Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 732 090
  • 8 198

ilu

Jäsen
Miten on mahdollista, että Michael " liigassa 1ppg" Keränen oli kohelossa täysi turisti. Sakari Salminen oli Jokereissa ja Dynamossa susi, mutta siirtyi Liigaan ja paukutti piste per peli tahdilla.
Ja niin edelleen ja niin edelleen. Yksittäisille peleille jossain höntsäturneessa painoarvon antaminen on puusilmäisyyttä.

Yksittäisten pelaajien yksittäiset kaudet tuskin kertovat mitään kovin kattavaa sarjojen tasoeroista. Keränenhän jatkoi tuon Jokeri-kautensa loppuun Liigassa suunnilleen samalla tahdilla. Mutta miten on mahdollista, että Liigaan keskinkertainen Steve Moses yhtäkkiä kohosi kivikovan KHL:n kaikkien aikojen maalipyssyksi?
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siellä taas ylivertaiset huipputuomarit näytti erinomaisuuttaan ja päähän osuva taklaus jäi tuomitsematta. Mutta onneksi ovat ihan eri luokkaa kuin Liigan tuomarit.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Saa nähdä, että mikä tulee olemaan se lopullinen isku joka katkaisee harhaisimpienkin Venäjän liigan ihannoijien kamelin selän. Tähän mennessä on sormien läpi palstan Putinistien keskuudessa katsottu muunmuassa se, että Jokereiden pakotelistalla olevat omistajat häärivät samaan aikaan täysin avoimesti ''derbyvastustajan'' taustalla, maalauttavat areenalla pukukopin edellä mainitun joukkueen väreillä, myyvät näiden fanituotteita areenalla, soittavat näiden maalibiisiä areenalla jne. Puhumattakaan siitä että tämä paljon hehkutettu ''kainsainvälinen'' jääkiekkoliiga on kutistunut Venäjän ja muutaman Neuvostoliiton entisen alusmaan sarjaksi. Samaan aikaan ''Jokerit'' tekee joka ikinen kausi yli kymmenen miljoonan tappiot ja tulee menemään konkurssiin siinä vaiheessa, kun rikollista rahaa ei enää pumpata khl-projektiin. Mutta hei päästiinpä muutamaksi vuodeksi leikkimään ''ison maailman'' meininkiä Venäjän liigan keskikastiin. On ihan totta, että kotimainen liiga oli käynyt vuodesta toiseen liigan keskikastissa rämpivälle Jokereille aivan liian pieneksi ja kaivattiin uusia haasteita.

Tulevaisuuden Jokerikannattajat joutuvat valitettavasti häpeämään edellisten sukupolvien syntejä kuten seuran muuttamista vihollisten kanssa yhteistyötä tekeväksi petturilaumaksi. Tämän nykyisen organisaation kannattaisi edes muuttaa nimensä oikeampaan muotoon kuten vaikka Pasilan SKA, joka kuvaisi toimintaa täydellisesti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulevaisuuden Jokerikannattajat joutuvat valitettavasti häpeämään edellisten sukupolvien syntejä kuten seuran muuttamista vihollisten kanssa yhteistyötä tekeväksi petturilaumaksi

Niin, tulevaisuudesta tulikin mieleen, että mitäs sille uudelle Jokerit-viritelmälle kuuluu nykyisin? Pitikö sitä jokin uusi jääkiekkojoukkue jonnekin perustaa entisten jokeritaustaisten henkilöiden toimesta ja alkaa nousemaan hitaasti, mutta varmasti kohti liigaa? Tässä on ollut kohta viitisen vuotta aikaa toteuttaa hommaa, onko liigapaikka jo oven takana?
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Fiilis on kauhistunut.
Mitä jos niillä ryssyköillä onkin käytössään alan viimeisimpiä teknologioita.

Lähde (Wikipedia (turhia rivejä (omasta mielestä)poistettu ).
linkki lähteeseen: COBOL – Wikipedia

Cobol on todennäköisesti tietojenkäsittelyn historian merkittävin kaupallis-hallinnollisten järjestelmien ohjelmointikieli. Vanhoja Cobol-järjestelmiä on vielä 2010-luvun lopulla käytössä runsaasti muun muassa Suomessa, vaikka uusia ei enää tehdäkään.

Cobolin piirteitä ovat sovellusten suunnittelun hankaluus ja huono tuki rakenteelliselle ohjelmoinnille. Kielioppi muistuttaa englantia. Kielelle ovat tyypillisiä pitkät muuttujanimet.

Cobolin valta-aika oli 1970–90-luvuilla.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mää luulin, että legendaarinen Max "Wärn" Power olisi kengitty kokonaan ulos täältä. Noh, tervetuloa takaisin Max missä ikinä olitkaan!

Viestihän ei sinällään tuonut mitään uutta tietoa kenellekään, vaan samoista asioista on viisi ja puoli vuotta väännetty. Osalle on riittänyt, osa seuraa edelleen, mutta sitä en vain ymmärrä että miksi sama levy se vaan soi ja soi. Mitä tällä haetaan? Oman paremman valintansa korostamista?

Kyllä, olen jokseenkin itsekäs kun minua ei seuran tausta-asiat häiritse liikaa, vaikka tiedän siellä olevan harmillisia asioita.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saa nähdä, että mikä tulee olemaan se lopullinen isku joka katkaisee harhaisimpienkin Venäjän liigan ihannoijien kamelin selän.

Soft powerin hengessä ensi kaudella hallin kattoon nostettava Ilya Kovalchukin SKA-paita katkaissee pahimpienkin palstaputinistien selkärangan. Lisätietoja palstan soft power -asiantuntijoilta.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
KHL ei kuitenkaan ole laajentunut lähellekään sillä tavalla mitä jossain vaiheessa on ollut suunnitelmissa - eli ei se soft powerin vaikutusvalta ole ihan mielettömästi levinnyt. Jossain vaiheessahan visioissa oli 64-joukkueen pan-Eurooppalainen sarja alakonferensseineen. No ei tapahtunut - eikä tule ikinä tapahtumaan. Nyt joukkueita on 25 ja määrä ei tästä varmasti ihan heti tule nousemaan mitenkään merkittävästi. Sen sijaan mennäänkin hyvin mahdollisesti päinvastaiseen suuntaan tulevaisuudessa?

Ehkäpä tätä KHL:n kautta tapahtuvaa soft-power koohotusta voisi päivittää heijastelemaan nykytilannetta visioiden sijaan? Troijalainen hevonen, jonka käytännössä jokainen tietää olevan trojalainen hevonen ei minusta ole kovin hyvä troijalainen hevonen. YMMV

Jokainen voi sitten tahollaan mietiskellä miten pelien seuraaminen, hallilla käyminen - tai seuraamattomuus ja hallilla käymättömyys - on vaikuttanut omaan mielipiteeseen Venäjästä ja venäläisistä. Itselläni tuo ei nyt ainakaan ole parantanut mielipidettäni Putinista ja Venäjän harrastamasta politiikasta yleisesti ottaen. Toki joidenkin mielestä Jokereiden (tai KHL yleisesti) pelejä katsomalla hyväksyn samalla vähintäänkin epäsuorasti Venäjän politiikan. Nyt kun sanon, että en hyväksy Venäjän politiikkaa vaikka katselen KHL pelejä - tämä itsessään lieneekin jo todiste tietyille ihmisille soft powerin toimimisesta. Käsittääkseni ei kuitenkaan ole pakollista naittaa poliittisia näkemyksiä ja urheilua keskenään - kuten tästäkin ketjusta erittäin hyvin näemme, se on kyllä varsin helposti mahdollista.

En muuten ole Jokerien fani vaikka heidän pelejään katsonkin. Selvennettäköön sekin nyt tässä ettei fanipojaksi ryhdytä leimailemaan.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se lienee enemmänkin Suomen veropolitiikan syytä kuin sen, että pelin taso ei huippupelaajia kiinnosta. Silti mm. Kyle Quincey, Atte Ohtamaa ( viimekauden KHL-pudotuspelien mvp) yms. sanovat "privet".

Vaikka Atte Ohtamaa liian hyvä pelaaja Liigaan onkin, niin silti on vähän surullista suoltaa tuollaista valetta pudotuspelien MVP:stä. Ohtamaa sai jonkun KHL-finaalien paras pakki -tittelin, mutta pudotuspelien MVP:n palkinto kylläkin ojennettiin Azevedolle.

Kyle Quincey taas on minusta ennemmin rinnastettavissa johonkin Kärppien parin vuoden takaiseen Jiri Tlustyn hankintaan eli hommataan mies, jonka pelikunnosta on niin suuri arvoitus, ettei kovemmissa sarjoissa oteta riskiä palkkaamisesta.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Koko kirjoitus.

Lähes sanasta sanaan kuin omalta näppikseltäni. Oikein hyvin perusteltu kirjoitus tai ainakin paljon parempi kuin omien ajatuksieni ulosanti tälle palstalle tästä asiasta.

Uskoakseni suurin osa nykyisistä kannattajista, pelien seuraajista tai hallilla käyvistä ajattelee suurinpiirtein samalla tavalla asiasta. Eli siis toisin kuin osa luulee Jokerikannattajan olevan erittäin venäjämyönteinen tai hölmö, kun ei ymmärrä, mitä seuran ympärillä tapahtuu.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Vaikka Atte Ohtamaa liian hyvä pelaaja Liigaan onkin, niin silti on vähän surullista suoltaa tuollaista valetta pudotuspelien MVP:stä. Ohtamaa sai jonkun KHL-finaalien paras pakki -tittelin, mutta pudotuspelien MVP:n palkinto kylläkin ojennettiin Azevedolle.
Muistin siis väärin tuon palkinnon ja käsi pystyyn virheen merkiksi. Pointtiani se ei silti muuta suuntaan tai toiseen. Mukavaa kuitenkin, että kirjoitukseni muotovirhe sai sinut heristelemään sormeasi. Ilmeisesti et ole itse muistanut mitään asiaa koskaan väärin tai että sinulta on lipsahtanut joskus muotovirhe. Silloinhan sinäkin olet logiikkasi mukaan valehtelija, eikö?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yksittäisten pelaajien yksittäiset kaudet tuskin kertovat mitään kovin kattavaa sarjojen tasoeroista. Keränenhän jatkoi tuon Jokeri-kautensa loppuun Liigassa suunnilleen samalla tahdilla. Mutta miten on mahdollista, että Liigaan keskinkertainen Steve Moses yhtäkkiä kohosi kivikovan KHL:n kaikkien aikojen maalipyssyksi?

Yksittäinen pelaaja ei toki kerro mitään, mutta voidaan tarkastella vaikka kaikkia viime kauden jälkeen Liigasta KHL:ään lähteneitä tai päinvastaiseen suuntaan siirtyneitä.

Miika Koivisto
17/18 Liiga 0,71 ppg
18/19 KHL 0,40 ppg

Maksim Matushkin
17/18 Liiga 0,65 ppg
18/19 KHL 0,30 ppg

Mathew Maione
17/18 Liiga 0,65 ppg
18/19 KHL 0,84 ppg

Julius Junttila
17/18 Liiga 0,98 ppg
18/19 KHL 0,00 ppg

Juuso Puustinen
17/18 Liiga 0,96 ppg
18/19 KHL 0, 76 ppg

Mikael Ruohomaa
17/18 Liiga 0,88 ppg
18/19 KHL 0,72 ppg

Charles Bertrand
17/18 Liiga 0,85 ppg
18/19 KHL 0,13 ppg

Joonas Nättinen
17/18 Liiga 0,82 ppg
18/19 KHL 0,51 ppg

Patrik Virta
17/18 Liiga 0,69 ppg
18/19 KHL 0,43 ppg

Jukka Peltola
17/18 Liiga 0,61 ppg
18/19 KHL 0,44 ppg

Atte Ohtamaa
17/18 KHL 0,13 ppg
18/19 Liiga 0,42 ppg

Joonas Järvinen
17/18 KHL 0,09 ppg
18/19 Liiga 0,29 ppg

Juho Rautanen
17/18 KHL 0,12 ppg
18/19 Liiga 0,13 ppg

Oskar Osala
17/18 KHL 0,42 ppg
18/19 Liiga 0,75 ppg

Brandon DeFazio
17/18 KHL 0,27 ppg
18/19 Liiga 0,67 ppg

Jaakko Rissanen
17/18 KHL 0,24 ppg
18/19 Liiga 0,70 ppg

Petteri Wirtanen
17/18 KHL 0,18 ppg
18/19 Liiga 0,65 ppg

Vadim Pereskokov
17/18 KHL 0,18 ppg
18/19 Liiga 0,62 ppg

Kesken viime kauden siirtyneitä kuten Salmista tai Mankista en ottanut huomioon enkä myöskään sellaisia, jotka ovat pelanneet välissä muissa sarjoissa kuten Vesalainen.

Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain yksi on pärjännyt tehojen valossa paremmin KHL:ssä kuin Liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Muistin siis väärin tuon palkinnon ja käsi pystyyn virheen merkiksi. Pointtiani se ei silti muuta suuntaan tai toiseen. Mukavaa kuitenkin, että kirjoitukseni muotovirhe sai sinut heristelemään sormeasi. Ilmeisesti et ole itse muistanut mitään asiaa koskaan väärin tai että sinulta on lipsahtanut joskus muotovirhe. Silloinhan sinäkin olet logiikkasi mukaan valehtelija, eikö?

No tuo ei ollut minusta vain muotovirhe, vaan räikeä asiavirhe. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tasoero on iso KHL:n hyväksi, mutta se on suomikiekolle hyvä asia. Nyt liiga voi toimia oikeasti hyvänä kasvattajasarjana, koska juniorit pääsevät kyytiin helpommin.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
No tuo ei ollut minusta vain muotovirhe, vaan räikeä asiavirhe. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi.
Selvä. Kun tälle linjalle lähdet niin otetaanpa tarkasteluun sinun viestisi:

Yksittäinen pelaaja ei toki kerro mitään, mutta voidaan tarkastella vaikka kaikkia viime kauden jälkeen Liigasta KHL:ään lähteneitä tai päinvastaiseen suuntaan siirtyneitä.
On suoranainen räikeä asiavirhe jättää jotain olennaista kertomatta:

Miika Koivisto
17/18 Liiga 0,71 ppg
18/19 KHL 0,40 ppg
Peliaika KHL:ssä 18,37min/peli
Peliaika Liigassa 22,01min/peli
erotus -3,24min/peli
Maksim Matushkin
17/18 Liiga 0,65 ppg
18/19 KHL 0,30 ppg
Peliaika KHL:ssä 18,09min/peli
Peliaika Liigassa 18,54min/peli
erotus -0,45min/peli
Mathew Maione
17/18 Liiga 0,65 ppg
18/19 KHL 0,84 ppg
Peliaika KHL:ssä 18,09min/peli
Peliaika Liigassa 20,09min/peli
erotus -2,00min/peli
Julius Junttila
17/18 Liiga 0,98 ppg
18/19 KHL 0,00 ppg
Peliaika KHL:ssä 15,23min/peli
Peliaika Liigassa 19,23min/peli
erotus -4,00min/peli
Juuso Puustinen
17/18 Liiga 0,96 ppg
18/19 KHL 0, 76 ppg
Peliaika KHL:ssä 19,12min/peli
Peliaika Liigassa 15,51min/peli
erotus +3,21min/peli
Mikael Ruohomaa
17/18 Liiga 0,88 ppg
18/19 KHL 0,72 ppg
Peliaika KHL:ssä 19,50min/peli
Peliaika Liigassa 19,35min/peli
erotus +0,15min/peli
Charles Bertrand
17/18 Liiga 0,85 ppg
18/19 KHL 0,13 ppg
Peliaika KHL:ssä 15,22min/peli
Peliaika Liigassa 17,42min/peli
erotus - 2,20min/peli
Joonas Nättinen
17/18 Liiga 0,82 ppg
18/19 KHL 0,51 ppg
Peliaika KHL:ssä 17,55min/peli
Peliaika Liigassa 16,13min/peli
erotus + 1,32min/peli
Patrik Virta
17/18 Liiga 0,69 ppg
18/19 KHL 0,43 ppg
Peliaika KHL:ssä 13,16min/peli
Peliaika Liigassa 17,03min/peli
erotus -3,47min/peli
Jukka Peltola
17/18 Liiga 0,61 ppg
18/19 KHL 0,44 ppg
Peliaika KHL:ssä 17,55min/peli
Peliaika Liigassa 20,11min/peli
erotus -2,16min/peli
Atte Ohtamaa
17/18 KHL 0,13 ppg
18/19 Liiga 0,42 ppg
Peliaika KHL:ssä 19,41min/peli
Peliaika Liigassa 21,01min/peli
erotus -1,20min/peli
Joonas Järvinen
17/18 KHL 0,09 ppg
18/19 Liiga 0,29 ppg
Peliaika KHL:ssä 19,05min/peli
Peliaika Liigassa 17,19min/peli
erotus +1,46min/peli
Juho Rautanen
17/18 KHL 0,12 ppg
18/19 Liiga 0,13 ppg
Peliaika KHL:ssä 10,47min/peli
Peliaika Liigassa 20,42min/peli
erotus -9,55min/peli
Oskar Osala
17/18 KHL 0,42 ppg
18/19 Liiga 0,75 ppg
Peliaika KHL:ssä 17,10min/peli
Peliaika Liigassa 17,26min/peli
erotus -0,16min/peli
Brandon DeFazio
17/18 KHL 0,27 ppg
18/19 Liiga 0,67 ppg
Peliaika KHL:ssä 16,36min/peli
Peliaika Liigassa 17,34min/peli
erotus -1,02min/peli
Jaakko Rissanen
17/18 KHL 0,24 ppg
18/19 Liiga 0,70 ppg
Peliaika KHL:ssä 13,16min/peli
Peliaika Liigassa 17,53min/peli
erotus - 4,36min/peli
Petteri Wirtanen
17/18 KHL 0,18 ppg
18/19 Liiga 0,65 ppg
Peliaika KHL:ssä 12,38min/peli
Peliaika Liigassa 18,17min/peli
erotus - 5,39min/peli
Vadim Pereskokov
17/18 KHL 0,18 ppg
18/19 Liiga 0,62 ppg
Peliaika KHL:ssä 13,48min/peli
Peliaika Liigassa 16,56min/peli
erotus - 3,08min/peli

Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain yksi on pärjännyt tehojen valossa paremmin KHL:ssä kuin Liigassa.
Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain neljä on saanut enemmän peliaikaa KHL:ssä kuin Liigassa. Näistä neljästä pelaajasta jotka ovat saaneet KHL:ssä Liigaa enemmän peliaikaa kolme pelaavat samassa joukkueessa. Nuo kolme suomalaista miehittävät oman joukkueensa pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa.

No tuo ei ollut minusta vain muotovirhe, vaan räikeä asiavirhe. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi.
Aika räikeä asiavirhe jättää kertomatta se kuinka vähentynyt peliaika usein vaikuttaa tehoihin. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi. Vai mitä?

Tämänhän toki tiesitkin.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selvä. Kun tälle linjalle lähdet niin otetaanpa tarkasteluun sinun viestisi:




Peliaika KHL:ssä 18,37min/peli
Peliaika Liigassa 22,01min/peli
erotus -3,24min/peli

Peliaika KHL:ssä 18,09min/peli
Peliaika Liigassa 18,54min/peli
erotus -0,45min/peli

Peliaika KHL:ssä 18,09min/peli
Peliaika Liigassa 20,09min/peli
erotus -2,00min/peli

Peliaika KHL:ssä 15,23min/peli
Peliaika Liigassa 19,23min/peli
erotus -4,00min/peli

Peliaika KHL:ssä 19,12min/peli
Peliaika Liigassa 15,51min/peli
erotus +3,21min/peli

Peliaika KHL:ssä 19,50min/peli
Peliaika Liigassa 19,35min/peli
erotus +0,15min/peli

Peliaika KHL:ssä 15,22min/peli
Peliaika Liigassa 17,42min/peli
erotus - 2,20min/peli

Peliaika KHL:ssä 17,55min/peli
Peliaika Liigassa 16,13min/peli
erotus + 1,32min/peli

Peliaika KHL:ssä 13,16min/peli
Peliaika Liigassa 17,03min/peli
erotus -3,47min/peli

Peliaika KHL:ssä 17,55min/peli
Peliaika Liigassa 20,11min/peli
erotus -2,16min/peli

Peliaika KHL:ssä 19,41min/peli
Peliaika Liigassa 21,01min/peli
erotus -1,20min/peli

Peliaika KHL:ssä 19,05min/peli
Peliaika Liigassa 17,19min/peli
erotus +1,46min/peli

Peliaika KHL:ssä 10,47min/peli
Peliaika Liigassa 20,42min/peli
erotus -9,55min/peli

Peliaika KHL:ssä 17,10min/peli
Peliaika Liigassa 17,26min/peli
erotus -0,16min/peli

Peliaika KHL:ssä 16,36min/peli
Peliaika Liigassa 17,34min/peli
erotus -1,02min/peli

Peliaika KHL:ssä 13,16min/peli
Peliaika Liigassa 17,53min/peli
erotus - 4,36min/peli

Peliaika KHL:ssä 12,38min/peli
Peliaika Liigassa 18,17min/peli
erotus - 5,39min/peli

Peliaika KHL:ssä 13,48min/peli
Peliaika Liigassa 16,56min/peli
erotus - 3,08min/peli

Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain neljä on saanut enemmän peliaikaa KHL:ssä kuin Liigassa. Näistä neljästä pelaajasta jotka ovat saaneet KHL:ssä Liigaa enemmän peliaikaa kolme pelaavat samassa joukkueessa. Nuo kolme suomalaista miehittävät oman joukkueensa pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa.

Aika räikeä asiavirhe jättää kertomatta se kuinka vähentynyt peliaika usein vaikuttaa tehoihin. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi. Vai mitä?

Tämänhän toki tiesitkin.

Ottamatta nyt sen enempää kantaa tähän väittelyyn niin se pitää tokaista että kyllähän lisääntynyt peliaika korreloi hyvien suoritusten kanssa ja päinvastoin.

Hyvät suoritukset = paljon peliaikaa.
Huonot suoritukset = vähemmän peliaikaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain neljä on saanut enemmän peliaikaa KHL:ssä kuin Liigassa. Näistä neljästä pelaajasta jotka ovat saaneet KHL:ssä Liigaa enemmän peliaikaa kolme pelaavat samassa joukkueessa. Nuo kolme suomalaista miehittävät oman joukkueensa pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa.

Minusta tuo peliaika ei ole kovin olennainen tässä vertailussa. Sitähän voi tietyllä tapaa pitää lisäosoituksena sarjojen tasoerosta, jos Liigan finaalijoukkueen pelaaja siirtyy KHL:n häntäpään joukkueeseen ja sää KHL:n jämäseurassa vähemmän peliaikaa. Jos siis lähdetään siitä oletuksesta, että peliaikaa jaetaan pääsääntöisesti sen mukaan, että parhaat pelaavat eniten. Tuonhan voisi ajatella tarkoittavan sitä, että kokonaisuudessaan pelaajamateriaali KHL:n jämäseurassa on parempi Liigan kärkiseurassa.

Aika räikeä asiavirhe jättää kertomatta se kuinka vähentynyt peliaika usein vaikuttaa tehoihin. Vähän sama kuin väittäisi Lady Byngin voittanutta Art Rossin voittajaksi. Vai mitä?

Et tunne näköjään alkuunkaan termiä asiavirhe. Se ei todellakaan täytä asiavirheen määritelmää, että en tuo viestissäni jotain sellaista asiaa esille, jonka sinä haluaisit esiin tuotavan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Et tunne näköjään alkuunkaan termiä asiavirhe. Se ei todellakaan täytä asiavirheen määritelmää, että en tuo viestissäni jotain sellaista asiaa esille, jonka sinä haluaisit esiin tuotavan.
Ei, vaan sinä et tuo viestissäsi esille asiaa, joka konkreettisesti vaikuttaa tulokseen. Yksinkertaistat asian ilman muuttujia, joilla on konkreettinen merkitys väittämääsi: "Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain yksi on pärjännyt tehojen valossa paremmin KHL:ssä kuin Liigassa."

Korreloiko peliaika mielestäsi tehopisteiden kanssa keskiarvona?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Korreloiko peliaika mielestäsi tehopisteiden kanssa keskiarvona?

Tietenkin korreloi. Ihan yhtä lailla peliesitykset vaikuttavat siihen, minkä verran peliaikaa saa. Ja vaikuttaa tältä osin olevan niin, että vain ani harva sarjojen välillä siirtynyt on saanut KHL:ssä yhtä ison roolin kuin Liigassa.

Ja kaikki tämähän on täysin loogista. On yleismaailmallinen ilmiö palloilussa, että pelaajan peliaika odotusarvoisesti vähenee, kun hän siirtyy kovempaan sarjaan/joukkueeseen. Ja peliaika odotusarvoisesti kasvaa, kun hän siirtyy heikompaan sarjaan/joukkueeseen. Tämä on oikeastaan niin itsestäänselvää, että en tajua, miksi haluat asiasta vängätä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Muutama tilastofakta @erku ja @C.Orr

Jos halutaan vertailla pelaajien tekemiä pisteitä Liiga vs KHL, ensimmäinen tehtävä olisi suhteuttaa pisteet Liigassa ja KHL:ssä tehtäviin maaleihin. Kun käsittelit erku kautta 2017-2018 Liigassa, niin 57.8 prosenttia runkosarjan otteluista jäi alle 5.5 maalin. Mutta KHL:ssä kaudella 2018-2019 tämä luku on 65.8 prosenttia. Tämä maaliodottaman muutos tulisi tietenkin huomioida vertailussa. Tiivistetysti jokainen KHL piste on noin 1.13 Liigapistettä. Tämäkään vertailu ei ole fiksua, mutta antaa jo vähän kuvaa.

Toinen oleellinen tekijä on ensimmäisen KHL-kauden pisteet ja niiden suhteuttaminen tuleviin kausiin. Osa pelaajista palaa jo kesken kauden Venäjältä (Suomeen tai muualle), osa vaihtaa kesken kauden seuraa, osa totuttelee muuten vaan erilaisiin oloihin. Osalla vaihtuu valmentaja, joka peluuttaa edellistä puolustusvoittoisemmin tai hyökkäysvoittoisemmin. Hyvä esimerkki on Jalosen Jokerit vs Marjamäen Jokerit. Koska Marjamäen pelitapa on Jalosta enemmän hyökkäykseen perustuva ja pakkien tukema, maaleja ja pisteitä tulee pelaajille Jalosen kautta enemmän. Tämän perusteella ei voi kuitenkaan väittää, että KHL on heikentynyt Jalosen lähdettyä.

Isossa kuvassa KHL on pelaajina selvästi Liigaa edellä. Mutta osalla KHL-joukkueista pelitapa ja -moraali on heikko. Tämä tasaa Liigan ja KHL:n välisiä seurakohtaisia voimasuhteita KHL:n huippua mukaan laskematta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tietenkin korreloi.
Hyvä. Silti jätit sen kuitenkin pois. Eli olet samaa mieltä siitä, että tuolla sinun ppg vertailullasi ei ollut mitään painoarvoa, kun jätit tietoisesti sen tulokseen konkreettisesti vaikuttavan elementin pois. Jos minun muotovirhe jonkin palkinnon nimessä on sinun mukaasi "räikeä asiavirhe" ja "säälittävää valehtelua" jokainen punnitkoon itse kuinka paljon asiavirheitä tuo sinun tilastotieteilysi sisältää.

Ja kaikki tämähän on täysin loogista. On yleismaailmallinen ilmiö palloilussa, että pelaajan peliaika odotusarvoisesti vähenee, kun hän siirtyy kovempaan sarjaan/joukkueeseen. Ja peliaika odotusarvoisesti kasvaa, kun hän siirtyy heikompaan sarjaan/joukkueeseen. Tämä on oikeastaan niin itsestäänselvää, että en tajua, miksi haluat asiasta vängätä.
Tietenkin on, ei kait siitä kukaan ole toista mieltä. Edelleenkin sinä päädyit lopputulemaan jossa vertailit vain tehopisteitä KHL:n ja Liigan välillä siirtyneisiin pelaajiin. Tehostit vieläpä tuota väitettäsi "Kyllähän tuo aika korutonta kertomaa on, kun 18 pelaajan joukosta vain yksi on pärjännyt tehojen valossa paremmin KHL:ssä kuin Liigassa."
Tämän jälkeen esitin sille yhden syyn, tulokseen olennaisesti vaikuttavan muuttujan. Kuten sanoit, tämä on oikeastaan niin itsestäänselvää, että en tajua, miksi haluat asiasta vängätä.

Yksinkertaisesti: vähentynyt peliaika -> keskiarvona vähemmän tehopisteitä. Kovempitasoinen sarja -> keskiarvona vähemmän tehopisteitä. Kovempitasoinen sarja -> keskiarvona vähemmän peliaikaa.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hyvä. Eli olet samaa mieltä siitä, että tuolla sinun ppg vertailullasi ei ollut mitään painoarvoa, kun jätit tietoisesti sen tulokseen konkreettisesti vaikuttavan elementin pois. Jos minun muotovirhe jonkin palkinnon nimessä on sinun mukaasi "räikeä asiavirhe" ja "säälittävää valehtelua" jokainen punnitkoon itse mitä tuo sinun tarkoituksenmukainen "tilastotieteily" on.

Ei tuo ole mitään tarkoituksenmukaista tilastotieteilyä. Vai tekeekö UEFA sinusta väärää tai tarkoituksenmukaista tilastotieteilyä, kun se jakaa kultaisen kengän sen perusteella, kuka on tehnyt eniten maaleja, eikä sen perusteella, kuka on tehnyt eniten maaleja suhteessa saamaansa peliaikaan?

Minä olen ennen nähnyt samankaltaisia vertailuja muiden tekeminä, kun on haluttu vertailla eri sarjoja. Eikä niiissä koskaan ole nähty tarpeellisiksi tuoda esiin yksilöiden peliaikoja eikä koskaan ennen kukaan ole kritisoinut niiden painoarvoa nollana siksi, ettei peliaikoja ole otettu huomioon. Väistämättä tulee sellainen vaikutelma, että kyseisen tilastokatsauksen tulos on niin epämiellyttävä suhteessa sinun agendaan, että haluat ohajata keskustelua muualle vähän hupsulla kritiikillä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Väistämättä tulee sellainen vaikutelma, että kyseisen tilastokatsauksen tulos on niin epämiellyttävä suhteessa sinun agendaan, että haluat ohajata keskustelua muualle vähän hupsulla kritiikillä.

Sä myönsit, että peliaika korreloi tehojen kanssa vahvasti. Miksi siis jätit sen pois? Siksikö että väistämättä sen mukana mukaan tuleva tulos on niin epämiellyttävä suhteessa sinun agendaan, että haluat ohjata keskustelua muualle vähän hupsulla kiemurtelulla? (UEFA yms)

Korjaa jos olen väärässä:

a) Esitit väitteen että on korutonta kertomaa että vain 1 pelaaja 18:ta on onnistunut lisäämään tehojaan KHL:ssä.
b) Samaan aikaan listaamistasi pelaajista 14/18 peliaika on vähentynyt.
c) Olet sitä mieltä, että peliaika korreloi tehojen kanssa.
d) Et näe tässä ristiriitaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös