Ihmettelyketju

  • 6 327 458
  • 38 716
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onko rasismia olla tätä mieltä??
Riippuu, keneltä kysyt. Minusta tuo on täysin normaalia ajattelua de jure suvereenissa kansallisvaltiossa.

Klassisessa mielessä länsimaisella demokraattisella oikeusvaltiolla on kaksi perustehtävää: ulkorajojen koskemattomuuden turvaaminen sekä sisäisen turvallisuuden ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen ylläpito. Suomi on ollut molemmissa maailman kärkiluokkaa koko itsenäisyytensä ajan.

Kumpaankin perustehtävään kohdistuu kuitenkin jatkuvia, monimuotoisia riskejä, joiden realisoitumista valtio voi omilla toimillaan aktiivisesti estää ja ennaltaehkäistä; voidaan esimerkiksi lisätä poliisin kenttätyön resursseja ja näkyvyyttä sekä kontrolloida ulkorajoja siten, että sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kannalta realistiset uhat kyetään minimoimaan. Mielestäni se ei ole rasismia, vaan suvereenin kansallisvaltion oikeus ja velvollisuus kansalaisiaan kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helsinkiläinen isis Sanna lähti miehensä ja perheensä mukaan pyhään sotaan Syyriaan. Isis hävisi pyhän sotansa. Jäljelle jäi terrorismin tie. Nyt Sanna haluaa takaisin Suomeen, perheensä kanssa. Käsittääkseni häntä yritetään saada takaisin, poliittisin keinoin ja järjestöjen kautta. Myös rahankeräys on alkanut.
En ymmärrä, miksi terrorismin ja länsimaisen ajatuksen tuhon tielle lähtenyt henkilö perheineen, pitäisi ottaa Suomeen.
Jatkossa on uhka, että hän ja jälkeläiset järjestäytyvät Suomessa terrorismin tielle. Ja muutenkin, miksi Suomen tulisi maksaa satoja tuhansia, ellei jopa enemmänkin, jotta hän ja perhe kotiutuisi takaisin Suomeen?
Hänen jatkoelämänsä kuuluu olla jossain lähi-idässä.
Onko rasismia olla tätä mieltä??
Mielestäni ei. Tuo islamistien nykyinen ajatusmalli on todella vaarallista länsimaille. Eli kansoitetaan maa, lisäännytään huolella, sen jälkeen käydään politiikkaan ja pikku hiljaa käännytetään maa heille suotuisaksi. Tämä on Euroopassa tällä hetkellä menossa, ja jos siitä mainitsee, on rasisti. Juutalaisyhteisö ei virka mitään, koska se sataa heidänkin laariinsa, ottavat mieluummin hiukan osumaa nyt, jotta jatkossa on esittää teesejä juutalaisvainoista.
Euroopan hyväuskoiset valtiot hyysäävät ja vuosien päästä meillä on ongelma, kun eri maiden hallituksissa onkin islamisteja. Voi kuulostaa absurdilta, mutta tämä suuntaus on käynnissä. Katsokaapa eri valtioiden halituksia nyt ja odotellaan sitten joitakin vuosia. Voi tulla yllätyksiä. Maailma menee hulluun suuntaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko hauskaakin? Voit lopettaa nää jutut joissa mä oon. Pyydän. Kiitos

On kyl! En tiiä osaanko lopettaa, oot niin hauska hahmo. Mut lupaan yrittää yhtä kovaa ku Tepsi pleijareissa! Katotaan sit mihin se riittää.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä helvettiä? Tietenkin olisin voinut raportoida mutta ajattelin että jos itse tajuaisit poistaa sen viestin

Raportoitu, tykätty ja jaettu, av.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kerhon pudotuspeliketjuun tuli Tepsi-fanilta oheinen viesti vuorokausi TPS-sarjan päättymisen jälkeen:
Luulin jo ennen sarjaa että täällä olisi hyvä meininki, ja vitut aivan puusilmäistä jengiä. Hylätään selviä maaleja, ykköspuolustaja pihalle hienon taklauksen jälkeen. Ei nämä välttämättä lopputulemaan olisi vaikuttanut mutta ainakin vaikeuttanut. Ja jottei kylSalosenkin tapaus olisi jotain toiminpiteitä
Mitäköhän tuossa lopussa tapahtui? Tuli vähän niin kuin tyhjästä, lähti käsistä ja jatkoi matkaa samaan malliin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmettelen tuota salahotellikeissiä mikä nyt isollaan ainakin Helsingissä. Eli esimerkiksi Iso Roba ykkösestä tämmöinen "Easy homes" hankkinut x määrän huoneistoja, joita "vuokraa edelleen" kalustettuna lyhytaikaisilla vuokrasopimuksilla. Kränää on herättänyt että kyseessä on hotellitoiminta, mikä ei kaavan mukaan ole sallittua, mutta luonnollisesti yrityksen edustajisto on mieltä että eihän se nyt mikään hotelli ole vaan ihan normaalia vuokraamistoimintaa (jossa vaan sattuu asukkaat vaihtumaan päivittäin, siivoojat kiertävät huoneet ja alakerrasta löytyy kahvilan nimellä operoiva respa). Ilmeisesti myös maksullisen rakkauden tuottajat ovat tuolla pitäneet toimipistettä, mistä taloyhtiön NIMBYt ovat olleet mieltä että vähentäisi huoneistojen arvoa.

Ihmetyttää siis että miten tuota touhua ei saa pistettyä suoraan jäihin laittomana. Helsingin rakennusvalvonta on vihdoin saanut päätöksen (4v4, pj:n ääni ratkaisi) että hotellitoiminnasta on kyse ja se pitää lopettaa, mutta tokihan tuo päätös on hallinto-oikeudessa (mistä saatava päätös kulkee edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen n. 100% varmuudella) ja toiminta jatkuu luonnollisesti valituskierrosten ajan. Luulen myös että 8k€/kk uhkasakko ei kovin isoa lovea firman taseeseen tee kun tuskin ihan halvalla "vuokraavat" noita asuntoja. AirBnB tyyliseksihän tuota toimintaa väitetään (jos ei ihan normaaliksi vuokralaamiseksi), mutta siitä ihan laissa määrätty että toiminnan pitää olla satunnaista eikä saa tähdätä taloudelliseen voittoon. Melkein veikkaan ettei Easy homeksin (kuten muidenkaan samanlaisten toimijoiden) homma ole lain hengen (tai edes kirjaimen) tarkoittamaa satunnaista ja taloudelliseen voittoon tähtäämätöntä.

Siitä voi toki olla montaa mieltä josko pitäisi purkaa koko kaavarajoitusjärjestelmä, mutta itseäni ainakin vituttaisi jos olisin sijoitusasunnon hommannut kalliilta paikalta (oli noissa hesarin jutuissa mm. Bulevardikin mainittu kohteena) ja ilmenisi että sattuukin asunto olemaan hotellista. Tai tarkemmin en sellaisesta taloyhtiöstä sijoitusasuntoa hommaisi, mikä nykyistä omistajaa toki vituttaisi jos olisi myyntiaikeissa.

Tässä nyt tuohon tuoreimpaan juttuun linkki
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006054384.html
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Tää oli helvetin kova! Biisi ja kokonaisuus!

Löytyy myös Spotifysta nimellä Alyans - Na Zare. Pääsi välittömästi omalle syntikkasoittolistalle.

Tähänkin vahva sama!

Tämäkin varmasti joillekin tuttu taideteos on myös ihmettelyn arvoinen! https://www.youtube.com/watch?v=4ABgSzsPGDc Sisältää teoksen nimeltä Lennetään Avaruustanssiin.
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muutama vuosi sitten julkistettiin kovalla kohulla Helsinki Gardenin (nyk. Garden Helsinki), Jyväskylän Hippos2020:n ja Turun ratapihan hankesuunnitelmat, joissa on ollut tarkoitus tehdä hulppeat jäähallikompleksit liiketiloineen, asuntoineen ynnä muine oheistoimintoineen. Viimeisimpänä joukkoon on liittynyt Hämeenlinna hankkeellaan, jossa on samat taustatahot kuin kahdessa ensin mainitussa projektissa.

Gardenin alkuperäisen suunnitelman mukainen valmistumisaika oli 2016, mutta hankkeen kohtalo lienee edelleen täysin avoin. Nimi on toki vaihtunut domainin mukaiseksi. Hippos2020:n osalta ilmoitettiin puolestaan tänään, että toinen hankkeen pääsijoittajista vetäytyy projektista.

Ihmettelyn aihetta kerrakseen.

Niin, Tampereelle piti valmistua 2012 mömmöm-kisoihin uusi areena. En ole kovin tarkkaan seurannut, mutta eikö tuolla tavoite ole nyt jossain 2023 mömmöm-kisoissa? Joten tuolla logiikalla se Töölön garteni valmistuu 2026, Hippos 2030 ja loput voi laskea tämän kaavan mukaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kyllä ne jaksaa noita aprillipiloja vääntää... Paikallislehdessä väännetään jotain juttua negatiivisuustutkimuksesta. Että voisiko negatiivisuudesta saada jopa energiaa (kivihiilen tilalle). Tutkimukseen liittyviä antureita on nyt jaettu tuolla satamanparkkiksella lähes puoli tuntia. Plääh..

Pineapplelta merkittävä tuki lahtelaisten tunnetutkimukseen (Etelä-Suomen sanomien aprillijuttu negatiivisuustutkimuksesta)
 

Liitteet

  • IMG_20190401_121656~2.jpg
    IMG_20190401_121656~2.jpg
    322,7 KB · kertaa luettu: 278

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät-HIFK-ketjun sisältö ihmetyttää. Ilmeisesti Jatkoajan kirjoittajista isolla osalla on hauskaa ja hubaa kirjoittaa sivutolkulla paskaa ja sitten pahoittaa mielensä paskan hajusta, kun ei ole mieleinen. Sieltä paskan seasta on hankala löytää jääkiekkoaiheisia kirjoituksia valitettavasti. Ilmeisen moni siitä kuitenkin pitää, koska tarinan kertojia riittää. Tämä koskee aivan täysin sekä Kärppä, HIFK että muiden joukkueiden kannattajia.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jumalauta! Nyt hiljaa siellä! Just sain tietää sukuni tulevan Joensuusta ja vain vähän aiemmin sain lukea tällaista.
My brother from another mother. Hei heitetään läpyt abionaattori! *läps* high five.

Meitsikin on samalta pöndeltä. Tai siis mun isovanhemmat ja äiti on kotoisin tuolta kaljupäiden luvatusta valtakunnasta. Kai mussakin virtaa sitten osittain natsiveri.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ihmetyttää sellaiset ihmiset, jotka eivät esim. Suomen kaltaisessa maassa hoida/hoidata hampaitaan. On oikeasti olemassa vaikkapa ihan tavallisia työssäkäyviä Tauno Tasalakkeja, jotka eivät ole käyneet hammaslääkärissä vuosikymmeniin. Huh.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Mitäs ihmettä? Yöketju on vajonnut kakkossivulle ja edellisin viesti siihen ketjuun on kirjoitettu sunnuntaina? Onko uni alkanut maistumaan jatkoaikalaisille vai mistä tämä kertoo?

Ja etenkin @Punamusta mikä sinua on alkanut vaivaamaan? Sinä jaksoit kirjoittaa monena iltana peräkkäin sinne ketjuun pitkiä viestejä joita oli sitten kiva minunkin lukea aamulla ja seuraavana päivänä. Yöllä kun harvoin hereillä jaksoin olla. Ja taisi siinä olla muitakin kirjoittajia yhteen vaiheeseen jotka tuohon ketjuun aktiivisesti kirjoittivat, mutta Punamusta tuli varsinkin mieleeni.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Ihmetyttää sellaiset ihmiset, jotka eivät esim. Suomen kaltaisessa maassa hoida/hoidata hampaitaan. On oikeasti olemassa vaikkapa ihan tavallisia työssäkäyviä Tauno Tasalakkeja, jotka eivät ole käyneet hammaslääkärissä vuosikymmeniin. Huh.
Miksi pitäisi terveitä hampaita olla koko ajan tarkistuttamassa. Ei kivaa hommaa ole muutenkaan se hampaiden sörkkiminen. Itse kävin hammaslääkärissä viimeksi 8 vuotta sitten ja suunnitelmissa on nyt seuraavan viiden vuoden tai viimeistään 10 vuoden sisällä käydä uudestaan. Toki jos syytä tulee lähteä niin sitten aikaisemmin. Only god can judge.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noita suomalaisten NHL-haastatteluja kun kuuntelee, ihmeen usein suomalainen sanoo ensimmäisten sanojen joukossa "i mean" tai "you know".

"Yeah, i mean, it was a good game"
"Yeah, you know, it was a good game"
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Noita suomalaisten NHL-haastatteluja kun kuuntelee, ihmeen usein suomalainen sanoo ensimmäisten sanojen joukossa "i mean" tai "you know".

"Yeah, i mean, it was a good game"
"Yeah, you know, it was a good game"
Juu. Finskit on jenkimpiä kun jenkit. Ja jumalauta kun joku vitun humanisti tulee vuoden vaihtoreissulta niin kymmenen sanan virkkeestä seitsemän on "like".

Ja sitten kun sille sanoo että täälä härmässä pärjää kyllä ihan suomellakin, niin se on vähän että hitto kun on päässy jo unohtuun.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu. Finskit on jenkimpiä kun jenkit. Ja jumalauta kun joku vitun humanisti tulee vuoden vaihtoreissulta niin kymmenen sanan virkkeestä seitsemän on "like".

Ja sitten kun sille sanoo että täälä härmässä pärjää kyllä ihan suomellakin, niin se on vähän että hitto kun on päässy jo unohtuun.
Kerjäsit tätä klassikkoa. Olkaa hyvät naiset ja herrat:

Englannin kielen maisteri
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Mikael Gabriel kokenut poliittisen heräämisen? Biiseissä ainakin sukelletaan jonnekkin itähelsinkiläisen yksinhuoltajan kurjuuteen. Näinköhän se Putin-tatuointi jo ehditty laseroida uuden poliittisen agendan tieltä?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Äsken oli päikkäreillä melko diippiä hommaa.

Näin unta, että seurasin ensimmäistä Tappara-HPK-välierää, jossa (0-0-tilanteessa) joku kerholainen taklasi omalla sinisellä Tapparan pelaajaa, joka oli kyyryssä. Peli jatkui älyttömässä vihellysmetelissä, minkä jälkeen tilannetta mentiin katsomaan videolta. Selostaja kiroili lähetyksessä ja huusi ulosajoa, minkä vuoksi olin jostain syystä menossa hassuttelemaan otteluseurantaketjuun, että "onkohan selostaja Lahesta?" Otteluseurannassa oli kuitenkin jo avattu tilanteesta kymmenen kohdan vakioveikkaustyylinen ketju mm. siitä, kuka on tehnyt viimeksi TPS:lle hattutempun. Vaihtoehtoina jotain Tomi Kalliota, Saku Koivua ja Hantta Virtaa. Tekstistä ei saanut kunnolla selvää, tai se oli raumam giälel. Aivan tavanomaisia Jatkis-hommia siis.

Samassa setissä kävin myös lämmittämässä jotain iglusaunaa jäisellä Turun linnan pihalla ja hengailemassa lumihangessa.
 
Viimeksi muokattu:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ihmetyttää musiikkivideot. Miks ne ei melkeen ikinä kerro itse kappaleesta? Eihän noissa oo mitään järkeä.

Kun olin nuori poika, katsoin usein Duran Duranin "Girls on Film"-videota.

Kyllä se natsasi biisiin. Tosin ei mulla ollut aina edes ääntä päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös