HIFK playoffeissa 2019

  • 8 572
  • 39

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisikohan jo aika avata tällekin kaudella oma playoff-ketjunsa kun toiselta kierrokselta edettiin jatkoon Pelsujen kustannuksella voitoin 4-2! Neljäs kerta putkeen kun IFK etenee neljän parhaan joukkoon ja jälleen yksi sarja jossa vastustaja ei onnistu voittamaan kertaakaan Nordiksella, näitä on viimeisen neljän kauden aikana playoffeissa nähty jokunen ja Nordis on ollut todella paha paikka kyllä vieraille, niin kuin sen pitääkin olla!

Seuraavaksi sitten Kärpät, viime vuonna haastettiin Lankisen johdolla Oulun nippu todella hienosti ja sehän päättyi seiskapelissä Oulussa maalein 2-1 Kärpille, pystytäänkö tänä vuonna antamaan yhtä kova haaste? Engrenin olisi löydettävä tasaisuutta omiin otteisiinsa ja ylivoima pitäisi kyllä saada kuntoon, Pelicansia vastaan ylivoimaprosentti jäi alle kymmeneen mikä on kyllä luokatonta ja siihen päälle vielä Pelsut iskivät pari alivoimamaalia, vähän kuin kirsikka kakun päällä tämä.

Kärppiä vastaan haaste on kyllä aika maksimaalinen mitä kotimaan sarjassa voi olla, mutta jos Engren löytää jumalmoodin, Pikkarainen keittää omat käärmekeittonsa taas ja tuo ylivoima saadaan toimimaan niin ehkä pienet mahdollisuudet yllätykseen ovat, mutta jos oltiin ennen viime sarjan alkua altavastaajia niin nyt ollaan sitten vielä suuremmin sitä. Rehellisesti sanottuna ennen pelsut sarjaa näin asetelmat olevan jotain 80-20 Pelsuille, ensimmäisen pelin jälkeen 95-5, mutta niin vain tämä joukkue jälleen kerran venyi ja HIFK:sta on viimeisien vuosien aikana kuntoutunut oikein hyvä playoff-joukkue.

Saa yllättää uudestaan, ja sitten vielä kolmannen kerran :)
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Laitetaan nyt tännekin jos jotain sattuisi kiinnostamaan niin tilastoja Pelicans-sarjasta, Liigan sivuilta poimittu tilastot. Voi toki olla jotain huolimattomuusvirheitä seassa, mutta toivottavasti ei. Boldattu aina yksittäisen tilaston vienyt joukkue, hävinnyt merkitty punaisella. Sanomattakin selvää, että erikoistilanteiden on oltava ensi sarjassa paremmalla tolalla. Kuteja saatiin kiitettävästi ja Olkinuora olikin työllistetympi maalivahdeista. Blokit melko tasan mitä voi meidän kannalta pitää hyvänä tuloksena kun Pelicans laukoi selvästi vähemmän sarjassa kuin IFK.



HIFK:
Maalit yhteensä: 11
Tyhjät maalit: 1
Alivoimamaalit: 0
Maalit tasavajaalla: 0
Maalit ilman maalivahtia: 0
Maalit siirretyn rangaistuksen aikana: 0
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 2/24 (YV: 8,3%)
Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 4/22 (AV: 81,8%)
Aloitusvoitot yhteensä: 186
Blokkaukset yhteensä: 27
Torjunnat yhteensä: 145

Laukaukset yhteensä: 304
Ohilaukaukset yhteensä: 84 (27,6% laukauksista)
Yleisöä yhteensä: 23938


Pelicans:
Maalit yhteensä: 16
Tyhjät maalit: 0
Alivoimamaalit: 2
Maalit tasavajaalla: 1
Maalit ilman maalivahtia: 1
Maalit siirretyn rangaistuksen aikana: 1
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 4/22 (YV: 18,2%)
Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 2/24 (AV: 91,7%)
Aloitusvoitot yhteensä: 202
Blokkaukset yhteensä: 32
Torjunnat yhteensä: 176

Laukaukset yhteensä: 253
Ohilaukaukset yhteensä: 66 (26% laukauksista)
Yleisöä yhteensä: 15830


Yleisömäärä sarjassa yhteensä: 39768
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paineetonta. HIFK on ylittänyt itsensä.
Salmelaisen perseily on unohdettu.
Pikkarainen on jumalasta seuraava.

Tämän parin voittaja on Mestari. Tapparan kahvakiekolla ei näiden vauhtikiekkojen ohi mennä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Paineetonta. HIFK on ylittänyt itsensä.
Salmelaisen perseily on unohdettu.
Pikkarainen on jumalasta seuraava.

Tämän parin voittaja on Mestari. Tapparan kahvakiekolla ei näiden vauhtikiekkojen ohi mennä.

Ensimmäinen rivi ei pidä paikkaansa. Nyt vasta ollaan oletusarvossa. Nyt vasta kuolemanpelit alkavat. No ok paineetonta siinä mielessä, että tuota puolivälieräsarjaa ei missään nimessä saanut hävitä, ja Kärpille häviäminen taas ei ole lainkaan häpeällistä. Mutta ei tässä mitään ole vielä ylitetty.

Toinen rivi pitää osittain paikkaansa. Salmelainen rakensi ihan ok jengin lopulta, mutta siihen meni aivan liikaa aikaa ja jengiin jäi edelleen isoja riskitekijöitä ja aukkoja (mv-osaston heikkous ja etenkin syvyyden puute suurimpana, mutta kyllä myös sentteriosasto on hieman heikohko kun siellä on laituri-Ikosta, -Jääskää ja paikoitellen -Kerästäkin ollut senttereinä - joskin ovat suoriutuneet rooleistaan kelvollisesti).

Kolmas rivi pitää osittain paikkaansa. Hän on näyttänyt olevansa hyvä valmentaja, ja osannut muuttaa pelitapaa erittäin menestyksekkäästi, mutta vasta tuleva välierä näyttää suuntaa tulevaisuudelle, tuleville kausille.

Neljäs rivi on varmaankin totta. Tämän parin voittaja on Mestari, sillä se on Kärpät.
 

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
Onnittelut Hifkille välieräpaikasta. Hieno homma. Tänä keväänä nyt sitten lyötte Kärpät ronssiotteluun (: Ja näin porilaisena tietysti toivoo, että Sakke olisi nyt se, joka ratkoo pelejä keväällä Hifkille ja tuo sitten sitten Poriin tullessaan voittamisen kulttuurin takaisin (: Lycka till HIFK
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täältä Oulun vinkkelistä haluan onnitella stadin kingejä välieräpaikasta:)
Tämä oli meille kärppäläisille parasta mitä voitiin toivoa.
HIFK on aina herättänyt tunteita vastustajana ja tulee nyt varmasti tiukka ja kova kamppailu finaalipaikasta.
Runkosarjan aikana olimme suvereeneja mutta Ilvesmatsit osoittivat, että tasaisuus lisääntyy mitä pidemmälle mennään.
Toivon nyt vaan rehtiä peliä ilman ylilyöntejä - parempi voittakoon !
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se päättyi sitten tänään, alla tilastokooste tästä sarjasta jos jotain sattuisi kiinnostamaan. Jälleen kerran boldattuna tilaston vahvemmin suorittanut joukkue ja punaisella sen hävinnyt.

HIFK:
Maalit yhteensä: 8
Tyhjät maalit: 0
Maalit ilman maalivahtia: 0

Rangaistuslaukausmaalit: 1
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 3/17 (YV% 17,6)

Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 2/20 (AV% 90)
Aloitusvoitot yhteensä: 199
Blokkaukset yhteensä: 22
Torjunnat yhteensä: 127
Laukaukset yhteensä: 267
Ohilaukaukset yhteensä: 90 (33,7% laukausista ohilaukauksia)
Yleisöä yhteensä: 24600

Kärpät:
Maalit yhteensä: 13
Tyhjät maalit: 2
Maalit ilman maalivahtia: 2
Rangaistuslaukausmaalit: 0
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 2/20 (YV% 10)
Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 3/17 (AV% 82,4)
Aloitusvoitot yhteensä: 178
Blokkaukset yhteensä: 20

Torjunnat yhteensä: 149
Laukaukset yhteensä: 253
Ohilaukaukset yhteensä: 91 (35,9% laukauksista ohilaukauksia)
Yleisöä yhteensä: 17098

Yleisömäärä sarjassa yhteensä komeat: 41698
 
Suosikkijoukkue
IFK
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun...

Harvoin tuntuu neljän voiton sarjassa, että huonompi joukkue menee jatkoon. Nyt siltä tuntuu. Vai voisiko sanoa että kärpät ei ollut parempi, mutta juuri riittävän hyvä?

Sanoisin että näistä kuudesta pelistä IFK dominoi kenttätapahtumia ainakin neljässä. Raudat kolisivat moneen otteeseen mutta ei vaan riittänyt kuitenkaan.

Ehkä ratkaiseva ero oli sittenkin se, että ratkaisuhetkillä kärppien parhaat pelaajat olivat meidän parhaita parempia. Viimeistely jäi piippuun oikeastaan joka pelissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ehkä ratkaiseva ero oli sittenkin se, että ratkaisuhetkillä kärppien parhaat pelaajat olivat meidän parhaita parempia. Viimeistely jäi piippuun oikeastaan joka pelissä.

No kyllä se näin just on, että Kärppien parhaat olivat parempia kuin meidän parhaat. Kärpät olivat parempia silloin kun pelit olivat tiukimmillaan ja tarvittiin ratkaisuja. Toki se vituttaa, että Kärpät veivät kaksi matsia jatkoajalla ja taas meille jäi noista vain luu käteen. Prkl kun olisivat pystyneet edes toisen noista kääntämään meille niin kuka tietää missä tilanteessa nyt oltaisiin, mutta jossitteluksi tämä vain nyt jää mikä on tietenkin häviäjän rooli.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalinteko, taito - siinähän ne, mihin hävittiin. Siellä kulmissa röyhimällä ei neljää matsia sarjan parasta jengiä vastaan voiteta, yksin - iso apu siitä kyllä voi olla.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sentteriosasto ei riittänyt. Tyrväinen peluutettiin jo runkosarjassa puhki ja Raskin tippuminen sinetöi kärjen katkeamisen. Iikka ja Salminen jäivät ilman tarjoilua. Puskemalla ei Kärppien tasoista jengiä neljää kertaa voiteta, vaikka kohtuullisen lähelle päästiinkin. Sinettinä vielä se, että Veeni vei veskareiden välisen. Mutta, taistelusta ja taktiikasta homma ei jäänyt kiinni.
 

nikozwan

Jäsen
YV jos olisi ollut Poffien ajan runkosarjan tasolla, niin kaikki voisi olla toisin. Tosin ehkä siellä juuri se yhden maagisen sentterin puute näkyi. Perjantainakin jäi lopussa aika pirun tärkeät YV:t käyttämättä. Mutta hiukkasen käännän katsettani tässä myös valmennuksen suuntaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Sentteriosasto ei riittänyt.
Tyrväinen, Juhani HIFK KH 12ott 2+1=3 16min 5-9=-4
Lundell, Anton HIFK KH 12ott 0+0=0 29min 2-4=-2
Jääskä, Juha HIFK KH 12ott 1+2=3 4min 2-8=-6
Ikonen, Jasse HIFK KH 12ott 0+1=1 26min 2-3=-1
Santala, Tommi HIFK KH 6ott 1+0=1 29min 1-3=-2
Nykopp, Thomas HIFK KH 2ott 0+0=0 0min 0-0= 0

HIFK:n mediaosasto paukutti kovasti sentteriosaston riittävyyttä. Luulin Tyrväisen heikkouden olevan vain Pelicansin ja broidin aiheuttamaa väliaikaista lamaa, mutta tyhmät jäähyt ja kamppailujen häviämiset jatkuivat läpi kärppäsarjan. Kaikki sentterit tehottomia, jäähyherkkiä ja pakkasella. Tulkaa nyt selittämään, ettei sitä ykkössentteriä tarvinnut hankkia!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Kinkku Ensinnäkin missä on hehkutettu IFK:n sentteriosastoa ja toiseksi olisiko se ykkössentteri tuonut sen verran etua, että IFK olisi mennyt jatkoon? Itse en siihen usko. Hyvin sitä pärjättiin sakkaavalla sentteriosastolla. Merkittävämpää oli esimerkiksi Raskin putoaminen kokoonpanosta jolloin kahden kentän tasapaino meni rikki. Se on liika tasoitusta Kärpille.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Hyvin yksittäisissä peleissä - lopulta ei oltu edes lähelläkään edes välieräsarjan voittoa.

Ei, mutta tuskin sitä olisi yksi sentteri muuttanut. Pidän mutkien vetämistä suoriksi jos aletaan etsimään syitä sentteristä IFK:n putoamiselle. Kumminkin sarjassa IFK:lla oli omat tilasuutensa. IFK joka tapauksessa riisui Kärpät aseista, viimeiseen steppiin askelia ei vielä löytynyt, mutta kyllä sekin tulee sieltä.

Mä en jaksa etsiä muutenkaan tekosyitä. IFK pelasi aivan helvetin hienot play-offit lähtökohtiin nähden. Olen siihen tyytyväinen.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sentteriosasto petti pahasti Jullea myöden. 2+1 12 peliin on todella surkea suoritus kun katsoi vielä minkälaiset laiturit hänellä oli. Se että hallitaan pelejä ei riitä jos ei tehdä maaleja. Ja kyllä nyt voidaan sanoa että Lundell joutui liian kovaan paikkaan että siinä mielessä yksikin sentteri olisi voinut olla ratkaiseva tekijä. Se tästä pitää ottaa opiksi että ensi kaudella tuo osasto on kunnossa eikä nuorten eteenpäinmenemiselle laiteta liikaa toiveita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sentteriosasto petti pahasti Jullea myöden. 2+1 12 peliin on todella surkea suoritus kun katsoi vielä minkälaiset laiturit hänellä oli. Se että hallitaan pelejä ei riitä jos ei tehdä maaleja. Ja kyllä nyt voidaan sanoa että Lundell joutui liian kovaan paikkaan että siinä mielessä yksikin sentteri olisi voinut olla ratkaiseva tekijä. Se tästä pitää ottaa opiksi että ensi kaudella tuo osasto on kunnossa eikä nuorten eteenpäinmenemiselle laiteta liikaa toiveita.
Kärppien kolme vakituiseen pelaamaan päässyttä sentteriä pudotuspeleissä:
Lasu 2+1
Kupari 1+1
Kristof 2+4

Eivät ole Kärppienkään sentterit pisteillä juhlineet. Ylipäätään Kärpät on tehnyt vähän maaleja. Mestaruudet voitetaan puolustamalla. Siinä Kärpät on ollut täyttä timanttia. Ei sillä, tokihan HIFK:n keskusta huuti ykkösmiestä kesästä asti ja lujaa huutikin. Ensi kautta ajatellen Jääskä ja Lundell luovat hyvän pohjan. Ruohomaan tyylinen ja tasoinen mies ykkössentteriksi niin hyvä tulee.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jompikumpi se aina jatkoon menee ja täältä Oulun näkökantilta voi olla ratkaisuun tyytyväinen tottakai.
Tyytyväinen voi olla myös koko ottelusarjaan koska HIFK oli hurjan hyvä ja taitava.
Kärpät oli helisemässä stadilaisten kanssa monta kertaa, koska HIFK pelasi järkevästi, oli lukenut Kärppien pelitavan erinomaisesti.
Pelaajamateriaalikin oli korkeaa luokkaa ja harmi jos ei Thorell jatka teillä. No mekin menetetään Lasu ei sen puoleen.
Koko sarja oli rehti ja kummaltakaan ei ylilyöntejä tapahtunut. Mitä nyt vähän helsinkiläisten pääavalmentajan tyylitajuttomuus. Toivon ettei aiheuta teille lisää harmeja tulevina aikoina. Rehellisesti voin sanoa että yhtä paljon tekin olisitte voinut ansaita paikan finaaliin. Se on pienestä kiinni. Hyvää kevättä ihan vilpittömästi. Hifk kuuluu Suomen liigan huippukastiin !
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Haluaisin kyllä että IFK nappaisi sen pronssin hyvällä esityksellä perjantaina Tampereella. Ei se tietenkään ole sama asia kun finaalipaikka, mutta nousu mitaleille tollasen runkkarin jälkeen lämmittäisi kyllä mieltä. Niin ja Tapparan kaato tietysti myös. Parasta mahdollista kokoonpanoa kentälle ja täysillä peliin kuten viime kaudella tehtiin Turussa pronssipelissä. Samalla nähdään kuitenkin moni hieno pelaaja viimeistä kertaa Vaakunapaidassa.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Haluaisin kyllä että IFK nappaisi sen pronssin hyvällä esityksellä perjantaina Tampereella. Ei se tietenkään ole sama asia kun finaalipaikka, mutta nousu mitaleille tollasen runkkarin jälkeen lämmittäisi kyllä mieltä. Niin ja Tapparan kaato tietysti myös. Parasta mahdollista kokoonpanoa kentälle ja täysillä peliin kuten viime kaudella tehtiin Turussa pronssipelissä. Samalla nähdään kuitenkin moni hieno pelaaja viimeistä kertaa Vaakunapaidassa.

Samaa mieltä. Vaikka eihän se pronssi nyt mikään saavutus ole? Koska itse olen sitä mieltä että turha peli, väijyn sen kumminkin.

Niin ja tietysti Tapparan kaataminen kiinnostaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samaa mieltä. Vaikka eihän se pronssi nyt mikään saavutus ole? Koska itse olen sitä mieltä että turha peli, väijyn sen kumminkin.

Niin ja tietysti Tapparan kaataminen kiinnostaa.

Pakko myöntää, en väijy. Hitto sehän tästä vielä puuttuisi jos Kärpille tippumisen jälkeen pitäisi nähdä Tapparan kaatavan HIFK. Hakametsä, Tappara ja pronssipeli kuulostaa todella huonolta mixiltä minun korvaani.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Pakko myöntää, en väijy. Hitto sehän tästä vielä puuttuisi jos Kärpille tippumisen jälkeen pitäisi nähdä Tapparan kaatavan HIFK. Hakametsä, Tappara ja pronssipeli kuulostaa todella huonolta mixiltä minun korvaani.
Ite kattoisin ehdottomasti jos pelattais himassa mutta nyt ku se on hakaskutsissa ni saas nährä. Se läpsytinhelvetti ja robottikuuluttaja on kyllä niin ankeeta kuunneltavaa, että oksat pois. Ilman ääniä vois ehkä mennä...
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Pakko myöntää, en väijy. Hitto sehän tästä vielä puuttuisi jos Kärpille tippumisen jälkeen pitäisi nähdä Tapparan kaatavan HIFK. Hakametsä, Tappara ja pronssipeli kuulostaa todella huonolta mixiltä minun korvaani.

Niin, sehän se siinä onkin jos tampester (heittelin tohon jotain muka hauskaa) vie. Mulle vaan on toi punapaitojen pelaaminen aika iso asia. Siksi tulee annettua välillä tappion hetkellä jotain ihan paskaa settiä. Väijyn pronssipaskan kuitenkin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Samaa mieltä. Vaikka eihän se pronssi nyt mikään saavutus ole? Koska itse olen sitä mieltä että turha peli, väijyn sen kumminkin.

Niin ja tietysti Tapparan kaataminen kiinnostaa.

Itse tosiaan räpiköin vähän vastavirtaan tossa pronssipelin tärkeydessä. Ihan yleisestikin pidän tärkeänä, mutta varsinkin nyt meidän kohdalla
-pettymyksestä huolimatta- kun lähdettiin poffeihin niin takamatkalta (6.) kärkeen nähden.

Pronssimatsin voittamalla jätettäis lopulta taakse runkkarin jengit sijoilta 2-4 (eli 2.Tappara, 3.Pelicans ja 4.TPS). Eli tosiaan killutinta nyt hakemaan ja ens kaudella kirkastamaan sitä sit.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös