Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 372 903
  • 1 117

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Sija 6 omissa kädissä? Tuskin me kuitenkaan tätä voittoputkea ihan sinne runkosarjan loppuun asti pidetä yllä. Jos nyt taisteltas sinne sääleihin niin tästä kaudesta voi antaa yhden plussan. Jos poffsit kutsuu niin kaksi tähteä ja loppu oiskin jo täyttä jallua


Ja muiden käsissä. Ja siis täysin mahdollinen jos taulukkoa kattoo.
Itse asian ainakin näin näen ja toki usko omiin on kova loppuun asti.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Onkohan Lasse Lappalainen hieman rikki vai miksi hän ei pelaa ylivoimaa, joka on hänen selvä vahvuutensa? Omassa päässä kaveri on ollut koko lirissä. Peruuttelee jatkuvasti kuin Pepe Lehtonen ehtoopäivillään vuoden 1990 pudotuspeleissä Juha Jokiharjun hyökätessä kiekon kanssa. SaiPassa Lehterä sai Lappalaisen puutteita paremmin pois. Lasse oli muutoinkin oikein pidetty pelaaja siellä. En silti lähde KalPan ylivoimapeliä arvostelemaan, koska esim. eilen värkkäsivät käytännössä kaikki KalPan maalit. Rosteri on kuitenkin sen verran kapea, että parhaalle yv-puolustajalle pitäisi antaa luottoa, vaikka mies olisi omissa aikamoinen hasardi.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Olin tulossa puolustelemaan Nuutista mutta satuin lukemaan tilastoja. Jäänyt pelien osalta fiilis että perus harmiton, ehkä vähän näkymätön mutta toisaalta kalustoon kuuluva pelaaja. Tätä puoltais se että yv llä on saanut tuloksia aikaan ja pisteitä on tullut kausittain just sen verran mitä odotetaankin. Sitten tämä kääntöpuoli. Mitä nyt kahlasin noita tilastoja peli peliltä läpi niin enemmän sääntö kun poikkeus että Nuutinen ollut kentällä kun vastustaja on tasoittanut pelin tai mennyt tasoista ohi. Samassa veneessä on myös Sebok. Lappalainen olis ilman syys-marraskuun otteita aivan jäätävissä miinuslukemissa.

Nuutinen ei oikeestaan ole edes huomion arvoinen tässä tilanteessa ja en ihmettelis mikäli jatkoa sais. Lappalaisen kohdalla taas nousee mieleen liiankin monta kysymystä että mikä on mennyt pieleen? Alkukausi näytti ihan kivalle ja potentiaalia on. Ite olin henk koht todella toiveikas ja ilonen hankinnasta. Nyt lähinnä surettaa. Onko kyse henkilökohtaisista ongelmista, joukkueen kanssa, pelitavan, valmentajan? Vai arvioinko tason vaan niin kertakaikkisen väärin että odotin liikoja.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Ja muiden käsissä. Ja siis täysin mahdollinen jos taulukkoa kattoo.
Itse asian ainakin näin näen ja toki usko omiin on kova loppuun asti.

Olen mielelläni väärässä, mutta nyt kysymys kuuluu päästäänkö me kympin sakkiin. Muutetaan arviota toki voittoputken jatkuessa asteittain. Kotietu sääleihin? Sen jälkeen suoraan poffseihin. Jussi Jokisella vahvistuvalle kärpille häviäminen ottelupalloin 4-1 puolivälierissä lienee kuitenkin se "meidän mestaruus"

Lappalaisen kohdalla taas nousee mieleen liiankin monta kysymystä että mikä on mennyt pieleen?

Ehkä tässäkin on monen asian summa. Korkeat odotukset + paska Godla + jatkuvasti vaihtuvat pakkiparit loukkaantumisissa pelikielloissa yms + lievä sopeutumattomuus ja alhainen vire = saa näyttämään jopa huonommalle mitä on.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieno huomata että porukalla riittää luottoa "omiinsa", onhan sija 6.kin vielä ihan omissa käsissä.
Ja muiden käsissä.
Hyviä asioita voi tapahtua kun niihin uskoo.
No toisaalta pessimistihän ei kaiketi pety.
Kyllä sija 6 on KalPalle tänä vuonna tiukassa. Viimevuosien ja kuluvan kauden perusteella arvioisin että jotakuinkin 94 pistettä vaaditaan 6. sijaan mikä tarkoittaisi että Kalpan pitäisi saalistaa lopuista 17 pelistä 36 p eli jotain 2,1 p/ottelu. Parempaan pistekeskiarvoon on 17 viimepeliin päässyt vain pelsut, koko kauden otannalla vain Kärpät. Ei toki mahdoton tehtävä, mutta esim. neljä viimeistä matsia eivät ennakoi moista voittoputkea olevan tulossa.

Sen sijaan taistelu kympin sakkiin on tottakai omissa käsissä. Jos kuntopuntarin perusteella tulevaisuutta yrittää ennustaa niin Saipan ja Sportin kone on ainakin pisteiden perusteella yskähdellyt joten saattaa olla että näiden plus Jypin kanssa käydään vielä tiukka vääntö kahdesta viimeisestä playoffs paikasta. Toki runkosarjaa jäljellä vielä reilu neljännes, joten paljon voi vielä yksittäisille joukkueille sattua ja tapahtua.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Huonojen esitysten osasyynä voi olla myös pelitapa joka ei auta pelaajia pärjäämään kentällä.
Pari kysymystä:
1. Oliko myös viime kauden ja Spengler Cupin pelitavassa vikaa? Ilmeisesti Sami Kapa muutti pari viikkoa sitten hyvin toimivan pelitavan huonoksi.
2. KalPa on voittanut 25 viimeisestä ottelustaan 16. Minkälainen saldo olisi "kohtalainen" tai "hyvä" ? 20/25 kohtalainen, 25/25 hyvä ja 30/25 kiitettävä?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Onkohan Lasse Lappalainen hieman rikki vai miksi hän ei pelaa ylivoimaa, joka on hänen selvä vahvuutensa? Rosteri on kuitenkin sen verran kapea, että parhaalle yv-puolustajalle pitäisi antaa luottoa, vaikka mies olisi omissa aikamoinen hasardi.
Kyllähän siellä ne parhaat YV-pakit eli Leskinen ja Fairchild pelasivat, Lappalaisen taso on todella kaukana noista ja se kiekon maalille saaminen oli vaikeaa viime aikoina.

Ansaitusti ne peliminuutit tippuneet alkukaudesta kun otteet ovat olleet huonoja.
Vaikka vastuu on tippunut sinne asiaan kuuluvalle tasolle niin silti virheitä sattuu kokoajan liikaa.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kyllähän siellä ne parhaat YV-pakit eli Leskinen ja Fairchild pelasivat, Lappalaisen taso on todella kaukana noista ja se kiekon maalille saaminen oli vaikeaa viime aikoina.

Ansaitusti ne peliminuutit tippuneet alkukaudesta kun otteet ovat olleet huonoja.
Vaikka vastuu on tippunut sinne asiaan kuuluvalle tasolle niin silti virheitä sattuu kokoajan liikaa.
Virheitä Lappalaiselle sattuu nimenomaan omassa päässä, eikä niinkään ylivoimassa, koska hän ei sitä juurikaan pelaa. SaiPassa pelatessaan Lappalainen oli todella laadukas ylivoimapuolustaja. Hänen laukauksensa on huippuluokkaa. Leskinen on vasta viimeisen vuoden aikana oppinut laukomaan. Leskinen ja Fairchild ovat sen sijaan Lappalaista selvästi parempia omassa päässä, minkä vuoksi näkisin heitä siellä huomattavasti mieluummin kuin Lappalaista. Kapeahkolla rosterilla pelattaessa kannattaisi käytettävissä olevat vahvuudet käyttää mahdollisimman hyvin eduksi. (Toisaalta minulle käy tämä "16 voittoa 25 pelistä" -tahti ihan mainiosti tälläkin tavalla, vaikka toki ylempänä mainittuun 30 voittoon 25 ottelussa tulisi aina pyrkiä.)
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hänen laukauksensa on huippuluokkaa. Leskinen on vasta viimeisen vuoden aikana oppinut laukomaan. Leskinen ja Fairchild ovat sen sijaan Lappalaista selvästi parempia omassa päässä, minkä vuoksi näkisin heitä siellä huomattavasti mieluummin kuin Lappalaista. Kapeahkolla rosterilla pelattaessa kannattaisi käytettävissä olevat vahvuudet käyttää mahdollisimman hyvin eduksi. (Toisaalta minulle käy tämä "16 voittoa 25 pelistä" -tahti ihan mainiosti tälläkin tavalla, vaikka toki ylempänä mainittuun 30 voittoon 25 ottelussa tulisi aina pyrkiä.)
Boldaus oma. Tästä haluaisin kuulla lisää? Parhaalla Liiga kaudella 5 maalia ja Mestis kaudella 9kpl. Eikä se kiekontoimituskaan maalille asti ole mitään parasta. Saati jos sen hukkaa niin vastustaja on samantien läpi.

Sen sijaan jälkimmäisestä samaa mieltä, mutta. Yv on parantunut huomattavasti Leskisen ja Fairchildin ollessa viivalla. Ja KalPan on pakko näin peluuttaa. Ei ole varaa antaa tasoitusta missään tilanteissa. Paitsi että, siellä häärää sitten vastapainoksi Mäkinen avlla. Joka ei todellakaan ole ideaali tilanne. Mäkistä kun ei pitäisi peluuttaa missään tilanteissa. Mutta tämä on taas sitten valmennuksen tai scouttauksen vika, että hän ylipäätään pelaa meillä. Koska omia virheitä ei koskaan myönnetä.

Ideaali tilanteessa YVllä olisi tosiaan Lappalainen ja Fairchild. Avlla sitten Leksinen, Wilson, Fairchild ja Gröndahl. Tällä hetkellä vain Lappalaisen taso ei riitä ja Gröndahl on myös todella heikko omissa. Ja joki fiksaatio valmennuksella on Mäkistä kohtaan ja laittaavat hänet avlle. Kadottaa miehen, ei osaa sitoa häntä, tai mailaa ja vihu saa lapioida maalinedustalta tyhjiin. Melko usein samassa katsoja roolissa on myös Gröndahl. Ei voi ymmärtää miten tuolla rungolla ja mailanpituidella ei saa vastustajia kuriin.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Mullikan mukaan kahta pelaajaa haetaan loppukaudeksi. Kantola ja Sebok on pitkään poissa

Vili Sopasen kanssa soppari oli lähes maalissa, mutta Sopanen muutti mieltään.

Ässien, Jukurien ja KooKoon pelaajia katsellaan. Myös Oulusta saattaa pelaajia tippua pois. Unelmana oli, että jo tiistaina olisi uusi mies kaukalossa, mutta se tulee liian nopeasti.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ässien, Jukurien ja KooKoon pelaajia katsellaan. Myös Oulusta saattaa pelaajia tippua pois. Unelmana oli, että jo tiistaina olisi uusi mies kaukalossa, mutta se tulee liian nopeasti.

Jos KooKoosta on joku tulossa, olisi Pitkänen tietysti aika looginen kotiutus hieman etuajassa. Korvaisi Sebokin myös sikäli, että pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Kärpät taas varmasti mielellään luopuisi Jyri Junnilasta, mutta onko tuollainen alempien ketjujen leveyshankinta sitä mitä haetaan? Olisihan se toki tyylikästä jos Jyri päättäisi liigauransa KalPan paidassa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Pitkänen etuajassa olisi erittäin kova, Junnila olisi myös selkeä parannus huonoon alivoimaan ja miehelle on aina tilaa minun KalPassa 4kenttään.
 

Kalakukko

Jäsen
Jos saadaan semmoisia kavereita (hyviä) että saadaan samalla ensi kaudeksi niin sitten ok. Muuten tähän kauteen ei kannata enää panostaa.

Tästä olen kyllä eri mieltä. Vaikka tämän kauden mahdollisesta playoff-rupeamasta sopiikin olettaa äärimmäisen vaikeaa ja äärimmäisen lyhyttä, ei tilanne ole ensi vuonna lähtökohtaisesti yhtään parempi. Tämän kauden joukkueesta KalPa menettää luultavasti ainakin Texierin, Luostarisen, Ruutun ja Leskisen. Vaikka tuohon Kiiskisen, Pitkäsen ja pari "Äksää" lisäisi, niin todennäköisesti KalPan joukkue ensi kauteen lähdettäessä ei ole nykyiseen nähden vahvistunut, vaan heikentynyt, etenkin kun valmennuskin pysyy entisellään.
 
Itsekin olen ennemmin sen kannalla, että ei kauheasti panostuksia enää tähän kauteen. Sairastuvalta tulleiden apujen ansiosta ollaan kitkuttelemassa tuonne sääleihin ja mahdollisesti puolivälieriin. Tuohon vielä VVV ja Hyvärinen takaisin lasaretista tulossa, niin menisin näillä.

Ensi kauteen satsaisin sitten vähän enemmän, kuitenkin KalPan 90v juhlakausi ja kaikkea.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämän kauden joukkueesta KalPa menettää luultavasti ainakin Texierin, Luostarisen, Ruutun ja Leskisen.

Ei kai nyt Ruuttua sentään, 2v soppari ja kaikkea. Vai meinasitko, että KHL vie?

Muiltaosin varmasti mainitsemasi poppoo menetetään ja paikkaamaan ei pystytä vaikka Kiiskinen ja Pitkänen kovia nimiä ovatkin.
 

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ässien, Jukurien ja KooKoon pelaajia katsellaan. Myös Oulusta saattaa pelaajia tippua pois. Unelmana oli, että jo tiistaina olisi uusi mies kaukalossa, mutta se tulee liian nopeasti.
Noista jengeistä tulee Pitkäsen lisäksi käyttökelpoisina oikeastaan mieleen Jukureiden Piitulainen, joka olisi KalPan näköinen pelaaja. Sen kummemmin sopimus- tai muutakaan tilannetta tuntematta.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tää keskustelu on kyllä hauska. Koko syksyn ja etenkin Sveitsin reissun jälkeen oli julkitotuutena ettei paska-KalPa panosta kauteen / hankkia korvaajaa Kantolalle koska paha-Sami vaan säästää eläkerahojaan.

Nyt sitten suurin valituksen aihe on kun ei sittenkään olla säästämässä rahaa vaan pyritään maksimoimaan tämän kauden urheilullinen menestys.
 

Kalakukko

Jäsen
Ei kai nyt Ruuttua sentään, 2v soppari ja kaikkea. Vai meinasitko, että KHL vie?

Muiltaosin varmasti mainitsemasi poppoo menetetään ja paikkaamaan ei pystytä vaikka Kiiskinen ja Pitkänen kovia nimiä ovatkin.

SHL, KHL, NLA, DEL, mitä näitä nyt on. Pelaajan tavoite on pelata ulkomailla ensi kaudella ja uskon näin myös tapahtuvan, sillä sopimus KalPan kanssa mahdollistaa ulkomaan siirron päivämäärään xx.xx. asti.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
SHL, KHL, NLA, DEL, mitä näitä nyt on. Pelaajan tavoite on pelata ulkomailla ensi kaudella ja uskon näin myös tapahtuvan, sillä sopimus KalPan kanssa mahdollistaa ulkomaan siirron päivämäärään xx.xx. asti.
Sanotaanko, että mielestäni aika tyhmä ratkaisu mieheltä, jos nyt ulkomaille lähtee. Ei mies nyt varsinaisesti ole itseään Liigassa läpi lyönyt. Vaikka täällä miehen taidot ja potentiaali tiedetään. Viime kaudelta tehot 17+12 eivät ihan vielä niin maagiseen soppariin oikeuta. KalPassa kuitenkin on tarjolla 1. ketjun paikka ja runsaasti YV-aikaa. Ellei sitten jokin muu asia töki, esim. valmennus, kaupunki, olosuhteet....
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tää keskustelu on kyllä hauska. Koko syksyn ja etenkin Sveitsin reissun jälkeen oli julkitotuutena ettei paska-KalPa panosta kauteen / hankkia korvaajaa Kantolalle koska paha-Sami vaan säästää eläkerahojaan.

Nyt sitten suurin valituksen aihe on kun ei sittenkään olla säästämässä rahaa vaan pyritään maksimoimaan tämän kauden urheilullinen menestys.

Kautta on mennyt aika paljon joulun reissun jälkeen eli realismi alkaa olla se että ei pitkää kevättä tule. Kantolan korvaaminen olisi pitänyt tapahtua jo silloin sekä muut peliliikkeet joukkueen vahvistamiseksi.
 

#17:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uutta miestä ehottomasti sisään, nostaa mielenkiintoo ja. saatas maksimi tulos sääleistä playoffien ekalle kierrokselle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös