Huipulla tuulee – kenelle seuraavaksi JYPin pikkutakki?

  • 84 692
  • 442

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ei meillä ainakaan tylsää ole ollut valmentajasopimusten suhteen. Käydääs läpi viimeisen kahden vuoden tapahtumat:

27.12.2016: Marko Virtasen asema puhuttaa - JYP otti aikalisän (yle.fi)
2.3.2017: JYP pysyy tutussa komennossa – Marko Virtaselle jatkosopimus (is.fi)
2.11.2017: Marko Virtanen jatkaa valmennustiiminsä kanssa myös ensi kaudella (jypliiga.fi)
31.3.2018: Marko Virtanen ei jatka JYPin päävalmentajana (jypliiga.fi)
11.5.2018: Lauri Merikivi on JYPin uusi päävalmentaja (liiga.fi)
14.1.2019: Risto Dufva loppukaudeksi JYPin valmentajaksi (jypliiga.fi)

Veltsulla oli hurjat 15 kuukautta, jotka sisälsivät yhden käyttämättömän option, kaksi jatkosopimusta ja yhdet potkut. Sen jälkeen tuli Merikivi, joka ehti olla kolmen vuoden pestissään vain kahdeksan kuukautta, kunnes RD tuli loppukauden mittaisella pestillä.

Ei ole Holtarilta mennyt aivan putkeen valmentajaneuvottelut. Nyt viimeisin ongelma on Holtarin päättyvä sopimus, eli Holen viimeinen palvelus seuralle tulee olemaan uuden koutsin etsiminen.

Oikeastaan JYPillä on vielä hajallaan koko pikkutakkiketju. RD on lähtökohtaisesti vain tämän kauden, ainakin päävalmentajana. Holtari lähtee varmuudella. Lisäksi Vallenius on sairauslomalla ainakin kevääseen asti, venyykö kenties Tynin pesti vielä aiottua pidemmäksi?

Pyhitettäköön tämä ketju ainakin RD:n ja Holen paikkaajien etsimiselle ja pidetään pelaajaosasto tuolla toisessa ketjussa.
 

Baldrick

Jäsen
Tirkkonen ja Selin näyttäisivät toistaiseksi parhailta vaihtoehdoilta valmentajan pallille. Molemmat ovat valmentajia, jotka luottavat yhtenäiseen viisikkoon, eikä yleistyvään flow-havaiji-hokiin, jossa pelaajien rooli rytmittämisessä on suurempi. Tämä sopisi JYPin materiaalille paremmin kuin hyvin, sillä pelaajat ja koko organisaatio ovat olleet parhaimmillaan silloin, kun pelitapaa toteutetaan joukkueena lähes orjallisesti ja periksiantamatta.

Tuomas Tuokkolakin voisi olla nappiosuma tai sitten täyshuti. Tuokkolalla ei kyllä koskaan ole mestarikandidaattitason materiaalia ollut käsissään ja monet heikommat joukkueet hän on saanut ylisuorittamaankin, joskaan ei pitkäaikaisesti. Toki spekuloinnissa pitää ottaa TT:n perhelausunnot myös huomioon. Onko Jyväskylä liian kaukana?

Holtarin tontille RD on sekä uhka että mahdollisuus. Hän ymmärtää peliä, tietää mitä voittaminen vastii, eikä mukavoidu. Risto pitkälle jyräsi koko organisaation JYPin ensimmäiseen mestaruuteen ja utj-pestissä hänen kykynsä tehdä organisaatiosta voittava saataisiin parhaiten valjastettua.

Askarruttamaan vain jää, että miten JYPin pelaajatarkkailu hoidetaan hankintoja ajatellen, sekä mahdolliset näkemysristiriidat. Jos hallitus haluaa ajaa jotain sisään, mikä ei RD:n mielestä ole voittava päätös, voi homma kärjistyä herkästikin, kuten 2011. Risto on suomalaisen kiekon Steve Jobs - todella itsepäinen, mutta tietää miten menestytään.
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
"Tirkkonen ja Selin näyttäisivät toistaiseksi parhailta vaihtoehdoilta valmentajan pallille. Molemmat ovat valmentajia, jotka luottavat yhtenäiseen viisikkoon, eikä yleistyvään flow-havaiji-hokiin, jossa pelaajien rooli rytmittämisessä on suurempi. Tämä sopisi JYPin materiaalille paremmin kuin hyvin, sillä pelaajat ja koko organisaatio ovat olleet parhaimmillaan silloin, kun pelitapaa toteutetaan joukkueena lähes orjallisesti ja periksiantamatta".


TÄMÄ, pelitapaa koskien ! Nykymateriaalilla ei pystytä vastaamaan kehitykseen flow-kiekosta, jalka- ja pelinopeudesta jne.... On pakko mennä joukkueena pelitapaa tarkasti noudattaen. On se sitten kivaa tai ei. katsotaan sitten joskus, kun saadaan pelaajamateriaali vastaamaan toisenlaista pelitapaa...
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Niin tämä valmentaja kysymys? Kuinka pitkällä sopimuksella jne. Etsitäänkö valmentajaa ensi kautta silmällä pitäen vai pidemmällä aikajänteellä. Ensi vuoden runko on aika lailla tuossa mikä nyt on, eli etsitäänkö joukkueen näköinen valmentaja tai sellainen mikä pystyy valmentamaan nykyisistä paloista voittavaa kiekkoa pelaavan yhdistelmän, vai sitten valmentajaa mikä rakentaa pelisysteemin kaudlle 2022-23 jolloin siirrytään uuteen halliin, ja the kausi on siellä. ja tällä välikaudella joukkuetta muutetaan hänen näköisekseen. Vai työnimellä Merikiven tapaan muutoksen tekijää, mutta siinä tulee taas sama ongelma joukkueen pitäisi pärjätä tässä välissäkin, eli silloin valmentaja rakentaa joukkuetta 2-3v ilman menestys velvoitteita.

Sitten on tämä ketä ylipäätään on saatavilla, tai kuka edes haluaa tulla tekemään tätä projektia. Itselle riitäisi se että tulevalla valmentajalla on selkeä visio miten joukkue pelaa ja saa myös sen iskostettua pelaajille. Miellummin kokenut kuin mikään marionetti. Sanoo Seppänen mitä tahansa ettei mitään välikausia ole, kyllä vaan on! JYP joukkueen rakenne on vääristynyt, se ei ole suunnitelmallista mutta niin vain kävi, Puustisen, Suomelan, Nättisen poistumisen myötä,

Itseä mietityttää, se joukkueen runko on lähes sama ensi vuonna ja ikäjakauma on edelleen vääristinyt, joten oletan että tämä RD:n pätkä sopimus saattaa jatkua vuodella jos RD pystyy ihmeeseen ja saa tuon joukkkueen pelaaman loppukaudesta voitokkaasti.
Valmentajan pitää pysytä valmentamaan sitä joukkuetta mikä on käsissä eikä itsepintaisesti yrittää suoltaa jotain omaa visiota, malliin ei kuulantyöntäjästä saa maratoonaria, tai sumopainiasta balleriinaa.
Nimiä en oikein pysty laittamaan kun en tiedä ketä on edes saatavilla, ja ketkä on jo kieltäytyneet, niitä riitti viime keväänä joten tuskin heidän pää olisi kääntynyt tämän vuoden aikana.

Urheilutoimen johtajaa ei välttämättä tarvitse edes paikata itsepintaisesti tai mikä hänen toimenkuvan tulee olemaankaan, RD tuntuisi loogiselta valinnalta jos tämä pätkä pesti pysyy 21 ottelun mittaisena. Mutta tulevan joukkueen rakentajan hommathan alkaa vasta ensi syksynä, VT hommina kesän kuka sitten on valmentaja onkaan

Oletan että JYP.llä on haussa myös TJ minulla on sellainen kutina ette Vallenius palaa sairausloman jälkeen enää, Kaveri harjoitteli TJ hommia 2,5 vuotta ja kuokkaan tuli tänä aikana 700 000- 1 000 000 € jos tuohon laskee tämänkin kauden alun, jollin on tehty suurimmat linjaukset. Enpä usko että hallitus katsoo tätä iloisin mielin, Ei Seppäsen taskutkaan pohjattomat ole. Tyni hoitelee hommia VT.nä siihen asti kun uusi löytyy, ja yrittää tervehdyttää taloutta , Tynin loppuaikanahan seura tekin kuitenkin plus merkkistä tulosta, Toimarin pitää olla enemmän talousalan asiantuntintija kun mitä esim Vallenius oli, hänelläkin on omat vahvuutensa mutta tärkein osaaminen vaan puuttuu.

näillä näkymin JYP lähtee ensi kauteen selviytymään RD johdolla, tai sitten tulee valmentaja parin vuoden pestillä rakentamalla pohjaa THE kauteen, jota sitten vetää täysin eri kaveri.
suoranaisesti Holtarille ei tule paikkaajaa, tuleva valmentaja, Seppänen ruotivat miehet, joku ulkopuolinen "osto palvelu" hoitaa pelaajien esittelyn heille.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllähän ensi kauden valmentajan pitää on se luotsi, joka koutsaa JYPin tämän rakennemurroksen läpi. Se ei ole Dufva.

En itse keksi juuri muita vaihtoehtoja kuin Tirkkonen tai Selin. Oma ääni menee Tirkkoselle.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllähän ensi kauden valmentajan pitää on se luotsi, joka koutsaa JYPin tämän rakennemurroksen läpi. Se ei ole Dufva.

En itse keksi juuri muita vaihtoehtoja kuin Tirkkonen tai Selin. Oma ääni menee Tirkkoselle.
Mutta mikä murros ensi kausi on? Joukkue tulee olemaan lähes sama kuin nyt. Ensi kausi ei tule olemaan murros vaan selviytyminen. Ensi kauden jälkeen alkaa vasta pelaajien vaihtuvuus.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mutta mikä murros ensi kausi on? Joukkue tulee olemaan lähes sama kuin nyt. Ensi kausi ei tule olemaan murros vaan selviytyminen. Ensi kauden jälkeen alkaa vasta pelaajien vaihtuvuus.

Kyllä ensi kauden joukkueessakin on jo pelaajia jotka jatkavat sitä seuraavalle kaudelle. Ja uusiakin tulee kentällisen verran, jos ei enemmänkin.
Siksi pidemmän ajan ratkaisu, eikä mitään selviytymisvalmentajaa.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Tami olisi mahtava! Jos pelit menisivät perseelleen se ei edes paljoa haittaisi, koska Tamin jutut toisi iloa elämään!
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
RD uudeksi UTJksi ja Tirkkonen valmentajaksi, varmaan parempaa yhtälöä ei olisi paperilla nykytilanteessa mahdollista saada.

Toivottavasti näin tai vielä paremmin, pieni pelko että UTJksi nostetaan Koskinen/Pihlman/Perrin osastoa ja valmentajaksi Selin...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta mikä murros ensi kausi on? Joukkue tulee olemaan lähes sama kuin nyt. Ensi kausi ei tule olemaan murros vaan selviytyminen. Ensi kauden jälkeen alkaa vasta pelaajien vaihtuvuus.

Kyllähän siellä lopulta jonkin verran vaihtuvuutta jos jatkosopimuksia ei tule lisää. Vuotilainen (optio on), Yonkman, Kuukka, Newton, M.Jokinen, Kolehmainen, Lahti, Perrin. Isompi vaihtuvuus tuossa taitaa olla kun moneen vuoteen. Eikä lähtijät aina välttämättä tuossa. Eli periaatessa parin ketjun verran voi vaihtuvuutta kuitenkin tulla.

Eikä tässä mitään välikautta ensikaudestakaan ole tulossa, pitää vain löytää valmentaja joka saa voimassa olevassa materiaalista parhaimman irti. Jos vielä viimekaudella moni vanhemmista pelaajista pelasi elämänsä parhainta kiekkoa niin ei ne nyt 1-2 kaudesta hautaan kuitenkaan mene ja rollaattorilla kulje pitkin kenttää. Se sitten että ketä on saatavissa ja halutaanko kuinka pitkään katsoa miten peli lähtee kulkeen Dufvan kanssa ja mahdollisesti tehdä jatkosopimusta. Se sitten jos liian kauan odottelee niin muut kortit saattaa mennä ohi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jos Seppänen ja kumppanit eivät ole tehneet samaa virhettä kuin Veltsun potkujen yhteydessä vajaa vuosi sitten eli korvaajaa ei ollut tiedossa, niin ensi kauden valmentaja on jo sopimuksen alla siinä vaiheessa kun Merikivelle on annettu lähtöpassit. Tai ainakin pitäisi olla.

Tällä ajatuksella minä en puhuisi kauheasti Dufvan jatkosta.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Tamidominia en todellakaan halua nähdä JYPin penkin takana ikinä. Tuokkolan tähti on laskussa ja mies haluaa asua Tampereella. Eiköhän tuo valmenna LeKiä ensi kauden ja ota kevyemmin. Tirkkosen ajatuksia voi vain arvailla. Selin on HIFK-tuttujen mukaan sanonut JYPin tarjoukselle 'Kiitos, mutta ei'. Minua kiinnostaisi joku ulkomainen haku jolla ei ole mitään taustaa eikä taakkaa liigaan.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Seppänen ja kumppanit eivät ole tehneet samaa virhettä kuin Veltsun potkujen yhteydessä vajaa vuosi sitten eli korvaajaa ei ollut tiedossa, niin ensi kauden valmentaja on jo sopimuksen alla siinä vaiheessa kun Merikivelle on annettu lähtöpassit. Tai ainakin pitäisi olla.

Tällä ajatuksella minä en puhuisi kauheasti Dufvan jatkosta.
Niinkö. Luuletko, että oli jo aiemmin päätetty, että Merikivi heitetään pois viimeistään kauden jälkeen ja neuvotellaan uuden valmentajan kanssa sopimus? Onnistutaan pitämään vielä neuvottelutkin salassa. Sitten eräänä aamupäivänä kuiskataan Merikivelle, ettei tarvi sitten enää tulla hallille.

Itsekään en usko RD:n jatkoo enkä siihenkään, että hänestä tulisi Holtarin seuraaja. Kuitenkin, jos JYP menee oikein metsään, niin RD hoitaa ensi kauden vielä ja sitten joko uusi valmennus tai tavoitteiden/seuran alasajo.
 

Corvus corax

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LA Kuninkaat, John Tortorella
Kyllä tuo että uusi valmentaja olisi jo nimen paperiin laittanut samalla kun Late lammas heitetään pihalle on kyllä todella kaukaa haettu skenaario.

Itse kyllä veikkaan että jos/kun JYP Riston johdolla menee kevään peleissä vähintään puolivälieriin (miksei mitalipeleihinkin) asti, niin jatkosoppari lyödään käteen 1-2 vuodeksi.

Tsemppiä JYP ja Tsemppiä Risto,
Nyt tämä kurssi kääntyy!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Itse kyllä veikkaan että jos/kun JYP Riston johdolla menee kevään peleissä vähintään puolivälieriin (miksei mitalipeleihinkin) asti, niin jatkosoppari lyödään käteen 1-2 vuodeksi.

Bullshit. Kyllä ensi kauteen katsovalla liigajoukkuella pitää olla valmentajaratkaisu tiedossa paljon aikaisemmin kuin kauden päätyttyä. Ei varmasti odotella siihen saakka että katotaan miten tämä kausi päättyy. Ja sitten mahdollisesti palkitaan Dufva jatkolla jos saa joukkueen pleijareihin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Bullshit. Kyllä ensi kauteen katsovalla liigajoukkuella pitää olla valmentajaratkaisu tiedossa paljon aikaisemmin kuin kauden päätyttyä. Ei varmasti odotella siihen saakka että katotaan miten tämä kausi päättyy. Ja sitten mahdollisesti palkitaan Dufva jatkolla jos saa joukkueen pleijareihin.
Jep, mitä sitten jos ylläoleva skenaario kävisi ja RDtä ei jatko kiinnostaisikaan? Aika pulassa JYP valmentajaratkaisuineen olisi, joten en todellakaan usko tuollaiseen.
 

Corvus corax

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LA Kuninkaat, John Tortorella
Bullshit. Kyllä ensi kauteen katsovalla liigajoukkuella pitää olla valmentajaratkaisu tiedossa paljon aikaisemmin kuin kauden päätyttyä. Ei varmasti odotella siihen saakka että katotaan miten tämä kausi päättyy. Ja sitten mahdollisesti palkitaan Dufva jatkolla jos saa joukkueen pleijareihin.

Tiedossa varmaan monenlaisia ratkaisumalleja JYPillä on, sitä en ole kiistänyt missään vaiheessa.
Tulkitsin että mainitsemasi "sopimuksen alla" = sopimus jo tehtynä ja tähän en jaksa uskoa.
Eiköhän tuo ole edelleen avoinna oleva asia = mitään ei ole vielä lukkoon lyötynä .
Joten pysyn sanojeni takana, koska mielipide.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kunlunista vapautui juuri pari mestarivalmentajaa, Tapola ja Aho.

Valinnanvaraa siis riittää :)
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä tämä Vallenius on oikeasti sitten TJ:nä ollut vastuussa? Vähän ulkopuolisin silmin huvittaa, jos hänellä ei muka ole osaa eikä arpaa noihin jättitappioihin. Voisiko joku kertoa positiivisia asioita mitä hän TJ:nä on saanut aikaiseksi?
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meillähän on ensi kaudeksi runsaudenpulaa laadukkaista ja kokeneista valmentaehdokkaista. Dufva, Aho, Tapola, Tirkkonen, Selin, Tuokkola, Virtanen...

Samaan aikaan vielä kaikilla muilla joukkueilla on jo koutsi palkattuna ensi kaudeksi, joten ei pitäisi ainakaan jäädä siitä kiinni, että ”ketään ei ole saatavilla”. Jos ei RD:llä jatketa, niin omissa papereissani Aho noista seuraavaksi mieluisin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jos ei RD:llä jatketa, niin omissa papereissani Aho noista seuraavaksi mieluisin.

"Tulemmeko keskenämme kolme kuukautta toimeen?" Oli Seppänen kysynyt RD:ltä siinä yhteydessä kun tiedusteli halukkuutta loppukauden pestiin.

Minusta tuo kertoo aika pitkälti sen että RD ei ole ensi vuoden kaavailuissa. Eikä oikeastaan pitäisikään olla.
Kuten todettua moneen kertaan, JYPillä pitää olla nyt jo pitkällä ensi kauden valmentajakartoitus - vähintään. Siihen skenaarioon ei istu pätkääkään se että katsellaan miten RD:n kanssa loppukausi menee. Hyvä olisi tietysti, jos se valmentaja olisi nyt jo tiedossa.
Se taas riippuu siitä onko JYPissä oikeasti tunnusteltu vaihtoehtoja jo aiemmin ennen kuin Merikivelle annettiin potkut. Vaikea sanoa, toivottavasti. Muuten ollaan taas pitkälti jäljessä muista liigaseuroista, paitsi ehkä Ässistä.

Oma ykkösvaihtoehtoni on Tirkkonen. Organisaation ulkopuolelta sen tarvitsee nyt ihan oikeasti tulla, jos tämän kauden rämpiminen ei ole avannut silmiä, niin sitten ei mikään.

Ja Valleniukselle on oma ketjunsa, arvon @Moderaattorit voi ehkä siirtää Akua koskevat keskustelut omaan ketjuunsa?
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meillähän on ensi kaudeksi runsaudenpulaa laadukkaista ja kokeneista valmentaehdokkaista. Dufva, Aho, Tapola, Tirkkonen, Selin, Tuokkola, Virtanen...

Samaan aikaan vielä kaikilla muilla joukkueilla on jo koutsi palkattuna ensi kaudeksi, joten ei pitäisi ainakaan jäädä siitä kiinni, että ”ketään ei ole saatavilla”. Jos ei RD:llä jatketa, niin omissa papereissani Aho noista seuraavaksi mieluisin.

Ässät ei ole vielä tiedottanut ensi kauden valmentajasta mitään, eikä kuulemma ole tehty sopimusta kenenkään kanssa. Huhuissa ovat olleet erityisrsti Selin ja puhetta on ollut myös Tirkkosesta. Jyrki Aho tuskin haluaa tulla Poriin viime kauden tapahtumien perusteella.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tirkkonen, Tapola, Aho ja tässä järjestyksessä olisi oma kolmen kärki näistä tunnetuista vapaina olevista suomalaisista valmentajista. Tietysti voisi olla piristävää myös ulkomaalainen valmentaja, mutta jotenkin en usko siihen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös