Europarlamenttivaalit 2019

  • 34 067
  • 311

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kreikan nousua ei ole Syriza johtanut, vaan se on tapahtunut, kuten @Walrus21 jo totesi, euromaiden ja IMF:n lainoituksella. Loppusumma on jossain 300 miljardin alapuolella ja kun sivuutetaan Saksan ja Suomen viralliset höpinät, Kreikka ei tule niitä koskaan maksamaan pois ja loppuvelat annetaan sopivassa tilanteessa anteeksi. Kyse ei siis ollut Syrizan johtaman hallituksen ansioista, sillä Syriza suostu faktisesti kaikkiin merkittäviin leikkauksiin, joita ns. troikka siltä vaati.

Kiivaasti väki haluaa kiertää sen todellisen sylttytehtaan tässäkin casessa. Ehkä on niin, että jos avaimenreijästä näkee pelkästään kaistaleen eteistä, ei kannattaisi analysoida huoneiston pohjaratkaisuja. Kreikka joutui huijarivaltakoalitionsa ansiosta mankeliin koko kansa. Lainoilla ei pelastettu Kreikkaa ensisijaisesti, vaan pankkeja, jotka omaavat näin enemmän valtaa, kuin valtiot itse. Se puoli asiassa on ihan validin pohdinnan paikka, kohdeltiinko kreikkalaisia oikeudenmukaisesti kansana ja oliko moinen edes tarpeen koko kuviossa.

Noudatetun politiikan seurauksena luonnollinen seuraus oli Syrizan ja kultaisen aamunkoiton kaltaiset ilmiöt, ihan niinkuin saman poliittisen sokeuden ja ymmärryksen puutteen seurauksena on tapahtunut lähes kaikissa euroopan valtioissa. Syypäät ja osalliset on siis osoitettavissa, jos nähdä haluaa. Oma lisäjuonteensa sitten on jenkkien ja venäjän hyökkäys EU:tä vastaan, joka on ihan ymmärrettävä molempien vinkkelistä katsottuna. Kummankin valta - asema on uhattuna taloudellisesti tai geopoliittisesti, mikäli EU on vahva ja tasaveroinen peluri maailmassa.

Vasemmisto tännekin kirjoittavien silmissä on korostuneesti esille tuotu, mutta todellisuudessa missään euroopan maassa tai EU:n tasolla, vasemmistolla ei ole mitään mandaattia vaikuttaa mihinkään valtapoliittiseen tulemaan missään merkittävissä linjauksissa. Niinpä, ei ne siellä idässä ja lännessä idiootteja ole, eivätkä laita vetojaan liimatehtaan kaakkiin. Kumpainenkin yhdessä ja erikseen panostaa oikeistoon, kun tahtovat toivottua vaikutusta asialleen. kaikkien osapuolten kohdalla, niin idän, lännen, kuin nationalistien kohdalla synergia syntyy opportunismista, jokainen luulee saavuttavansa omat tavoitteensa, mutta kukaan heistä ei oikeastaan käsitä sen seurauksia, eikä edes niistä välitä. Se on vaarallisin mahdollinen tie.

Tulemassa on järkeä, jos asiaa katsoo jenkkilän tai putinin perspektiivistä, mutta euroopan kannalta edessä on konkurssi, mikäli ihmisten valveutuneisuus ja ymmärrystaso ei enempää kirkastu ja se on sääli maanosalle ja sen tulevaisuudelle. Lienee siis selvää, että putin linkoaa massia kaikkeen polarisoivaan ja eurooppaa heikentävään, siis myös äärivasemmalle, mutta se todellinen hyökkäys kohdistuu oikeiston kautta demokratiaa vastaan päämääränään isoveli valvoo yhteiskunta. Syntyisi siis ns. Kafkan eurooppa. Puhe siitä olisi relevantimpaa, kuin lillukanvarsien tonkiminen, mutta tietenkin ne voimat, jotka dystopiaan pyrkii, tyhmyyttään tai ahneuttaan, vievät keskustelua mahdollisimman merkityksettömiin sivuseikkoihin muuttaen sen sisällöttömäksi paskan jauhannaksi ja valehtelun labyrintiksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vasemmisto tännekin kirjoittavien silmissä on korostuneesti esille tuotu, mutta todellisuudessa missään euroopan maassa tai EU:n tasolla, vasemmistolla ei ole mitään mandaattia vaikuttaa mihinkään valtapoliittiseen tulemaan missään merkittävissä linjauksissa.

Kreikassa on vasemmistolainen Venäjä-myönteinen hallitus, jonka saavutukset vassaripomo Li Andersson nosti eurovaalitentissä esille. Noston paikka Jatkoajassakin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kreikassa on vasemmistolainen Venäjä-myönteinen hallitus, jonka saavutukset vassaripomo Li Andersson nosti eurovaalitentissä esille.

Oisko kuitenkin tarkoittanut sitä politiikkaa, mitä hallinto on kansansa eteen tehnyt. Jos näät siinä ison merkityksen putinilta, avaa ihmeessä miten se näkyy ja mihin se pyrkii, kontekstissa Kreikka ja kontekstissa EU. Aina voi kummituksia nähdä ja kangastuksia siellä sun täällä, mutta jos malttaa asiaa hieman tutkia, voi asioille löytyä järjellinen selitys.

Ihan en usko, että Li olisi kehunut kuinka putinin politiikkaa Kreikan hallitus on tehnyt. Eikä siihen edes näy mitään syytäkään.

Edelleen ihmettelen joidenkin tahojen hinkua kieltää näkyvä ja vääntää kuvitelmat puheenaiheiksi. Sillä pääsee armoitettuun brexit moodiin ja kuka siitä sitten eniten hyötyy, no veli putin tietenkin. Bannonhan on yhteistä myyräntyötä tehnyt euroopassa jo jonkin aikaa. Olisi kiva tietää, kenen rahoilla esim. Portugalin äärioikeistoa on voideltu, vaikka bannonilta maksu tulikin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oisko kuitenkin tarkoittanut sitä politiikkaa, mitä hallinto on kansansa eteen tehnyt. Jos näät siinä ison merkityksen putinilta, avaa ihmeessä miten se näkyy ja mihin se pyrkii, kontekstissa Kreikka ja kontekstissa EU. Aina voi kummituksia nähdä ja kangastuksia siellä sun täällä, mutta jos malttaa asiaa hieman tutkia, voi asioille löytyä järjellinen selitys.

Kun Halla-aho kertoo mahdollisesta tulevasta liittoutumasta, johon kuuluu pitkälti Italian Salvinin johdolla myös Perussuomalaiset, minusta on aivan oikein nostaa Salvinin Legan Venäjä-myönteisyys esille. Kun Andersson kehuu nykyisen EU-liittoutumansa Venäjä-myönteisen Syrizan saavutuksia, minusta on aivan oikein nostaa Syrizan Venäjä-myönteisyys esille. En mitenkään onnistu näkemään, että Anderssonin vassaripuolueen EU-liittolaisen Venäjä-myönteisyys olisi jotenkin erilaista. Sellaista rakenteellista, joka poikkeaisi laitaoikeiston Venäjä-myönteisyydestä, jolloin niitä ei voisi verrata tai Anderssonin halauksesta Venäjä-myönteisen puolueen suuntaan ei voisi kertoa. Varsinkin, kun vassarit + Syriza ovat jo samassa EU-ryhmässä.

Ei varmaan aukene kaikille, että vasemmalla, keskellä ja oikealla on Putinin Venäjä-myönteisyyttä. Laitavasemmisto, vasemmisto ja keskusta on jo operoinut pitkään eri maissa Venäjän/SNTL:n piikkiin. Laitaoikeisto on vasta nousemassa valtiollisella tasolla samaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kun Halla-aho kertoo mahdollisesta tulevasta liittoutumasta, johon kuuluu pitkälti Italian Salvinin johdolla myös Perussuomalaiset, minusta on aivan oikein nostaa Salvinin Legan Venäjä-myönteisyys esille. Kun Andersson kehuu nykyisen EU-liittoutumansa Venäjä-myönteisen Syrizan saavutuksia, minusta on aivan oikein nostaa Syrizan Venäjä-myönteisyys esille.

Kyllä, mutta eikös tässä unohdu täysin se asia, mikä merkitys ja vaikutus näillä on sille, mitä me demokratiaksi kutsutaan. katson tietoiseksi valehteluksi laittaa rinnakkain asioita, jotka eivät ole vaikutuksiltaan yhteismitallisia ja julistaa ne samaksi asiaksi. Mikäli putin olisi havainnut euroopan vasemmiston kautta paremmin pääsevänsä haluamaansa lopputulokseen, se tehtäisiin laajasti iskemällä sitä kautta eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Näin ei ole tapahtunut, eikä ole mitään merkkiä, että tapahtuisi, joten ihan sama, kuin vertaisit leikkimökkiä ja kivitaloa vakuuttaen, että maisemallinen vaikutus on sama.

Ei putin myöskään Itävaltaan iskenyt ja muiluttanut myyriään halvaannuttaen Itävallan tiedustelun eristyksiin vasemmistoa tukemalla, vaan sitä toista ääripäätä. Vaikea ymmärtää, että ehdoin tahdoin kiellät totuuden ja jatkat vääristelevää propagandaasi, en sinua kuitenkaan milloinkaan ole tuohon viiteryhmään kuuluvaksi mieltänyt. Sanon myös edelleen, ettei niin vasemman, kuin minkään muunkaan tahon rahoittaminen ole meille euroopassa harmitonta ja sen jaan näkemyksenä kanssasi, mutta tätä suhteellisuuden puutetta kirjoittamassasi on vaikea ymmärtää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
…tiettyjen siniseen metalliin viittavien nimimerkkien ideologiset lasit on niin voimakkaat, että tuskin tästäkään järkevää keskustelua syntyy ja pyritään inttään ja osoittelen epäolennaisuuksia….


mutta…

Kreikassa kävi kuten JypFabu tuossa kertoi, pelastettiin pankit, ei kreikkalaisia.. koska syynä oli se Kreikan väkisin Euroon otto.. kyllä, valehtelivat talouslukunsa, mutta ketkä nää hyväksy ja otti mukaan? Aivan, täysin talouspoliittisepärelevantisti EU:n johtavat talousmaat. Samalla sitten Suomen kaltaiset maat halusivat heikon keskuspankin ja soppa oli valmis. Omaa virhettä ei tieteänkään myönnetä, ja Kreikan kautta pelastettiin isot pankit, kuten Korkman totesi, tilanne oli saksalasiten ja ranskalaisten pankkien osalta ”too big to fail”. Ja kas se austeritypolicy, eli kurjistamispolitiikka, se aiheutti Syrizan ja Aamunkoiton, kuten JypFabu kertoili.


Sama vuosikymmeniä jatkunut talousliberaali politiikka on aiheuttanut niin Trumpin kuin Brexitn että äärioikeiston nousun… nämä kaikki kumpuavat epäoikeudenmukaisuuden tunteesta.


Siitä, että Talousliberaalin politiikan kiistatta kasvattama talous ei ole hyödyttänyt vanhaan Keynsiläis -aikaan nähden kuin tulotason yläpäätä. Jenkissä keskiluokka alkaa olla kadonnut jne. Ja vaikka se nyt näin ylädesiilituloista katsottuna onkin epäoikeudenmukaisen tuntuista maksella lisää veroja, niin tosiasia on, että tän ylädesiilin (Suomessa reilu 5k /kk tienaava) ylin desiili, eli ylin 1% on kasvattanut kaikkialla länsimassa varallisuuttaan todella paljon (johtuen monetaristista veropolitiikasta, jossa pääomia verotetaan erillään tuloveroista) ja tämä aikana, jolloin reaalitulokehitys keskiluokalla on polkenut paikallaan (pl. me pohjoismaiset sossudemokratiat, mutta täälläkin trendinomaisesti epäoikeudenmukaisuuden tunne kasvaa, ja viholliseksi muodostuu ”muut” ja ”eliitti”.)


aah ja sitä kehitystähän sitten valtapolitiikassa käytetään, niin Venäjältä kuin USA:sta.. ja toisaalta tänne kiilaa myös Kiina tarjoamalla rahoitusta jos jonkinnäköisin infrahankkeisiin… onneksi tän rahan tuloon aletaan herätä, eikä kaikki satamat päädykään kiinalaisomistukseen…


Eurovaalihin mainittu Varoufakis on perustanut eurooppalaisen ”puolueen” European Spring coalition, jossa ehdokkaat on ehdolla eri maissa kuin ovat lähtösin. Varoufakis itse esim Saksassa. Nämä ajavat New Green Deal nimistä ohjelmaa, jossa EU:lla olisi yhteinen talouspolitiikka… heidän esittämänään toki hyvin vasemmistolainen, mutta että rakenne olisi sellainen, ettei Kreikka, Irlanti, Portugali keissit uusiutuisi . Samaa poliittista leiriä edustaa USA:ssa Alexandria Ocasio-Cortez.


On nyt ideologisesti taas mitä mieltä tahansa, niin poliittiset ilmiöt ja niiden synty ei tapahdu tyhjiössä.


Nyt EU vaaleissa harjoittavat voimat saa tukea Venäjältä ihan todistetusti. Miksi tämä sitten taas Suomen EU vaaleihin liittyy, on se, että PS on täysin kritiikittä menossa näiden kelkkaan putten hyödyllisiksi idiooteiksi
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä, mutta eikös tässä unohdu täysin se asia, mikä merkitys ja vaikutus näillä on sille, mitä me demokratiaksi kutsutaan. katson tietoiseksi valehteluksi laittaa rinnakkain asioita, jotka eivät ole vaikutuksiltaan yhteismitallisia ja julistaa ne samaksi asiaksi.

En usko, että pääsemme tästä samalle kartalle. Minusta eriväriset vihreät, demarit ja sosialistit ovat saaneet paljon pahaa aikaiseksi ja useampi eurooppalainen puolue on joko kallellaan Venäjän suuntaan tai sietää riveissään avoimesti Venäjän tavoitteita ajavia. Yksi esimerkki Venäjän etuja ajavista hölmöistä on NS2 hanke. Kun Saksa päätti lopettaa kivihiilessä ja ydinvoimalla tuotetun sähkön, väistämätön seuraus on lisäriippuvuus Venäjän energiasta. Saksassa tätä Venäjän tavoitetta palkattiin Venäjän toimesta ajamaan ex-liittokansleri, demari Gerhard Schröder. Suomessa tehtävän sai ex-pääministeri, demari Paavo Lipponen. Nämä molemmat operoivat 100 % Venäjän tavoitteiden piikkiin.

Suurimman (ainakin nyt) EU-ryhmän eli Euroopan keskustaoikeiston EU:n parlamentin puheenjohtajaehdokas, saksalainen Weber onneksi ymmärtää Venäjän pelin vaarallisuuden. Hän on luvannut pysäyttää NS2 hankkeen Putinin juonena. Jos hyvin käy, Weber johtaa parlamenttia ja saa USA:n kongressin ja senaatin tuen Venäjän tavoitteiden estämiselle.

Nämä ovat oikeasti niitä asioita, joilla Euroopan tulevaisuus oikeusvaltioina ratkaistaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minusta eriväriset vihreät, demarit ja sosialistit ovat saaneet paljon pahaa aikaiseksi ja useampi eurooppalainen puolue on joko kallellaan Venäjän suuntaan tai sietää riveissään avoimesti Venäjän tavoitteita ajavia. Yksi esimerkki Venäjän etuja ajavista hölmöistä on NS2 hanke. Kun Saksa päätti lopettaa kivihiilessä ja ydinvoimalla tuotetun sähkön, väistämätön seuraus on lisäriippuvuus Venäjän energiasta. Saksassa tätä Venäjän tavoitetta palkattiin Venäjän toimesta ajamaan ex-liittokansleri, demari Gerhard Schröder. Suomessa tehtävän sai ex-pääministeri, demari Paavo Lipponen. Nämä molemmat operoivat 100 % Venäjän tavoitteiden piikkiin.

Suurimman (ainakin nyt) EU-ryhmän eli Euroopan keskustaoikeiston EU:n parlamentin puheenjohtajaehdokas, saksalainen Weber onneksi ymmärtää Venäjän pelin vaarallisuuden. Hän on luvannut pysäyttää NS2 hankkeen Putinin juonena. Jos hyvin käy, Weber johtaa parlamenttia ja saa USA:n kongressin ja senaatin tuen Venäjän tavoitteiden estämiselle.

Nämä ovat oikeasti niitä asioita, joilla Euroopan tulevaisuus oikeusvaltioina ratkaistaan.

Joo, ei me samalle millään päästä. Se että näkee palasen sieltä täältä, ilman kokonaiskuvan muodostamista johtaa vääriin johtopäätöksiin ja haitallisiin tulkintoihin.

Sinänsä on ovelaa, että näennäisesti muka viholliset asemoituvat kuvan molempiin reunoihin, jenkkilä tekee sisä -ja kauppapolitiikkaa euroopalla ja kenellekään ei lie epäselvää, mihin se toinen puoli pyrkii ja kumpikin samaa hevosta piiskaten. Nuoralla tanssia on eurooppa tällä hetkellä, kun sen pitäisi olla yhtenäisimmillään ja voimaansa vastaavassa iskussa, kiitos nationalistiretkueen, joka sekä saa tuen molemmista suunnista tehtävänään sisäinen viidennen kolonnan puuha, että eurooppalaisten arvojen tuhkaus diktatuurien toiveiden mukaan. Monelle selkeästi on mahdoton ymmärtää, että tämän asian kimppuun ei voi käydä perinteisellä vasemmisto - oikeisto asemoinnilla, se vanhentunut poliittinen helppokehys on menettänyt merkityksensä jo aikaa sitten. Siksi näillä akseleilla lasketut johtopäätökset ovat aina vääriä, kun ollaan siirrytty kaksiulotteisesta maailmankäsityksestä moniulotteisuuteen.

On sisällöllisesti yhtä maho ajatus, kuin muurit rajoilla, että mitenkään olisi Euroopan mahdollista toimia ilman, että venäjä on siinä kuvassa mukana se on taas ihan eri asia miten se on siinä mukana. On lapsellista ja älyllisesti typerää kuvitella, että Eurooppa, suomi mukaan luettuna voisi mitenkään sulkea venäjää pelipöydästä pois, asetelma on hyvä renki, huono isäntä Euroopan silmin katsottuna, siksi esille ottamasi hankkeet eivät ole millään tavoin rinnastettavissa venäjän äärioikeistoa ruokkimalla pyrkimykseen entisaikojen bilateriaan ja vahvimpana hallitsemiseen.

On tosiaan niin, että osoitat sokeuttasi maailman politiikkaa kohtaan rinnastamalla luettelemasi hankkeet niihin päivänvaloa kestämättömiin, etkä voi näin ollen kyetä mihinkään toimivaan tilanne analyysiin siitä mitä on ja miten on. Sääli sinänsä.

Kun mainitset tuossa lainatussa vihreät, kertomatta nyt kuitenkaan mihinkä hirveyteen he mielestäsi ovat syyllisiä, kunhan niputtelet, niin tämänhetkisistä poliittisista liikkeistä he tulevat jo lähitulevaisuudessa olemaan se vahvin ja kestävin voima, siihen toki vaikuttaa pakko pallon tilan vuoksi. Siksikin on vähän hassua, kun vasemmistoa ruoskit kuin mitäkin olkiukkoa ikään, että sinulta on jäänyt kokonaan havaitsematta se muutos, mikä Euroopan tasolla vasemmistossa on tapahtunut, ei kaikkialla, eikä kaikissa maissa, mutta trendi on selvä, jos on silmät päässä katsoa ja aivot ymmärtää. Mihin se johtaa, on hämärän peitossa, mutta ainakaan tässä ja nyt, mitään ihmiskunnan uhkaa siinä ei näy.

Kun maalailet suureellisesti tuossa viimeisessä lauseessasi Euroopan tulevaisuudesta oikeusvaltiona, siinä näkyy, virheellisen analyysin lisäksi, ehkä tahattomasti se, että maailmanpolitiikan kehitys on vienyt todellakin siihen, että ennen niin kovin vastustamani liittovaltio kehitys on sittenkin se ainoa oikea suunta ja Euroopan tulevaisuus oikeusvaltiona on sekä tulevaisuus, että uhattu. Niin se muuttuu maailman meno.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun mainitset tuossa lainatussa vihreät, kertomatta nyt kuitenkaan mihinkä hirveyteen he mielestäsi ovat syyllisiä, kunhan niputtelet, niin tämänhetkisistä poliittisista liikkeistä he tulevat jo lähitulevaisuudessa olemaan se vahvin ja kestävin voima, siihen toki vaikuttaa pakko pallon tilan vuoksi.

Loput oli mielipiteitäsi asiasta ja varsinkin sen vierestä, joten en niihin tartu. Mutta pitää toki perustella, miksi vihreät mainitsin vassarien, demarien, kepulaisten ja myös oikeistolaisten seurassa Venäjän tavoitteita tukevien päätösten toteuttajina.

Kyse on Saksasta, johon viittasinkin. Tarkoitus on sulkea mm. vihreiden tuella maan hiili- ja ydinvoimalat lähivuosina. Saksa tuo noin 92 prosenttia kaasustaan ja tämä tarkoittaa kaasuntuonnin lisäämistä Venäjältä. Uusiutuva energia ei riitä yksin, ja ei riitä juuri lainkaan mm. lämmitykseen ja kuljetukseen. Venäjä on sparrannut Saksassa ja Euroopassa eri tahoja koko ajan sen puolesta, että hiili- ja ydinvoimapäätös toteutetaan ja kaasua tuodaan lisää Venäjältä. Esimerkiksi Forbesin mukaan Saksa on nyt ajautumassa tilanteeseen, jossa uusiutuvia energialähteitä koskevan viimeaikaisen toiminnan puute merkitsee sitä, että katoava hiili ja ydinvoima korvataan pikemminkin Venäjän kaasulla kuin uusiutuvilla energialähteillä.

Todettakoon lopuksi, että viranomaisten mukaan esimerkiksi Ranskassa tuotetun sähkön co2-päästöt olivat 74 grammaa kilowattituntia kohden vuonna 2017. Saksalaistilastojen mukaan Saksan vastaava lukema on peräti 489 grammaa kilowattitunnilta alustavien vuoden 2017 tietojen mukaan. Jotain olisi pitänyt tehdä, ja se ei ole Saksan vihreidenkin kannatama luopuminen ydinvoimasta.

Mutta Moskova kiittää Saksaa ja tietenkin mm. Schröderiä ja Lipposta.

Eipä tästä muuta osaltani.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Karismaa Rinteessä on saman verran kuin pietarilaisen esikaupunkialueen elementtitalossa.

Tuo on aika loukkaavaa, etten sanoisi suorastaan vihapuhetta, pietarilaisen esikaupunkialueen elementtitaloja kohtaan. Rinteellä ei ole lainkaan karismaa. Se ei suomalaisessa politiikassa ole iso ongelma (vrt. Matti Vanhanen), mutta kun se on Rinteen kohdalla vähäisin hänen negatiivisista ominaisuuksistaan.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Cobol, @Walrus21

Kysymys oli vain siitä, että Kreikan nykyhallitus on Anderssonin mukaan ollut EMU:lle avoimempi talouslukemistaan.
Pakon edessä. Jos Tsiprakselta olisi kysytty, Kreikka ei olisi mitään varsinaisia sopeutumistoimia tehnyt vaan vaatinut bail-outtia (mikä ei tietystikään muulle Euroopalle käynyt).

Ilmaisin melko suoralla referaatilla sen, että Anderssonin mielestä oikeisto on pilannut Kreikan talouden ja vasemmisto korjannut. Tuo on lapsellisen dogmaattinen näkemys asioiden kulusta, minkä halusin myös tuoda esille.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se on lapsellisen dogmaattinen myös toisinpäin, sekin kannattaa tuoda esille.
Mitä tarkoitat? Totesin aiemmin, että ongelmat ovat poliittisessa kulttuurissa ja pitkän aikavälin käytännöissä. Näistä ovat ensi sijassa vastuussa suuret valtapuolueet (PASOK, ND).
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta Moskova kiittää Saksaa ja tietenkin mm. Schröderiä ja Lipposta.

Asiahan ei ole näin yksiulotteinen kun sen esiin propagoit. Vaikuttavia tekijöitä on iso köntti, eikä ne ole noin yksisilmäisesti tulkittavia lainkaan. Vihreiden syyttäminen syytä, että pallon tila on mikä on, ei kyllä ole vakuuttavaa päättelyä, eikä se mihin vihreät pyrkii ole saksan sisäinen asia. Enää näissä asioissa ei voi kukaan lähteä siitä, että asiat, joiden vaikutus on globaali, olisivat kenenkään sisäinen asia. Saksan analyysissä, joka tuskin perustuu mihinkään vihreiden analyysiin kokonaisuutena, en varmaankin laskettu kustannustehokkainta tapaa edetä. Jenkkilä tietenkin bulvanisoi keskustelua sisäpoliittisista ja kauppapoliittisista syistään, suoltaen omaa fake newsiaan soppaa sotkemaan. Tätähän sivusin jo aiemmin kirjoittamassani ja tässä konkretiaa siitä.

Jotenkin kirjoittamassasi huokuu strutsimaisuus, suljet venäjää pois pelilaudalta, mutta eihän se sieltä kuvittelemalla poistu, eikä todellisuus propagoimalla muutu. Siellä se tulee olemaan nyt ja huomenna, eikä noin lapsellisella ajatusmallilla ongelma mihinkään poistu, koskaan. Hupaisaksi kirjoittamasi menee siinä, että syytät vehkeilystä venäjän kanssa kaikkia niitä tahoja, jotka vehkeilevät vähemmän, kuin nämä todelliset diktatuurin hamuajat. Samalla se tietysti kuulostaa yhtä surulliselta tyhjäpäisyydeltä, kuin persujen saunapalvimainos. Valhe kuin valhe, tekosyy kuin tekosyy, kaikki kelpaa matkalla totalitarian.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mitä tarkoitat? Totesin aiemmin, että ongelmat ovat poliittisessa kulttuurissa ja pitkän aikavälin käytännöissä. Näistä ovat ensi sijassa vastuussa suuret valtapuolueet (PASOK, ND).

Toki, en tätä tarkoittanut, sellaiseksi se vaan menee molemmin puolin katsottuna, jos asiat iskulauseiksi typistetään. Vanha politiikan taktiikka. Onhan tuossa sylttytehtaassa tonkimatta ja varmaan iäksi myös se, miksi pankit syytivät edelleen oravannahkaa Kreikkaan, vaikka kaikkien tiedossa jo oli, että Kreikka niitä ei kykene pois kuolettamaan. Pikavippi bisneshän tuosta mieleen tulee.

Seuraava mojovan naurun paikka, vaikka naurettava asia ei olekaan, on Italian kaatuminen paikallisten persujen toheloimana. Saatamme seurata eurooppa tason käsien pesua ja syyttelyä, ellei persudiktatuuri ehdi maanosaa mediasta ja sananvapaudesta puhdistaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Seuraava mojovan naurun paikka, vaikka naurettava asia ei olekaan, on Italian kaatuminen paikallisten persujen toheloimana.

Sellaiseksi sen voi varmaan kokea.... Toki on jokaisen oma asia, pitääkö viiden tähden liikkeen politiikkaa, tavoitetta ja tulevaa mahdollista taloudellista katastrofia paikallisten persujen tohelointina.

Osalle näyttää tulevan yllätyksenä vasemmiston hallitusvastuu Italiassa. Suosittelen esimerkiksi suomalaisen toimittajan ja tietokirjailija Anton Montin analyyseja Italian tilanteesta. Hänen mukaan aloitteensa menettänyt vasemmisto on herännyt viiden tähden liikkeen kautta, joka on jälkivasemmistolainen. Tuo termi on Montin, ja mielestäni erittäin osuva. Niinpä Italiassakin ollaan tilanteessa, jossa perinteinen oikeisto ja vasemmisto on menettänyt kannatuksensa, ja niiden populistiset heijastumat, Lega ja Viiden tähden liike, ovat muodostaneet hallituksen. Viiden tähden liikkeellä on suunnilleen samat suuret vaatimukset kuin Vasemmistoliitolla tai Vihreillä: vastikkeeton perustulo, suorempi demokratia, vihreää energiapolitiikkaa, raideliikennettä, autojen tila kapeammaksi, ilmastonmuutos sekä talous, joka ei perustu aineelliseen kasvuun, vaan laatuun. Hyvin samanlaista, mitä Rinne, Andersson ja Haavisto juttelevat.

Vaikka Monti on taustaltaan suunnilleen ammattivallankumouksellinen vassari, Monti on erinomainen tiivistämään oleellisia asioita Italian politiikasta
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Osalle näyttää tulevan yllätyksenä vasemmiston hallitusvastuu Italiassa. Suosittelen esimerkiksi suomalaisen toimittajan ja tietokirjailija Anton Montin analyyseja Italian tilanteesta. Hänen mukaan aloitteensa menettänyt vasemmisto on herännyt viiden tähden liikkeen kautta, joka on jälkivasemmistolainen. Tuo termi on Montin, ja mielestäni erittäin osuva.

Juu, tuttua on tämä ja Montin mietteet. Mitä tuosta Italian tilanteesta olen perillä, näyttää kuitenkin siltä, että päsmärinä heiluu paikallinen persu, ellei Salvini sitten ole yllättäen vaihtanut leiriä.

Kiinnität kirjoittamassasi kuitenkin huomiota ihan oikeisiin akuutteihin asioihin, näiden parissa osin pakosta askartelee paskartelee kaikki puolueet, eikä pelkästään Italiassa. Politiikan terveintä osaahan on se, että kyseenalaistetaan vallitsevia totuuksia ja käytäntöjä samalla keksiskellen uusia mahdollisia ja toimivia tapoja. Niistä ei millekään puolueelle mitään salaliiton ristiä niskaan saa vaikka miten vääntelisi. Italian taloushan on jo pidempään tiedetty valuvan pöntöstä alas, joten vähän banaalisti sitä asiaa itsekin käsittelin, oikeastihan, voi olla Salvini, joka mustan pekan kouraan saa, mutta silti nykymallin mukaan sen vikahan se on, kenen sylissä on mummon uurna väärin päin ja ilman kantta, vaikka tapahtumat taustalla olisivat mitkä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Juu, tuttua on tämä ja Montin mietteet. Mitä tuosta Italian tilanteesta olen perillä, näyttää kuitenkin siltä, että päsmärinä heiluu paikallinen persu, ellei Salvini sitten ole yllättäen vaihtanut leiriä.

Salvini toki on toinen varapääministereistä. Toinen on viiden tähden valitsema. Pääministerinä on Conti, jota ei pidetä kummankaan ryhmittymän edustajana. Mutta se pointti tekstistäni oli vasemmiston vaatimukset Italiassa, jotka ovat merkittävästi samoja Suomessa. Kun konkurssista puhutaan, Italiassa lienee suhteessa sama tilanne kuin Rinteen Suomessa: hyviä lisämenoja on kahdeksan miljardia, mutta rahaa miljardi. Italiassa vasemmisto- ja oikeistopopulistit keksivät yhdessä keinon, mitä homma hoidetaan: otetaan rahat taikaseinästä. Taikaseinään kuului alkujaan mm. 780 euron kansalaispalkka (vassarit) sekä eläkeikän lasku 62 vuoteen (oikeisto).

Muuten. Kun tuota populistista hallitusta kasattiin, Italian valtion tilintarkastaja kieltäytynyt allekirjoittamasta budjettiesitystä, jossa ei ole minkäänlaisia menoleikkauksia. Olisipa Suomella yhtä isänmaallinen tilintarkastaja Rinteen hallituksen vahtijana!
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Eurovaalien pienpuoluetentti LIVENÄ TV1:llä.

En usko, että kukaan pystyy katsomaan koko lähetystä pokkaa pitäen.

Paavo Väyrynen ja maahanmuuttajia vastustava maahanmuuttaja DeWit ovat kaksi komediahahmoa jotka nykyään pääsisivät suoraan Kummeliin.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Argh. Tuo on melkoista komediaa. DeW:lle on ilmeisesti suoritettu lobotomia melko nuorena - heti syntymän jälkeen?
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo on aika loukkaavaa, etten sanoisi suorastaan vihapuhetta, pietarilaisen esikaupunkialueen elementtitaloja kohtaan. Rinteellä ei ole lainkaan karismaa. Se ei suomalaisessa politiikassa ole iso ongelma (vrt. Matti Vanhanen), mutta kun se on Rinteen kohdalla vähäisin hänen negatiivisista ominaisuuksistaan.

Haluatko miettiä sitä vaihtoehtoa, että Rinne olisi muuten kuin nyt, mutta hänellä olisi John F. Kennedyn karisma?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pää meinaa tulla kipeeks joka kerta kun Li Andersson on äänessä. Vai pitäisi kaikkien EU-maiden hänen mukaansa edelleen nostaa maahantuolo-kiintiöitä reilusti seuraavien vuosien aikana. Meidän Ll-isa ihmemaassa :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös