Miksi Mestiksessä ei taklata ?

  • 2 866
  • 24

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Mestiksessä käytetään niinkuin liigassakin kaikkea muuta koiramaisuuksia ja mailahäirintää, mutta kunnon taklaukset puuttuvat lähes kokonaan. Eikö pelaajat enää osaa taklata ja osaa ottaa taklauksia vastaan ?
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Aika pitkälti varmaan siksi, että koukkimisesta ja roikkumisesta saa harvemmin jäähyn kuin sellaisesta niitistä jolla vastustaja tipahtaa kenttään, vaikka taklaus olisi puhdaskin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kuten tuolla toisessa ketjussa totesin, luulen syyn olevan se, että tuomarilinja Mestiksessä (ja liigassakin) on sellainen, että vähänkin kovemmasta niitistä lähdetään jäähylle. Vaikuttaa lähinnä siltä, että jäähyjä annetaan sen mukaan kuinka kova taklaus on, eikä sen mukaan kuinka puhdas/ruma se on.

Mistä tällainen tuomarilinja sitten johtuu? Onko syynä halu suojella pelaajia ja karsia ylilyönnit pois tällaisella ylivarovaisella linjalla? Vaikea sanoa, mutta se on yleisöltä pois, kun puhtaita kovia niittejä ei kaukalossa nähdä.
 

haaZa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS , Jokerit
Ei ihme että valitetaan yleisövajauksista.
Jos jokaisessa matsissa taklattaisiin lähes kokoajan, puhtaita, kovia taklauksia, ja jokaiseen peliin mahtuisi väh. yksi tappelu, niin kyllä yleisöäkin alkaisi kiinnostaa. Ei nykyään ole viihdettä seurata, kun antaa laidassa vähän olkapäätä ja jäähy. einäin.
 

kakes

Jäsen
Kun annettaisiinkin vain olkapäätä. Yleensä kyllä kunnon niitit joutuvat erotuomarin silmätikuiksi näyttävyytensä ansiosta. On vain hyvä että epäpuhtaista taklauksista rangaistaan kovalla kädellä. Kyllä niitä puhtaitakin niittejä vielä näkee, tosin koko ajan harvemmin. Tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja ratkaisu pitää tehdä silmänräpäyksessä. Ja silmiä on vain 6, heh. Kyllä joku noista näkee.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taklaukset ovat olennainen osa peliä, mutta ne ovat vain osa kaksinkamppailuja. Laidan lähellä tapahtuvia taklauksia pitäisi ennenmin vähentää, kuin lisätä. Avojäällä voisi taklata toki enemmänkin, mutta fakta taitaa olla se, että kovin moni pelaaja ei osaa taklata siellä.

Niin, minulla ei ole Mestiksen tilanne tuoreimmassa muistissa, mutta edellisten kausien ottelujen perusteella mielestäni Mestiksen pelillinen tilanne näyttää erittäin hyvältä. Sarja profiloituu nopeaan, vauhdikkaaseen ja hyökkäysvoittoisen pelaamiseen, mikä on oikea suunta. Taklausten puutetta en ole missään vaiheessa jäänyt harmittelemaan. Itselleni riittää, että pelissä taklataan, sama se, vaikka olisivatkin ainakin jonkun mielestä "pieniä tönäisyjä". Minun mielestäni taklauksen tarkoitus on saada etu kaksinkamppailutilanteessa, ei taklauksen tekeminen sinänsä.

Edit: Vaasalaisten höpinät pois.
 
Viimeksi muokattu:

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Viestin lähetti PTS
Tai sitten nähdään näitä tilanteita, joissa pelaaja joutuu kuudeksi kuukaudeksi sairaslomalle.
Taklausten puutetta en ole missään vaiheessa jäänyt harmittelemaan. Itselleni riittää, että pelissä taklataan, sama se, vaikka olisivatkin ainakin jonkun mielestä "pieniä tönäisyjä". Minun mielestäni taklauksen tarkoitus on saada etu kaksinkamppailutilanteessa, ei taklauksen tekeminen sinänsä.

Mun mielestä takalausten tarkoituksena on saada vastustajasta henkistä "yliotetta" ja saada vastustaja hermoromahduksen partaalle. Mieluummin näkisin kunnon taklauksia kun jatkuvaa koukkimista yms...
Kuka nyt on joutumassa 6kk sairaslomalle ?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä ainakin mitä Mikkelissä olen nähnyt, niin aina, kun tulee kovempi "niitti" laitakahinoissa, niin jo häkki heilahtaa. Sama koskee kotijoukkuetta sekä vierailijoita. Taitaa olla kaikki komeat, puhtaat taklaukset Mikkelissä viime vuosina päättyneet istuntoon/ulosajoon. Ko. tilanteissa ei kuitenkaan ole juurikaan kukaan loukkaantunut. Keskialueella saa kyllä roikkua kainalossa ja kahvata minkä kerkiää, mutta sehän kuuluukin suomalaiseen yleisöönmenevään jääkiekkoon.......
Tietysti sikamaisuudet (selvät selkään puukotukset) ovat asia erikseen ja niistä pitää tuomion ollakin kova. Näitä kahta asiaa tuomarit eivät vaan näytä erottavan toisistaan.
 

Silvio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Viestin lähetti Icepowerman
Eikö pelaajat enää osaa taklata ja osaa ottaa taklauksia vastaan ?

KooKooseen täksi kaudeksi siirtynyt Kimmo Haapa-Aro on ainakin viime peleissä taklannut kaikkea mikä liikkuu. Esim KiVa pelissä Marko From otti lentoa avojään niitistä.
Kannattaa seurata miestä #34. Mansikka tosin peluuttaa kaveria aika säästeliäästi, mikä johtunee juuri siitä, että Suomessa taklauksesta tulee usein jäähy.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Silvio
KooKooseen täksi kaudeksi siirtynyt Kimmo Haapa-Aro on ainakin viime peleissä taklannut kaikkea mikä liikkuu.
Kannattaa seurata miestä #34.

Joo kyllä Haapis on hyvä hankinta. Uskaltaa taklata ja on hyvä työmyyrä. Ryminää juuri kaivataankin se tuo viihdettä peliin. Täyttänyt paikkansa loistavasti joukkueessa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Mestiksessä on ehkä noin 5% sellaisia pelaajia, jolta voi edes odottaa kunnon taklauksia. Esimerkiksi KooKoon joukkueessa ei ollut viime kaudella yhtään pelaajaa, jolta olisi voinut odottaa oikein kunnon niittiä. Sen sijaan hankitaan pelaajia, jotka ovat järestään alle 180cm ja omaavat nopeat jalat. Mielestäni paljon kertoo viime kaudesta se, että loppukaudella Eemeli Koskelainen oli KooKoon kovin taklaaja ja kyseessä oli silloin b-juniori. Pelaajilla ei tunnu olevan edes halua hakea kunnon taklauksia. Sellaisia pieniä tuupaisuja nähdään ajoittain, mutta ne on enemmänkin kiilaamista pelaajaa laitaa kohden, kuin kunnon taklauksia. Jospa vaikka Haapa-Aro ajaisi vastustajan pystyyn muutaman kerran oikein kunnolla, niin voisi olla edes vähän tyytyväisempi. Sillä miehellä on jokatapauksessa potentiaalia taklauspeliin. Luulisin kuitenkin, että kyse on vain halusta ja pelaajien sopivuudesta taklauspeliin. Toki Kouvolan ylisuuri kenttä asettaa joitain rajoituksia taklauspeliin, mutta toivoa sopii, että tällä kaudella Kouvolassakin rytisisi laidat oikein kunnolla.

Sitten yleisön asenteetkin on sellaisia, että jos kotijoukkueen "tähtipelaajaa" ajetaan puhtaasti laitaan, niin heti aletaan viheltämään jäähyä, miksi? Esim. jos pari vuotta sitten Kouvolassa joku taklasi Timo Nurmbergia, niin heti alkoi "armoton" vihellys. Ja kuitenkin muka halutaan taklauksia, mutta omia ei saisi taklata. Ja selitykseksi ei käy se, että se on luonnollista huutaa vastustajalle jäähyjä, koska sääntöjen pitäisi olla selvät ja niitten mukaan mennään, eihän Kanadassakaan vihelletä, jos joku taklaa kotijoukkueen pelaajaa puhtaasti. Samallalailla viime kaudella kun Koskelainen ajoi täydellä vauhdilla vastustajan päälle yleisö oli haltioissaan(mikä oli ihan hyvä), mutta kun vastustaja antoi takaisin seuraavassa vaihdossa, niin vastustaja olikin sika kun meni taklaamaan niin pientä poikaa. Jos katsomossa jaetaan säälipisteitä iästä ja koosta, niin ehkä sitä Koskelaista ei olisi sitten pitänyt laittaa ollenkaan pelaamaan, koska oli vielä niin pieni ja nuori.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Icepowerman
Mun mielestä takalausten tarkoituksena on saada vastustajasta henkistä "yliotetta" ja saada vastustaja hermoromahduksen partaalle. Mieluummin näkisin kunnon taklauksia kun jatkuvaa koukkimista yms...
Kuka nyt on joutumassa 6kk sairaslomalle ?

Tuon kuuden kuukauden sairasloma -jutun voi kuitata vaasalaisten höpinöinä. Niin, kyllä se tietyllä tavalla on noinkin, kovalla kaksinkamppailupelaamisella voidaan saada etulyöntiasema sillä sektorilla ottelussa(ja samalla saada vastustajaa tuskastumaan, kun tilaa ei ole). Mutta minä en vaan ymmärrä sitä joidenkin mielipidettä, että taklaaminen olisi joku itseisarvo. En ymmärrä sitä, että jonkun mielestä joku kova taklaus olisi itsessään mikään tarkoitus. Tarkoitan tällä esimerkiksi niitä henkilöitä, jotka huutavat AJA, kun näkevät mielestään mahdollisuuden kovaan taklaukseen. Esimerkiksi se on toki hienoa, jos pelaaja taklaa keskialueella puhtaalla avojään taklauksella vastustajan niin, että joukkue pääsee sen avulla kääntämään pelin suunnan. Kun taas sitten se, että taklataan päädyssä, vaikka kiekko on jo hetkeä aiemmin syötetty toisaalle, ei ole minusta peliin kuuluva asia. Ainakaan silloin, jos vastustaja on huonossa asennossa, mutta sehän on sitten jo säännöissäkin kielletty.

Kyllä kaikki sääntöjen mukaan puhtaat taklaukset pitää sallia, mutta esimerkiksi juuri laidan lähellä on erityisesti kiinnitettävä huomiota vastustajan kunnioittamiseen. Ei taklauksia tarvitse tulla yhtään sen enempää, kuin peli antaa siihen mahdollisuuden.

Sitten ovat tietysti erikseen ne seikat, mitä kukin arvostaa eniten pelissä. Ovatko Tsekin Extraliigan ottelut huonoja, koska niissä ei hirveästi taklata? Vaikka en ole yhtään tsekkiläisen liigan peliä nähnytkään, niin sen perusteella, mitä tiedän tsekkien taitotasosta, uskallan väittää, että eivät mielestäni olisi. Toki eihän nyt ihan kaukalopalloon pidä mennä, mutta minusta tärkeintä kentällä ovat nimenomaan vauhti ja taito. Kaksinkamppailut, joiden osa taklauksetkin ovat, kuuluvat vauhti-määritelmän sisään. Vauhtiin ei kuitenkaan välttämättä tarvita montaa kovaa taklausta, ainakaan itsetarkoituksena.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti PTS
Niin, minulla ei ole Mestiksen tilanne tuoreimmassa muistissa, mutta edellisten kausien ottelujen perusteella mielestäni Mestiksen pelillinen tilanne näyttää erittäin hyvältä. Sarja profiloituu nopeaan, vauhdikkaaseen ja hyökkäysvoittoisen pelaamiseen, mikä on oikea suunta. Taklausten puutetta en ole missään vaiheessa jäänyt harmittelemaan. Itselleni riittää, että pelissä taklataan, sama se, vaikka olisivatkin ainakin jonkun mielestä "pieniä tönäisyjä". Minun mielestäni taklauksen tarkoitus on saada etu kaksinkamppailutilanteessa, ei taklauksen tekeminen sinänsä.

Vaikka puolustava pelitapa ja jossain määrin kahvauskin (tästä osakiitos lähtee kyllä kotipitäjän joukkueelle, mutta eipä voi mitään) ovat Mestiksessä lisääntyneet, voisin silti lähteä samoille linjoille PTS:n kanssa. Mestis on viihdyttävä sarja, jonka otteluissa tapahtuu paljon esimerkiksi suureen ja mahtavaan SM-liigaan verrattuna. Eipä niitä taklauksia hirveästi ole osannut kaivatakaan.

Tuomarilinjasta muistui mieleeni eräs viime kautinen tapahtuma. Jossakin Jukureiden kotiottelussa Samuli Piiroinen ajoi vierasjoukkueen pelaajan oikein kunnolla levyksi laitaa päin. Kyynärpää ja kädet pysyivät näyttävässä ja pleksejä kolistelleessa niitissä alhaalla, mutta ilmeisesti ääntä säikähtänyt tuomari vihelsi tästä kaksiminuuttisen. :) Että näin meillä Mikkelissä, kuten pekutti tuossa jo kertookin.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti KPL
Sitten yleisön asenteetkin on sellaisia, että jos kotijoukkueen "tähtipelaajaa" ajetaan puhtaasti laitaan, niin heti aletaan viheltämään jäähyä, miksi? Esim. jos pari vuotta sitten Kouvolassa joku taklasi Timo Nurmbergia, niin heti alkoi "armoton" vihellys.

Olin katsomassa ainakin yhtä kookoo-jukurit matsia, missä Kantelinen ajoi Tinken täysin levyksi Jukuri fanien ulvoessa riemusta. Kantelinen boxiin ja Tinke vaihtoon, vaikka taklaus oli puhdas mutta kova.
 

Silvio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Viestin lähetti Jukka L
Olin katsomassa ainakin yhtä kookoo-jukurit matsia, missä Kantelinen ajoi Tinken täysin levyksi Jukuri fanien ulvoessa riemusta.

Nyt ei Kantelinen ehdi taklaamaan ketään. Vauhti ja tehot kateissa...
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Itse olen odottanut KalPasta Saku Kekäläisen taklaavan enemmän. Mies on varsinainen ihmiskuula , erinomainen taklaaja . Muutamana vuonna on esittänyt hyviä Pommeja. Toivotaan, että sais jatkossa nähdä haaliriosastolta kunnon niittejä !
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Viestin lähetti Silvio
Nyt ei Kantelinen ehdi taklaamaan ketään. Vauhti ja tehot kateissa...

Kyllä se pari kertaa taklasi K-Vantaata vastaan. Siis taklasi ihan oikeasti, eikä tuuppinut vähän sinnepäin, niinkuin muilla paitsi Haapa-Arolla on tapana. Toki ei ne mitään järkyttäviä pommeja olleet, mutta asenne kohdallaan. Koskelainen on lopettanut taklaamisen, mikä on sääli, sillä kiekolliset avut ovat mestis tasolla vielä olemattomat.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Viestin lähetti Jukka L
Olin katsomassa ainakin yhtä kookoo-jukurit matsia, missä Kantelinen ajoi Tinken täysin levyksi Jukuri fanien ulvoessa riemusta. Kantelinen boxiin ja Tinke vaihtoon, vaikka taklaus oli puhdas mutta kova.

Tämä vastaava tilanne toistui kymmeniä kertoja niiden muutaman kauden aikana, kun Tinke pelasi uudestaan KooKoossa. Toisaalta Nurmberg oli mestiksessä taidoiltaan samaa luokkaa, kuin Gretzky NHL:ssä, joten sellaisen yleisen taklauskiellon Tinken kohdalla olisin toisaalta ymmärtänyt.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja pitää muistaa sekin, että Nurmberg oli mestarismiehiä myös liioittelussa. Sai siis usein taklaukset näyttämään pahemmilta kuin ne olivat ja kaverin boksiin puhtaastakin taklauksesta. Mutta otettiin Tinkeä väärinkin, pahahan sen pyörittämistä oli muuten pysäyttää jos vain sillä päällä oli. Ja jos tuomari ei Tinken tempuista tykännyt, niin silloinhan mitään oikeitakaan rikkeitä ei vihelletty.

Missäköhän vaiheessa vastustajat "alkaa jahdata" Virtalaa samalla tavalla?
 

Boogaard #31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Derek Boogaard
Joensuulaisena toki vedän kotiinpäin ja muiden mestisjengien otteluita vasta pari nähneenä tietämykseni asiasta on heikohko... Mutta sen verran uskallan sanoa että täällä on pari kaveria jotka tosiaan rymistelevät ja usein. Taskurotan kokoinen kamikaze- raketti Juhana Repo on jo kauan aikaa ollut Joensuulais-yleisön suosikkeja. Mikkelin Jukureista tullut Perttu Ahvenainen ei jää kauaksi "Jutesta" sillä on suht isokokoinen ja voimakas. Luistelu tosin on hieman vaikeaa ja Perttu ei tämän takia tahdo oikein keretä kaikkiin taklaustilanteisiin. Kuitenkin molemmat mestiksen vahvimpia voimahyökkääjiä mitä olen tähän asti nähnyt(4:stä joukkueesta).

Mutta nyt siihen tosiseikkaan josta otsikko kertoo. Mestiksessä on tarpeeksi isokokoisia pelaajia jotka voisivat olla fyysisiä jos vain haluaisivat. Oma veikkaukseni on että pelaajat eivät vain uskalla taklata kovaa vaikka se olisikin puhdasta sillä usein kovista taklauksista luukku käy. Sellainen on tämä suomalainen ja varsinkin tämän sarjan tuomarilinja. Puhki kulutettu fraasi on tässä tilanteessa totta että koukkiminen ja kahvakiekko pois ja tilalle kovuutta ja taklauspeliä.
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Miksi ei taklata, miksiköhän...

Eilisessä Hokki-Haukat pelissä taas nähtiin miksi taklaaminen ai kannata. Illan ainoa kunnon taklaus:

Eerikki taklasi avojäällä viimeisen päälle puhtaasti olkapää vasten olkapäätä kiekontavoittelutilanteessa. Vastustaja jäänpintaan ja Kososen käsi pystyyn.

Vastaavasti pikku koukkuja ja kamppeja ottelussa oli pilvin pimein eikä niistä pilli soinut kuin pari kertaa.
 
Tämän otsikon alle fanit voisivat listata oman joukkueen kovimpia taklaajia ja miksei myös vastustajiltakin jos nimiä muistuu. Itse pidän Mestiksen innokkaimpana taklaajana Vantaan Lostedtia. Pisteet Patelle koska halukkuutta ja pyrkimystä taklauksiin löytyy. Tosin pahoja ohi törmäämisiä tulee todella paljon siinä sivussa.
 

Kari Oksanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sm-liiga: HPKMestis: Salamat
Parasta mitä meikäläinen on viime peleissä nähnyt on kaksiminuuttinen taklaustilanteesta, jossa itse taklauksesta tuli huti eli ei edes osunut kuin pleksiin... ja jäähylle...
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Kari Oksanen
Parasta mitä meikäläinen on viime peleissä nähnyt on kaksiminuuttinen taklaustilanteesta, jossa itse taklauksesta tuli huti eli ei edes osunut kuin pleksiin... ja jäähylle...

Huitomiset, kyynärpäätaklaukset, ryntäykset ja korkeat mailat yms. saa viheltää kakkosiksi, vaikkei ne osukaan vastustajaan. Tällaisesta mm. Sportin Pete Suonpää sai kakkosen playoffseissa. Hirveä vauhti ja hyppy plekseihin, ei osunut kaveriin mutta lähti kakkoselle.

Oliko kyse tällaisesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös