Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 385 579
  • 22 705

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Trump on nyt itsekin kommentoinut tuota uutista Twitterissä (kaikkien Crooked Hillaryiden välistä voi lukea, että puntti tutisee):
Trump on saanut selvästi apua tuon twiitin kirjoittamiseen. Hän ei ikinä käyttäisi sanaa usurpation, eikä todennäköisesti edes tiedä, mitä se tarkoittaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trump on saanut selvästi apua tuon twiitin kirjoittamiseen. Hän ei ikinä käyttäisi sanaa usurpation, eikä todennäköisesti edes tiedä, mitä se tarkoittaa.
Usurpation sanana kieltämättä haiskahtaa sellaiselta, joka ei vakituisesti kuulu Trumpin sanavalikoimaan. Tosin voi olla mahdollista, että Trump on kuullut tuon sanan joltain avustajaltaan tai vaikka Fox Newsin kautta ja saanut sitä kautta samalla apua myös sen tavaamiseen. Tuo tajunnanvirta tosin vaikuttaa noin muuten hyvin trumpimaiselta (kuten muutkin Trumpin päivän Twitter-vuodatukset) että noin muutoin uskon Trumpin olleen vahvasti myötävaikuttamassa noiden twiittien syntymistä vaikkei niitä välttämättä ainakaan sana sanalta olekaan itse näpytellyt. Mikäli Trumpia uskoisimme (johon ei kyllä liiemmin aihetta ole), hän on myös lähes yksin Valkoisessa talossa tällä hetkellä:
Donald J. Trump kirjoitti:
I just watched a Fake reporter from the Amazon Washington Post say the White House is “chaotic, there does not seem to be a strategy for this Shutdown. There is no plan.” The Fakes always like talking Chaos, there is NONE. In fact, there’s almost nobody in the W.H. but me, and I do have a plan on the Shutdown. But to understand that plan you would have to understand the fact that I won the election, and I promised safety and security for the American people. Part of that promise was a Wall at the Southern Border. Elections have consequences!

Boldaus ylläolevassa tajunnanvirrassa oma. Trumpin mukaan hänen hallinnossaan ei siis voi olla kaaosta siitä syystä, että hän on lähes yksin Valkoisessa talossa. Sinänsä hupaisa väite, sillä juuri vallitsevan kaaoksen takiahan Valkoinen talo on lähes tyhjillään ja se jos mikä on omiaan aiheuttamaan lisää kaaosta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tuohon arvoitukseen siihen liittyen mistä tai keneltä Trump oppii uusia sivistyssanoja (ja onko Trump Putinin sätkynukke) saatettaisiin joskus saada jopa jonkinlainen vastaus, mikäli Trump ei menisi äärimmäisyyksiin piilotellessaan Putinin ja hänen välillä käytyjen kahdenkeskisten keskusteluiden sisältöä:
The Washington Post kirjoitti:
President Trump has gone to extraordinary lengths to conceal details of his conversations with Russian President Vladimir Putin, including on at least one occasion taking possession of the notes of his own interpreter and instructing the linguist not to discuss what had transpired with other administration officials, current and former U.S. officials said.

The constraints that Trump imposed are part of a broader pattern by the president of shielding his communications with Putin from public scrutiny and preventing even high-ranking officials in his own administration from fully knowing what he has told one of the United States’ main adversaries.

As a result, U.S. officials said there is no detailed record, even in classified files, of Trump’s face-to-face interactions with the Russian leader at five locations over the past two years. Such a gap would be unusual in any presidency, let alone one that Russia sought to install through what U.S. intelligence agencies have described as an unprecedented campaign of election interference.

Washington Postin artikkeli kokonaisuudessaan: Trump has concealed details of his face-to-face encounters with Putin from senior officials in administration
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Luitko nyt itsekään mitä pastesit? There are several ways to compel Mexico to pay for the wall. Eli Mexico voi maksaa sen veroina, kauppataseena tai halutessaan kertalinttuulla. Eikö tuo ole johdonmukaista sen kanssa, että kyllä tässä joku tapa löydetään? Pääasia, että border security laitetaan kuntoon.
Lainauksessa sanotaan Meksikon maksavan muurin kertaluonteisella maksulla. Tapoja Meksikon siihen taivuttamiseen kerrotaan olevan monia. Ei voi olla noin vaikeeta.

Kiinnostavampaa tässä on, kumpi voittaa chicken racen.
Mitä tarkoittaa chicken race, en ole ennen kuullut? Vai viittaatko termiin playing chicken/game of chicken?
 
Viimeksi muokattu:

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Oletteko huomanneet, että aina kun Trumpilla on hyvä päivä, niin CNN kaivaa Manafortin esiin? Ei väliä, vaikka uutta uutisoitavaa aiheesta ei sinänsä olisi.

"Manafort! MANAFORT! KATSOKAA NYT:

MANAFOOOORT!"
 
Viimeksi muokattu:

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Mitä tarkoittaa Trumpin hyvä päivä? Sai vaimoltaan pesää? Ei nolannut itseään julkisesti? Vai jotain muuta?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Mitä tarkoittaa Trumpin hyvä päivä? Sai vaimoltaan pesää? Ei nolannut itseään julkisesti? Vai jotain muuta?

Trumpin opetuslapsille hyvä päivä on kun suuri johtaja on hymyillyt heille.

Ketjun Trump-fanaatikoilla on kyllä menossa onnistunut viestijuoksu. Kapula siirtyy saumattomasti kun edellinen saa kenkää tai jäähyn. Yksi kerrallaan...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tämä ketju on kyllä parasta huumoria. Viljellään jotain "in english"- jargona ja sitten selitellään, mitä se tarkoitti. Eiköhän trumpesteri eroteta ihan kohta. Ja se muurikin.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Demokraatit ovat menettäneet pelin

Olen seurannut muuri-keskustelua nyt hyvän tovin ja tullut siihen tulokseen, että edes Steve King ei saa enää heilautettua tätä viisaria demokraattien eduksi.

Miksi demokraatit tulevat häviämään Chicken Racen?

1. Heillä ei yksinkertaisesti ole argumenttia. Demokraatit eivät vastusta kiistassa muuria tai rajaturvallisuutta, vaan Trumppia. Demokraatit ovat n. 10-15 vuoden ajan vaatineet täsmälleen samoja asioita kuin Trump ja asiasta on niin paljon dokumentoitua tietoa, että tästä tuskin kukaan (muutamaa kylähullua lukuun ottamatta) on eri mieltä.

2. Kuten totesin jo aiemmin, hallinnon seisaus sattuu demokraatteihin enemmän, koska he ajavat isoa hallintoa. Republikaanien näkökulmasta julkinen sektori on vain tiellä. Kun joku liberaalitoimittaja kysyi ääni vavisten "Onkohan tämä shutdown nyt enää hirveän pitkään voimassa? Eikös hallinnon voisi avata jo ensi viikolla" ja Trump vastasi siihen "Pysyy kiinni ehkä vuoden", niin kaikille tehtiin selväksi, kuka tämän asetelman bad ass on!

3. Demokraatit vastustavat yhtä aikaa muuria, sekä sitä, että veronmaksajat laitetaan maksamaan se (eikä siis heidän narratiivissaan Meksiko).
Eikö näistä nyt pitäisi vähän niin kuin valita toinen? Onko muuri siis OK jos Meksiko maksaa sen? Onko muuri OK jos siitä saa alennusta? Valitkaa nyt herranen aika hevosenne kisassa ja menkää sillä loppuun asti! Die on that hill!

4. Demokraatit ovat tehneet persuasionissaan yhden merkittävän virheen. He ovat haukkuneet itse muuria moraalittomaksi ja rasistiseksi. Miten ihmeessä fyysinen objekti, joka on rakennettu betonista, teräksestä tai vaikkapa puusta voi olla moraaliton tai rasistinen? Oliko Obaman 2006 rakentama 700 mailin aita rasistinen? Ovatko vain aidat rasistia ja muurit eivät? Milloin rasistisesta rajaesteestä tulee ei-rasistinen?

Demokraattien olisi pitänyt sen sijaan leimata Trump rasistiseksi, eikä sitä seinää! Big Mistake! Tosin se on hyvin vaikeaa, koska Trump pussailee mustia vauvoja sen minkä kerkiää ja demokraatit ovat border securityn kanssa täysin samoilla linjoilla. Hauska katsella aitiopaikalta kun heidän päänsä savuavat. Demokraateilla ei ole argumenttia!

Kuten sanottu, jos GOP saa vaiennettua Steve Kingin (ja ehkä vaikkei saisikaan), niin Chicken Race menee Trumpille!
 
Viimeksi muokattu:

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ainakin tämän uutisen mukaan useampi kysely on sitä mieltä että Trump on vastuussa tilanteesta:

https://www.bloomberg.com/news/arti...bility-for-shutdown-and-voters-give-it-to-him

Tässä myös klippi jossa Trump itse toteaa olevansa vastuussa:
https://twitter.com/speakerpelosi/status/1084806609572974592?s=21

Tässä vielä sama isoilla kirjaimilla:
https://twitter.com/kokomothegreat/status/1084801515733291008?s=21

Ehkä Trump voisi tehdä linguistic kill shotin?

Tai lisää veronalennuksia niin talous kasvaa?
Tai purkaa muutaman kauppasopimuksen jotta voi heti perään tehdä uuden melkein samanlaisen?
Tai ehdottaa lisää tuttavia ilman osaamista korkeisiin virkoihin wink wink Ivanka
Tai erottaa jonkun esikunnasta (ei muuten ole tapahtunut vähän aikaan...)

Mut kyl me yksi linguistic kill shot tarvitaan.
 
Viimeisimmät galluptulokset: 57% of people disapprove of Trump.

Myös Fox-kanavan( Trump-TV) kysely julkaistiin: yleisin kanta oli, että Trumpin syytä tämä hallinnon sulku.

Trump muuten twiittasi lähtevänsä Nashvilleen Tennesseehen vuotuiseen American Farm Conventioniin.

Joka tosin järjestettiin New Orleansissa, Lousianassa.

No Donin onneksi lentäjät sentään tiesivät, mihin mennä.

Puhekin oli komeaa kuultavaa: koska Donnien kannatus oli omien sanojensa mukaan Euroopassa 84%, hän sanoi, että olisi voinut halutessaan ruveta minkä tahansa maan kuninkaaksi. Kyllä, kuninkaaksi missä vaan olisi halunnutkaan.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Oletteko huomanneet, että aina kun Trumpilla on hyvä päivä, niin CNN kaivaa Manafortin esiin? Ei väliä, vaikka uutta uutisoitavaa aiheesta ei sinänsä olisi.

"Manafort! MANAFORT! KATSOKAA NYT:

MANAFOOOORT!"

Eikös se mene toisinkin päin? Kun on törkyä Trumpia vastaan, niin tämä vie huomion omalla ovelalla tavallaan siitä kaikesta. Mahdollisuus esittää faktoja Trumpin hallinon yhdestä suuresta rosvosta Trumpin keskittyessä itse johonkin muuhun käytetään vain hyväksi. Ovat ne jotain oppineet.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai erottaa jonkun esikunnasta (ei muuten ole tapahtunut vähän aikaan...)
Onko siellä enää ketään erotettavaksi? Tunkua ei tunnu enää olevan vapaille paikoille, kun eivät halua vetää poliittista uraansa viemäristä alas käärmeöljyilyn myötä.
Kun nyt tää viimeisin trolli inkarnaatio tykkää viitata menneisyyteen niin ehkä oheinen tviitti / kuva on ihan relevantti:

https://twitter.com/showmenottellme/status/1084939817295720449?s=21
Se on tainnu vaihtaa mielipidettä, kun on nyt pisimmän sulun isä ja kätilö samassa paketissa.

Republicans are losing the shutdown blame game - CNNPolitics
Hämmästyttävän pieni osa jenkeistä pitää läskiä vastuullisena, vain 55%. Muuriakin vastustaa enemmän väkeä eli 56%. Demareita pitää vastuullisina 32%. Eli rebujen base on edelleen tukevasti ja odotetusti tämän "kana kisan" takana.

Ja rebujen puolueella ei ole mitään sanansijaa päätöksessä, se on kokonaan DT. Kuinka montaa niistä rupeaa jo seuraavat vaalit jännittämään?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viimeksi muokattu:

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Tähän väliin on hyvä kerrata hävinneen debatoijan tunnusmerkit.

Eli, jos vastakeskustelijan kommentti sisältää jonkun näistä:

- "Jätkä on kujalla/jätkä on trolli"
- Sarkastinen öhöttely
- Vastaus joko kokonaisuuden kannalta täysin merkityksettömään yksityiskohtaan tai eri aiheeseen, mistä keskusteltiin
- Meemi
- Toisen kirjoittajan henkilökohtainen solvaus

...niin voit hyvillä mielin nostaa kädet pystyyn ja julistautua voittajaksi. Vastustajalla ei ole oikeaa argumenttia ja hän on laittanut valkoisen lipun salkoon!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Demokraatit ovat menettäneet pelin

Olen seurannut muuri-keskustelua nyt hyvän tovin ja tullut siihen tulokseen, että edes Steve King ei saa enää heilautettua tätä viisaria demokraattien eduksi.

Miksi demokraatit tulevat häviämään Chicken Racen?

1. Heillä ei yksinkertaisesti ole argumenttia. Demokraatit eivät vastusta kiistassa muuria tai rajaturvallisuutta, vaan Trumppia. Demokraatit ovat n. 10-15 vuoden ajan vaatineet täsmälleen samoja asioita kuin Trump ja asiasta on niin paljon dokumentoitua tietoa, että tästä tuskin kukaan (muutamaa kylähullua lukuun ottamatta) on eri mieltä.
Valehtelet tietoisesti asiasta. Demokraatit eivät ole vaatineet muuria. Lopeta valehtelu.

2. Kuten totesin jo aiemmin, hallinnon seisaus sattuu demokraatteihin enemmän, koska he ajavat isoa hallintoa. Republikaanien näkökulmasta julkinen sektori on vain tiellä. Kun joku liberaalitoimittaja kysyi ääni vavisten "Onkohan tämä shutdown nyt enää hirveän pitkään voimassa? Eikös hallinnon voisi avata jo ensi viikolla" ja Trump vastasi siihen "Pysyy kiinni ehkä vuoden", niin kaikille tehtiin selväksi, kuka tämän asetelman bad ass on!
Älä valehtele.

Koska et selvästikään ymmärrä, kuinka kalliiksi hallinnon alasajo muodostuu, tästä asiasta on aika turha keskustella.

3. Demokraatit vastustavat yhtä aikaa muuria, sekä sitä, että veronmaksajat laitetaan maksamaan se (eikä siis heidän narratiivissaan Meksiko).
Eikö näistä nyt pitäisi vähän niin kuin valita toinen? Onko muuri siis OK jos Meksiko maksaa sen? Onko muuri OK jos siitä saa alennusta? Valitkaa nyt herranen aika hevosenne kisassa ja menkää sillä loppuun asti! Die on that hill!
Logiikkasi on yhtä aukoton kuin kuhaverkko. Nämä asiat eivät ole millään tavalla toisensa pois sulkevia. Demokraatit vastustavat muuria, koska siitä aiheutuu veronmaksajille turhia kuluja joilla ei saavuteta mitään.

4. Demokraatit ovat tehneet persuasionissaan yhden merkittävän virheen. He ovat haukkuneet itse muuria moraalittomaksi ja rasistiseksi. Miten ihmeessä fyysinen objekti, joka on rakennettu betonista, teräksestä tai vaikkapa puusta voi olla moraaliton tai rasistinen? Oliko Obaman 2006 rakentama 700 mailin aita rasistinen? Ovatko vain aidat rasistia ja muurit eivät? Milloin rasistisesta rajaesteestä tulee ei-rasistinen?
Siinä vaiheessa, kun muuri pitää rakentaa jotta meksikolaiset eli nuo sairaat rikollisraiskaajat pysyvät muualla, muurista tulee rasistinen.

Miksi et ajattele mitä kirjoitat?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
@nahkis Kysyin aika pitkälti sinulle suunnatun kysymyksen eilen iltapäivällä. Jäin odottamaan vastausta. Viitsisitkö mitenkään vaivautua vastaamaan?
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Tähän väliin on hyvä kerrata hävinneen debatoijan tunnusmerkit.

Eli, jos vastakeskustelijan kommentti sisältää jonkun näistä:

- "Jätkä on kujalla/jätkä on trolli"
- Sarkastinen öhöttely
- Vastaus joko kokonaisuuden kannalta täysin merkityksettömään yksityiskohtaan tai eri aiheeseen, mistä keskusteltiin
- Meemi
- Toisen kirjoittajan henkilökohtainen solvaus

...niin voit hyvillä mielin nostaa kädet pystyyn ja julistautua voittajaksi. Vastustajalla ei ole oikeaa argumenttia ja hän on laittanut valkoisen lipun salkoon!
Aika hyvin nuo listaamasi tunnusmerkit kyllä täyttyvät Trumpin kohdalla.

Asiallisiin argumentteihin saa yleensä asiallisen vastauksenkin, suosittelen kokeilemaan.
 
@nahkis Kysyin aika pitkälti sinulle suunnatun kysymyksen eilen iltapäivällä. Jäin odottamaan vastausta. Viitsisitkö mitenkään vaivautua vastaamaan?

Odota rauhassa, noilla Trump/Putin/brexit-ihmisillä on usein ilmeisesti analogiset toistolaitteet. Kestää hetken kääntää levy taas B-puolelta A-puolelle takaisin.

11 Rebu-senaattoria äänesti muuten yöllä demokraattien kanssa Trumpin esitystä vastaan, jolla olisi valmisteltu Venäjäpakotteiden poistoa.

Pientä valoa tunnelin päässä, etteivät sentään kaikki ole "my senators" - kuten Trump väitti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viimeisimmät galluptulokset: 57% of people disapprove of Trump.

Myös Fox-kanavan( Trump-TV) kysely julkaistiin: yleisin kanta oli, että Trumpin syytä tämä hallinnon sulku.

Kun ihmiset joutuvat yhä kohtaamaan Trumpin politiikan henkilökohtaisella tasolla, Trumpin kannatus murenee. Tässä on myös pääsyy sille, miksi joku 43-47 prosenttia hyväksyy edelleen Trumpin ja hänen politiikkansa. Esimerkiksi Obamacare ei ole romuttunut, joten sen tuoma suoja ei ole hävinnyt. Texasin liittovaltion tuomari Reed O’Connor päätti viime kuussa, että Obamacare on laiton. Seuraavaa siirtoa odotellaan taas, mutta Obamacare ei tuostakaan vielä kaadu. Lisäksi monet ammattiliitot tukevat Trumpia, ja tämä on keskeistä niiden jäsenille ja heidän perheilleen. Luotetaan siihen, että Trump pitää työpaikoista huolen. Kun talous on kasvanut (osin Trumpin ansioista, osin ei), Trumpia vastustavien määrässä ei ole tapahtunut radikaalia muutosta.

Miksi sitten esimerkiksi Venäjä-syytökset ja Putinin perseen pussailu tai Euroopan liittolaismaiden kampittaminen eivät vaikuta? Koska ne tapahtuvat USA:n ulkopuolella ja ovat kannattajien mielestä vain eräänlainen osa poliittista showpainia. Siinähän osanottajat kamppailevat näytösluontoisissa, ennaltakirjoitetuissa painiotteluissa. Trumpin versiossa on yhdistetty poliittinen tosi-tv ja showpaini, ja kannattajat kokevat ne viihteenä. Siinä ilkeä vastapuoli - kuten FBI ja media - vetävät rooliaan ja valehtelevat ja yrittävät kampittaa kieroin tempuin Trumpin, joka vastaa upein heitoin twitterissä ja homma etenee juuri kuten ennalta käsikirjoitettu poliittinen tosi-tv ja showpaini etenevät. Tähän kuuluu myös showmainen nyrkin heristely Kiinalle, mutta heti kun päästään seuraavaan kauteen, Trump on tarvittaessa Kiinankin ystävä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös