• 890

Shejbal

Pelicans
Täysin normaali ja puhdas taklaus, jossa oli rutkasti epäonnea mukana. Ei noista pidä lähteä ”muistuttelemaan”, koska luultavimmin niistä kärsii vain itse jäähyjen muodossa.

Aivan ja kävihän Vartiainen ”muistuttamassa” mm. niittaamalla Hakanpään seinälle kolmannessa erässä, josta Hakanpäälläa vähän keitti ja joutui käsillä vääntämään Taavin jäihin, kun ei muuten pärjännyt. Tästä Pelicansille ylivoima.

Eilen oli kyllä yksi kauden viihdyttävimmistä otteluista, kun molemmat oli aktiivisia ja fyysisiä. Oikeastaan vain yksi ylivoimamaali jäi puuttumaan, jotta käteen olisi jäänyt jotain konkreettista. Muutakin kuin vain tunne siitä, että Kärpätkin voidaan laittaa ahtaalle.

Mustosen loukkaantuminen harmittaa melkein enemmän, kuin pisteiden menetys. Olkapää taisi sanoa sopimuksensa irti. Mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa sentteripeliin. Eilenhän nähtiin muutaman vaihdon ajan ketju Saarinen-Zohorna-Kaski. Mielenkiintoista nähdä jatkaako Zohorna keskellä.

Shejbal

Pelicans
Miksen mä tajunnu, että Kaski oli laidassa, menikö edes hyvin?

Aika vähiin jäi Kasken vaihdot laiturina, joten ei tuosta oikein mitään kunnollista kuvaa saanut. Pelasi sitten taas välissä ylivoimaa normaalilta pakin paikaltaan. Jos nyt en väärin muista, niin Kaskihan siirtyi puolustajaksi joskus A-junnuikäisenä, joten eiköhän laiturin tontti tarvittaessa hoidu.

Häviää viimeistään finaaleissa
Muuten niin positiivisessa esityksessä niin ei helvetti mitä koomailua Olkijussilta päätöserässä... Tällasella maalivahdillako meiän pitäs tulla vuodenvaihteessa toimeen? Vai pitäisikö tonne hommata joku tuuraaja lyhyellä lainasopimuksella. Ei nää Olkijussin edesottamukset nyt varsinaisesti luottamusta herätä, valitettavasti.

Pelicans
Olkinuoran kanssa ei kyllä matseja voiteta ellei tehdä illasta toiseen 5 maalia. Ottakoot vaikka 10 gamesaveria niin et sä silti voi lahjoittaa ilmaisia maaleja vastustajille.

Mitä helvettiä te sekoilette? Katsoitteko kahta ensimmäistä erää ollenkaan?
Tiukoissa maalin peleissähän se riittääkin että pelaa ensin kaksi erää hyvin ja imee sitten vikassa erässä kaksi vastustajan vetoa? Tänään oli meidän onni, että meillä oli kahen erän jälkeen kolmen maalin etumatka.

Shejbal

Pelicans
Jännästi nämä menee, että pykälää Tappara ja Kärpät-otteluita heikommalla pelillä tulee lopulta voitto. Kyllä on hiton tärkeää, että ylivoimalla tulee onnistumista ja vähän on myös tuuria matkassa.

Tiukoissa maalin peleissähän se riittääkin että pelaa ensin kaksi erää hyvin ja imee sitten vikassa erässä kaksi vastustajan vetoa? Tänään oli meidän onni, että meillä oli kahen erän jälkeen kolmen maalin keula.

Ja tätä onnekkuutta lisäsi se, että Jussi otti kovia koppeja.

Otti toki, mutta jääkiekkomatsi kestää vähintään 60 minuuttia ja aina ei voida johtaa kahen erän jälkeen 3-0. Välillä on hyökkäyspäässä nihkeempää ja silloin on tärkeetä että omaan maalivahtiin voi luottaa tiukan paikan tullen.

Tappara ja Kärpät on toisaalta vastustajina sieltä ihan kovimmasta päästä materiaaliltaan. Siihen nähdenhän Pelicans pärjäsi viime viikon peleissä pelillisesti ihan hyvin, vaikka pistesaldo näytti ikävästi nollaa.

Runkosarja

Pelicans, sympatiat KooKoo

Totta. Ainoastaan 30 torjuntaa ja torjuntaprosentti ainoastaan 93,75.
Ei tällaisella maalivahdilla tee yhtään mitään. Kyllä nyt huolestuttaa. Ihan väärin voitettu koko peli.
Hävitty Kärppä-matsi oli maalivahdilta huikeasti parempi suoritus. Skarekilla oli sentään 17 torjuntaa ja torjuntaprosenttikin 85.

BileTooth

Pelicans
Kyllä ne tilastot kertoo peliesityksistä kaiken oleellisen. Ei sitä kannata katsoa, että millaisia torjuntoja siellä on otettu ja millaisia vetoja päästetty, saatikka että miten puolustus on toiminut tai muuta turhaa. Tilastoista näkee, että Olkinuora pelasi lähes täydellisen pelin ja Skarek vähemmillä torjunnoillaan ja alhaisemmalla torjuntaprosentillaan ansaitsi penkityksen. Tilastoilla ne mestaruudetkin on aina voitettu.

Jari66

Pelicans, Ukraina
Kyllä eilen lirahti Larmiltakin pari helpohkoa. Olkinuoralta tilastojenkin valossa hyvä esitys.

Viihdyttävää kiekkoa koko joukkueelta.

Runkosarja

Katsoin ottelun televisiosta kun en päässyt paikan päälle. Näkemäni tukee tällä kertaa tilastoja. Olkinuora pelasi hyvän pelin vaikka yksi kiekon pompotus mukaan mahtuikin. Sitä ihmettelen, että miksi joillekin täällä on mahdoton antaa Olkinuoralle kiitosta silloin kun on sen aika. Jussi hoiti oman osansa niin kuin piti. Ollaan iloisia siitä. Hyvää itsenäisyys(itsepäisyys?)päivää kaikille!

Jahva

Pelicans
Siis mitä minä oikein luen? Ihmiset vertaa tilastoja tuollaisten hörppyjen jälkeen. Tässähän voisi todeta samaan hengenvetoon, että Keni Karalahti on hyvä puolustaja. Tuollaisia hörppyjä ei vain saa tulla jos edes vähän alusta yritetään pärjätä keväällä, varsinkin kun nämä ovat historiassa varsin tuttuja Olkinuoralle myös kevään peleissä.

Boogy

Pelicans
Olkinuora päästi anteeksiantamattomia maaleja jotka nyt pystyttiin antamaan anteeksi ison johdon takia. Mikäli tämä olisi ollut yhden maalin peli ja HPK olisi voittanut niin Olkinuora oltaisiin jo kivitetty ja vaadittu Janne Juvosta tilalle.

Turkoosisalpa

Pelicans
Kyllä Olkinuora oli eilen MVP. Helvetin hyvää ja varmaa tekemistä. Muutamassa kopissa kävi tuuriakin ja yhdessä sitten vastaavasti epäonnea.

Itänaapuri-länsinaapuri-pakkipari ei tällä hetkellä herätä luottamusta. Pelko persuksissa aina, kun kyseinen kaksikko on jäällä ja vastustaja myllyttää omassa päässä.

Shejbal

Pelicans
Olkinuoralta oli aika kova koppi noin ajassa 13.30 HPK:n läpäistessä Pelicansin alivoima neliön ja Leino pääsi kiskaisemaan käytännössä tyhjään maaliin. Olkinuoran hanska piti Pelicansin 1-0 johdossa.

Noin ajassa 26.50 oli ottelun kulminaatiopiste, kun Olkinuora torjui pahan ohjurikiekon, josta Turunen pääsi kuitenkin maalin oikealta kulmalta jäitä pitkin pyöräyttämään reboundin kohti maalia, mutta Olkinuora sai venytettyä käsivartensa eteen. Tilanne jatkui vielä uudestaan maalin eteen, josta pistepörssinjohtaja pääsi sivaltamaan matalan laukauksen, jonka Olkinuora poimi oikealla patjallaan. Tästä tilanne purkautui Pelicansin vasta hyökkäykseksi ja Vartiaisen vahvan karvauksen seurauksena Toivola ohjasi tilanteeksi 3-0. Tämä kaikki noin puolen minuutin sisällä.

Moonchild

Pelicans, Kraken
Minä en usko, että kukaan täällä Olkinuoraa kritisoiva pitää eilistä peliä varsinaisesti ongelmana. Kolme pistettä tuli ja se on ainoa tärkeä asia.

Nuo eiliset maalit ja toisaalta torjunnat vain edelleen alleviivaavat sitä ongelmaa mikä Olkinuoralla on ollut koko alkukauden (ja ilmeisesti aiemman uran). Kun kiekko ammutaan maalille, niin kaikki haamukopin ja imuroinnin väliltä on mahdollista. Eikä kukaan tiedä mitä tulee tapahtumaan. Se ei ole erityisen toivottava ominaisuus maalivahdille.

Rademoottori

Liigan tippumuspelit
Peli on ollut vähän sen näköistä, että siellä ollaan lähinnä selviytymässä traktoreita vastaan. Ei näytä tänään peli sujuvan. Kousan loukkaannuttua ylivoimasta puuttuu yksi syömähammas. Jürgensin pelikuorma kasvaa taas, vaikkakin Santtu Kinnunen on mukana.

Raúl

Pelicans
Jyväskylässä ollaan lähes aina vain selviytymässä riippumatta joukkueesta, sarjasijoituksesta ja vireestä. Sikäli ei yllätä, vaikka juuri nämä pelit täytyisi hoitaa.

aatelisode

Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Huoh. Ratkaisijat missä pelaa? Alkaa kato käymään kohta hallilla, 8 edellisestä 7 turpaan. Taistelu ei näy pisteissä.

Eniten vituttaa tänään ylivoiman paskuus. Edes kohtalaisella ylivoimapelillä oltais päästy tänään pisteille. Yhdellä maalilla harvoin voitetaan jääkiekossa. Ne ratkaisijat...

flow

Hyvä peli Pelsuilta vieraissa. Vastassa huomattavasti nimekkäämpi/kalliimpi nippu joka joutui todella ahtaalle. Realismia voi välillä kokeilla näissä odotuksissa. Aina ei vaan voi voittaa.

Itse kokeilisin välillä passiivista pelitapaa. Mutta mennään tällä tavalla. Tulee vaan useammin turpaan kun trapilla.

Kannattaa huomioida kaverin trappi. Hyvin vedetty ihmismuuria vastaan.