorastaan imuroinut muutaman kerran ja muutenkin näyttänyt hermoilevan tai jopa hermostuvan maalin jälkeen. Tuosta asetelmasta katsottuna Ruotsi tulee tänään pelaamaan parhaan pelinsä. Kunkku tulee lopussa lujaa ja pistää sitten päälle sen kuuluisan jumalmoodinsa.

Nuo Suomen kentälliset eivät yllätä. Vaikea tuosta on parempaakaan taikoa. Kliseisesti: Näillä mennään. Mahdollisuus yllätykseen on, jos Ruotsi ei nouse omalle tasolleen.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todennäköisin lopputulos on varmaan joku 3/2-1/0 Ruotsille, vika maali heiltä tyhjiin. Semmoinen vittumainen jossittelutulos, niinkuin World Cupissa. Toivotaan kuitenkin että Kaapo taikoisi jotain hatustaan ja selättäisi tuon Suomen Lunkka-peikon, muista siihen ei välttämättä ole.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kyllä tämä peli on hävitty jo nyt, kun Suomen ainoa pelastaja Olkinuora istuu vaihtoaitiossa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä farssi, Suomi on voittanut kisoissa yhden kovan maan ja sen pelin voittomaalin tekijä (ja avausmaalin syöttäjä) on poppareilla. Ilomäen hiipivä tyyli ja viivytetyt syötöt (joskus viipyvät koko pelin) olisi ollut Lunkalle liikaa. Harmi.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Ylivoimapelaamisen tehottomuus on ollut Suomen MM-joukkueelle ongelma. Siitä vastaava valmentaja Mikko Manner myöntää pulman."

Kenellähän on välähtänyt, että annetaan ylivoima Mannerin vastuulle? Liigan puolella näytöt olivat viime kaudella luokkaa "se joko toimii, tai ei toimi", sekä "ei olla harjoiteltu ylivoimaa".
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Koskahan Ruotsin kokoonpano julkaistaan? Lundqvist ei pelannut Venäjää vastaan eikä ollut tänään aamujäillä. Tosin tuo Venäjä-peli taisi olla sovittu juttu ja vanhuksella ehkä vain normaalia jättää pelipäivän jäät välillä väliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös