Suomi-sarjan otteluseuranta 2018–2019

• 105 378
  • 492
Pyry & Tappara
Nokialla toinen erä oli Pyryn erä. Mutta hirveän tötöilyn päätteeksi sekunti ennen erän päättymistä FPS iski 2-3... Ihan hävettää kuinka huonosti Pyry tuon lopun veti. Kolmannessa erässä riittää nyt tekemistä nokialaisilla...

Oispa maalivahti. Onnittelut Porvooseen. Sarja ratkes Peetersin loukkaantumiseen. Playoffeja ei voiteta 70 torjuntaprossalla.

Jossittelut kuitenki sikseen ja Huntersille onbea jatkopeleihin.
Tämän päivän Huntersin maaleista en laittaisi yhtäkään maalivahdin piikkiin, enemmänkin puolustuspelaaminen näytti JHT:lla tökkivän. Tiukat pelit JHT:tä vastaan oli ja tämän päivän pelissä olivat pitkät ajan niskan päällä, mutta oikein hyville paikoille eivät päässeet ja muutaman kerran kun paikka oli Salama Huntersin maalilla hoiti homman, kirsikkana kakussa oli JHT pelaajan läpiajo, jonka Salama poimi hanskaansa.

Dynamo_FIN

Ketterä
Komeasti FPS taistelee Kajaanissa! Jokohan kohta istuu taas vihreä mies jäähyllä, että saadaan peli tasoihin...

The Nikkari

Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hunters kävi Espoossa ryöväämässä kotiedun. Uskalsin odottaa kotivoittoa, mutta ei tämä nyt mikään valtava yllätys ollut, kun muistaa joukkueiden edellisen kohtaamisen.

Olisikohan mahdollista saada paikalla olleilta jotain raportin tynkää?

Zigismund

Harmittava loppuhetken tappio forssalaisille. Jäähyaitiosta täytyy jatkossa pysyä poissa. Hokilla on heittää sen luokan pelaajia ylivoimaan.

Hyvä ottelu joka tapauksessa ja torstaina väännetään sarja tasoihin!

IntoTurhanen

Espoolainen 1ügassa
Hunters oli fyysisempi ja liikkuvampi. Olisiko KEspoon pidempi tauko löysistänyt joukkueen. Onhan KEspoo kuitenkin selvästi kokeneempi ettei pitäisi antaa poikien hyppiä silmille. Tällä menolla tämä on kolmesta poikki.

Dynamo_FIN

Ketterä
Katsoitko pelin vai heitteletkö kommenttejasi muuten vaan? Orava on onneton tuomari, mutta yhtälailla kaikille. Oikeutettu voitto, Hokki halusi sitä maalin verran enemmän.

Myönnän, en katsonut. Tulospalvelusta sain vaan ko.etiäisen.

WLuK

Hokki
Ensimmäisessä välieräpelissä FPS oli todella hankala vastustaja Hokille. Eihän se täysi vääryys olisi ollut vaikka FPS olisi tuon vienyt, vaikka Hokilla olikin enemmän hyviä maalipaikkoja. FPS puolusti Hokkia kurinalaisemmin ja muutama forssalainen hyökkääjä murtautui Hokin puolustuksen läpi jopa vaivattoman näköisesti. Mikäli tuomaritoiminta jätetään huomiotta, niin ehkä peli ratkesi Hokin voimakkaisiin yksilöihin, jotka halusivat kääntää pelin kotijoukkueelle. Erityismainintana Räisänen ja Still pelasivat mielestäni hyvän pelin. Torstaille toivon, että kiekon nakkelu katsomoon loppuu.

boerje

Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Kaikki kunnia tänään porvoolaisille. Hunters vaikutti erittäin tasapainoiselta joukkueelta.

Hämmästelin lähes koko ottelun ajan kuinka huonosti valmistautuneelta Kiekko-Espoo tänään näytti. Velttoa ja löysää, halutonta pelaamista. Syöttöjä ei saatu kaverin lapaan, tai kiekko pomppi ties minne. Vasta kun 3. erässä taululla oli 0-3, näytti valmentajan aikalisä herättävän pelaajat, ja kentälle tuli liikettä.

The Nikkari

Tilanne oli siis sama kuin edellisen Hunters-ottelun kolmannessa erässä. Huolimatonta ja kuritonta. Valmennus on nyt jännän äärellä.

Toni85

Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mä olen kyllä vähän eri mieltä. Ottelu oli äärimmäisen tasainen kaksi erää ja kolmannen erän alun musta minuutti käänsi pelin porvoolaisille. K-Espoolla oli omat hyvät hetkensä, samoin oli Huntersilla. Itse kuvailisin espoolaisten ongelmia sanalla kiire. Koko ajan oli kova kiire saada kiekko eteenpäin, osittain kovan karvauksen ja paineen takia, osittain oman hätäilyn takia. Huntersin pelityyli on todella fyysinen ja välillä oli jopa pientä ajojahdin sävyä. Tämän ei olisi pitänyt tulla K-Espoolle yllätyksenä, mutta välillä se kuitenkin näytti siltä.

Aikalisän jälkeen kotijoukkueen peliin löytyi tosiaan enemmän selkeyttä ja vaikka tilanteita vedettiin aika suurella riskillä, se kantoi hedelmää parin maalin muodossa. Kuusi minuuttia ennen loppua tullut ylivoima sotki tämän hyvän momentumin, kun peli meni liian varovaiseksi. Hunters kyllä ansaitsi voittonsa, mutta peli olisi voinut kääntyä myös kotijoukkueelle ilman kahta nopeaa maalia kolmannen erän alussa. Varsinkin 0-3 maali oli todella halpa.

boerje

Itse kuvailisin espoolaisten ongelmia sanalla kiire. Koko ajan oli kova kiire saada kiekko eteenpäin, osittain kovan karvauksen ja paineen takia, osittain oman hätäilyn takia. Huntersin pelityyli on todella fyysinen ja välillä oli jopa pientä ajojahdin sävyä.

Kolmannessa HCIK-pelissä kaarinalaiset tulivat kahdella pelaajalla päälle, ja tuolloin espoolaisilla oli todellisia hankaluuksia kiireen ja paineen alla. Mutta eilistä peliä leimasi jonkinlainen huolimattomuus. Hätäily on kaiketi hyvä sana kuvaamaan suoritusta. Esimerkiksi Huntersin 0-1 YV-maalia edelsi mahdollisuus purkaa kiekko omalta alueelta, mutta löperö purku pysähtyi pakkiin, ja tuosta kymmenessä sekunnissa taisi kiekko olla maalissa.

The Nikkari

Huonot purkukiekot ovat olleet koko kauden ongelma. On liian kiire ja tuloksena on katko ennen siniviivaa.
Näissä perimmäinen syy on monesti ollut se, ettei sitä helppoa ensimmäistä syöttöä malteta antaa, vaan haetaan suoraan tyyliin läpiajoon johtavia syöttöjä. Sitten tuppaakin aika tila loppumaan kesken. Tämän jälkeen kiekko räiskäistään keskialueelle pitkän pelko persiissä ja tästä syystä niitä sitten katkotaan. Uotila on mielestäni ainoa pakki, jolla maltti riittää helppoon peliin. Uotilahan ei eilen pelannut.

boerje

Eikä taida Uotila pelata seuraavassakaan. Eilisen ottelun alla Kiekko-Espoo tiedotti Instassaan että Uotila olisi rangaistuksensa takia poissa kaksi peliä.

Toni85

Aika kova rangaistus siitä taklauksesta. Mun mielestä se pleksin hajottanut taklaus oli rumempi. Siitä ei tullut edes kakkosta.
No kyllä... Onkohan näistä Suomi-sarjan pelikielloista jotain raporttia luettavissa jostain vai kuvittelenko liikoja? Facebook-sivukin on olemassa mutta sitä päivitetään aika verkkaiseen tahtiin. Lähinnä siis pohdin, että mentiinkö tässä nyt ihan vain sen mukana, mitä tuomari luuli nähneensä vai tehtiinkö jonkinlaista selvittelyä.

Laus

Florida Panthers, FPS
Suomisarjassa pitää aina kotijoukkueen lähettää kurinpitoon video jos ottelussa on tullut isorangaistus eli tämän ja tuomarin raportin perusteella kurinpitäjä tekee ratkaisun pelikiellosta.