SaPKon runkosarjaottelut 2018–2019

  • 60 626
  • 193

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kolmatta erää katselin samalla kun Jokereiden peli pyöri telkkarissa, ja näytti että SaPKo oli lähtenyt vain puolustamaan johtoaan.

Itsellä jäi vähän sivusilmällä vlkuiluun 1-4 tilanteessa. Pitäisi vain tyytyä toinen katsomaan jälkilähetyksenä. Sen huomion kerkesin eilisestä tekemään, että aloituksia hävittiin liikaa ja äsken piti käydä tarkistamassa, niin b-piste aloituksissa aloitus% oli eilen huikeat 27,27% (9/33). Tuo prosentti on aivan järkyttävä, kun b-pistealoitus on erikoistilanne. Jos tilasto paikkaansa pitää niin vastustaja sai kiekon hallinnan hyökkäys- tai puolustuspäässä noin 3:1eli jokaista SaPKon kiekon hallintaa vastasi vastustajan kolme kiekonhallintaa. Tietenkään aloitustilasto ei kaikkea kerro, mutta hyökkäysalueella voitettu aloitus luo maalipaikan verrattuna aloitustappioon ja kiekonriiston hakuun missä menee oma aikansa ja kuluttaa enemmän.

Tänään sitten kauden avausmatsi ylihintaisen alkoholin seurassa Talvisalon jäähallin anniskelualueella ja tänäänhän kelpaa vainn voitto. Hallilla ei kerkeä pelin taktisia puolia miettimään, kun tulee aistittua enemmän tunnelmaa ja itse peli vie helpommin mukanaan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ja sieltäpä toinen voitto peräkkäin. Tänään voitto ainakin tuli hyvällä asenteella pelaamalla. Peli itsessään oli aika mukava seurattava, mutta täytyy sanoa että tuollaisella tuomariparilla jääkiekkopelikin on vähän kuin ässäarvan raaputtamista.
@sorza ei kannata nostaa aloittamista esille, sillä kohta paikalle ratsastaa muuan palstaveli kertomaan, miten vähän painoarvoa aloituksella on maalin syntyyn. En enää muista ihan sanatarkasti mutta se oli koko minun jatkoaikahistoriassani hauskinta mahdollista luettevaa. Tai sehän saattoi olla ihan oikeaa tilastotiedettä, mutta sitä käytettiin kertomaan että ei ne aloitukset niin tärkeitä ole.
No nyt meni sivuraiteille mutta aina pääsee pieni naurahdus kun joku kirjoittaa aloituksista ja tuo historiassa käyty keskustelu muistuu mieleen.

SaPKon oikeastaan koko joukkue pelasi tänään hyvän pelin, ei ollut varsinaisia epäonnistujia vaikka hetkittäisiä pimenemisiä tuli tutuille nimille. Kiekko-Vantaalla on kyllä hankalaa tuon laadukkaan ykkösketjun takana. Mikähän siinä että Monto ei pelaa vieläkään Liigassa tms. Liigassa on kymmeniä Montoa huonompia jääkiekkoilijoita.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
ei kannata nostaa aloittamista esille, sillä kohta paikalle ratsastaa muuan palstaveli kertomaan, miten vähän painoarvoa aloituksella on maalin syntyyn. En enää muista ihan sanatarkasti mutta se oli koko minun jatkoaikahistoriassani hauskinta mahdollista luettevaa. Tai sehän saattoi olla ihan oikeaa tilastotiedettä, mutta sitä käytettiin kertomaan että ei ne aloitukset niin tärkeitä ole.

Onhan tuota ihan Viasatin NHL-studiossa jauhettu erään sormuksen omistajan toimesta, että aloituksien merkitystä korostetaan liikaa, kun aloituksista vain noin 2-3 % johtaa suoraan maaliin. Minä edelleen pysyn kannassa, että b-piste aloitus on aina erikoistilanne, jolla voidaan luoda parissa sekunnissa maalintekopaikka tai maaintekoa edistävä tapahtuma. Mutta nämä on niitä joissa ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Itse lauantain peistä, jos sanasen kirjoittaisi niin kyllä se jääkiekko on mukavaa paikanpäällä ja hanaolutkin on oikein maistuvaa Sandelsia niin kyllä kelpasi. Yleisöäkin oli, mikä toisaalta oli odotettavissa, kun poismuuttaneet joulua viettämässä Savonlinnassa ja etsimässä iltatekemistä. Tärkeimmät eli voitto ja 3 pistettä ja vaikka kolmannen erän alkuun se kavennusmaali tuli niin ei sentään perjantain tapaan löysät valahtanu housuun. Lauantaina pääseekin taas katsomaan paikanpäälle peliä, kun Haka2 tulee korkattua meikäläisen toimesta.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tämäniltaisia pelejä soisi paljon lisää Mestikseen. Kaksi hyvää joukkuetta pelaa sarjatasolle laadukasta kiekkoa. SaPKon YV ei ihan pelin tasolle yltänyt ja näissä peleissä erikoistilanteilla ratkotaan pelit. TuTolle YV-maali ja jatkoilla maali, joten siinä ratkaisu. Jatkoilla Urpolahti otti yhden voittotorjunnan, mutta sen jälkeen ei itse naulattu peliä ja toista voittotorjuntaa ei tullut. Tappion pitäisi vituttaa, mutta peli näytti viime vuoteen verrattuna hieman erilaiselta ja se lieventää vitutusta. Tuollaisella pelillä voitetaan enemmän pelejä kuin hävitään.

Yksittäisiin pelaajiin en haluaisi tarttua, mutta Henttonen pelasi kauden heikoimman ottelunsa ja Väinölä ei ainakaan heikompi pakki olisi kuin tänään kokoonpanossa olleet. Forsström sai niitin, jonka jälkeen jäi jäähän tuskissaan ja talutettiin vaihtoon. Jatkoi kumminkin peliä ja sen jälkeen 0+2. Jos yritti myydä jäähyä niin hyi. Noita en oman joukkueen pelaajilta ja etenkään kapteenilta halua nähdä.

Huomenna sitten Hakametsän kuplassa peli ja sieltä ei pidä ottaa muuta kuin 3 pistettä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minussa on varmaan vikaa kun tappio vituttaa aina ja syyt miksi se tuli vituttaa vielä enemmän.

SaPKo puolusti keskialuetta 5 vs 5 pelissä erinomaisesti ja pelissä oli paljon hyvää, mutta oli siinä paljon muutakin.
Ei sen enempää, nyt unille että jaksaa klo. 03:00 olla skarppina töllön ääressä.
 
Viimeksi muokattu:

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Minussa on varmaan vikaa kun tappio vituttaa aina ja syyt miksi se tuli vituttaa vielä enemmän,

Ei ole vsinussa vikaa. Itse vain en tuon peliesityksen jälkeen niin kovaa vitutusta kokenut kuin esim täältä sai kohtuullisen maltillisen raportin lukea ennen joulutaukoa. Yksittäisten pelaajien virheet maksoi kyllä, mutta tuskin kukaan tahallaan huono on. Ekassa maalissa pakkiparilla (en nyt muista kumman aloitteesta) meni hieman miehet sekaisin ja oltiin se tarvittava hetki myöhässä, toisessa maalissa puolustaja pelaa aivan vihkoon maalin edessä. Piti pelata maila pois, mutta ei pelannut mitään ja lopulta polvelle ja veto läpi. Kolmannessa periaatteesa kaikki pelattiin kuin piti, mutta Urpolahden mailakatko ei osunut ja siitä Ahoniemi pääsi tuikkaamaan maalin. Jatkoilla Lainiolla oli paikka naulata, mutta ei ja jatkotilanteesta SaPKon pelaajalta kiekonmenetys ja ne yleensä maksaa aina.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Yksittäisten pelaajien virheet maksoi kyllä, mutta tuskin kukaan tahallaan huono on.

Ihan totta ja on siinä vielä sellainenkin pointti että sen verran olen itsekin alasarjoja kolunnut neljässäkin eri palloilulajissa että tiedän jokaisen epäonnistujen tietävän sen itsekin ilman että kenkään tarvitsee asiasta mainita. Tiedän myös että se ketä eniten kyrsii on juuri virheen tehnyt.
Vinkistäsi viisastuin ja muokkasin edellisestä viestistä typeryydet pois.

Katsellaanpas seuraavaksi tämä Usa-Venäjä loppuun.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Vinkistäsi viisastuin ja muokkasin edellisestä viestistä typeryydet pois.
En kyllä tarkoittanut, että viestejä pitäisi alkaa muokkailemaan tai arvosteluja poistamaan. Kyllä jokainen pelin katsonut ja viestin lukenut tunnisti mainitsemasi pelaajat ja itse myös viittasin ainakin yhteen, kun hämmästelin Väinölän puuttumista. Annoinhan hieman Henttoselle ja Forsströmmille piiskaa. Loppujen lopuksi kai Mestis tasoakin voi pitää ns julkisena ammattina, jossa pitää arvostelua kestää ilman pelkoa esim kunnianloukkaus syytteitä.

Jos pelaajan lukiessa itsestään arvostelua hän ottaa itseensä ja sen vaikuttaessa häneen negatiivisesti niin pelaaja voi miettiä, onko jääkiekko oikea "ammatti" siinä tapauksessa. Ainakin halutessaan jääkiekosta oikean ammatin Liigatasolla tai korkeammalla niin ruoskaa ja paskaa vähintään riittävästi jokaisesta virheestä tulee. Enkä minä arvostelua huonoa näe niin pitkään, kun se pysyy asiallisesti pelillisissä asioissa eikä lähdetä henkilö kohtaisuuksiin tai aleta perheitä uhkaamaan. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen ja arvostelu sekä rakentava kritiikki kertoo välittämisestä.

Kuten mainitsin niin eihän kukaan tahallaan ole huono tai siinä tapauksessahan puhutaan etiikasta ja sopupeleistä. Siinä olet oikeassa, että virheen tekijä aina itse sen kyllä tietää. On itse tullut jokunen maila hakattua ylärimaan jopa harjoituksissa, jos omissa on soinut omasta virheestä tai epäonnistunut maalinteossa.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Jotenkin omaan silmään peli näytti hieman tahmeelta eilen. Ja jotenkin melko tunteettomalta. YV oli täyttä paskaa ja sillä olisi mahdollisuus ollut peli ratkaista. Pitää kuitenkin Turkkusesta saatuun vieraspisteeseen olla tyytyväinen. Ja olihan peli tasainen, joten vitutusta ei itsellä ainakaan juurikaan ole.

Ihmetyttää kyllä itseäni, että MIksi Väinölä ei ollut pelaamassa, kun kuitenkin Itukan mukaan reissussa on mukana.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Joo o.. tuonne otteluseurantaketjuun kirjoitin, jo että KooVee yllätti itseni ainaki olemalla aika hyvä, mutta silti tämä olisi pitänyt hoitaa kotiin... Vituttaa tällaiset tappiot..
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kun tuota SaPKon tämänkin iltaista rosteria katsoo niin ei sillä pitäisi ihan laitanaan pelejä hävitä. Tuo Salon nimi kokoonpanossa muuttaa sitä näkymää merkittävästi.
Mutta, nyt melkein toivon että Rauvolalla on flunssa koska muuten en ymmärrä millään tuota rosterista pudottamista. On pienestä roolistaan huolimatta ollut yksi kauden parhaista pelaajista. Toivanen se pelaaja on joka tuolta pelillisin näytöin kuuluisi katsomoon, siellä olisi silti ihan riittävästi senttereitä. Sillä tietty saattaa olla ihan muita hyödyllisiä apuja joukkueelle mutta sitä ei tiedä muut kuin joukkue itse.

Näkisin itse huomattavasti mieluummin kejut
Laakso-Koivunen-Rauvola
Salo - Lämsä - Lainio

Kuin tänään pukevat
Laakso - Kovunen - Lämsä
Salo - Toivanen - Lainio

Annetaan nyt vielä näyttää, mutta jos ei Salon ja Lainionkaan välissä homma toimi niin pakkohan tuohon on Räpsänkin reagoida. Pahoin pelkään että tämä ketju kiekon menettäessään on omissa lirissä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kun tuota SaPKon tämänkin iltaista rosteria katsoo niin ei sillä pitäisi ihan laitanaan pelejä hävitä.
Toisaalta eihän näitä paperilla ikinä pelata. Jos pelattaisiin niin toisen joukkueeni osalta Hartwall Arenan kattorakenteet eivät kestäisi viirien painoa.

Tänään odotan hieman erillaista peliä kuin lauantaina sain todistaa. Hävetti melkein lammaslauman puolesta. On tuossa kokoonpanossa muitakin ihmeellisyyksiä ja ihmettelen edelleen ettei Väinölä tuohon seitsikkoon mahdu, jossei kipeänä ole.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Toisaalta eihän näitä paperilla ikinä pelata. Jos pelattaisiin niin toisen joukkueeni osalta Hartwall Arenan kattorakenteet eivät kestäisi viirien painoa.

Tänään odotan hieman erillaista peliä kuin lauantaina sain todistaa. Hävetti melkein lammaslauman puolesta. On tuossa kokoonpanossa muitakin ihmeellisyyksiä ja ihmettelen edelleen ettei Väinölä tuohon seitsikkoon mahdu, jossei kipeänä ole.


Itse ihmettelen täysin samaa, että miks hemmetissä SaPKon ainut YV:llä maaleja viivasta tekemään pystyvä pakki ei mahdu kokoonpanoon...
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Piiiittttkkkkkäääää vetoa kehiin nyt pukkaa Sapkolle kerrointa.

Tehty. Kaksi varmaa "kakkosta" kierrokselle, toinen Imatralta ja toinen Kokkolasta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tehty. Kaksi varmaa "kakkosta" kierrokselle, toinen Imatralta ja toinen Kokkolasta.

Onhan se hienoa, että edes kilpakumppanin kannattajat jaksavat uskoa. Tavallaan uskon minäkin, mutta kun ihan pari kertaa tällä kaudella se uskominen on vaan lisännyt ärtymystä.

SaPKoa pelaan minäkin koska omaan melkoisen kalliin periaatteen että "omiani" vastaan en pelaa.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Onhan se hienoa, että edes kilpakumppanin kannattajat jaksavat uskoa. Tavallaan uskon minäkin, mutta kun ihan pari kertaa tällä kaudella se uskominen on vaan lisännyt ärtymystä.

SaPKoa pelaan minäkin koska omaan melkoisen kalliin periaatteen että "omiani" vastaan en pelaa.

Oikea periaate! Nyt on vaan pakko kokeilla saada "varmat" pois, siksi sekaisin on Ketterän pelaaminen. Ja onhan se win/win tilanne jos Ketterä voittaa...

SaPKon voittoon tänään iso luotto.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Pelattu on kolme varmaa 2 Sapko Vantaa Jokipojat tänään vaan tuntuu et varmin noista Sapko.
 

Jango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Imatran Ketterä
Onhan se hienoa, että edes kilpakumppanin kannattajat jaksavat uskoa. Tavallaan uskon minäkin, mutta kun ihan pari kertaa tällä kaudella se uskominen on vaan lisännyt ärtymystä.
Onhan tuo rosteri niin hyvännäköinen että pakkohan tuohon on uskoa! Ikävä tietysti että voittoputki jää vain yhteen peliin tällä erää, perjantaina nimittäin katkeaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OCE

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tuollaisen pelin jälkeen on vaikea kommentoida mitään. Yritetään edes pari riviä saada.

Toiseen erään lähdetään 4-4 tilanteesta ja kolmannessa erässä Tatu Vihavainen 1+2 ja peli meille 6-7. Vapautti vielä henttosen ja Lantan 2-0 hyökkäykseen, josta oli paikka naulata peli, mutta ihan kohtuullinen joukkueen reppuselkään otto ainakin tuloksellisesti. Ja aiemmin ottelussa läpiajosta hakee käänteistä Forsbergia ja ehkä siitä viisastuneena painoi kohtuullisen tiukan vedon yläristikkoon.

Peli oli sekava, jossa sattui ja tapahtui. Oli loppujen lopuksi oikein viihdyttävä ja yleisöön menevä ottelu. Ottelua toki varjosti pari loukkaantumista ja toivotaan, että Nättinen ja Forsström selviää ilman pidempää huilia sekä Laaksolle ja Sikstukselle katumusharjoituksia idioottimaisista taklauksista.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ylivoimaisesti Kokkolan illan parasta antia oli 3 vieraspistettä ja Vihavaisen pelaaminen. Tykkään myös selostuksesta.
Tuolla peluutuksella raiskataan Lainio-Salo kaksikon potentiaali ja se asia pitää korjata about heti perjantaina.
Pakkien peluuttamiseen tuli pieni korjaus kolmannessa erässä ja pitikin tulla.

E: ja olihan tässä sekin hyvä että kaikki edellä olevat hävisivät ja tuli näin vähän tasattua eroa .
 
Viimeksi muokattu:

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Joo eihä tosta hirveesti jää sanottavaa. Hienoja maaleja, mutta kaameeta sekoilua.. Hermes oli ehkä painostavampi osapuoli, mutta maalit meni meille hyvä niin.

En viittis noita taklauksia hirveesti kommentoida. Molemmissa loukkaantu pelaajat, mutta SIkstuksen taklaus oli kyllä melko törkeä. Laakso taas haki selkeesti puhasta avojääpommia, mutta luisteluradat meni hieman väärin ja siksi polvet kolis, ei ainakaan minun silmään näyttänyt, että Laakso olisi hakemalla hakenut polvella. Laakso kuitenkin on tähän mennessä aina taklannut kovaa ja puhtaasti.

Ei siinä, molempien ulosajot kyllä oikeutettuja aiheellisia. Ja pahinhan tässä on se että molemmat loukkaantu...
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Ylivoimaisesti Kokkolan illan parasta antia oli 3 veraspistettä ja Vihavaisen pelaaminen

Heitetään vielä yksi, kun ajatukset hieman ovat selvinneet. Ei jäädytty täysin, kun Hermes iski avauserässä tasoituksen ja johtomaalin puolen minuutin sisään. Ylivoima oli tänään riittävällä tasolla ottelun voittoon.

Tuolla peluutuksella raiskataan Lainio-Salo kaksikon potentiaali ja se asia pitää korjata about heti perjantaina.
Kokoonpanoista oli havaittavissa, että aikanaan Lahtela tulisi Lainion ja Salon väliin, mutta paletti menee uusiksi, jos Forsström on pidempää huililla. Noista ei ikinä tiedä, kun voi pelata seuraavassa pelissä tai loppua koko ura. Tosin historiaa ylävartalovammoista ei taida olla.

Pakkien peluuttamiseen tuli pieni korjaus kolmannessa erässä ja pitikin tulla.
Minä jopa alan kallistua siihen, että Pylkkänen voisi pelaavissa olla. Kumminkin tuollaista laukausta tarvitaan. Jos vain nuo pienet virheet saisi karsittua pelistä niin voisi jopa hyvä tulla. Väinöläkin viime kaudella oli virheherkkä, mutta loppukaudesta pelasi hyvällä tasolla. Tosin lainahan kestää tammikuun loppuun ja sitten katsellaan uudelleen.

Molemmissa loukkaantu pelaajat, mutta SIkstuksen taklaus oli kyllä melko törkeä. Laakso taas haki selkeesti puhasta avojääpommia, mutta luisteluradat meni hieman väärin ja siksi polvet kolis, ei ainakaan minun silmään näyttänyt, että Laakso olisi hakemalla hakenut polvella.
Sikstus näki koko ajan Forsströmin numerot, joten ihan turha taklaus. Laakso haki kovaa pommia, mutta polvet osuivat. Itse en ainakaan jalan ojennusta huomannut, mutta jos sellainen siellä on niin eikun lisää kakkua. Molemmissa tilanteissa taklaajan olisi pitänyt tajuta ettei välttämättä ole taklauksen paikkaa. Toivoa vain täytyy, että taklatut kumpikin säästyy isommilta vammoilta. Tosin Nättisellä voi pahimmillaan kausi olla ohi ja Forsströmin osalta ylävartalovammat ovat aina arvaamattomia.

@Murkula toivoi Rauvolaa kokoonpanoon, niin ainakin perjantaiksi palaa sillä Laakso tuskin ilman pelikieltoa selviää. Aksilakin voi palata, jos kapteeni on pidempään huililla ja yllättäen Lämsä jään pinnassa makasi loukkaantuneena, mutta palasi vielä kaukaloon.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Hieno voitto Sapkolle onnea siitä. Ja tervetuloa Pässi hakkaamaan päätä Kosken ranta kallioon, on kylläkin eroosio syönyt kallioita että saattaapi sieltä reikiä löytyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös