Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

  • 1 166 622
  • 3 897

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Dave Hamel (Eliteprospects) näyttäisi olevan vapaana ensi kaudeksi. Toisi fyysisyyttä hyökkäykseen, eikä koosta (191cm/113kg) jää homma kiinni pleijareissa. Eikä tästä kauaa ole viimeisestä mestaruudesta, eli toisi sitä kaivattua kokemusta voittamisesta. Vaikka tuohon Mosesin vierelle kun asettaisi, niin saisi Moses pelata rauhassa ja voisi Hamel saada ensimmäisen pisteensä Eliteprospectsin tilastoihin.

Ja sitten vähän vakavammin.

Daniel Carr (EP) dominoi AHL:n pistepörssiä. Soppari päättymässä, joulukuun jälkeen ei pelejä NHL:ssä ja käytännössä on vetänyt aivan sen NHL-läpimurron kynnyksellä vuodesta toiseen. Statseissa silmään iskee maalien ja syöttöjen suhde: ei pitäisi ihan heti jäätyä maalipaikan tullessa.

Michael Sgarbosa (EP) ei nyt pariin kauteen ole NHL:ää pelannut. Koko uran aikana 48 matsia NHL:ää kolmessa eri seurassa, siihen sitten farmissa pelattujen kausien aikana organisaatio tai pari päälle lisää. Iän puolesta parhaassa iässä, ei isoja rahoja tehty ainakaan NHL-uralla ja KHL-varausta ei löydy. Vaikuttaa klassiselta tapaukselta: aivan ei riitä NHL:ään, mutta voisi olla kova tekijä Euroopassa. Ontariosta lähtöisin, lämpimiä osavaltioita (Kalifornia, Florida, jne.) vyöllä ja Manitobassa teki hyvää tulosta. Ei pitäisi Suomen talven tulla ihan liian suurena shokkina, vaikka nyt on lämpimämpiäkin paikkoja kokenut. Sanoisin puhtaasti tilastojen valossa, että voisi olla saatavissa.

Alexander True (EP) on nyt nollan NHL-pelin tanskalainen isokokoinen (196cm/91kg) sentteri. Soppari ensi kaudelle, tosin ei olisi ihan ensimmäinen kaveri, joka tuolla NHL-kokemuksella lähtee kolmannen AHL-kauden sijaan Eurooppaan. Näyttäisi olevan maalintekijätyyppiä, tällä kaudella San Jose Barracudan paras maalintekijä ja koko uraa peilaten näyttäisi olevan ahkerasti maalinteossa. Reginin siipien suojiin tänne ja kauden tai parin jälkeen uusi yritys Pohjois-Amerikassa?

Noh, katsellaan ketä sieltä on tulossa. Eiköhän me vedetä se 2-3 suomalaista veteraania viimeiselle rahastusreissulle, joku random pohjoismaalainen ja arpa tai pari.

edit: Ja sen verran vielä tarkennusta, että nyt on menty aivan puhtaasti tilastoskouttauksella. Eliteprospects on toiminut ainoana lähteenä ja sen pohjalta en todellakaan pysty sanomaan, onko kukaan ihan realistisesti saatavilla tai miten sopisivat KHL:ään. Tai no tuon vitsillä heitetyn Hamelin kohdalla voisin olettaa, että varmasti pistäisi nimensä pahviin ja ei todellakaan sopisi KHL:ään tai Jokereihin.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juho Lammikko ja Antti Suomela saattas olla hyvinkin mahdollisia irrottaa AHL/NHL akselilta. Molemmille löytäsin myös käyttöä joukkueessa.

Viime kauden Liigan pistepörssin voittaja Suomela vetää AHL:ssä 0.44 ppg:lla. Tuskin tulee jatkoja.

Lammikko on pelannut 40 peliä ylhäällä 0+6 tehoin ja 25 peliä AHL:ää 2+9 tehoin. Vieläkö jaksaa yrittää kaksisuuntaisella? Tai saako jatkosopimustarjousta?

Kossila tuntuu olevan jumissa urallaan. Pulkkismainen tapaus. Vauhtia Jokereista.

57 peliä ja 22 pistettä AHL:ssä. Alex "105kg" Lintuniemi. Ehdottomasti kotiin kolmospariin luutimaan.

Tulis jo kesä ja syksy! Pelaajia sisään!
 

pyy

Jäsen
Daniel Carr (EP) dominoi AHL:n pistepörssiä. Soppari päättymässä, joulukuun jälkeen ei pelejä NHL:ssä ja käytännössä on vetänyt aivan sen NHL-läpimurron kynnyksellä vuodesta toiseen. Statseissa silmään iskee maalien ja syöttöjen suhde: ei pitäisi ihan heti jäätyä maalipaikan tullessa.
Käsittääkseni NHL-tasolla rooli ollut pikemminkin nelosketjun työmyyrä, hanskat tippuu ja kaikkea, pisteitä on tullut vaan alemmilla sarjatasoilla. Sai huhujen mukaan jo viime kesänä huomattavan KHL-tarjouksen.

I’m told Daniel Carr received a great offer from the KHL. Indications are he rejected a $700 000 offer from MTL.

Renaud Lavoie on Twitter
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Sallisen Jere sai lähteä parin vuoden jälkeen Örebrosta. Pisteiden valossa ei mitään tykkikausia (23 ja 22 pistettä), mutta toiminut molempina kausina ruotsalaisjoukkueen kapteenina. Eiköhän roudata kaveri takaisin Ilmalaan?

Todennäköisen Nicklas Jensenin lähdön myötä voitaisiin myös tilalle roudata samanikäinen ja lähes samassa pisteessä urallaan oleva Patrick Russell (eliteprospects). Kolmas kausi AHL:ää menossa kohtuullisilla tehoilla, eikä ylöspäin tunnu olevan asiaa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sallinenhan tais lähteä Jokereista isomman vastuun perään. Eikä sitä sen isompaa vastuuta kun ennen olisi nytkään tulossa Jokereissa. Joten eiköhän ole IFK osoite.

Sallinen lähti koska teki diilin Edmontoniin. Pidin kaverista. Ei juhli pisteillä, mutta on - tai ainakin oli - hyvä yleispelaaja, jonka voi heittää jäälle milloin vaan. Olisi selkeä vahvistus Niemi/Wärn roolin pelaajaksi. Pelasi itseasiassa sentterinä oikeinnkin mallikkaasti jälkimmäisellä kaudellaan ja sopisi Anttilan ja Pihlstörmin väliin täydellisesti.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kontiola ei jatka Lokossa. Parasta ennen päiväys mennyt umpeen ja loukkeja satelee oikeelta ja vasemmalta. 34 vuotias. Joko on jäähdyttelyjen aika ja paluu Liigaan, vai loppuuko ura.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskikaistalle Patrik Berglund? Mies hylkäsi Buffalon 11 miljoonaa dollaria taakseen, lähti kävelemään ja sanoi, että raha ei tee häntä onnelliseksi, eikä hän voi hyvin täällä. Haluaisi vielä pelata ensi kaudella hyvässä paikassa.

Norman ja Lööv vois vähän soitella maanmiehen perään.

Tällä kaudella 23 ottelua Sabresissa tehoin 2+2 jonka jälkeen reppu selkään ja kotiin.

Viime kaudella vielä 17 häkkiä änärissä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mikko Lehtosen lähtö HV71:stä varmistui. Olisiko meille tulossa? Ainakin Marjamäelle tuttu pelaaja. Ruotsalaislähteiden mukaan siis P-Amerikkaan suuntaamassa?
 

pyy

Jäsen
Jos ei Pulua kerran saa Minskistä irti, niin Martin Frkin NHL-ura taitaa olla taputeltu. Maailmanluokan one timer ylivoimassa, muu varmaankin sitten vähän niin ja näin. KHL oikeudet oli Jugralla, eli varmaankin vapailla paperiella, joten siellä on kyllä jokunen muukin tarjoamassa. https://youtu.be/OprktYkon3M?t=61
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Usein mainitsemani Columbus-kaksikko Korpisalo-Hännikäinen eivät ole päässeet juuri peleille NHL:n kevään huipennuksessa. Toivottavasti tämä kaksikko pelaa meillä ensi kaudella. Varsinkin jälkimmäisen paluu olisi lottovoitto! Laku on Jokeri henkeen ja vereen!
 

pilkku1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Torpedos Hockey
Usein mainitsemani Columbus-kaksikko Korpisalo-Hännikäinen eivät ole päässeet juuri peleille NHL:n kevään huipennuksessa. Toivottavasti tämä kaksikko pelaa meillä ensi kaudella. Varsinkin jälkimmäisen paluu olisi lottovoitto! Laku on Jokeri henkeen ja vereen!


Mikäs kaksikon sopimus on, loppuuko tähän kauteen? Jos vielä sopimusta jäljellä, niin onko jonkunlainen diili mahdollista Keklun kanssa ja saadaan nää skulaa ens kausi stadissa?
 

TheAnswer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Amurilla taitaa olla vielä Korpisalon oikeudet, tosin eikös tuossa ollut aiemmin juttua, että Amurin paikka KHL:ssa on uhattuna/vaakalaudalla?

KHL on tiedottanut, että ensi kaudella sarjassa pelaavat samat 25 joukkuetta kuin tälläkin. Slovanin ja Dinamo Riian pitää vielä tehdä liigalle selvitys, jossa kerrotaan rahoituspuolesta.

Samaa mieltä, että sekä Hännikäinen että Korpisalo olisi hienoa nähdä jokeripaidassa. Jos ei vielä tulevalla kaudella mahdollista, niin joskus myöhemminkin käy mainiosti.
 

HokiTero87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT,FPS,NHL
Itse ottaisin Teemu Erosen mieluusti takaisin himaan. Erittäin hyvä kiekollinen pakki, joka omassa päässäkään harvoin on hukassa. Pleijareissa kaveria tuli seurattua tarkasti ja ihan ykkös kapellimestari IFK:n yyveessä ja koko puolustuksessa. Tiedän että tämä herättää paljon mielipiteitä osassa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei mielipide vaan fakta. Teemu Eronen kaksi kautta KHL kiekkoa ja -24 tauluun. Hyökkäys on jo pikkuterrieriä täynnä niin niitä ei tarvita enää puolustukseen kun keväällä on karhu vastassa. Eiköhän tuo Ruotsiin tai johonkin KHL:n pikkuseuraan mene.

Onko Pulkkisen sopimustilanteesta mitään julkaistu Minskin osalta?
 

HokiTero87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT,FPS,NHL
Joo, aikaa noista kuitenkin jo kulunut ja mennyt kuitenkin kiekkoilijana eteenpäin ihan joka osa-alueella. Jos nyt noista khl-kausista jotain tarvii hakea nii molemmilla visiiteillä joukkueensa tehokkain puolustaja. En itse ainakaan scouttaa pelaajia 4-5 vuotta vanhoilla tilastoilla. Eronen on kuitenkin 180/85 hyvinliikkuva, hyvin kentän näkevä ja vielä mahdollista potentiaalia ottaa steppi ylöspäin urallaan. Uskoisin että pystyy 30 pisteen kauteen.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Eronen on kuitenkin 180/85 hyvinliikkuva, hyvin kentän näkevä ja vielä mahdollista potentiaalia ottaa steppi ylöspäin urallaan.
Boldaus oma. En nyt haluaisi olla ilkeä, mutta Erosen seuraavaa steppiä on odoteltu se 8 vuotta. Ei ole rehellisesti sanottuna hirveästi mennyt eteenpäin jääkiekkoilijana kauden 11-12 jälkeen. Luistelee toki hyvin, mutta laukaus on tasoa lehmänhenkäys ja puolustusalueella muistuttaa kyllä enemmän pumpulia kuin Scott Stevensiä.

Ertsi on tosin siinä ikkunassa nyt, jossa pakit yleensä niitä suuria kehitysaskelia ottavat. Leppäkin oli 2011 MM-kisojen aikaan melko hazardi, mutta muutama vuosi tuon jälkeen on ollut tasaisesti Euroopan parhaita suomalaisia puolustajia. Jos siis jostain syystä Eronen tänne päätyy, niin tervetuloa vaan, mutta en kyllä itkisi myöskään jos päätyisi muualle.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Boldaus oma. En nyt haluaisi olla ilkeä, mutta Erosen seuraavaa steppiä on odoteltu se 8 vuotta. Ei ole rehellisesti sanottuna hirveästi mennyt eteenpäin jääkiekkoilijana kauden 11-12 jälkeen.
...

En tiedä, mitä Eronen on ennen IFK:ta tehnyt, mutta jos tarkastelee hänen aikaansa IFK:ssa, niin hän otti tällä kaudella selvän stepin eteenpäin ja paikkansa laadukkaana johtavana kiekollisena puolustajana. Ihan mielenkiintoista nähdä, missä Erosen ura jatkuu ja pystyykö hän suorittamaan vastaavalla tavalla jossain isommassa sarjassa. Ainakin itseluottamus oli ihan eri tasolla kuin aiemmilla IFK-kausilla ja oletan, että aiemmin uralla ylipäätään.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin Jokereissa pakeilta tuo 30 pts ei mennyt esim.edes Gilroylta rikki, joka on eri ihan tason seppä vs Eronen. Tämä ei itse asiassa edes sinällään ole oleellista vaan se, että a)Jokereilla ei ole Eroselle tarjota 3-parin roolia kummoisempaa paikkaa b)järkeä maksaa sitä mitä Eronen noilla "näytöillä" vaatinee ja saanee muaalta. Erityisesti tuon a)-kohdan ja rajallisen yv-vastuun myötä Erosen vahvuudet jää hyödyntämättä. Tähän kun ynnää sen että mies olisi aivan lapanen pleijareissa kun aletaan painia niin ei jatkoon.

Kontiolasta sen verran että varmasti tehoilisi neftehimikkejä vastaan mutta pelikunto ja motivaatio itselleni ainakin isoimmat kysymykset? Luotetaan K&V mutta ensin se mv-osasto ja sitten 1pakki kuntoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös