RIP-ketju

  • 2 882 275
  • 11 629

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Eipä meinaa oikein löytää edes sanoja, todellä pysäyttävä ja surullinen uutinen. Kyllähän Matin urheilu-uran saavutukset on vailla vertaa ja ei varmasti ihan hetkeen samanlaisista suorituksista päästä nauttimaan. Yksityiselämän sekoiluista en juurikaan perustanut ja voisin veikata, että jatkuva otsikoissa oleminen oli melko kuluttavaa ja raskasta sekä henkisesti että fyysisesti. Toivottavasti mahdollisimman moni muistelee Mattia juurikin mäkihyppy ajoilta, kaikki ne saavutukset, fiilikset ja tunteet joita ihmiset ovat saaneet kokea niin mäkimontuissa kuin television kauttakin.

Lepää rauhassa Matti.
 

g0447u

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkijussin mailapeli
Kaveri kävi tänään kokeilemassa puhelinmyyntiä. Kolme vastattua puhelua ja yhdessä niistä mummeli itki Nykäsen kuolemaa. Luovutti. Kylläpä pysäytti uutinen. Lennä Nykäsen Masa. Lepää rauhassa.
 

Outsider

Jäsen
Itselläkin oli jotenkin sellainen kuva, että läträäminen olisi vähentynyt, mutta ilmeisesti näin ei ollutkaan, mitä jotain kommentteja erehdyin lukemaan facebookista. Pysäytti heti aamusta, kun ensimmäistä kertaa asiasta kuulin radiosta ja pysäyttää edelleen jokaisen uutislähetyksen tullessa. Pitää kotiin päästyä katsoa tuo Ylen erikoislähetys ja hiljentyä maailman parhaan muistolle. Liian nuorena lähti Mattikin.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Kyllä oli kurja uutinen. Todella surullista. Tuli melkein itku, kun kuulin asian aamulla radiosta.

Matin muistoa kunnioittaen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Urheilijana huikea, mutta julkisuuskuvan mukaisena ihmisenä paska. Koskaan en arvostanut tuota osaa hänestä. Sen hyppääjän mitä joskus nuorena näin mä haluan muistaa, en tätä urheiluelämän jälkeistä surullisen hahmon ritaria. Liian aikainen kuolema ei tullut yllätyksenä valitettavasti, kun elintottumukset ja meno oli mitä oli. Hoidossa miehen olisi pitänyt olla, ei jossain paskalehtien otsikoissa ja pellenä lavalla "laulamassa" itseään junttikansan sydämiin.

Rauhaisat levot Matti.

Vaikea se on silti ulkopuolelta sanoa, millaista tuo Matin elämä (Matin housuissa) on ollut, jo urheilijana huipulla ja etenkin sen jälkeen.. Jossain tuoreessa haastattelussa Matti sanoi että sieltä hyppyrinnokalta lentäessään pääsee edes hetkeksi rauhaan. Oikeastaan tuota miettiessä tulee aika surullinen olo, YLE:n haastattelussa aamulla se yksi eläkkeellä oleva urheilutoimittaja sanoi Matin elämän olleen kuin viidakko, mistä Matti koitti rämpiä läpi.

Mutta joo, nämä henkimaailman jutut on hiton vaikeita ja vaatii pitkät prosessit jotta suunta oikenee, kuten moni sanonut, taitaa tämä olla aika liki koskettavin poismeno näistä oman lähipiirin ulkopuolisista. Rauha Matin sielulle.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On kyllä raaka päivä tähän ketjuun. Matti Nykänen ja Vara-Manu Ismo Kallio.
Arvostus kumpaakin kohtaan ollut aina iso. Keveimmät mahdolliset mullat molemmille!
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jos nyt oikein pinnistää niin Matin poismenoon verrattavia tuntemuksia ei ole läheisten lisäksi montaa ollut.

Mika Myllylä nyt tulee ensimmäisenä mieleen että voi verrata. Äärimmäisen surullista. Koko kansan Mattia ei enää ole.

Kepeät mullat Matille!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nykänen ei itsessään ollut kovin merkittävä hahmo itselleni, mutta oli surullista katsoa, miten siivellä eläjät, sontamedia ja sontamedian kuluttajat (siis valtava joukko ihmisiä tämä viimeinen) käytti hienoa urheilijaa hyväkseen. Nyt vielä päästään mediassa muutama kertaa ratsastamaan miehellä ja itse uutisen toi julki, tietysti, Seiska. Minkähän verran yksin se saastalehti lyhensi Nykäsen elämää?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tosi-tv ja Selänne on tietysti katsomatta paskaa, mutta se taannoinen Supertähdet-ohjelma esitteli ainakin mulle sen Nykäsen, josta aika moni piti: vilpitön ja hyväntahtoinen hönö, joka sai jengin hyvälle tuulelle joko tahtomattaan tai tahallisesti. No, ihminen toki ja varmasti halutessaan erittäin vittumainen, mutta samalla myös ilmeisen herkkä. Jotenkin tuntui, että esim. tuon em. ohjelman keskusteluhetkissä esiin tuli äärimmäisen herkkä ja jopa jollain tasolla fiksu mies, joka ei vain osannut sanoittaa fiiliksiään juuri ollenkaan.
 

Baldrick

Jäsen
Nykäsen Matti, Jyväskylän oma poika. Levätköön rauhassa. Matti kävi isomummoni luona lähes päivittäin kahvilla uransa alkutekijöissä, kun naapureita olivat. Lehdet kuulemma kirjoittelivat potaskaa Matista.

Harri Marstion lähtö oli myös ikävä uutinen. Olen hänen kanssaan työnmerkeissä ollut tekemisissä ja pari keppanaakin Harrin kanssa kumonnut. Pääsipä nyt kärsimyksistään.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
En hirveesti oo innostunut mitään RIP juttuja kirjottelemaan, mutta Masalle sen nyt teen. Rauhaa tuo jannu ei varmaan saanut ikinään tässä maailmassa. Liian kiltti mies. Ja jos jollain alalla menestyy maailmanlaajuisesti, ja olet liian kiltti, niin on varma että kohta viedään kun pässiä narusssa. Matilla oli kuulemma ADHD ja muitakin mielen ongelmia. Voiko niillä olla osansa että oli niin vietävissä, en tiedä. Huikea urheilu-ura, vähän vähemmän huikea siviilielämä. Mä nyt poikkeen tavoistani enkä edes heitä mitään hirtehistä tähän. Mutta sen sanon että iso kulli miehellä oli.
 

Salama44

Jäsen
Matti Nykänen oli huikea urheilija, mutta aikainen poismeno ei oikeastaan yllättänyt.

Lehdistöä syytetään hyväksikäytöstä, mutta taisi se julkisuus ja sitä kautta tullut raha Matillekin kelvata.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
liiitääää liitäää liiitäää liiitäääääää

Linkki areenaan koskettavaan pätkään Matista: Urheilu-Suomi | Matti Nykänen (1963 - 2019) vuonna 2017: ”Urheilussa on elämäniloa ja -poltetta ja halua rakastaa maailmaa – se on se asia miksi tässä ollaan vielä”

Patsaan se ansaitsisi. En tiedä oliko koskaan ketään, joka olisi kyennyt urheilu-uran jälkeen auttamaan Mattia tarpeeksi. Aina se oli oman tien kulkija.

"Sitä rauhaa ei oo muualla ku lähtee lentoo hyppyrin nokalta. Saa olla hetken ilmassa. Se on ainut paikka."

Nyt hän on saanut rauhan.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Liian lyhyeksi jäi legendan ja maailman parhaan mäkihyppääjän elämä. Surullinen olo, vaikka tuo urheilu-uran jälkeinen elämä olikin aika vauhdikasta.

Kepeät mullat ja lepää rauhassa. Sen ansaitset Matti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Oli kyllä paska aloitus aamulle, kun uutisen luin.

Yksi kaikkien aikojen suomalaisurheilijoista ja tavallaan koko mies itsessään oli ns. sukupolvikokemus. Ei näitä vain valmisteta enää tämän vuosituhannen kliinisessä maailmassa. Uran jälkeen elämänhallinta ei ollut kunnossa ja alamäki meinasi viedä miehen jo silloin yli kriittisen pisteen. Matti oli kuitenkin onkivavan koho; vähän sellainen mökkisaunan nurkalle unohdettu, mutta joka kaivetaan aina uudestaan esiin ja joka nousee kovankin ryöpytyksen jälkeen yhä uudestaan pintaan. Ja eihän Matilla mitenkään huonosti kai nykyisin mennyt, 2000-luvulla vuosiansiot olivat useasti yli 100 000€ ja taisi kerran lähes 250 000 € lähes paukkua. Toki mitäpä raha sinänsä "hyvin menemisestä" määrittää.

Matin keikoilla tuli käytyä 2000-luvun alkupuolella useasti ja aluksi vähän vitsillä. Tai ei nyt niin vähänkään. Toisaalta siellä huomasi sen, että mies todella nautti siitä mitä teki ja osasi yhä ottaa yleisönsä. Oliko se touhu junttia? Oli. Oliko se toisaalta hyvällä tavalla junttia ja hyvällä tavalla kliseisen suomalaista? Oli. Hyvät muistot noista kerroista jäi ja kerran päädyin Matin kanssa lasille takahuoneeseenkin. Ihan tavallinen suomalainen ukko lopulta, noita löytyy pitkin Suomea. Matti kysyi tuolloin vähän ihmetellen, että mikähän se on mikä minussa ihmisiä kiinnostaa? En osannut tuohon muuta silloin sahdin sokaisemana todeta kuin, että sinä olet Matti. Matille on myös varmasti aika moni ihminen ostanut baarissa juoman, mutta allekirjoittaneelle M. Nykänen on puolestaan tarjonnut lasillisen. Arvostus tuli siitä, kun en laskenut jotain Keski-Euroopan nevari-2D-hyppääjää etuilemaan baarijonossa. Kuulemma ulkomaan pelleille näytettiin siinä kuin Calgaryssä ikään.

Eihän Matti mikään pulmunen ollut ja nämä kaikki puukkohipat, vaimon hakkaamiset sun muut ovat ihan synkkää paskaa. Vähän aikaa sitten Matti myös surkutteli miten ei saa nähdä lastenlapsiaan, mutta kyllä tuossakin olisi varmaan ollut miehellä peiliin katsomisen paikka. Ihminen on erehtyväinen, toiset enemmän vielä kuin toiset.

Silti jotain todella suomalaista kuoli tänään. Rauhaisaa lepoa.

"Kivitettiinhän Jeesustakin aikanaan, mutta nyt mies on maailman maineessa." - M. Nykänen
 
Viimeksi muokattu:

Rankkari

Jäsen
Matti hyppäsi viimeisen hyppynsä. Nyt kohti tuntematonta.
Niin lähti myös Marstio. Hän oli pahasti sairas, vaikka liikenneonnettomuudesta puhuttiin lähdön syyksi.
Ja niin lähti Manua näytellyt, Ismo Kallio.

Itsellänikin on ollut monesti elämän aikana lähtö lähellä. Jatkoaikalaisten kiusaksi olen kuitenkin jäänyt. No kaikki me täältä lähdetään joskus.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
IS:n Vesa Rantanen osoittaa melkoista pelisilmää, kun soitti Nykäsen eniten vihaamalle hahmolle, Kojonkoskelle kyselläkseen fiiliksiä, ja teki siitä jutun. Huikeaa journalismia!
Kojonkoski kuitenkin tunsi Nykäsen mäkihyppyuran jo alusta asti ja ei ollut surevaa lähipiiriä, joten tässä tilanteessa oikein sopiva haastateltava. Ikävämpää oli Nykäsen iäkkäälle äidille soittelu. Jukka-Pekka Palo kertoi jossain haastattelussa, miten tungettelevia toimittajia teki mieli käsitellä Tauno Palon kuoltua.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ja niin lähti Manua näytellyt, Ismo Kallio.

Oikein muuten harmittaa, että hienolle ja aliarvostetulle (jäi varmaan lopulta monelle kuitenkin aika tuntemattomaksi) näyttelijälle kävi näin. On nimittäin kohtalon ivaa jos mikä, että hän meni kuolemaan lievästi ilmaistuna vääränä päivänä, jotta hänen poismenoaan olisi kunnolla noteerattu. R.I.P. Ismo
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuntuu siltä, että suomalaiset ovat aina kiintyneet poikkeuksellisen paljon urheilijoihin, jotka ovat menestyessään antaneet oman persoonansa näkyä tekemisessään ja / tai toimineet omien arvojensa mukaan. Esimerkkeinä voisi mainita vaikkapa Mika Myllylän, Janne Ahosen, Seppo Rädyn, Kimi Räikkösen, Mika Häkkisen ja Matti Nykäsen. Räikkösestä ja Ahosesta voisi ehkä jossakin mielessä sanoa, että he juuri eivät ole antaneet persoonansa näkyä julkisuudessa, mutta he ovat puolestaan toimineet arvojensa mukaan ja katsoneet, että heidän henkilökohtaiset asiansa eivät kuulu medialle ja julkisuudelle pätkääkään. Nykäsen, Rädyn, Myllylän ja Häkkisen haastatteluista sai taas aina kuvan, että he eivät vedä mitään roolia mediassa, vaan ovat siellä juuri semmoisia, kuin ovat muutenkin. Omilla tavoillaan aitoja persoonia, jotka eivät mediajargonia edes halunneet / halua hallita.

Koska elin lapsuuteni 80-luvulla, Matti oli minulle Jari Kurrin ohella suurin urheilusankari. Siksi hänen kuolemansa koskettaa, vaikka hänen elämäntavat huomioiden se ei lopulta suuresti yllätä.

Kun Matilla ei elämä ollut hallussa urheilu-uran jälkeen ja osin sen aikanakaan, kirjoitettiin hänestä paljon paskaa mediassa. Pitkälti omasta syystään, mutta osin myös syyttäkin. Matista tuli jossakin määrin kansakunnan narri, jonka edesottamuksista haluttiinkin lukea. Mutta keskusteluissa ihmisten kanssa heijastui kuitenkin aina se, että Matin toivottiin saavan viimein rauhan itsensä ja elämänsä kanssa. Hänelle välillä naurettiin, hänen puolestaan oltiin milloin iloisia, milloin surillisia ja hänelle oltiin välillä vihaisia. Kyllähän tuo välittämiseltä kuulostaa.

Viimeisinä vuosina tuntui, että jonkinlaisen tasaisuuden ja seesteisyyden hän viimein onnistuikin saavuttamaan, vaikka kokonaan korkki ei mennytkään kiinni. Jos ja toivottavasti kun näin oli, niin hän sen tuon kaiken turbulenssin ja paskan jälkeen ansaitsi. Olisi vain suonut, että sitä olisi jatkunut pidempäänkin.

Rauhaisaa lepoa, Matti!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Parempi joukkue ja faktoihin perustavat ihmiset
Nykänen ei itsessään ollut kovin merkittävä hahmo itselleni, mutta oli surullista katsoa, miten siivellä eläjät, sontamedia ja sontamedian kuluttajat (siis valtava joukko ihmisiä tämä viimeinen) käytti hienoa urheilijaa hyväkseen. Nyt vielä päästään mediassa muutama kertaa ratsastamaan miehellä ja itse uutisen toi julki, tietysti, Seiska. Minkähän verran yksin se saastalehti lyhensi Nykäsen elämää?

Itse asiassahan Nykäsen ja Seiskan suhde oli aivan ainutlaatuinen mediakentässä. Ei se ole mikään salaisuus, että Nykänen teki suorastaan yhteistyötä kyseisen aviisin kanssa ja ilmeisesti hyötyi taloudellisesti siitä. Ystävyyssuhde lehden toimittajan Kai Merilän kanssa alleviivasi miten syvällä Seiska oli Nykäsen jokapäiväisessä elämässä. Kaikki puhe siitä, että media kohteli kaltoin Nykästä ja hän olisi kärsinyt siitä, on paskapuhetta. Matti halusi tarkoituksella päästä valokeilaan, vaikka lööpit olivatkin hyvin skandaalinkäryisiä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kerran ehdin Nykäsen livenä nähdä, kuusi vuotta sitten kun herra esiintyi Raahe Festivalilla. Olihan hän kyllä karismaattinen tyyppi lavalla, siitä ei mihinkään pääse. Päällimmäisenä mielessä tietysti ovat kolme kultamitalia Calgarystä 1988. Saavutukset ovat kiistattomat, Nykänen on ehdottomasti kaikkien aikojen suurimpien suomalaisurheilijoiden joukossa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Itse asiassahan Nykäsen ja Seiskan suhde oli aivan ainutlaatuinen mediakentässä. Ei se ole mikään salaisuus, että Nykänen teki suorastaan yhteistyötä kyseisen aviisin kanssa ja ilmeisesti hyötyi taloudellisesti siitä. Ystävyyssuhde lehden toimittajan Kai Merilän kanssa alleviivasi miten syvällä Seiska oli Nykäsen jokapäiväisessä elämässä. Kaikki puhe siitä, että media kohteli kaltoin Nykästä ja hän olisi kärsinyt siitä, on paskapuhetta. Matti halusi tarkoituksella päästä valokeilaan, vaikka lööpit olivatkin hyvin skandaalinkäryisiä.

Joo, todella. Voin vain kuvitella, tai osittain ei todellakaan tarvitse. Luoja.

edit: siis sama että joku antaa addiktille viinaa, että saisi juttuja lehtiin. En vaan edes vähän alusta tajua, että joku vielä puolustaa näitä parasiitteja.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Matti Nykänen.
Kaikkien aikojen talviurheilija.
Paavo Nurmi -luokan urheilulegenda.
Hiljaiseksi vetää.
Suuri mäkikotka on poissa.

”Minä sieltä mäkitornista kuitenkin alas laskin, eikä mikään Suomen kansa”

Osanottoni omaisille ja lähipiirille
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös