To 14.2.2019 Lukko - Kärpät

  • 8 956
  • 46

lebak

Jäsen
Rauman Lukko - Oulun Kärpät
To 14.2.2019 Klo 18:30 Äijänsuo
Liput:
Ticketmaster
Kertoimet: 3,30 - 3,90 - 1,90 (Veikkaus)
Ennakot: Lukko, Kärpät, Jatkoaika
Kokoonpanot: Liigan sivuilta klo 13:00 alkaen (Veikkaus klo 12:00)

Aikaisemmat ketjut:
La 12.1.2019 Kärpät - Lukko
La 27.10.2018 Lukko - Kärpät
To 11.1.2018 Lukko - Kärpät
La 9.12.2017 Kärpät - Lukko


Poissaolijat
Lukko
Ville Vahalahti (lopettanut), Jere Friberg, Miska Kukkonen, Ville Petman, Heikki Liedes
Kärpät Mikko Niemelä, Rasmus Kupari, Oskar Osala, Atte Ohtamaa

Edelliset ottelut:
12.1.2019 Kärpät - Lukko 3 – 0
27.10.2018 Lukko - Kärpät 1 – 3
29.9.2018 Kärpät - Lukko 6 – 2
11.1.2018 Lukko - Kärpät 1 – 2 VL
9.12.2017 Kärpät - Lukko 3 – 1

Parhaat pistemiehet:
Lukko

Danforth, Justin 15+26=41 +7
Ilomäki, Arttu 13+23=36 +6
DeFazio, Brandon 16+17=33 +7
Keränen, Janne 14+17=31 +4
Koivistoinen, Eetu 14+11=25 +7
Kärpät
Leskinen, Ville 24+22=46 +25
Heponiemi, Aleksi 13+23=36 +15
Pyörälä, Mika 16+16=32 +21
Kristof, Michal 6+26=32 +15
Nicklas, Lasu 9+20=29 +28
Maalivahdit
Lehtinen Lassi 28 2,26/ott 90,88%, 62,50% 1+0=1
Setänen Oskari 28 2,77/ott 89,39%, 46,15%
Vehviläinen, Veini 31, 1,41/ott, 93,99%, 72,58%
Rynnäs, Jussi 18, 1,60/ott, 93,06%, 77,78%

Sarjatalukko
1. Kärpät 49, 33-7-9 112pts
6. Lukko 50, 21-12-17 80pts

Erikoistilanteet
Lukko YV 16,59% (13) / AV 82,30% (6)
Kärpät YV 20,54% (5) / AV 91,41% (1)

6-ottelun kuntopuntari
Lukko (3) Ottelut 3-3-0 maalierolla 17-9
Kärpät (1) Ottelut 5-0-3 maalierolla 25-10

Muuta
Kärppien tämän kauden rekordi on kyllä uskomaton. Ainoa tilasto missä ei ole selviä ykkösiä on ylivoima, johon on kuitenkin hankittu J.Jokinen.

Eetu Koivistoinen teki edellisessä pelissä Pelicansia vastaan tehot 3+1 ja on nyt Lukon 5. tehokkain pelaaja keskimääräisellä 12:04 peliajalla.

Lukko on onnistunut puolustamaan viime peleissä hyvin ja päästänyt vähän maaleja. Kärpät on päästänyt jotakuinkin saman verran, mutta tehnyt reilusti myös maaleja. Lukon maalinteko on siis takkuillut. Lukon alivoima on ollut liigan paras viimeisen 10 ottelun otannalla. Kärpillä taas paras av% 50 ottelun otannalla.
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kokoonpanoja odotellessa sivuhuomio:

Lukon alivoima on ollut liigan paras viimeisen 10 ottelun otannalla. Kärpillä taas paras taas av% 50 ottelun otannalla.

Kärppien alivoimaprosenttia "rumentaa" muutama peli, esim. viime viikon peli KalPaa vastaan. Siinä KalPa onnistui ylivoimalla kaksi kertaa kolmesta, koska toinen ylivoimamaalihan tuli Kärppien oltua ensin 5vs3 alivoimalla. Mutta noin kokonaisuutenaan alivoima on pysynyt ihan hyvällä tasolla läpi kauden.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kiitos, olipa kattava aloitusviesti, mukava lukea tällaisia! Illan peliä odotellessa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kärpät tänään:

Jokinen - Lasu - Leskinen
Pyörälä - Heponiemi - Sailio
Anttila - Kristof - Koblizek
Lindsten - Humaloja - Karvinen

Ronkainen - Heshka
Kivihalme - Hakanpää
Kukkonen - Mäkelä
Huttula

Vehviläinen (Rynnäs)

Huomioita: Poissaolijoita edelleen Kupari, Osala, Niemelä ja uutena Ohtamaa. Ronkainen ykkösparissa Ohtamaan tilalla, Anttila kolmosketjussa Osalan tilalla. Seiskapakkina Huttula. Kakkosessa Heponiemi jatkaa sentterin paikalla, toisella laidalla edelleen Sailio.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Lukko on tainnut voitaa Kärpät viimeksi vuonna 2016 enkä usko tämänkään muuttuvan tänään. Kovaa menee Kärpät tänään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Lukko on tainnut voitaa Kärpät viimeksi vuonna 2016 enkä usko tämänkään muuttuvan tänään. Kovaa menee Kärpät tänään.

No, ei Kärpätkään kaikkia pelejä voi voittaa. Varsinkaan, kun panokset on vierailla aika lailla nollassa. Vastus tulee olemaan tänään kova, joten en kyllä laittaisi ropojani Kärppien voiton puolesta. Ainakaan noilla kertoimilla..
 

lebak

Jäsen
No, ei Kärpätkään kaikkia pelejä voi voittaa. Varsinkaan, kun panokset on vierailla aika lailla nollassa. Vastus tulee olemaan tänään kova, joten en kyllä laittaisi ropojani Kärppien voiton puolesta. Ainakaan noilla kertoimilla..
Kyllähän Kärpät on näillä tämän kauden saavutuksilla aina suuri ennakkosuosikki, mutta näillä kertoimilla tosiaan Lukon ML voi olla kokeilemisen arvoinen. Maaleja tulee melko vähän ja harvemmin erot on yli kahta maalia. Lukon peleissä pelataan keskimäärin 12minuuttia yli- tai alivoimaa + tasavajaat. Jos tuo ylivoima nousisi tuolta 10% (viimeiset 10 ottelua) tehokkuudesta vaikka lähemmäs 20 voidaan kuvitella mahdollisuuksia olevan yllätykseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kärppien ylivoimaisuus kyllä hämmentää kun tuota kokoonpanoa katsoo. Eihän siellä ole kuin se parempi Ville Leskinen ja otsis-Jani, muuten koko joukkue on tuollaista jukurien kakkoskenttää muutamalla jäähdyttelijällä höystettynä. Ohtamaa ja Osala tietysti puuttuu.
Saa sitten nähdä että tänäänkö se kupla puhkeaa vai jääkö se jollekin playoffeihin puhkottavaksi.
Harmittavasti tänään ei enää pelata runkosarjan voitosta, eli Lukko ei voi enää Kärppiä saavuttaa, joka tietysti vähän ennakkoasetelmia lässähdyttää.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Osalalla isompaa? Harmi kun tänään olisi aikaa kurkkia peli eikä hän pelaa. No seurantaan Jokinen. Hienoa että näitä pelaa liigassa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kärppien ylivoimaisuus kyllä hämmentää kun tuota kokoonpanoa katsoo. Eihän siellä ole kuin se parempi Ville Leskinen ja otsis-Jani, muuten koko joukkue on tuollaista jukurien kakkoskenttää muutamalla jäähdyttelijällä höystettynä. ... Saa sitten nähdä että tänäänkö se kupla puhkeaa vai jääkö se jollekin playoffeihin puhkottavaksi.

Vaikka onkin provoilumielellä kirjoitettu, niin kyllä itse osittain allekirjoitan. Nimenomaan minua on nyt jo kohta kaksi kautta ihmetyttänyt se, miten Manner saa joukkueen pelaamaan niin hyvin. Monilla muilla valmentajilla tuo paljon kuulutettu pelitavallinen muutos on ollut pitkä ja tuskallinen prosessi, jota kaikki eivät ole edes saaneet vietyä loppuun, vaan palanneet takaisin vanhaan hyväksi havaittuun sapluunaan. Mannerin Kärpät sen sijaan aloittaa pelaamisen jo syksyllä...

Manner tuntuu arvostavan all-around -tyyppiset pelaajat aika korkealle. "Tähtipelaajatkin" menevät tuohon sapluunaan, ehkä Leskistä lukuunottamatta, ja jos ei mene, niin kehityskohteena on sitten tulla sellaiseksi (esim. projekti "Ohtamaasta bobbyorr").
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hämmentävää se kieltämättä on että siellä jotain Sailioita, Anttiloita ja Ronkaisia paahtaa tärkeissä rooleissa ja Kärppäfanit odottaa varmaa palkkapäivää Veikkaukselta. Ei tuo joukkue sentään niin ylivomainen ole että joka matsin voittaisi onpa poissa ketä tahansa. Vasta siellä taisi olla joku kolme tappiota neljästä pelistä rypäskin. Lukko jos joku tämän kuplan puhkaisee, on se Pekka Virta sen verran vihaisen näköinen mies.

Lopputulos 1-3.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Osalalla isompaa? Harmi kun tänään olisi aikaa kurkkia peli eikä hän pelaa. No seurantaan Jokinen. Hienoa että näitä pelaa liigassa.

Ei käsittääkseni, ei ole ainakaan sanottu. Ohtamaa sen sijaan harmillisesti saattaa missata useammankin pelin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Harmi kun moniosaaja Heikki Liedes loukkasi tiistaina eikä pelaa tänään. Toisaalta Manuel Ganahl tulee nyt nelosketjun laitaan ja tykkään kyllä myös Ganahlin pelaamisesta, toisin kuin moni muu.

Niinikään tiistaina huilannut Mark Auk tulee seiskapakiksi, ja kapteeni ja Raumanmeren rannikkotykki Janne Niskala joutuu surullisen kautensa jatkoksi seuraamaan pelin katsomosta.

Kuten jo omassa tiistaisen pelin ennakossani kirjoitin, niin neljästä peräkkäisestä kotipelistä odotan Lukon ottavan yhdeksän pistettä. Kolme on jo plakkarissa, ja tämä peli Kärppiä vastaan on sellainen mistä en Lukon edes odota pisteitä saavan. Kunhan nyt edes hyvä peli nähtäisiin, ja sitä mukavampi tietysti jos Lukko yllättäisi.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen ihan tyytyväinen, jos Lukko suoriutuu vähintään jatkoajalle. Toisaalta 0 pistettäkään ei harmita samalla lailla kuin jotain muuta joukkuetta vastaan. Toki se, että peli on Raumalla, antaa Lukolle vähän enemmän saumoja. Oulussa kun on aina niin mahdotonta meininkiä. Toisaalta, jos tappio tulisi niin, että Lukko on ollut tasoissa tai johtanut peliä vaikkapa 3. erässä, kyllä se silloin tietysti enemmän korpeaa, kuin jos Kärpät johtaa jo aikaisemmasta vaiheesta.

No, jäädään odottamaan, onko Lukostakaan pysäyttämään Kärppiä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kovaa menee Kärpät tänään ja varmasti koko runkosarjan lopun. On vaikeaa nähdä, että kukaan voisi tätä kokoonpanoa voittaa runkosarjassa, jos vain joukkuetta kulloisenakin iltana kiinnostaa pelata.
Hah. Hyvä pistää pää pensaaseen jo etukäteen, jos Kärpät häviää. Voihan sitä mahdollista tappiota selitellä kiinnostuksen puutteella jo valmiiksi. Ylimielistä paskaa.

Toivottavasti Lukko voittaa tänään.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Kyllä tää on voitettavissa, täydellisellä pelillä. Syötöt lapaan, paikoista maalit ja EI SAA antaa pahoja vastahyökkäyksiä! Usein Lukko hosuu oman suoran hyökkäyksen (Defazio) ja siitä heiluu verkko omissa. Erikoistilanteet ja mv-peli kunnossa.

Kattellaan.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Illan ainut peli niin voiskohan tän ja otteluketjuseurannan yhdistää tälle illalle tähän ketjuun?
#lebak tahi modet vois muokata otsikon vai mennäänkö erikseen?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tasainen matsi mutta pari tuuripomppua ratkaisi voiton Lukolle. Kärpät oli ihan kuskin paikalla koko ajan.

Piti se tämäkin ottelu joskus nähdä, pitää mennä varmaan johonkin Haapakosken aikoihin kun IFK:lta otettiin joskus 6-0 turpaan. Nyt sitten vielä pari napsua paremmaksi tuosta. Nättiä.

Kokonaisuutena ylivoimaisesti eniten vituttaa Pyörälän tilanne. Ihan sama vaikka peli olisi päättynyt 20-0 Lukolle, jos Pyörälä on kunnossa niin ei mitään hätää. Pahoin vaan pelkään että jopa kausi on ohi.
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Suvereeni voitto, jossa kotijoukkue vei ja vieraat vikisi. Eipä olisi sarjataulukkoa katsomalla ja ennakkohypeä lukemalla uskonut.

Lukko pelasi tasaisesti kautta linjan. Alussa hieman vierasjoukkueen komennossa ja oli siellä muutama koomailu, mutta tällä kertaa ei omissa kolissut. Pikku hiljaa flow siirtyi kotipäätyyn ja siitä pyörityksestä ei pohjoisen ylpeys? kyykkäämättä selvinnyt. Hieno voitto ja nosti varmasti joukkueen tahtotasoa ja itseluottamusta.

Pelasko se Pyörälä tänään, en huomannut ennenkuin sitä vietiin käsikynkkää pukkariin. Taisi olla miesten haut tänään.
 

lebak

Jäsen
No Lukkohan yllätti!
Peli taisi mennä aikalailla kuten Virran Peksi oli suunnitellutkin. Lukko oli fyysisempi ja myös yksinkertaisesti luisteli Kärpiltä jalat alta. Karvaus ja paineistus onnistui hyvin eikä Kärpät päässyt montaa kertaa hallitusti keskialuetta ylittämään. Kärpiltä nähtiin myös harvinaisen monta norsua ja monesti Lukon pakit saivat lähes ilmaiseksi kiekon. Lukko sen sijaan oli tänään pääosin huolellinen kiekon kanssa eikä Kärpät päässyt huonojen syöttöjen tai laukausten myötä myöskään vastahyökkäyksiin saati muutenkaan pitämään kiekkoa.

Lukon ylivoimakin keräsi korkeat 75%, vaikkei perinteisiä 5v4 kuviomaaleja nähtykään.

Maalivahdeista nyt ei tarvitse varmaan sanoa mitään.

Lukko halusi selvästi enemmän voittoa ja sen se sai komealla tuloksella.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pelasko se Pyörälä tänään, en huomannut ennenkuin sitä vietiin käsikynkkää pukkariin. Taisi olla miesten haut tänään.
Tällaiset jutut on aina ihan helvetin tyylikkäitä voitettujen pelien jälkeen. Etenkin kun ottaa huomioon että Ville Vahalahden uran päätökseen johtanut tilanne taisi olla vähän vastaavanlainen?
 

lebak

Jäsen
Pelasko se Pyörälä tänään, en huomannut ennenkuin sitä vietiin käsikynkkää pukkariin. Taisi olla miesten haut tänään.

TV-kuvan perusteella oma tulkinta Kärppä vaihtoaitiosta ainakin oli, että Lukon lääkäriä aika nopeasti pyydettiin apuun. Toivottavasti ei mitään vakavampaa ja pääsee kevään peleihin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saa sitten nähdä että tänäänkö se kupla puhkeaa vai jääkö se jollekin playoffeihin puhkottavaksi.
Olisi tietysti hienoa kaivaa tämän viesti sitten huhtikuussa esiin ja sanoa että minä tiesin tämän, mutta kun näki kuinka helvetin huono Kärpät nykyään on, niin sanoisin melkein että Lukolle kävi vanhanaikaisesti. Kaikkien Top10 joukkueiden ensisijainen tavoite on jo pitkään ollut voittaa Kärpät playoffsarjassa, joten paras peli on pidetty visusti Kärppiä vastaan piilossa. Lukolla vaan oli niin huono rekordi Kärppiä vastaan, että maltti ei riittänyt, ja menivät penteleet pelaamaan ns täysillä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Selvä. Hieno peli. Ei muuta.
Avataan nyt vielä että tuo oli ihan kieli poskessa heitetty ja toivottavasti monikaan ei tartu siihen. Kärpiltä ihan totaalinen ohipeli ja oikeastaan kaikki mikä oli mahdollista mennä pieleen myös meni ja vastaavasti Lukolta hyvä ja tasapainoinen peli. Onnittelut voitosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös