CHL 2019–2020

  • 42 227
  • 120

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Voidaan kait sanoa myös CHL:n osalta, että onneksi HPK voitti Suomen mestaruuden, koska nyt Suomesta lähtee lopullisten sijoituksien osalta joukkueet 1. , 2. , 3. ja 5. Meinaa jos HPK olisi hävinnyt, niin CHL:ään lähtevien rivi olisi näyttänyt 1. ,3. , 5. ja 6. ja olisihan se ollu aika irvokasta, jos finaalien game7 asti ja sielläkin jatkoajalle päässyt joukkue olisi jäänyt ulos CHL:stä. Onnea HPK:lle vielä täältäkin kautta.
 

redpecka

Jäsen
Onnittelut täältäkin HPK:lle.

Vähän olen kade tietysti.

Itse tykkään CHL-formaatista (ja niistä aikaisemmista viritelmistä).

Saa nähdä millaiseksi tämäkin sitten jatkossa muotoutuu, tuleeko tästä joskus se NHL:n haastaja? Lätkää kumminkin pelattaneen jatkossakin vain jossain friikissä pohjolassa jossa lunta ei ole ainakaan toistaiseksi tarvinnut erikseen alkaa tekee.

Oletan parhaimpien/länsi -KHL-jengien silloin tässä mukana olevan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onnittelut HPK:lle CHL paikasta ja tietenkin Suomen mestaruudesta! CHL on hieno turnaus joten käykää ihmeessä katsomassa hyvätasoisia ja viihdyttäviä pelejä ensi kaudella Ritari-areenalla ja miksei vaikka ihan ulkomailla joukkueen mukana! Harmittaa kyllä, että HIFK ei mukana ole, mutta tässä on yksi turnauksen hienous, se paikka pitää ansaita päästäkseen tuonne. Toivottavasti sitten kaudella 2020-21 myös stadissa tahkotaan taas näitä pelejä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin viimeisimmästä CHL-kauden taloudellisesta tuloksesta ei itsellä tietoa, mutta ainakin aiemmin JYP tehnyt joka CHL-kausi x-määrän voittoa.

Sama tilanne ilmeisesti ainakin ollut Kärpillä.

Noissa muuten se että JYP ja Kärpät on tainnut melkeinpä joka kausi olla siellä pudotuspeleissä (JYP ei viimekaudella), voisi kuvitella että Kalpalla on tilannetta vähän sama kun noilla Tsekkijoukkeilla. Kuitenkin se yksikin pudotuspeliottelu antaa enemmän lipputuloja ja palkintorahoja joilla korjata tilannetta alkulohkoon verrattuna. Toivotaan että turnaus pystyy kuitenkin hieman nostamaan vielä imagoa ja palkintorahoja lähivuosina niin ettei näitä kieltäytymisiä hirveästi kerkeisi tulla.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ensi viikon keskiviikkona olisi lohkoarvonta ja muunmuassa tästä turnauksen sivulla olevasta uutisesta näkee arvontakorit. HPK löytyy ykköskorista, Kärpät ja Tappara kakkoskorista ja Pelicans kolmoskorista. Ja jos uutisesta ei jaksa koreja lähteä etsimään, niin laitetaan vielä tähän alle. Eli

1.kori
Frölunda (Ruotsi)
Färjestad (Ruotsi)
SC Bern (Sveitsi)
HPK
Trinec (Tshekki)
Adler Mannheim (Saksa)
KAC Klagenfurt (Itävalta)
Luulaja (Ruotsi)

2.kori
EV Zug (Sveitsi)
Kärpät
Liberec (Tshekki)
RB München (Saksa)
Graz 99s (Itävalta)
Djurgården (Ruotsi)
Lausanne (Sveitsi)
Tappara

3.kori
Plzen (Tshekki)
Augsburg (Saksa)
Vienna Capitals (Itävalta)
Skellefteå (Ruotsi)
EHC Biel (Sveitsi)
Pelicans
Mountfield (Tshekki)
Ambri-Piotta (Sveitsi)

4.kori
Yunost Minsk (Valko-Venäjä)
Frisk Asker (Norja)
Banska Bystrica (Slovakia)
Grenoble (Ranska)
Rungsted (Tanska)
Cardiff Devils (Iso-Britannia)
GKS Tychy (Puola)
Belfast Giants (Iso-Britannia)

Wikipediasta samat joukkueet löytyvät vielä kartalta, että jos haluaa kiekkoturismin kautta herkutella mahdollisilla lohkoilla.

Millaisia lohkoja kukakin toivoo? Itselle tänä vuonna aika sama, ku edarit eivät jaksaneet runkosarjaa tarpeeksi hyvin vetää, että tänne olisi päästy.

Telkku piste com väittäisi, että arvonta tulisi keskiviikkona (22.5) kello viideltä iltapäivällä cmore sport1 kanavalta.
 

Kellukkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kannatusvapaa
Hpk
EV Zug (Sveitsi)
Skellefteå (Ruotsi)
Grenoble (Ranska)

Siinä kiva lohko, ajatellen ihan vaan mihin maihin haluis käymään. Toki kelpaa melkeimpä kaikki muutkin maat.
 

axe

Jäsen
Jos tosta Tapparalle valitsisi henk.koht. toivelohkon, niin ykösestä Mannheim (varalla Klagenfurt), kolmosesta Vienna (varalla kumpi tahansa Sveitsin kaksiosanimisistä) ja nelosesta Cardiff (varalla Belfast).

Ja Tapparan vuosien CHL-arpaonnen tietäen samassa lohkossa on kuitenkin tsekkiläinen, ruotsalainen ja slovakialainen joukkue.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Sieltähän sitten napsahti vähän ehkä kiusallinenkin tilanne CHL:n kannalta. Eli Itävalta tippui mm-tasolta divisioonaan ja samaan aikaan Itävallan ylikansallinen EBEL liiga on kuitenkin CHL:n yksi perustajajäsenistä ja kilpailun sääntöjen mukaan omaa peräti kolme paikkaa kilpailussa. Iso-Britannialla on ikäänkuin yksi kiintiöpaikka (tai siihen suuntaan on tähän mennessä aina mennyt yksi kutsu) ja toisella tämän kevään mm yllättäjällä Italialla ei ole omaa kiintiö/kutsupaikkaa ollenkaan. Nyt pitäisi sitten ehkä katsoa, että jos esim. sillä Banska Bystricalla ei ole varaa oikeasti osallistua, niin ehkä italialainen joukkue olisi syytä kutsua mukaan. Toisaalta sielläkin suunnalla taitaa homma mennä aika sekavaksi, kun yksi joukkue (Bolzano) pelaa EBEL:issä, sitten jokunen joukkue Italiasta taitaa pelata EBEL:in alapuolella olevassa Alps Hockey Leaguessa ja kansallisista kakkossarjoista ei kait saanu paikkaa CHL:ään. Eli sitten sitä mahdollista Italian edustajaa pitäisi hakea Italian omista sarjoista ja onkohan se sitten tasoltaan ikäänkuin kuitenkin kolmas taso, mitä Italian maaperällä pelataan. Tai ehkä siellä vaan toivotaan, että Red Bull painaa kaasua isosti ja Itävalta nousee heti ensikaudella takaisin mm-tasolle ja sen jälkeen asia lakaistaan kaikessa hiljaisuudessa maton alle.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli Twitterissä vastaan, että SKA:n farmijengillä SKA Nevalla olisi mahdollisuus turnauspaikkaan voittamalla Continental Cupin. Tuossahan ei yleensä hirveen kovia joukkueita oo, joten saas nähdä pelaako ensimmäinen (?) VHL-joukkue Chämppärissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sieltähän sitten napsahti vähän ehkä kiusallinenkin tilanne CHL:n kannalta. Eli Itävalta tippui mm-tasolta divisioonaan ja samaan aikaan Itävallan ylikansallinen EBEL liiga on kuitenkin CHL:n yksi perustajajäsenistä ja kilpailun sääntöjen mukaan omaa peräti kolme paikkaa kilpailussa. Iso-Britannialla on ikäänkuin yksi kiintiöpaikka (tai siihen suuntaan on tähän mennessä aina mennyt yksi kutsu) ja toisella tämän kevään mm yllättäjällä Italialla ei ole omaa kiintiö/kutsupaikkaa ollenkaan.

Mielestäni ei yhtään kiusallinen tilanne, tuonne otetaan euroopan parhaista sarjoista joukkueet, ei maajoukkueilla ja näiden menestyksellä ole mitään merkitystä tässä asiassa. Käsittääkseni EBEL-liiga on kuitenkin selkeästi laadukkaampi liiga kuin Iso-Britannian ja Italian liiga ovat joten tietysti tuolta tulee päästä enemmän joukkueita turnaukseen. KHL vielä parhailla mukaan ja nuo raha-asiat semmoiseen kuntoon ettei ainakaan miinukselle voi jäädä niin tässä on heittämällä viihdyttävä huipputurnaus kyseessä, on jo nyt toki allekirjoittaneen mielestä sitä.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Kyllähän tässä ei meinaa housuissaan pysyä tuot arvontaa odotellessa. Ilmeisesti ko. tilaisuus tulee jo tuttuun tapaan CMorelta ja CHL:n nettisivuilta.

Itse priorisoin alkulohkon vastustajia lähinnä syksyn vieraspelien vuoksi. Toiveissa samaan lohkoon erityisesti Briteistä toinen joukkue. Sitten lisäksi muiksi joukkueiksi jotkut seuraavista: Mannheim, Bern, Augsburg, Pilsen, Biel, Ambri-Piotta, Wien.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Mielenkiinnosta kysyn, että onko CHL:ään osallistuneet suomalaiset jengit saaneet ihan isompia porukoita (sanotaan nyt yli 100 henkeä) liikkeelle noihin vieraspeleihin? Vai onko jäänyt ihan yksittäisiin kaveriporukoihin lähinnä reissut Saksaan, Sveitsiin, Britteihin jne.?
 

Pardus

Jäsen
Käsittääkseni EBEL-liiga on kuitenkin selkeästi laadukkaampi liiga kuin Iso-Britannian ja Italian liiga
EBEL ei ole juurikaan EIHL:ää laadukkaampi ja Italialla ei puolestaan omaa liigaa enää edes ole. Yksi italialaisjoukkue pelaa EBEL:issä ja loput EBEL:in alapuolella olevassa Alppi-liigassa.

Sekä EBEL:in että EIHL:n ulkomaalaisvahvistukset tulevat pääosin ECHL:stä. Jos EBEL olisi "A-tason" liiga, olisi myös Itävallan maajoukkue huomattavasti kovempi.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kumma kyllä MTV/C More ei ole uutisoinut asiasta mitään. Onko heillä vielä CHL:n televisiointioikeudet?
Eiköhän heillä oikeudet ole, mutta eipä tämä hiljaisuus sinänsä yllätä. Jos nyt oikein muistan, niin mainostus on ollut vähäistä silloinkin kun pelit olisivat kuumimmillaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mielestäni ei yhtään kiusallinen tilanne, tuonne otetaan euroopan parhaista sarjoista joukkueet, ei maajoukkueilla ja näiden menestyksellä ole mitään merkitystä tässä asiassa.

No joo, onhan se tietenkin noinkin. Kiekko kun on niin pieni laji, niin jotenkin ajatus meni sellaiseen, että voiko tällaisten asioiden olla näkymättä/vaikuttamatta myös seurakiekkoon, mutta sitten kun laajentaa perspektiiviä ja tarkastelee vaikka jalkapallon vastaavaan, niin eihän tämä näytäkään enää yhtään oudolta. Siellähän on esim. Englannilla neljä kiintiöpaikkaa mestareiden liigassa (kait maksimit, mitä yksittäinen liiga/maa voi ylipäätään saada) ja silti Englantihan on maajoukkue puolella jalkapallossa fanien odotuksiin nähden aina se lähes varmin alisuorittaja arvokisoissa. Eli kyllä ajatuksissa on tässäkin tapauksesssa hyvä pitää seura ja maajoukkue kiekko erillään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuli Twitterissä vastaan, että SKA:n farmijengillä SKA Nevalla olisi mahdollisuus turnauspaikkaan voittamalla Continental Cupin. Tuossahan ei yleensä hirveen kovia joukkueita oo, joten saas nähdä pelaako ensimmäinen (?) VHL-joukkue Chämppärissä.

Ellei CHL:n sääntöjä ole sitten muutettu, niin ei pitäisi olla mahdollista. Meinaa minkään maan toiselta sarjatasolta ei voi päästä edustamaan maataan CHL:ään (edes Continental Cupin kautta). Tämä tilanne taisi olla pari vuotta sitten "päällä", kun finaaliturnaukseen oli edennyt muiden mukana itävallan kakkossarjassa pelaava italialaisjoukkue. Kun Itävallan pääsarjassa pelasi myös italialainen joukkue, ilmoitettiin jo etukäteen, ettei tuo italialainen joukkue CHL paikkaa kuittaa, vaikka Continental Cupin voittaisi. Ja oliko tässä joku vuosi myös sellainen tilanne, että Saksan kakkossarjasta oli joukkue Continental Cupin finaalissa. Silloinkin muistaakseni ilmoitettiin, että jos voittaa, niin ei saa paikkaa CHL:ään.

Tänä vuonnahan kävi siten, ettei Continental Cupin voittaja saanut paikkaa CHL:ään, mutta tällä kertaa syy oli maantieteellinen. CHL ei pidä Kazakstania Eurooppana ja siten seurajoukkue sieltä ei saanut paikkaa, vaikka Continental Cupin voitti. Paikka meni sitten finaaliturnauksen kakkoselle ja sen takia ensi vuonna kilpailussa on mukana kaksi joukkuetta Iso-Britanniasta.

Ja mitä tulee sitten SKA Nevaan, niin vaikka siis osallistuisivat Continental Cupiin ja voittaisivat sen ja CHL:n sääntöjä muutettaisiin, niin seuraava Continental Cuphan pelataan vasta ensi kaudella. Sen voittaja (jos täyttää kaikki vaadittavat säännöt) pääsee sitten CHL kauteen, joka pelataan vuosina 2020-21.

Toisaalta jos tässä huhussa olisi nyt mitään perää ja venäläiset oikeasti haluaisivat tällaiseen lähteä, niin onkohan ajateltu kuvio se, että SKA Nevalla koitetaan voittaa (tarvittaessa tarpeeksi vahvistettuna) Continental Cup ja sitten mahdollisen työsulun iskiessä SKA haluaa näyttää joukkuettaan KHL alueiden lisäksi myös CHL alueilla?

Edit. Mut niin, ei sulla olisi tuota twiittiä laittaa tänne linkkinä tai jotain. Tai edes kertoa, että millainen nimimerkki twitterissä tuollaista kirjoittelee.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edit. Mut niin, ei sulla olisi tuota twiittiä laittaa tänne linkkinä tai jotain. Tai edes kertoa, että millainen nimimerkki twitterissä tuollaista kirjoittelee.
En saa linkitettyä, mutta tilin nimi on Patrick C @chunkletshockey. Kaveri on hyvin pulssilla ollut ainakin muista asioista.

Mutta joo, itse en ollut tietoinen noista kertomistasi asioista, joten taisi olla ns ankka.
 

hoseeee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei usko maaliodottamaan
Milloin nuo lohkot nyt tulevat tietoon..? Jossain taisi vilahtaa, että tiistaina olisi pitänyt olla arvonta..
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
En saa linkitettyä, mutta tilin nimi on Patrick C @chunkletshockey. Kaveri on hyvin pulssilla ollut ainakin muista asioista.

Mutta joo, itse en ollut tietoinen noista kertomistasi asioista, joten taisi olla ns ankka.

Ok. Kävin kurkkaamassa tyypin twitteriä ja siellä oli twiitti, jossa viitataan tähän allhockey.ru:n uutiseen. Google kääntäjällä tavaamalla saisi kuvan, että SKA valmistelisi farmijoukkueensa Nevan osallistumista CHL:ään villillä kortilla. Eli olisiko siellä nyt sitten kuitenkin tapahtunut jotain lähentymistä CHL:n ja KHL:n välillä ja nyt ensi askeleena testataan aikatauluja ja muita asioita venäläisestä näkökulmasta farmijoukkueella. Samallahan saisivat myös testitulosta siitä, että millainen taso CHL:ssä on ja tarviiko sinne kovempaa joukkuetta, kuin pelkkää farmijoukkuetta. Meinaa aikaisemmin oli puhetta, ettei slovakialaisella Banska Bystrikalla olisi varaa osallistua ensi kauden kilpailuun. Olisiko nyt sitten taustalla sovittu, että SKA Neva sitten saisi tuon villikorttipaikan?

Joku toinen twitter käyttäjä oli sitten maininnut hänen twiittiinsä, että Continental Cupin kautta on mahdollisuus päästä CHL:ään, mutta tuossa uutisessa ei puhuta Continental Cupista mitään vaan puhutaan nimenomaan osallistumisesta villillä kortilla. Näinköhän sitten kommentoivat asiaa nyt sitten tänään arvontatilaisuudessa?

Edit. muokattu tokaa kappaletta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Lohkot ensi kaudella

A-Lohko
Klagenfurt (Itävalta)
Tappara
Biel (Sveitsi)
Frisk Asker (Norja)

B-Lohko
HPK
EV Züg (Sveitsi)
HC Pilsen (Tshekki)
Rundsted (Tanska)

C-Lohko
Luulaja (Ruotsi)
Liberec (Tshekki)
Ausburg (Saksa)
Belfast Giants (Iso-Britannia)

D-Lohko
Trinec (Tshekki)
Lausanne (Sveitsi)
Pelicans
Yunost Minsk (Valko-Venäjä)

E-Lohko
SC Bern (Sveitsi)
Kärpät
Skellefteå (Ruotsi)
Grenoble (Ranska)

F-Lohko
Adler Mannheim (Saksa)
Djurgården (Ruotsi)
Vienna Capitals (Itävalta)
GKS Tychy (Puola)

G-Lohko
Färjestad (Ruotsi)
RB München (Saksa)
Ambri-Piotta (Sveitsi)
Banska Bystrica (Slovakia)

H-Lohko
Frölunda (Ruotsi)
Graz 99 (Itävalta)
Mountfield (Tshekki)
Cardiff Devils (Iso-Britannia)
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siirretääs tämä nyt tänne ketjuun:

Kärpillä aika paska lohko, tai siis aika kova. Pelicansillakaan ei mikään läpihuuto juttu, mutta Tapparan ja HPK:n pitäisi melkein selviytyä omista lohkoistaan jatkoon. Tapparalla ylivoimaisesti helpoin.

En nyt sanoisi, että HPK:n "pitäisi" selviytyä tuosta jatkoon. Lohkossa on kuitenkin EV Zug Sveitsistä joka on aina kova ja sitten tällä kaudella semifinaaleihin yltänyt HC Pilsen Tsekistä. Kovia vastuksia nämä, Tanskan joukkueesta tuskin suurta harmia on, mutta voihan nuokin toki yllättää. Tappara sai suomalaisista seuroista selvästi helpoimman lohkon, HPK:n lisäksi myös Kärpät ja Pelicans joutuvat tosissaan taistelemaan jatkoonpääsystä.

E: Tällä kaudella siis HC Pilsen oli semifinaaleissa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Olen siinä mielessä ihan tyytyväinen, että yhtään ruotsalaisseuraa ei osunut samaan lohkoon. Třinec on toki kova eikä Lausanneakaan sovi aliarvioida, mutta ihan "doable" lohko mun silmissä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mielenkiinnosta kysyn, että onko CHL:ään osallistuneet suomalaiset jengit saaneet ihan isompia porukoita (sanotaan nyt yli 100 henkeä) liikkeelle noihin vieraspeleihin? Vai onko jäänyt ihan yksittäisiin kaveriporukoihin lähinnä reissut Saksaan, Sveitsiin, Britteihin jne.?
En tiedä itse muuta yli 100henkilön CHL reissua kuin JYPin voittaessa Växjössä finaalin. Siellä JYP kannattajia oli tietääkseni vajaa 200. Finaali on kuitenkin finaali joten ei sinänsä vastaa kysymykseen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös