Ottawa Senators 2018–2019

  • 58 864
  • 178

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Olisiko Senators saanut odottaa lotteryn tulosta, ennen kuin päättää antaako pickin Avsille ? (Siis 2018 draftissa)

Kysyn ihan mielenkiinnosta, koska mikäli Sens joutui päättämään ennen lotteryn tulosta, niin en ihmettele että tekivät niin kuin tekivät; tsänssi saada top-2 oli erittäin korkea, eikä kukaan arvannut tämän (viime) kauden mahalaskua silloin.

Kyllä vaan, Senatorsilla oli aikaa pohtia asiaa ihan siihen asti kun oma vuoro 2018 draftissa osui kohdalle. Lähteeksi vaikka tämä TSN:n artikkeli, jossa sanotaan näin:
The Senators have until the time they're on the clock at the draft to trade the pick to the Avalanche. Ottawa enters the lottery with the second-best odds (13.5%) of winning the first overall pick and will select no later than fifth overall.

Dorion added that because the Senators will pick in the top five there's a chance the team's draft pick in June could make their roster in October.

Tuo viimeinen lause ei asian kannalta ole mitenkään olennainen, mutta se nyt vaikka osoituksena siitä että tuo Orleansin Pierrekin aina aika ajoin osaa hiukan ennustaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä vaan, Senatorsilla oli aikaa pohtia asiaa ihan siihen asti kun oma vuoro 2018 draftissa osui kohdalle. Lähteeksi vaikka tämä TSN:n artikkeli, jossa sanotaan näin:


Tuo viimeinen lause ei asian kannalta ole mitenkään olennainen, mutta se nyt vaikka osoituksena siitä että tuo Orleansin Pierrekin aina aika ajoin osaa hiukan ennustaa.

Okei. No sitten oli dorka päätös, joka saattoi nyt kääntyä hyväksi after all :)
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Okei. No sitten oli dorka päätös, joka saattoi nyt kääntyä hyväksi after all :)

Kieltämättä. Muistan vielä aluksi, kuinka lievä shokki oli jo Senatorsin hakiessa Brady Tkachukin eikä esimerkiksi Filip Zadinaa, jota esim. itse olin odottanut innoissaan.

En usko tällä hetkellä yhdenkään Senators fanin katuvan Tkachukin valintaa tai sitä, että varaus käytettiin viime kaudella. Tkachuk on myös potentiaalinen nimi kapteenistoon jo lähitulevaisuudessa.

...

Belleville onnistui saamaan avaimet omiin käsiin, mutta putosi silti pudotuspeleistä runkosarjan viimeisellä kierroksella. Sääli kyllä, mutta saa ainakin nuoret keskittyä kesän harjoituksiin kunnolla. NHL miehistön kannalta Bellevillessä pelaajat pärjäsivät seuraavasti:

Koodi:
Drake Batherson   59  22+40=62  +15
Logan Brown       56  14+28=42  +19
Nick Paul         43  16+23=39  +20
Filip Chlapik     57  16+18=34  -1
Rudolf Balcers    43  17+14=31  -4
Christian Wolanin 40   7+24=31  +7
Vitali Abramov    18     4+3=7  0
Erik Brännström   9      0+4=4  -2

Marcus Högberg    39   2.32   91.7%
Filip Gustavsson  31   3.38   88.7%

Enemmän hyvää kuin huonoa tällä rintamalla. Batherson pelasi aivan upean kauden ikäisekseen ja uskoisin hänen olevan ensi kaudella avainhyökkääjiä ylhäällä kahdessa ensimmäisessä kentässä. Balcers ja Wolanin myös toivottavasti vakiokokoonpanossa mukana. Logan Brown on mielenkiintoinen pelaaja. Pelasi hyvän ja melko ehjän kauden kahteen suuntaan. Pelottaa vieläkin miehen liike NHL:n osalta, mutta älyä hänellä on esimerkiksi kahteen ensimmäiseen kenttään tulosvastuun kannalta huomattavasti mm J-G Pageauta enemmän. Nick Paul pelasi Brownin ja Bathersonin kanssa erinomaisesti. Chlapikin kausi oli pettymys. Oli lähellä aloittaa kauden ylhäällä, mutta ei onnistunut loppujen lopuksi olemaan edes kärkisentterinä Bellevillessä.

Abramovin ja Brännströmin lyhyet stintit olivat tehollisesti lieviä pettymyksiä, mutta molemmissa on valtavasti potentiaalia. Abramov pelaa varmasti ensi kaudella Bellevillessä, mutta Brännström on mielenkiintoinen tapaus.

Högberg oli läpi kauden kunnossa ollessa selkeä ykkösmaalivahti. Gustavssonin kausi oli myös suuri pettymys. Högbergin on huhuttu lähtevän takaisin Ruotsiin. Gustavsson pääsisi tässä tapauksessa taistelemaan Daccordin kanssa Bellevillen ykkösmaalivahdin paikasta.

Taitaa olla enään ainoastaan Alex Formenton, jolla kautta on jäljellä. Hän toki suuressa roolissa London Knightsissa ja toivottavasti jatkaa kautta vielä ensi yön game sevenin jälkeen. Parin viikon päästä alkaa toki myös Skoda cup, jossa lienee Thomas Chabotin johdolla muutamia Senators pelaajia.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Kesäkuun puolella ollaan, joten pientä aktivointia taas. Onhan parissa kuukaudessa jotain kuitenkin ehtinyt tapahtua.

- Uudeksi päävalmentajaksi valittiin Toronton apuvalmentaja D.J. Smith. Oli mielestäni ihan kelvollinen valinta. Nuori valmentaja, mutta ilmeisesti ihan pidetty apuvalmentaja oli Torontossa. Lisäksi kokemusta junioreiden valmentamisesta OHL:n puolella useammalta kaudelta. Ja mikä tärkeintä: oli varmasti myös melko edullinen Melnykille!

- Anders Nilsson teki kahden vuoden ($2.6/kausi) sopimuksen. Jatketaan samaan rataan, kuin Hammondin ja Condonin kanssa, että muutaman kymmenen pelin jälkeen suoraan viiden miljoonan pahvia pöytään. Toki Nilssonilla kokemusta on enemmän ja ansaitsi loppukauden näytöillä myös sopimuksensa. Andersonin aika on hiljalleen ohi ja Nilsson lienee Senatorsin ykkösmaalivahti tulevalla kaudella.

- Yksi Erik Karlsson treidin palasista, eli Josh Norris teki tulokassopimuksen. Norris on viime aikoina hyvin pärjänneen Yhdysvaltojen junioripuolen vakionimiä arvokisoissa. Brady Tkachukin hyvän ystävän viime kausi päättyi loukkaantumiseen, mutta on Norris ehdottomasti NHL tason lupaus. Ensi kauden osoitteesta on hyvin vaikea sanoa yhtään mitään. Monissa spekuloinneissa Norrisin odotetaan jopa ottavan NHL paikan samantien.

- Varaamaton Ruotsalaispuolustaja Olle Alsing tarttui Senatorsin haaviin. Kuukausi sitten 23 vuotta täyttänyt puolustaja pelasi nappikauden Djurgårdenissa ollen SHL:n luotettavimpia kahden suunnan puolustajia. Aloittanee kauden varmasti Bellevillen puolella, mutta mielenkiintoinen löytö joka tapauksessa.

..........


Tämän päivän median huhuissa mielenkiintoisia huhuja Erik Karlssonin ja Jason Spezzan suhteen. Spezzan ura on ollut melko jyrkässä alamäessä, mutta olisihan hänen paluu niin seuran kuin nuorten kannalta ihan hieno asia. Ilomielin ottaisin Spezzan mentoriksi mukaan. Mitä tulee sitten Karlssoniin.... Vaimokkeen koti-ikävän ja halun palata Ottawaan uskon, mutta miksi ihmeessä Karlsson haluaisi pelata Melnykin alaisuudessa? Niimpä. Pariskunnan kotipaikaksi voi hyvinkin tulla Ottawa, mutta Erikin työpaikka lienee muutaman tunnin lentomatkan säteellä New Yorkissa tai jopa Montrealissa ennen Senatorsia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös