Pe 8.2.2019 SaiPa - Lukko

  • 3 649
  • 21

redpecka

Jäsen
Tänään mennään taas eteenpäin, niin elämässä kuin Liigassa. Jutin perävalot jo näkyy.

Tilanne sarjataulukossa:
6. Lukko 48. 76p
9. SaiPa 48. 72p

SaiPalla olisi voitolla mahdollisuus näyttää, että tosissaan vielä pyristellään kuuden sakkiin, vaikkei tämä peli sitä määritäkään lopullisesti. Mutta fanin näkökulmasta ”pakkovoitto”.

Veikkaus vetovinkkailee: ”...Jatkoaika on jopa todennäköinen Lappeenrannassa. ”
Edelliset ottelut - 08.02.2019 - SaiPa - Lukko - LIIGA - Otteluennakko

Pistejaoilla tai huonommalla SaiPa silti mennee sääleihin ilman mullistavia persheilyjä. Oma veikkaus: 6-1

Illan kokoonpanoja odotellessa ja raumalaisten mietteitä Länsi-Suomen vinkkelistä.
 

lebak

Jäsen
SaiPa - Rauman Lukko
Pe 8.2.2019 Klo 18:30 Kisapuisto
Liput:
Ticketmaster
Kertoimet: 2,18 - 4,00 - 2,65 (Veikkaus)
Ennakot: Lukko, SaiPa, Jatkoaika
Kokoonpanot: Liigan sivuilta klo 13:00 alkaen

Poissaolijat
Lukko
Ville Vahalahti (lopettanut), Jere Friberg, Ville Heinola, Miska Kukkonen, Ville Petman, Jakub Krejcik, Antti Saarela
SaiPa Veeti Vainio, Elmeri Kaksonen, Anssi Löfman, Ahti Oksanen, Emil Oksanen, Roy Radke, Ahti Oksanen, Mikael Kuronen, Erik Autio

Edelliset ottelut:

10.1.2019 Lukko - SaiPa 4 – 5 VL
24.10.2018 SaiPa - Lukko 4 – 1
6.10.2018 Lukko - SaiPa 0 – 1
2.2.2018 SaiPa - Lukko 4 – 2
3.1.2018 Lukko - SaiPa 6 – 4

Parhaat pistemiehet:
Lukko

Danforth, Justin 14+24=38 +7
Ilomäki, Arttu 13+22=35 +7
DeFazio, Brandon 15+17=32 +7
Keränen, Janne 14+17=31 +8
Koivisto, Toni 12+10=22 -4
SaiPa
Morley, Tyler 14+18=32 +1
Kunyk, Cody 13+18=31 +0
Nikko, Joni 10+14=24 +6
Maalahti, Kalle 3+20=20 +1
Oksanen, Ahti 11+10=21 -2
Maalivahdit
Lehtinen Lassi 26 2,25/ott 90,92%, 61,36% 1+0=1
Setänen Oskari 28 2,77/ott 89,39%, 46,15%
Tuohimaa, Frans 38, 2,53/ott, 90,27%, 47,37% 0+1=1
Westerholm, Niclas 12, 2,33/ott, 9205%, 55%

Sarjatalukko
6. Lukko 48, 20-11-17 76pts
9. SaiPa 48, 17-13-18 72pts

Erikoistilanteet
Lukko YV 16,84% (13) / AV 81,22% (6)
SaiPa YV 19,76% (8) / AV 81,12% (5)

6-ottelun kuntopuntari
Lukko (7) Ottelut 2-2-2 maalierolla 10-10
SaiPa (5) Ottelut 2-3-1 maalierolla 13-11

Muuta
Lukko matkusti ensin Raumalta Mikkeliin ja nyt suuntana on Lappeenranta. Joukkue vetää välissä jäät Imatralla. Lukon kokoonpanoon ei ole tulossa keskiviikosta isoja muutoksia. Lassi Lehtinen jatkaa maalilla.

SaiPa on voittanut kaksi viimeistä peliään Ässiä ja KooKoota vastaan. Lisäksi tammikuun lopussa kaatui JYP1-2 vieraissa sekä maalin tappiot HIFK:lle ja Pelicansille.

Lukko taas on voittanu 4 viimeistä peliään voittaen myös "maalin pelejä" Jukureita, Ässiä, KalPaa ja Sportia vastaan. Tapparalle Lukko hävisi tammikuun 24. päivä 2-0 vieraissa.Kummatkin ovat siis pelanneet vähämaalisia maalinpelejä viime aikoina, joten veikkaus jatkoajasta ei ole tuulesta temmattu.

Kummatkin joukkueet ovat tehneet saman verran ylivoimamaaleja (33). Lukolla ylivoima-aikaa on 48minuuttia enemmän. Lukon ylivoima on takunnut pahasti koko kauden. Viimeisin hankinta antaa osviittaa, että sitä yritetään parantaa.

Kotijoukkueelta seurantaan A.Oksanen (ei pelaakaan tänään), Morley sekä Lukossakin pelannut Nikko.
Vierasjoukkueelta mielenkiintoista on nähdä Sopasen otteita sekä varsinkin Lehtisen rauhallisuutta.

Edit.
Poissaolijat.
Mistä muuten johtuu Topi Nättisen -21?
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
SaiPa tänään:

Morley - Kunyk - Nikko
Iso-Mustajärvi - Koho - Nättinen
Goodwin - Saari - Tanus
Lehtinen - Virtanen - Sneck

Maalahti - Salo
Kojo - Kichton
Torikka - Denisov

Tuohimaa
Westerholm

SaiPalta poissa ovat Ahti Oksanen, Emil Oksanen, Kaksonen, Löfman, Kuronen ja Autio. Sneck on jouduttu laittamaan hyökkääjäksi, joten puolustuksessa on ainakin yksi hazardi vähemmän. Toisaalta taas nyt on loukkaantumisten takia kokoonpanossa samaan aikaan sekä Nättinen että Tanus, joten ei tuo hyvältä näytä. Toivotaan, että Fränä seisoo päällään ja ykkösketju käy tekemässä tarvittavat maalit.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Flunssa, influenssa(?) ilmeisesti korjaa satoaan SaiPan joukkueessa, mutta ei akuuttia hätää, miehiä riittää, onhan vielä Markkanen ja Tuomenoksa terveenä ja kyllä kai Lehterälläkin maila pysyy vielä kädessä.
Hiukan näyttää huolestuttavalta, nelosketju ei näytä miltään tehoketjulta, puolustuspelaaminen ehkä onnistuu, luistelukilpailuun ei kuitenkaan ole varaa lähteä, varmaan paikkapuolustus on paras ase.
Tänään voitto kotiin, niin Pekka Virta ei ilmaannu lainkaan lehdistötilaisuuteen, vaan pukeutuu valeasuun ja pakenee linjuriin piiloon.
 

senilix

Jäsen
Lukolta myös Krejcik ja Saarela poissa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Tännään on tulossa tasainen ja vähämaalinen ottelu, Lukko on ollut tehoton viimeisissä otteluissa, eikä pelikään ole ihan uomissaan vaikka viimiset 4 peliä onkin voittanut. Tänäänkin on tärkeät 3 pistettä jaossa kummallekin. Lappeenranta on ollut Lukolle paha paikka. Lukon on kyettävä pitämään Saipa kahdessa maalissa tai vähemmän jotta voi pisteitä edes haaveilla. Sopasen toinen peli Lukko paidassa jokohan nyt YV pelissä onnistaisi pistetiilin aukeaminen.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
. Lukon on kyettävä pitämään Saipa kahdessa maalissa tai vähemmän jotta voi pisteitä edes haaveilla. .

Tuo ei liene vaikeaa, koska viimeiset 5 ottelua SaiPa on juuri tuossa kahdessa pysynyt. Maalintekijöitä ei SaiPalta löydy, eikä akuuttia tarvetta kuulemma olekaan.

Näytti jo paremmalta, varsinkin JYPpiä vastaan, mutta kaksi viimeistä ollut melkoista tuherrosta taas.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
SaiPa on ollut Lukolle paha vastus jostain ihmeen syystä melkein aina, tai ainakin viimekausina. Nyt raumalaiset on pelin suunnan kääntäneet ja päivittäneet rosteria, kuten kunnianhimoisen joukkueen tuleekin. Mä luulen että tulee länsirannikon ylimarssi, kuten meinasi jo keskiviikkonakin tulla. SaiPan peli ei yksinkertaisesti syty, ei jumalauta millään. Orastavaa parannusta oli Pelicanseja vastaan, mutta kyllä se lässähti takaisin lähtötelineisiin.

Jos paljastan teille tulosvetoni, niin 2-3 ja 2-5 Raumalle. Mutta luonnollisesti SaiPan miehenä toivon 20 euron päätyvän veikkaukselle.

Muokkaus: Toivotaan että Raumalta tulevat kannattajat (jos sellaisia perjantaina onkaan) ovat sitä hyvin käyttäytyvää enemmistöä ettei Kouvolan tapahtumat toistu vaikka isännät saisivat 8-0 naamaan.
 
Viimeksi muokattu:

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suuret odotukset ei pelille ole. Saipa ollut yllättävän paha viime vuosina ja Tuohimaa yleensä on löytänyt jostain extralatauksen Lukkoa vastaan. Lukko toki ollut viime peleissä voitokas, mutta ei hyvällä pelillä. Mikkelissä pelattiin n. 13 minuuttia jonka jälkeen surffailtiin.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Yllättäen SaiPa vie kaikki kauden keskinäiset. Ei tänään mitään erikoista lätkää nähty, mutta 2p otetaan vastaan. Tsemppiä raumalaisille kevääseen.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä, millä ihmeen ilveellä Lukko onnistuu näitä SaiPa-otteluita häviämään. Tänäänkin oli selkeähkö hallinta vieraskentästä huolimatta, mutta viimeistely oli luokatonta ja yv kauheaa sekoilua.

Tuomarit olivat jopa suotuisia Lukon kannalta, kun pari päivänselvää koukkua meni läpi sormien. Toisaalta Keränen töötättiin polvella kumoon vaarallisessa paikassa ja pari muutakin sääntöjen rajamailla liikkuvaa tilannetta jäi viheltämättä.

Liekö Kisapuiston jää ollut huonossa kunnossa, kun jatkuvasti oli joku pelaajista pyllyllään.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
En tiedä, millä ihmeen ilveellä Lukko onnistuu näitä SaiPa-otteluita häviämään. Tänäänkin oli selkeähkö hallinta vieraskentästä huolimatta, mutta viimeistely oli luokatonta ja yv kauheaa sekoilua.

Mitähän peliä sitä on katsottu? Eihän SaiPalla ollut yhtä heikkoa hetkeä lukuunottamatta mitään hätää, vaan luokattomat syötöt ja tyhmät virheet piti Lukon mukana ja meinasi lahjoittaa koko voiton Raumalle. Ansaitut kaksi pistettä jäi lopulta kotijoukkueelle, joka selkeästi oli nälkäisempi ja fyysisempi.
 

redpecka

Jäsen
Lämmittää tulos ja likööri.

a) Pelasiko Sneck siis laiturina tuon 7:46? Miten suoriutui? Kaimansa Karalahtikin alkutaipaleellaan HIFK:ssä oli välillä laiturina. Sneck ei tosin ole uransa alkutaipaleella, mutta anyway.

b) On Ville Koholle osunut mieluinen aloittajakaveri kun voittoprosentti 87,5. Yleensä Koho tuppaa jäämään alle 50%. Johtuneeko sitten siitä kun aina on joutunut aloittamaan hirsovitseja sun muita raipeja vastaan.

c) Tykkään Santeri Virtasen olemuksesta. Hänen ympärillään ihmisiin tarttuu hymy. Jopa kivikasvo Tanuksen olen nähnyt hymyilevän kun oli Santerin halauksessa. Nuori kaveri ja jotenkin paistaa olemuksesta läpi sellainen liidaus.

Edit: d) Ai niin tuo Sopanen. Ei sitten tehnyt maalin maalia. Niin pelottavan helposti on Pelsu- ja HIFK-aikoina nöyryyttänyt SaPan pakistoa ja veskareita.

Edit2: Laitetaan vielä e) kun tuon ottelukoosteen katsoi. On kahdessa ensimmäisessä maalissa kyllä hienoa työskentelyä molempien joukkueiden kultakypäriltä.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mitähän peliä sitä on katsottu? Eihän SaiPalla ollut yhtä heikkoa hetkeä lukuunottamatta mitään hätää, vaan luokattomat syötöt ja tyhmät virheet piti Lukon mukana ja meinasi lahjoittaa koko voiton Raumalle. Ansaitut kaksi pistettä jäi lopulta kotijoukkueelle, joka selkeästi oli nälkäisempi ja fyysisempi.

Kyllä minä ainakin katsoin peliä, jossa Lukko vei maalipaikat jopa erittäin selvällä erolla kotijoukkueeseen. Viimeistely ei toki ollut toivotulla tasolla ja pelissä, jossa tehdyt maalit ratkaisevat, on tuo aika olennainen juttu.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitähän peliä sitä on katsottu? Eihän SaiPalla ollut yhtä heikkoa hetkeä lukuunottamatta mitään hätää, vaan luokattomat syötöt ja tyhmät virheet piti Lukon mukana ja meinasi lahjoittaa koko voiton Raumalle. Ansaitut kaksi pistettä jäi lopulta kotijoukkueelle, joka selkeästi oli nälkäisempi ja fyysisempi.
Ihan sitä peliä, minkä Telia eilen tarjosi.

Peli oli toki suurimman osan ajasta tasainen. Lukko oli kuitenkin selkeästi vaarallisempi, kun otetaan huomioon maalipaikkojen määrän lisäksi niiden laatu.

Lukon suurin heikkous lienee viimeistelytaito, joka näkyi eilen räikeästi. Kun ylivoima on heikkoa ja laukaukset menevät hyvistäkin paikoista ohi, pelit kääntyvät usein arvaamattomastikin vastustajalle.

Liitteenä laukaisukartta, josta havaitaan raumalaisten lukuisat laukaisutontit ykkössektorista.
 

Liitteet

  • laukaisukartta2.png
    laukaisukartta2.png
    90,1 KB · kertaa luettu: 257

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kai se sitten niin oli, seisomakatsomosta parin oluen voimin näytti ihan erilaiselta.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Korkki kiinni siellä Raumalla. SaiPa kyllä vei ensimmäistä ja toista erää. Lukko oli sitten kolmannessa erässä parempi sekä jatkoajan alussa. Tasapeli oli ansaittu tulos kolmen erän jälkeen, ja SaiPa voitti jatkoajalla kolikonheiton, kun Lukolle ei maistunut jatkoajan alussa omat paikat. Maalahdelle maistui ja SaiPa voitti.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Ihan sama veikö Lukko tai SaiPa peliä, mutta puhdas fakta on, että Lukko laukoi huomattavasti enemmän vaaralliselta alueelta ihan läpi koko ottelun.

Ja edellinen numeroina kotijoukkue ensin mainittuna:

1. 4-6
2. 2-4
3. 4-9
ja. 0-1

Nuo siis laukaukset ihan selkeältä ykkössektorilta. Jos lukuihin lisätään vielä rajatapauksetkin, on ero vieläkin selkeämpi. Esimerkiksi kolmas erä 6-17. Lukko laukoi helvetisti ohi, mikä oli kenties se suurin ero. Toinen silmiin pistävä ero oli siinä, ettei Lukko laukonut kovinkaan paljon niin sanotulta vaarattomalta alueelta, kun taas SaiPan laukauksista suhteessa huomattavasti suurempi osa tuli nimenomaan noilta tonteilta. Toki laukaisukartta ei ota kantaa laukauksen todelliseen vaarallisuuden, kunnei se kerro esimerkiksi maskipelaamisesta mitään.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nuo siis laukaukset ihan selkeältä ykkössektorilta. Jos lukuihin lisätään vielä rajatapauksetkin, on ero vieläkin selkeämpi. Esimerkiksi kolmas erä 6-17. Lukko laukoi helvetisti ohi, mikä oli kenties se suurin ero.
Tähän ohilaukomiseen vaikuttaa mm. se että siinä oli usein kuitenkin mailaa välissä. SaiPalla oli mielestäni enemmän sitä että ykkössektorilla ei saatu sitä laukausta kun se maila ehti hiukan aiemmin väliin tai ratkaiseva syöttö ei aivan osunut kohdalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös