Nostalgiset JYP-ilmiöt

  • 13 157
  • 64

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koska kesällä on vähän rauhallisempaa kiekon kanssa, ajattelin avata ketjun, jossa voi tuoda esiin mieleen jääneitä JYP-ilmiöitä vuosien varrelta. Heitän pari pohjalle itseltä.

-JYP-Kiekko Reipas 16-0. Olin katsomassa ja olihan kyytiä Lahden pojilla :)
-Dole-Linkki-Haamu. Tässä oli sellainen ykkösnyrkki että alta pois!
-Leksa poikansa kanssa kaupassa. Muistan, kun joskus vanhempien kanssa oltiin Prismassa ja tunnistimme Gudaksen poikansa kanssa ostoksilta. Jos oikein ymmärrän, tuo ”puolen metrin kaveri” oli Radko, jota Leksa piti yhdellä kämmenellä ilmassa :)

-david-
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koska kesällä on vähän rauhallisempaa kiekon kanssa, ajattelin avata ketjun, jossa voi tuoda esiin mieleen jääneitä JYP-ilmiöitä vuosien varrelta. Heitän pari pohjalle itseltä.

-JYP-Kiekko Reipas 16-0. Olin katsomassa ja olihan kyytiä Lahden pojilla :)
-Dole-Linkki-Haamu. Tässä oli sellainen ykkösnyrkki että alta pois!
-Leksa poikansa kanssa kaupassa. Muistan, kun joskus vanhempien kanssa oltiin Prismassa ja tunnistimme Gudaksen poikansa kanssa ostoksilta. Jos oikein ymmärrän, tuo ”puolen metrin kaveri” oli Radko, jota Leksa piti yhdellä kämmenellä ilmassa :)

-david-

Hyvä aloitus. Olin paikalla myös tuossa 16-0 ottelussa, kävi vähän lahdenpoikia sääliksi sillon. Niillä oli vielä se, kutakuinkin kaikkien aikojen rumin peliasu.

Itse olen elämäni aikana pyytänyt 2 nimikirjoitusta urheilijoilta tjms. Tämä tapahtui hornankattilassa, Kuokkalassa, joskus 90-luvun alussa ja nimmarit tuli pyydettyä pieneen lätkämailaan em. Gudakselta ja Dolezalilta.

Kuitenkin ehkä parhaat muistot liittyy noihin 90-luvun alun kotipeleihin, jolloin hallissa oli aivan tolkuton mökä. Muistelisin ettei kuulutuksistakaan tahtonut saada selvää kun porukka taputti ja huuti täysiä. Yläsivuparvelta näki vielä pelitkin hienosti ja sai hakata kaiteen kiinteää mainospahvia niin lujaa kuin suinkin jaksoi.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Tulee mieleen yksi ysärin alkupuolen TPS-peli, jonka Jyp HT voitti muistaakseni 9-7. Peli tuli telkkarista ja katsoin sen jälkikäteen nauhalta, kun olin jossain menossa pelin aikaan. Maaleja tosiaan mätettiin jopa aikakaudelleen melkoinen määrä ja johtokin taisi vaihtaa kättä useaan kertaan. Sattuukohan kukaan muu muistamaan kyseistä matsia?

Tuo Reippaan ovaalirassaus 16-0 jäi kyllä myös radion ääreltä mieleen mm. Lasse Niemisen hattutempusta. Löytyi toisesta ketjusta tämän statsitkin:


Tais päättyä 16-0

JyP HT - Reipas 16-0 (4-0, 5-0, 7-0)

Maalit:
14.31 1-0 Veli-Pekka Hård (Marko Virtanen - Mika Paananen)
15.29 2-0 Jari Lindroos (Ari Haanpää - Markku Heikkinen)
15.53 3-0 Jarmo Jokilahti (Risto Kurkinen - Jari Munck)
17.16 4-0 Juha Riihijärvi (Haanpää)
28.31 5-0 Lasse Nieminen (Paananen)
34.14 6-0 Jokilahti (Kurkinen - Munck) yv
34.46 7-0 Lindroos (Riihijärvi)
37.58 8-0 Lindroos (Harri Laurila - Ari-Pekka Siekkinen)
38.18 9-0 Virtanen (Hård - Jiri Jonak) tv
42.36 10-0 Riihijärvi (Laurila - Lindroos)
44.15 11-0 Nieminen (Paananen - Virtanen) yv
44.40 12-0 Haanpää (Laurila - Heikkinen)
45.58 13-0 Nieminen (Virtanen - Paananen) yv
50.30 14-0 Jiri Dolezal (Jokilahti)
51.04 15-0 Virtanen (Nieminen)
58.07 16-0 Nieminen (Virtanen)

Jäähyt: JyP HT 3 x 2 min, Reipas 6 x 2 min

Torjunnat: Ari-Pekka Siekkinen J 8+9+4=21
Oldrich Svoboda R 8+(0)+6=14 (vaihto 17.16, takaisin 50.30)
Petri Engman R 1+16+14=31 (vaihto 50.30)

Tuomaristo: Kari Koskinen (Juha Lindholm - Kari-Pekka Tarko)

Yleisömäärä: 3 307
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
16-0 peliä muistan minäkin kuunnelleeni radiosta. Tuli semmoinen epämiellyttävä fiilis että alkoi lahelaiset säälittämään, olisi ihan hyvä ettei enempää lyötäisi. Sittemmin ei ole tunne toistunut tämän lajin tai eritoten lahtelaisen suhteen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vierasjoukkueen kannattajana varmaan saa kanssa avautua yhdestä asiasta?

Kausi taisi olla 1995-96 ja Jokerit matkasi Jyväskylään. Ikävästi vain paidat jäivät Helsinkiin, ja Jokerit veti ainakin erän verran Jyp HT:n paidoissa. Muistan hämärästi vielä lehtikuvan, jossa Varis (?) väänsi Jypin paidassa Jypin pelaajaa vastaan. Lisäksi toisen muistikuvan mukaan AJ Niemi tai joku vastaava sittemmin pidempään Jokereita edustanut pelaaja teki vielä debyyttinsä tuossa matsissa, eli ura ei alkanutkaan narripaidassa.

edit: Iltalehti näköjään joulukuussa 2015 myös nosti aiheen esille, eli muistelun sijaan myös jotain medialähteisiin perustuvaa faktaa löytyy. Ei se kyllä yhtä hauskaa ole kuin muistelu.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
Tulee mieleen yksi ysärin alkupuolen TPS-peli, jonka Jyp HT voitti muistaakseni 9-7. Peli tuli telkkarista ja katsoin sen jälkikäteen nauhalta, kun olin jossain menossa pelin aikaan. Maaleja tosiaan mätettiin jopa aikakaudelleen melkoinen määrä ja johtokin taisi vaihtaa kättä useaan kertaan.
94-95 kaudella JYP HT hävisi TPS:lle vieraissa 9-7. Michael Nylander taisi paukuttaa kovat tehot kyseisessä pelissä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Menköön nämäkin nostalgiaan koska jokaisella on omat nostalgiansa: Isän kanssa joskus 2000 -luvun alkupuoliskolla käytiin paljon peleissä ja erään kerran oltiin hommattu liput huippumatsiin eli Jokerit olivat tulossa vastaan. Sitten n. 2 tuntia ennen peliä ilmoitettiin että ottelu on peruttu rikkoutuneen jäädytysputken takia. Silloin muuten pientä JYP fania syletti ja aika rankasti! Sitten vielä erittäin humaltuneet ja pettyneet jokrufanit pistivät hannikaisenkadun "paskaesson" remonttiin.

- Vuoden 2008 muistaakseni puolivälierät Tapparaa vastaan ovat myös jääneet mieleen kun JYP oli päässyt pitkästä aikaa pudotuspeleihin ja hallilla näki että porukalla oli isot odotukset että jatkoon mennään! Mutta sitten ratkaiseva peli Hippoksella loppuunmyydyssä hallissa päättyi Tapparalle 6-3 ja pettymys oli aivan käsin kosketeltavan musertavaa, silloin joku erittäin pettynyt fani joka huuti koko pelin ajan käheällä äänellä taukoamatta JYPPI JYPPI suivaantui tappiosta siihen malliin että heitti kaulahuivinsa alas alemmille riveille. Se päätyi juuri minun jalkoihin joista sitten poimin sen ja katsoin josko hän haluaisi sen takaisin, en nähnyt kaveria enää koskaan sen jälkeen ja kyseinen huivi on minulla vieläkin. Aina kun laitan sen ylleni niin muistan miten se minulle päätyi, sillä on tarina.

- Vuoden 2009 finaalien ratkaisu Hippoksen kisastudiossa, en ole ikinä nähnyt kaikkien tuntemattomien ihmisten olevan kuin ylimpiä ystäviä keskenään! Siellä halailtiin ja lyötiin ylävitosia täysin ventovieraiden kanssa ja kun sieltä lähdettiin kaupungille autolla niin joka toisessa autossa oli JYP lippu esillä ja kun pysähtyi liikennevaloihin niin viereisestä autostakin huudeltiin että "jumalauta me tehtiin se!!!" ynnä muuta. Aivan käsittämätön tunnelma ja ne mestaruusjuhlat keskustassa olivat myös aivan hullut, ei ikinä koskaan ole semmoista massaa ihmisiä ollut liikkeellä ja oli se ihan hullu kokemus joka muistuu varmasti aina mieleen kun mieli vielä toimii. Hauska kun tuli toinen mestaruus niin meno oli paljon laimeampaa, niin se ihmismieli vain toimii.
 

Jarzki

Jäsen
Tähän on mainittava muutamista vahvoista muistikuvista JYPiin liittyen. Tammikuussa 2003 pelattiin Hippoksella JYP-Kärpät. Ottelussa Janne Hauhtonen taklasi nuorta Lasse Kukkosta päädyssä täysin puhtaasti, mutta Kukkonen kyykistyi juuri ennen taklausta, jonka takia taklaus saattoi osua myös päähän ja ottelun täysin vihkoon vetänyt tuomari Juha Pajunen lopulta heitti Hauhtosen pelistä ulos.

Ei tässä vielä mitään. Seuranneen 5 minuutin ylivoiman aikana Hippoksella oli niin valtaisa vihellyskonsertti, että en muista koskaan sellaista kokeneeni. Kärpätkin tuntui lamaantuvan täysin eikä saanut ylivoimalla kuin yhden maalipaikan, josta ei videotarkastuksen jälkeen seurannut maalia. Hyökkäysalueelle pääsykin vaikutti mahdottomalta. Tuo ottelu oli aivan huikea kokemus silloin vielä nuorelle pojalle ja oli osaltaan nostamassa kiinnostusta JYPiin, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Aina ajoittain tuota tulee muistelua edelleen. Alla vielä linkki tuon ottelun otteluketjuun täällä Jatkoajassa, hauska lukea näin jälkikäteen.

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/jyp-kärpät-11-1-jyväskylän-hipposhalli.15584/page-2

Tämä on yksittäisenä tapahtumana ehkä kaikista parhaiten mieleen jäänyt tapahtuma JYPiin liittyen. Johan siitäkin on yli 16 vuotta aikaa...

Ja olihan se seuraavan kauden Jody Shelleyn vierailu JYPiin myös aivan mahtavaa aikaa. Se taklaus Roman Vopatiin(?) Hakametsässä, josta Leinonen itki NHL-tyylisenä taklauksena... Toki Vopatin loukkaantuminen oli harmillinen, mutta tapahtumaketjuna tuokin on jäänyt vahvasti mieleen. Aivan jäätävän kova taklaus, vaikka vauhtia ei kovin valtavasti ollutkaan.

Lisänä vielä JYP-Ilves ottelun loppuunmyynti muistaakseni jo ennakkomyynnissä. Vastustajan paidassa pelasi tuolloin muuan Sami Helenius. Itse pelissä ei myllyä nähty, mutta ihmisiä kiinnosti todella paljon tuo kohtaaminen. Oi niitä aikoja.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tähän on mainittava muutamista vahvoista muistikuvista JYPiin liittyen. Tammikuussa 2003 pelattiin Hippoksella JYP-Kärpät. Ottelussa Janne Hauhtonen taklasi nuorta Lasse Kukkosta päädyssä täysin puhtaasti, mutta Kukkonen kyykistyi juuri ennen taklausta, jonka takia taklaus saattoi osua myös päähän ja ottelun täysin vihkoon vetänyt tuomari Juha Pajunen lopulta heitti Hauhtosen pelistä ulos..

Sen verran erilaiset muistikuvat on tilanteesta että Kukkonen menetti vahingossa tasapainonsa ja sen takia Hauhtosen taklaus osui päähän. Muistelisin Kukkosen käyneen myös sanomassa Pajuselle että älä heitä pihalle, mutta kuuroille korville kaikui. Tuosta metelistä on kyllä aivan samat muistikuvat.

..Ja olihan se seuraavan kauden Jody Shelleyn vierailu JYPiin myös aivan mahtavaa aikaa. Se taklaus Roman Vopatiin(?) Hakametsässä, josta Leinonen itki NHL-tyylisenä taklauksena... Toki Vopatin loukkaantuminen oli harmillinen, mutta tapahtumaketjuna tuokin on jäänyt vahvasti mieleen. Aivan jäätävän kova taklaus, vaikka vauhtia ei kovin valtavasti ollutkaan..

Robert Kantor oli tämä, minkä Jody jyräsi. Kypärän visiiri muistaakseni viilsi Kantorin naaman auki, taklaus oli täysin puhdas.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jatketaanpa näitä muisteluja. Nylander oli melkoinen seppä kun JyP Ht:n tuli. Veikkaaja ja muu media hehkutti Fleurya ja muita vahvistuksia, toki Fleurya ihan aiheesta, mutta Nylander oli Jyp:n paidassa aivan ilmiömäinen, ja ehkä vähemmän yllättäen tämä jäi mediassa aika pahasti pimentoon. Veikkaaja teki joskus vuosia tuon ensimmäisen lock-outin jälkeen kyselyn SM-Liigan kaikkien aikojen parhaasta pelaajasta. Tällä listalla mm. oman muistikuvan mukaan Fleury 3.n ja olisiko ollut Janecky ykkönen, Nylander ei mahtunut koko veikkaajan listalle.

Kuitenkin laatikossa Nylander piti vastustajia ihan pilkkanaan. Muistan kun lockout kaudella Hippokselle tuli vieraaksi Tappara joka jo silloin oli olevinaan parempi kuin Jyp, ehkä olikin. Tapparalla oli ykköskentässä mm. Ojanen keskellä (olisiko ollut Pauli Järvinen ja Kari Heikkinen laidoilla, saattoi olla Fleurykin) ja puolustuksessa Laksola - Jutila. Oli kova kenttä..., paperilla. Sitten tuli Nylander haki kiekon omasta päästä kierti pari kertaa Jyp:n oman maalin kiekon kanssa, veti coast-coastin jossa viimeisenä meni Laksolan ja Jutilan välistä ja vielä höynäytti Veskarinkin olisiko ollut Halmeen Jarin. Oli oikein kunnon old-school rannikoltarannikolle maali, volttilähdöllä. Ei ole montaa tuollaista sen jälkeen SM-liigassa nähty. Liekkö yhtään.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistetään pari lisää:

Petr Ton ja ne kuljetukset vauhdilla yli keskialueen ja yleensä pyrkimys ajaa keskeltä läpi suoraan vastustajien välistä. Ja ne Tonin pommit ylivoimalla vasemman pakin tontilta. Mahtava pelimies!

Mika Paanasen tolppakuti ratkaisevassa välierässä HPK:ta vastaan ja heti kohta Marko ”kyy” palon luikertelu (oliko Ponken ja Laurilan välistä) maalintekoon, josta kerho loppuotteluun... Hirveä muisto!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vino

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Arttu Jokisen poikittainen TPS:n Rokaman (muistaakseni) niskaan sen jälkeen kun Rokaman piti Artun mailasta kiinni eikä päästänyt tätä puolustamaan. No sen jälkeen oli täysi ralli päällä ja Arttu livahti jostain raosta turvallisemmille jäille. Arttu oli tunteita nostattava persoona ja ehkä joskus jopa liikanimensäkin väärtti.. En muista miten peli päättyi, mutta Artun ilmeen muistan kun TPS:n pakit vaihtopenkiltä lähtivät kohti..
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mika Paanasen tolppakuti ratkaisevassa välierässä HPK:ta vastaan ja heti kohta Marko ”kyy” palon luikertelu (oliko Ponken ja Laurilan välistä) maalintekoon, josta kerho loppuotteluun... Hirveä muisto!

Tähän muistoon liittyy itsellä vielä itkevä Marko Leinonen.

Harri Pesosen jatkoaikamaali ekassa finaalipelissä keväällä 2009 on jäänyt mieleen ikuisesti. Tarkki jäätyi tuttuun tyyliin ja jäi vain ihmettelemään paikoilleen ja Pesonen pisti kiekon vapaasti reppuun. Käsittämätön fiilis, kun huomasi, että nyt tulee maali, kun Tarkki vai istuu paikoillaan ja Harri (ainoana?) lähtee irtokiekkoon. Se meteli ja onni hallissa oli jotain ihan uskomatonta. Tuon kevään mestaruus ja matka siihen antoi kyllä itelleni etenkin henkisellä puolella ihan kauheasti jaksamista, kun tuntui, että muu maailma palaa about ympärillä.
Toki tuolta keväältä jäi mieleen myös sankarit Vara-RD ja Mystinen Taikuri.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Mika Paanasen tolppakuti ratkaisevassa välierässä HPK:ta vastaan ja heti kohta Marko ”kyy” palon luikertelu (oliko Ponken ja Laurilan välistä) maalintekoon, josta kerho loppuotteluun... Hirveä muisto!

Tämä ei unohdu koskaan. Aivan todella vahva muistojälki jäänyt itselle, aivan hirvittävä tapa tippua finaaleista.
 

J.S:P

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
94-95 kaudella JYP HT hävisi TPS:lle vieraissa 9-7. Michael Nylander taisi paukuttaa kovat tehot kyseisessä pelissä.

Eihän tuo olis ollut vielä semmoinen peli että JYP olis ollut jo häviöllä jotain 7-0? -joku peli kuitenkin mielestäni Turussa aikoinaan oli jossa oltiin ensin rajusti häviöllä, mutta tiukaksi lopulta meni.

Ja mitä tulee muisteluihin tuosta mökästä aikoinaan niin se todella oli hirveää, osansa varmaan silläkin että seisomapaikkoja silloin paljon enempi kun sieltähän se ääni lähtee.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän tuo olis ollut vielä semmoinen peli että JYP olis ollut jo häviöllä jotain 7-0? -joku peli kuitenkin mielestäni Turussa aikoinaan oli jossa oltiin ensin rajusti häviöllä, mutta tiukaksi lopulta meni.
Tästä tuli mieleen eräs ottelu 2000-luvun alusta, kun JYP oli tappiolla muistaakseni HPK:ta vastaan 8-0 tai 8-1 tms, mutta onnistui nousemaan 8-5 tilanteeseen, joka oli ottelun lopputulos. Chlubna pelasi tuolloin JYPissä ja jos en ihan väärin muista, niin nakutteli hattutempun tuohon otteluun. Hetken aikaa jopa tuli eläteltyä toiveita siitä, että ottelu ei edes pääty tappioon. Niin kovaa takaa-ajoa siinä viriteltiin.

Katsoin ottelua telkkarista, joten se saattoi olla myös vieraspeli. Jostain syystä tuo on jäänyt aika voimakkaasti mieleen, vaikka ei niin hirvittävän erikoinen tapahtuma ollutkaan.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Minulle nousi mieleen tuoreempi tapahtuma. Kotipeli Pelicansia vastaan, jossa Pihlman ja Yonkman saivat mielestäni kyseenalaiset 5+20 kumpainenkin puolen minuutin erolla toisiinsa. No siitä rankaisi Pelicans ja Leimu kolmella yv-maalilla, peli oli 1-4 ja tuntui että se oli siinä.

No eipä mitään vaan alkoi NättisTopi-show ja JYP kampesi itsensä tasoihin ja voittoon. Siinä oli sitä tunnelmaa, enkä muista että hetkeen ennen ja jälkeen sen olisi Hippoksella ollut niin tunnelmaa kuin siinä matsissa oli. Niin vuoristorataa oli. Vielä kun istuin lähellä vierasfaneja niin heidän pikkuhiljaa kasvava epätoivo lopputuloksen suhteen oli aika hauskaa seurata. :D
 
Suosikkijoukkue
Djurgårdens IF, IPV
Jostain 90-luvun esihistoriasta muistuu itselle se JYP:pin no smoking hockey team -vaihe, joka välillä tuntui vähintäänkin hauskan ristiriitaiselta. Itselläkin kun oli toisinaan silloisella logolla varustettu t-paita päällä koulun röökipaikalla käydessä. :D Viimeinen pisara niiden tuotteiden käytölle taisi lopulta olla se, kun itse Otto Janecky kuittaili siitä nimestä jotain, olikohan jossain kirjassa tai lehdessä, vodkakolansa ääreltä virnuillen. En siis ollut mikään JypHT fani, mutta perhetutut toivat just jotain lippistä ja t-paitaa tuliaisena useammankin kerran. Enkä muuten polta enää nykyään tupakkaa, että ehkäpä sitä joskus uskaltaisi vierailla Hippoksella pelissäkin. Vai vieläkö kansanvalistuskampanja on voimissaan?
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksittäisenä pelinä paras muisto on tietenkin neljäs finaali Oulussa 14.4.2009. Hyvänä kakkosena se peli missä ratkes nousu liigaan 17.2.1985 eli JyP HT - KalPa. Ja kolmantena CHL-mestaruus Växjössä 6.2.2018.
Ja yksittäisistä maaleista Mikko Viitasen jatkoaikamaali välierissä Jokereita vastaan 2012 oli melkein yhtä hyvä kuin Perrin jatkoaikamaali sitten finaaleissa. Ylivoimaisesti karmein muisto tietenkin se Marko Palon viimeisen semifinaalin jatkoaikamaali. Ikinä en ole hallista niin nopeasti poistunut ja saatoin puhua vähän rumia pelin jälkeen hallin ulkopuolellakin.
94-95 kaudella JYP HT hävisi TPS:lle vieraissa 9-7. Michael Nylander taisi paukuttaa kovat tehot kyseisessä pelissä.
Lätkäjuna reissu ja TPS teki kaikki 9 maaliaan ylivoimalla eli joka kerta kun alivoimalle jouduttiin niin omissa kolisi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minulle nousi mieleen tuoreempi tapahtuma. Kotipeli Pelicansia vastaan, jossa Pihlman ja Yonkman saivat mielestäni kyseenalaiset 5+20 kumpainenkin puolen minuutin erolla toisiinsa. No siitä rankaisi Pelicans ja Leimu kolmella yv-maalilla, peli oli 1-4 ja tuntui että se oli siinä.

No eipä mitään vaan alkoi NättisTopi-show ja JYP kampesi itsensä tasoihin ja voittoon. Siinä oli sitä tunnelmaa, enkä muista että hetkeen ennen ja jälkeen sen olisi Hippoksella ollut niin tunnelmaa kuin siinä matsissa oli. Niin vuoristorataa oli. Vielä kun istuin lähellä vierasfaneja niin heidän pikkuhiljaa kasvava epätoivo lopputuloksen suhteen oli aika hauskaa seurata. :D
Tuo matsi on edelleen mielessä ristiriitaisimpana pelinä mitä olen koskaan nähnyt. Ja se ristiriita siis koskee omia ajatuksia kyseisestä pelistä.

Leimun kolme maalia todella lyhyen ajan sisään vain pääsivät pahasti ihon alle. Ei se vain tunnu hyvältä, että vastustaja tekee maalinteon suhteen ennätyksiä JYPin verkkoon. Toisaalta toki oli todella hienoa kammeta tuosta pelistä voitto, mutta muistan että fiilikset eivät olleet täyttä juhlaa edes heti voiton jälkeen. Enkä oikeastaan tykkää muistella tuota peliä vieläkään. Todella erikoista kyllä, koska voittohan siitä kuitenkin otettiin.. En tiedä miten se niin pahasti ihon alle pääsi.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Tuo matsi on edelleen mielessä ristiriitaisimpana pelinä mitä olen koskaan nähnyt. Ja se ristiriita siis koskee omia ajatuksia kyseisestä pelistä.

Leimun kolme maalia todella lyhyen ajan sisään vain pääsivät pahasti ihon alle. Ei se vain tunnu hyvältä, että vastustaja tekee maalinteon suhteen ennätyksiä JYPin verkkoon. Toisaalta toki oli todella hienoa kammeta tuosta pelistä voitto, mutta muistan että fiilikset eivät olleet täyttä juhlaa edes heti voiton jälkeen. Enkä oikeastaan tykkää muistella tuota peliä vieläkään. Todella erikoista kyllä, koska voittohan siitä kuitenkin otettiin.. En tiedä miten se niin pahasti ihon alle pääsi.
Niinpä, se on jännä juttu että jos Leimu olisi vastaavan tehnyt jotain toista joukkuetta vastaan niin osaisi arvostaa sitä suoritusta enemmän (vaikka kyllä huippusuoritus tuo oli, ei siinä).

Tokkopa sitä olisi edes tullut jos ei tuomarit olisi olleet herkällä pillipäällä pelissä.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Muistan myös tuon 16-0 pelin hyvin. Oldrich Svoboda lähti maalilta vaihtoon, mutta otettiin myöhemmin takaisin. Taisi olla viimeinen peli ennen joulutaukoa.

Esko Nokelaista joka oli reippaan valmentaja haastateltiin ennen peliä maalinteko-ongelmista ja hän vastasi että maaleja alkaa tulemaan kuin liukuhihnalta. Oikeassa oli.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Tiedä onko näistä ihan ilmiöiksi asti, mutta muistan hyvin kun joskus hyvin kauan sitten Gary Yaremchuck, taisi olla Kookoon riveissä tuolloin, hiukan tulistui ja paiskoi käsipyyhkeet jäähyaitiosta kentälle. Ei iso juttu, mutta nuorelle klopille jäi mieleen.

Gudaksen legendaariset leikkaamista lähentelevät taklaukset muistan myös. Joskus tuli jäähyjä joskus ei. Sama mies ikävästi välillä kyykki myös ottaessaan taklauksia vastaan. Mutta kova oli pakki, oli se.

HPK:ta vastaan oli tiukkoja pelejä, olivat hiukan sikajengin maineessa aikoinaan. Oli Lartamaa, Henrikssonia ja Paloa ym.

Oijoijoi noita aikoja...silloin oli katsomossa tunnelma kohdillaan! Aikoinaan pahat isot pojat kuulemma myös kopioivat pääsylippuja seisomakatsomoon.

"Arvoisat katsojat seisomakatsomoissa, halli on tulossa täyteen. Olkaa hyvä ja tiivistäkää käytäviltä poispäin."
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä omani. Nämä 2 ovat olleet täällä jo esillä.

1. 16-0 Lahden reipasta vastaan

2. Nylanderin ’pyörin pari kertaa maalin ympäri ja harhautan sen jälkeen kaikki vastustajat’ -peli.

Mahtavaa sattumaa, että olin molemmissa peleissä paikan päällä.

Jupa
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Minulle nousi mieleen tuoreempi tapahtuma. Kotipeli Pelicansia vastaan, jossa Pihlman ja Yonkman saivat mielestäni kyseenalaiset 5+20 kumpainenkin puolen minuutin erolla toisiinsa. No siitä rankaisi Pelicans ja Leimu kolmella yv-maalilla, peli oli 1-4 ja tuntui että se oli siinä.
Muistelisin että Löfman lähti korkeasta mailasta ulos, ei Pihlman. Mutta Leimun suoritus kyllä jäi ihon alle, todentotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös