Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 736 103
  • 8 586

RiverDog

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nostetaan vähän Puljujärven ketjua ja kysellään miten se viides tuleminen on lähtenyt käyntiin? Laskeeko tekeminen samalla lailla mitä ketju jatkoajassa vai onko valoa jo tunnelin päässä?

Mitä olen kuullut niin tekemisessä hyvin vähän mitään oikeasti peliä edistäviä asioita. Kehitystä ei olisi tullut mihinkää suuntaan ja paine pään sisällä kasvaa. Tilastotkin tukee tätä. Huolestuttavaa?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nostetaan vähän Puljujärven ketjua ja kysellään miten se viides tuleminen on lähtenyt käyntiin? Laskeeko tekeminen samalla lailla mitä ketju jatkoajassa vai onko valoa jo tunnelin päässä?

Mitä olen kuullut niin tekemisessä hyvin vähän mitään oikeasti peliä edistäviä asioita. Kehitystä ei olisi tullut mihinkää suuntaan ja paine pään sisällä kasvaa. Tilastotkin tukee tätä. Huolestuttavaa?
Itse en kovin montaa peliä nyt ole katsellut. Mutta raporttien perusteella pelaa ihan ok. Siis että ei mitään isompaa ongelmaa tai virheitä tai muuta "huonoa". Mutta ei toisaalta oikein mitään erikoista hyökkäyssuuntaankaan. Sellainen jonkinlainen viimeinen askel tai puristus siitä puuttuu. Sellainen mielikuva itselläni tällä hetkellä. Kuten joku jo aiemmin kyseli yhtymäkohtia Pääjärveen niin kieltämättä vähän sellaista samanoloista se tällä hetkellä on.

Wild-pelin jälkeen Lowetiden kommentit (Lowetide.ca | McDavid Freeway):
  • Khaira-Nuge-Puljujarvi went 13-15 in 12:49, 8-6 shots, 1-1 goals and 3-5 HDSC. In a world where fans are begging Pulju to take charge it’s Khaira who is showing the skill. Nuge is scoring more often now, Khaira has a scoring streak, time to get the Finn to show some flare. Were 7-6 in 5:52 against Suter-Dumba.
Ja toinen yleisemmin siitä että laitahyökkääjätilanne on auki:
In order to stay in the lineup, a player has to be productive. There was a play last night that shows Puljujarvi still has some learning to do. Nuge received a lovely pass and drove down the left side looking for JP in the slot—and I swear he was headed there. Somehow, by the time 93 sent the puck to the slot, Puljujarvi hadn’t made it, and a Minnesota player got between the puck and the Finn. Puljujarvi needs to drive to the net with authority there. If he does, he’ll score, sure as hell.

Cult of Hockeyn arvosteluissa ehkä vähän toisenlainen näkemys:
Jesse Puljujarvi, 5. He’s going hard to the front of the net and winning some pucks with a quick, slashing pokecheck, but he and RNH aren’t yet combining well, with the veteran centre perhaps not trusting the young forward. But this line had some chemistry in part due to Puljujarvi’s reach and hustle, so an OK game overall. Needs to play with more ferocity and determination and did so to some extent in this game.

Toki edelleen Wildiakin vastaan Puljujärvi sai lairahyökkääjistä kolmanneksi eniten 5v5-jääaikaa.

Niin ja ehjä enemmän on alkanut tulla fanien kommenteissa arvostelua siitä Puljujärven jonkinlaisesta "patenttiratkaisusta" eli suorasta luistelusta ennen b-pistettä laukaus veskarin syliin. Onhan se kieltämättä vähän sellainen helppo ratkaisu eli ei lähde ajamaan kiekon kanssa maalille vaan laukoo sen vain pois. Mutta sittenkin pitäisi saada vedettyä siten että tulisi irtokiekkoja.

En tuossa mitään isompaa hätää näe hänellä olevan. Mutta toki siellä on hyviä pelejä pelanneita kavereita takana kärkkymässä paikkaa eli kyllähän piste tai pari voisi vähän helpottaa painetta.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Pulju on nyt Hitchin projekti ja käsittääkseni pääpaino on nyt kehittää heikkouksia. Muutenkin Hitch on pystynyt yksilöimään joukkueen ongelmat ja puljun ongelmat selkeästi, mitä McLellan ei ikinä kyennyt tekemään.

Pisteet tulevat kun ovat tullakseen. Hyvin hoitaa puolustushommat edelleen ja sijoittuu hyvin. Ei silti ole vielä sillä tasolla millä on parhaimmillaan ollut. Positiivista on se että nyt on saanut pelata monta peliä putkeen edes kohtalaisilla minuuteilla per ottelu. Ylivoima-aikaa ei käytännössä tule, kun ykköskoostumus pelaa ylivoimat.

Positiivista on että ketjuja ei ole Hitchin aikana tarvinnut kauheasti sekoitella ja täten Puljukin saanut työrauhaa. Joukkueen peli on selvästi tasapainoisempaa ja voittoja tulee. On niissä valmentajissa vaan eroja.
 

Itäpuu

Jäsen
Jos ampuu rannarin veskan syliin 1vs3 hyökkäyksestä, niin se usein saattaa olla paras vaihtoehto joukkueen kannalta. Aloitus hyökkäyspäähän, eikä vastahyökkäystä rännilämäristä. Todella paljon hyvää on Puljun pelissä. @Imagined kertoikin olennaisen. Yllättävän paljon Jesse nostaa verenpaineita tai tuo trolleja koloistaan kaikilla kiekkofoorumeilla. Hockey iq heh heh...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva

White Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC/DC
Sekunttiakaan ei sitä YV-vastuuta sitten tullut.

Pari poimintaa peliajoista:
- Pulju 11:35 ja ei tosiaan sekuntiakaan YV aikaa
- Zykov 7:01 ja YV aikaa 2:00
kummallakaan ei yhtään vetoa maalia kohti.

Eikös se tämä Zykov ollu se uus kaveri?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toisaalta Puljujärvi pelasi 1-0 johtotilanteessa ottelun viimeisellä minuutilla. Eli valmentaja ainakin luottaa kaveriin.

Ylivoimajuttu on aika mielenkiintoinen. Nyt jo toinen valmentaja joka ei tosiaan näe Puljujärven soveltuvan ylivoimaan. Tai sitten haluaa ensin keskittyä vain 5v5 pelin kehittämiseen. Mutta toisaalta Zykov pääsi heti kättelyssä ylivoimalle.

EDIT: Mutta en toisaalta tiedä onko se nyt niin tärkeää päästä ylivoimalle. Tärkeämpää mielestäni että peruspelaaminen on kunnossa. Pisteitä voisi tulla enemmän ylivoimalla mutta ei valmentajan tehtävänä tietenkään ole maksimoida yksittäisen pelaajan tehopisteitä vaan joukkueen pistemäärä sarjataulukossa. Ja kun Puljujärven peli paranee pikkuhiljaa tasakentällisin niin sehän riittää tässä vaiheessa.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pulju ja koko 2 ketju aloitti hyvin. Mutulla sanoisin että varsinkin toisessa erässä tuli pitkiä katkoja milloin ei päässyt kentälle kun koko ajan pelattiin joko ylivoimaa tai alivoimaa. Kolmannen erän lopulla hyvin vastuuta kun puolustettiin johtoa.

Pelejä katselleena on kyllä eroa verrattuna McLellanin aikaan. Tietty varmuus ja selkeys on lisääntynyt pelissä. Tämä sama näkyy monen muunkin laitahyökkääjän pelissä kuten Kassianin ja Khairan.

Toinen muutos mielestäni on, että on ikään kuin tajunnut oman kokonsa ja ulottuvuutensa. Vähemmän hätäilyä ja enemmän malttia ja suojaamista nykyään pääty ja laitapelaamisessa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ylivoimajuttu on aika mielenkiintoinen. Nyt jo toinen valmentaja joka ei tosiaan näe Puljujärven soveltuvan ylivoimaan. Tai sitten haluaa ensin keskittyä vain 5v5 pelin kehittämiseen. Mutta toisaalta Zykov pääsi heti kättelyssä ylivoimalle.

Ainakin nyt Hitchin alaisuudessa mun silmään näyttää siltä, että Puljulle on oikeasti olemassa pitemmän aikavälin suunnitelma. Puljua tuskin on järkeä laittaa pönöttämään sinne maalin eteen vähän yskähtelevän ylivoiman mukaan saatikka sitten kakkosylivoimaan joka toimii vielä huonommin, ihan vaan irtopisteiden toivossa. Zykov Spooner ja Rattie taitaa olla enemmänkin niitä pelaajia joiden odotetaan antavan näyttöjä ja tekevän tulosta lyhyemmällä tähtäimellä. Siksi pelaavat ylivoimat. Tosiaan muistaakseni kaksi viime peliä on toinen yv ollut muotoa Lucic Zykov Spooner Rattie.

Ja kyllähän Oilersille varmasti kelpaisi myös se Puljun "pohjana" pidetty kehitys eli hyvä ja halpa kahden suunnan pelaaja joka tukee joskus esim. McDavidin vahvuuksia. Joten varmasti tärkeää saada se 5vs5 peli hiottua kuntoon. Tosiaan pelasi lähes koko viimeisen minuutin johon sisältyi muistaakseni kaksi oman pään aloitustakin ja hyvin pelasikin! Tuollainen luotto kasvattaa sitä itseluottamusta ja tunnetta että kuuluu joukkueeseen. Hitch antoi siinä mahdollisuuden ja sen Puljujärvi käytti hyvin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parhaita pelejä Jesseltä NHL:ssä viimeöinen, vaikkei tulosta tai tilastomerkintöjäkään juuri tullut. Ehkä pari virhettä, mutta ei mitään katastrofaalista. Olikohan heti eka tai toka vaihto, kun teki hyökkäyspäässä hyvällä liikkeellä, kiekonsuojauksella ja oikeilla valinnoilla tuhoa. Parissa muussakin vaihdossa oli kentän näkyvimpiä pelaajia (hyvässä).

On toi kokonaisvaltainen peli mennyt aika hyvin eteenpäin Hitchin aikana. Veikkaan että kiekkovarmuutta ja paineensietokykyä halutaan kasvattaa ennen isomman ylivoima-vastuun antamista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Js11

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt kuulostaa hyvältä. Vaikkei pisteitä paljoa tulekkaan, mutta tuo että kaikki muu tekeminen on hyvällä tasolla ja Hitchcock tuntuu ottaneen pikkaisen puljun siipensä alleen. Ilmeisesti siellä siiven alla ei aina ole kauhean lempeät oltavat, mutta en usko että se Jesselle on ylitsepääsemäntöntä.

Kyllä niitä pisteitäkin rupeaa varmasti enemmän tulemaan sitten aikanaan, mutta tärkeintä on nyt se että joku välittää puljun kehittymisestä tuolla rapakon takana niin paljon että on valmis erikseen panostamaan siihen.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Jesse Puljujärvi on viimeisimmän minuutin kentällä, kun Edmonton johtaa maalilla ja vastassa on vieläpä divisioonavastustaja, eli erittäin tärkeitä pisteitä jaossa. En olisi ihan heti uskonut tätä näkeväni.

Hienoa, että nyt on Puljulle vihdoinkin järkevä suunnitelma. Samalla tavalla kun jatkaa, niin niitä pisteitäkin alkaa kyllä tulla.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Hitchcockin viimeisimmär kommentit Puljusta: RAW | Ken Hitchcock 12.10.18
- luottaa pelaajaan
- hyvä sijoittumaan
- käyttää hyvin mailaan puolustamisessa
- saa harjoituksissa hyvin tulosta hyökkäyssuuntaan
- tavoite seuraavaksi alivoimapelaaminen jolloin päästään 15-16min peliaikoihin
Onkohan Hitchcock muokkaamassa Jessestä meille uutta Lehtisen Jereä? AV-expertti, jolla myös osaamista hyökkäyspäähän. Ja pimentää vastustajan kärkiäijät ja tappaa pelin viimeiset minuutit, kun ollaan johtoasemassa.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Hitchcockin viimeisimmär kommentit Puljusta: RAW | Ken Hitchcock 12.10.18
- luottaa pelaajaan
- hyvä sijoittumaan
- käyttää hyvin mailaan puolustamisessa
- saa harjoituksissa hyvin tulosta hyökkäyssuuntaan
- tavoite seuraavaksi alivoimapelaaminen jolloin päästään 15-16min peliaikoihin

Minulle tulee Puljujärven mahdollisesta kehityssuunnasta hieman mieleen Joel Armia. Joppea pidettiin lupaavana hyökkääjäänä, mutta monen kauden yrityksen jälkeen hän vakiinnutti paikkansa NHL:ssä puolustavana hyökkääjänä ja alivoimaspesialistina. Tietysti Puljulla on niin vähän pelejä alla Hitchcockin alaisuudessa, ettei tässä vaiheessa voi sanoa mitään varmaa kehityksen suunnasta.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onkohan Hitchcock muokkaamassa Jessestä meille uutta Lehtisen Jereä? AV-expertti, jolla myös osaamista hyökkäyspäähän. Ja pimentää vastustajan kärkiäijät ja tappaa pelin viimeiset minuutit, kun ollaan johtoasemassa.

Ei kuulosta ollenkaan pahalta :)

No, uusi "lehtisenjere" nyt olisi kultakimpale joukkueelle kuin joukkueelle, mutta etenkin Oilersille se olisi tällä hetkellä elintärkeää saada jengiin tuontyyppinen tähtipelaaja. Nykyisessä rosterissa kun ei oikein ketään sinnepäinkään näytä olevan. Mielestäni Jessellä on kaikki ainekset olla juuri se pelaaja ja tällä hetkellä kaikki näyttää oikein hyvältä.

Tuollaista kohtelua kuin mitä Ten Inchcock tällä hetkellä Puljulle antaa, on juuri sellaista mitä hänen olisi pitänyt saada änäriuran alusta lähtien. Voitaisiin olla ihan eri tilanteessa jo nyt, jos näin olisi ollut.

Ensin meinasin jo säikähtää kun Hitch tuossa haastattelussa mainitsi, että Jessestä tehdään vakkari kolmosketjun pelaaja, mutta onneksi suusta tuli samalla, että "ja siitä sitten mennään pikkuhiljaa ylöspäin". Eli mielestäni selkeä suunnitelma saada Puljusta se ykkös/kakkoskentän tähtilaituri ja varmasti Oilersinkin toimistolla kädet syyhyää tällä hetkellä senkin takia, että saattaa jatkosoppari irrota halvalla, jossa kuitenkin high reward kaiken mennessä suunnitellun mukaisesti.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Hitchcockin viimeisimmär kommentit Puljusta: RAW | Ken Hitchcock 12.10.18
- luottaa pelaajaan
- hyvä sijoittumaan
- käyttää hyvin mailaan puolustamisessa
- saa harjoituksissa hyvin tulosta hyökkäyssuuntaan
- tavoite seuraavaksi alivoimapelaaminen jolloin päästään 15-16min peliaikoihin

Tosiaan tuossa haastattelussa Hitchcock sanoo suora lainaus: "We're trying to get the swoop out of killing penalties, but if we get that then we've got a real top line, third line player to start, his career right now and we can build it from there. I would think the progress he's made, in the next couple of weeks he'll be out there killing penalties and now you've got a complete guy who can play 15, 16 minutes every night."

Ja tuosta harjoituksista mainitsi että ei ymmärrä miksi ei pelissä tee pisteitä, sillä harjoitukissa onnistuu kokoajan. Totesi myös että kyllä ne pisteet tulee sieltä ennen pitkään.
 

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toiset vetää harjoituksissa täysillä, toiset ei.

Helvetin hyvä että vetää harjoituksissa täysillä.

Pelimiehet vetää, kysykää vaikka Mikko Rantaselta, joka jää kuulema joka treenien jälkeen McKinnonin kanssa vielä maalivahtitreeneihin vetelemään. Ei ole ainakaan pistepörssin valossa huonoa niille tehnyt.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Toiset vetää harjoituksissa täysillä, toiset ei.

Hitchcock totesi nimenomaan että Puljulle tärkeää on päästä Edmontonin harjoituksiin koska siellä jokä äijä vetää tosissaan jotta sama tarttuisi Jesseenkin kun vaati tämän AHL:Lästä ylös, siellä kun ei saa peleistäkään samaa intensiteettiä ja lisäsi ettei AHL voi pojalle mitään opettaa..
 

agent082

Jäsen
Hitchcock totesi nimenomaan että Puljulle tärkeää on päästä Edmontonin harjoituksiin koska siellä jokä äijä vetää tosissaan jotta sama tarttuisi Jesseenkin kun vaati tämän AHL:Lästä ylös, siellä kun ei saa peleistäkään samaa intensiteettiä ja lisäsi ettei AHL voi pojalle mitään opettaa..

Mukava kuulla. Varsinkin, kun jotkut oululaiset väittivät, että puoli vuosikymmentä Jessen elämä oli lähinnä Raksilan jäähalli. Totuus olikin, että lahjakas lupaus ei vaan viitsi harjoitella kunnolla ja esimerkki korjaa laiskuuden.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Toiset vetää harjoituksissa täysillä, toiset ei.
Ja mikäli tällä väitteellä olisi minkäänlaista totuuspohjaa se varmaan alleviivaisi miksi Oilers ei pärjää. Kyllä se on niin, että noi jotka ovat kaikista parhaita myös treenaavat kaikista eniten ja parhaiten. Poikkeuksiakin varmasti on, mutta pääpiirteittäin näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös