Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

  • 430 813
  • 2 379

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todettakoon noin yleisesti, että Jokereissa kaikki muu on aika syvältä suolesta, paitsi pelaajat ja valmennus, joille voin antaa arvostusta ja tukea. He eivät ole syypäitä Putinin touhuihin ja saa multa synninpäästön.

Mulla ei olisi sekunnin sadasosaakaan ongelmaa tuon ehdotetun ratkaisun kanssa. Mun puolesta voitaisiin velvoittaa Jokerit poistumaan välittömästi kokonaisuudessaan Rotenbergin, Timchenkon ja KHL:n alaisuudesta ja siirtämään Jokerit takaisin Liigaan tai vaikkapa alempiin suomalaisiin sarjoihin takaisin tältä synkältä ajanjaksolta. Ei tulisi ikävä.

Olemme siis pääongelmasta ja sen ratkaisusta täysin samaa mieltä. Mutta tämä ratkaisu ei ole Venäjän edun mukainen. Niin kauan kun Venäjä arvioi saavansa KHL-Jokereista suoraan tai välillisesti hyötyä, KHL-Jokerit jatkaa Venäjän liigassa. Se on surullista.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ihan ymmärrä tuota "ne vievät meidän pelaajat" -argumenttia Jokereiden boikotoimisen syynä. Suomalaiset pelaajat siirtyvät Jokereihin tai muihin KHL-jengeihin ihan normaalisti kesäisin, kun sopparit ovat päättyneet.

Se mikä on liigan suunnalta paskamaista - pelaajia kohtaan - on nämä yhdessä sovitut uhkasakot Jokereista pois heitettyjen pelaajien palkkaamisen estämiseksi. Onko se nimeltään kartelli vai jotain muuta, en tiedä. Minusta vaikuttaa syrjinnältä työmarkkinoilla. Annetaan viisaampien se aikanaan päättää, ja aion tyytyä siihen.

Se että KHL-Jokerien toiminta tuntuu "epikseltä" tai se että Putin ottaa aivoon, ei minusta ole peruste kyhätä mitään kartellinkaltaisia himmeleitä. Jos Jokerien rahoitus ottaa aivoon, niin tutkikaa se ja jos joku porsaanreikä on liian ahdas, niin ei muuta kuin penalttia Jokereille, en valita.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Se mikä on liigan suunnalta paskamaista - pelaajia kohtaan - on nämä yhdessä sovitut uhkasakot Jokereista pois heitettyjen pelaajien palkkaamisen estämiseksi.
Tämä hiertää myös pelaajayhdistystä ja tekivät toimenpidepyynnön kilpailu- ja kuluttajavirastolle asiasta. Mielenkiintoista nähdä aikanaan mihin ratkaisuun päätyvät.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pieni kevennys tähän maanantai aamuun:

Poikani tarhasta tuli sähköpostia, että jäähallin jäältä on löytynyt tarharyhmän jäljiltä hiekkaa.

Onkohan joku jätkistä ymmärtänyt väärin sen "kiviä taskuun!!!!" huudon ;=D
 

Dagenais

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Facebookissa tuli vastaan kuva Karjalan uudesta olut-tölkistä jossa oli iso Jokereiden logo. Kellään tietoa mistä näitä saa? Ihan normikaupoista vai onko joku special edition jotain tiettyä tapahtumaa varten?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Facebookissa tuli vastaan kuva Karjalan uudesta olut-tölkistä jossa oli iso Jokereiden logo. Kellään tietoa mistä näitä saa? Ihan normikaupoista vai onko joku special edition jotain tiettyä tapahtumaa varten?
Ainakiin Citymarketeissa ja K-marketeissa on tullu vastaan. Makuhan on tottakai parempi kun normaali karjala olut ;)
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainakiin Citymarketeissa ja K-marketeissa on tullu vastaan. Makuhan on tottakai parempi kun normaali karjala olut ;)

Jep, noita kun päättää ennen peliä vetäistä aina tölkki / maali niin ihan hirveän aikaisin ei tarvitse seuraavana aamuna lähteä autolla töihin.

No joo, itse en noita ole nähnyt, täytyypä tänään mennä intoa täynnä kauppaan.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos jollain ihan omia havaintoja noista Jokerit oluista niin pistäkääpä viestiä. Voishan sitä takkahuoneeseen tuollaisen hommata ja sitten keväällä korkata kun Gagarin kannua nostellaan! Cheers Buddies!
 

Gemondo

Jäsen
Softpowerin ilmentymiä on mm. se, että ymmärtää ja hyväksyy venäläisten oligarkkien toimia. Sen ilmentymiä on se, että kyrillisten harakanvarpaiden ilmestyminen normaalina kielenä jäähallin käytäville ei pidetä erikoisena. Sen ilmentymä on se, että venäläiset asiat ovat merkityksellisiä ja Venäjä päivittäin mielessä.

Ok. Eli toisin sanoen suhtaudutaan Venäjään positiivisemmin, eikö? Sitten toistan kysymykseni johon en saanut vielä vastausta. Missä tätä Venäjään positiivisemmin suhtautumista on havaittavissa? Olen siis kiinnostunut enemmän siitä softpowerin "tuloksesta", kuin niistä eri vaikuttamistavoista.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Missä tätä Venäjään positiivisemmin suhtautumista on havaittavissa? Olen siis kiinnostunut enemmän siitä softpowerin "tuloksesta", kuin niistä eri vaikuttamistavoista.
Tsekkaa vaikka tämän päivän pelin otteluseurantaketju kun Lauridsen oli tapellut. Siellä kehuttiin kilpaa KHL:ää ja nimenomaan suhteessa suomalaiseen vastinpariinsa.

Tämä 2010-luvun suomettuminen, johon Venäjä tällä pehmeällä vallankäytöllään tähtää, on juurikin sitä, että sen luomuksiin suhtaudutaan positiivisesti. Eli esim. että KHL on hyvä asia, puhunpa KHL:stä positiiviseen sävyyn jne. Esim. juuri KHL:n kohdalla laadukas kiekkoviihde ajaa joidenkin suomalaisten silmissä ohi mm. siitä, että koko liiga on keksitty huomion ohjaamista varten ja sen koko rahoitus tapahtuu läpeensä rikollisella rahalla.

Jukka Kohonen on omalla tavallaan nykypäivän Taisto Sinisalo. Siis täysin venäläisessä talutusnuorassa oleva näkyvä hahmo, joka kertoo säännöllisesti mediassa, kuinka länsi kohtelee Venäjää väärin. Kummankin organisaatiota, siis Jokereita ja SKP:n vähemmistöläisiä rahoitetaan / rahoitettiin venäläisellä rahalla. Kummankin kohdalla kaikki tietävät, että kyseessä on maksettu seinähullu, mutta silti kumpikin on saanut huomattavan määrän samanmielisiä taakseen. Kohosen edellinen purkaus sai twitterissä ja täälläkin paljon hyväksyntää.

Pehmeä vallankäyttö on Venäjän tapauksessa sitä, että sen perustamat järjestelmät koetaan miellyttäviksi siitä huolimatta, että se on valtiona läpeensä rikollinen. Se, että sanoo jättävänsä politikoinnin muille ja keskittyy KHL:n pelillisiin puoliin, on täydellinen esimerkki siitä, että Venäjän pehmeä vallankäyttö on toiminut tähän ihmiseen.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä mä edelleen väitän KHL-seikkailun vain pahentaneen suhtautumista itäiseen naapuriimme suurimmalla osalla.

Se, että joku kehuu tuomaritoimintaa paremmaksi kuin kotimaisessa liigassa, ei mielestäni ole "soft powerin" uppoamista. Tai jos on, niin ilmeisesti sitten mitään positiivista ei saa sanoa KHL:stä ilman että yhdistetään Putinin palvojaksi. Puheet KHL:n taitotason paremmuudesta vs Liiga ovat vain soft power uhrien säälittävää lässytystä. Ja palstalle tänä vuonna rekisteröityjen pro-KHL hönttien epäisänmaallinen näkemys.

Ja kyllä, kaikille on varmasti tässä viiden vuoden aikana tullut selväksi, että Jokereihin neutraalisti suhtautuvat tai hallin jättäneet ovat parempia ihmisiä. He eivät tue Putinia, kuten mm. tänään lukuisat lapsiperheet hallilla tekivät. KHL-höntti Selännekin oli katsomassa Jokereiden peliä lokakuussa. Minkä takia tästä täytyy jankata jatkuvasti, mitä se on teiltä pois että osaa ei liikaa häiritse Putin-jutut? Ei teitäkään jatkuvasti ruinata takaisin hallille ja toruta että olettepa hönttejä ihmisiä kun noin teette.

Edit. Sen ymmärrän, että ennen itselle tärkeästä asiasta on hankala luopua ja se varmaan ottaa päähän kun osa voi nauttia edelleen touhusta. Mutta rupeaa vähän menemään säälittävän puolelle Jokereita edelleen tukevien jatkuva mollaaminen ja syyllistäminen. Etenkin kun kaikille tosiaan on hyvin selvää teidän olevan parempia ihmisiä. Niin jää vähän kuva että sama levy soi viidettä vuotta ilman sen suurempaa vaikutusta lopulta mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tai jos on, niin ilmeisesti sitten mitään positiivista ei saa sanoa KHL:stä ilman että yhdistetään Putinin palvojaksi.
Nyt olet kärryillä. KHL on Venäjän luomus. Jos sitä pitää millään lailla positiivisena, ja etenkin jos toimii sen mukaan, on jossain määrin Venäjän ystävä. Ja tällä tarkoitan sitä, että toimii, kuten venäläinen keskusvalta on halunnut toimittavan kun KHL:ää on mielikuvapolitiikan välineeksi luotu.
No ei kai sentään kaikki nykyisessä sarjassa Liigaan verrattuna parempi voi softpoweria olla? Mitä tekemistä sillä että tykkää että tappelusta selviää jäähyllä on venäjän politiikan kanssa? Ja oli siitä nyt mitä mieltä tahansa niin KHL on monessa suhteessa Liigaa parempi sarja. Negaa löytyy myös ja se on sitten jokaisen korvien välissä kuinka paljon antaa millekin painoarvoa.
Kyse on KHL:stä kokonaisuutena.

"KHL on monessa suhteessa hyvä sarja" on se mitä halutaan ajateltavan sen sijaan, että ajateltaisiin "KHL on monessa suhteessa hyvä sarja mutta en aio olla sen kanssa missään tekemisissä koska sitä pyöritetään vakavilla rikoksilla saaduilla rahoilla ja rikollisvaltion etujen ajamiseksi".

Jos tukee Jokereita, tukee KHL:ää. KHL on yhtä kuin Venäjä. Helpot premissit, helppo päätelmä, mutta valitettavan vaikea päätös monelle.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
KHL on Venäjän luomus. Jos sitä pitää millään lailla positiivisena, ja etenkin jos toimii sen mukaan, on jossain määrin Venäjän ystävä.

Jos tukee Jokereita, tukee KHL:ää. KHL on yhtä kuin Venäjä. Helpot premissit, helppo päätelmä, mutta valitettavan vaikea päätös monelle.

Oletko siis sitä mieltä, että esimerkiksi pelin taso on parempi Liigassa kuin KHL:ssä? Mikäli et, niin olet siis itsekin Venäjän ystävä. Mikäli pidät Liigaa kovempitasoisena niin saat harvinaisen yksin olla mielipiteesi kanssa.

Täällä on jonkin verran porukkaa, joita nyky-Jokerit ei nappaa, mutta tulee paljon kyllä asiaa KHL:stä. Osa seuraa pelejä analyyttisestä tai neutraalista näkökulmasta ja ymmärtää esimerkiksi Jokereiden vahvuudet ja heikkoudet. Eli jossain määrin KHL kiinnostaa, vaikkakaan ei tunnetasolla. Se, että sarjan asioista ja Jokereista on noinkin perillä, on mielestäni laskettavissa sitten Venäjä-ystävyydeksi myös tällä hienolla logiikalla. Koska jokin kiinnostus sarjaan ja sen asioihin täytyy olla tuolla tietämyksellä. Jos nyt oikein höntiksi heittäytyisin niin rupeaisin väittämään KHL:n soft powerin uponneen niin hyvin jopa negailijoihin, kun kerran sarjan tila kiinnostaa niin paljon ja siitä puhutaan päivittäin.

Suomessa on kohtalaisen hankala elää ilman että epäsuorasti tukee jotain mikä etäisesti liittyy Venäjään. Teboil on ollut jo Liiga-aikoina Jokereiden sponsori, joten jo silloiset kannattajat ovat tukeneet Venäjää sinun logiikallasi.
 
Viimeksi muokattu:

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämän päivän pelistä, tämä on varmaan sopivin ketju asialle. Show-tiimiltä ei ihan fiksuin veto laittaa screenille Oliverin myllyn jälkeen teksti "pikku myllyt tekee hyvää!".

On sitä pienemmissäkin asioista noussut paskamyrsky nykyaikana.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Oletko siis sitä mieltä, että esimerkiksi pelin taso on parempi Liigassa kuin KHL:ssä? Mikäli et, niin olet siis itsekin Venäjän ystävä.
Tjooh. Luepa viestini uudelleen, äläkä leiki typerää.
Suomessa on kohtalaisen hankala elää ilman että epäsuorasti tukee jotain mikä etäisesti liittyy Venäjään. Teboil on ollut jo Liiga-aikoina Jokereiden sponsori, joten jo silloiset kannattavat ovat tukeneet Venäjää sinun logiikallasi.
Kysehän oli siitä, miten pehmeä vallankäyttö toimii. Kyse ei ollut siitä, miten venäläinen yritystoimintamalli toimii esim. viennin osalta. Jos kirkkain silmin väität, että esim. Teboilin sponsoritoiminta vastaa nykyisen KHL:n valtiovetoista rahoitusstrategiaa, olet todellakin osa ongelmaa. Tämäkin naurettava vähättelytyyli on jo käyty tällä palstalla läpi. Se ei kestänyt silloinkaan loogista tarkastelua, vaikka thisiskhl-väki kuinka näsäviisasteli kauppojen saavan tuotteensa venäläisestä öljystä jalostulla polttoaineella käyvien rekkojen välityksellä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
sen sijaan, että ajateltaisiin "KHL on monessa suhteessa hyvä sarja mutta en aio olla sen kanssa missään tekemisissä koska sitä pyöritetään vakavilla rikoksilla saaduilla rahoilla ja rikollisvaltion etujen ajamiseksi".

Niin. Tässä nyt pata kattilaa soimaa ja on suutarin lapsi ilman kenkiä. Itsehän olet KHL:n kanssa tekemisissä, kun lyöt sarjan otteluista vetoa. Eikä se edes jää osaltasi siihen, vaan lisäksi jaat sarjasta vetovihjeitä ja näin olet omalta osaltasi softpowerin sanansaattaja.

Yllä oleva toki kieli poskessa, mutta se ei poista sitä, että sinun logiikallasi totta. Ja todella toivon, että jaat vihjeitä jatkossakin. Halusin vaan huomauttaa asiasta, kun selvän epäkohdan huomasin.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tjooh. Luepa viestini uudelleen, äläkä leiki typerää.

Pidän sitä yhtenä positiivisena asiana KHL:ssä, että pelit ovat laadultaan parempia. Jos unohtaa kaikki Putinit, vastustajat ja muut asiat taustalla, etkö sinäkin mielummin katsoisi tasoltaan parempaa kiekkoa? Eli kaikki, jotka pitävät KHL-pelejä tasoltaan kovempina kuin Liiga-pelejä, ovat jossain määrin Venäjän ystäviä. Niinhän siinä lukee, koska se pelin taso liittyy KHL:ään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Niin. Tässä nyt pata kattilaa soimaa ja on suutarin lapsi ilman kenkiä. Itsehän olet KHL:n kanssa tekemisissä, kun lyöt sarjan otteluista vetoa. Eikä se edes jää osaltasi siihen, vaan lisäksi jaat sarjasta vetovihjeitä ja näin olet omalta osaltasi softpowerin sanansaattaja.
Jos olet sitä mieltä, että ilmainen hyöty, jota KHL:stä saa vetoa lyömällä (ja josta ko. sarja ei saa mitään takaisin), on tukemista, niin saat olla. Mielestäni ei kovin uskottava väite kuitenkaan.

Ja eihän siinä sikäli mitään. Olenhan minä Viasatin tilaaja. Ja kertaalleen kävin hallillakin tällä kaudella. Enemmän kyse on siitä, että täällä on näitä jotka eivät yhtään näe sitä isoa kuvaa, ns. metsää puilta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Veri

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos unohtaa kaikki Putinit
Tämä on se ainoa oleellinen asia. Se pelin taso on KHL:ssä pelkkä väline ison tavoitteen saavuttamiseksi, joka on tässä nyt moneen kertaan sanottu.

Nyt öitä!
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ja kertaalleen kävin hallillakin tällä kaudella.

Tämä on kaiken järjen mukaan laskettu pelin yleisömäärään. Mitä korkeampi se luku on, sen parempi KHL:lle. Vaikka olisi ilmaislippu ja pelissä mököttäisi koko ajan, niin eikö KHL-peliin ja Puten frendien halliin saapuminen ole laskettavissa hommaa jollainlailla tukevaksi? Edes se yksi luku yleisömäärään.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämä on se ainoa oleellinen asia. Se pelin taso on KHL:ssä pelkkä väline ison tavoitteen saavuttamiseksi, joka on tässä nyt moneen kertaan sanottu.

Ison tavoitteen saavuttaminen? Ai kun ihmisten kuva Venäjästä paranee? Heh, ei ihan ole onnistunut tämä projekti.

Luikitkohan kolmannen kerran karkuun jos rohkenen kysäistä jälleen pelin tasosta KHL vs Liiga? Vaikuttaa siltä, että mielestäsi KHL:ssä on parempi taso, mutta sen ääneen sanominen tarkoittaisikin logiikallasi KHL:stä osin positiivisesti ajattelemista eli Venäjä-ystävyyttä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Luikitkohan kolmannen kerran karkuun jos rohkenen kysäistä jälleen pelin tasosta KHL vs Liiga? Vaikuttaa siltä, että mielestäsi KHL:ssä on parempi taso, mutta sen ääneen sanominen tarkoittaisikin logiikallasi KHL:stä osin positiivisesti ajattelemista eli Venäjä-ystävyyttä.
Lue viesti #240 läpi ajatuksella.

Sulla on logiikan idea aivan hakusessa, joten lienee kaikin puolin parempi, että ei jatketa tästä, etenkin kun tartut jatkuvasti vain lillukanvarsiin.

Vaikeaa on tämä lätkän seuraaminen. Kysymys kai oli että miten softpower toimii. Mun mielestä se ei ole omalla kohdallani toiminut mutta pejejä seuraan kuten aina ennenkin. Se, että tunnistaa asiat jotka ovat paremmin KHL:ssa ei ole mitään softpoweria vaan ihan realiteettien tunnustamista. Jotkut asiat oli myös Liigassa paremmin.
Kyse ei ole ihan tuosta. Tämä ei toimi niin, että kun katsoo venäläistä jääkiekkoa, hyväksyy automaattisesti sen, mitä venäläiset tekevät Pohjois-Siperian luonnolle kaasuesiitymien heitteillejätön kanssa. Pikemminkin KHL:n ja koko pehmeän vallankäytön ajatus on siinä, että saadaan ihmiset viihtymään tuotteen kanssa niin hyvin, että he unohtavat (lue: haluavat unohtaa/sivuuttaa) sen, mistä syystä ja miten hankituilla varoilla ko. tuote on olemassa.

Toisin sanoen, Venäjä haluaa tuottaa asioita, jotka ovat ihmisten mielestä viihdyttäviä ja miellyttäviä. Tässä ei sinänsä olisi mitään pahaa, jos niitä tehtäisiin ilman, että rahoitus liittyy sotimiseen sekä riistoon ja ilman että taustalla on selkeä poliittinen agenda.

KHL:n valtavat kokonaiskustannukset (ja tappiot, koska tuolla ei yksikään seura tee liiketaloudellista voittoa) ovat pois venäläisiltä köyhiltä. Samalla kun rahoittajat näennäisesti kuittaavat tappiot, he rikastuvat satumaisen suurilla summilla mm. sotarikosalueiden infraprojekteilla.

Eli ihan totta, KHL:n seuraaminen niin, että haluaa väkisin unohtaa sen poliittisen puolen on varmasti aika vaikeaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka erimielisyydet repivätkin ihmisiä eri suuntiin, ja välillä jutut lähtee täälläkin laukkaamaan, niin toivotan tästä huolimatta jokaiselle nykyiselle/entiselle/tulevalle Jokerifanille hyvää ja rauhallista joulunaikaa.

Vaikka se ei siltä ehkä aina tunnukkaan, niin kaikkia meitä yhdistää yksi asia.

Hyvää joulua kaikille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös