Nyt vituttaa!

  • 2 999 753
  • 11 366

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vituttaa kun viimeaikaisten tuomaripäätösten myötä, oma kiinnostus Jokereiden KHL seikkailua kohtaan on laskusuunnassa. Luulin et nukuttu yö poistas eilisen vitutuksen, mut ei.

Liigassa sentään meitä veti suomalaiset tuomarit kakkoseen, mut nyt sen tekee venäläiset, joka on pahempi homma.

Vituttaa se, jos tuomarit jatkaa tuota kakkoseen vetämistä jatkossakin, niin oma kiinnostus tippuu entisestään. Mitäs sen jälkeen? Mistä näitä fiiliksiä saa, jos homma ei enää jaksa kiinnostaa?

Sen vaan sanon, että tuolla ei oo mitään järkeä pelata vain siksi, että annetaan kiva vastus rybyille, mut loppupeleissä ohjataan tuomareiden toimesta kohti häviöö, mitä on ollu nyt parissa pelissä havaittavissa.

Vitutuskäyrä on tällä hetkellä niin suuri, että olisin melkeen valmis haluumaan Jokereita takaisin Liigaan. Vaikka nyky-Liiga on mitä on, niin parempi sekin kun olla venäläisten pompoteltavana.

No, ehkä on aikaista vetää parin pelin otannalla johtopäätöksiä, mutta kun vituttaa niin vituttaa, eikä silloin ajatella kauhean selkeästi.

Katsellaan mitä perjantaina tapahtuu. Meneekö asiat entistä pahempaan jamaan vai parempaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pakkohan tästä kokonaisuudessaan on mellakka nostaa. Ei noin sokeiden tuomareiden kuuluis tuomita mitään.

Vaikka suhtaudun erittäin kielteisesti Jokerien tosiasiallisiin omistajiin, Jokerien pelaamiseen KHL:ssä ja nykyisen Venäjän tavoitteisiin, katson tilastointihommani vuoksi KHL-otteluita ja erityisesti Jokerien pelit. Eilisessä pelissä ei ollut mitään sellaista, joka olisi mennyt väärin, kun arviointi tehdään tv-kuvasta. Tässä pari esimerkkiä:

* Käytöskymppi, lisäksi kakkonen eli 2+10. En nähnyt kuvasta. Mutta jos tuomari on näyttänyt kakkosta ja kädet lanteille, se on 2+0 käytöksestä.
* Spartakin maalin hyväksyminen. Hyväksyttävissä. Totta on, että Jokereilta on aika vastaava hylätty, mutta eri tuomarit silloin. Linja ei ole missään yhtenäinen, ei edes NHL:ssä.
* Tuomarin venäjän kieli kuuluu KHL:n ideologiaan. Venäjä pyritään kielenä nostamaan taas erittäin korkealle. Itse kysyisin, miksi Jokerien valmennus ei viitsi opetella venäjää. Siellä on Helminen ollut vuosia (muuallakin) KHL:ssä, mutta mikä estää venäjän opiskelun? Oppihan Helminen ruotsinkin. KHL haluaa tukea venäjää, ei suinkaan korvata sitä englannilla tai suomella.

Jokereilta eilinen peli hajosi täysin omiin virheisiin. Ei tuomareihin. Maalivahtikin olisi voinut paikata kenttäpelaajien virheitä, mutta eilen ei maistunut. Hyökkäyspelaamisessa näkyi poissaolot ja ketjujen 150-senttisten plussat, mutta tällä kertaa erityisesti ongelmat.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilisessä pelissä ei ollut mitään sellaista, joka olisi mennyt väärin, kun arviointi tehdään tv-kuvasta. Tässä pari esimerkkiä:
Niemeltä tuli veret nenästä ja 2+2 jäähy jätettiin puhaltamatta. Sen sijaan annettiin 2min. Se nyt meni ainakin väärin.

Ihan totta puhut noin muuten. Ehkä se taas näytti vaan siltä, että kaikki on Jokereita vastaan, kun peli ei luonnistu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niemeltä tuli veret nenästä ja 2+2 jäähy jätettiin puhaltamatta. Sen sijaan annettiin 2min. Se nyt meni ainakin väärin.

Ihan totta puhut noin muuten. Ehkä se taas näytti vaan siltä, että kaikki on Jokereita vastaan, kun peli ei luonnistu.

Tuliko verta? Kyllä se pyyhki nenäänsä, mutta itse en huomannut, että olisi verta valunut. Mutta en tuollaisia juuri seuraa, joten on saattanut tullakin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuliko verta? Kyllä se pyyhki nenäänsä, mutta itse en huomannut, että olisi verta valunut. Mutta en tuollaisia juuri seuraa, joten on saattanut tullakin.
Ei sieltä kai valunut, mutta ainakin kun pyyhki nenäänsä, niin käteen jäi verta.

Sitten tais olla Plattin keihästäminen vielä, joka tosin iteltä meni ohi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjällä kaikki on epävarmaa ja epäselvää!

Oli sitten kyse KHL-erotuomareista, politiikasta tai sovittujen asioiden noudattamisesta asiassa kuin asiassa.

Ja vika on heidän mielestään aina kaikissa muissa kuin Venäjässä tai venäläisissä.

Itselleni sanasta epäluotettava tai huijari.. tms. tulee aina mieleen ensimmäisenä Venäjä ja venäläinen!

Vittu mikä maa!

Tässä loistava esimerkki miten tuo softpower toimii. Me molemmat ajattelemme positiivisesti Venäjästä :-)

Oli kyllä yksi ihmeellisimmistä tuomaroinneista mitä itse KHL aikakaudelta muistan. Se maali oli vähän niin ja näin mutta paljon muuta ihmeellistä tapahtui.

Mä olisin halunnut nähdä KHL:n reaktion kun pelin jälkeen Jokerit olisi dumareille heittänyt kaikki yläfemmat jne psyykkausta hyvästä pelistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei sieltä kai valunut, mutta ainakin kun pyyhki nenäänsä, niin käteen jäi verta.

Sitten tais olla Plattin keihästäminen vielä, joka tosin iteltä meni ohi.

Varmasti näin ja molemmat tiedetään, että yhdessä kiekko-ottelussa tulee tutkimuksen mukaan keskimäärin muistaakseni noin 8 virhettä. Luku ei ole tarkka, voi olla vähän suurempikin tai hitusen pienempi. Joka tapauksessa virheitä tulee, ja useampi keskimäärin per erä. Se mikä Jokerien kannalta on oleellista, on tuomariedun puuttuminen kotipeleistä. Venäjällä tuomarit viheltävät kotiinpäin, mutta mielestäni vähemmän kuin SM-liigan aikana esimerkiksi Oulussa ja Hämeenlinnassa Jokereita vastaan. Samoin Jokerit saa välillä KHL:ssä tyypillisiä tasoitusjäähyjä, kun peli on jo ratkennut tai ainakin maaliero on parin maalin luokkaa.

Viimeisen parin kauden aikana Jokereita ei ole KHL:ssä systemaattisesti sorsittu, vaikka joku muuta väittäisi. Olen käynyt ottelut läpi, ja ne kestävät. Muutama peli löytyy, joissa Jokerien häviämistä on autettu tuomarien toimesta, ja ne olen syineen aikanaan täällä avannut. Mutta Jokereilla ei ole samanlaista kotietua tuomareissa kuin venäläisjoukkueilla, koska pääosin venäläistuomarit viheltävät Helsingissä neutraalisti. Sama pätee pitkälti joukkueisiin Venäjän ulkopuolella.

Jatkossa kun tulee Spartakin tapaisia joukkeita vastaan, Jokerit on kusessa vierasmaalinedustalla. Spartak voi heittää halutessaan kuusi vähintään 95 kiloista puolustajaa peliin, ja tämä tekee Jokerien tulospelaajien osalta monille tiukkaa. Koko- ja painoero on sitä luokkkaa, että tuomarit eivät voi tarttua ihan jokaiseen kaatumiseen olkoonkin, että mm. Manninen tulee usein kiekon kanssa voittajana kulmasta tai laidasta. Äkkiseltään näyttää silloin, että Jokereita sorretaan, kun vaikkapa Moses ajaa kerta toisensa jälkeen itsensä pussiin ja sitten tiiliseinään jossa voi olla hieman poikittaista tms mukana, ei noita pelin takia pidäkään viheltää.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ja tuomareista vielä; on se nyt kumma juttu, jos ei Venäjän kokoisesta maasta löydy sellaisia tuomareita jotka osaisivat englannin kieltä! Luulisi jotenkin olevan ihan perusjuttuja ammattilaissarjassa huolehtia siitä, että ammattilaistuomarit olisivat sillä tasolla että kommunikointi onnistuisi molempien joukkueiden kanssa.

Venäläisillä on tunnetusti heikko kielitaito, enkä yhtään ihmettele etteivät tuomarit puhu englantia. Miksi Jokerit ei hanki venäläisiä pelaajia ja/tai valmentajia? Jos joukkueessa olisi kentällinen venäläisiä niin aina löytyisi joku joka pystyy kommunikoimaan dumarin kanssa. Olihan Jokereilla venäläisiä pelaajia ja valmentajia jo ennen KHL-aikakautta, ihme että nyt ei ole kun heistä selvästikin olisi hyötyä. Ulkomaalaisiahan jengi on täynnä, ihme ettei venäläisiä ole yhtään tuossa muukalaislegioonassa. Luulisi että nimenomaan venäjän sarjassa pelaavaan joukkueeseen olisi helpoo houkutella oman maan pelaajia. Jää sellainen fiilis, että Jokereissa yritetään jotenkin korostetusti olla ei venäläinen joukkue, vaikka kaikki tietävät ketkä siellä tahtipuikkoa heiluttavat.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Luulisi että nimenomaan venäjän sarjassa pelaavaan joukkueeseen olisi helpoo houkutella oman maan pelaajia. Jää sellainen fiilis, että Jokereissa yritetään jotenkin korostetusti olla ei venäläinen joukkue, vaikka kaikki tietävät ketkä siellä tahtipuikkoa heiluttavat.

Juuri mainitsemasi venäläisten heikko kielitaito lienee yksi syy miksei Jokereihin ole tunkua venäläisistä pelaajista. Toinen merkittävä seikka on rahapuoli, kun rajan tuolla puolen käteen jää aika paljon enemmän rahaa pelaajalle verojen jälkeen. Kolmantena asiana mielessä käy venäläisten patrioottisuus, joten ylläolevat seikat mukaanlukien monella venäläispelurilla vaakakuppi kallistuu itään päin. Sitä paitsi, Jokereilla on ollut 3/5 kaudesta mukana venäjän kielen taitavia latvialaisia (Kulda ja Kalnins). 4/5 jos haluaa laskea Embrichin, joka on parissa pelissä käynyt tosin näyttäytymässä lähinnä.

Mitähän luulisit mitä siitä seuraisi jos Jokerit yrittäisivät olla korostetusti venäläinen joukkue? Ei nyt ihan hirveän välkky kaveri tarvitse olla, että tajuaa sen olevan hölmö idea. Ja kyllä, kaikki tietävät ketkä maksaa lystin ja hallin. Miksi siis se täytyi sanoa edes jos mielestäsi sen kaikki tietävät?

Aina mun pitää näihin miinoihin astua. Pitäis vaan antaa olla, en vaan jaksa uskoa kenenkään aidosti ihmettelevän miksi Jokerit ei mainosta itseään venäläisenä.
 
Viimeksi muokattu:

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kuinkakohan olisi tänään käynyt jos maalivahdit olisivat olleet toisin päin. Taas kasvoi "luotto" Kalninsiin jos halutaan mennä johonkin keväällä. Manniselle tekisi löysäilyä vähentävä sessio katsomossa hyvää. Kaksi hirveätä menetystä kolmannessa ja pisteet moi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täysin omaan puppelointiin meni tämä peli. Toki olisi voinut tehdä enemmän maaleja, mut kyllähän tää ratkaisu saa vitutuskäyrän nousemaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Marjamäki sanoi vastustajalla olleen neljä paikkaa matsissa. Mä olen vähän eri mieltä, mä sanoisin että lähemmäs kaksi. Sinänsä ihan sama oliko niitä 2, 4 vai 8, ei kolmea maalia voi noilla laukaisumäärillä ja kunnollisilla tekopaikoilla päästää. Tämän kamppailun maalivahtitaiston vei Metsola 6-0 ja maalivahtipeli oli tänään ratkaiseva seikka pisteiden osalta. Aivan sama miten tuolta katsotaan liikkuvaa maskia johonkin tai meiltä paskaa pomppua, Metsola oli kentän kingi ja Zapoa alistettiin kuin venäläistä katulasta.

Eka erä oli meiltä varsin heikko. Sen jälkeen oltiin kuskin paikalla ja voittoa tarjottiin. Mutta ei, Metsola, Manninen ja Zapolski olivat eri mieltä. Kahdellakin maalilla tämä olisi pitänyt voittaa.
 

63lmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuinkakohan olisi tänään käynyt jos maalivahdit olisivat olleet toisin päin. Taas kasvoi "luotto" Kalninsiin jos halutaan mennä johonkin keväällä. Manniselle tekisi löysäilyä vähentävä sessio katsomossa hyvää. Kaksi hirveätä menetystä kolmannessa ja pisteet moi.

Manniselle suurinpiirtein ensimmäiset virheet tähän kauteen. En heti painaisi katsomoon häpeämään.

Kaikki on aina velliperseitä kun ei yritä mitään. Toisaalta heti kun on pelirohkea pelaaja joka tekee 30. pelin jälkeen kaksi virhettä niin kuuluis poppareille. Kaikki on siis aina paskoja, ellei pelaa pelirohkeata peliä koko kauden ilman yhtään virhettä.

Tänään hävittiin hyvän pelin jälkeen harmittavasti virheisiin, mutta sellaista se jääkiekko joskus on.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tosta ei hyvää 60min peliä saa tekemälläkään. Tämän totesi Marjamäkikin. 3 erä oli hyvä kun lopetettiin keskialueen trap ja alettiin paineistaa ja kääntämään nopeasti keskialueelta.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kuinkakohan olisi tänään käynyt jos maalivahdit olisivat olleet toisin päin.

Hankala sanoa. Viime pelissä Kalnins päästi kolme maalia joista viimeinen livahti helpohkosti. Kukaan ei sanonut yhtään mitään, koska vain toista veskaamme kuuluu haukkua. Nyt Zapolle sama, kahteen ekaan ei palaa mutta kolmas maali helpohkosti - paskamyrsky irti ja Zapon pää vadille jne.

Ihan helvetin rasittavaa puusilmäisyyttä. Nyt ainoa ero viime peliin oli se, että Jormakat ja muut ei laittaneet kiekkoa pussiin lukuisista paikoistaan, ja Manniselle sattui kaksi kohtalokasta kämmiä.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ihan helvetin rasittavaa puusilmäisyyttä. Nyt ainoa ero viime peliin oli se, että Jormakat ja muut ei laittaneet kiekkoa pussiin lukuisista paikoistaan, ja Manniselle sattui kaksi kohtalokasta kämmiä.

Höpö höpö, Kalnins on pääsääntöisesti varma joten yksi lipsahdus silloin tällöin ei aiheuta paskamyrskyä, Zapolskille sen sijaan nämä lipsahdukset ja helpohkot maalit on enemmän sääntö kuin poikkeus ja mitä kovempi paikka niin tämä ominaisuus vielä korostuu. Zapolskilla on korostettu taito hukata katsekontakti kiekkoon ja sitten nämä selittelijät voi silitellä tämän meidän epävarman veskarin päätä sillä ettei voi torjua kun ei nää.

Ketjun aiheeseen, vituttaa jälleen yhdet menetetyt pisteet Zapolskin toistuvaan paskuuteen. Ja ei ole tippaakaan vaikea sanoa miten olisi käynyt jos Veskarit olisi vaihdettu päittäin, Jokerit olisi ottanut selkeän voiton.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerit olisi ottanut selkeän voiton.

Minun laskukaavojeni mukaan maalit olisivat olleet 2-2 ilman tuota kolmatta helpohkoa maalia. Oletko tosissasi jos väität Ufan kahden ensimmäisen maalin menneen maalivahdin piikkiin? Siis se unelmasektorille unohtuneen Hartikaisen tekemä ja toinen 2 vs 1 -hyökkäys. Minkälainen maali pitäisi olla, ettei se mene Zapolskin piikkiin mielestäsi? Vai olisiko Jokerit paukuttanut taululle kahdeksan maalia jos Kalnins olisi ollut maalissa? Sitten kyllä olisi tullut selkeähkö voitto.

Jos joku näkee Ufan kaikki maalit veskan maaleina, niin sitten varmaan Metsolakin imaisi kaksi. Olihan Vesalaisen maali hyvin samankaltainen Hartikaisen ensimmäisen kanssa ja Moseksen maalissa Metsola seikkaili ihan jossain muualla kuin tolpalla josta Moses puttasi sisään. Huvituttaa edes ajatella jonkun pitävän noita veskan maaleina, mutta jos nuo olisivat menneet Zapolskille niin ei muuta kuin veskan piikkiin.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Jara76: ei kukaan ole vaatinut päitä vadille. Sen verran uskallan kuitenkin väittää että jos Jokereiden maalissa olisi ollut Metsola ja Salavatin maalissa Zapolski niin peli ei olisi päättynyt vierasvoittoon. Zapolski päästi helpon lopussa ja Metsola ei. Metsola sen sijaan hoiti täydellisen avopaikan loppuminuuteilla. Muuten peli meni aikalailla tasan. Näissä se ero voiton ja tappion välillä usein kuitenkin on, ja näistä muodostuu ero kv-tason huippuvahdin ja keskitason KHL-vahdin välillä.

Kummalla on parempi lähteä pudotuspeleihin, huippuvahdilla vai ilman, sen voi jokainen itse päätellä. Jokerit valitsi tämän kauden linjakseen arvan (Kalnins) ja jo nähdyn kortin (Zapolski). Voi vain toivoa että Kalnins pitää ja vähän vielä nostaa yllättävän hyvää tasoaan, muuten menestyminen vaikeutuu olennaisesti.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asia on juuri noin kuin Aake kirjoittaa. Hieman itse tätä uhkapeliä kummastelen K&V osalta. Mutta kuten todettua, näillä mennään. Toivotaan että Jänis seisoo keväällä päällään.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
@flintstone ja @Aake , Pahoittelut, luin Flintin viestin loppuosan väärin. Ymmärsin aluksi tarkoittaneen Jokereiden voittaneen selkeästi mikäli maalilla olisi ollut Kalnins.

Samaa mieltä, hyvin todennäköisesti Metsolan ja Zapon ollessa toisinpäin, Jokerit olisi voittaneet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Aake

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman itse tätä uhkapeliä kummastelen K&V osalta.
Sen verran täytyy puolustella, että maalissa on varmasti parhaat saatavilla olevat molarit. Jos ois selkeä ykkönen ja selkeä kakkonen, niin kusessa oltais ykkösen loukkaannuttua. Nyt vielä kestää molarikin loukkaantua.

Rämöllä taisteltas pudotuspelipaikasta tällä hetkellä, koska ei olisi vielä pelannut peliäkään.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai suomalaiset.

No ne ei ois mennyt tasan, ku Ufalla kolme ja meillä yhdeksän. Mutta toki jos vaikka Mannisen ja Joensuun ois vaihtanu Kemppaiseen ja Hartikaiseen, ni Jokerit ois voittanu. No joo, lapsi on terve ku leikkii mutta hullu ku ei lopeta ajoissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös