EU:n ja euron tulevaisuus?

  • 590 196
  • 4 708

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
@dana77 tuossa jutussa sanottiin, että yrityksillä meni rahaa kun varmistivat, että käsittelevät ihmisten tietoja huolella. Tiedän tämän toki itsekin, kun pari vuotta olin mukana tuossa. Mikä siinä on huono juttu?
Luuletko tosissasi, että ne 200 kaveria vaan vähän checkailivat juttuja, eivätkä tehneet massiivisia muutoksia järjestelmiin? Jos yhden tällaisen asiantuntijan kustannukset mukaanlukien sivukulut ja kiinteät kustannukset ovat 100 000 euroa vuodessa, niin 200 henkeä kiinni vuoden ajan tarkoittaa 20 miljoonaa euroa plus ulkopuoliset kulut, Kyllähän Nordealla tuollaiseen varaa on, mutta vaikka en ole koskaan tehnyt Nordealle töitä, niin en koe että heidän asiakkaidensa tietosuoja olisi tätä ennen ollut huonosti hoidettu tai että se nyt olisi jotenkin paremmin. Niitä käsiteltiin huolella ja tervettä järkeä käyttäen aiemminkin, mutta se ei vaan riittänyt tai riitä,

Ja se huono juttu jos se ei nyt oikeasti selväksi tullut on se 200 miljardia euron kustannus eli suomen valtion neljän vuoden vuosibudjetin verran joka tuosta tuli suurelta osin turhia kustannuksia yrityksille (vaikka vain pieni osa yrityksistä oli asialle jotain tehnyt). Sillä rahalla olisi voinut rakentaa vaikka muutaman muurin Meksikon ja USA:n rajalle jos typeristä rahareistä olisi ollut pulaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuten aikaisemmin mainitsin, niin kustannuksia tulee myös julkishallinnolle miljoonittain kun jokaisen hallinnonalan virasto laittaa asiansa ”kuntoon”. Ne merkittävät tietosuojaloukkaukset mitä Suomessa tähänkään mennessä ovat tapahtuneet ovat olleet arkaluonteisten papereiden heittämistä sekäjätteeseen, josta joku dyykkari ne on käynyt kaivamassa.

Haet hakemalla ongelmia sieltä missä niitä ei ole. Joku kauppias käyttää softaa mikä on 100% varmuudella ajan tasalla. Jos hän on tehnyt oman softan, niin kaikissa tietokannoissa on loki, mikä riittää. Kerro yksikin reaalimaailman esimerkki noista ongelmista. Se ei ole ongelma, että joutuu käsittelemään asiakastietoja huolella, paitsi ehkä sinun yrityksessä, mutta en halua asioida siellä.
Voisin kertoa monta reaalimailman esimerkkiä kuinka veronmaksajien rahoilla tehdään typeryyksiä tietosuojaan liittyen, mutta siitä voisi päätellä mun työpaikan ja henkilöllisyyden, joten jätän väliin. Sanon vaan, että muutaman sadan hengen organisaatio on käyttänyt satoja tuhansia tähän mennessä ja tulee varmaan käyttämään saman verran vielä lisää. Mitään ongelmia ei ole aikaisemmin ollut eikä kenenkään oikeuksia ole loukattu tai tietoja päässyt vääriin käsiin aiemminkaan, koska tietoturva on ollut kunnossa. Vanhatkin toimintatavat eivät olleet todennäköisesti väärin, mutta ylitulkintojen takia kaikkea kiristetään.
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No, olipa tuosta GDPR:sta mitä mieltä tahansa, niin se on kuitenkin kuluttajan etu edellä tehty asetus ja se on jotain, mitä EU pystyy ihan tavalliselle kansalaiselle tarjoamaan. Suomessa suuryritykset olisivat sanelleet miten mennään ja isotissinen ministeri olisi kompannut minkä osaa. Muita hyviä esimerkkejä on roaming-maksujen poistaminen ja nyt näiden streming palveluiden käytön mahdollistaminen ulkomailla ilman kikkailuja. Suomessa poliitikot ja virkamiehet ovat aina yrityksen puolella, vaikka kuluttajaa olisi vedetty kuivana kakkoseen. Volkkarin päästöhuijauksessa muualla euroopassa pistettiin maksamaan kuluttajille fyrkkaa, suomessa mietittiin, että miten kansanautoilijoita voidaan verottaa lisää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Muutakaan ketjua tullu miäleen, mutta jos laitetaan tänne MEP Hautalan FB päivitys

**
Heidi Hautala
15. maaliskuuta kello 13.26 ·

Joko kuulit? Euroopan unionin tuomioistuin antoi ratkaisunsa asiaan Hautala ym. v. EFSA, ja se ratkaisu on voitto kansalaisille!

Pyysimme kolmen muun vihreän mepin kanssa tuomioistuinta selvittämään, tuleeko Euroopan ruokaturvallisuusvirasto EFSA:n julkistaa tutkimukset, joihin glyfosaatin turvallisuusarviointi perustuu. EFSA ei ole arvioinut glyfosaattia vaaralliseksi, mutta tutkimukset, joihin arvio perustuu, ovat tähän asti olleet salaisia. Niitä ei siis ole voinut tieteellisesti vertaisarvioida. Torjunta-aineiden tuottajat teettävät tutkimukset itse, eli tässä tapauksessa Monsanto.

Näin ei enää ole! Tuomioistuimen ratkaisun myötä on selvää, että ympäristöpäästöihin liittyvän tiedon julkaiseminen menee kaupallisten intressien edelle. Viimein suuryritysten teettämiä selvityksiä voidaan vertaisarvioida.

Tämä on iso asia avoimuudelle.
**
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
En yleensä kirjoita vapaan puolelle, mutta ajattelin tulla lurkkaamaan, että millaisia kommentteja täällä on herännyt. No eipä oltu edes huomattu EU:n rikkoneen internetiä.

Toki samana päivänä kiva kellojen siirto-juttu. Näinhän nämä on hyvä tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No eipä oltu edes huomattu EU:n rikkoneen internetiä.

Tästä tekijänoikeusdirektiivistä puhuttiin silloin syksyllä, kun se oli ensimmäisessä äänestyksessään, jolloin se saatiin kaadettua ja uudet neuvottelut alkoi. Nythän tilanne on s e, että lehmänkaupoilla saksalaiset MEPit lähti tän taakse laajemmin ja Eurooppa ampuu itseensä jalkaan digitaalisten palvelujen kehittymisen osalta... Siis ei sillä, etteikö tekijänoikeudenhaltioilla ja ennen kaikkea sisällöntuottajilla olisi näiden kanssa ongelmia, mutta tää direktiivi ei tuo esim Mulle, tekijänoikeustuloja jonkin verran nauttivalle Mitään lisää, päinvastoin rajottaa mun mahdollisuuksiani saada matskua laajemmalle leviään ja enemmän tulouttamaan.


... mutta siis tätä on puitu loputtomiin ja vaikka vähän parannuksia syksystä saatiinkin, niin onhan toi nyt helvetin huono silti..
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Worst case scenario: Youtube, Facebook, Twitter yms toteaa lain vaatiman sisältösuodattimen ja linkkiveron olevan liian kalliita vrt EU:n sisltä tulevat tulot ja blokkaa käytön kokonaan.
Tämä siis tavan tallaajan WCS.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
EU:n ydinosaamista on aina ollut kaikenlainen rajoittaminen ja sääntely. Sikäli EU jatkaa viitoittamallaan tiellä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olen kuulevani Yle Puheen Politiikkaradion EU-jutuissa usein tätä uutta Hansa-liittoa ( koalitiota, jopa konsortiota) käytettävän jotenkin astalona, on väärin että nämä pohjoiset talouttansa kohtuudella vaalineet pikkumaat virittelevät yhteisrintamaa.
Wikistä New Hanseatic League - Wikipedia

Tässä on ilmeisesti jotain itsekkyyttä salatussa seurassa kehittymässä, lipeämistä yltiöpäisestä eurooppalaisesta solidaarisuudesta. Tämän vaikutelman olen saanut jopa Tapio Pajusen kysymyksistä, maailmanhalaaja Linda Pelkosen jätän omaan arvoonsa, oman arvonsa tuntotilaan. Sakari Sirkkasta on ikävä.

Mielestäni hyvä idea on uusi Hansa. Ei Saksa ja Ranska saa sanella EUn menoa, itäeurooppalaiset huhtovat sekavina omia juttujaan vielä vuosia.
En ole Tsekin olomielitilan tuntija, mahtuisiko sekin järkeilevään vastapainojengiin?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Italia ottaa ensi askeleita kohti euroeroa:

https://www.uusisuomi.fi/raha/28194...-koko-eurooppaa-tasta-niissa-kyse-helpottaisi

Mistä mini-boteissa oikeasti on kyse? Velkaantumisen kasvattamisesta edelleen rinnakkaisvaluutalla. Käytännössä ensimmäinen askel euroeroon”, Torinon teknillisen yliopiston professori Marco Cattamessa selitti markkinareaktiota Twitterissä.

Nykymuotoisen euroalueen loppu on nyt todennäköisempää.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Italia ottaa ensi askeleita kohti euroeroa:

https://www.uusisuomi.fi/raha/28194...-koko-eurooppaa-tasta-niissa-kyse-helpottaisi

Mistä mini-boteissa oikeasti on kyse? Velkaantumisen kasvattamisesta edelleen rinnakkaisvaluutalla. Käytännössä ensimmäinen askel euroeroon”, Torinon teknillisen yliopiston professori Marco Cattamessa selitti markkinareaktiota Twitterissä.

Nykymuotoisen euroalueen loppu on nyt todennäköisempää.
Kun eurokriisi eskaloitui vuosina 2010-12 tuli selväksi, että markkinat, EKP ja euroalueen poliittinen johto tulevat pitämään huolen siitä, että poliittinen projekti nimeltä euro tullaan pitämään elossa hinnalla millä hyvänsä. Itse olin tuolloin varma, että jonkinsortin murtuma euroalueeseen tulee (=Kreikka) ja ilmeisen lähellä se taisi myös olla, mutta tahtotila pitää euroalue kasassa yllätti.

Ei mene kauaa, että Italian populistihallitus palautetaan markkinoiden toimesta ruotuun, aivan kuten tehtiin aikoinaan Berlisconille, joka oli pakotettu lopulta eroamaan. Raha paukkaa ja paska laukkaa, niin se vaan menee ja siinä menne populisteillakin ns. käsi päähän, jos valtion rahahanat tyrehtyy, jälkimarkkinakorot hyppää pilviin ja tilannetta ei pysty paikkaamaan devalvoimalla ja/tai painamalla liiraseteleihin lisää nollia perään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei mene kauaa, että Italian populistihallitus palautetaan markkinoiden toimesta ruotuun, aivan kuten tehtiin aikoinaan Berlisconille, joka oli pakotettu lopulta eroamaan

Kun kannatan EU:n yhteistä finanssipolitiikkaa, tämä olisi mieluinen vaihtoehto. Valitettavasti pidän aiempaa enemmän mahdollisena joko velkojen sosialisointia tai euroalueen hajoamista. Sen paremmin populistit vasemmalla ja oikealla kuin euroalueen valtioiden perinteiset valtapuolueet eivät ole valmiita syvempään integraatioon. Eri väristen demokraattien ja keskusta-oikeiston kriisin syveneminen EU:ssa ei lupaa helppoja ratkaisuja. Viittaan esimerkiksi Saksan demareihin, joiden johtaja erosi äsken. Le Mondessa oli keväällä hyvä artikkeli euron tilanteesta. Sen mukaan suuri osa EU:n vasemmistosta vastustaa riittävää talouskuria. Kun myös eri väriset EU:n populistit sekä äärioikeisto ja -vasemmisto pääosin vastustavat koko euroa, ongelmia riittää lähivuosiksi.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun kannatan EU:n yhteistä finanssipolitiikkaa, tämä olisi mieluinen vaihtoehto. Valitettavasti pidän aiempaa enemmän mahdollisena joko velkojen sosialisointia tai euroalueen hajoamista. Sen paremmin populistit vasemmalla ja oikealla kuin euroalueen valtioiden perinteiset valtapuolueet eivät ole valmiita syvempään integraatioon. Eri väristen demokraattien ja keskusta-oikeiston kriisin syveneminen EU:ssa ei lupaa helppoja ratkaisuja. Viittaan esimerkiksi Saksan demareihin, joiden johtaja erosi äsken. Le Mondessa oli keväällä hyvä artikkeli euron tilanteesta. Sen mukaan suuri osa EU:n vasemmistosta vastustaa riittävää talouskuria. Kun myös eri väriset EU:n populistit sekä äärioikeisto ja -vasemmisto pääosin vastustavat koko euroa, ongelmia riittää lähivuosiksi.
Ongelma tai ratkaisu, kummin sen haluaa nähdä, piilee siinä, että eurointegraatio on ajautunut / ajettu jo niin pitkälle, että paluuta ei ole. Euroalueen osittaisella hajoamisella saattaisi pitkällä aikavälillä olla hyviäkin seurauksia monille maille, mutta lyhyen aikavälin seuraukset ovat niin arvaamattomia ja vaikeasti ennustettavia, ettei edes eurokriittisimmät tahot uskalla sitä korttia katsoa. Eli tässä tapauksessa ainainen rutina on miltei kaikkien mielestä parempi vaihtoehto kuin kertarytinä.

Yhteinen finanssipolitiikka ei ole poliittisesti helppo toteuttaa, mutta sillä tiellä ollaan. Sitä ennen velat käytännössä sosialisoidaan ja imetään EKPn taseeseen. Sitähän on tässä jo kaikessa ”hiljaisuudessa” ja EUn omia sääntöjä venyttäen ja paukuttaen tehty jo useampi vuosi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ongelma tai ratkaisu, kummin sen haluaa nähdä, piilee siinä, että eurointegraatio on ajautunut / ajettu jo niin pitkälle, että paluuta ei ole. Euroalueen osittaisella hajoamisella saattaisi pitkällä aikavälillä olla hyviäkin seurauksia monille maille, mutta lyhyen aikavälin seuraukset ovat niin arvaamattomia ja vaikeasti ennustettavia, ettei edes eurokriittisimmät tahot uskalla sitä korttia katsoa. Eli tässä tapauksessa ainainen rutina on miltei kaikkien mielestä parempi vaihtoehto kuin kertarytinä.

Yhteinen finanssipolitiikka ei ole poliittisesti helppo toteuttaa, mutta sillä tiellä ollaan. Sitä ennen velat käytännössä sosialisoidaan ja imetään EKPn taseeseen. Sitähän on tässä jo kaikessa ”hiljaisuudessa” ja EUn omia sääntöjä venyttäen ja paukuttaen tehty jo useampi vuosi.

Toivotaan näin, mutta en ole vakuuttunut, että näin myös tapahtuisi. Miksi?

USA:n ja Kiinan välinen, uhittelua laajempi kauppasota - jota asiantuntijat pitävät jo mahdollisena - voi aiheuttaa seuraavan finanssikriisin. Siinä voi Italia sortua, samoin Espanja - ja Suomikin. Tällöin euroalue voisi nykymuodossaan tuhoutua. EKP on varautunut paljon Kreikkaa paremmin tuleviin kriiseihin ja nyt on olemassa jo rahasto näitä varten. Mutta mittaluokka USA:n ja Kiinan mahdollisella kauppasodalla ja euroalueen kriisiytymisellä sen seurauksena on paljon varautumisia suurempi. Kiina oli hetki sitten valmis antamaan periksi, mutta sitten tapahtui jotain. Kiina-asiantuntijat näkevät valtataistelun olevan mahdollisena syynä, jolloin Kiinan käyttäytyminen olisi vielä vähemmän ennustettavaa kuin Trumpin USA:n. Ja Trump haluaa edelleen hajottaa EU:n ja euron, koska ne ovat potentiaalinen uhka Trumpin USA:n tavoitteille.

Katsotaan ja toivotaan parasta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Syvästi kahtiajakautuneessa Puolassa kamppaillaan nyt liberaalin demokratian kohtalosta – ja samalla Euroopan sielusta

Ymmärrän varsin hyvin että entisissä itäblokin maissa länsimaisen demokratian kokemus on ohutta ja tuoretta. Se mitä en ymmärrä on vahvan johtajan kaipuu, toive totalitarismin paluusta. Steve Bannon reissaa ympäri Eurooppaa saarnaamassa oikeistopopulistista sanomaansa, ilmeisesti Venäjän laskuun. Olen melko vakuuttunut siitä että myös Ranskan keltaliivien taustalta löytyy venäläistä vaikuttamista. Tämä kaikki sataa Kremlin laariin. Linkki vie Ylen nettisivustolle.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olen melko vakuuttunut siitä että myös Ranskan keltaliivien taustalta löytyy venäläistä vaikuttamista. Tämä kaikki sataa Kremlin laariin. Linkki vie Ylen nettisivustolle.
Eikös se ole yleistä tietoa, että venäläiset trollit ovat tuollakin heittämässä bensaa liekkeihin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Eikös se ole yleistä tietoa, että venäläiset trollit ovat tuollakin heittämässä bensaa liekkeihin.

Saattaa ollakin, minä olen onnistunut tuon uutisen ohittamaan. Jos katsotaan mihin kaikkiin projekteihin Pietarin trollitehdas on osallistunut: brexit, USA:n 2016 presidentinvaalit, keltaliivit jne. Kuinka paljon on vaikutettu Unkarin ja Puolan poliittisiin kuvioihin. Minusta tämä asia pitäisi olla näkyvämmin esillä ihan EU-tasolla sillä Venäjä jatkaa tuota touhuansa pyrkien rapauttamaan länsimaista demokratiaa luomalla eripuraa ja sekasortoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
.Jos katsotaan mihin kaikkiin projekteihin Pietarin trollitehdas on osallistunut: brexit, USA:n 2016 presidentinvaalit, keltaliivit jne. Kuinka paljon on vaikutettu Unkarin ja Puolan poliittisiin kuvioihin. Minusta tämä asia pitäisi olla näkyvämmin esillä ihan EU-tasolla sillä Venäjä jatkaa tuota touhuansa pyrkien rapauttamaan länsimaista demokratiaa luomalla eripuraa ja sekasortoa.

Vähintään nuo + erilaista vaikutusta verkoissa koko ajan. Samaa mieltä, että asian pitäisi olla näkyvämmin esillä EU:ssa. Mutta kun ei ole. Syyksi tarjoan EU:n lisääntyvää energiariippuvuutta Venäjästä. EU:n omien tilastojen mukaan kaikki EU:n jäsenvaltiot ovat nykyään energian nettotuojia. Viime vuosina Venäjä on noussut EU:n ykköstoimittajaksi polttoaineiden osalta:

https://ec.europa.eu/eurostat/stati...A4senvaltiot_ovat_kaikki_energian_nettotuojia

EU ei siis vain kärsi Venäjän demokratiaa rapauttavasta vaikutuksesta EU:n jäsenvaltioissa. Se myös rahoittaa sitä. Ja tämä on EU:n perinteisten puolueiden politiikan tulosta. Venäjän kanssa ei tietenkään tule laittaa välejä poikki, mutta kaikkea strategista riippuvuutta - kuten energiaa - Venäjästä tulee lisäämisen sijasta ehdottomasti vähentää. Se myös saattaisi vaikuttaa Venäjän haluun operoida valheilla EU:sta ja EU:n sisällä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Käytin elämästäni lähes viisi minuuttia scrollatessani Jatkoajan yleisen mielipiteilyn palstan otsikoita löytääkseni EU-ketjun.

En tietoisesti käyttänyt hakua, koska halusin nähdä miten merkittävänä EU koetaan; monia tärkeämpiä otsikointeja löytyy.
Toki tajuan, että EUsta debatoidaan monissa edeltävissä ketjuissa, mutta kuitenkin nostan framille tämän EUn tulevaisuusketjun.

HS tarjosi minulle kai ilmaiseksi jutun
HS-analyysi: Mitä sinä tekisit 1 084 miljardilla eurolla? EU:n tulevien vuosien rahoitus ratkaisee koko unionin uskottavuuden ,

joka minusta on hyvä, valaiseva. Varmaan myös polemiikkia jossain piireissä herättävä eli voi kuinka kallista.
Myönnän kyllä toivovani ettei keskivertosuomalaisen maksuosuus kovin paljon nousisi, mutta muutama euro sinne tai tänne.
No seuraavassa budjetissa tuskin tänne mutta pitkä linja on tärkeä, tärkeämpi kuin porukka arkipäivässään tajuaa.

Minua ihmetyttää kuinka vähän EU-vaalit vieläkin suomalaisia kiinnostavat, äänestysprosentti oli kai n. 40%.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Joku vuosi-pari sitten. Nythän toki tilanne on se, että hajoaminen on jo alkanut, kun Britannia lähti EU:sta alkuvuonna. Italia seuraa perässä.

@Petri1981 Laitetaan vaikka tänne.

Eli ennusteesi mukaan EU hajoaa viimeistään vuonna 2029. Tai 2025 mikäli Trump ketjuun postaamaasi ennusteen tarkistusta on uskominen.

Hakataanko nuo vuosilukemat kiveen @Petri1981 ?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Nyt kun Puolan korkein oikeus on ilmoittanut että EU:n perussopimus on osittain ristiriidassa perustuslain kanssa, niin voiko tässä odottaa seuraavaksi Puolan ilmoittavan virallisesti käynnistävänsä artiklan 50 mukaisen prosessin EU:sta eroamiseksi vai onko tämäkin turhan toivon tuhnu?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun Puolan korkein oikeus on ilmoittanut että EU:n perussopimus on osittain ristiriidassa perustuslain kanssa, niin voiko tässä odottaa seuraavaksi Puolan ilmoittavan virallisesti käynnistävänsä artiklan 50 mukaisen prosessin EU:sta eroamiseksi vai onko tämäkin turhan toivon tuhnu?
Puolan kohdalla kyseessä lienee puhdas politikointi, eli tavoitteena on varmaankin kiristää EUlta lisää rahaa ja/tai vähemmän velvoitteita esim. päästöjen suhteen. Puola ja muut rosvovaltiot tietävät varsin hyvin, että brexitin perään EUlla ei ole varaa menettää lisää jäsenvaltioita ja EUssa ei ole ylipäätään mitään erottamismekanismia, joten Puolat, Unkarit yms. voivat perseillä miten lystäävät ja muiden maiden vaikutuskeinot rajoittuu pitkälti "syvään paheksuntaan".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt kun Puolan korkein oikeus on ilmoittanut että EU:n perussopimus on osittain ristiriidassa perustuslain kanssa, niin voiko tässä odottaa seuraavaksi Puolan ilmoittavan virallisesti käynnistävänsä artiklan 50 mukaisen prosessin EU:sta eroamiseksi vai onko tämäkin turhan toivon tuhnu?
Puola on saamassa EU:lta noin 25 mrd euroa, joten aivan varmasti käynnistävät artiklan. Joku voi ihmetellä, miksi Puola uhoaa kun voi saada kenkää toimistaan. Vastaus on, että ei voida erottaa EU:sta ilman yksimielistä päätöstä. Unkari yms tukevat Puolaa, ja menettelevät itsekin osin samoin. Aivan kuten @Dennis yllä totesi.

Petri Sarvamaata lainatakseni, vaikeita aikoja EU:lle tulossa. Jälleen. Muut maat ovat pääosin oikeusvaltioperiaatteen takana ja Puolankin 25 mrd on edes hieman sidottu oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös