Boston Bruins (2.) – Carolina Hurricanes (WC1), Idän konferenssifinaalit

  • 24 532
  • 97

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Loppu hyvä meininki ääliöillä kun vastaan tuli joukkue jossai ei ollut aukkoja kuten aikaisemmissa sarjoissa. Ilahduttavaa että ykkönen heräsi oikeaan aikaan ja Pastallakin näyttäisi olevan tatsi kohillaan, mikäli puudutettulla hanskalla on aikaisemmin joutunut pelaamaan. Chara ja Wagner oli poissa, mutta toivottavasti finaaleihin ehtii tervehtymään tarpeeksi ainakin toinen, miksei molemmat. 4 ei ollut mielestäni entisensä Acciarin tulon myötä. Ihan hyvä taklaava grinderi kyseessä, mutta mielestäni turhan tehoton tuodakseen edgeä peleihin. Toivotaan että olen väärässä kuten olin Nordströminkin kohdalla, joka on yllättänyt positiivisesti liikkeellään ja gritillään.
Moore tuli laastaroimaan Charan poissaoloa ja kellotti vaivaiset 11minuuttia, joten siellä ilmeisesti kierrätettiin Krugia ja Grzelcykkiä(tästä etiäpäin totelkoon vaikka nimeä konsonantti)
No nollille jäivät joten eipä tarvetta Charalle, heko heko. Kyllähän monsteria kattelee mielellään tuomassa fyysisyyttä omaan päähän. Mikä hemmetti tää Clifton oikein on, mennyt ihan ohi milloin ja mistä tää kaveri on löydetty ruusteriin. Parantanut ihan saatanasti omaa peliään poffien edistyessä, ja muutamia näppäriä coast to coast soolojakin nähty.

Tällä kertaa ei tarvinut etes herätä yöllä kannustamaan vaan aamusta uusintana kyyläten ja vähän puolivillaista seuraamista varman voiton siintäessä päätössummerin soidessa. Ääliölauma neutralisoitiin aika tehokkaasti, olikohan vain yksi iso pyörityksen jakso mikä omaan silmään tarttui, mutta muuten maaginen Rask sai ääliöiden leuat rintaan ja osoitti suuruutensa jälleen kerran epäilijöille. Taisin postata molari on turvanamme ketjuun talven aikana statistiikka jossa Rask oli koko paskan ykkönen torjuntaprossassa tai jossain muussa kategoriassa all time.
Toivottavasti vire jatkuu finaaleihin eikä aseta itseensä liikaa odotuksia maagisen sarjan jäljiltä.

Eipä muuta kuin kulaukset viskiä illalla Bostonin ja kolmannelle finaalipaikalle tän vuosikymmenen aikana. Samalla Sweeneylle ansaitsemaansa suitsutusta kun ei kuunnellut ääliöiden dissausta vaan toteutti rebuildin lennosta varsin mallikkaasti. Ei siinä aina tarvi pamauttaa koko paskaa kappaleiksi, vaan pitää ne voittavat pelaajat corena ja korvaa sitten muut palaset parempaa huomista toivoen. Ei varmaan enää moni foorumilainenkaan veistele vitsejä jostain paskoista kaupoista....

Edit: Oli muuten hieno hetki kättelyissä, kun Carolinan koutsin Rod Brindamourin sanat Charalle kuului lähetykseen, jotain tyyliin " kunnioitan suuresti teikäläistä" ja onnittelut tulevaan koitokseen. Jos joku katsoi loppuun saakka ja sai taltioitua tämän kunnianosoituksen niin ketjuun ilmoittaen miten tämä nyt menikään
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Oho, en tajunnutkaan. Syytän jotain Instagram-tiliä josta tämän kirouksen bongasin, tai sitten näin unta.
Mä taisin tästä puhua jossain ketjussa, jäi itseltäkin tuo tajuamatta, vaikka Columbuksenkin sarjoja tiukasti seurasin.
 
Tässä tämä Rodin ja Zdenon kättely

#StanleyCup on NBC on Twitter
"Much respect for you," Brind'Amour told the 21-year veteran. "You can't keep doing this. Good for you. Good luck to you."
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Vakuuttavan vieraspelin myötä ääliöt kesälomalle. Tällä kertaa ykkösketju heilutti tahtipuikkoa hyödyntäen Slavinin sekä muun puolustuksen heikon pelin sekä Canesin maalilla koko sarjan ajan nähdyn ylipelaamisen. Raskille ehkä näiden kinkereiden ”helpoin” peli mutta kyllä tähänkin matsiin muutama kohokohtatorjunta mahtui.

Brindamour vaihtoi aiempien otteluiden yliaggressivisen karvaus- ja taklauspelin maltillisemmaksi nelospeliin. Muutos ei kuitenkasn toiminut ja tämä oli sarjan heikoin esitys heiltä. Lisääntyneen ajan ja tilan myötä Bruinsin taitopelaajilla oli selvästi aiempia pelejä enemmän mahdollisuuksia huseerata. Avausmaali jäi Canesilta tässäkin pelissä tekemättä ja taisivat pelata vain ykköspelissä puoli erää johtoasemassa. Hyvää kokemusta nuorelle joukkueelle kuitenkin. Oppimiskokemuksena hyödyllinen myös rookie-valmentajalle, sillä näytti että Brindamour ei pystynyt pelin ja erien sisällä tekemään oikeinmitään muutoksia. Aikalisiä tai muita keinoja joukkueen herättelyyn (maalivahdinvaihdot) ei käytetty tehokkaasti. Hyvä kausi kuitenkin Hurricanesilta ja ensi vuoden piirileikit sitten uuden kapteenin johdolla?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aika vaisu sarja esim. kahteen aikaisempaan Bostonin pelaamaan ottelusarjaan verrattuna. Harvoin sweepit nousevat klassikoiksi, mutta nyt yksikään matsi ei oikein noussut tämän kevään parhaiden pelien tasolle. Carolina väläytteli välillä, mutta ei saanut oikein yhtään ehjää 60-minuuttista aikaan. Tai no, niissä paremmissa matseissa heillä oli kyllä paikat voittaa, mutta Rask ja huono viimeistely olivat tiellä.

No, finaalissa tulee varmasti kovempaa vääntöä, kun Boston saa San Josen tai St. Louisin vastaansa.
 

Tornados

Jäsen
Bostonilta hieno ottelusarja. Viimeinen peli vaikutti lähinnä muodollisuudelta, sillä väsynyt (loukkaantumiset?) Carolina ei jaksanut enää antaa täyttä vastusta. Odottelin ottelusarjasta Carolinan yllätystä, mutta näytti siltä, että hienon kevään pelannut joukkue oli joutunut pelaamaan jo liikaa tiukkoja pelejä (runkosarja+pudotuspelit). Sikäli jännä tilanne, että toisen otteluparin tilanne on hyvin samankaltainen.

Olisiko siis niin, että pudotuspeleihin kamppailemaan joutuneet joukkueet saavat etua ensimmäisellä ottelukierroksella, mutta sitten tilanne kääntyykin pikkuhiljaa päälaelleen ja jäljelle jääneet suosikkijoukkueet ovat vahvoilla lopussa? Täytyypä seurata tuota toista ottelusarjaa ja vahvistaako se tätä teoriaa.

Raskia on paljon hehkutettu ja itse sain huomiota pitäessäni häntä ennakolta heikompana kuin Carolinan maalivahteja. Pelit kyllä osoittivat, että olin väärässä ainakin Mrazekin osalta (toisaalta olisin itse kyllä peluuttanutkin alusta asti McElhinneyta). McElhinney oli kyllä mielestäni aivan hyvä ja varman oloinen maalillaan. Rask parantaa otteitaan kohonneen itseluottamuksenkin myötä, mutta itse en vieläkään ole täysin vakuuttunut otteista edes pudotuspeleissä. Mielestäni päästetyt maalit ovat usein olleet helpohkoja ja usein Raskilla on ollut myös tuuria puolellaan (esimerkiksi tolppien myötä). Kehoittaisin lottoamaan, mutta lienee turhaa noilla palkoilla :). Sen verran luotto on kyllä noussut, että Jonesia vastaan uskoisin olevan vahvoilla. Conn Smythe lienee myös tulossa Raskille kun yksikään kenttäpelaaja ei ole sillä lailla erottunut joukosta.

Sikäli olin kuitenkin oikeassa, että en uskonut maalivahtien vaan kenttäpelin ratkaisevan tämän ottelusarjan. Näin mielestäni kävikin, sillä Boston oli tältä osin ylivoimainen ja tuskin kukaan maalivahti olisi pystynyt pelastamaan Carolinaa. Ylivoimapeli ja vastahyökkäykset toimivat Bostonin tehokkaina aseina ja ratkaisivat ottelusarjan. Bostonin kannalta on hienoa, että vaikka ykkösketju pysyi kolmessa ensimmäisessä ottelussa kurissa, niin joukkueesta löytyi paljon muita ratkaisijoita.

Carolinalle ottelusarja oli varmasti paha pettymys. Toisaalta menetys varmaan pääsi yllättämään joukkueen ja voitonnälkää eikä voittamisen kulttuuria ei enää ollut riittävästi näihin peleihin. Carolinan taktiikka taklata rajusti vieraspeleissä epäonnistui mielestäni pahasti. Boston pystyi yllättävänkin hyvin pitämään keskittymisen oleellisissa asioissa (tuossa se voittamisen kulttuuri varmaan näkyy) ja yllättäen pahimpiin ylilyönteihin syyllistyi Carolinan kapteeni Justin Williams. Taklaustaktiikka tuotti myös ylivoimia Bostonille ja ne joukkue hyödynsi murskaavalla tehokkuudella (ja tämä olikin odotettavissa).

Hieman olen myös pettynyt Ahon ja Teräväisen panokseen. Etenkin loppua kohti he alkoivat olla melko näkymättömiä kentällä. Vaikka Aho pääsikin kohtuullisesti tehoille, mielestäni hänkin pelasi paremmin aiemmissa ottelusarjoissa. Mäenalanen teki perustyötä nelosketjussa pelaamaan päästessään, mutta ei pystynyt tuomaan uutta energiaa joukkueeseen. Kohonnut peliaika viimeisessä pelissä kertonee enemmän muiden väsymyksestä kuin huikeista otteista.

Molempien joukkueiden on kuitenkin hyvä jatkaa tästä. Bostonin loppuotteluihin ja Carolinan ensi kauteen. Carolinan tulisi pyrkiä menestykseen jo runkosarjassa, sillä ainakin tämän kauden perusteella kotietu olisi joukkueelle vahva valttikortti pudotuspeleissä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vahvaa on kyllä Bruinsin tekeminen. Edellisissä ottelusarjoissa noustiin sarjassa vaikeista tilanteista voittoon. Nyt sitten oli koko ottelusarja hyvin hallussa, vaikka pelien sisällä vaikeita hetkiä tulikin. Positiivinen kasvutarina. Tuossa kun vielä Särjet ja Nuotit väsyttävät toisiaan muutaman ottelun niin hyvistä asetelmista päästään Bostonissa finaaleihin. Nyt vain on se haaste säilyttää pelituntuma välipäivien ajan, että saavat hyvän startin sarjaan. Johan tuolla edellä on "lakaisukirouksesta" ehditty mainitakin. Vaikka joukkueessa yksi rotta pelaakin, niin olisihan se siitä huolimatta hienoa jos Tuukka Time päättyisi Cupin (ja Conn Smythen?) nosteluun.

Samalla Sweeneylle ansaitsemaansa suitsutusta kun ei kuunnellut ääliöiden dissausta vaan toteutti rebuildin lennosta varsin mallikkaasti. Ei siinä aina tarvi pamauttaa koko paskaa kappaleiksi, vaan pitää ne voittavat pelaajat corena ja korvaa sitten muut palaset parempaa huomista toivoen. Ei varmaan enää moni foorumilainenkaan veistele vitsejä jostain paskoista kaupoista....
Kyllä! Kolmas finaaliesiintyminen samoilla avainpelaajilla ja eipähän tuossa ole tarvinnut mitään vuosien tankkaamista ja draftin ykköspickejä. Toivoisi että näitä näkisi useamminkin, eikä aina menisi niin puhtaasti tankkauksen kautta nämä menestystarinat.
 

Knap

Jäsen
Huhhuh. Ensimmäinen ottelun jälkeenkin pelotti hieman, Canes oli hallinnut kenttätapahtumia aika kivasti. Mutta oikeastaan se G2 oli jo henkilökohtaisesti melko käänteentekevä, Carolina oli niin vastaantulija. Tämä ottelusarja nyt viimeistään osoittanut, mikä neljänkentän dynamo Bruins on, yhdenkentän joukkueen voinee vihdoin haudata? Tämän lisäksi Tuukka Smythe maalissa ei ole tähän mennessä hävinnyt yhellekkään virkaveljelleen (nostan Anderseninkin ohi), vaikka kovasti täällä maalailtiin kumpaakin Carolinan maalivahtia paremmaksi kuin Raskia. Kumpikaan niistähän ei ensi kaudella ykkösveskari ole.

Toivon, että tulee St. Louis vastaan. Binnington on näyttänyt olevansa peruskuolevainen, toki sitä myös Jones olisi särjissä. San Josessa pelottaa vaan tuo Thornton, jos hälle ei nyt cupia tulisi, jos siis finaaliin pääsisi, niin ihmettelisin. Kyllähän nyt jääkiekkojumalia on. Perkele pelottaisi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tämän lisäksi Tuukka Smythe maalissa ei ole tähän mennessä hävinnyt yhellekkään virkaveljelleen (nostan Anderseninkin ohi), vaikka kovasti täällä maalailtiin kumpaakin Carolinan maalivahtia paremmaksi kuin Raskia. Kumpikaan niistähän ei ensi kaudella ykkösveskari ole.

No kovasti ja kovasti, enemmänkin täällä tartuttiin yhden kirjoittajan mielipiteeseen. Mutta kenellekään ei varmasti jäänyt näiden neljän pelin osalta epäselvyyttä, kumpi joukkue voitti maalivahtitaiston. Playoffit menivät kuten runkosarjakin Carolinan maalivahtien osalta. Mac selvästi tasaisempi, Mrazek taas ajoittain todella hyvä ja ajoittain kaukana hyvästä. Kaksi täysin erilaista maalivahtia pelasi kuitenkin Carolinan 10 vuoden tauon jälkeen playoffeihin. Toisaalta tämäkään kausi ei lopulta ratkaissut Carolinan maalivahtikysymystä. Ja vaikka se ei olisi sarjaa kääntänytkään, niin minusta olisi pitänyt jatkaa Mac maalilla Isles-sarjan jälkeenkin.

Yli- ja alivoimaa ei turhaan kutsuta erikoistilanteiksi, niillä on helppo voittaa/hävitä ottelu. Boston voitti tuon taiston täysin ja Carolina hävisi, ei pelkästään Bruins-sarjassa, vaan koko playoffien ajalta. Iso ongelma.

Carolina pelasi joulukuun lopulta lähtien koko ajan "ei saa hävitä yhtäkään peliä"-moodissa. En ole asiantuntija, mutta veikkaan että myös henkinen väsymys iski playoffien aikana. Ja siltähän otteetkin näyttivät. Carolina oli parhaimmillaan Washingtonia vastaan, Isles-sarjassa ajoittain ja Bostonia vastaan ei oikeastaan ollenkaan. Boston on toki myös erittäin hyvä joukkue, ja omaa edellytykset hoitaa kotiin koko homman. Mutta jäi sellainen fiilis, että Caps oli kevään vastustajista se vaarallisin.

Onnittelut Bruins-kannattajille. Vanhana Whales-kannattajana en tietenkään toivo menestystä ;)
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Harmi, että Canesilta loppui virta, symppisjengi kuitenkin. Boston pääsi aivan liian helpolla ja Carolina oli valovuoden päässä esim. Capitals sarjan tasosta.

Mahti-Tuukasta huolimatta toivon Bostonin häviötä finaaleissa, tulee kumpi tahansa vastaan.
 

Tornados

Jäsen
No kovasti ja kovasti, enemmänkin täällä tartuttiin yhden kirjoittajan mielipiteeseen. Mutta kenellekään ei varmasti jäänyt näiden neljän pelin osalta epäselvyyttä, kumpi joukkue voitti maalivahtitaiston. Playoffit menivät kuten runkosarjakin Carolinan maalivahtien osalta. Mac selvästi tasaisempi, Mrazek taas ajoittain todella hyvä ja ajoittain kaukana hyvästä. Kaksi täysin erilaista maalivahtia pelasi kuitenkin Carolinan 10 vuoden tauon jälkeen playoffeihin. Toisaalta tämäkään kausi ei lopulta ratkaissut Carolinan maalivahtikysymystä. Ja vaikka se ei olisi sarjaa kääntänytkään, niin minusta olisi pitänyt jatkaa Mac maalilla Isles-sarjan jälkeenkin.

Yli- ja alivoimaa ei turhaan kutsuta erikoistilanteiksi, niillä on helppo voittaa/hävitä ottelu. Boston voitti tuon taiston täysin ja Carolina hävisi, ei pelkästään Bruins-sarjassa, vaan koko playoffien ajalta. Iso ongelma.

Carolina pelasi joulukuun lopulta lähtien koko ajan "ei saa hävitä yhtäkään peliä"-moodissa. En ole asiantuntija, mutta veikkaan että myös henkinen väsymys iski playoffien aikana. Ja siltähän otteetkin näyttivät. Carolina oli parhaimmillaan Washingtonia vastaan, Isles-sarjassa ajoittain ja Bostonia vastaan ei oikeastaan ollenkaan. Boston on toki myös erittäin hyvä joukkue, ja omaa edellytykset hoitaa kotiin koko homman. Mutta jäi sellainen fiilis, että Caps oli kevään vastustajista se vaarallisin.

Onnittelut Bruins-kannattajille. Vanhana Whales-kannattajana en tietenkään toivo menestystä ;)

Koska itse olin tuo joka piti Carolinan maalivahteja Raskia parempana, niin haluaisin kuitenkin korostaa että näkemykseni mukaan ero ei ollut suuri. Lisäksi ennakkoarviossani en uskonut maalivahtipelin ratkaisevan ottelusarjaa (niin kuin ei mielestäni käynytkään). Kyllähän se oli enemmän @Knap joka halusi maalivahtinäkemyksen eroa korostaa.
 
Koska itse olin tuo joka piti Carolinan maalivahteja Raskia parempana, niin haluaisin kuitenkin korostaa että näkemykseni mukaan ero ei ollut suuri. Lisäksi ennakkoarviossani en uskonut maalivahtipelin ratkaisevan ottelusarjaa (niin kuin ei mielestäni käynytkään). Kyllähän se oli enemmän @Knap joka halusi maalivahtinäkemyksen eroa korostaa.

Kyllä se maalivahtipeli siinä mielessä sarjan ratkaisi, että vielä olisi pelejä pelattavana, jos ne olisivat olleet molemmilla joukkueilla samalla tasolla. Bruins toki ollut parempi, mutta vielä olisi Carolinalla mahdollisuus nostaa tasoaan. Edes McElhinney eivät olleet kovin lähelle samalla tasolla keskenään. Taas toki vaikea verrata, kun niin pieni otanta toisella. En ymmärtänyt, miten sait ne ennen sarjaa niin päin kuin sait, mutta en myöskään ymmärrä, miten vaikeaa se on myöntää, että arvio oli ihan pielessä. Kuten tuossa yllä sanottu, niin tuota se on ollut Carolinan maalivahdeilla koko kauden ja Mrazekilla koko uran oikeastaan. Välillä loistava, seuraavana päivänä sinne menee rantapallotkin sisään. Eikä se kauhean varmalta tunnu ikinä. McElhinney on syystä ikuinen kakkonen. Luotettava, mutta taso ei vaan riittävä ykköseksi.
 

Tornados

Jäsen
Kyllä se maalivahtipeli siinä mielessä sarjan ratkaisi, että vielä olisi pelejä pelattavana, jos ne olisivat olleet molemmilla joukkueilla samalla tasolla. Bruins toki ollut parempi, mutta vielä olisi Carolinalla mahdollisuus nostaa tasoaan. Edes McElhinney eivät olleet kovin lähelle samalla tasolla keskenään. Taas toki vaikea verrata, kun niin pieni otanta toisella. En ymmärtänyt, miten sait ne ennen sarjaa niin päin kuin sait, mutta en myöskään ymmärrä, miten vaikeaa se on myöntää, että arvio oli ihan pielessä. Kuten tuossa yllä sanottu, niin tuota se on ollut Carolinan maalivahdeilla koko kauden ja Mrazekilla koko uran oikeastaan. Välillä loistava, seuraavana päivänä sinne menee rantapallotkin sisään. Eikä se kauhean varmalta tunnu ikinä. McElhinney on syystä ikuinen kakkonen. Luotettava, mutta taso ei vaan riittävä ykköseksi.

Minusta reilumpaa olisi haukkua koko ennakkoani. Mielestäni eniten väärässä olin kenttäpelin hallinnan suhteen ja se peilautui jonkin verran myös maalivahtipeliin.

Ei se ennakko kuitenkaan mielestäni ihan turha ollut, vaan siinä oli paljon myös toteutuneita asioita.

Maalivahtiasiaa en korostanut (etenkin kun olisin halunnut peluuttaa McElhinneyta). Sillä kuka on ykkösmaalivahti ensi kaudella ei ole nähdäkseni mitään tekemistä maalivahtien kyvykkyyden kanssa tässä ottelusarjassa.

Lisäksi maalivahtien erot ovat sen verran pieniä, että kannattaa muistaa satunnaisuuden ja joukkueen merkitys maalivahtien torjuntoihin.

Lähes ainahan sitä voittavaa maalivahtia pidetään parempana ja hänellä on paremmat statsit.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Harmi, että Canesilta loppui virta, symppisjengi kuitenkin. Boston pääsi aivan liian helpolla ja Carolina oli valovuoden päässä esim. Capitals sarjan tasosta.

Mahti-Tuukasta huolimatta toivon Bostonin häviötä finaaleissa, tulee kumpi tahansa vastaan.
Samaa itsekin katsoin, että Canesin taso laski ja Boston piti yllään pelinsä. Ei tietenkään mitään pois Bostonilta, he ansaitsivat sweepin ja nyt mahdollisuuden pelata finaalissa. Odotan vain finaaleja kun vastaan luistelee shutdown joukkue(et), joilla puolustus on tiiviimpi viisikkona eikä anneta mahdollisuutta nopeisiin hyökkäyksiin ja joudut grindaamaan päätykiekkopelin ja kulmavääntöjen kautta maalipaikoille.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Samaa itsekin katsoin, että Canesin taso laski ja Boston piti yllään pelinsä. Ei tietenkään mitään pois Bostonilta, he ansaitsivat sweepin ja nyt mahdollisuuden pelata finaalissa. Odotan vain finaaleja kun vastaan luistelee shutdown joukkue(et), joilla puolustus on tiiviimpi viisikkona eikä anneta mahdollisuutta nopeisiin hyökkäyksiin ja joudut grindaamaan päätykiekkopelin ja kulmavääntöjen kautta maalipaikoille.
Neutraalin katsojan silmin Bruins vaikuttaa kaikista vahvimmalta joukkueelta, eikä pelkästään viime sarjan sweeppauksen osalta. Jokaiselta osa-alueelta löytyy erinomaista osaamista, kokonaisuutena enemmän kuin keltään jäljellä olevalta joukkueelta eikä tietenkään vähiten sen takia, että Tuukka on nostanut tasoaan runkosarjasta hurjasti(?).

4-0 tähän paikkaan voi tietysti koitua haasteeksikin jos toinen sarja venyy pitkäksi.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
4-0 tähän paikkaan voi tietysti koitua haasteeksikin jos toinen sarja venyy pitkäksi.

Se tässä vähän pelottaa, jos ensimmäinen finaali tosiaan pelataan vasta 27. päivä riippumatta toisen sarjan loppumisesta.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Koska itse olin tuo joka piti Carolinan maalivahteja Raskia parempana, niin haluaisin kuitenkin korostaa että näkemykseni mukaan ero ei ollut suuri. Lisäksi ennakkoarviossani en uskonut maalivahtipelin ratkaisevan ottelusarjaa (niin kuin ei mielestäni käynytkään). Kyllähän se oli enemmän @Knap joka halusi maalivahtinäkemyksen eroa korostaa.
Ennakkoon toi arvio oli jo vähä watta fak, mutta sarjan päätyttyä pitäs jo tunnustaa faktat että sarja vois olla toisin päin veskat vaihdettuna. Okei, toi ehkä liiottelua, mutta olihan Rask 100-0 parempi ku ääliöiden veskat. Pakko sunki jo tunnustaa faktat että Rask on hall of fame veska ansaitusti sen kentällä osoittaen ja nuo ääliöiden virkaveljet eivät voi kuin unelmoida kyseisestä kunniasta. Ei mulla vaan mene jakeluun sarjan jälkeen tommoset väittämät etteikö verkoissa olisi ollut ihan saatanan iso ero. STL Binnyyn näitä saman tason vertauksia voisin vielä käsittää. Sori jos hyökkäävä viesti mutta reality checkin paikka.
 

Tornados

Jäsen
Ennakkoon toi arvio oli jo vähä watta fak, mutta sarjan päätyttyä pitäs jo tunnustaa faktat että sarja vois olla toisin päin veskat vaihdettuna. Okei, toi ehkä liiottelua, mutta olihan Rask 100-0 parempi ku ääliöiden veskat. Pakko sunki jo tunnustaa faktat että Rask on hall of fame veska ansaitusti sen kentällä osoittaen ja nuo ääliöiden virkaveljet eivät voi kuin unelmoida kyseisestä kunniasta. Ei mulla vaan mene jakeluun sarjan jälkeen tommoset väittämät etteikö verkoissa olisi ollut ihan saatanan iso ero. STL Binnyyn näitä saman tason vertauksia voisin vielä käsittää. Sori jos hyökkäävä viesti mutta reality checkin paikka.

Niin veikkasin myös Carolinaa voittajaksi ottelusarjassa 4-1, mutta se ei tunnu ketään haittaavan. Sen sijaan erehdyin sivulauseessa kritisoimaan Raskia, niin tämä on ollut loukkaavaa käytöstä. Minä teen arvioissani virheitä jatkossakin, enkä aio tulla tänne tunnustumaan jokaista virhettä jälkikäteen.

Lisäksi tein selväksi, että minustakin Rask on meriiteissään selvästi edellä Carolinan maalivahtikaksikkoa, joten millään hall of famella ei ole mitään merkitystä vaan oli kyse yhdestä ottelusarjasta. Minusta maalivahteja teilataan ja nostetaan puolijumaliksi aika kevein perustein, Rask on hyötynyt tolpista jo ainakin 6-7 kertaa tämän vuoden pudotuspeleissä. On aika pienestä kiinni, ovatko nuo maaleja vai lasketaanko ne torjunnoiksi. Lisäksi muihin joukkueisiin verrattuna Bostonin joukkue ei ole juurikaan päästänyt vastustajaa vapaisiin avopaikkoihin.

Jotta keskustelua ei kuitenkaan tarvi tältä osin jatkaa, niin tunnustan syntini. Epäilin Raskin hyvyyttä kyseisessä ottelusarjassa. Pyydän anteeksi kaikilta asianosaisilta!
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Jotenkin itseä aina huvittaa nämä tolppavedoista valittelut, kun puhutaan maalivahtien pelaamisesta. Sehän ei ole sattumaa, yleensä nimenomaan parempia maalivahteja yhdistävä tekijä, että tolpat pelastaa maalilta. Tämähän johtuu ihan vain siitä, että maalivahti pelaa tilaanteen oikein sijoittumalla ja tulemalla vastaan, jolloin tilaa kiekolle ei jää ja veto osuu tolppaan.

Samasta syystähän huippumaalivahtien jokainen torjunta ei näytä gamesaverilta, vaan nimenomaan oikeasta pelinluvusta ja sijoittumisesta johtuen vedot/torjunnat näyttävät helpoilta ja vaarattomilta.
 

Ferris

Jäsen
Jotenkin itseä aina huvittaa nämä tolppavedoista valittelut, kun puhutaan maalivahtien pelaamisesta. Sehän ei ole sattumaa, yleensä nimenomaan parempia maalivahteja yhdistävä tekijä, että tolpat pelastaa maalilta. Tämähän johtuu ihan vain siitä, että maalivahti pelaa tilaanteen oikein sijoittumalla ja tulemalla vastaan, jolloin tilaa kiekolle ei jää ja veto osuu tolppaan.

Samasta syystähän huippumaalivahtien jokainen torjunta ei näytä gamesaverilta, vaan nimenomaan oikeasta pelinluvusta ja sijoittumisesta johtuen vedot/torjunnat näyttävät helpoilta ja vaarattomilta.

Braden Holtby on tästä mielestäni loistava esimerkki. Itselleni ainakin on jäänyt sellainen mielikuva, että Holtby on keskimääräistä harvemmin top10-torjuntakoosteissa juurikin sen takia että pelinsä on niin kliinistä pelinkuvun ja sijoittumisen suhteen kun on ns. kuumana. Vastaavasti sitten kun ei homma pelaa niin menee luvattoman helponoloisia maaleja kun sijoittuminen ja pelinluku eivät toimi. Holtby itse on monesti sanonut, että jos joutuu venyttämään ns gamesaverin, niin se usein johtuu omasta virheestä pelinluvun, torjunnan tai sijoittumisen suhteen eli on veskarin itseaiheuttamaa.

Ottelusarjan tulokseen sinällään tyytyväinen, vaikkakin olisin toivonut Bluesin nujertavan juurikin Jerksit finaaleissa.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt vasta ehdin katoo 4. pelin. Canesit hävisi liikaa kaksinkamppailuja ja bruinsit luki hyvin canesin peliä pois. Kun vahvuudet on vauhtikiekko ja hyökkäyspään mylläkät, niin vahvuuksilla ei tarvinnut juurikaan pelata. Bruinsit sai Carolinan näyttämään väsyneeltä.

Oli huoattavasti odotusarvoja heikompi sarja, jun BoJ suorastaan suli. Ja taisi valmentajien pokerissa BrindAmour ottaa kunnolla kuokkaan. Mitään vastalääkeitä ei keksinyt 4 pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös