Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 170 525
  • 628

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Niemi ja Kalnins olisi erinomainen pari. Vielä Lepistön jatko ja kärkilaituri niin olen tyytyväinen. Paljon puhuttua kotimaisuutta on tullut paljon lisää. Tosin epäilyttää kuinka paljon budjetissa on vielä tilaa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaa että Niemi. Nopealla Eliteprospects scouttauksella viisi senttiä lisää pituutta ja aina kun on päässyt pelaamaan enemmän on torjuntaprosentti ollut yli 90%. Toki nuo kommentit tekemisestä eivät kuulosta kovin hyvältä. Toisaalta viime kaudella ongelma ei ollut kakkoskiekon torjuminen tai liike vaan se että kumpikaan veskareista ei saanut ykköskiekkoakaan torjuttua. Jos veskarin on pakko olla suomalainen niin mielummin Niemi kuin Rämö. Rämö on julmalmoodissa mahtava, mutta Rämö on myös rikki.
 
Osattaiskohan me joskus kasata ja valmentaa meidän Jokerit kuten nykyinen maajoukkue on kasattu?

+ Pelaajat lähteävät pelaamaan joukkue edellä, suunnitelmaan sitoutuen.
+ Parhaat ja taitavimmat pelaajat lupaavia nuoria suomalaisia pelaajia.
+ Kokeneimmat pelaajat duunareita, vanhimmat pelaajat 33v.
+ Suomalaisen peli-identiteetin korostaminen ja sen näkyminen kentällä.

Jokereiden nykyhetken tilanne on seuraava:
- Suomalainen peli-identiteetti on tavallaan läsnä: vaaditaan joukkuepelaamista elinehtona pärjäämisessä KHL:ssä. Mutta eihän se näy pelaajien asenteessa edes pudotuspeleissä. Ei siis sitouduta oikeastaan mihinkään.
- Parhaat pelaajat aivan liian vanhoja, teletappeja, mukavuusalueeseen tottuneita, häviämisen kulttuurin omaksuneita taakkoja.
- Ikärakenne viturallaan.
- Suomalaisuus ja jokeri-identiteetti vain korulause.

EDIT: maalivahtispekulaatio.

Maalivahti: Poiketen tästä nykyisestä maajoukkueen AHL-molarista, Jokereiden maalinsuulla pitäisi ehdottomasti seisoa paras mahdollinen suomalainen veskari, johon rahat riittivät.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Osattaiskohan me joskus kasata ja valmentaa meidän Jokerit kuten nykyinen maajoukkue on kasattu?

Mä lähtisin seuraavalla kaavalla:

Rosteri
1. Kärkiäijien kohdalla ei pidä säästää liikaa ja laadusta ei pidä yhtään pakkoa vähempää tinkiä.
- Maalivahti, koodinimi "Sulo". Valmis kantamaan vastuuta ja yksi sarjan parhaista torjujista. Tässä kohdin ei voida pelata upporikasta ja rutiköyhää, vaan the goalie on saatava hinnalla millä hyvällä. KHL-aikana sanoisin, että Karlsson on ainoa vertailukohta.
- Kiekollinen pakki, koodinimi "Ströbä". Pelote hyökkäyspäässä, mielellään vielä painava laukaus. Näissä on onnistuttu hyvin KHL-aikakaudella.
- Puolustuksen herra ja hidalgo, koodinimi "Eepi". Tarvittaessa tekee pisteitä, hoitaa hommansa puolustuspäässä ja/tai pystyy pelaamaan myös kovaa. Lähimpänä verrokkina ehkä Ossi liigavuosilta, myös Tanskan Oliverissa näen potentiaalia.
- Pelintekijä, koodinimi "Otto". Sinänsä on nyansseja onko kyseessä sentteri vai laituri, kunhan löytää ketjukaverit mahdottomaltakin näyttävistä paikoista. KHL-aikakaudelta paras vertailukohta on Omark.
- Maalintekijä, koodinimi "Pete". Se kaveri, jonka kädet eivät jäädy paikan tullessa, ja joka pystyy pitämään tasonsa myös pleijareissa. KHL-aikakaudelta paras vertailukohta on vuoden 2014-15 Moses runkosarjan osalta.
- Henkinen liideri, koodinimi "Wade". Se jätkä, joka pitää huolen päivittäisen tekemisen korkeasta laadusta, varmistaa ettei selkäranka katkea väärään vihellykseen ja saa jengin vielä 3-0 tilanteessa tsemppaamaan. Regin ei tätä ole KHL-aikakaudella ollut. Liideri voi toki yhdistyä noihin ylläoleviin, ei sen tarvitse mikään noiden ulkopuolella oleva kaveri olla. Mietin jopa, että tuohon koodinimen "Eepi" kohdalle olisin pistänyt koodinimen "Wade", siihenkin.

2. Secondaryt ja muut avainroolit kuntoon. Näissä voidaan riskiä muutaman pelaajan verran.
- Maalivahti, koodinimi "Roy". Siinä vaiheessa kun koodinimellä "Sulo" on vaikeaa, vammoja tai tarvetta huilille, penkiltä pitää löytyä mitat täyttävä kakkonen. Mä näkisin, että Kalnins olisi tähän riittävä.
- Allrounder-pakki, koodinimi "AJ". Helppo eka, hyökkäyspäässä ei aivan täysi turisti vaikkei ylivoimaa pitäisikään jatkuvasti pelata ja ei missään nimessä gamemakerina, äijää lentää seinälle ja oman maalin edessä ei ole mukavaa. Tällä hetkellä Lauridsen täyttää tontin kevyesti.
- Monipuolinen hyökkääjä, koodinimi "Lintu". Tarvittaessa rouhii, tekee pisteitä, tappaa alivoimaa tai pelaa ylivoimaa. KHL-aikakaudella Hotsi on hyvä verrokki.
- Sentteri, koodinimi "Sape". Ei arastele paikan tullessa, hoitaa velvoitteensa moitteettomasti ja pystyy tukemaan ketjukavereitaan molemmissa päissä kenttää. KHL-aikakaudelta paras verrokki Koukal.
- Lite-mallin powerfordward, koodinimi "Stögö". Ajaa maalille, tekee duunia, tekee maaleja. KHL-aikakaudelta Jensen on loistava esimerkki.
- Nelosen sentteri, koodinimi "Ylönen". Se jätkä, joka voidaan heittää jäälle 2-1 johdossa viimeisen sekuntin aloitukseen, alivoimalle, mihin vain. Sinänsä on nyansseja, onko kyseessä ihan oikeasti nelosketjussa pelaava jätkä vai missä.

3. Rising stars. Koodinimet "Wade", "Teme", "Keke", "Ströbä", "Make" ja vuosimallia noin "1991". Joukkueeseen tarvitaan se ~4 pelaajaa, joilta odotetaan selkeää tasonnostoa ja kykyä nousta kahteen ylempään kategoriaan jopa ensimmäisellä kaudellaan. Joillakin kestää kaksi peliä, jollain kaksi kautta ja joku ei nouse ikinä. Ensiarvoisen tärkeitä seikkoja ovat oikeat optiot mahdollisimman monessa sopparissa, oikea ikä ja läpimurtoa tukevat muut seikat, kuten fyysiset ominaisuudet, henkiset ominaisuudet, urakehitys ja vastaavat. Esimerkiksi osa voi tulla täysinä raakileina ja pitkän ajan projekteina ja osa suoraan esimerkiksi kolmosketjuun Liigasta.

4. Rivimiehet, ei koodinimiä. Näiden kohdalla avainsana on kuitenkin "variaatio" ja käytännössä tarkoittaa sitä, että pelaajia täytyy olla eri rooleihin, eri ikäisiä, eri kätisiä ja ties mitä. Näiden kohdalla on erittäin oleellista, että loukkaantuneiden tilalle saadaan rooliin sopiva korvaaja vaikka taso tippuisikin, jätkille annetaan mahdollisuus nousta seuraavalle tasolle ja rotaatio toimii. Lasken tähän myös ne Vantaan pojat, joiden kohdalla on suoraan sanoen vedetty päin vittua. Jos me joku pelaaja palkataan ja lähtökohtaisesti rooli on vetää 0-1 peliä, niin... Ei, ei näin.

Sopimuspolitiikka
Tässä kohdin korit sen mukaan, mitä ylempänä olen listannut.
- Ykköskorin jätkät on kiinnitettävä niillä soppareilla, millä suostuvat tulemaan. Jos yli vuotta eivät suostu ottamaan, niin yli vuotta ei voida vaatia. Kymppitonnin tai parin erimielisyys vuosiliksassa ei saa olla ratkaiseva tekijä. Näihin jätkiin pitää pistää isoa rahaa ja laadusta ei pidä tinkiä.
- Kakkoskorin jätkille lähtökohtaisesti 2-vuotinen tai 1+1 seuran optiolla, pl. tapaukset, joissa rooli on lyhyen ajan paikkaus. Näille paikkauksille ei mielellään pelaajan optiolla 1+1 mallista. Näiden kohdalla pitää olla munaa sanoa "ei", jos palkkavaatimus on päätön tasoon nähden. Näiden jätkien kohdalla ei pidä liikaa säästää, mutta tämän korin pelaajille ei missään nimessä saa maksaa ylihintaa. Pekka Jormakan verotiedot ja esitykset toimikoot varoittavana esimerkkinä.
- Kolmoselle 2-vuotinen tai 2+1 seuran optiolla, poikkeukset Tolvasen ja kumppanien tapauksessa. Näille jätkille on paikka myytävä muilla perusteilla, kuin soppariin kirjatulla liksalla. Näitä ei pidä ajaa muualle verkkaripalkalla, mutta pelkän rahan voimalla näitä ei pidä meille hankkia.
- Neloskorin jätkille soppareissa ei saa olla liikaa ilmaa, mutta pelkän hinnan perusteella ei voida liikaa laadusta tinkiä. Näiden kohdalla oleellista on se, että ylihintaa ei lasketa, sillä loppujen lopuksi nämä eivät mestaruutta meille voita tai sitä häviä.
- Yleisellä tasolla jokaiselle pelaajalle on selvillä se, mitä heiltä odotetaan. Ykköskorin jätkille se on täysin selvä, mutta suurin ero tulee kolmosessa ja nelosessa. Osalle kolmoskorista pitää olla alusta asti tiedossa se, että lähtökohtaisesti he pelaavat ensimmäisen sopimusvuoden aikana suuren osan pelejä muualla ja heidän aikansa on toisen sopimuskauden aikana, osalle taas sovitellaan suorana paikkaa vakiokokoonpanossa, ja se on joko otettava tai sitten pelata muualla. Neloskorin jätkillä osa ovat lähtökohtaisesti kokeneen pelaajan roolissa vuoden tai pari, osan odotetaan puhkeavan kukkaan ja osa ovat korvamerkitty "pitkän ajan raatajiksi".

Peluutuspolitiikka
- Rotaation on pakko toimia nykyistä paremmin. Jos joku meiltä palkkaa saava ei missään nimessä ole edes sen näytönpaikan arvoinen, niin palkkaa maksetaan väärälle pelaajalle. Jokereissa ei ole yhtään niin tärkeää pelaajaa, että koko runkosarjan voisi pelata. Optimitilanteessa ykköskorin jätkät ovat sen 3-5 peliä terveinä sivussa ja neloskorin pelaajista kukaan ei pelaisi alta kymmentä peliä.
- Yksikään pelaaja ei ole korvaamaton, peluuteta sopparin tai palkan takia ja näytöt lopulta ratkaisevat peliajan, ketjukaverit ja jopa joukkueen. Jos se 600k liksaa vetävä ykkössentteri on vetelä paska ja 20k liksalla pelaava junnu vetää paremmin, niin ensimmäisenä noista se ykkössentteriksi hankittu jätkä pelaa Vantaalla ja se junnu ykkösessä. Parhaat pelaavat, eikä se parhaus ole sidottu sopimuksen hintaan.
- Jos pelaaja (esimerkkinä Karalahti) ei ole tyytyväinen rotaatioon, niin painukoot suoraan vaikka Kazakstaniin ja Nur-Sultaniin. Pelaajille on jo heti sopparia tehdessä tehtävä selväksi, että lähtökohtaisesti he tulevat olemaan vähintään joitain pelejä katsomossa, kulki peli kuinka hyvin tahansa. Kaukaisimpien paikkojen vierasreissulla ihan rohkeasti se 1-3 onnistunutta pelaajaa jääkööt Helsinkiin ja sitten isoilla minuuteilla ilman jetlagia lännempänä pelatessa. Junnuille, Vantaan pojille ja neloskorin jätkille isompia minuutteja vierasmatseissa näitä heikompia vastustajia vastaan ja isoja vastaan paras rosteri jäälle aina ja joka kerta.
- Vantaan pojille joko nykyistä enemmän näytönpaikkoja ja peliaikaa, tai ei liksaa (sopimusta) ollenkaan. Meille ei ole mitään hyötyä sopimuspelaajista, jotka pelaavat sen 0-3 matsia meillä koko sopimuskautensa aikana. Jos pelaajan ei uskota nousevan kahden kauden aikana Vantaalta meille edes pieneen rooliin, niin ei meidän pitäisi siitä palkkaa maksaa. Maksakoot sen vaikka Hokki, ihan sama meille.

Organisaation visio ja missio selkeiksi
- Jos visiona on pelata mestaruudesta joka kausi, tehdään se selväksi. Jos tarkoituksena on tukea esimerkiksi maajoukkuetta ja/tai suomikiekkoa, tehdään se selväksi. Päämäärän pitää olla selkeä ja tiedostettava jokaisella tasolla organisaatiota aina faneista omistajiin asti.
- Kun visio on selkeä, toiminta pitää ohjata sen kautta. Jos tarkoituksena on pelata mestaruudesta, ei pidä mestaruusmahdollisuuksia heikentää esimerkiksi juurtumalla liikaa kotimaisiin pelaajiin, tyytyä hyvään runkosarjaan tai välttää liian suuresti näitä "high risk, high reward" hankintoja.
- Miksi me olemme ylipäätään olemassa? Olemmeko pelaamassa Gagarinista, tukemassa suomalaista kiekkoa vai toimimassa venäläisten oligarkkien pelinappulana? Kun tiedämme paikkamme, on helpompi miettiä tavoitteita.
- Selkeä visio siitä, miten Jokerien odotetaan pelaavan ja sekä rosteri että valmennus sen mukaisiksi. Varoittavana esimerkkinä Hanlon. Jos ei haluta nukkuvia katsojia ja itselleen oudoissa rooleissa pelaavia pelaajia, ei palkata sitä haukotushokia peluuttavaa koutsia.

Pelaajapolitiikka
- Vision mukaiset hankinnat. Jos tyydytään tukemaan suomalaista kiekkoa, niin tarjotaan niille EHT-tasoisille pelaajille isoa roolia kovia vastustajia vastaan. Jos halutaan pelata mestaruudesta, katsotaan nykytasoa ja potentiaalia passin sijaan.
- Ellei tarkoituksena ole pelata mestaruudesta, vähennetään riskihankintoja ja pistetään rosteri täyteen niitä pelaajia, joiden kohdalla pleijarit ovat realistinen tavoite. Jos tarkoituksena on pelata mestaruudesta, jonkin verran riskejä on otettava.
- Lähtökohtaisesti joukkueessa pitäisi olla sopiva kombinaatio nuoria nousevia kykyjä ja kokeneita konkareita, voittamisen kokeneita ja ensimmäistä isoa voittoa hakevia, urallaan eteenpäin pyrkiviä ja uransa kruunua hakevia, isoja ja pieniä, mitä vain. Homogeeninen rosteri ei ole hyvästä. Jos rosterissa on se pari nousevaa kykyä ja muut viimeisiä kausiaan huipulla veteleviä jannuja, ei rosteri ole tasapainossa. Jos rosteri on täynnä junnuja, ei balanssia ole. Tässä on yksi syy, miksi olen suhtautunut kriittisesti Kontiolaan: meillä oli jo entuudestaan liikaa pelaajia, joilla ura on ehtoopuolella ja ei tarpeeksi niitä, jotka voivat rehellisesti todeta tavoitteen olevan NHL tai KHL:n ykköskori.
- Laadusta pitää maksaa ja köyhä ei voi säästää väärissä paikoissa. Toisaalta meillä ei ole mahdollisuuksia maksaa rivimiehelle Liigan kärkipelaajan palkkaa vastaavaa summaa. Esimerkiksi Jormakka tienasi verotietojen mukaan aivan liikaa, siinä missä menneellä kaudella veskareissa säästettiin liikaa.
- Uskalletaan ottaa riskejä. Jokaisena vuotena me emme tule pelaamaan mestaruudesta. Me emme voi rakentaa nykyisellään joukkuetta siten, että rosteri olisi sekä mestaruuskykyinen että niin varma kuin rosteri voi olla. Meillä on ihan saatanan rajalliset resurssit, varsinkin nettopalkka huomioiden. Jos me vedämme varman päälle, me emme pelaa mestaruudesta. Tuonne tarvitaan niitä jätkiä, jotka ovat jossain epäonnistuneet lähiaikoina, joiden loukkihistoria ei ole teräsmiestasoa ja jotka eivät ole vielä saavuttaneet suurinta potentiaaliaan.

Valmennus
- Väärä paikka säästää. Suojatyöpaikkoja tai työharjoittelijoita ei voida ottaa.
- Valmennus on tiimityötä. Päävalmentaja kantaa vastuunsa, ja sen takia hänen pitää olla ehdoton el jefe mitä tulee apuvalmentajien palkkaamiseen, oli apuvalmentajan rooli mikä tahansa. Jos päävalmentaja ei luota sopimuksen omaavaan ylivoimasta vastaavaan apuvalmentajaan, apuvalmentaja korvataan. Jos päävalmentaja kokee nollan pelin kokemuksen omaavan videoita kelaavan kaverin tärkeäksi, hänet palkataan. Tässä kohdin päävalmentajalle ehdoton päätäntävalta.
- Omistajilla ja toimarilla sanottavaa vain päävalmentajan roolista. Jos omistajat ja/tai toimari eivät ole tyytyväisiä pakkien peluutuksesta vastaavaan koutsiin, nämä pitävät joko mölyt mahassaan tai erottavat agendaansa sopimattoman päävalmentajan ja palkkaavat itselleen sopivamman tilalle.
- Valmentajan ja rosterin on sovittava toisiinsa. Esimerkki naapurista. Kun palkkasivat Matikaisen, joukkue ei ollut hänelle sopiva. Kun joukkuetta muokkasivat ja Matikainen lähti sittemmin kyseenalaisesti muualle, ei Sormusesta ollut tuohon paikkaan. Ei me tehdä mitään valmentajamarkkinoiden kovimmalla nimellä, jos rosteri ole valmennukselle sopiva.
- Jatkuvuus. Koutsilla kestää oma aikansa myydä agendansa, tutustua pelaajiin ja muokata rosteri mieleisekseen. Naapuri aikanaan hankki Nokan, ja kesti kolme vuotta päästä huipulle, ehdottomasta huippukoutsista ja isoista resursseista huolimatta. Optimitilanteessa se seuraava kakkoskoutsi vielä ajetaan sisälle, jotta "välikausien" riski saadaan minimoitua. Jos meillä on missio ja visio kunnossa, ei tämän pitäisi olla ongelma.

Skouttaus
- Parannettava nykyisestä.
- Ei me voida vain ottaa näitä ns. "tiedetään mitä saadaan"-kortteja, vaan meidän täytyy pystyä löytämään ne tulevat supertähdet. Meillä ei ole varaa ottaa veskareiksi Suomen maajoukkueen ykköstä ja kakkosta maajoukkuestatuksen takia, meidän täytyy löytää se mantereen paras pari.
- Meillä on parhaat logistiset mahdollisuudet löytää Liigasta ne seuraavat KHL-tason tähdet. Meidän pitää löytää ne aaltoset, ruohomaat ja kumppanit ennen, kuin ne päätyvät Vitjaziin, Kunluniin tai mihin tahansa.
- AHL haltuun. Tuolta löytyy jatkuvasti kovia jätkiä Eurooppaan, joilla jokin tietty puute tai liian kova rosteri edellä estää läpimurron NHL:ssä. Jollekin jenkille Helsinki on yhtä tuntematon kuin Habarovsk. Näiden kanssa pitää olla liikkeellä hyvissä ajoin ja myydä ajatus Helsingistä Siperiaa parempana paikkana ennen, kuin ollaan kilpailemassa rahan voimalla.

Arvot
- Selkeästi määritelty, ehdottomat ja toimintaa ohjaavat.
- Jokaisen organisaatiossa on sitouduttava arvoihin.
- Huomioitava henkilöstövalintojen osalta.
- Pelaajien osalta kapteeniston rooli on merkittävä.

Toimisto
- Kun Pena veti naapurilla porukkaa, niin konkka ei ollut edes kovin kaukana. Maan suurimmassa kaupungissa yli satavuotinen seura, joka veti urheilullisesti sinänsä siedettävällä tasolla ja joka keräsi yleisöä ei voi olla tuossa jamassa. Everin ja kumppanien mukana seura kääntyi taloudellisesti kovaa tulosta tekeväksi jengiksi, joka ei joutunut tinkimään urheilullisista tavoitteista. Ammattimiehet toimistolle töihin, mars.
- Panostus rekryihin. Konkreettisena varoittavana esimerkkinä tämä Mustonen. Jos näin nopeasti erimielisyydet ovat tällä tasolla, on jo rekrytointivaiheessa epäonnistuttu.
- Selkeä rooli organisaatiossa. Olit sitten Kurri, vihaiseen spostiin vastaava aspa tai kuka tahansa, tiedät silti hommasi ja teet kaikkesi parantaaksesi toimintaa. Esimerkiksi fanituotemyynti on meillä säälittävällä tasolla ainakin näin potentiaalisen kuluttajan näkökulmasta.
- Samaan hengenvetoon on todettava, että toimistolla on oltava tarvittavat resurssit käytössään. Jos legendaariset kymppimillin tappiot voidaan ottaa, niin yrittäkää edes hoitaa asiat kunnialla ja palkatkaa muitakin kuin pappoja kaukaloon.

Mä väitän, että näillä keinoilla me voidaan saada kasaan rosteri, joka kamppailee mestaruudesta ajoittain. Jokaisena vuotena mestaruudesta tavoittelevaa rosteria me ei tulla nykyisellään KHL:ssa millään saamaan. Verotus, oligarkkien tarjoamat massit ja vastaavat pitävät siitä huolen.

edit: korjattu pari perjantai-illan typoa.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Vai Henrik Haapala. Täytyy sanoa, että muutama vuosi takaperin kaveria tuli toivottua narripaitaan, mutta viime vuosien loukkaantumishuolet vähän laimentaneet tuota intoa itselläni.

Kurrille ja Vuoriselle vielä seuraavat toiveet:

- Antti Niemi maaliin
* Ei jäljellä olevista mahdollisista veskoista ehkä se suurin suosikki itselleni, mutta eiköhän tämä nyt ole varma juttu, kun sitä niin monessa paikassa on jo varmana uutisoitu.

- Sami Lepistö puolustuksen johtajaksi
* Pakko tässä on uskoa jotenkin järkiperustein, että pakkohan sen Lepän on jatkaa jatkossakin Jokereissa. Ei se mihinkään HIFK:iin voi lähteä enkä usko KHL:ään siirtoonkaan. Uran lopetukselle pienet oddsit ja Sveitsiin lähdölle vähän isommat, mutta silti uskon vähintään 70% jatkosoppariin edelleen.

- Petteri Lindbohm vahvistamaan puolustusta
* Tämä on jo vähän luxus-luokan hankinta, mutta olen edelleen samaa mieltä kuin viime syksynä ettei ns. seitsemällä oikealla pakilla voi kaudesta selvitä. Jollain ihmeen kaupalla se viime vuonna onnistui, kun puolustukseen ei tullut ollenkaan pidempiä loukkeja, mutta en usko salaman osuvan toista kertaa samaan paikkaan.

- Tomi Mäelle jatkosopimus
* Ei tuo mitään hirveää extraa jengiin, mutta uskoisin olevan tärkeä henkinen johtaja jengissä. Samoin pystyy mukisematta vetämään sen 10-20 runkosarjapeliä jengin 16. hyökkääjänä.

- Manninen/Hännikäinen/Pulkkinen/Griffith/Mäenalanen hyökkäykseen
* Hyökkäykseen hankituista Kontiolasta, Savinaisesta, Haapalasta ja Oksasesta ei kenestäkään suoraan tule mieleen takuuvarmaa TOP-6 hyökkääjää vaan enemmän tuollaisia kolmoskentän miehiä omaan makuun. Uskon ja toivon siis, että yksi oikea vahvistuskin hyökkäykseen vielä ilmestyy kesän aikana.

Jos näistä edes se 4/5 tulisi maaliin niin olisin tyytyväinen. 5/5 niin sanoisin, että good job K&V realiteetit huomioon ottaen.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pahalta näyttää, että Sami Lepistö ei jatka Jokereissa, kun jatkoa ei vain kuulu.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Pahalta näyttää, että Sami Lepistö ei jatka Jokereissa, kun jatkoa ei vain kuulu.

Itse uskon ja toivon, että haluaa ottaa vaan vähän "kevyemmän" kesän ja venyttää jatkon tekemistä siten, että ei tarvitse liittyä jengin harjoitusrinkiin kuin vasta myöhemmin kesällä omatoimisen kauden jälkeen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@SirKepola realismia noista lienee 1/5 tai 2/5. Eli vähintään se 1-mv ja ehkä ykköspakki. Alan pikkuhiljaa uskoa,että näinköhän tuosta Lehtosesta ollaan kaavailemassa Lepän korvaajaa.
Tuohon hyökkäyksen lisävahvistamiseen en usko millään. Lindbohm olisi hyvä kotiutus mutta luulen menevän isomman roolin perässä esim. Ouluun.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kasaako Jokerit liiga vai KHL-joukkuetta? Hankinnoista päätellen ensimmäistä vaihtoehtoa...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vai Henrik Haapala. Täytyy sanoa, että muutama vuosi takaperin kaveria tuli toivottua narripaitaan, mutta viime vuosien loukkaantumishuolet vähän laimentaneet tuota intoa itselläni.

Kurrille ja Vuoriselle vielä seuraavat toiveet:

- Antti Niemi maaliin
* Ei jäljellä olevista mahdollisista veskoista ehkä se suurin suosikki itselleni, mutta eiköhän tämä nyt ole varma juttu, kun sitä niin monessa paikassa on jo varmana uutisoitu.

- Sami Lepistö puolustuksen johtajaksi
* Pakko tässä on uskoa jotenkin järkiperustein, että pakkohan sen Lepän on jatkaa jatkossakin Jokereissa. Ei se mihinkään HIFK:iin voi lähteä enkä usko KHL:ään siirtoonkaan. Uran lopetukselle pienet oddsit ja Sveitsiin lähdölle vähän isommat, mutta silti uskon vähintään 70% jatkosoppariin edelleen.

- Petteri Lindbohm vahvistamaan puolustusta
* Tämä on jo vähän luxus-luokan hankinta, mutta olen edelleen samaa mieltä kuin viime syksynä ettei ns. seitsemällä oikealla pakilla voi kaudesta selvitä. Jollain ihmeen kaupalla se viime vuonna onnistui, kun puolustukseen ei tullut ollenkaan pidempiä loukkeja, mutta en usko salaman osuvan toista kertaa samaan paikkaan.

- Tomi Mäelle jatkosopimus
* Ei tuo mitään hirveää extraa jengiin, mutta uskoisin olevan tärkeä henkinen johtaja jengissä. Samoin pystyy mukisematta vetämään sen 10-20 runkosarjapeliä jengin 16. hyökkääjänä.

- Manninen/Hännikäinen/Pulkkinen/Griffith/Mäenalanen hyökkäykseen
* Hyökkäykseen hankituista Kontiolasta, Savinaisesta, Haapalasta ja Oksasesta ei kenestäkään suoraan tule mieleen takuuvarmaa TOP-6 hyökkääjää vaan enemmän tuollaisia kolmoskentän miehiä omaan makuun. Uskon ja toivon siis, että yksi oikea vahvistuskin hyökkäykseen vielä ilmestyy kesän aikana.

Jos näistä edes se 4/5 tulisi maaliin niin olisin tyytyväinen. 5/5 niin sanoisin, että good job K&V realiteetit huomioon ottaen.

Amen to that! Teksti kuin suoraan omasta kynästä. Tuohon viimeiseen "Manninen/Hännikäinen/Pulkkinen/Griffith/Mäenalanen" -kohtaan en jotenkin jaksa uskoa, mutta muuten skenaario on ihan mahdollinen ja jopa todennäköinen. Jos tähän palettiin saataisiin vielä joku tuosta viisikosta, niin voidaan (taas) puhua kesän mestaruudesta.

Laitetaan vielä paperille:

Joensuu - Norman - O'Neill
"Hännikäinen/Pulkkinen/Griffith/Mäenalanen" - Kontiola - Moses
Jensen - Regin - Haapala
Savinainen - Niemi - Anttila
Pihlstöm - Ikonen - Oksanen
"Mäki"

"Lepistö" - Lehtonen
Kivistö - Grant
Eronen - Lauridsen
Lööv - Lindbohm
Räsänen

Niemi
Kalnins

Näistä Mäksä ja Räsänen 2-suuntaisilla soppareilla, niin ollaan vielä sallitussa 25 pelaajan rosterissa. Huh huh miten kova.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Miksi täällä pyörii Mäenalaisen nimi? Eiköhän läpimurron tekeminen jatku NHL:ssä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Miksi täällä pyörii Mäenalaisen nimi? Eiköhän läpimurron tekeminen jatku NHL:ssä.

Jokerit hommasi Mäenalasen oikeudet loppukaudesta. Jos ei saa 1-suuntaista sopparia NHL:stä, niin pelannee meillä. Mäenalasen tilanne selviää toki vasta heinä-elokuussa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse uskon ja toivon, että haluaa ottaa vaan vähän "kevyemmän" kesän ja venyttää jatkon tekemistä siten, että ei tarvitse liittyä jengin harjoitusrinkiin kuin vasta myöhemmin kesällä omatoimisen kauden jälkeen.

Ehkä typerä kysymys, mutta vetääkö Jokerit tällä hetkellä yhdessä kesäreenejä? Itse olen ymmärtänyt että KHL:ssä on tarkat säännöt ja ne yhteiset kesäreenit saa aloittaa heinäkuun (?) alusta ja siinä Jokerit on vielä pitänyt pari lomaviikkoa ennenkuin ovat yhdessä aloittaneet reenaamisen. Mikäli näin, niin silloin tuo perustelu Lepistön sopimuksen venymiselle ei oikein natsaisi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Epäilyistä huolimatta Kurri ja Vuorinen ovat onnistuneet joukkueen rakentamisessa kaudesta toiseen, kun budjetti muistetaan. Epäonnistumiset playoffeissa menevät väärälle peluutukselle, loukkaantumisille, heikolle valmistautumiselle, heikolle pelitavalla, heikolle sitoutumiselle pelitapaan tai jopa kyvyttömyydelle kommunikoida venäjäksi tuomarien kanssa. Annetulla budjetilla Jokerit on kasannut tähän asti aina hyvän runkosarjajoukkueen. Playoffeissa menestyminen vaatisi rahan lisäksi kunnollista kierrätystä runkosarjassa, mutta tämä on valmennusjohdon käsissä.

Nyt kun katsoo joukkueen rakennetta, huomaa heti ongelman. Sentterit ovat hitaita, laiturit joko nopeampia tai ihan oikeastikin nopeita. Miten tämä sopii Marjamäen oletettuun pelitapaan? Vaikeaa on, koska sentteripelaaminen Marjamäellä perustuu myös hyvään luisteluun. Tässä mielessä luulisi, että 1-sentteri on vielä tulematta. Esimerkiksi Norman-Kontiola-Regin-Niemi senttereinä eivät mahdollista joukkueena hyökkäysvoittoista pelitapaa, koska kiekon menetyksessä hyökkäysalueella sentteri ei pysty aina välittömään puolustamiseen omalla alueella. Toki tämän voi kiertää sillä, että hyökkäyspelaamisen hoitavat sentterit ja puolustusvelvoitteen isossa määrin myös laiturit. Tällöin toinen laitureista olisi Jokerin maalilta katsoen alin pelaaja sentterin vielä purjehtiessa kohti puolustusaluetta. Joskus tätä on Jokereissa kokeiltu, mutta en ainakaan muista sen onnistuneen. Ongelmaksi jää silti aina se, että hyökkäyksiin lähdöissä jokainen sentteri ei pysty tekemään itseään pelattavaksi tai olemaan kärkenä keskialueen riistoissa.

Olisi mukava tietää, mitä Marjamäki on toivonut uusien pelaajien osalta. Kaikkea hyvää tälle joukkueelle näin neutraalina, mutta kyllä mieleen nousee kysymys, onko valinnat pelaajatyyppeinä tehty Marjamäen toiveiden mukaan. Voi hyvin olla, että on tehty. Silloin päävalmentaja vastaa siitä, että ainakaan nykyinen (17.5.) joukkue ei taida pystyä yhtenäiseen pelitapaan. Jos näin käy, se näkyy tuloksissa.
 
Viimeksi muokattu:

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Omaan silmään ihan mielenkiintoinen joukkue on rakentumassa. Lehtosella ja Haapalalla uran tavoitteet on oletettavasti NHL:ssä, joten ponnahduslautana Jokerit lienee erinomainen paikka antaa näyttöjä siihen suuntaan. Savinainen tuo "huhtalamaista" kovuutta hyökkäykseen, joka noin muuten varsin mikkihiirimäisessä hyökkäyskalustossa on tervetullutta. En ole MM-kisoja katsonut kuin muutaman valitun pelin, mutta paremmalla onnella olisi Vellulla tehotilastossa pari merkintää lisää myös siellä.

Taitoa ja nopeutta löytyy Haapalan, Moseksen, O'Neilin ja Normanin puolesta jo ihan tarpeeksi. Ongelmana näkisin, kuten menneelläkin kaudella, että tekeekö näillä kavereilla keväällä yhtään mitään? Moseksen ihan kiva pikkunäppärä tekeminen katosi jälleen kuin tuhka tuuleen, kun isot pojat Dynamon puolustuksessa laittoivat vähän kovuutta kylkeen. Sama koski Normania, toki Norman on vahvuuksineen kokonaisvaltaisesti hyödyllisempi pelaaja kuin Moses. Brianilta löytyy taitoa myös KHL tasolle niin paljon, että vahvojen ketjukaverien vieressä näkisin, että kykenee tehokkaaseen peliin myös keväällä. Haapalalta en ole pelejä oikeastaan nähnyt, mutta urallaan eteenpäin menevä taitoniekka lienee kyseessä, joten tähtien osuessa kohdalleen mahdollisuus O'Neilin tapaiseen dominointiin on olemassa.

Kontiolan hankinta olisi ollut pari kautta sitten suorastaan erinomainen. Nyt hänen yllään kysymysmerkit pelikunnosta ja ennen kaikkea nopeudesta nousevat esiin. Jos pääsee kesällä hyvään kuntoon eikä ole yhtä hidas jäällä kuin näkemissäni peleissä, niin hänestä on suuri apu etenkin ylivoimassa, joka sakkasi aivan käsittämättömällä tavalla koko kevään. Annetaan Konnalle mahdollisuus näyttää, että pystyy edelleen tuloksen tekoon kovassa paikassa. Kokemusta kuitenkin myös niistä tiukoista tilanteista on hänelle matkan varrelle kertynyt paljon.

Puolustusta on rakennettu jälleen kiekollisuus edellä. Riittääkö kovuus suojelemaan omaa maalia, kun vastaan luistelee Teleginin tapaisia mörköjä, jotka kääntävät kaikki kivet, että pääsevät irtokiekkoihin käsiksi. Lyhyesti sanottuna puolustus huutaisi Lauridsenin rinnalle toista isoa mörköä, jonka pelinopeus riittää reagoimaan tilanteisiin nimenomaan oman maalin edessä. Hyökkäyssuuntaan puolustus näyttää nyt jo varsin hyvältä. Lepistön jatko olisi kaikin puolin toivottava ja erinomainen juttu ja jos se toteutuu, olisi puolustuksessa kiekollista osaamista enemmän kuin KHL-aikakaudella kertaakaan aikaisemmin. Lepän imagollista arvoa Jokereille unohtamatta, Jokereiden kannalta Lepän mahdollinen jatkaminen on mittaamattoman arvokas asia.

Aivan oikea reagointi Jokereilta kenkiä Zapolski ulos. Niin hieno ja mukava mies Zapo onkin niin kaikkien kannalta varmasti parempi, että Zapolski etsii mennyttä virettään jossain muualla. Kuten jo useaan otteeseen todettu, menestyäkseen Jokerit tarvitsee maalivahdin, joka pystyy ryöstämään pelejä omalla tekemisellään Jokereiden eduksi. Niemen tullessa maalille näkisin, että kyseessä on pelaaja joka parhaimmillaan pystyy samankaltaisiin tanssiliikkeisiin kuin Rämö konsanaan, toki riskinsä Niemen hankinnassakin on, mutta täysin riskittömäiä tähtipelaajia Jokereiden resursseilla ei oikein ole mahdollista saada. Kalnins puolestaan on lähes paras mahdollinen kakkosmolari ja tarpeen vaatiessa pystynee pelaamaan myös useampia pelejä peräkkäin.

Katsellaan, että mitä sieltä oikein tulee vielä. Niemi maaliin ja Lepistön jatko niin joukkue on hyvissä asemissa kauteen lähdettäessä. Jos ei kesällä maalivahdin lisäksi tartu enää ketään haaviin, niin kauden mittaan koon ja vääntövoiman tuominen niin hyökkäykseen kuin puolustukseen ei olisi pahitteeksi.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Epäonnistumiset playoffeissa menevät väärälle peluutukselle, loukkaantumisille, heikolle valmistautumiselle, heikolle pelitavalla, heikolle sitoutumiselle pelitapaan tai jopa kyvyttömyydelle kommunikoida venäjäksi tuomarien kanssa. .

Otetaanpa tähän kiinni. Väärä peluutus, heikko valmistautuminen ja heikko pelitapa. Nämä ovat nähdäkseni kaikki 100% valmennuksellisia asioita. Ja allekirjoitan että näin on käynyt, sillä olen tätä itsekin miettinyt ja saman havainnut, mutta mutulla yllättävän vähän tämä on saanut palstatilaa mediassa. Siis se, että valmennus olisi epäonnistunut. Tältä viisvuotisjanalta löytyy nimet Westerlund, Jalonen ja Marjamäki. Kertoo mielestäni osaltaan heidän ymmärtämättömyydestä sarjaa, sen kovuutta ja voittamisen vaadetta kohtaan pudotuspeleissä. Jokerit on jossain määrin aina ollut vähän "housut kintuissa" ja maksanut oppirahoja kun on alettu pelaamaan voitoista. Lauri Marjamäki mikä muuttuu ensi vuonna?
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Jep,

Mikko Lehtonen
Teemu Eronen
Henrik Haapala
Vellu Savinainen
Petri Kontiola
Antti Niemi

Kuulostaa ihan Jypin kesän hankinnoilta
JYPillä on vastaavia omassa kokoonpanossa, joten tarvetta ei ole tuollaiselle..
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sekolust aikaisemmin kirjoitti kyllä aika tyhjentävästi. Ne resurssit..joo pitäis taas muistaa et rajalliset. Silti toivoo et jotain "ykköspyssyä" vielä haalitaan. Ja samaa mieltä että miks Regin Jensen akseli olis toimivin..nähty on ja Jensen ansaitsee parhaat vierelleen. Toki lähtökohtasesti Normanin ketjulla varmaa lähdetään alkuun. Ja mitä tulee ulkomaalaisiin niin mulle melko sama onko niitä esim viime kauden tapaan. Miten ihmeessä Jokerit kilpailis kaikista parhaista kotimaisista euroopassa..mutta muutama "huippu" nuori pitäis saada houkuteltua ja myös antaa mahdollisuus. Lehtonen näytää todella hyvältä tällä hetkellä mut muut haut vielä plus kapu vielä ainakin hieman arvuutus mut annetaan mahdollisuus.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun joukkue on muutamaa pelaajaa vaille valmis, eikä ole enää kun yksi iso ruutu täytettävänä, niin on hyvä vähän vertailla lähtijöitä ja tulijoita. Luulisin näiden olevan joten kuten semmoisia toisensa korvaavia hankintoja, joten siksi nämä "taisteluparit"

Pekka Jormakka vs Ahti Oksanen

Sanoisinpa, että tässä siirrossa jäädään plussan puolelle. Oksanen on iso pelaaja, jolla on parhaat vuodet edessäpäin. Tulee Jormakkaa paremmilla statseillakin sisään. Jormakka olisi potenssiin kaksi parempi pelaaja ja myöskin jatkosopimuksen arvoinen, jos ei olisi niin helvetin ailahteleva.

Sakari Manninen vs Henrik Haapala

Tällä hetkellä ennen kautta, tässä parissa jäämme tappion puolelle. Tosin Haapalalla on kaikki eväät kääntää vertailu plussan puolelle. Vähän samanlainen tilanne kun vuosi sitten Mannisen kanssa, mutta onhan Haapalalla kovemmat meriitit tällä hetkellä mitä Mannisella oli vuosi sitten. Toivottavasti Henrik yllättää Manen tapaan. 2 vuotinen sopimus nostaa myös Haapalan osakkeita. Vuoden päästä meillä voi olla tässä eliittihyökkääjä, jonka lähtöä ei tarvitse pelätä.

Geoff Platt vs Veli-Matti Savinainen

Ehkä se hankalin pari vertailla. Molemmat tekee hyvää duunia maalin edessä. Kumpikin ärsyttää ja hämmentää vastustajaa. Savinainen on mielestäni taidokkaampi sekoittamaan peliä, mutta Platt taas oli erinomainen aloittaja, joten aika tasan mennään loppujenlopuksi. Savinaisesta saatu hyöty voi konkretisoitua paremmin kun Plattin. Onhan Veli-Matti voittanut Liigan maalikuninkuudenkin, ja tähän yhdistetään Hotsimainen pelaaminen, niin itse olen luottavaisin mielin tästä.

Kristian Vesalainen vs Petri Kontiola

Vaikka tätä yrittäs käännellä miten päin, en saa tästä millään tappiokauppaa. Päinvastoin, Kontiola on iso parannus Vesalaiseen. Voi olla myös huikea parannus, jos pysyy ehjänä. Vesalaisesta ei saatu oikeen mitään irti ja oli suurimman osan ajasta jarruna kentällä.

Max Wärn vs ??????

Tähän ei kummoista seppää tarvita täyttämään rotaatiomiehen saappaita. Olisin voinut antaa Wärnille jatkot, mutta näitä on 15 tusinassa. Tilalle ehkäpä Matias Myttynen?


Jesper Jensen vs Mikko Lehtonen

Lehtonen on aivan huikea parannus. Ei Jensenissäkään ollut mitään vikaa, mutta menestystä haluavan joukkueen takalinjoilla on oltava parempaa. Viimeisen vuoden pelien perusteella, Lehtonen on meillä top 3 pakki ja kaikki potentiaali nousta sarjan pakkien eliittiin. 2 vuotinen sopimus. ++++++++++++++++

Karl Stollery vs Teemu Eronen

Väittäisin tämän parin menevän tässä vaiheessa pelillisesti tasan. Molemmat liikkuvia ja pienikokoisia puolustajia. Erosella potentiaali viedä nimiinsä tämä vertailu, kun Stolleryn pelillinen panos olisi enemmänkin kuihtunut entisestään.

Ryan Zapolski vs ???? (Antti Niemi)

Niemen tulo on vissiinkin aika varmaa, joten voidaan todeta, että tässä meillä on kanssa huikea parannus. Täysin itseluottamuksen menettänyt Zapolski ei ollut enää edes kakkos maalivahdin tasoinen pelaaja. Niemestä saadaan toivottavasti uusi Rämö ilman loukkaantumisia.

--------------

Näillä summaisin tämän hetken tilanteen hyvinkin voitolliseksi viime kauteen verrattuna, mutta jos esim Lepistö ei jatka, sitten laiva alkaakin keikkumaan. Tietenkin riippuu kuka tulee tilalle.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jesper Jensen vs Mikko Lehtonen

Karl Stollery vs Teemu Eronen
Itse uskon, että Lehtonen hankittiin paikkaamaan Lepistöä, Eronen Jenseniä ja Rissanen Stolleryä.

Vaikka Mannisen oikeuksien myymisestä rahaa tulikin niin niillä maksettaneen Zapolskin sopimuksen purku. Kun Niemi ainakin lähtökohtaisesti maksaa Zapolskia enemmän niin olen yllättynyt mikäli Lepistön sopimukseen on budjetissa varaa.

Ennakkoon siis mielestäni noin suurinpiirtein yhtä iskukykyinen/iskukyvytön joukkue kuin viimekaudellakin.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse uskon, että Lehtonen hankittiin paikkaamaan Lepistöä, Eronen Jenseniä ja Rissanen Stolleryä.

Say what?! Mikäli tarkoitit Räsästä, niin eiköhän mies korvaa itse itsensä ja toivottavasti parantaa rikkonaisesta edelliskaudesta.

Kyllä tuolta mun nähdäkseni vielä yksi runkopakki puuttuu, sitä riittääkö paalut Lepistöön, jää nähtäväksi.

(Boldaus oma)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös