Treidispekulaatiot ja huhut 2018–2019

  • 647 715
  • 1 883

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Duchene olisi mielestäni loistava sentteri Laineelle. Duchene on tasakentällisin tehnyt 0,92 pistettä per peli (#7 eniten), vaikka on pelannut samassa kentässä Ryan Dzingelin ja Bobby Ryanin kanssa suurimman osan kaudesta. Väittäisin, että syöttöpisteitäkin olisi vähän enemmän, jos vieressä pelaisi hiukan parempia pelaajia. Erittäin hyvä kulmapelaaja ja nopea, jotka taas eivät Laineen vahvuuksia ole. Pystyy näiden kahden taidon takia luomaan paikkoja melkoisen tyhjästä. Duchene on myös loistava aloittaja.

Ja ettei mene sen enempää väärille raiteille niin:

Hienoa muuten että kaikki arvelut siitä kenet Jets hankkii lähtevät siitä "kuka on Laineelle paras vaihtoehto?" eikä siitä mistä sen pitäisi lähteä, eli "kuka on joukkueen menestyksen kannalta paras vaihtoehto?"

Juuri näin. Ja varmasti tämän takia Senatorsin sisältä eniten Winnipegiin onkin huhuttu juuri Mark Stonea. Yksi maailman parhaimpia kahden suunnan laitureita tällä hetkellä, jotka ovat pudotuspeleissä tärkeässä asemassa. Jos on "insidereihin" uskominen, niin Ottawa tekee tällä hetkellä suurempaa työtä Stonen jatkosopimuksen kanssa, kuin Karlssonin kanssa kesällä. Kertonee kaiken miehen arvosta, mutta ikävä kyllä aika käy vähiin.

Alle 100 tuntia jäljellä ja Ottawa ei ole saanut edelleenkään mitään aikaiseksi Stonen, Duchenen, Dzingelin ja Cecin kanssa. Tämä asia on ollut kuitenkin Dorionin tiedossa varmasti jo syyskuusta lähtien, mutta silti aika loppuu kohta kesken. Sellainen tunne, että puuhasteluorganisaatio onnistuu jälleen kerran nolaamaan itsensä totaalisesti, kun deadlinena paniikissa myyvät kaikki halvalla pihalle. Dorion toki pressissä sitten kertoo, kuinka tämä on parempi vaihtoehto kuin päästäminen kesällä ilmaiseksi jne...
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ylipäätään outoa että Jetsin tilannetta ajatellaan siltä kantilta että Laineen peli pitäisi saada auki jollain treidillä. Hänen tekeminen on ollut todella tuskaisen näköistä jo kuukausitolkulla, vaikka tehoja on välillä tullutkin (lähinnä ylivoimalla). Laineen pitäisi mielestäni saada peliä paremmille raiteille hyvän kesäharjoittelun kautta, kesken kauden se on vaikeaa. Peruspelissä on niin isoja puutteita, että peluuttaisin häntä lähinnä ylivoimalla ja tasakentin korkeintaan kolmosessa. Tähtipelaajan pitää pystyä tekemään jotain juttuja itsekin, eikä olla 100% riippuvainen kenttäkavereiden täydellisestä suorituksesta/ruokinnasta. Jetsin kannalta olisi tärkeä saada Ehlers takaisin ja jos Ottawasta saisi kalastettua Stonen tai Duchenen, niin siinä olisi aika kova kakkosketju kevään koitoksiin.

Tehopisteitä Laine tulee tekemään myös jatkossa, mutta se on sitten eri asia missä hän niitä naputtaa. Jollekin huonolle joukkueelle olisi hyvä markkinointikikka peluuttaa yksipuolista maalipyssyä isossa roolissa. Yleisöä voisi tulla lisää eikä otteluiden tuloksilla ole niin väliä. Voisit hävitä vaikka joka ilta 7-4 ja kaikilla olisi kivaa. Jets taas tavoittelee mestaruutta, joten Laineen pelin pitää parantua suht nopeasti. Ensi vuosi annetaan varmaan vielä aikaa, mutta jos 5 kausi on vielä samanlaista hiihtelyä, niin sitten kannattaa jo vetää liipaisimesta kun nuoren pelaajan markkina-arvo on kuitenkin yhä korkea!

Marraskuussa Laine teki 18 maalia ja peli näytti ihan kelvolliselta tasakentällisinkin. Ei kai sitä vielä kannata pyyhettä kehään heittää Laineen loppukauden osalta. Ei nyt hankintaa tietysti kannata vain Lainetta ajatellen tehdä, mutta jos Paten tatsi on noin nollilla keväälläkin, ja Ehlers on yhtä paska kuin viime vuoden pudotuspeleissä, niin ykkösketjun varaan taitaa Winnipeg jäädä, vaikka saisivat jonkun hommattuakin tuonne. Viime pelien perusteella se ei kyllä riitä mihinkään.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jos Ottawasta lähtee tuo kärkikolmikko, niin sääliksi käy pelaajia, jotka Ottawaan joutuvat. Tiedossa lienee useamman vuoden korpivaellus, kun menivät vielä antamaan Coloradolle sen tämän kauden ykkösen, joka 50%:n todennäköisyydellä olisi Hughes tai Kakko.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pierre LeBrun‏Varmennettu tili @PierreVLeBrun
Hearing that Mike Hoffman’s camp has been asked by Florida to submit its 10-team no-trade list which is part of the player’s modified NTC. It is a No list. Doesn’t mean he will be traded but obviously teams are calling so Panthers need to be ready.

Aikaisemminkin treidihuhuissa olleelta Hoffmanilta siis pyydetty listaa joukkueista, joihin hän ei suostu siirtymään. Kauppa ei vielä ole missään nimessä varma, mutta Florida valmistautuu varalta mahdolliseen kauppaan. Kiinnostavaa nähdä, mitä Florida tekee ennen siirtotakarajaa, siis muidenkin pelaajien kuin Hoffmanin osalta.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ottawan tilanne just nyt näyttää ikävältä, mutta on siellä yks liigan kovimpia prospect-pooleja silti aihiona. Ja jos/kun nuo ufat tuosta lyödään lihoiksi niin kyllä niillä palasilla rebuildin saa hyvin eteenpäin.

Mielenkiintoista nähdä onko tarkan markan Melnyk valmis maksamaan osat lähtijöiden palkoista maksimoidakseen paluupostit. Viiden vuoden mittarillahan se on lupaillut investoida kunnolla lisää joukkueeseen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ottawan ja New Jerseyn välisessä matsissa Duchene, Stone ja Johansson eivät ole ilmeisesti joukkueidensa kokoonpanoissa mahdollisen kaupan varalta. Esim. Lavoie twiittasi, että todennäköisesti myös Stone tullaan kauppaamaan muualle.

Toivottavasti Johanssonista saatava vastine on hyvä. Muussa tapauksessa harmittaa menettää hänet.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ottawan tilanne just nyt näyttää ikävältä, mutta on siellä yks liigan kovimpia prospect-pooleja silti aihiona. Ja jos/kun nuo ufat tuosta lyödään lihoiksi niin kyllä niillä palasilla rebuildin saa hyvin eteenpäin.

Totta, nuorista nimistä voi mainita nimet Chabot, Tkachkuk, White, Brown ja Gustavsson. Toki edelleen olen sitä mieltä, että oli typerä päätös viime kesänä pitää oma ykkönen ja varata Tkachuk, mieluummin olisivat päästäneet tuon käsistä ja olisivat päässeet aloittamaan ns. puhtaalta pöydältä tämän kauden osalta. Nyt se arvokkain tulevaisuuden palanen eli korkea varausvuoro on Coloradolla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ottawan tilanne just nyt näyttää ikävältä, mutta on siellä yks liigan kovimpia prospect-pooleja silti aihiona.

Itse en näe tuota yhtenä liigan kovimmista vaikka kärki onkin hyvä. Mutta kyllä syvyys puuttuu mielestäni Ottawan prospect poolista. Viime kesän draftin jälkeen useampi taho noita rankingjeja teki ja silloin otin niitä ylös. Ottawan sijoitukset olivat 12, 13, 13 ja 21. Noidenkin perusteella voisi hyvin sanoa että aika keskitasoinen tuo prospects osasto on.

Ottawa tuossa tuhlasi niitä kärkipickejä huonoihin varauksiin (Lazar, Englund, Gagne, Bowers... ) ja taas hyviä varauksia (kuten Dahlen) huonoihin kauppoihin (vaihdossa Burrowsiin, jolta alle 100 peliä ja ulososto). Tuohon vielä tuon oman 2019 ykköskierroksen myynti niin kyllähän tilanne voisi olla parempikin.

Toki nyt jos laittavat (joutuvat laittamaan) kaikki kolme pihalle niin kyllähän tuosta on pakko tulla joku 4-5 kärkikierrosten (1-2 kierrosten) varausvuoroa tai vastaavia prospecteja. Tuon jälkeen Ottawan prospect pool onkin aivan eri tasolla muutaman vuoden kuluttua. Toki joukkue onkin sitten taas varsin haastavassa jamassa ilman kolmea parasta hyökkääjää.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei Ottawan ongelma ole ollut treidaaminen tai draftaaminen. Ongelma on siinä, että viime kauden päätteeksi Ottawalla oli joukkueessa kaksi pelipaikkansa ihan eliittipelaajaa prime-iässä, mutta puhtaasti omistajaportaan saituuden takia toinen menetettiin ja toiselle on käymässä samoin. Sama pätee sitten ykkössentterikriteerit ainakin päällisin puolin täyttävään kaveriin. Joukkue ei ole pelkästään heikentynyt vaan sen yllä leijuu jatkuvasti epävarmuuden pilviä. Suurin syy, miksi joukkue on tällä hetkellä siinä tilanteessa kuin on.

Toki siellä on epäonnistuneita varauksia kuten Lazar (se taas jäänee vähän mysteeriksi, miten jo tässä vaiheessa voi Bowersia sanoa huonoksi varaukseksi) Toisaala Ottawa on onnistunut tekemään edes jonkinmoista damage controllia. Lazarista sentään saatiin jotain. En myöskään millään ymmärrä, miten jokin Dahlen on "hyvä prospecti". Kyseessä on pelaaja, joka on tällä hetkellä depth scoring -tason pelaaja AHL:ssä ja kun otetaan huomioon, että muita apuja pelaajalla ei käytännössä ole, olisi tuosta tultava isoa kehitystä, että puhuttaisiin oikeasti hyödyllisestä NHL-pelaajasta. Dahlenilla on isosti matkaa edes AHL-tasolla kärkitason pistepelaajaksi. Onkin todennäköisempää, että kyseessä on yksi linusomark kuin NHL-tason top-6-pelaaja.

Juuri tuollaiset dahlenit ovat niitä palasia, joita täytyykin heittää treideissä menemään, jos halutaan vahvistaa joukkuetta lyhyellä aikavälillä.

Tuskin Ottawalla on kovin kaksista tulevaisuutta luvassa ennen kuin Melnyk luovuttaa joukkueen muualle tavalla tai toisella.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Muuten sama mutta vaikea sanoa, olisiko Karlsson jäänyt edes rahalla. Toimisto päästi Hoffman casen kärjistymään aika pahasti ennen kuin toimi.

Muutenkin tainnut pelaajien kohtelussa olla vähän ongelmia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Itse en näe tuota yhtenä liigan kovimmista vaikka kärki onkin hyvä. Mutta kyllä syvyys puuttuu mielestäni Ottawan prospect poolista. Viime kesän draftin jälkeen useampi taho noita rankingjeja teki ja silloin otin niitä ylös. Ottawan sijoitukset olivat 12, 13, 13 ja 21. Noidenkin perusteella voisi hyvin sanoa että aika keskitasoinen tuo prospects osasto on.

Ottawa tuossa tuhlasi niitä kärkipickejä huonoihin varauksiin (Lazar, Englund, Gagne, Bowers... ) ja taas hyviä varauksia (kuten Dahlen) huonoihin kauppoihin (vaihdossa Burrowsiin, jolta alle 100 peliä ja ulososto). Tuohon vielä tuon oman 2019 ykköskierroksen myynti niin kyllähän tilanne voisi olla parempikin.

Toki nyt jos laittavat (joutuvat laittamaan) kaikki kolme pihalle niin kyllähän tuosta on pakko tulla joku 4-5 kärkikierrosten (1-2 kierrosten) varausvuoroa tai vastaavia prospecteja. Tuon jälkeen Ottawan prospect pool onkin aivan eri tasolla muutaman vuoden kuluttua. Toki joukkue onkin sitten taas varsin haastavassa jamassa ilman kolmea parasta hyökkääjää.

Tuota, minusta Ottawan nuoriso-osaston vahvuus on nimenomaan syvyys. Ja vertaaminen viime kesän tilanteeseen on sinänsä harhaanjohtavaa, koska se ei kerro nuorten varattujen pelaajien kehittymisestä, mitä Ottawan nuoriso-osastolla on tällä kaudella tapahtunut. Esim. jonkun Bowersin menettäminen ei sinänsä haittaa, koska Batherson ja Formenton ovat kehittyneet odotettua paremmin. Kuten totesit, niin Stonen/Duchenen/Dzingelin kauppaamisen jälkeen prospect pool on aivan eri tasolla kuin ennen tätä viikonloppua.

Odottelen mielenkiinnolla seuraavaa THN:n Future Watchia, sillä se antaa varsin realistisen kuvan siitä missä asiantuntijoiden mielestä mennään. Itsestä tuntuu että tämänhetkisistä häntäpään joukkueista Ottawan ja Anaheimin tilanne on pitemmällä tähtäimellä parempi kuin Losilla, Detroitilla tai New Jerseyllä. Mutta asiahan voi muuttua yhdessä vuodessa varausarvonnan onnistumisella ja hyvillä valinnoilla draftissa ja voitollisilla treideillä.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Itsestä tuntuu että tämänhetkisistä häntäpään joukkueista Ottawan ja Anaheimin tilanne on pitemmällä tähtäimellä parempi kuin Losilla, Detroitilla tai New Jerseyllä.

Devils fanina olisi mielenkiintoista kuulla perusteluja sille, miksi Ottawan tilanne on pidemmällä tähtäimellä parempi kuin Devilsin?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devils fanina olisi mielenkiintoista kuulla perusteluja sille, miksi Ottawan tilanne on pidemmällä tähtäimellä parempi kuin Devilsin?
En ole myöskään pitänyt Ducksin tulevaisuutta erityisen hyvänä, joten mikä siitä tekee sellaisen?

Devilsin kohdalla tilanne voisi olla parempikin, jos vuosien 2015 ja 2016 ykköskierroksen varaukset olisivat onnistuneet paremmin. Toisaalta tilanne voisi olla huonompikin, sillä on sieltä tarttunut kuitenkin haaviin Hischier, Bratt, Smith jne. sekä UFA-markkinoilta Butcher. Toivottavasti tänä kesänä tulee korkea varausvuoro, jolla joukkue onnistuu varaamaan pätevän pelaajan. Tankkauskisa on kuitenkin niin tasainen, että siinä voi käydä vielä ihan miten vaan – paitsi Ottawan (Coloradon) osalta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kattelin tuolta youtubesta taas noita TSN:än lähetyksiä ja siellä ne höpisi että Duchenen perässä eniten ois Nashville ja Columbus. Jos Columbus on oikeasti Duchenen perässä niin silloin ilmeisesti Keklulla on all- in mentaliteetti ja koittaa voittaa kannun kun vielä Panarin ja Bobrovsky on jengissä mukana. Nashvilleenhan Duchenea on jo pidempään huhuiltu kun kantrimusiikinystävänä Duchenella on siellä kuulema jo joku kiinteistö. Eli jos ei Duchene dediksellä päädy Nashvilleen niin sitten ehkä viimeistään 1.7.

Samoissa klipiessä TSN-sedät jutustelivat että jos Duchene ja Stone ei jatka Ottawassa niin Senators on tilanteessa että voisivat ottaa jonkun todella huonon sopparin vastaan että pääsevät palkalattiaan. Höpöttivät Lucicin sopparista ja siitä että esim. Puljujärvi saattaisi olla se korvaus moisesta palveluksesta (ihan samalla tavalla kuin Teräväinen oli aikoinaan Bickellistä). Tosin Stonelle on kai Ottawan suunalta tarjottu kai jopa ihan hyvää sopparia ja C kirjainta rintaan jos jatkaa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kattelin tuolta youtubesta taas noita TSN:än lähetyksiä ja siellä ne höpisi että Duchenen perässä eniten ois Nashville ja Columbus. Jos Columbus on oikeasti Duchenen perässä niin silloin ilmeisesti Keklulla on all- in mentaliteetti ja koittaa voittaa kannun kun vielä Panarin ja Bobrovsky on jengissä mukana. Nashvilleenhan Duchenea on jo pidempään huhuiltu kun kantrimusiikinystävänä Duchenella on siellä kuulema jo joku kiinteistö. Eli jos ei Duchene dediksellä päädy Nashvilleen niin sitten ehkä viimeistään 1.7.
Onhan siellä Columbuksen kohdalla pohdittu myös sitä, että mahdollisella Duchene-kaupalla Kekäläinen vain korvaisi Panarinin. Eli kyse olisi ns. paikkaavasta peliliikkeistä. Ja mitä hyötyä tästä sitten olisi, niin Duchenen kanssa hänellä olisi Panarinia paremmat mahdollisuudet jatkosopimuksen tekoon. Ehkä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tuota itsekin pyörittelin, että Duchenen vaihtaminen Panariniin voisi käydä järkeen etenkin jos Ottawa antaa luvan tunnustella/neuvotella uutta sopimusta ennen kauppaa. Toisaalta, jos tuohon nykyiseen runkoon lisäisi Duchenen 1. sentteriksi ja pitäisi Panarinin niin en kyllä usko, että Columbuksella tulee pitkään aikaan olemaan yhtä hyvää joukkuetta kasassa. Mitähän tuommoinen kauppa vaatisi? Columbuksen draft pooli ei kovin tuttu ole, varmaan kuitenkin 1. kierroksen varausvuoro menisi varmuudella.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsit kuulemma tiedustelut Duchenen hintaa. Se on kuulemma: ykkönen, kakkonen ja kaksi prospectia. Aika kova hinta siis. Eiköhän ostaja halua tuossa tapauksessa varman jatkon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Huhujen mukaan Senators oli tarjonnut Mark Stonelle $10.5 miljoonaa per kausi seuraavista viidestä vuodesta, mutta Stone ei ollut tarttunut siihen joten Senators kaupittelee nyt myös häntä tositarkoituksella.

Saa nähdä miten Dorion suoriutuu tästä tilanteesta. Joukkue sarjassa viimeisenä ilman omaa ykkösvaraustaan ja joukkueen kaksi parasta pelaajaa pitäisi saada kaupatuksi seuraavien noin 72 tunnin aikana (ja sitten Dzingel kolmantena kaupattavana pelaajana myös).
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Stonella on kuitenkin nyt ne parhaat vuodet, joten eeymmärrän täysin, että haluaa pois Ottawasta. Olisin enemmän yllättynyt, jos Stone ja/tai Duchene haluaisi jäädä. Heidän kanssa Ottawa on jo liigan heikoin jengi, eikä ole edes syytä tankata, koska ekan kierroksen varaus on muualla. Miten huono joukkueesta tulee kun pari noista kolmesta lähtee muualle? Seuran omistajaporras ei vaikuta kiinnostuneelta sijoittamaan rahaa, joten UFA-markkinoilta tuskin tulee isoja kaloja ja miksi vähänkään parempi UFA-pelaaja edes menisi hännänhuippuun. Synkältä näyttää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kattelin tuolta youtubesta taas noita TSN:än lähetyksiä ja siellä ne höpisi että Duchenen perässä eniten ois Nashville ja Columbus. Jos Columbus on oikeasti Duchenen perässä niin silloin ilmeisesti Keklulla on all- in mentaliteetti ja koittaa voittaa kannun kun vielä Panarin ja Bobrovsky on jengissä mukana. Nashvilleenhan Duchenea on jo pidempään huhuiltu kun kantrimusiikinystävänä Duchenella on siellä kuulema jo joku kiinteistö. Eli jos ei Duchene dediksellä päädy Nashvilleen niin sitten ehkä viimeistään 1.7.

Samoissa klipiessä TSN-sedät jutustelivat että jos Duchene ja Stone ei jatka Ottawassa niin Senators on tilanteessa että voisivat ottaa jonkun todella huonon sopparin vastaan että pääsevät palkalattiaan. Höpöttivät Lucicin sopparista ja siitä että esim. Puljujärvi saattaisi olla se korvaus moisesta palveluksesta (ihan samalla tavalla kuin Teräväinen oli aikoinaan Bickellistä). Tosin Stonelle on kai Ottawan suunalta tarjottu kai jopa ihan hyvää sopparia ja C kirjainta rintaan jos jatkaa.
Kannattaa kuunnella eilen julkaistu Bobcast jossa McKenzie, Dreger ja Lebrun juttelevat vähän kaikista joukkueista ja siitä mitä ovat mahdollisesti tekemässä. Tuo Lucic Ottawaan on semmoinen juttu minkä McKenzie voisi tehdä jos päättäisi asioista.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jos Ottawan omistajaporras on tarkka rahan kanssa, niin miksi ottaisivat Lucicin, jonka sopimus loppuu kesällä 2023? Ensi kesänä on väkisinkin UFA-pelaajia tarjolla. Niille keskinkertaisille voi tarjota 2-3 vuoden sopimuksia ja on varmasti fiksumpaa kuin sitoa itsensä kuuden millin neloskentän kaveriin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Devils fanina olisi mielenkiintoista kuulla perusteluja sille, miksi Ottawan tilanne on pidemmällä tähtäimellä parempi kuin Devilsin?

En ole myöskään pitänyt Ducksin tulevaisuutta erityisen hyvänä, joten mikä siitä tekee sellaisen?

Devilsin kohdalla tilanne voisi olla parempikin, jos vuosien 2015 ja 2016 ykköskierroksen varaukset olisivat onnistuneet paremmin. Toisaalta tilanne voisi olla huonompikin, sillä on sieltä tarttunut kuitenkin haaviin Hischier, Bratt, Smith jne. sekä UFA-markkinoilta Butcher. Toivottavasti tänä kesänä tulee korkea varausvuoro, jolla joukkue onnistuu varaamaan pätevän pelaajan. Tankkauskisa on kuitenkin niin tasainen, että siinä voi käydä vielä ihan miten vaan – paitsi Ottawan (Coloradon) osalta.

Anaheimilla on kaksi todella huonoa veteraanisopimusta (Perry, Kesler) ja yksi jotainsiltäväliltä (Getzlaf), mutta muuten sopimustilanne ja ikärakenne on ihan ok (varsinkin hyökkäyksessä). Katselin pari Losin farmin ja Anaheimin farmin välistä ottelua ja vaikka Ontario (LA) onkin surkea porukka (AHL:n huonoimpia), niin San Diego (Ana) sai sen näyttämään välillä tosi paskalta. Anaheimhan ei ole treidannut ykköskierroksen vuorojaan pois, vaan on draftannut ihan pätevästi. Sieltä on tulossa semihyviä NHL-pelaajia (Terry, Steel, Jones, Comtois) ja kokoonpanossa on jo nuoria/nuorehkoja kavereita sekä tasokas ykkösvahti. Voihan Anaheim vielä kivuta pudotuspeleihin, mutta todennäköisemmin ovat mukana varausarvonnassa ja hyvällä tuurilla pääsevät jopa varaamaan sen tulevaisuuden tähtipelaajaan, joka heiltä tällä hetkellä puuttuu. Ja kun ne pääsivät eroon NHL:n huonoimmasta valmentajasta Randy Carlylesta, niin odotan ensi kaudella joukkueelta isoa come back-kautta. Varsinkin jos saavat pidettyä Perryn ja Keslerin sairastuvalla mahdollisimman suuren osan kaudesta. Tietenkin jos Anaheimin johtoporras haluaa joukkueen alisuorittavan ensi kaudellakin, niin ei muuta kuin Carlyle takaisin puikkoihin ja Perrylle, Getzlafille ja Keslerille mahdollisimman paljon jääaikaa.

Ottawalla on Thomas Chabot, josta tykkään paljon. Tuollaisen ihan oikealta ykköspakilta näyttävän kaverin varaaminen on joukkueelle lottovoitto. Aika näyttää miten nuo muut nuoret jo NHL:ssä pelaavat pakit kehittyvät, mutta toivottavasti sinne hankittaisiin pari-kolme veteraanitutoria tasoittamaan hyviä ja huonoja kausia. Puolustuksessa on kuitenkin paljon potentiaalia. Ottawalla on tulossa (ja on jo joukkueessa) nuoria hyviä (top6-top9) tason hyökkääjiä, vaikka se terävin kärkihyökkääjälupaus puuttuu. No, ehkä vuoden 2020 tai 2021 draftissa sitten. Parina seuraavana vuotena (2020-21) varausvuoroja tulee varmasti olemaan riittävästi sekä laadun että määrän puolesta.

Onko Devilseillä puolustuksessa yhtään oikeasti laadukasta, tulevaisuuden top2 pakkia? Tai edes tulossa sellaista? Hyökkäyksessä Hischier ja sen jälkeen onkin vähän hiljaisempaa? Vai ovatko teidän mielestä Bratt, Zacha ja Wood menestyvän joukkueen top6 -hyökkääjiä? Tämän kesän draftin ja Hallin ja Vatasen treidamisen jälkeen tilanne voi näyttää paremmalta, mutta viime kauden menestyminen teki organisaatiolle pitemmällä tähtäimellä hallaa. Tilanne on hieman parempi kuin Losissa ja mun mielestä Devils on sympaattinen organisaatio, mutta en vaan pysty pitämään New Jerseytä mitenkään lupaavana, potentiaalisena menetysseurana. Nuoriso-osasto on vaan liian ohut eikä riittävän terävä. Jos olisitte varanneet Zachan sijaan Rantasen tai Provorovin tai Werenskin tai Barzalin ja McLeodin sijaan McAvoyn niin tilanne näyttäis paljon paremmalta, mutta kun ei, niin näillä mennään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Duchene näyttäisi vahvasti olevan matkalla Columbukseen. Huhuissa ainakin Jonathan Davidsson ja Vitali Abramov liikkumassa toiseen suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös