Europarlamenttivaalit 2019

  • 34 011
  • 311

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paljon on rikollisia taas ehdolla. Persujen ehdokkaista rikollinen menneisyys on joka neljännellä ja ehdolla oleva demarinuorten puheenjohtaja on viettänyt nuoruutensa tappamalla kissoja ja ajanut kännissä. Normimeininki.

Vaikka aihe on vakava, onhan se jotenkin pradoksaalista, että rikollisuuden torjumisesta ehkä eniten ääntä pitävät valitsevat ehdokkaikseen eniten tuomion tms saaneita. En ainakaan äänestäisi, mutta enpä ole sitä persujen suhteen pohtinutkaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mitä tulee GUE/NGL:n linjauksiin, lainasin sen HS:sta ja en ainakaan itse ole nähnyt HS:ssa mitään korjausta.

Sanna Lepola, heitin pääsihteerinsä on kyllä oikaissut väitteen paikkansapitävyyttä hs:lle. Tietenkään, jos ei usko, niin ei usko, sellaistahan se on. Itse kuitenkin sanoo ryhmänsä kannattavan euroopanlaajuisia toimia oikeusvaltiokehityksen ja ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Lepola epäilee, että tulkinta saattaa perustua siihen, että vasemmistoryhmään kuuluva kansallinen valtuuskunta äänesti Unkari - julkilausumaa vastaan. Kuulemma jokaisessa ryhmässä, on melkein aina yksilöitä, jotka äänestävät muista poiketen.

Silti, minusta on täysin selvää, tosiasioiden valossa, että läppä vassarit ja putin on luokkaa räjähtävät lepakot sisällöltään, sinänsä merkityksetöntä, mutta ikävästi tuo mieleen brexitin valheet ja niiden seurauksen. Toivoisi sen paskapuheen jo loppuvan, jotta EU tasolla saatettaisiin käydä debattia oikeistakin ongelmista, jotka on saatava ratkaistua. Putin kierrättää massia Trumpin kautta Euroopan tuhoamiseksi, toiselle osapuolelle se on liian vahva talousalueena ja toiselle strateginen tavoite on vallan status quon sementoiminen geopoliittisesti. Toimet eivät siis taustapiruiltaan ole kansallisten konservatiivien pyrkimykset, vaan heitä käytetään ihan muun tuloksen aikaan saamiseen. Euroopassa olisi pikku hiljaa heräämisen aika kusetukselta, mikäli vahva ja toimintakykyinen EU sattuu kiinnostamaan kansalaisia.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ruotsidemokraateissa kuohuu eurovaalien aattona – taustalla julkisuuteen vuodettu nauhoite seksuaalisesta ahdistelusta

Persujen ruotsalainen sisarpuolue näyttää esimerkkiä miten seksuaaliseen ahdisteluun puututaan puolueen sisällä. Asian julkisuuteen nostanut europarlamentaarikko Kristina Winberg vedettiin pois ehdokaslistalta kun taas porsastelusta narahtanut Peter Lundgren jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Puolue syyttää Winbergiä vehkeilystä puoluetta vastaan, muistuttaa itärajan takaisia tapahtumia. Taantumuksellista toimintaa, isänmaanvastaisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
jos nyt viittii sen verran värilasia laittaa syrjään


Juuri perusoppikirjamaisen whataboutismin vaikutusta… pistetään väitteitä kehiin, mielellään hieman epätosia, joiden korjaamiseen sitten muut uhraavat aikaansa ja kas, varsinainen aihe on saatu käännettyä muualle (Persujen putinin taskuun ajautuminen)



.. Jotain toimivaa ovat siis kommarit onnistuneet kehittämään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanna Lepola, heitin pääsihteerinsä on kyllä oikaissut väitteen paikkansapitävyyttä hs:lle. Tietenkään, jos ei usko, niin ei usko, sellaistahan se on. Itse kuitenkin sanoo ryhmänsä kannattavan euroopanlaajuisia toimia oikeusvaltiokehityksen ja ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Lepola epäilee, että tulkinta saattaa perustua siihen, että vasemmistoryhmään kuuluva kansallinen valtuuskunta äänesti Unkari - julkilausumaa vastaan. Kuulemma jokaisessa ryhmässä, on melkein aina yksilöitä, jotka äänestävät muista poiketen.

Sanna Lepola ei kuitenkaan ole kyennyt näyttämään faktaa siitä, että HS olisi väärässä. Tuo selitys on ihan parasta vassaritasoa. Tiedän HS:n olevan tarkka, joten jos he ovat väärässä, perustelut ja oikaistaan. Mitään oikaisua ei artikkelissa ole edelleenkään.

Silti, minusta on täysin selvää, tosiasioiden valossa, että läppä vassarit ja putin on luokkaa räjähtävät lepakot sisällöltään, sinänsä merkityksetöntä, mutta ikävästi tuo mieleen brexitin valheet ja niiden seurauksen. Toivoisi sen paskapuheen jo loppuvan, jotta EU tasolla saatettaisiin käydä debattia oikeistakin ongelmista, jotka on saatava ratkaistua.

Suosittelen lukemaan faktat tähän ketjuun linkittämästäni openDemocracyn artikkelista. Tuntien hieman julkaisijan taustoja, ei vasemmistoa ja Venäjää yhteen liittävää artikkelia olisi julkaistu ilman moninkertaista faktatsekkausta. Varsinkin Kreikan Syrizan toimintaan kannattaa perehtyä. Unohtamatta toki Suomessa nykyisen vassarien kansanedustajan Markus Mustajärven julkisia näkemyksiä.

Paljon muutakin löytyisi, mutta nyt ois tarkoitus lähteä patikoimaan päiväksi tai pariksi. Palaillaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Paljon muutakin löytyisi, mutta nyt ois tarkoitus lähteä patikoimaan päiväksi tai pariksi. Palaillaan.

Joo, mitenkään ei ole tarkoitus minkään ilmansuunnan toilailuja valkopestä tai kirjopestä. Varsinkin tuon Syrizan tilanne on tragikoominen. Siinä pitää muistaa, maan tilanne rahapiirien pankkien pelastamisristiretkestä johtuen ja houkutus tarttua mihin oljenkorteen tahansa. Luojaa voi kiittää siinä mielessä, että Kiina ei vielä silloin omannut hauista ja strategiaa politiikkaansa, olisivat Kreikassa tarttuneet taatusti täkyyn ja vielä hankalammin seurauksin, jos näin. Muutenkin, Kreikan soisi toimivan varoittavana esimerkkinä siitä, kun maa polarisoituu vahvasti, järki on viimeinen sana, jota kuunnellaan, ei se kultainen aamunkoitto kerää pistettäkään enempää, kuin syrizakaan.

Tätä soisi ihmisten myös miettivän, kun ehdokkaitaan valitsevat. Riittävästi kun Eurooppa hapertuu sisäisesti, maa jos toinenkin on valmis ottamaan kassavajeen täyttöä keneltä ja millaisin ehdoin tahansa. Ei putinin päämäärä ole eurooppaan iskeä sotilaallisesti, ei nostaa edes välttämättä suopeasti suhtautuvia hanikoihin, kunhan halvaannuttaa riittävästi. Uusi sodankäynti ei tarvitse kalliita ohjuksia tai armeijoita kuluttamaan kalliita saappaanpohjia, riittää, kun ajaa vihun tilaan jossa se on heikko ja määräiltävissä.

Mukavaa patikkareissua, kelitkin on paremmat, kuin kukaan osasi tilata.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei putinin päämäärä ole eurooppaan iskeä sotilaallisesti, ei nostaa edes välttämättä suopeasti suhtautuvia hanikoihin, kunhan halvaannuttaa riittävästi. Uusi sodankäynti ei tarvitse kalliita ohjuksia tai armeijoita kuluttamaan kalliita saappaanpohjia, riittää, kun ajaa vihun tilaan jossa se on heikko ja määräiltävissä.

Tämä on juuri näin. Ja suomalaisilla on kaikkia puolueita myöten tästä niin ikäviä kokemuksia jonnekin 1990-luvulle asti, että täällä pitäisi tietää faktat. Tosin Venäjällä on sen verran kiristysaineistoa taskussaan, että Venäjä kykenee vaikuttamaan Suomen päätöksiin NATO:sta alkaen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
HS Eurovaaligallup 21.5.2019

Puolueiden eurovaalikannatus (2014 kannatus)
Kok 20,6% ( 22,3%)
PS 16,3% ( 12,9%)
SDP 15,5% ( 12,3%)
Kesk 13,5% ( 19,7%)
Vihr 13% ( 9,3%)
Vas 8,3% ( 89,3%)
RKP 6,8% ( 6,8%)
KD 5,2% ( 5,0%)
Muut 1,5% ( 1,9%)



Vihreät on Kantar TNS:n toteuttaman kyselyn perusteella saamassa niukasti toisen paikan Euroopan parlamentissa ja keskusta menettämässä kolmannen paikkansa. Muiden puolueiden paikkamäärät pysyisivät ennallaan. Suomesta valitaan parlamenttiin kolmetoista edustajaa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Veret seisauttava kannatuksen nousu punavihreällä hallitusrintamalla: lähes 6 %-yksikköä. Porvarit kyntää lähes 9 %-yksikön laskussa.
Persupelle-populistit yrittävät sinnitellä nippa nappa yli 15 %:ssa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Veret seisauttava kannatuksen nousu punavihreällä hallitusrintamalla: lähes 6 %-yksikköä.
Näin on. Meinaa sydän pysähtyä, kun noita lukuja katsoo. Epätoivoiset ajat edessä, jos muutos on niin suuri, että korreloituu paikkamääriin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomioita eilisestä eurovaalitentistä:

Sipilä on silminnähden helpottunut, kun ei tarvitse kantaa koko hallituksen taakkaa harteillaan. Esiintyminen on rauhallista, ulosanti selkeää ja kokemus näkyy. Toki mitään uutta ja ihmeellistä hän ei tuo pöytään, mutta näinä aikoina on pakko arvostaa maltillista keskitien kulkijaa, joka pyrkii säilyttämään hajottamisen sijaan.

Rinne on näissä EU-kahinoissa selkeästi alakynnessä. Substanssiosaaminen on heikkoa, minkä vuoksi Rinteen jutuista valtaosa pyörii yleisellä tasolla. Tentit ovat Rinteelle samanlaista puolustustaistelua kuin MM-finaalin päätöserä johtoasemassa pelaavalle joukkueelle - riittää, että kello juoksee ja oma paikkapuolustus pitää. Karismaa Rinteessä on saman verran kuin pietarilaisen esikaupunkialueen elementtitalossa.

Orpolla on tavallaan asiat hallussa, hyvä agenda ja kohtuulliset argumentit. Jotain kuitenkin uupuu. Orpo vaikuttaa tietyllä tapaa flegmaattiselta ja epävarmalta tyypiltä, jolla on halu viisastella ja tarve johtaa joukkoja ilman mainittavia johtajaominaisuuksia. Monet jutut jäävät puolitiehen, koska Orpo ei löydä riittävän nopeasti sanoja tai kykene tuomaan puheenvuoroihin lennokkuutta. Vähän väljä esitys, vaikka ei jäänyt missään nimessä jalkoihin.

Halla-aho oli oma itsensä. Tämä vaalien asetelma tukee härskillä tavalla persujen agendaa: kaikki poliittiset erimielisyydet ovat käytännössä akselilla "persut vs. muut". Eilisessäkin tentissä kiinnostus kohdistui pitkälti siihen, saavatko toimittaja tai muut puoluejohtajat "mestarin" nalkkiin jostain Venäjä-yhteyksien piilottelusta tai raflaavasta kielenkäytöstä. Halla-aho osaa kyllä identifioida tusinan verran ongelmia, mutta tarjoaa niihin lähinnä mielikuvaratkaisuja. Tämä ei sinällään haittaa menoa, sillä ihmiset ovat niin kujalla EU-asioista, että joku lennokas "luovutaan Schengenistä" voi kuulostaa siltä, että laitetaan Euroopan Al Caponet lukkojen taa ja heitetään avain mereen. Kova linja, kovat ratkaisut ja turvallinen Suomi turvallisessa Euroopassa - vetoaa ihmisiin satavarmasti.

Jos nyt rehellisiä ollaan, niin nämä väittelyt ovat kuolettavan tylsiä jopa politiikkadiggareille. Orpo on varovainen, Rinne odottaa kongia ja Sipilä pyrkii kiillottamaan aktiivimallin tahraamaa kilpeään kiva-Juha -performanssilla. Halla-aho on tuttu itsensä eli luennoi aiheesta "miksi EU on pilannut kaiken". Ketä tällainen kiinnostaa? Ihmiset kaipaavat pääsääntöisesti politiikalta konfliktia; sitä, että tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja polttaviin ongelmiin. EU-vaalit ovat jännityksen suhteen yhtä mielenkiintoiset kuin Ranska-Suomi -ottelun päätöserä.

EU on täysin tuntematon monoliitti suurelle yleisölle, joten ongelmatkin ovat jotain abstrakteja projektioita, joita synnytetään retorisista, ei konkreettisista, esimerkeistä. Ihmisiä hukkuu Välimereen, Romaniassa on köyhää, Puolassa tehtaanpiippu puskee mustaa savua; kurjaa, mutta miten tällaiset asiat ratkaistaan? Kolme harmaalta yhtiömieheltä vaikuttavaa ihmisoikeussoturia toteaa, että sinä päätät! Sinulla on valta! Nyt on aika edistää tasa-arvoa, tehdä yhteistyötä ja saavuttaa suuria unelmia! Ei me tosin kerrota, että miten, mutta ainakin me ollaan vähän hurskaampia kuin tuo ankeuttajalta vaikuttava Jussi, jonka jutut on "ihan liian radikaaleja".

Keskivertokuluttajalle, jolle nämä EU-tentitkin ovat Possen kanssa kilpaileva viihdetapahtuma, Jussi on Daavid ja loput kolme harmaita eminenssejä, jotka puolustavat kaikenlaisia rahvaalle täysin tuntemattomia, poliittisesti korrekteja manööverejä. On selvää, että Jussin ritsalla käymä taistelu järkälemäisiä instituutioita vastaan on katselijan silmissä sympaattinen näytelmä, jolle voi iltauutisten jälkeen antaa hillityt golf-aplodit - ehkä jopa uurnilla äänen, mutta siten, että työkaverit tai omat lapset eivät saa koskaan tietää.

Uskon, että persut tulevat saamaan suuren äänisaaliin. Sille ei kukaan voi mitään. Tämä nyt vain on osa demokratian ja nykymuotoisen politiikan problematiikkaa, johon ei voida puuttua, vaikka miten mieli tekisi. Loppujen lopuksi Suomen panos tähän yleiseurooppalaiseen liikehdintään on aika marginaalinen, joten helvetti ei laskeudu Suomi-neidon ylle edes toukokuun 27:n päivän koittaessa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Suomen panos tähän yleiseurooppalaiseen liikehdintään on aika marginaalinen, joten helvetti ei laskeudu Suomi-neidon ylle edes toukokuun 27:n päivän koittaessa.
Naulan kantaan. Siksi onkin hämmästyttävää, miten hartaasti maalaillaan uhkakuvia muutamien suomalaisten meppien sijoittumisesta uuden EU-parlamentin ryhmittymiin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Siksi onkin hämmästyttävää, miten hartaasti maalaillaan uhkakuvia muutamien suomalaisten meppien sijoittumisesta uuden EU-parlamentin ryhmittymiin.


Meillä Suomessa on totuttu siihen, ettei turvallisuus- ja puolustuspoliittisesti oteta irtiottoja, ja jos otetaan, tullaan takasin ruotuun heti kun ulospäin tilanne vaatii… Nyt tilanne näyttä siksi erilaiselta, että PS on myymässä suomalaisen turvallisuuspolitiikan perusperiaatteet yhdenasian alttarille. Ja se, että tällaisia poliitikkoja on Suomeen ilmaantunut, ja että he saavat kannatusta…


Minä en ymmärrä lainkaan niitä, jota vaan kohauttelee olkapäitään. Asioiden muutoksia kun pitää katsoa vuosikymmenien aikaperspektiivissä. Vähättely on pahinta mitä voi tehdä, tämän on historia opettanut moneen kertaan, joskus aika ankaran kautta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Eurovaalikeskustelu ja Anna-Maja kritisoi Brittien kansanäänestystä Brexitistä ja Li Andersson esiintyy kun pikkutyttö ja polkee jalkaa lattiaan... Taidan mennä nukkumaan, sen tason keskustelua (tosin väsymys on se tärkein syy). Sari kyllä toimii järjen äänenä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hyppäsin puolivälissä mukaan ja kuulin jotain sen suuntaista, että Kreikan talouskriisi oli oikeiston syy ja Syriza pelastus.

Mielenkiintoinen näkemys.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Pekka on ollut Etelä-Sudanissa. Siellä oppii kaikenlaista.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hyppäsin puolivälissä mukaan ja kuulin jotain sen suuntaista, että Kreikan talouskriisi oli oikeiston syy ja Syriza pelastus.

Mielenkiintoinen näkemys.

Näkemys siitä mitä kuulit? Mielenkiintoinen tosiaan.

Anderssonin kommenttihan oli vastaus Kreikan aikaisempien hallitusten tapaan olla kertomasta todellisia talouslukemiaan, mihin on tullut muutos. Anderssonin kommentti oli tyypillinen poliittinen vastaus, jossa haukutaan vastustajaa ja kehutaan omia. Ei siinä sen kummempaa analyysiä Syrizasta ollut.

Haaviston läsnäolo on raskasta seurattavaa. Siitä paistaa läpi, että kyseessä ei ole tosiasiallinen puolueen puheenjohtaja, mikä konkreettisesti näkyy laveina kommentteina ja varsinaista asiaa tulee liittyen ulkoministerille kuuluvissa kysymyksissä. Haavisto varoo puuttumasta keskusteluun, joka selkeästi kuuluu puheenjohtajalle.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Hiemankin sivuhuomiona, keksinkö uuden termin eli käsitteen: ilmiöpakolainen. Onko sen jo joku arvomediassa ladannut, siinä on nimittäin myös pohjaa, ehkä arvopohjaakin? Ainakin Ilmiö vaikuttaa nyt olevan muodin huipulla.

Olisi kivaa omistaa koira ja siitä huolehtia, rotuna olisi trendisetteri tieteskin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mikäli patikoimiseltasi ehdit?

Se oli eilen, ihan hyvä noin työpäivän mittainen reissu. Nyt on menossa kahden MM-ottelun ja aiemmin sen rinnalla yhden tv-keskustelun seuranta. Syriza on Venäjä apupuolue. Moskovassa puoluetta pidetään erittäin hyvänä ja uskollisena ystävänä, ja Syrizan politiikka ja kannanotot noudattavat Venäjän linjaa. Li Anderssonin varovainenkin tuki Syrizalle = suoraa tukea Putinin politiikalle. Laittelin ketjuun viikko sitten linkin, jossa Syrizaa käsiteltiin hieman enemmän.

Nyt otteluiden pariin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näkemys siitä mitä kuulit? Mielenkiintoinen tosiaan.
Fakta on, että Kreikassa on ollut poliittiseen järjestelmään sisään rakentunutta korruptiota, harmaata taloutta ja heikkoa taloudenpitoa. Siihen ovat syyllistyneet etupäässä demarit (PASOK) ja maltillinen oikeisto (New Democracy).

Toki jos asemoi itsensä äärivasemmistoon ja katselee sieltä oikealle, niin pääsee varmaan tuohon johtopäätökseen, että oikeisto sotki ja vasemmisto siivosi.

Luonnollisesti sen varsinaisen "siivouksen" toimeenpanija oli troikka, joka asetti kovat ehdot lainapaketeille. Jos Syriza olisi saanut yksin päättää Varoufakisin johdolla, nykyisenlaisia sopeutustoimia ei oltaisi suoritettu. Tässä vaiheessa Kreikan hallituksella ei kuitenkaan enää ollut omaa toimivaltaa asiaan.

Ja kuten yllä todettua, Syriza on Putin-myönteinen puolue. Ihan heti en heidän kanssaan lähtisi sympatiseeraamaan, vaikka vasemmistotoveruus ilmeisesti velvoittaakin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
@Cobol, @Walrus21

Kysymys oli vain siitä, että Kreikan nykyhallitus on Anderssonin mukaan ollut EMU:lle avoimempi talouslukemistaan. Ei mistään suuremmasta (esim. talouskriisin kokonaisuudesta tai Venäjä-politiikasta). Mutta kuten olen ennenkin korostanut, poliitikon pitää tiedostaa, että väärinkäsityksiin ei ole varaa. Äänestäjiin vaikuttaminen johtaa siihen, että kaikki on sitä miltä näyttää, vaikka todellisuudessa ei olisikaan.

Fakta on, että Kreikassa on ollut poliittiseen järjestelmään sisään rakentunutta korruptiota, harmaata taloutta ja heikkoa taloudenpitoa. Siihen ovat syyllistyneet etupäässä demarit (PASOK) ja maltillinen oikeisto (New Democracy).

On valitettavaa, että Kreikan kohdalla mietittiin aikoinaan enemmän historiaa kuin tulevaisuutta. Kreikkahan ei olisi euromaa ilman "painolastia" eurooppalaisen sivistyksen historiasta. Kun muut Euroopan maat ovat joko halunneet tai olla haluamatta osaksi euroa, Kreikka otettiin mukaan ulkopuolelta tulleesta halusta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kysymys oli vain siitä, että Kreikan nykyhallitus on Anderssonin mukaan ollut EMU:lle avoimempi talouslukemistaan. Ei mistään suuremmasta (esim. talouskriisin kokonaisuudesta tai Venäjä-politiikasta). Mutta kuten olen ennenkin korostanut, poliitikon pitää tiedostaa, että väärinkäsityksiin ei ole varaa. Äänestäjiin vaikuttaminen johtaa siihen, että kaikki on sitä miltä näyttää, vaikka todellisuudessa ei olisikaan.

Andersson teki siinä mielestäni virheen, että hän ilmoitti Kreikan parantuneen tilanteen olevan vasemmistolaisen hallituksen ansiota. Kyseessä on Syrizan johtajan Tsirpasin hallitus (nyt jo II), jonka pääministerinä hän toimii. Ihan pikakertaus: Kreikan ongelmat juontavat vuosikymmenten takaa. Ei suinkaan Tsirpas I edeltäneen hallituksen ajalta. Kreikan nousua ei ole Syriza johtanut, vaan se on tapahtunut, kuten @Walrus21 jo totesi, euromaiden ja IMF:n lainoituksella. Loppusumma on jossain 300 miljardin alapuolella ja kun sivuutetaan Saksan ja Suomen viralliset höpinät, Kreikka ei tule niitä koskaan maksamaan pois ja loppuvelat annetaan sopivassa tilanteessa anteeksi. Kyse ei siis ollut Syrizan johtaman hallituksen ansioista, sillä Syriza suostu faktisesti kaikkiin merkittäviin leikkauksiin, joita ns. troikka siltä vaati.

Syrizan poliittisesta linjasta ei enempää kuin se, että puolue tukee Venäjää ulkopoliittisesti (Makedonian kysymys oli ja on omansa) ja on Ukrainan sodassa Venäjän puolella. Ihan Putkosen "kansantasavallan" tyyliin. Tällaisen Putinin Venäjä-myönteisen hallituksen nostaminen positiiviseksi esimerkiksi ylipäätään mistään, hakee kyllä vertaistaan Suomen poliittisessa keskustelussa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös