Edmonton Oilers 2018–2019

  • 282 431
  • 800

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Toisaalta, jos valmentaja on palkattu nimenomaan voittamaan nyt, niin ei siinä auta jäädä voivottelemaan kun Puljulla tai Yamalla ei kulje ja ei ole edes kivaa. Hommaa yritetään saada sitten vain toimimaan. Idiottimaistahan tuollainen on, mutta valmentajalla on omat keinonsa.
Totta tämä, mutta tuntuisi että olisi kaikkien kannalta parempi että oppisivat pelaamaan jonkun kanssa, ei pelkästään nyt Pulju ja Yamamoto, vaan että ei joka vaihossa oo eri ketjukaverit.

Toki tämä on Hitchcockin tyyli ja hän on ammattivalmentaja, minä palstalle kirjoitteleva sohvaperuna, joten luotetaan että tuo on sitten parempi keino.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olikohan Tim & Sid vaiko TSN:n paneeli, joka kertoi Talbotin pyytäneen treidiä Koskisen jatkosopparin tultua hänen tietoonsa muutamia tunteja ennen virallista julkistusta. Kuten on moneen kertaan todettu - Brian Burkenkin suulla - Talbotin treidiarvo on nyt varsin pieni, mutta toisaalta vapautuupahan palkkakattotilaa Sekeraa varten. Kolmos-neloskierroksen vuoroa voisi veikkailla toiseen suuntaan tai sitten myöhempää ja sälää.

Tässä on se huono puoli Oilersin kannalta, että Talbot on todellisuudessa oikeastaan erinomainen / tosi hyvä maalivahti, mutta organisaatio on hänen suhteensa pakkoraossa. Paremman puolustuksen takana Talbot voisi voittaa otteluita. Appropoo, kuinkahan kauan Rask on sivussa?
Joo olisi mielenkiintoista tietää mikä tuossa hommassa mättää, että Talbotinkin peli on parin viimeisen kauden aikana aikalailla romahtanut Oilersissa. Eihän se helppo paikka ole pelata kun vastustajia tulee oikealta ja vasemmalta, mutta ihan sellaisia perushelppojakin menee hyvään tahtiin. Yksi asia mihin joku taannoin kiinnitti huomiota on se, että Dubnykin ja Brossoitin osalta uusista organisaatioista kuului viestejä että kavereiden pelissä on ollut korjattavia asioita ja niihin on keskitytty. Molemmat ovatkin saaneet uransa ihan hyvään malliin Oilersista lähdön jälkeen.
Mieleen tulee se, että millainen on maalivahtivalmennuksen tilanne Oilersissa. Tai tulisi ellei maalivahtivalmentajaa olisi vaihdettu 2014 syksyllä. Eli Dubnykin aikaan valmentajana oli Chabot ja sen jälkeen on ollut Schwartz. Eli ainakaan sama mies ei ole ollut huseeraamassa kaikkien kanssa. Mutta toisaalta jokuhan tuossa mättää vai onko kyseessä vain se että huonon puolustamisen takia maalivahti on mahdottoman paikan edessä ja pikkuhiljaa itseluottamus rapautuu ja alkaa tulemaan virheitä kun alitajuisesti alkaa ylipelaamaan tilanteita paikatakseen puolustuksen virheitä. Tai jotain muuta. Mutta onhan tuo maalivahtihistoriakin aika surullinen viimeisen noin kymmenen vuoden aikana. Silti olen sitä mieltä että maalivahdit Oilersissa eivät ole olleet niin huonoja kuin mitä tilastot antavat ymmärtää.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää että jos Talbot on pyytänyt kauppaa, niin vieläkö on voimassa se 10 joukkueen lista mihin hänet voi kaupata vai onko tuosta rajoituksesta jo luopunut.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mutta toisaalta jokuhan tuossa mättää vai onko kyseessä vain se että huonon puolustamisen takia maalivahti on mahdottoman paikan edessä ja pikkuhiljaa itseluottamus rapautuu ja alkaa tulemaan virheitä kun alitajuisesti alkaa ylipelaamaan tilanteita paikatakseen puolustuksen virheitä.
Juuri näin näkisin sen itse. Huonon joukkueen takana hyväkin maalivahti vuotaa helppoja turhankin usein ja taas hyvän joukkueen takana maalivahdit kykenevät tavallista useammin aivan käsittämättömiin koppeihin. Jotain johngibsoneita lukuun ottamatta oikeastaan kaikki säännöllisesti konttaavien puolustusviisikoiden takana pelaavat maalivahdit ovat tilastoissa kehnohkoja. Ohipelejä tulee kaikille joukkueille, ja tuolloin maalivahti saattaa hyvinkin pelastaa tilanteen, mutta kun puolustus näyttää pujottelukepistöltä, tehtävä on kokolailla mahdoton. Talbotin tilanne - samoin kuin Koskisella talviaikana - on ollut aika pitkälti tämä tilanne.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää että jos Talbot on pyytänyt kauppaa, niin vieläkö on voimassa se 10 joukkueen lista mihin hänet voi kaupata vai onko tuosta rajoituksesta jo luopunut.
Noistahan voi neuvotella. Luulisin, että lähestulkoon mikä tahansa tilanne tuntuisi paremmalta kuin nykyisessä organisaatiossa aikansa tuhlaaminen. Tietysti Talbotin onni on se, että tunnelin päässä näkyy valoa, kun sopimus on loppumassa. Tuskin kuitenkaan haluaa tuolla kökkiä ilman mitään tulevaisuutta, eli tullee tarpeen tullen vastaan tuon pykälän kohdalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers pitää pressitilaisuuden kello 19 Suomen aikaa, jolloin Chiarellin potkut julkistetaan virallisesti.

Kenetköhän Boston varasi Chiarellista saadulla varausvuorolla? Ihan mielenkiinnosta tiedustelen...

Jack Studnickan, vuoden 2017 draftin ensimmäisellä kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chiarelli vihdoin pihalle, on tätä odotettukin jo melkoinen tovi. Ei tosiaan tullut yllätyksenä, ja joukkueen viime aikaiset peliesitykset voi myös tulkita eräänlaisena turhautumisena Chiarellin ratkaisuihin.

Oilersilla on edelleen hyvä runko, minkä päälle voi rakentaa. McDavid, Bouchard, Draisaitl, Pulju, Jones, Bear, Nuge, Klefbom ja Larsson. Farmissa Benson on tehnyt kovaa tulosta. Nyt sitten uuden GM:n homma on hankkiutua kuolleesta painosta eroon. Ja mielellään siten, etteivät treidit heikennä joukkuetta pitkällä aikavälillä.

Toivottavasti seuraava GM olisi vähän pätevämpi kaveri myös neuvottelutaidoiltaan, kuin mitä Chiarelli on ollut.

Näin ulkopuolelta vaikuttaa, että organisaation ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin nyt pois potkitussa Chiarellissa. Chiarellin johdolla tekivät kyllä monta virhettä ja ihmeen pitkään Peter sai jatkaa toimessaan. Tuossa kaveri laittoi Edmontonin varaushistoriaan linkin ja ei se kyllä mairittele ajalta ennen Chiarelliäkään. 2010-2015 vuosien välillä 49 varattua pelaajaa ja noista kun otetaan nuo ykköskierroksen varaukset pois niin kovin on laiha saldo. Toki siellä on vielä mahdollisuus joistakin vielä kehittyäkin jotain. Luulisi kuitenkin, että edes vahingossa olisi osunut edes pari täydentävää pelaajaa rungon avuksi noista. Siihen en osaa sanoa onko vika puhtaasti varaustoiminnassa vai pelaajien kehittämisessä, kun en paremmin Edmontonin toimintaa seuraa ja tiedä, mutta todennäköisesti hieman molemmissa. Ei käy kateeksi uutta toimitusjohtajaa eikä McDavidiä.

Tuosta mainitsemastasi rungosta neljä pelaajaa ovat vielä täysin avoimia kortteja. Miten näet Nursen tulevaisuuden?
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Ei tule olemaan helppoa löytää seuraajaa tuohon hommaan. Kädet on tulevalla GM:llä sidottu seuraaviksi pariksi vuodeksi jo valmiiksi liian kalliisiin sopimuksiin, joissa on vielä kaupantekijäisiksi jaettu siirron estäviä pykäliä. Toki onhan tämä vähän jo toistoa edellisiin viesteihin, mutta silti.

Siellä on Russell, Kassian, Lucic, Sekera, Spooner, Manning ja Benning pelaajia, joilla on rooliin tai tasoon nähden liian iso palkka. Tähän porukkaan kuluu 24,7 miljoonaa! Benningin taso ei aina riitä koko sarjaan,
Spooner ja Manning ei mahdu aina edes kokoonpanoon, Sekera on enemmän saikulla kuin terveenä ja sitten lopuilla on puolet ilmaa palkassa. Ja kaikilla jatkuu sopparit vähintään kaksi vuotta!

Tämän kauden jälkeen UFA-pelaajia ovat:
Chiasson (on todennäköisesti liian kallis pidettäväksi näillä näytöillä, ellei tuossa edellä mainituista saada jotain kaupaksi)
Petrovic (jos jatkoa ei tehdä niin kolmoskierroksen varaus menetettiin turhaan)
Gravel (menisi seiskapakkina, mutta Manningilla ja Benningillä sopimukset jatkuu)
Talbot (kyseliköhän Chia ennen potkuja edes muiden joukkueiden kiinnostusta? Jos Koskisen sopimus oli johtoryhmän yhteinen päätös niin olisihan kauppoja kannattanut hieroa ennen sen julkistamista. Montoya voisi kuitenkin hoitaa sen kakkosveskan roolin)

RFA:t kauden jälkeen ovat
Puljujärvi, Rieder, Rattie, Khaira ja farmin puolelta tähän listaan voisi lisätä vielä Gambardellan ja Patrick Russellin. Kaikille sopisi kyllä antaa jatko, mutta tuskin esim. Rattie kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin, etenkään kun Hitchcock ilmoitti halunsa jatkaa ensi kaudella.

Kesää ja draftia kohti vaan. Ja toivottavasti taikuus ei ole pelkkää valhetta, koska jonkinsortin velhoa tämä joukkue tarvitsee tuonne toimiston puolelle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
RFA:t kauden jälkeen ovat
Puljujärvi, Rieder, Rattie, Khaira ja farmin puolelta tähän listaan voisi lisätä vielä Gambardellan ja Patrick Russellin. Kaikille sopisi kyllä antaa jatko, mutta tuskin esim. Rattie kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin, etenkään kun Hitchcock ilmoitti halunsa jatkaa ensi kaudella.
Vähän kyllä epäilen Hitchcockin jatkoa, elleivät Oilersin otteet nyt muutu ihan kunnolla loppukauden aikana ja joukkue selviydy pudotuspeleihin. Joukkuepeli on ollut sen verran pahasti taas hakusessa, että uusi GM tuskin tulee kovin helposti tekemään jatkolappua, etenkään kun Hitchcock ei ole ns. hänen miehensä. Tietty eri asia, jos uusi GM tuleekin sieltä nykyisistä taustajoukuista, mikä olisi joukkueen kannalta varmasti se huonoin vaihtoehto.

Mark Spector muuten twiittasi juuri, että Koskisen diiliä neuvottelivat vain ja ainoastaan Chiarelli ja Koskisen agentti. Siinä vietiin taas Chiarellia taas kuin pässiä narussa, vaikka parhaassa tapauksessa sopimus voi toki kääntyä vielä Oilersin eduksi. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole sitä.

Mark Spector‏Varmennettu tili @SportsnetSpec
Can report that the Koskinen deal was negotiated Chiarelli and the agent, Markus Lehto. No one else from Oilers end.

Edit: Tosin Dreger näköjään twiittasi vähän aiemmin, että kyse oli organisation päätöksestä tehdä jatkosoppari hänen kanssaan.

Darren Dreger‏Varmennettu tili @DarrenDreger
Negotiations on the Koskinen extension started in early December. This was an organizational plan to sign him.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Mark Spector muuten twiittasi juuri, että Koskisen diiliä neuvottelivat vain ja ainoastaan Chiarelli ja Koskisen agentti. Siinä vietiin taas Chiarellia taas kuin pässiä narussa, vaikka parhaassa tapauksessa sopimus voi toki kääntyä vielä Oilersin eduksi. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole sitä.

Mark Spector‏Varmennettu tili @SportsnetSpec
Can report that the Koskinen deal was negotiated Chiarelli and the agent, Markus Lehto. No one else from Oilers end.

Edit: Tosin Dreger näköjään twiittasi vähän aiemmin, että kyse oli organisation päätöksestä tehdä jatkosoppari hänen kanssaan.

Darren Dreger‏Varmennettu tili @DarrenDreger
Negotiations on the Koskinen extension started in early December. This was an organizational plan to sign him.
No nämähän eivät toisaalta poissulje toisiaan. Vaikka siellä olisi isompi porukka päätynyt Koskiseen Talbotin sijaan (olisiko Talbotilla ollut edes haluja jatkaa Oilersissa?), niin Chiarellihan sen sopimuksen on itse Lehdon kanssa solminut, eikä tähän ole kukaan muu puuttunut. Onko tuon sopimuksen hintalappu sitten ollut viimeinen niitti isommille herroille ja Chiarellille kenkää.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No nämähän eivät toisaalta poissulje toisiaan. Vaikka siellä olisi isompi porukka päätynyt Koskiseen Talbotin sijaan (olisiko Talbotilla ollut edes haluja jatkaa Oilersissa?), niin Chiarellihan sen sopimuksen on itse Lehdon kanssa solminut, eikä tähän ole kukaan muu puuttunut. Onko tuon sopimuksen hintalappu sitten ollut viimeinen niitti isommille herroille ja Chiarellille kenkää.
Joo, eivät sulje. Muotoilin asian viestiini vähän huonosti, kun editoin toisen twiitin mukaan nopeasti.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onko Keith Gretzky myös saanut kenkää kun Nicholson ottaa kaikki seuran jääkiekkotoiminnot haltuun?
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Onko Keith Gretzky myös saanut kenkää kun Nicholson ottaa kaikki seuran jääkiekkotoiminnot haltuun?
Lähdettä tälle? Vasta muutama tunti sitten ilmoitettiin Gretzkyn ottavan väliaikaisesti GM:n paikan haltuun.

Spector twiittaili Yamamoton lähteneen Bakersfieldiin ja lisäsi, ettei ihmettelisi jos Puljujärvi suuntaisi tuonne myös. Oikeita ratkaisuja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Lähdettä tälle? Vasta muutama tunti sitten ilmoitettiin Gretzkyn ottavan väliaikaisesti GM:n paikan haltuun.

Spector twiittaili Yamamoton lähteneen Bakersfieldiin ja lisäsi, ettei ihmettelisi jos Puljujärvi suuntaisi tuonne myös. Oikeita ratkaisuja.

Ainakin Oilersin sivuilla olleessa tiedotteessa sanottiin Nicholsonin vastaavan kaikista seuran jääkiekkotoiminnoista siihen asti, kunnes uusi GM löytyy. Gretzkyn nimeä ei mainittu.

"The process has begun to hire a new General Manager and in the interim, Bob Nicholson, CEO and Vice Chair of Oilers Entertainment Group (OEG), will oversee hockey operations for the Edmonton Oilers. "

RELEASE: Oilers make change to hockey operations department

E: näköjään NIcholson pressissä sanoi Keith Gretzkyn ottavan toistaiseksi GM:n hommat hoidettavaksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ainakin Oilersin sivuilla olleessa tiedotteessa sanottiin Nicholsonin vastaavan kaikista seuran jääkiekkotoiminnoista siihen asti, kunnes uusi GM löytyy. Gretzkyn nimeä ei mainittu.

"The process has begun to hire a new General Manager and in the interim, Bob Nicholson, CEO and Vice Chair of Oilers Entertainment Group (OEG), will oversee hockey operations for the Edmonton Oilers. "

RELEASE: Oilers make change to hockey operations department

Keith Gretzky on interim-GM:

Nicholson: "We're not going to trade any of our assets away for quick fix."

Confirms Keith Gretzky will take over GM duties. Nicholson will oversee hockey ops and look for new GM. No deadline for that, he says.

Reid Wilkins on Twitter
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nicholson sanoi tuossa pressissään muutaman aika mielenkiintoisen lausunnon. Tuo "something in the water here in Edmonton"-lausunto vähän vihjaili, että Chiarellin potkut olisivat vasta alkua isommalle tuuletukselle. Samalla mies myös kumosi jyrkästi väittämän, jonka mukaan Kevin Lowella olisi edelleen sanottavaa seuran jääkiekkotoiminnoissa.

Uuden GM:n haku tehdään perusteellisesti ajan kanssa, ja organisaatio aikoo pitää huolen siitä että löytävät oikean miehen hommaan ja sellaisen jolla on kyky tunnistaa lahjakkuutta.

Yamamoton lisäksi myös Spooner lähetettiin AHL:ään. Eiköhän hänen sopimuksensa osteta kesällä ulos.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Edit: Tosin Dreger näköjään twiittasi vähän aiemmin, että kyse oli organisation päätöksestä tehdä jatkosoppari hänen kanssaan.

Darren Dreger‏Varmennettu tili @DarrenDreger
Negotiations on the Koskinen extension started in early December. This was an organizational plan to sign him.

Myös Bob Nicholson vahvisti tämän pressitilaisuudessaan. Olivat pro scouting-palaverissa Palm Springsissä tarkastelleet ensi kesänä vapaana olevia maalivahteja. Sen jälkeen olivat tehneet valinnan Koskisen ja Talbotin välillä ja sainanneet Koskisen. Ilmeisesti organisaatio ei ollut hirveän vakuuttunut ensi kesänä free agent-markkinoilla olevien maalivahtien tasosta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Yamamoton lisäksi myös Spooner lähetettiin AHL:ään. Eiköhän hänen sopimuksensa osteta kesällä ulos.
Hauska pieni yksityiskohtahan on että Strome on kesällä alle 26 ja Spooner yli 26. Eli jos ostetaan sopimus ulos niin Strome olisi ollut siinä merkittävästi halvempi. Mutta rahaahan se vain on.

Ihan hyvä olisi laittaa näitä nuoria tauon ajaksi Condorsiin pelaamaan. Tosin siellä on joukkue hyvässä lennossa (olikohan viiden voiton putki menossa) eli mahtavatko uudet kaverit sotkea paletin.

Nicholson jaaritteli niitä näitä. Joukkue on hänen mukaansa tarpeeksi hyvä mutta tasaisuus puuttuu otteista... mutta miksi silloin pitää GM vaihtaa? Eikös GM ole hoitanut hommansa silloin hyvin jos joukkue on tarpeeksi hyvä. No toisaalta mitäpä muuta tuossa tilanteessa voi sanoa.
Ja aika hauska kommentti että haussa on kaveri joka "osaa arvioida/tunnistaa lahjakkuutta". Niin että vaikka toimistolla on porukkaa kuin pipoa, niin sellainen mies sieltä ilmeisesti puuttuu. Toisaalta selittää paljon asioita.
 

ipaz

Jäsen
Oilersin rosteri on nyt tauon aikana 12 + 7 +2 eli ylhäällä on 21 pelikuntoista kaveria - jotka siis McDavidia lukuunottamatta vetävät nyt viikon verran lonkkaa. En tiedä saako NHL-joukkue vetää rosterin ns. miinukselle, jos siellä olisi paljon ilman waivereita farmiin lähetettäviä pelaajia, kuten esim. Pulju.

Ryan Spooner voidaan haudata Bakersfieldiin, jolloin hänen palkan caphitistä (Oilersin osuus 3,1M) vähennetään 1,025M joten Oilersin caphittiin jää osuudeksi 2,075M. Siinä tehtäisiin jo reilu miljoona tilaa cappiin vaikka kovaa palkkaa mies AHL:ssä tällöin tienaisikin. Mutta Oilersin caphit on tärkeämpi kuin railakkaasti alisuorittava kaveri. Dollareita Oilersilla kuitenkin riittää maksaakseen palkan.

Jos Spooner ostettaisiin ulos kauden jälkeen, niin ostohinta olisi 2,667 miljoonaa. Rangersin osuus sopimuksesta on 23%, jotentällöin cap-vaikutus Edmontonissa olisi melko lähelle 1M kahden kauden ajan (2019-21). Kumpi siis on parempi vaihtoehto? Maksaa kerralla ulos ja lisätä yksi "Benoit Puoliot" buyout-listalle vai haudata farmiin jolloin vaikutus on tuo yllämainittu 2,075M yhden kauden ajan. Kinkkinen tilanne kaiken kaikkiaan. Tietenkin jos NHL:n palkkakatto nousee reilusti, niin myös lattia nousee ja ehkä joku Carolina tai Devils tarvitsee sinne täytettä. Tällöin Spoonerista voitaisiin jopa jollain taikatempulla päästä eroon.

Cam Talbot oli huhujen mukaan pyytänyt treidiä heti kun Koskisen sopimus oli julkaistu ja se hänelle olisi hyvä suoda. Motivaatio tuskin on huipussaan ja jos tuon 4M saisi capista pois, niin se helpottaisi jo mukavasti. Kauppahinta on sitten ihan se ja sama kun pelaaja kuitenkin lähtisi ilmaiseksi kesällä. Kunhan palkasta vaan ei pidätetä ainakaan liikaa. Bostonissa Raskin loukkaantumistilanne on vielä vaiheessa, mutta jos huilista tulee pitkä, niin miksei Talbot sinnekin sopisi loppukaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Chiarelli tosin ansaitsi potkunsa, mutta onhan tuossa organisaatiossa jotain vikaa. Lehdistötilaisuudessa taas höpistään, että rosteri pitäisi riittää jne. Tulee mieleen legendaarinen lehdistötilaisuus vuodelta 2013, kun MacT otti GM:n saappaat haltuun. Toimittaja jo silloin kyseli, että mitäs tämä on kun samat mikki hiiret jotka on vastuussa seuran paskasta touhusta, pyörii edelleen nurkissa. Lowe veti legendaariset "puolet muiden jengien GM:stä vaihtaisi meidän rosterin heidän rosteriinsa" ja tietenkin huipensi porunsa "if there is someone who knows about winning, it's me".

Edmonton Oilers management reacts during questioning at GM m

No nyt ei ollut Lowe itkemässä, mutta samat herrat tosiaan on joissakin tehtävissä organisaatiossa. Muistan kun vuonna 2013 tuo tilaisuus oli ja tosiaan silloin oli faneilla jo kärsivällisyys lopussa. Se että samaa paskaa on tarjolla vuonna 2019, niin hiljaiseksi vetää.

Rosterilla pitäisi siis pärjätä, mutta ei johtajat voi millään peiliin katsoa? Ymmärtäähän tuon, kun noilla taidoilla muuten oltaisiin ranskalaisia paistamassa mäkkärissä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Siinä tehtäisiin jo reilu miljoona tilaa cappiin vaikka kovaa palkkaa mies AHL:ssä tällöin tienaisikin. Mutta Oilersin caphit on tärkeämpi kuin railakkaasti alisuorittava kaveri. Dollareita Oilersilla kuitenkin riittää maksaakseen palkan.

Todellisuudessa tuota tilaa ei tule cappiin kuin korkeintaan noin 0,3 miljoonaa, koska tuohon tilalle tulee vähintään minimipalkkainen pelaaja. Toki jos Edmonton jostain syystä pelaisi loppukauden vajaalla miehistöllä niin sitten toki tilaa tulisi enemmän. Tuota vaan näkee todella harvoin, joten en usko oikein tuohon.

Tietenkin jos NHL:n palkkakatto nousee reilusti, niin myös lattia nousee ja ehkä joku Carolina tai Devils tarvitsee sinne täytettä. Tällöin Spoonerista voitaisiin jopa jollain taikatempulla päästä eroon.

Ei toimi Spooner missään nimessä tuollaisena "täytteenä", koska palkka on yhtä paljon kuin caphit. Täytteeksi otetaan niitä joissa caphit on 5 miljoonaa ja palkka 1 miljoona. Esim Loui Eriksson olisi loistava lappu jos joku haluaisi täytettä ens kesänä. 1.7 jälkeen caphit on 6,0 miljoonaa ja kauden 19-20 palkka 1 miljoona. Ja kaksi viimeistä kautta sitten 6 miljoonaa caphit ja palkka 4 miljoonaa. Tuossa siis joukkue saisi 18 miljoonalla caphittiä ja maksaisi vain puolet eli 9 miljoonaa.

Cam Talbot oli huhujen mukaan pyytänyt treidiä heti kun Koskisen sopimus oli julkaistu ja se hänelle olisi hyvä suoda. Motivaatio tuskin on huipussaan ja jos tuon 4M saisi capista pois, niin se helpottaisi jo mukavasti. Kauppahinta on sitten ihan se ja sama kun pelaaja kuitenkin lähtisi ilmaiseksi kesällä. Kunhan palkasta vaan ei pidätetä ainakaan liikaa. Bostonissa Raskin loukkaantumistilanne on vielä vaiheessa, mutta jos huilista tulee pitkä, niin miksei Talbot sinnekin sopisi loppukaudeksi.

Pakko kysyä, että miksi palkasta ei kannata pidättää liikaa tässä tapauksessa? Omasta mielestä UFA-pelaajan palkasta kannattaa Edmontonin nimenomaan pidättää maksimi jos sillä saa kovemman vastineen. Esim nyt tarjolla 7th round suoraan Talbotista, 5th round 25% palkanpidätyksellä ja 3rd round 50% palkanpidätyksellä. Mielestäni tuossa olisi itsestään selvä valinta tuo viimeisin eli 3rd round pick.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Olen pessimistinen ratkaiseeko Chiarellin potkut mitään. Järkyttävän huonoa työtä Chiarelli teki, sitä ei voi kiistää. Seura on huonommassa jamassa mitä ennen hänen palkkaustaan, mutta en omaa toivoa saako seuraava kaveri yhtään sen enemmän aikaan. Kädet on sidotut paskoihin sopimuksiin ja välineet ongelmakohtien korjaamiseksi ovat vähissä. Ei ole enää sitä Eberleä tai Hallia kauppatavarana, jolla voisi vahvistaa joukkuetta.

Pahimpana ongelmana näen kyllä koko organisaation johdon. Samat vanhat country club -kaverukset pyörivät johtoasemissa huseeraamassa, vaikka tähän mennessä saadut tulokset osoittavat lähinnä täyden kyvyttömyyden johtotehtäviin NHL:ssä.

Kuka tuonne edes tahtoo töihin, kun tilanne on mitä on? Nykyään ei NHL:ssä ei juuri toisia tilaisuuksia tule, niin vaikea tuonne on saada jotain huippunimeä riskeeraamaan oman uransa. Noilla korteilla ei voi voittaa ellei koko johtoa kengitä pois ja aloiteta organisaation puolelta nollasta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ei taida Lucic lähteä ihan hetkeen mihinkään. Hänellä taitaa olla mammutti-sopimus kauteen 2022-2023 saakka, joka ei varmaankaa houkuttele muita joukkueita.
No riippuu mitä haluaa antaa kylkiäisinä (plus jätetään laskuista pois, että se on Lucic, joka lopulta päättää liikkuuko vai ei). Rangers ehdotti kesällä, että voi ottaa Lucicin, jos Draisaitl tulee mukana. Siinähän sitä olisikin kerralla tullut retoolille palkkatilaa.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersin rosteri on nyt tauon aikana 12 + 7 +2 eli ylhäällä on 21 pelikuntoista kaveria - jotka siis McDavidia lukuunottamatta vetävät nyt viikon verran lonkkaa. En tiedä saako NHL-joukkue vetää rosterin ns. miinukselle, jos siellä olisi paljon ilman waivereita farmiin lähetettäviä pelaajia, kuten esim. Pulju.
McDavidia ja Draisaitlia lukuunottamatta vetävät lonkkaa.
Ennemmin kuin Spoonerin olisin laittanut Puljujärven alas pelaamaan. Spoonerin tulevaisuus ei vaikuta kovin valoisalta ainakaan Oilersissa. Mutta jos Puljujärvi olisi muutaman pelin päässyt pelaamaan isommalla peliajalla niin siitä voisi olla jotain hyötyäkin tulevaisuutta ajatellen.

Eilen Condorsille kuudes peräkkäinen voitto. Nyt Eaglesista maalein 7-2. Jones ehti jo tuohon peliin ja teki maalinkin.
 

ipaz

Jäsen
Pakko kysyä, että miksi palkasta ei kannata pidättää liikaa tässä tapauksessa? Omasta mielestä UFA-pelaajan palkasta kannattaa Edmontonin nimenomaan pidättää maksimi jos sillä saa kovemman vastineen. Esim nyt tarjolla 7th round suoraan Talbotista, 5th round 25% palkanpidätyksellä ja 3rd round 50% palkanpidätyksellä. Mielestäni tuossa olisi itsestään selvä valinta tuo viimeisin eli 3rd round pick.

Lähinnä ajattelin tuon siten että sinne cappiin saataisiin max. määrä tilaa loppukaudeksi kun se on niin piukassa. Tietenkin jos pystyvät osan vielä mahduttamaan cappiin, jotta saisivat paremman vastineen niin silloin se olisi toki parempi vaihtoehto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös