Joukkueen rakentuminen kaudelle 2019–2020

  • 132 282
  • 389

Kyle

Jäsen
Muutama haja-ajatus:

- Nuorilla pelaajilla kehittyminen on välillä huimaa ja välillä poljetaan vuosikin paikoillaan. Sanomattakin on selvää, että osa pelaajista joutuu pettymään pelipaikkansa suhteen. Tämä asettaa omaan haasteen kun taskussa on kolmen vuoden sopimus ja osalle on varmasti kulisseissa mietitty se todellinen näytönpaikka vasta kahden kauden päähän. Siinä on mielestäni positiivisessa mielessä haastava tehtävä pitää pelaajisto tyytyväisenä oli pelipaikka sitten Liigassa, Mestiksessä tai A-junnuissa. Jatkuvuuden kannalta odotan että uusia lupaavia nuoria pelaajia saamme odottaa jatkossakin joka kevät muutaman.

- Kirjotin aikaisemmin ja olen edelleen sitä mieltä että Arttu Ruotsalaisella on vielä pitkä matka NHL-kokoonpanoon. Nuori varaamaton pelaaja, joka olisi lähtökohtaisesti yksi NHL:än pienimmistä pelaajista. Aika optimistinen pitää olla NHL-GM:n että näistä lähtökohdista antaisi Artulle pelipaikan NHL:stä. Varsinkin kun Liigastakin puuttuu henkilökohtaiset palkinnot. Kevään MM-kisat uskoisin olevan ensimmäinen näyteikkuna missä pitää tulosta syntyä, jos ikinä sinne asti pääsee.

- Puolustus on erinomaisen näköinen, monipuolinen ja laaja.

- Oma toiveeni olisi että kaksi keltanokkaa lyötäisiin samantien kärkisentterin ympärille, jolloin saataisiin heti laajuutta hyökkäykseen. Vähän kuten Heponiemi ja Kupari laitettiin Kärpissä isoon rooliin. Esim. Maccelli - Ruotsalainen - Saarela ja sitten pystyttäisiin tekemään Suomen, Ikosen etc ympärille "varmoja" tulokseen kykeneviä ketjuja. Tästä keväästä pitää oppia se, että yhdellä ketjulla peluutus on liian yksipuoleista.

- Nyt on palasia, kuka laittaa erikoistilanteet kuntoon.

- Depth Chart tulee olemaan kauden edetessä hyvin erilainen kuin tällähetkellä. En pitäisi yhtään ihmeellisenä vaikka tyyliin Hatakka ja Elorinne olisi vuoden vaihteen jälkeen Ilveksen koko pelaajiston top 5 peliajoissa. Näitä en uskalla lähteä arvailemaan, antaa pelaajien näyttää.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko tulla tänne kommentoimaan. Ilveksen kokoonpano vaikuttaa hyvältä ja potentiaaliselta. Ei Ilvekselle nyt mestaruussuosikin asemaa voi antaa, mutta jos kaikki menee hyvin, niin luultavasti yksi ensi kauden mielenkiintoisimmista joukkueista on kasassa ehdottomasti. Vaikuttaa hyvin rakennetulta joukkueelta. Tosin ehkä tuolla hyökkäyksessäkin voisi olla pari kokenutta ja meritoitunutta pelaajaa, jotka pystyvät ottamaan joukkueen reppuselkään ja ratkaisemaan pelejä. Vahvasti vaikuttaa siltä, että ensi kaudella on luvassa vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Maaleja voi olla luvassa enemmänkin. Toki voi olla, että omissakin kolisee. Puolustus koostuu suurimmaksi osaksi jo kokeneemmista pelaajista, niin siinä on hyvä nuorisokaartin mellastaa, kun puolustuksen kokenut osasto varmistaa taustalla selustan. Kun ensi kauden peliaikataulut julkistetaan, niin täytyykin varmaan ympyröidä sieltä päivät, jolloin Ilves tulee vierailulle Turkuun ja mennä katsomaan. Sellaisen kysymysmerkin minäkin kyllä nostaisin esille, että onkohan noita nuoria jo vähän liikaakin. Kaikki varmasti haluavat peliaikaa reilusti ja haluavat päästä pelaamaan ylivoimaa. Pieni vaara on siinä, että joku ei saa mielestään tarpeeksi vastuuta ja peliaikaa, jonka seurauksena alkaa kiukuttelu. Yhdenkään pelaajan turhautuminen ja kiukuttelu ei tee hyvää joukkuehengelle. Kivi on kyllä sen verran meritoitunut valmentaja, että ehkä hän saa pidettyä homman hallinnassa ja kaikki tyytyväisinä. Pieni haaste tuo on, kun on paljon eteenpäin haluavia kehittyvässä iässä olevia nuoria pelaajia kokoonpanossa kerralla.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Unohtui sanoa se, että näin Tepsinkin kannattajana on mukava seurata Ilveksen tilanteen kehittymistä positiiviseen suuntaan. Minulla ei ole käsitystä, että mikä Ilveksen taloudellinen tilanne tällä hetkellä on, mutta näyttää ainakin siltä, että Ilveksen toiminta on menossa parempaan suuntaan ja hyvä niin. On aina vähän surullista, kun perinteikäs seura on rappiolla ja tulokset ovat olleet kaukana hyvästä. Pari viimeistä vuotta ovat olleet Ilvekseltä kohti parempaa ja toivottavasti sama positiivinen kehitys jatkuu. Ainakin nyt näyttää hyvältä.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin lähtökohtaisesti Thomson, Matinpalo, Vainio, Salmela, Hatakka, Laitamäki akselilta ainoastaan kaksi mahtuu kerrallaan pelaaman liigaa. Loput sitten mestiksessä, kun tuskin Hatakka tuli Ilvekseen aata pelaamaan ja tuskin Laitamäki lähtee aata pelaamaan tämän kauden mestis kierroksen jälkeen. Mielestäni tuossa on monta läpimurron partaalla olevaa pelaajaa, jotka tarvitsevat minuutteja. Jännä nähdä, miten tämä on mietitty. Itse uskon, että joku tuossa kärsii ja tulee mahdollisesti vielä purkamaankin sopimuksen ensi kauden aikana. Miten esimerkiksi Vainio? Aika pahaan paikkaan jääny.

Se on kilpailua ja parhaat sitten pelaavat Ilveksessä ja muille katsotaan paikka toisaalta.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Unohtui sanoa se, että näin Tepsinkin kannattajana on mukava seurata Ilveksen tilanteen kehittymistä positiiviseen suuntaan. Minulla ei ole käsitystä, että mikä Ilveksen taloudellinen tilanne tällä hetkellä on
[URL]https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ilves-nousi-konkurssin-partaalta-parissa-vuodessa-lahes-velattomaksi-seuraksi-pelaajabudjetti-nousee-taas-ensi-kaudeksi-emme-enaa-satsaa-ja-katso-vasta-sen-jalkeen-mista-rahat-loytyvat/7343282#gs.9d21ke[/URL]
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
- Nyt on palasia, kuka laittaa erikoistilanteet kuntoon.

Ainakin yv:lle on vaihtoehtoja ja av:llekin pakkeja, mutta hyvin puolustavia luontaisia av-hyökkääjiä ei rosterista meinaa vieläkään löytyä liiaksi asti.
Ihannetapauksessahan samat pelaajat eivät juurikaan pelaa molempia eirikoistilannerooleja, ainakaan hyökkääjistä.

Samoin muutenkin, vaikka perinteisiä jarruketjuja ei enää ehkä tarvita, niin päättyneestä kaudesta oppineena (patenttiratkaisu "Ruotsalaiset" jäälle) pitäis löytää useammin ERI ketju hoitamaan lopussa maalin johdon puolustamista KUIN yhden maalin taakaa-ajoa viimeisellä minuutilla
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joukkueen runkohan kiinnitettiin jatkosopimuksin jo hyvissä ajoin. Hyökkäyksen ja puolustuksen tärkeimmät palaset olivat valmiina. Toki sekin runko on nuorta mutta yllättävän hyvin kehittynyttä joukkueen eteen pelaavaa sälliä täynnä. Suomi pitkän linjan Ilveskasvattina C rinnassa näyttämässä mallia. Ei riittänyt MM kisoihin, eikä siinä ymmärrettävää, ei leirityksessä kuitenkaan viikkoja pelaa kuin siinä kynnyksellä jonottavat prospectit. Tuo rungon sopimustilanne yltää valtaosin kahden kauden päähän, ja nyt tuodut palaset tulivat 2+1 vuotisilla sopimuksilla. NHL napannee osan matkalta (toivottavasti), mutta joukkueen rakennus on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista.
Nyt sisään tuodut pelaajat on kaikki valtaisia lupauksia, Elorinne ja Kolppanen nyt on ainoat joilla on kokemusta ja joutunevat palaamaan ensin tasolleen, loikatakseeen seuraavalle. Nuoret tarvitsevat rinnalleen kokemusta ja esimerkkiä, kohtuullisesti meiltä sitä löytyy, mutta eihän Ilves nyt mikään Kärpät ole, mutta ei kait kukaan ole näiden nuorten varassa Ipaa mestarikandidaatiksi nostamassakaan? Heittopussia tuosta joukkueesta ei saa, mutta ei sitä nyt vakavissaan finaalijoukkueenakaan voi ennakkoon pitää. Kaudella pojat sitten näyttävät mihin rahkeet riittää ja villeimmissä unelmissa kaikki on mahdollista.
Ennakkoon ajatellen yhtään huonosti liikkuvaa pelaajaa ei kokoonpanossa ole. Tottakai kokemattomille pelaajille sattuu virheitä, Laaksonen esimerkkinä. Alimpana kiekollisena ottaa vielä sen yhden kärkiveivin ja kops omissa kolahti, mitä tekee Karri? taputtaa olalle ja iskee heti seuraavaan vaihtoon pelaamaan, Ilveksessäkin on lupa tehdä virheitä, fiksu pelaaja oppii niistä. Oskarikin otti onkeensa ja peli parani kerta kerralta.
Molaritilanne tosiaan on myös Ilves fanin mielestä se suurin kysymysmerkki. Molemmat veskarit olleet paljon telakalla runsaasti, nyt toki molemmat vakuuttavat ja vaikuttavat terveiltä mutta aika näyttää. Dostalia tosiaan seuraillaan. Kopo - KuningasDostal - Mäkiniemi kolmikko saisi kyllä suun virneeseen, tosin mitään satavarmaa korttia tuossakaan pakassa ei olisi, mutta kolmesta hyvästä aihiosta yksi onnistuu varmasti. Ja taustalta tulisi hyvä paine, nälkäiset haastajat.
Keväässä kiinnostaa enää Leinon sopparin julkaisu, juhannukseksi kuullaan taloudellinen tulos ja sitten orotellaankin jo elokuuta. Odottelun tuskaa voi käydä tammelassa lievittämässä ja laulelemassa Ilvekselle.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Iso kysymys on sentterikaluston riittävyys.

Depth chart:

Sentterit:

Leino
Suomi
Mieho
Vainionpää
Ahopelto

Olen itse sijoitellut Eemeliä sentteristöön, mutta ajatellaan tuota kuviota sitten, kun valmennus sen näyttää todeksi. Sen sijaan pelaajahaastattelut vahvistivat aikaisempaa tietoutta eli Saarela haluaa lähtökohtaisesti pelata keskellä. Ja voisin kuvitella, että tämä mahdollisuus ehkä jopa lupaus on ollut neuvottelupöydässä, kun hänet tänne saatiin. Menisikö sitten tuossa syvyyskartassa Miehon ja Vainionpään väliin.

Itse aikoinani kampanjoin Ahopellon puolesta. Hän voi täyden harjoituskauden jälkeen olla valmis ottamaan pelipaikan myös sentteristöstä.

Lisämausteen loppukaudeksi voi tuoda Sandell, jonka mielessä on haave palata vielä kerran vaikean loukkaantumisen jälkeen kentälle.

Pakit:

Parikka
Laaksonen
Maalahti
Peltola
Elorinne
Thomson
Matinpalo
Vainio
Salmela
Hatakka

Tuo osasto on loistava. Hyvin liikkuva, kiekollinen ja riittävän äijämäinen. Järkyttävän hyvin rakennettu.

Aika lähellä omaa hahmottelua tuo. Tosin Kivi peluuttanee pakit ja hän selkeästi ajattelee positiivisesti Salmelasta ja vastavuoroisesti Vainio oli koirankopissa. Itse haluaisin pitää tosin Matinpalon pelaavassa seitsikossa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika lähellä omaa hahmottelua tuo. Tosin Kivi peluuttanee pakit ja hän selkeästi ajattelee positiivisesti Salmelasta ja vastavuoroisesti Vainio oli koirankopissa. Itse haluaisin pitää tosin Matinpalon pelaavassa seitsikossa.
Vainion asema on kyllä tukala, ja melkoinen askel pitäisi ottaa eteenpäin mahtuakseen pelaavaan seitsikkoon. Nähdäkseni lähtökohtaisesti peruskuusikko koostuisi pareista:

Parikka - Laaksonen (tämä ei selityksiä kaipaa)
Elorinne - Maalahti (kumpikin varmasti hankittu top-6 rooliin; voivat tietysti olla toisinkin päin, kumpi vain osaa paremmin pelata väärällä laidalla)
Peltola - Matinpalo (pelasivat jo viime kaudella ajoittain parina; Matinpalo ensimmäisenä "liipasimella", mutta minun kirjoissani siis hän kuusikkoon)

Seitsemänneksi pakiksi onkin sitten tarjolla mainitun Vainion lisäksi Salmela, Hatakka, Thomson, Laitamäki. Jos halutaan omalle maalille kamppailua ja ilkeyttä, niin näistä valinta on Salmela, joka viime kauden perusteella on tosiaan valmennuksen kirjoissa selvästi Vainion edellä. Jos taas halutaan kiekollista taitoa, niin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvot Thomson ja Hatakka ovat varmasti ennen Vainiota. Ei heitä turhaan tulla kesällä varaamaan, potentiaali on kova.

Taitaisi Vainiolle olla parasta hakea pelipaikkaa muualta, ja sitä kautta paluuta mainion kauden 16-17 tasolle. Taisi vain silloin ikävä kyllä olla pakkipari Vittasmäellä vielä oletettuakin isompi vaikutus.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sanokaan mun sanoneen, mutta Thomson tulee lunastamaan paikkansa pelaavassa kuusikossa ja myös ykkösylivoimassa. Veikkaan, että myös Hatakka pelaa enemmän pelejä kuin moni odottaa. Puolustus on todella kova Ilveksen normeilla.

Hyökkäykseen tarvitaan pari grinderiä pudotuspelejä varten ja mahdollisesti sentteri. Maalivahti osastoa pitää myös vielä pohtia. Muuten näyttää erittäin hyvälle.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parikka-Laaksonen
Peltola-Maalahti
Elorinne-Thomson
Matinpalo

Viimeaikaisten näyttöjen perusteella näin. Peltola oli pleijareissa tärkein pakki. Thomson ottaa paikan Elorinteen vierestä, siinä on hyvä totutella Liigaan ja ylivoimalla sitten tykki laulamaan.

Voi todellakin näyttää loppukaudesta aivan erilaiselta. Varsinkin Hatakan kehittymistä on hieno seurata.

Vainionpää tullee haastamaan ainakin Miehon sentteriosastolla. Niin paljon kehittyi kauden aikana.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miten varmaa tuo Laaksosen jatkaminen ensi kaudella on? Lähtee varmaan kuitenkin NHL-leirille syksyllä, joten missannee joitakin pelejä runkosarjan alusta vähintäänkin.

Thomsonin uskon myöskin nappaavan helposti paikan ykkös-yv:stä. Vaikuttaisi potentiaaliselta viivapelotteelta ja painanut pakin paikalta kahteen edelliskauteensa +35 maalia.

Onko Elorinne pelannut Tapparassa kuinka paljon alivoimaa? Siinä olisi tonttia tarjolla isosti.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Elorinne pelannut Tapparassa kuinka paljon alivoimaa? Siinä olisi tonttia tarjolla isosti.

Aikaisemmin pelasi reilummin mutta viime kaudella melko vähän mielestäni. Ei jotenkin ole löytänyt semmoista alivoiman erikoisosaamista näiden kausien aikana.

Todennäköisesti on keskitasoa parempi tuossa roolissa joka tapauksessa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maccelli - Suomi - Rautiainen
Lepaus - Leino - Saarela
Haapanen - Mieho - Ikonen
Ahopelto - Vainionpää - Antonen
Järventie, Päkkilä, Nalli

On noissa laitureissa ainakin leveyttä. Mielummin sitä olisi tuossa keskikaistalla. Mikähän on muuten tuon Nallin tilanne? Sopimusta ei ainakaan ole purettu, mutta hankala nähdä paikkaa kokoonpanossa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Katsellaan nyt elokuulla tarkemmin näitä kokoonpanoja. Itse oletan Joona Ikosen nappaavan paikan esimerkiksi ykkösketjussa.
Topias Haapanen ei viime kaudella saanut niin paljon peliaikaa, kun odotin ja uskonkin tällä kaudella Haapasen olevan edellä näitä tulokkaita.

Kova on kilpailutilanne ja hyvä niin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse toivoisin, että Saarelalle annettaisiin alkukaudesta reilu mahdollisuus kakkosketjun keskellä. Sentterit voisivat olla syyskuussa Leino - Saarela - Mieho - Vainionpää. Saarelan esitysten ja/tai Ruotsalaisen paluun myötä tilannetta arvioitaisiin uudestaan.

Jos Saarela ei vakuuta keskellä, eikä Ruotsalainen tule leireiltä takaisin, niin vasta siinä vaiheessa siirtäisin Suomen keskelle.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Minusta Ilveksen hyökkäyksessä oikeastaan Nalli on ainoa, jolla en näe mahdollisuuksia napata paikkaa kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Ahopelto toki myös enemmän nelosen pelaaja.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katsellaan nyt elokuulla tarkemmin näitä kokoonpanoja. Itse oletan Joona Ikosen nappaavan paikan esimerkiksi ykkösketjussa.
Topias Haapanen ei viime kaudella saanut niin paljon peliaikaa, kun odotin ja uskonkin tällä kaudella Haapasen olevan edellä näitä tulokkaita.

Kova on kilpailutilanne ja hyvä niin.

Tuossa hahmotelmassa olikin hieman hajautettuna noita junnuja, ettei esimerkiksi tule mitään Maccelli - Saarela - Järventie/Päkkilä ketjuja. Junnun aina helpompi olla parin pelitapaan kokeneemman ketjukaverin kanssa. Tätä kun tarkemmin ajattelee, niin Mieho ja Leino voisivat vielä vaihtaa tuossa paikkaa.

Saarela ei vakuuttanut keskellä junnukisoissakaan, joten aika pitkä matka on Liiga-seuran kakkosketjuun. Tuo "kakkosketjun" paikka on itsessään jo iso mahdollisuus. Vielä kun pitäisi välieriin päästä.
 
Viimeksi muokattu:

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Ei Meskasta näkynyt täällä, miksi siis Arttukaan pelaisi?

Mutulla sanoisin, kun Arttu on syntynyt loppuvuonna -97, niin joutuuko menemään Buffaloon draftin kautta? Silloin olisi tilanne sama, kun Tapparalla & Sebastian Revolla, että palautus Liigaan, jos ei mahdu NHL-rosteriin.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Mutulla sanoisin, kun Arttu on syntynyt loppuvuonna -97, niin joutuuko menemään Buffaloon draftin kautta? Silloin olisi tilanne sama, kun Tapparalla & Sebastian Revolla, että palautus Liigaan, jos ei mahdu NHL-rosteriin.
Ei kai, käsittääkseni tekee sopparin ilman draftia
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutulla sanoisin, kun Arttu on syntynyt loppuvuonna -97, niin joutuuko menemään Buffaloon draftin kautta? Silloin olisi tilanne sama, kun Tapparalla & Sebastian Revolla, että palautus Liigaan, jos ei mahdu NHL-rosteriin.
Sääntö menee niin, että jos täyttää 22 draftivuonna, ei ole draftikelpoinen vaan UFA.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös