Madventures

  • 152 339
  • 458

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Natsikortti-asiassa komppaan sampiota, mutta koska hän niin hyvin jo ajatukseni sanoiksi puki, niin en itse siihen enempää koe tarvetta palata.

Samaa mieltä olen myös Finnish Islesin kanssa tuosta kolmoskauden "päräyttävyydestä". Onko kellään tietoa tai näkymyksiä että miten sarjaa on ulkomailla otettu vastaan vai onko sitä vielä alettu lähettämäänkään? Onko se edes jotain pienen piirin kulttimainetta alkanut keräämään ja minkälaisista katsojamääristä on puhetta? Minne maihin ja kanaviin tätä on myyty?
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Välähti mieleen herroille kunnon haaste: Andamaanien Pohjois-Sentinel. Muistan viranomaisten saaneen sieltä äkkilähdöt, kun koettivat käydä tutkimassa tsunamin tuhoja.

Lisätietoa saaresta ja sen asukkaista.

Olisihan se komea päätös sarjalle, kun herrat juoksisivat pakoon keihäs- ja nuolisadetta.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Riku ja Tunna kävivät Radio Helsingissä Palefacen vieraana kertomassa matkailukokemuksistaan. Pätkä haastattelusta videona löytyy täältä ja koko viihdyttävä ohjelma on imuroitavana mp3-muodossa täältä (koko 27,3 mb, kesto 59 min.).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Madventuresin MadCook-osio on pyörinyt jo 14 osan verran Subin netissä. Tässä maistiaisena "Juomat". Kyllähän noita katselee.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Täytyy sanoa, että vaikka jurrissa sitä syö mitä vaan, niin lampaan daiju jäisi syömättä. Hampaat törrötti vittumaisesti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis

Tämä on ehkä kaikkien aikojen paras / pudottavin jakso koko showssa => hankitaanpa oikein kunnon kanuuna ja aletaan syömään hapansilakkaa... on tullut tsekattua ehkä viisi kertaa ja edelleen meinaa tulla kuset housuun nauraessa!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Näin kirjoiteltiin tunti sitten jamppojen FB-tilillä.

Madventures kirjoitti:
Rakkaat räkäpetterit ja pissaliisat, hyvä Madventures-yhteisö. Meillä on teille IHAN JÄRJETTÖMÄN SUURIA uutisia!

MADVENTURES SAA JATKOA!

Olemme matkanneet miljoonia kilometrejä ympäri tätä pärinäistä planeettaa ja oppineet loputtoman paljon muista kulttuureista ja ihmisyydestä.

Jotain olemme silti jääneet kaipaamaan. Siispä ylpeänä ja RÄÄVITTÖMISSÄ FIILIKSISSÄ voimmekin paljastaa, että Madventuresin seuraavan tutkimusmatkan kohde on se, jota olette jo pitkään ehdottaneet meille, eli syrjäinen, outokielinen, hullu ja maailman onnellisimmaksi maaksi valittu, rakas kotimaamme, isänmaamme ja synnyinmaamme SUOMI!

Miksi Suomi? Meiltä kysytään usein, mikä on kaikkein merkityksellisin yksittäinen hetki jonka olemme matkoillamme kokeneet. Vastaamme aina: ”Se on se hetki, kun pitkän reissun jälkeen tulee Suomeen ja ymmärtää, miten poikkeuksellinen mesta tänne on onnistuttu rakentamaan.”

Mesta, joka valittiin viimeksi tänä vuonna maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi – ja jossa elää maailman tutkitusti onnellisin kansa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

Mutta miten tämä ihme on mahdollista? Mistä se rakentuu? Keitä me olemme, mistä me tulemme ja millainen on tämä myyttinen mestarikansa? Nyt me otamme siitä selvää – omalla kieroutuneella tavallamme. Matkaamme omille juurillemme ja samalla syvälle omaan itseemme.

Myös eräs tärkeä yksittäinen seikka sai kompassimme kääntymään pohjoiseen. Maailma on muuttunut radikaalisti Madventuresin ensimmäisistä päivistä ja suurin yksittäinen muutos on kaikenmuutos, eli ilmastonmuutoksen ja kestävyyskriisin kiihtyminen ja sen tiedostaminen. Ja siksi koko ajattelutapamme pitää muuttua. Katseemme on käännyttävä lähemmäksi ja sen vuoksi omat riippumattomme tullaan tulevaisuudessa solmimaan yhä useammin suomalaiseen koivuun, suomalaiseen merenrantaan tai järven äärelle.

Mutta millainen on Madventuresin Suomi? Olemme aina löytäneet parhaat oivallukset äärimmäisyyksistä ja eriskummallisuuksista. Ja tähän tarvitsemme nyt parhaita asiantuntijoita apuun, eli teitä, rakkaat ihmiset, medburgerit, suomalaiset! Me kysymmekin, kuka, mitä, miksi?!

Tunnetko väkivahvan shamaanin tai Väinämöisen tietoa panttaavan tietäjän? Asuuko naapurissasi noita tai kuuluuko ystäväpiiriisi kylän viisain peräkammarinpoika, karvanoppajohtaja tai läpitatskattu kaverisi, joka nostaa peniksellään 30 kilon painon? Tiedätkö paikan jonne on haudattuna myyttinen Sampo? Pitäisikö keksintösi viimeinkin päästä maailmankartalle? Hiihdätkö hirven kiinni alasti? Vai tulisiko mielestäsi paikallista rastafariyhteisöä käydä moikkaamassa (Haile Selassie vaan heille sinne) vai tulisiko meidän sen sijaan mennä kuuntelemaan, mitä joensuulaisella skinheadilla tai salolaisella subutex-narkomaanilla on sanottavanaan? Pitääkö koko Suomen ehdottomasti tietää miksi kotikyläsi huoltoasema on suomen merkittävin paikka tai miksi vastapäisen talon Pirkon pitäisi olla Suomen tunnetuin ihminen? Millainen on se Suomi joka tänne on 10 000 vuodessa rakentunut? Ja keitä me olemme?

KERTOKAA MEILLE JA OSALLISTUKAA, laittakaa ilmiantojanne inboksiin, outboksiin, shoutboksiin tai suksiboksiin! #madventures
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Äh, voin jo melkein suoralta kädeltä sanoa että ihan täyttä paskaa tämä uusin.

Se 1. season oli aivan täyttä timanttia ja 2. vielä myös kohtalaisen hyvä. 3. oli jo ihan perseestä ja kaikki muu matsku (pl. Docventures) ollut aivan silkkaa ulostetta.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itsehän olen innoissani kuin mikä. Ensin Big Brotherin paluu, sitten tämä. Älä suuri tv-jumala anna kummankaan olla pettymys! Ps. Madcook Show on kaikkea muuta kuin ulostetta, paitti jos siä syötiin sitä.

JIIHAA!!!
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Blaah... Samat fiilikset kun Haapasalon kohdalla. Kun se seikkaili Venäjällä ja NL:n satelliiteissa niin se oli ihan timankia. Siälä se oli kotonaan ja kaikki sarjat olivat aivan loistavia. Sitten siirto mainoskanaville ja johkin Amerikkaan ja Karibialle hassuttelemaan. Ja lopputulos (se hyvin vähä mitä viitsin katsoa) aivan 100% HIV-verensekaista ripulipaskaa jossa uiskentelee kolmipäisiä demonitoukkia. Tätä Haapasalon Suomea en ole katsonut enkä katso. Näkemättä paskaa. Valitettavasti samaan kategoriaan menee tämä uusi Madventures. Nämä ovat kotonaan jossain Masaimiesten tai vastaavien ihmisen kaltaisten olentojen seurassa lehmänpaskasavimajassa vetelemässä huumeita joista Härmässä ei ole kuultukaan.
 

Buster

Jäsen
Siellä on mainoskanavilla huomattu mikä vetää katsojia, erityisesti niitä nuoria, joita vaikea tavoittaa. Monessako ohjelmassa nämä kaksi jo on yhdessä tai erikseen. Kohta nääkin luut kaluttu loppuun?

Kai tää katsastettua tulee, jos oikeesti oppis jotain. Näiden youtubemaisella tavalla "aitojen" hahmojen hauskuus ja tuoreus on tosin jo karissut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kohta nääkin luut kaluttu loppuun?
Kohta? Joo ehkä joskus vuonna 2008.

En jaksa innostua. Tulee liikaa mieleen ne Armanin ohjelmat joissa pyöritään Suomessa. Ellei nyt sitten mennä johonkin Lapin erämaahan ja olla oikeasti ihan täysin erakkona siellä, pl. kameramies. En tosin tiedä onko siinäkään mitään jännää.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Hyvä postaus! Tykkään kyllä Madventuresista, mutta tunnistan kyllä tämän ilmiön. Tätä näkee ihan myös Suomen sisällä kun pohjoisesta mennään Helsinkiin opiskelemaan ja viikon päästä puhutaan sitten Oulussa käydessä kavereille stadin slangia.

Nykyään kun reissaa niin lähinnä maailmankuva avartuu siitä kuinka hyvin Suomessa asiat ovat. Toki välillä myös muualla jotkin jutut paremmin kuin Suomessa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä oli kyllä ihan pointtia.

Mä olen jo pitkän aikaa kummastellut esimerkiksi sellaista ilmiötä, että täällä Suomessa on tosi paljon sitä valittamista, että miten me tehdään niin huonosti joku asia X, verrattuna maahan Y.

Jos nyt jotain tuolla matkoilla tosiaan on itse oppinut, niin se on se että moni asia täällä Suomessa on ihan oikeasti aivan saatanan hyvin. Ihan turha siellä Euroopan suurkaupunkien postikorttikohteissa on huokailla, että miten Suomessa on asiat niin huonosti, me ollaan niin juntteja ja sivistymättömiä yms. Väkisinkin tulee nyt itsellä vaikka tuo Lontoon reissu mieleen. Siellä ihan kaupungin ytimessä, kaikkien niiden maailmankuulujen turistikohteiden lomassa oli valtavasti kodittomia ihmisiä. Ja nyt siis todellakin puhutaan ihmisistä joilla oli suurin piirtein rottien veroiset elinolosuhteet.

Mutta se nyt tietysti on niin, että en minäkään Instagramiin heistä kuvia jaa, vaan ihan niistä samoista postikorttikohteista niin kuin kaikki muutkin. Huomiota kun ihminen kaipaa.

Ärsyttää kuitenkin sellaiset ihmiset jotka tulevat muka niin helvetin kansainvälisiksi tuolla matkustamisella.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kohta? Joo ehkä joskus vuonna 2008.
Joo, samaa mieltä, kyllä nämä äijät on nähty silloin kakstuhatluvun alussa, eikä enää tarvi kaivaa esiin uudestaan ja uudestaan.

Nyt vasta huomasin, että uusi kausi vieläpä koostuu Suomesta, huh huh. Miten tämä tosiaan eroaa näiltä lähtökohdilta siitä Armanin ohjelmasta, tai monesta muustakaan jo tehdystä? Hannu Karpo seuraavaksi?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ylen Egenlandin ja Haapasalon Suomi-jaksojen sekaan vielä keski-ikäistyvien Madventures-setien comeback? Ehkä tämä olisi ollut uniikki idea kymmenen vuotta sitten kesken kiivaimman "maailma on muualla"-meiningin, mutta nyt se näyttää reaktiolta tiedostavien ihmisten lähimatkailutrendiin. Tuskin heille on vasta nyt valjennut, kuinka saastuttavaa se reppureissailu maapallon ympäri olikaan.

Toivottavasti yllättävät positiivisesti. Menevät Sysmään ja painivat pellolla sahtipäissään Rapalan uistimet nenissään. Olisi päräyttävän uugeetä.

Edit: typo korjattu; me -> meiningin
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mun mielestäni tuossa Madventures-kriittisessä blogikirjoituksessa on hyviäkin pointteja, mutta kaksi asiaa pisti epäloogisina silmään.

1. Matkailun avartamisella ei olisi syytä tarkoittaa uusien faktojen oppimista sinänsä, vaan ehkäpä ennemminkin uusien ajattelutapojen löytämistä tai ylipäänsä uusien paikkojen näkemistä.

2. Ylempään liittyen, tarkoitus ei pitäisi olla vertailla toista maata Suomeen huonompi-parempi -asteikoilla, vaan ihmetellä erilasuutta ja samanlaisuutta.

Se on varmasti totta, että Madventures ei näihin sinänsä pysty. Toisaalta eiväthän Riku ja Tunna halunneetkaan osua tavan kansalaisen logiikkaan, vaan provosoida ihan helvetisti. Mm. se teki kahdesta ekasta kaudesta niin hyvän, olkoonkin että Suomea ja saksalaisia Samsonite-turisteja disautettiin ja köyhiä saarivaltioita pidettiin päräyttävinä.
 

julle-jr

Jäsen
Mun mielestäni tuossa Madventures-kriittisessä blogikirjoituksessa on hyviäkin pointteja, mutta kaksi asiaa pisti epäloogisina silmään.

1. Matkailun avartamisella ei olisi syytä tarkoittaa uusien faktojen oppimista sinänsä, vaan ehkäpä ennemminkin uusien ajattelutapojen löytämistä tai ylipäänsä uusien paikkojen näkemistä.
Mutta aika usein nämä innokkaat "travellerit" ja muut oikeinmatkustajat kertovat reissullaan esimerkiksi oppineensa valtavasti jostain uudesta kulttuurista jne. Kun heiltä kysyy, että mitä sitten opit, he kertovat itsestäänselviä asioita, jotka ainakin minä olen tiennyt ns. aina vaikka en olisi näissä samoissa maissa edes ikinä käynyt.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Kyllähän tämä matkailu on täysin perseestä. Just oottelen koneeseen pääsyä Pariisissa ja ei tarvi kuin 10tuntia istuskella sitten koneessa.
Vois Riku ja Tunna tehdä ilmastotalkoiden hengessä seuraavan tuotantokauden siitä kuinka vittuimasta hommaa tämä reissaaminen on. #parempipysyäkotona
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mutta aika usein nämä innokkaat "travellerit" ja muut oikeinmatkustajat kertovat reissullaan esimerkiksi oppineensa valtavasti jostain uudesta kulttuurista jne. Kun heiltä kysyy, että mitä sitten opit, he kertovat itsestäänselviä asioita, jotka ainakin minä olen tiennyt ns. aina vaikka en olisi näissä samoissa maissa edes ikinä käynyt.
Näinhän se varmasti monta kertaa onkin. Ja veikkaanpa, että alkuperäisten Madventuresien jälkeen näiden "trävellerien" määrä kasvoi aika roimasti. Tyliin "siis nähtävyyksien kattominen ei vaan oo mua varten, meen mieluummin orkkisnestoihin ja katon miten paikalliset elää".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös