NHL Entry Draft 2019

  • 571 242
  • 2 111

ijuka

Jäsen
Noh, tämä nyt on taas niin kärjistystä, että ei jaksa oikein innostua. Kyllä, suurin osa aikaisemmista ykkösvarauksista on ollut valmiimpia, mutta he ovat olleet myös selvästi valmiimpia fyysisesti. Mutta on siellä ollut TOP5-varauksissa aiemminkin näitä pieniä miehiä, jotka eivät pärjää fyysisesti tässä vaiheessa miehiä vastaan. Siihen on syynsä, miksi Marner, Barzal (oletko muuten nähnyt, kuinka hyvin hän suojasi kiekkoa ennen draftia) jne. pelasivat vuoden varauksensa jälkeen muualla. Tämä koko keskustelu tuntuu siltä, että siellä joku muutaman matsin miesten MM-kisoissa Hughesia nähnyt koittaa uskotella, että tässä oltaisiin jotain Porscheksi naamioitua Ladaa hankkimassa.

Eli ei kyllä kuumota yhtään. Tai jos kuumottaa, niin nämä pariin hassuun matsiin vailla kontekstia perustuvat kärjistykset.
Miksi oletat että kaikki mielipiteet perustuvat "pariin hassuun matsiin"? Näitä on kuitenkin ainakin itselläni tullut tällä kaudella yli 20 katsottua, taitaa olla jo yli 25:n. Ei näitä katselukertoja loputtomasti tarvita, sanoisin että noin ensimmäisten 3:n tai 4:n pelin jälkeen minulla on ollut aika hyvä idea hänestä pelaajana, ja olen vain hakenut tiettyihin aspekteihin varmistusta. Eräs on juuri tämä luistelu, sillä monia hehkutettuja asioita en ole juurikaan nähnyt - varsinkaan ketteryyttä ja pienessä tilassa puikkelehtimista. Lisäksi, koska Hughes on pelannut vain höntsälätkää junnuja vastaan, nämä ovat ne ainoat merkitykselliset matsit joita voi tarkastella. Eli:

1. alle 18-vuotiaiden maajoukkueet. Näitä esim. Toni Rajala dominoi junioripelityylillä ja luistelulla, aivan kuin Hugheskin.
2. USHL, USNTDP-tiimin kanssa, jolla maaliero 2:1. Nämä niitä kovia matseja ovatkin, mutta näin dominoivassa tiimissä pelaaminen antaa taatusti vääristyneen kuvan.
3. NCAA, jotka ovat NCAA-tiimeille höntsää eivätkä ota niitä tosissaan.
4. Alle 20-vuotiaiden kisat. Ehkä MM-kisojen lisäksi korkealaatuisinta, mutta kuitenkin junnuja.

Eniten on siis kiinnostanut, miten Hughes pärjää kun vastassa on vähän haastavampaa vastusta. Ja tuo pelin ulkopuolella pyöriminen sekä jatkuva luistelu - usein näennäisen päämäärättömästi - on herättänyt huomioni näissä kisoissa. Myös se, että kestää kovin kauan reagoida yllättäviin tapahtumiin, ja kaartaa esim. pitkään ja kaukaa sen sijaan että pysäyttäisi ja kiihdyttäisi. Räjähtävyyden puutteesta onkin ollut puhetta, sekin on pistänyt silmään, sillä räjähtävyys paikaltaan ei vaikuta kovinkaan kummoiselta. Toki jos Hughes on koko ajan liikkeessä, niin silloin se hyvältä näyttää. Mutta yleensä pohjoisamerikkalaisilta huippuluistelijoilta näkee jo start&stop pelaamista, nehän pelaa sitä pikkujunnuista asti. Hughesilta en ole nähnyt sitä ikinä vaikka NHL:ssä juuri näin pelataan.

Laitan tähän vielä. Joskus juuri kulmissa olen nähnyt Hughesin tekevän näitä äkkinäisiä pysähdyksiä, mutta ei tosiaan kovin nopeasti ole kiihdyttänyt vastakkaiseen suuntaan vaan vauhti on käytännössä pysähtynyt siihen. Jos näin osaa tehdä, niin olen onnistunut jokaisen kerran kun hän näin on tehnyt missaamaan. Yleensä pelaajat eivät tällaista kuitenkaan tee vain joissain otteluissa.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En tiedä miten hyvin Barzal suojasi kiekkoa, mutta olen siis samaa mieltä, että Hughesista tulee varmaan samanlainen pelimies kun näistä. Mutta se, miksi heitä ei otettu 1-2 vuoroilla, on juurikin siksi, että molemmat vaativat vielä marinoitumista. Tai ainakin itse näen sen näen. En minä kovin yllättynyt ole, jos Hughes ensi kaudella kuitenkin änäriin murtautuu. Aika uskomattomia askelia nämä junnut ottavat välillä lyhyessä ajassa.
Barzal on mielenkiintoinen kaveri verrokiksi, eikä vähiten siksi, että pelityyleissä on selvästi yhtäläisyyksiä Hughesin kanssa. Mutta jos nyt oikein muistan, niin Barzalista puhuttiin jossain kohtaa jopa samassa lauseessa McDavidin kanssa ja häntä pidettiin mahdollisena TOP5-varauksena. En muista, minkä takia hän sitten putosi ennen draftia ekan kierroksen puoliväliin.

Sportsnetin jutussa oli tällainen maininta:
"Barzal was selected by Seattle with the number one pick of the 2012 WHL Bantam Draft. The play-maker from Coquitlam, B.C., was often mentioned in the same breath as top prospect and OHL star Connor McDavid. Two years later Barzal’s name is still in the top 10, though much less prominent in what has become the “McDavid Draft,” despite the fact that he turned in an excellent rookie year in Seattle last season, scoring 14 goals to go with 40 assists in 59 games.

For Barzal, it really doesn’t matter. “I want to be a high pick this year, but I’m not paying too much attention to it,” he says. “I mean, if some guy’s got me 17 or 16 it’s not going to really faze me. Maybe that motivates me a little more but I don’t check it too much.”

Most of the media scouts covering the draft are located in the East, in places like Toronto or New York, and may pay less attention to the teams playing in the WHL. “It is what it is,” Barzal says. “I know at the end of the day that if you’re playing good hockey out here somebody’s going to recognize."
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Dahlinia pidettiin kuitenkin varmana NHL:ssä aloittajana jo lähes siitä asti, kun hehkutus alkoi. MacKinnonin arkkivihollinen taisi kuitenkin olla lähes loppuun asti Seth Jones, eikä Barkov? Eikös tuo tullut aika yllätyksenä, että Barkov otettiin tokana. Ja ainakin rapakon takana MacKinnonia on pidetty koko uran ajalta parempana kuin Barkovia. Ja pidetään edelleen. Kane & Turris ja RNH & Landy ei hajua, kun en ollut näistä sillon kärryillä, niin uskon kun sanot.

Kyllä ennen draftia keskustelu oli hyvin samankaltaista kuin nyt, toki Barkovia ei pidetty todennäköisenä 2. varauksena juuri sen takia, ettei potentiaalia nähty (kuten Kakon kohdalla) ja vastaavasti MacKinnonia vähäteltiin näyttöjen perusteella tai sen mystisen korkean potentiaalin takia. Toki MacKinnon oli tuolloin mielestäni valmiimpi pelaaja kuin Hughes on nyt.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
MacKinnonin arkkivihollinen taisi kuitenkin olla lähes loppuun asti Seth Jones, eikä Barkov?
Seth Jones oli tosiaan se jonka oletettiin menevän ekana. Muistan sen siitä kun kovasti selittelin että varmasti Colorado ottaa pojan kun hän oli tavallaan oman kylän poikia ja musta jenkki. Mutta Coloradon tuleva valkku Patrick Roy sitten vakuutti Joe Sakicin siitä että MacKinnon on oikea valinta kun oli poikaa nähnyt niin paljon kun oli (muistaakseni) valmentanut samassa sarjassa. Eli kyllä ne NHL-jengit sitten tarvittaessa sivuttaa vaikka tämmöset "oman kylän" stoorit ja draftaa sen parhaaksi katsomansa pelaajan. Olin siis täysin väärässä kun luulin että Jones saa etua siitä missä on syntynyt ja siksi muistan tämän tapauksen hyvin. :D
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pakko puuttua tähän. Mathew Barzal on kanukki. Ei jenkki. Iso ero. Meneppä sanomaan kanadalaista jenkiksi, niin saa turpaansa. Aivan sama asia kun suomalaista haukkuisi hurriksi.
Minä rupesin miettimään, että olikohan se sittenkään jenkki, mutta totesin mielessä että ei kukaan korjannut niin varmaan on. Hups. No, kiitoksia huomautuksesta.
 

Ralph

Jäsen
Pakko puuttua tähän. Aivan sama asia kun suomalaista haukkuisi hurriksi.
Pakko puuttua tähän. Wikipedian mukaan suomalaisista noin 300 000 on hurreja, joten jos oikeaa henkilöä hurriksi haukut, voit saada vastaukseksi "niin olen". Varsinkin Helsingin, Vaasan ja Turun seuduilla.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jos muuten kiinnostaa kuunnella draft-höpinöitä, niin NHL.comin NHL Draft Class on ihan jees podcast. Morreale ja Kimelman eivät ole itse mitään maailman kaksisimpia draft-asiantuntijoita, vaikka välillä kirjoittavatkin omia mock draftejaan, mutta vierailla on ihan pätevää sanottavaa. Toki siellä näkyy pohjoisamerikkalaisten näkökulma, mutta yhden jakson vieraana on esim. Göran Stubb. Toivottavasti saavat Kakostakin – tai suomalaisesta liigasta – jossain vaiheessa vielä oman jaksonsa. Uusimman jakson vieraana oli jenkkien U18-joukkueen valmentaja John Wroblewski.
 

sakkr

Jäsen
Kannattaa muistaa Hughesia ja Matthewsia verratessa se, että Matthews on ”loppuvuoden poika”, eli meni änäriin vuotta vanhempana ja valmiimpana kuin Hughes.
 

ijuka

Jäsen
Suuri ero kyllä siinä miten pelaavat. Hughes tuntuu pelaavan aivan päämäärättömästi, kiertelee ja kaartelee ja saa kiekon jos sattuu olemaan menossa siellä mihin on hyvä syöttää, joka näyttää aika satunnaiselta. Kakko taas tuntuu sijoittuvan koko ajan hyvin, ja nimenomaa ei kaartele ja kiertelee vaan menee sinne missä on hyvä olla. Monta kertaa tässäkin pelissä on ollut tilanteita, joissa Kakko on ollut aivan vapaana syöttöä vastaanottamaan, mutta Suomalaiset ei oo nähnyt. Kun keskityin tähän Hughesilla, niin aika usein on jossain syöttölinjojen ulkopuolella, aka pelin ulkopuolella.
 

Nick Neim

Jäsen
Vanhan toistoahan tämä, mutta tosiaan, varaa Devils sitten miten tahansa, niin Rangersissa ollaan kyllä pöksyt aaaivan märkänä. Joko sieltä tipahtaa näin juuri ennen draftia aivan älyttömässä iskussa oleva suomalaisteini joka on todennäköisesti heti ensi kaudesta lähtien kärkikenttien mies, tai sitten pitkään hehkutettu Hughes, johon ei pitänyt olla mitään saumaa. Ei yhtään mitään saumaa.
 

Ralph

Jäsen
Tuota fyysistä takamatkaa ei yhdessä eikä kahdessakaan kesässä oteta kiinni jos koskaan. Hughes on kääpiö miesten peleihin, toisensanoen heiveröinen.
Joo, onhan tuo 18-vuotias pelaaja pelannut urallaan jo peräti neljä miesten peliä, joten toivo on menetetty Hughesin kohdalla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tuota fyysistä takamatkaa ei yhdessä eikä kahdessakaan kesässä oteta kiinni jos koskaan. Hughes on kääpiö miesten peleihin, toisensanoen heiveröinen.

Älä pilaa änäriniilon iltaa. On tärkeintä että JH komeilee listoilla ykkösenä, ollut koko ajan ja sitä positiota ei muuteta.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Aikamoisia puusilmiä saa Devilsin organisaatiossa olla jos Hughesin varaa, mutta eihän ne oo, eli eiköhän Kakko valitettavasti New Jerseyyn päädy :/
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Aikamoisia puusilmiä saa Devilsin organisaatiossa olla jos Hughesin varaa, mutta eihän ne oo, eli eiköhän Kakko valitettavasti New Jerseyyn päädy :/

Eivät varaa. JH jo itse varmistanut paikkansa. Ei hätää.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo, onhan tuo 18-vuotias pelaaja pelannut urallaan jo peräti neljä miesten peliä, joten toivo on menetetty Hughesin kohdalla.

Niin, siis parhaimmilaanhan Hughesista kuoriutuu Theo Fleuryn kaltainen peluri, mutta nyt se kaikki on jossittelua. Tällä hetkellä kaveri ei ole lähellekään NHL-tasoa, kun taas Kaapo on valmista ykkösketjun kamaa ja tulee olemaan edellä vähintään seuraavat 2-3 vuotta. Siellä on käsittääkseni kuitenkin sekä GM:llä, että valkulla jobit vaakalaudalla Devilsissä tuona ajanjaksona, joten riski olisi harvinaisen tyhmä jo ihan herrojen omien pestien kannalta.
 

ijuka

Jäsen
Joo, onhan tuo 18-vuotias pelaaja pelannut urallaan jo peräti neljä miesten peliä, joten toivo on menetetty Hughesin kohdalla.
Mutta pelityyli on niin juniorimainen... Esim. kun Eichel pelasi MM-kisoissa niin ei näyttänyt lainkaan tältä, eikä Eichelilläkään ollut miesten pelejä takana. Itse olisin yllättynyt, jos Hughes edes pystyy pelaamaan NHL:ssä isossa roolissa ensi kaudella. Ja se olisi aikamoinen shokki jos hänet pitäisi lähettää farmiin. Mitähän Devils tekisi jos tällainen tilanne tulisi eteen? Riskeeraisikovat kehityksen ja pitäisivät koko kauden NHL:ssä, jottei maine menisi? Vaikka Hughesilla olisi mikä upside, niin on selvästi epävarmin draft picki vuosiin sen saavuttamisen suhteen. Edellinen epävarmempi on Nail Yakupov.

Odotan edelleen että Devils Hughesin tulee varaamaan, mutta se olisi mielestäni suuri virhe, josta tulevat maksamaan.
 

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Minkälaisia ketjukavereita laittaisitte Kaapolle? Molemmista joukkueista löytyisi varmaan hyvät kombinaatiot..? Miten näkisitte, minkälaisten tyyppien kanssa Kaapon kannattaisi askissa pörrätä?

Heti ykköseen tai kakkoseen vai maltillisemmin 3 ketjun kautta sisälle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös