Vancouver Canucks 2018–2019

  • 96 757
  • 364

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks pisti Darren Archibaldin waivereihin, joista hän meni jo läpi ja pelaa nyt siis taas Uticassa. Uticalle iso asia saada hänet taas takaisin. Tämän kertainen visiitti NHL:ssä kesti yhdeksän peliä ja hän sai noissa vain reilu seitsemän minuuttia peliaikaa pelissä. Tuloksena oli 1+1 tehot. Farmissa hän on pelannut tällä kaudella kahdeksan peliä ja tehnyt noissa kuusi (4+2) pistettä.

Archibald näytti viime kauden lopussa NHL-pelaajalta päästessään pelaamaan vähän enemmän, mutta tällä kaudella peliaikaa tuli niin vähän, että hän ei saanut oikein mitään irti. Greenin peluutusta noiden farminostojen kanssa on joutunut tällä kaudella välillä vähän ihmettelemään. Archibaldin, Gauncen ja Biegan (hän on tosin enemmän NHL-pelaaja tällä hetkellä) lisäksi esimerkiksi Boucherin peluutus viime pelissä oli aika erikoista.

Hän pääsi aloittamaan Petterssonin ketjussa ja minun mielestä tuo ketju pelasi ihan hyvin. Reilun viiden minuutin yhdessä pelaamisen jälkeen Virtanen laitettiin tuohon Petterssonin ja Goldobinin ketjuun ja lopulta tuossa pelasi Motte. Boucher pelasi kauden avauksessaan vain reilu viisi minuuttia. Vaikea erottua jäällä noilla minuuteilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Quinn Hughes esitti viikonlopun peleissä taas luistelutaitoaan:

Tässä hän pelaa Wisconsinin karvauksen alta pois.

Ja tässä rakentaa maalipaikan omista.

Mike Gillis sanoi aikanaan, että kun hän onnistui hankkimaan puolustukseen vahvan luistelutaitoisen puolustajan (Ehrhoff), tuo muutti koko joukkueen dynamiikan. Hughesilla on joskus mahdollisuus tehdä sama. Kaikki noista ylipistopeleissä nähdyistä liikkeistä ei toimi NHL:ssä, mutta vahvuudet tekevät hänestä ison avun joukkueelle jos hän oppii käyttämään vahvuuksiaan oikein NHL:ssä.

***

Brock Boeser on lähellä pelikuntoa. Viimeisimpien tietojen mukaan hänen pelikuntonsa arvioidaan pelin alla. Olisi jo aika saada Boeser takaisin tuohon Petterssonin ketjuun, kun en näe noita viime pelissä käytettyjä Mottea ja Boucheria tuossa vakiroolissa. Goldobin nyt varmasti pitää tuon toisen laiturin paikan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kings otti revanssivoiton Canucksista jatkoaikamaalilla viime yönä. Aika huonoa kiekkoa puolin ja toisin tuossa pelissä nähtiin, mutta avausmaalin tehnyt joukkue otti lopulta voiton vaikka Canucks kolmannessa erässä lopulta sai kiekon Granlundin ohjauksella ohi Petersenin. Kingsin tulokasmaalivahti esitti hyvää peliä läpi pelin, mutta myös Markström pelasi hyvän illan. Ihan ansaitut tähdet tuosta pelistä kun maalivahdit palkittiin pelin parhaina.

Vancouver sai peliin Boeserin kuukauden tauon jälkeen takaisin jäälle. Hän oli pelin ahkerin laukoja kymmenellä laukausyrityksellä ja osui kerran tolppaan. Boeserin aikana tasakenttälaukaukset tulivat myös omille 18-10 lukemin. Canucksin kotiyleisö olisi saanut taas aihetta nuoren pojan hehkutukseen mikäli tuo tolppa olisi mennyt sisään. Omasta mielestäni Boeser oli kuitenkin melko huono tuossa ensimmäisessä pelissä kaiken kaikkiaan - kuten koko ykkösketju. Toki hyvä merkki, että hän pyrki laukomaan, mutta kyllä tuo pitkä pelaamattomuus näkyi. Lopussa hän katseli vielä aitiopaikalta Kingsin voittomaalia.

Boeser oli päässyt harjoittelemaan tasan kerran joukkueen kanssa palattuaan sairauslistalta takaisin ja pelikunto oli vähän arvoitus. Green sanoi tuosta;

“That’s the way the league is. I think we’ve had three practices in 23 days leading up to yesterday."

“It’s not like we can sit there and wait for quality practice time."

“Otherwise he may not play until Saturday."

Kovaa touhua kun kuukaudessa päästään harjoittelemaan kolme-neljä kertaa.

"Illan erikoisena" oli Greenin kohtelu edellisessä pelissä uransa avausmaalin tehnyttä Gaudettea kohtaan. Gaudette teki tulokasvirheen Kingsin pelin avausmaalissa jättäen puolustusalueella miehensä merkkaamatta, mutta silti.. peliaikaa tuli 3:52. Green on kuulemma valmentaja joka sanoo asiasta kahdesti ja ellei homma vieläkään toimi, hän näyttää sen jääajalla. Ehkä tuossa on taustalla tuollaista, mutta ei tuo kaikkia pelaajia näytä koskevan.

Toisaalta olihan tuossa myös pelin tilanne painamassa. Horvat ja Pettersson saivat etenkin isoa kuormaa Canucksin hakiessa tasoitusta ja Horvat pelasi jälleen yli 23 minuuttia. Noiden kahden peliaika söi sentterinä pelaavan Gaudetten jääaikaa. Helppo kuitenkin ennustaa kenet laitetaan takaisin farmiin kun Sutter ja/tai Beagle palaavat. Ehkä tuo on kuitenkin myös ihan hyvä siirto sitten kun se tapahtuu, vaikka Gaudette NHL:ssä kykenee pelaamaan.

Puolustuksesta puuttui vamman vuoksi Gudbranson ja edellisen pelin istunut Stecher pelasi. Hän taisteli tapansa mukaan, mutta ei toisaalta oikein - tapansa mukaan - tuottanut mitään. Kyllä hän silti pelaavaan kokoonpanoon kuuluu. Biega oli mukana hyvässä ja pahassa. Pari jäähyä ja pari vähän hölmöä nousua (tässä hän nousee omista, Pettersson koputtelee jo vähän mailallaan ja lopputuloksena kiekko on vastustajan kulmassa ja puolustaja syvällä hyökkäyksessä - tuossa tapauksessa onneksi Canucksin hallussa riittävän kauan).

Toisaalta Biega pelasi avopaikat Erikssonille ja Rousselille. Tuo Erikssonin tyhjään maaliin ampuma laukaus olisi mennyt ("tietenkin") ohi, mutta Martinez ohjasi sen. Petersenilta tilanteessa hieno reagointi. Biegan puolesta noihin nousuihin pitää sanoa myös se, että kun pääosa Canucksin puolustuksesta on "taistelua" ja ihan liian vähän taitoa, hyvä että joku edes nostaa peliä.

Kingsista voisi sanoa sen, että joukkueen ylivoima on todella heikkoa ainakin vieraissa. Canucks pelasi kuusi minuuttia alivoimaa ja voitti niiden aikana laukaukset. Kings on NHL:n ainoa joukkue ilman vierasjäällä tehtyä ylivoimamaalia ja nyt huomasin miksi. Kai tuossa on jo jotain henkistä oltava mukana kun oikein mikään ei näytä toimivan? Positiivisena puolena Petersenin pelaaminen maalilla. Hänellä ei ollut mitenkään erikoiset tilastot farmissa viime kaudella, mutta kiekko näyttää tarttuvan NHL:ssä ja tuo on tärkeintä.

Edit: Kingsin puolustaminen Petterssonia kohtaan niin tasakentin kuin ylivoimilla oli tälläistä. Boeser tuosta sanoikin, että "Obviously people are playing Petey a lot more now and that opens up things for me. He got one one-timer off and the second time he tried, Brown was all over him. That should lead to more opportunities.” Toivottavasti Boeser kykenee myös käyttämään tuon ylimääräisen tilan jatkossa kun pelejä tulee vähän enemmän alle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtiyt eilen kirjoittaa tuosta Vegas-pelistä tänne mitään, joten lyhyesti;

Canucksilta hyvä peli kuumaa Vegasia vastaan, mutta tappiohan sieltä taas tuli. Tällä kerralla Canucks pystyi nousemaan kolmannessa erässä tasoihin, mutta meni sössimään koko homman omalla ylivoimallaan ja Vegas vei pelin alivoimaosumallaan 3-4 lukemin. Canucks olisi ansainnut vähintään pisteen tuosta, mutta kun noita ansaittuja pisteitä ei jaeta.

- Boeserilta parempi peli kokonaisuudessaan kuin se ensimmäinen paluun jälkeinen ja kaksi maalia. Liike vaikuttaa edelleen samanlaiselta kuin se oli ihan kauden ensimmäisissä peleissä. Hän sai sitä jo paremmaksi silloin ennen loukkaantumistaan ja toivottavasti se tulee sieltä taas.

- Petterssonilta jälleen yksi näyte mistä puhua (en ole kovin usein nähnyt tuollaisia syöttöjä Canucksin peleissä). Melkein joka pelissä tulee häneltä jotain tuollaista yllättävää korttia hihasta. Horvat sanoikin tuosta, että “it was another one of those wow moments again from a wow player.”

Ylivoimalla Petterssonin roolia mietin, että onkohan tuo joukkueelta kuitenkaan toimiva ratkaisu pitää Gagner keskellä. Nyt tuntui joukkueen hakevan oikealta Petterssonin ja Horvatin kautta joko keskelle Gagnerille tai toiselle puolelle Boeserille laukauspaikkaa ja tuossa kuviossa jää hyödyntämättä joukkueen paras lämäri.

- Horvat kantoi jälleen joukkuetta. Hän ei ole saanut nyt Petterssonin esitysten aikana lähellekään sitä palstatilaa minkä olisi otteillaan ansainnut, mutta ilman häntä joukkue ei olisi monessakaan pelissä kyennyt taistelemaan voitoista. Horvatille kaksi syöttöä ja tasakenttäjääaikaa 19:50. Hän on NHL:n kakkosena hyökkääjien osalta tasakenttäjääajassa Nathan MacKinnonin jälkeen.

Horvatilla on ylivoimainen kärkipaikka NHL:ssa aloitusten määrässä ja oman pään aloitusten määrässä. Hän pelaa ilta illan jälkeen vaikeat minuutit ja on saanut Bärtschin loukkaantumisen vuoksi ketjuunsa Tim Schallerin, Tyler Motten ja "Little Thingsin" kaltaisia pelaajia. Tuosta huolimatta hänellä on 24 pistettä 28 pelistä. Horvat pelaa elämänsä parasta kiekkoa ja tuosta pitäisi saada nyt hyöty irti antamalla hänelle ketjukaverit, jotka ovat oikeasti top6-pelaajia.

- Mottesta puhuttaessa, hän on taas pelannut omaa rooliaan erittäin hyvin. Vahvan alun jälkeen tuo pelin taso putosi välillä, mutta nyt hän on taas löytänyt jalat. Toinen hyvin nyt viime aikoina pelannut syvyyspelaaja on puolustuksessa Michael Del Zotto.

- Maalilla Markströmiä ei voi tappiosta syyttää. Siitä huolimatta jälleen ilta, jonka aikana hän hävisi maalivahtivertailun.

- Tällä kaudella näyttäisi olevan tapana, että joka kerta kun pelataan Vegasia vastaan, joku Vegasin pelaaja käy aiheuttamassa aivotärähdyksen takaapäin tulevalla taklauksella/törmäyksellä päähän. Nyt sai Edler osuman päähän Reavesilta. En tiedä oliko tuo tahallinen, mutta uskoisin NHL-pelaajan kykenevän sen verran väistämään, että tuo oltaisi voitu välttää.

Edler loukkaantui viime pelissäkin Vegasia vastaan, mutta tuolloin aivotärähdyksen saanut pelaaja oli edelleen sivussa oleva Bärtschi. Edler on normaalissa seurannassa ja tuosta hänen pelaamisestaan ei ole tullut tiedotetta. Toivottavasti tuosta ei tulisi pidempää sairauslomaa, sillä nyt puolustus on toiminut kokonaisuutena muihin kauden peleihin nähden hyvin kun Edler on pelannut ja Pouliot ollut sivussa.

- Viimeisistä 11 pelistä 10 tappiota. Ensi kesän draftin suhteen tämä näyttää tietenkin ihan lupaavalta, mutta olisihan se hieno nähdä joukkueen useammin voittavan. Peli-ilme on tällä kaudella kuitenkin ollut lähes kaikissa peleissä hyvä. Joukkue pelaa vaan materiaalinsa mukaan liian kapealla kärjellä, maalivahti häviää useimpina iltoina vertailun vastustajaan ja puolustukselta ei tule riittävästi apuja.

- Tänään saa katsella jo iltapelinä tuon Dallasia vastaan pelattavan pelin.

***

Quinn Hughes antoi viime yönä kolme syöttöä yliopiston puolella. Hänellä on nyt 14 pelistä 18 pistettä ja kärkipaikka joukkueensa Michiganin pistepörssissä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä on hankala saada voittoja tällä hetkellä. Taas oltiin pelissä mukana kolmannessa erässä ja jopa johdettiin peliä, mutta lopussa kaveri paineli jälleen ohi. Boeserin laukaus osui lopussa vielä ylärimaan, mutta noitahan ei lasketa. Canucksin kasetti ei kestä täyttä 60 minuuttista. Anders Nilsson oli Vancouverin ykköspelaaja Dallasia vastaan. Tosin en voi sanoa hänenkään voittaneen maalivahtien vertailua Bishopiin, mutta Nilsson otti tukun isoja torjuntoja ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Bo Horvat oli ainoan maalin tehnyt pelaaja kauden 12. osumallaan. Hän pelasi yli 24 minuuttia ja kolmannessa erässä pelkästään 10 minuuttia. Horvat oli jäällä kummankin Starsin maalin aikana, mutta kumpikaan ei mene hänen piikkiinsä. Voittomaalissakin hän voitti ensin oman pään aloituksen, mutta puolustajat saivat jollain keinolla kiekon Dallasille, viime peleissä hyvin pelannut DJ MDZ osoitti taas vaihteeksi "luotettavuutensa" omassa päässä ja kiekko löytyi Nilssonin takaa. Ensimmäinen Dallasin maali pomppi maalinedushässäkästä Tanevin luistimesta takatolpalle vapaaseen paikkaan Bennille.

Horvat on pelannut marraskuun alusta alkaen kaikista NHL-hyökkääjistä toiseksi eniten peliä kohti. Vain Barkov on pelannut enemmän. Viimeisissä 15 pelissä Horvat on aloittanut 54% lukemilla ja tehnyt 15 pistettä. Noista pisteistä neljä on tullut ylivoimalla. Horvatin peluutuksesta kertoo jotain se, että hänen kanssaan eniten tasakenttäjääaikaa saanut pelaaja noiden pelien aikana on ollut Tim Schaller. Schaller on tehnyt 15 viime pelissä 0+2 pisteet. Onneksi Sven Bärtschi on jo nähty harjoituksissa. Ei hänkään liigan mittapuulla ole kovan luokan top6-hyökkääjä, mutta hänen kanssaan olisi mahdollista rakentaakin jotain.

Viimeisistä 12 pelistä 11 tappiota. Canucks on lipumassa vauhdilla kohti NHL:n pohjaa. Ehkä tuo olisi se lääke mitä kiekkolääkäri tähän väliin määräisi organisaation tilaan (saada vielä yksi kärkipään lahjakkuus Horvatin, Petterssonin, Boeserin ja kumppaneiden tueksi), mutta onhan tämä ajanjakso älyttömän synkkää seurattavaa taas kerran.

Dallasin puolelta Heiskasen peliä oli ilo seurata. Hän pelaa kyllä älykkäästi ja on ikäisekseen todella lupaava puolustaja. Myös Lindell pelasi hyvin. Hyökkääjistä BC-lähtöinen Jamie Benn loistaa aina Canucksia vastaan ja niin nytkin.

***

WHL:n puolella tämän vuoden toisen kierroksen varaus Jett Woo on tehnyt 13 pistettä viimeisiin 12 peliin. Hieno nähdä hänen saaneen hyökkäyspeliäänkin käyntiin, vaikka tuo hyökkäyspeli ei olekaan hänen suurin tavaramerkkinsä. Kuitenkin sitä noilta fyysisiltä puolustavilta/kahden suunnan puolustajiltakin lähes poikkeuksetta tarvittaisiin näyttöjä myös sillä puolelle tilastojen mukaan, mikäli puolustajista joskus kehittyisi ylöspäinkin jotain.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voittomaalissakin hän voitti ensin oman pään aloituksen, mutta puolustajat saivat jollain keinolla kiekon Dallasille, viime peleissä hyvin pelannut DJ MDZ osoitti taas vaihteeksi "luotettavuutensa" omassa päässä ja kiekko löytyi Nilssonin takaa. Ensimmäinen Dallasin maali pomppi maalinedushässäkästä Tanevin luistimesta takatolpalle vapaaseen paikkaan Bennille.

Horvat on pelannut marraskuun alusta alkaen kaikista NHL-hyökkääjistä toiseksi eniten peliä kohti. Vain Barkov on pelannut enemmän. Viimeisissä 15 pelissä Horvat on aloittanut 54% lukemilla ja tehnyt 15 pistettä. Noista pisteistä neljä on tullut ylivoimalla. Horvatin peluutuksesta kertoo jotain se, että hänen kanssaan eniten tasakenttäjääaikaa saanut pelaaja noiden pelien aikana on ollut Tim Schaller. Schaller on tehnyt 15 viime pelissä 0+2 pisteet.

Meinasi verkkarit revetä, kun katsoin aamulla viimeiset kaksi erää tuosta kamppailusta. Ensimmäisen erän jaksoi vielä suorana katsona, mutta pakko oli luovuttaa ja jatkaa aamulla. Ei vaan tajua MDZ teki tuossa voittomaalissa, kun jätti Radulovin selkänsä taakse ja yksin maalille. Edellisessä pelissä härsittiin ylivoimalla voitto ja silloin ison miinuksen pystyi laittamaan koko viisikolle (Eriksson, Leipsic, Granlund, Goldobin, Hutton). Ehkä Hutton nyt lopulta pelasi tilanteessa kohtuullisesti, mutta ainakin Leipsic siinä häröili urakalla. En tiedä onko noista Eriksson, Leipsic tai Granlund edes plussalla tämän kauden ylivoiman osalta, kun kenelläkään ei ole kahta yv-pistettä enempää.

Sinällään taas hyvä peli, mutta paikoista ei tehty ja vastustaja tuli omien virheiden ansiosta lopussa tasoihin ja ohi. Kuulostaa kovin tutulta. Vancouver onkin ihan suvereeni ykkönen tällä hetkellä viimeisellä 10 minuutilla päästetyissä maaleissa. Keskittyminen jostain syystä herpaantuu ja tulee aivan turhia virheitä, joista vastustaja kyllä rokottaa. Niin tälläkin kertaa. Ja niin viimeksikin Vegasta vastaan.

Horvat on tosiaan ollut uskomattoman hyvä, mutta kyllähän ketjukaverit ovat pääosin olleet aivan luokattomat. Schallerista ei ole oikein mitään hyötyä enkä nyt Gagnerinkaan osalta ole oikein vakuuttunut. Motte menee hyvin alemmissa ketjuissa, mutta ei senkään Horvatin vierellä pidä pelata. Pettersson ja Boeser alkavat hyvin löytämään toisensa ja kyllähän Horvatille edes yksi kohtuullinen laituri pitäisi saada. En laittaisi pahakseni jos ennen Bärtschin paluuta annettaisiin mahdollisuus vaikka MacEwenille tai Dahlenille (Dahlen ehkäpä ennemmin Petterssonin vierellä). Vaikka Dahlenin kausi AHL:ssä on ollut vaikea niin enemmän hän on tehnyt pinnoja siellä kuin vaikka Eeli Tolvanen. Ja Eeli vetäs ensimmäiseen matsiin NHL:ssä 1+1.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En tiedä onko noista Eriksson, Leipsic tai Granlund edes plussalla tämän kauden ylivoiman osalta, kun kenelläkään ei ole kahta yv-pistettä enempää.
Eriksson ja Leipsic eivät ole plussalla (kummallakin -1 maali ylivoimien aikana), Granlund sentään on (+3).Granlundin aikana omiin on tullut ylivoimilla myös vähän laukauksia verrattuna noihin "kilpailijoihin". Ylivoima-aikaa esimerkiksi Erikssoniin nähden on suunnilleen saman verran ja omiin tullut yli puolet vähemmän kuteja. Kummankaan paikka ei olisi silti ylivoimilla, mutta pakkohan siellä on jotain muitakin peluuttaa kuin tuota ykkösviisikkoa. Onhan tuo miinuksellakin oleminen jonkinlainen "meriitti" ylivoimissa kun puhutaan joulukuusta.

Mr. Smith kirjoitti:
kyllähän Horvatille edes yksi kohtuullinen laituri pitäisi saada. En laittaisi pahakseni jos ennen Bärtschin paluuta annettaisiin mahdollisuus vaikka MacEwenille tai Dahlenille (Dahlen ehkäpä ennemmin Petterssonin vierellä). Vaikka Dahlenin kausi AHL:ssä on ollut vaikea niin enemmän hän on tehnyt pinnoja siellä kuin vaikka Eeli Tolvanen. Ja Eeli vetäs ensimmäiseen matsiin NHL:ssä 1+1.
Tuo on vaan hankala paikka kun hyökkäyspään aloitukset Horvatin kanssa tasakentin jäävät alle 40%. Valmennus ei uskoakseni luota noihin farmiapuihin tässä vaiheessa tuossa roolissa. Sitten kun Sutter ja/tai Beagle palaavat, tilanne helpottuu. Bärtschin pitäisi vaan palata ennen heitä. Dahlenin kanssa joukkue menee varmaan kärsivällisesti eteenpäin ellei sitten tule ylhäällä esimerkiksi Goldobinille loukkaantumista.

Farmin hyökkääjistä Carconea voisi kokeilla jossain kohtaa ylhäällä. Hän on tehnyt 17 pistettä 20 pelissä tällä kaudella ja yhdeksän pistettä viimeisissä kuudessa pelissä. Hän on ollut Uticalle monikäyttöinen hyökkääjä kummassakin erikoistilanteessa ja käyttänyt nopeuttaan hyödyksi koko kentän alueella. Hän on ollut joukkueelle projekti, joka on mennyt nyt eteenpäin ja uskoisin näyttöpaikan ylhäällä tulevan kahden seuraavan kauden aikana. Hän on 178 senttisenä vähän pieni, mutta viimeisellä kaudella junioreissakin tuli 47 maalia ja nyt tuo kokonaispeli on kehittynyt.

Toinen projekti on juuri McEwen. Hän teki juuri kauden 10 maalinsa kauden 24 pelissään. Viime kaudella hän sai nuo 10 maalia täyteen kauden 66 pelissä tulokkaana. Hän on Carconen tavoin myös Utican alivoiman luottohyökkääjiä (lisäksi pelaa ylivoimaa) ja toisi päälle 190 senttisenä hyökkääjänä kokoa. Hän ei ole Carconen tasoinen luistelija, mutta tekee kuitenkin hänkin kovaa töitä.

Nuo kaksi ovat nousseet Utican valmentajan Trent Cull'in luottohyökkääjiksi farmin puolella kahden kauden aikana. Monen Canucks-fanin pettymykseksi he ovat syöneet samalla peliaikaa Dahlen-Lind-Jasek-Gadjovich-Palmu -viisikolta, jonka "piti olla" tämän kauden mielenkiintoisten seurattavien listalla. Carconesta ja McEwenista puhuttaessa pitää muistaa, että kumpikin on 22 vuotiaina jo vähän kokeneempia kuin tuo muu ryhmä ja heillä on parempi valmius pelata farmin puolella isompia minuutteja. Ehkä he saattaisivat olla vähän valmiimpia kokeilemaan myös NHL:ssä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eriksson ja Leipsic eivät ole plussalla (kummallakin -1 maali ylivoimien aikana), Granlund sentään on (+3).Granlundin aikana omiin on tullut ylivoimilla myös vähän laukauksia verrattuna noihin "kilpailijoihin". Ylivoima-aikaa esimerkiksi Erikssoniin nähden on suunnilleen saman verran ja omiin tullut yli puolet vähemmän kuteja.

Oho! Kova suoritus kyllä Leipsic - Eriksson kaksikolta.

Leipsic pääsi tänään waiveriin, joten ei se valmennustakaan (tai johtoa) ole vakuuttanut. Hyvä viime kauden loppu ei sitten kantanut tälle kaudelle. Nyt 17 otteluun tuli tehot 2+3 ja miinuksissa (-10) Leipsic johti koko hyökkäystä.

Voihan Leipsic lävitse mennä ja AHL:ään olisi toki kova nimi. Mutta kun Scherbak ja Zykov kelpasivat niin ehkäpä Leipsic kelpaa kanssa johonkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oho! Kova suoritus kyllä Leipsic - Eriksson kaksikolta.
Toki tämä kausi ei ole vielä päätöksessään ja Erikssonilla on aikaa parannella tuota tilastoaan, mutta tuo olisi tilastoharvinaisuus noin pysyessään. Edellisen kerran Canucksissa ylivoimalla miinukselle päätynyt pelaaja nähtiin 10 vuotta sitten Willie Mitchellin päätyessä miinuksille ylivoimalla. Vahvaa puolustuspään osaajaa Mitchellia ei olisi tuolloin pitänyt ylivoimalle pistää lainkaan, mutta pelasi parikymmentä minuuttia kun puolustuksessa oli loukkaantumisia. Toivoisi sitä kuuden miljoonan mieheltä Erikssonilta vähän enemmän. Hänellä ei ole ollut käyttöä nyt edes alivoimilla. En tiedä missä hänellä olisi käyttöä. Nyt sitä käyttöä ei ole ollut edes tökkimässä kiekkoa eteenpäin Petterssonin ketjussa.

Mr. Smith kirjoitti:
Leipsic pääsi tänään waiveriin, joten ei se valmennustakaan (tai johtoa) ole vakuuttanut. Hyvä viime kauden loppu ei sitten kantanut tälle kaudelle. Nyt 17 otteluun tuli tehot 2+3 ja miinuksissa (-10) Leipsic johti koko hyökkäystä..
Canucks Armyn mukaan ilmeisesti Beagle on lähellä paluuta ja Leipsic tekee tilaa hänelle. Sikäli tuo on mielenkiintoinen siirto, että Adam Gaudettea joukkue olisi voinut halutessaan siirrellä ilman siirtolistaa, mutta päätyi pitämään hänet ylhäällä ja otti nyt riskin Leipsicin menettämisestä. Mikään ikävä häntä ei tulisi jos joku toinen joukkue nappaisi, vaikka tosiaan alku oli hieno. Hänen uransa Canucksissa oli koko ajan laskeva vaikka entinen juniorivalmentaja Green antoi hänelle kyllä mahdollisuuksia.

Uticaan Leipsic olisi tosiaan vahvistus ja toivottavasti päätyy sinne. Voihan se tosin hyvin olla, että joku joukkue katsoo tuon kortin. Jos hän uudessa joukkueessaankin pelaisi kuten pelasi Canucks-uran alussa, niin hänestä olisi hyötyä. Pitkän tähtäimen NHL-pelaajana en häntä tällä hetkellä näe (taidosta huolimatta pelaa vähän turhan "pienesti"), mutta kuka tietää jos ura jossain toisaalla aukeaisi vielä kunnolla.

Noista kevään siirtotakarajan hankinnoista Leipsic ei siis onnistunut (toki hänellä on edelleen mahdollisuudet luoda uraa myös Vancouverissa), mutta eipä pelaa Leipsiciin vaihdettu puolustaja Phillip Holm'kaan enää NHL:ssä. Vanekiin kaupatusta Mottesta taidettiin saada ainakin tähän astisten näyttöjen perusteella onneksi pelaaja alaketjuihin ja alivoimiin. Motten kanssa Vancouveriin tulleesta Jokisesta ei puolestaan ollut lopulta jatkajaksi, vaikka hänkin esitti ihan hyviä otteita viime kauden lopulla.

Noista tilastoista kun oli puhe, niin Motten peli näyttää alivoimilla hyvältä ja tuota tukevat myös tilastot. Hänen aikana alivoimilla on kolissut omissa yhteensä seitsemän kertaa. Suurin piirten samoja minuutteja alivoimaa pelaavan Granlundin aikana omissa on kolissut 16 kertaa. Schaller ja Roussel ovat pelanneet selvästi Mottea vähemmän, mutta kummankin kanssa on omiin tullut yhdeksän maalia.

Loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa ollut Brandon Sutter on tuossa tilastoharvinaisuus. Hänen aikana alivoimilla tuli yksi maali omiin (ja yksi maali vastustajan päähän), vaikka hän kantoi silloin suurimman kuorman hommasta. Silmämääräisestikin Sutterin pelaaminen alivoimilla oli selvästi joukkueen parasta. Canucksin alivoima romahti hänen jouduttua sivuun.

Mitä tulee vielä tuohon mahdolliseen Leipsicin Utica-kuvioon, niin joukkueena Comets on muuten saanut pelinsä toimimaan ihan eri tahtiin sen jälkeen kun Demko palasi joukkueen riveihin. Ennen Demkon paluuta Utica oli hävinnyt 10 pelistä kahdeksan. Demkon tultua riveihin, joukkue on voittanut viimeisistä kuudesta pelistä neljä. Jos Leipsic tuonne päätyisi, niin ainakin paperilla joukkue vahvistuisi lisää ja Uticalla saattaisi olla mahdollisuus ehkä taistella vielä playoff-paikastakin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Canucks Armyn mukaan ilmeisesti Beagle on lähellä paluuta ja Leipsic tekee tilaa hänelle. Sikäli tuo on mielenkiintoinen siirto, että Adam Gaudettea joukkue olisi voinut halutessaan siirrellä ilman siirtolistaa, mutta päätyi pitämään hänet ylhäällä ja otti nyt riskin Leipsicin menettämisestä. Mikään ikävä häntä ei tulisi jos joku toinen joukkue nappaisi, vaikka tosiaan alku oli hieno. Hänen uransa Canucksissa oli koko ajan laskeva vaikka entinen juniorivalmentaja Green antoi hänelle kyllä mahdollisuuksia.

Uticaan Leipsic olisi tosiaan vahvistus ja toivottavasti päätyy sinne. Voihan se tosin hyvin olla, että joku joukkue katsoo tuon kortin. Jos hän uudessa joukkueessaankin pelaisi kuten pelasi Canucks-uran alussa, niin hänestä olisi hyötyä. Pitkän tähtäimen NHL-pelaajana en häntä tällä hetkellä näe (taidosta huolimatta pelaa vähän turhan "pienesti"), mutta kuka tietää jos ura jossain toisaalla aukeaisi vielä kunnolla.

Leipsic kelpasi ennakoidusti ja matkasi nyt Losiin. Siellä testaillaan uusia pelaajia nyt urakalla. Ja näköjään tässä taustalla oli myös muutakin, kun tänään...

Farmin hyökkääjistä Carconea voisi kokeilla jossain kohtaa ylhäällä. Hän on tehnyt 17 pistettä 20 pelissä tällä kaudella ja yhdeksän pistettä viimeisissä kuudessa pelissä. Hän on ollut Uticalle monikäyttöinen hyökkääjä kummassakin erikoistilanteessa ja käyttänyt nopeuttaan hyödyksi koko kentän alueella. Hän on ollut joukkueelle projekti, joka on mennyt nyt eteenpäin ja uskoisin näyttöpaikan ylhäällä tulevan kahden seuraavan kauden aikana. Hän on 178 senttisenä vähän pieni, mutta viimeisellä kaudella junioreissakin tuli 47 maalia ja nyt tuo kokonaispeli on kehittynyt.

Carcone sai sitten tilata lipun Torontoon. Josh Leivosta tuli huhuja vähän aiemmin tänään ja tuli mietittyä että hän voisi olla kokeilemisen arvoinen. Mutta nyt taas annettiin pari vuotta nuorempi pelaaja ja meille tuli 25-vuotias pelaaja jolla on vielä läpimurtonsa tekemättä. Kaksi kautta Toronto taisi Leivoa pitää lähinnä poppareilla, kun ei uskaltanut farmiin laittaa (waivereiden lävitse) ja pelipaikkaakaan ei ollut tarjota. Kahdella viime kaudelta Leivo onkin pelannut vain 34 ottelua. Tällä kaudella pelejä onkin kertynyt reilummin, 27 matsia. Ja näissä matseissa saldona on 4+2.

Leivo on pelannut Toronton kakkosylivoimassa ja tehnyt 3 pinnaa. Tasakentällisin on tullut vain toiset 3 pinnaa, mutta eipä noista alemmista ketjuista kukaan ole oikein pinnoja tehnyt. Suurta eroa pinnoissa Leipsic - Leivo ei ole tällä kaudella eikä myöskään uralla (0.37 - 0.33), mutta Leivo on selkeästi kookkaampi laituri.

Jos tässä jokin ihmetyttää niin se ettei Carconea haluttu testata ennen kuin hänet myytiin. Mutta positiivisena se, että yritetään edes tehdä jotain. Ja pakko myöntää, että Leivo tuntuisi esim Horvatin laidalla parannukselta tämän hetkiseen tilanteeseen. Katsotaan miten Green ketjut nyt laittaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mutta positiivisena se, että yritetään edes tehdä jotain. Ja pakko myöntää, että Leivo tuntuisi esim Horvatin laidalla parannukselta tämän hetkiseen tilanteeseen. Katsotaan miten Green ketjut nyt laittaa.
Aika mitään sanomattomalta kaupalta vaikuttaa ennakkoon, mutta samalla aina piristävää kun uusi pelaaja tulee kokeilemaan siipiään. Leivo ei ole tosiaan päässyt näyttämään Torontossa juurikaan osaamistaan, mutta tuolle lienee syynsä. Tosin niinhan se välillä menee, että toisen valmentajan papereissa tuo mahdollisuus saattaa tulla. Paljon hänelle on tullut oman pään aloituksia ainakin ja kehittyneissä tilastoissa hän on ollut ihan kohtalainen.

Pitää sanoa etten ole Leivoa hirveän tarkasti NHL:ssä seurannut, mutta joitakin pelejä kuitenkin. Noiden perusteella mieleen on jäänyt kuva keskinkertaisesta luistelijasta, joka on kuitenkin vahva luistimilla ja laitojen lähellä. Osaa suojata kiekkoa. Laukaus on melko painava, mutta ei kovinkaan tarkka. Vähän päinvastainen pelaaja kuin Leipsic. Hän saattaa ominaisuuksiltaan sopia Horvatin kanssa, mutta käytännöstä ei pysty tietenkään vielä sanomaan. Varmaan Vancouverissa Leivolle aukeaa nyt uusi mahdollisuus päästä kunnolla NHL-kartalle. Torontossa tuo reitti oli tällä hetkellä enemmän tukossa.

Siinä mielessä tämä vaikuttaa ihan hyvältä kaupalta, että Canucks kauppasi NHL:ssä pysyneen - vaikkakin vähän pelanneen - hyökkääjän 22 vuotiaaseen pelaajaan, joka ei ole vielä päässyt NHL:ssä pelaamaan peliäkään ja oli ensimmäisenä päivänä alas laitettujen pelaajien joukossa leirillä. Toisaalta Carcone on tällä kaudella tehnyt alkukaudesta jonkinlaista läpimurtoa farmissa ja olisi ehkä saanut näyttöpaikan tämän kauden aikana. Leafsille siinä mielessä ihan osuva hankinta, kun hankkivat nousussa olevan pelaajan, vaikka Carconen mahdollisuuksista luoda NHL-ura ei osaa sanoa senkään vertaa kuin Leivon.

Tosiaan olisin itsekin toivonut Carconea kuitenkin testattavan ennen kauppaa. Vaikea sanoa mikä tuon kaupan taustalla on, mutta tulee mieleen, että olisiko Nylanderin sopimus ollut vaikuttamassa tuohon? Mahdollisesti Leafs pisti Leivon nyt "myyntiin" ja Canucksin piti päättää tuosta kaupasta ennen Carconen kokeilemista jotta tähän päästiin. Varmastikaan Carconen kohdalla esimerkiksi yksi peli ei olisi oikein riittänyt kokeilemiseen, vaan tuo olisi ottanut vähän aikaa.

Jos tästä kaupasta jotain positiivista hakee, niin ainakaan Leivolla ei ole ylivoimalla miinusmerkkejä kuten häneen ylhäällä "vaihdettuun" Leipsiciin. Toisaalta tuo heikentää kyllä Uticaa ja samalla ylhäällä ei tapahdu välttämättä mitään muutosta mihinkään suuntaan. Utican heikentymisessäkin Carconella saattaa olla toisaalta se positiivinen puoli, että nyt joku nuoremmista hyökkääjistä saattaa ottaa hänen paikkansa siellä.

Kaikenkaikkiaan mieleen jää kuitenkin kaupasta vähän mitään sanomaton kuva. En usko kummankaan pelaajan pystyvän tekemään lopulta muutoksia kumpaankaan joukkueeseen kun mennään pidemmälle. Toivottavasti olisin väärässä Leivon kanssa.

***

Jett Woo ei saanut kutsua Kanadan nuorten maajoukkueen leirille. Pettymys, mutta hän on 2000-syntynyt ja uusi tilaisuus tulee ensi vuonna.

***

Juolevin kerrotaan olevan sivussa kahdesta kolmeen viikkoa polvivamman vuoksi.

***

Voisi tähän samaan linkittää pari Quinn Hughesin lyhyttä twitter-videota viikonlopulta.

Hughes rakentaa taas kerran maalipaikan omista.

Hughes syöttää ylivoimalla neliön läpi maalin.

Hughes on nyt pelannut alkukaudesta 15 peliä ja tehnyt 19 pistettä. Pistekeskiarvo on 1.27 pistettä/peli. Tuo on sama pistekeskiarvo kuin Brian Leetchilla aikanaan samoin hänen +1 draftkaudellaan. Samalla se on korkein yliopistossa kauden aikana alle 20 vuotiaan puolustajan tekemä pistekeskiarvo vuoden 1990 jälkeen. Kausihan on vielä ihan alussa, mutta kovalla tahdilla Hughes tehoja iskee. Vielä kun ottaa huomioon, että Michiganin kolme viime kauden tehokkainta hyökkääjää lähtivät urillaan eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Leivolta hieno uran alku Vancouverissa kun hänet oltiin laitettu suoraan Petterssonin ketjuun ja onnistui avauspelissään maalinteossa. Muutenkin Green kehui häntä älykkääksi pelaajaksi, mainiten toisaalta myös sen, että pelin edetessä Leivo alkoi väsymään. Hän ei ollut tottunut noihin minuutteihin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan lupauksia herättävä alku. Vancouverilla saattaa olla mahdollisuus saada hänestä laituri joita joukkueella ei liikaa ole. Kiekkoja laidalla voittava pelaaja.

“Last couple of years, I just never played a lot and I had a lot of time on the ice to work on things."

“I learned some tricks. How to get shots off quicker and how to shoot with more power."

“I feel like the shot I score on tonight was a prime example of that.”

“I don’t think I’ve mastered that yet but one player who has is Auston. He’s so good at it."

“I was really fortunate to watch him play and I learned a couple of things from him.”

“It’s definitely tough but you just have to stick with it. This is the NHL, no one is going to feel sorry for you."

“You have to be ready. I always knew I was good enough to play in the league."

“I had to stay focused and I had to work on my skills.”

Tuossa tuo Leivon avausmaali Vancouverissa.

Muutenhan tuostakaan pelistä ei jää jälkipolville kerrottavaa. Canucksin saldo viimeisistä 13 pelistä on yksi voitto. Masentavaa seurata joukkuetta tälläkin kaudella, vaikka nuo nuoret lupauksia tulevaisuudesta herättävätkin. Toisaalta tällä hetkellä ollaan menossa noin 68 pisteeseen ja tuolla top5 varaus olisi varma.

Yhden muutoksen joukkueeseen tekisin. Edlerin peli ylivoimalla on huonompaa kuin Huttonin. Edler laukoo tyhmistä paikoista ilman maskia ja hänen syöttönsä eivät ole yhtä hyvin kuin Huttonilla. Hän on iso parannus Pouliotiin nähden, mutta mielestäni Hutton oli parempi sen aikaa kuin sai pelata tuossa ykkösylivoimassa.

Hieno myös nähdä Beagle takaisin jäällä. Hän oli koko ajan tsemppaamassa muita. Voittajatyyppi, joka nyt pelaa vaan tappioiden kyllästyttämässä joukkueessa, mutta koittaa saada jokaisesta irti parasta. Pelin ajoituksessa oli puutteita, mutta eiköhän se sieltä tule vielä kun pelejä tulee alle.

***

edit: Gagner laitettiin taas takaisin farmiin Leivon ja Beaglen tieltä.

Pettersson voitti Canucksin sisäisen taitokisan lämäriosuuden 99.4 maililla. Tuohon kun saa vielä tulevaisuudessa lisää voimaa niin menee 100 rikki hyvinkin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Neljä Vancouverin prospectia koittaa saada leirien kautta pelipasseja Vancouverin nuorten MM-kisoihin. Suomella pelipaikkaa tavoittelee Canucksin lupauksista puolustaja Toni Utunen, USA:lla puolustaja Quinn Hughes ja hyökkääjä Tyler Madden sekä Kanadalla maalivahti Michael DiPietro.

Lukumäärä on aika normaali jos kaikki kisoihin pääsevät. Tuota määrää laskee kuitenkin vähäinen määrä eurooppalaisten pelaajien draftaamisiin sekä se, että kesän 2017 toisen kierroksen varaukset Jonah Gadjovich ja Kole Lind olivat -98 ikäluokkaa ja pelaavat nyt AHL:ssa. Viime kesänä varatuista pelaajista Jett Woon jääminen ilman leirikutsua oli pettymys mutta toisaalta Madden on yllättänyt pelillään.

Hughesilla on mahdollisuus olla kisoissa johtavia puolustajia ja DiPietrolla on mahdollisuus olla Kanadan ykkösmaalivahti. Utunen ja Madden ovat luultavasti enemmän syvyyspelaajia mikäli kisoihin pääsevät.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä peli Vancouverilta Läntisen konferenssin kärkijoukkuetta Nashvillea vastaan. Kaksi erää Canucks oli pelissä parempi joukkue ja vasta kolmannessa erässä 5-1 tilanteessa joukkue lopetti hyökkäämisen, jonka jälkeen peli oli täysin vieraiden käsissä. Hieno koko joukkueen voitto ja pitkästä aikaa peli, jossa ei ollut lopun säästöliekillä pelaamista lukuun ottamatta oikeastaan mitään moitittavaa. Canucksin nuoriso-osasto Horvat (1+1), Virtanen (1+1) ja Pettersson (1+1) oli voitossa avaintekijöinä.

Vancouver on päästänyt NHL:n eniten alivoimamaaleja. Canucks oli päästänyt ennen peliä edellisissä 13 pelissään 10 pelissä vähintään yhden maalin alivoimallaan. Edellisessä Wild-pelissä kaikki kolme Minnesotan maalia tehtiin vastustajan ylivoimien aikana. Lokakuun 29 päivän jälkeen Vancouver oli päästänyt ennen peliä 21 maalia alivoimillaan vastustajien 64 yrityksestä. Prosenttina tuo teki 67.1% kun viime kaudella NHL:n huonoin alivoima (Islanders) toimi 73.2% lukemilla. Lokakuun 29. päivä oli päivä jolloin Brandon Sutter loukkaantui. Lääke tuon trendin lopettamiseksi oli päästää nyt vastustaja vain kerran ylivoimalle.

Jake Virtanen oli kovalla pelipäällä Nashvillea vastaan. Hänellä oli paikkoja tehdä enemmänkin kuin tuo yksi maali. Lisäksi Jake järjesteli ketjukavereilleen tilanteita. Horvatin osuma tuli juuri Virtasen hyvästä syötöstä. Maalissa Virtanen voitti ensin (jälleen) irtokiekon ja syötti Horvatille vapaaseen paikkaan. Virtaselle pelissä 1+1 tehojen lisäksi kolme laukausta, kolme taklausta ja kaksi blokkia. Hän on yhdeksällä maalilla enää yhden maalin päässä uransa maaliennätyksestä NHL:ssä. Kokonaispelin kehittyminen on hänellä kuitenkin se isoin juttu pelillisesti. Aikaisemmin Jake olisi laukonut saadessaan kiekon hyökkäyspäässä edes pieneen kulmaan, kun nyt hän katsoi syöttövaihtoehtoja läpi.

Horvat oli toinen pelin tärkeä lenkki Vancouverille. Erinomaista puolustuspeliä läpi illan ja loi myös hyökkäyspäässä jälleen tilanteita. Tuo Virtasen maali tuli puolestaan Horvatin oman pään syötönkatkon jälkeen. Rousselilta tuossa myös hieno syöttö. Horvat on tällä hetkellä 34 maalin ja yli 70 pisteen vauhdissa. Hän on parantanut toistaiseksi kausi toisensa perään piste/peli -tilastoaan. Harvinainen peli hänelle kun nyt tuli alle 20 minuuttia peliaikaa. Kolmannessa erässä hän ei pelannut niin paljon kuin on totuttu. Green pisti hyvin pelannutta Gaudettea usein jäälle.

Pettersson oli taas normaali itsensä, mikä kertoo hänen tasosta pelissä. Tuo uran ensimmmäinen rankkarimaali oli taas yksi komea veivaus häneltä. Lisäksi Canucksin avausmaali oli seurausta Petterssonin silmä-käsi -koordinaatiosta, kun hän otti kiekon ylivoimalla mailalla ilmasta haltuun ja piti paineen hyökkäyspäässä. Piste/peli -tahdilla mennään edelleen, mikä on tämän hetken Vancouverissa komea saldo. Ehkä parasta hänessä on ollut kuitenkin tuo sentteripelin haltuun ottaminen jo tässä vaiheessa. Hyökkäyspään kyvyt oli tiedossa, mutta tuosta sentterinä pelaamisesta ei ollut yhtään varmuutta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
YLE:n artikkeli tämän vuoden kesän viidennen kierroksen varauksesta Toni Utusesta.

Perheessä tehtiin kyllä kova ja harvinainen uhraus kiekkouran eteen. Tuo on palkinnut toistaiseksi hyvin ja toivottavasti jonain päivänä Utunen nähtäisiin vielä NHL:ssä. Matka sinne on tietysti vielä pitkä. Nyt lähitähtäimessä on edessä nuorten MM-kisat ja toivottavasti Utunen saisi roolia Suomen joukkueessa. Vancouverilainen kiekkoyleisö tulee kyllä seuraamaan hänenkin otteitaan erityisten lasien läpi jos Utunen kisoissa pelaa.

***

Unohtui tänne laittaa uutinen maalivahtiprospecti Michael DiPietron kaupasta. Kaupassa Windsor sai USHL:ssä vielä pelaavan venäläishyökkääjän Yegor Afanasyevin, kasan varausvuoroja (mm. neljä toisen kierroksen varausta, joista viimeinen on kesälle 2023) ja pari mahdollista toisen- ja kolmannen kierroksen varausvuoroa. Kauppa oli Ottawa67:n yksi suurimmista modernin ajan kaupoista. Samalla tuo kauppa oli kuitenkin OHL:n tämän hetken ykkösjoukkueelle monien mielestä mahdollinen pakollinen avainkauppa kauden lopulle - siitäkin huolimatta, että joukkueen nykyinen ykkösvahti Cedric Andree on pelannut hyvin (hänet valittiin lokakuussa OHL:n kuukauden parhaaksi maalivahdiksi).

DiPietro jätti Windsorin faneille kirjeen, jossa hän kirjoitti mm. olevansa aina joukkueesta riippumatta "spitfire" ja kiitti kaikkia jotka hänen uraansa ovat olleet vaikuttamassa synnyinkaupungissaan Windsorissa. Hän johdatti Windsorin seurahistorian kolmanteen Memorial Cupin voittoon 2017 ja hänellä on seurahistorian ennätykset mm. peleissä, voitoissa, nollapeleissä ja torjuntaprosentissa. Lisäksi hän on viime kauden jälkeisen palkintoseremonian jälkeen Windsorin seurahistorian ainoa maalivahti, joka on palkittu OHL:n vuoden parhaana maalivahtina.

DiPietro siirtyy nyt pelaajamateriaaliltaan alle keskitason OHL-seurasta sarjan huippujoukkueeseen. Ottawalla on OHL:n korkeimmat voittoprosentit ja joukkue on voittanut 29 pelistä 22 peliä. Lisäksi 67's on tehnyt keskimäärin 4.24 maalia pelissä. Joukkue menetti paljon tulevaisuudestaan, mutta otti riskin eikä menettänyt tämän hetkisestä iskukyvystään ketään.

Seurassa jatkavat siis mm. varaamaton vuoden yli-ikäinen Tye Felhaber (tehnyt 29 maalia kauden 29 pelissä), OHL:n marraskuun parhaaksi puolustajaksi valittu Noel Hoefenmayer sekä tulokkaana loistava kesän 2020 varauksiin kuuluva itävaltalaishyökkääjä Marco Rossi. Rossi on voittanut loka- ja marraskuun kuukauden tulokkaan tittelit OHL:ssa ja tehnyt totuttelevan alun jälkeen nyt 13+12 tehot viimeisiin 17 peliin. Nyt hän on sivussa tosin jonnekin vuodenvaihteen paikkeille.

Loppukaudesta tulee olemaan mielenkiintoista seurata DiPietron pelaamista Ottawassa. Joukkueella on mahdollisuudet pitkälle jos avainryhmä pysyy terveenä. Sitä ennen DiPietrolla on haaste päästä tällä kertaa Kanadan ykkösmaalivahdiksi nuorten MM-kisoihin. Etukäteen tuo kovin taistelu tullaan käymään varmaan DiPietron ja Ian Scottin välillä. Scottilla on WHL:sta 94.2%, 1.62 ja saldona hurja 22-1-0-1 Prince Albertsista. Pelipaikan saaminen Vancouverin kotiyleisön edestä ei ole DiPietrolle yhtään varmaa, mutta mahdollista kuitenkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jonathan Dahlen teki kaksi maalia (ja laukoi seitsemän kertaa) Utican voittaessa Springfieldin 5-2 lukemin. Carconen kaupan jälkeen Dahlenilla on nyt kolme maalia kahteen peliin ja tuolla viime aikoina nähdyllä pelillä niitä on tulossa lisääkin. Dahlen on menossa tällä nykyisellä tahdilla 48 pisteeseen tulokkaana, mikä ei ole ihan sitä mitä ehkä odotettiin, mutta tämä viime aikojen pelivire on lupaamassa enemmänkin ja pisteiden lisäksi hän on parantanut koko ajan puolustuspeliään.

Varmaan hänellä on ollut joitakin sopeutumisvaikeuksia farmikiekkoon ja ehkä asumisessa vieraassa ympäristössä ensimmäistä kertaa tutun Timrån jälkeen on ollut muutenkin vähän hakemista. Noihin asioihin Vancouverin olisi toivonut tuovan helpotusta. Toronto Marliesissa esimerkiksi Leafsin nuorten ensimmäisellä kierroksella varattujen ruotsalaispakkien Timothy Liljegrenin ja Rasmus Sandinin kavereiksi (toki myös kisaamaan paikoista ylös) Toronto hankki toissa kesänä niin ikään ruotsalaiset puolustajat Calle Rosenin ja Andreas Borgmanin. Tuollaisia hankintoja toivoisi näkevän Canucksiltakin kun lahjakkaita eurooppalaisia nuoria tuodaan farmiin.

***

Canucksin viime kesänä kahdella ensimmäisellä kierroksella varatuista puolustajista Quinn Hughes ja Jett Woo syöttivän kummatkin kaksi maalia yön peleissään. Hughesin toinen syöttö oli tosin jatkoajalla ja noitahan ei tilastoida. Hughes jatkoi kuitenkin pisteputkeaan 10 pelin mittaiseksi. Hänellä on 14 pistettä noissa viimeisissä 10 pelissä (16 pistettä jos ylipistokiekossa laskettaisiin jatkoajan pisteet). Woo on päässyt WHL:ssä hienoon lentoon myös hyökkäyspäässä ja hän on seitsemän pelin pisteputkessa. Viimeisissä 12 pelissä Woo on tehnyt 17 (4+13) pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen maali Dahlenille kun Utica voitti Binghamtonin vieraissa 4-7 lukemin. Nyt Dahlen on siis tehnyt Carconen kaupan jälkeen neljä maalia kolmeen peliin.

Maksullisella Athleticilla oltiin haastateltu Utican manageria Ryan Johnsonia. Pari artikkelista ylös nousevaa asiaa olivat mielestäni;

- Johnson kertoo Dahlenilla olleen alkuun vähän haasteita kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Joukkue on halunnut hänen pelaavan hyvin koko kentän alueella ja "pienten asioiden" opettelussa meni alkuun aikaa. Videopalavereiden ja muun yksilöllisen harjoittelun jälkeen tuossa on tullut selvää kehitystä. Hyökkäyspään lahjat hänellä on olleet koko ajan olemassa.

- Harmitteli Lindin loukkaantumista alkukaudella ja sanoi hänellä olleen myös kokonaisvaltaisen pelin opettelussa haasteita. Mainitsi myös, että Lindin kanssa pitää tehdä hommia fyysisellä puolella esimerkiksi lähtönopeuden suhteen.

- Kertoi syyn Petrus Palmun katsomossa istuttamiselle johtuvan osin siitä, että joukkueella on niin paljon ensimmäisen kauden pelaajia. Toisaalta Palmullakin tuossa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa oli haasteita. Mainitsi myös joukkueen näkevän hänessä olevan lahjakkuuden, mutta juuri nyt hänellä on kasvukipuja pelin kanssa. Palmun entiseen seurakaveriin Gadjovichiin osuivat oikeastaan samat sanat kuin Palmuun. Johnson sanoi Gadjovichinkin tarvitsevan töitä luistelussa Lindin tavoin. Hän mainitsi myös, että Jonahilla on kolmekymppisen kroppa kaksikymppisenä - Gadjovich on voimakas pelaaja ikäisekseen.

- Sanoi Juolevin olevan "week-to-week" polvensa kuntoutumisen kanssa. Eli ihan äkkiä Juolevia tuskin nähdään kentällä.

- Zack MacEwenista Johnson tuntui olevan nuorten osalta erityisen innoissaan;

"He’s a hockey player through and through. Outstanding kid. The more we throw at him, the more he takes and runs with it. He’s been a joy to work with. He has a really deft skill set for a big man. He can make plays and does some things with the puck that will surprise a lot of people. He’s had an outstanding start. I don’t think we’ve really scratched what the ceiling will be for this kid."

Ehkä tuossa on osaltaan myös sitä, että MacEwen on varaamattomana pelaajana tullut kahden kauden aikana vähän puskista ylös tuolla tavalla. Hän ei ole ollut samalla tavalla tutkan alla kuin ensimmäisen ja toisen kierroksen varaukset. Toki onhan iso mies mennyt harppauksin eteenpäin. Tällä kaudella on tullut enemmän alivoimavastuuta ja myös hyökkäyspään tehoissa ollaan nyt pidemmällä. Viime kaudella tuli 66 peliin 10 maalia kun nyt ollaan 11 maalissa 27 pelin jälkeen. Hänen tulevaisuuden pelipaikakseen on löytymässä laiturin tontti. Tuossa olisi kyllä voimahyökkääjän alku, mikä kannattaisi katsoa loppuun saakka.

***

Maddenille yöllä 1+3 tehot ja nyt hänellä on yliopistotulokkaana päälle piste/peli tilastot. Saa nähdä saako hän paikkaa tuosta jenkkien hyökkäyksen osalta kovasta nuorten MM-leiriryhmästä, mutta onhan tuo alkukausi ollut yllättävän hyvä. Toistaiseksi hän on aika selvästikin edellä esimerkiksi Gaudetten tilastoja saman ikäisenä ja saanut kyllä pelillään hiljaiseksi ne, jotka kritisoivat Canucksin kolmannen kierroksen käyttämistä tänä vuonna häneen listoja vastaan. Pitkä matka tuolta tietysti vielä on NHL-tasolle ja etenkin fyysisellä puolella Madden on 180 senttisenä ja 68 kiloisena ihan täysi raakile. Toisaalta tuolta on myös paljon mitattavissa vielä irti - asia mistä Brackett'kin sanoi draftin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan tänne vielä viime yön pelistä Jett Woon yksi avojään pommi jossa taklauksen alle jää yksi ensi kesän draftin kärkinimistä Kirby Dach. Woo on kyllä hyvä poimimaan noita peleissä ja vaikka noilla nyt ei suoranaisesti pelien voittoihin olekaan ehkä merkitystä, mielelläni toivoisin tuollaisen puolustajan kehittyvän NHL:ään saakka.

Aika paljon Woo tuo mieleen pelaajatyyppinä Travis Hamonicin. Voi olla, että katson tuota osittain siksi että myös Hamonic oli junioreissa Moose Jawn'n puolustaja, mutta kumpikin on tuollainen monikäyttöinen, liikkuva, hyvin omaa päätä pelaava ja fyysinen puolustaja. Hamonic oli jo aikanaan junioreissa myös Woo'n lailla kova taklaaja ja joutui vastaamaan ajoittain nyrkein noihin niitteihin.

Paljon Woolla on tietysti matkaa nyt toistaiseksi yli 500 peiä pelanneen Hamonicin uraan, mutta tähän mennessä he ovat menneet pelityyliensä lisäksi samanlaisia polkuja. Kumpikin pelasi varausiässä WHL:n Moose Jaw'ssa, kumpikaan ei tehnyt varausvuonna mitään järisyttäviä tehoja, kumpikin oli toisen kierroksen varauksia ja molemmat paransivat +1 draftikaudella selvästi pistekeskiarvoaan.

Lisäksi kummatkin ovat kotoisin Manitoban osavaltiosta (Woo Winnipegistä, Hamonic Winnipegin läheltä Saint Malosta) ja kumpikaan heistä ei mahtunut varausta seuraavalla kaudella Kanadan joukkueeseen nuorten MM-kisoihin (Hamonicin edelle kiilasivat aikanaan mm. puolustajista Keith Aulie, Cody Goloubef ja Colten Teubert). Ensi kaudella olisi Woon'kin jo mahduttava tuohon kisajoukkueeseen, muuten tuossa alkaa tulla eroja. Hamonic pelasi varauksen jälkeen kaksi kautta junioreissa ennen hyppyä NHL:ään, joten katsotaan miten tuossakin käy Woo'n kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonille 1+4, Boeserille kolme maalia ja Horvatille maali St. Louisia vastaan. Joukkueen nuoriso-osasto oli taas vauhdissa ja tuon johdolla otettiin harvinaisen iso 1-6 vierasvoitto. Petterssonilta nähtiin kauden toinen viiden pisteen ilta ja Boeserilta uran toinen hattutemppu. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että tänään myös kiekkojumala oli Canucksin penkillä, kun numerot repesivät tuollaisiksi. Kuutta maalia ei ilman tuota kiekkojumalaa oltaisi kyllä muuten nähty.

Tämä oli Boeserilta kuudes peli loukkaantumisen jälkeen ja siinä kun aikaisemmissa paluun jälkeisissä peleissä on ollut hyvistä paikoista tolppia, nyt meni sitten vähän vahingossakin. Ensimmäisessä maalissa kiekko sai ihmeellisen pompun päätypleksistä ja kimposi tuosta juuri sopivassa kulmassa Allenin patjaan, josta sitten maaliin. Ja tuo illan kolmas oli maalille siniviivalta roiskaistu kiekko, joka pomppi sisään Blues-pakin jalasta. No, otetaan vastaan ja hyvä kun välillä pomppii oikein päinkin. Boeser on pelaaja, joka usein vain "sattuu" olemaan oikeassa paikassa.

Toisaalta Bluesin tämän pelin tekeminen ei kyllä vakuuttanut. Oliko iltapäiväpelillä sitten tekemistä asiaan, mutta en ole noin huonoa ylivoimaa nähnyt Canucksin vuotavaa alivoimaa vastaan vielä tällä kaudella. Blues sai tilaisuuden avauserässä pelata neljä minuuttia ylivoimalla ja koittaa tasoittaa puntit, mutta joukkue ei saanut yhtään maalipaikkaa ja taisi tulla kaksi vetoa tuon aikana. Heti tuon alivoiman tappamisen jälkeen Pettersson teki 0-2 osuman ja vapautti maalillaan Canucksin tilaa. Positiivista Bluesin kannalta oli lähinnä nuorten Robert Thomasin peli ja Jordan Kyroyn uran avausmaali.

- Canucksin puolustus pelasi hyvän pelin, jopa Pouliot. Vancouver sai peliin lentävän lähdön ja välillä noiden jälkeen tulee ongelmia, mutta nyt isommat nukahdukset jäivät vähiin. Tanev ja Stecher nousivat mielestäni parhaiten esiin alakerrasta.

- Petterssonin kaikki pisteet olivat "ykköspisteitä" ja Boeser teki kolme maalia tasakentin. Ketjun kolmas lenkki Leivo jäi ilman tehoja. Minun mielestä Leivo pelasi kuitenkin jälleen hyvän pelin. Avausmaalissa Leivon paine Bouwmeesteriin mahdollisti kiekon saamisen hyökkäyspäässä ja tilanteen luomisen Boeserille maalin eteen. Toisessa maalissa Leivon järkevä luistelu Blues-pakkien edestä avasi Petterssonille tilaa. Ja viimeisessä maalissa Leivo oli maalilla tekemässä ruuhkaa, kun kiekko kimposi sisään Bluesin pelaajasta. Nolla pistettä ja voisi antaa kritiikkiä kun kaverit vierellä iskevät kovat tehot, mutta Leivo on ollut tärkeä tukipelaaja ketjuun näissä ensimmäisissä peleissä.

- Huolimatta noista maalintekijän lahjoistaan, Boeser on pelannut nyt 29 peliä peräkkäin ilman ylivoimamaalia. Viime kaudella Boeser oli joukkueen tehokkain ylivoimamaalien tekijä ja koko NHL:ssä top30 ryhmässä vajaasta kaudesta huolimatta, mutta nyt kiekot eivät vain löydä tietä perille ylivoimissa. Muutenhan tuossa ei ole ollut ongelmaa ja Boeser on maalit/60min -tilastossa tasakentin NHL:n neljäs jos lasketaan yli 10 peliä pelanneet pelaajat.

- Adam Gaudette ilmoitettiin sairastuneeksi pelin alla. Hänen tilallaan pelasi Tim Schaller.

- Horvat teki kauden 14. maalinsa. Nyt hän on 36 maalin vauhdissa. Noista 14 maalista 11 on tullut vieraskentillä.

- Petterssonilla on nyt 30 pistettä kauden 26 pelistä. Bluesia vastaan hän pelasi pääosin Edmundson-Parayko-Tarasenko -kolmikkoa vastaan. Hänestä tuli pelissä tehokkain ruotsalaispelaaja kaudesta 1989-90 lähtien, kun otetaan mukaan nuo uran ensimmäiset 26 peliä. Mikael Renbergilla oli kärkipaikka tuossa tilastossa aikaisemmin. Renberg pelasi aikanaan (1993-94) Flyersin kovassa hyökkäyksessä ja jäi tulokkaana Flyersin pistepörssissä vasta neljänneksi vaikka teki 38 maalia ja 82 pistettä. Renberg oli tuolloin vuoden vanhempi kuin Pettersson nyt.

- Pettersson on Vancouverin paidassa Alexander Mogilnyn (1995-96) jälkeen ensimmäinen, joka on onnistunut kaudessa tekemään useamman kuin yhden viiden pisteen illan. Harvinaisia lukemia. Erityisen harvinaisia, kun pelejä on takana 26 kappaletta.

Kesän draftiin nämä pelit eivät hyvää tee, mutta otan joka kerta tälläisen Canucks-nuorten esittämän ottelun vastaan ennemmin kuin paremman arpalipun.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver oli todella onnekas hyvin pelannutta Columbusta vastaan yön pelissä. Kotijoukkue vei peliä, mutta Canucks vei pelin kolmannen erän onnekkailla maaleilla. Näitä pelejä hävittiin jatkuvalla syötöllä tappioputken aikana, mutta nyt kiekot pomppivat sisään ja huonompanakin iltana on näköjään hyvän maalivahtipelin kautta mahdollisuudet voittoon.

- Ykkösketju oli aika pimennossa suurimman osan pelistä nyt, mutta sieltä tuli pompuilla Leivolle ja Petterssonille maalit ja syötöt. Boeser pelasi hattutemppunsa jälkeen vaisun pelin eikä saanut yhtään laukausta kohti Korpisaloa.

- Markström oli maalilla erittäin hyvä ja piti joukkueen pelissä kiinni. Hän on taas pelannut vahvoja pelejä saatuaan olla pari peliä huilaamassa Nilssonin palattua kentälle. Ilman Markströmin hyvää iltaa tätä peliä ei oltaisi voitettu. Tekeminen näyttää huomattavasti terävämmältä tällä hetkellä kuin tappioputken aikana hänen pelattua joka ilta.

- Tanev on pelannut taas paremmin ja ilmeisesti vamma(?) on voitettu. Hän oli ehkä joukkueen paras pelaaja Columbusta vastaan ja kantoi tuota ykkösparia. Tanev ja Edler pelasivat pääosin Dubois-Atkinson-Panarin -ketjua vastaan, aloittivat pääosan tasakenttävaihdoistaan omista ja voittivat laukaukset.

- Virtaselle kauden 10 maali ja tuo oli kyllä kauden onnekkain. Hän kertoi vain roiskaisseen kiekkoa maalille irtokiekon toivossa, mutta kiekko painui sisään etukulmasta ainoasta aukosta minkä Korpisalo tilanteessa jätti auki.

- Granlund-Roussel-Eriksson -ketjulta hyvä peli. Etenkin Granlund oli nyt pelissä kiinni ja antoi joukkueelle kiekonhallintaa luistelemalla kiekon kanssa hyökkäyspäähän siirtelyn sijaan. Aika jäässä vaan tuon ketjun hyökkäyspeli. Kolmikko on tehnyt viimeisissä 12 pelissä yhteensä kaksi maalia kolmen pelaajan kesken.

- Pouliot ja Goldobin ovat joukkueen heikoimmat pelaajat tällä hetkellä. Pouliotin aikana peli pyörii useimmiten omissa ja Goldobin pelaa juuri nyt kaksinkamppailutilanteet huonosti. Kummallakaan ei oikein vääntövoima riitä eikä taida olla henkisellä puolellakaan riittävää tahtoa tilanteiden voittamisiin. Bärtschi ottaa varmaan Goldobinin paikan Horvatin ketjusta kun palaa.

- Columbuksesta Atkinson on aina vaarallisin kun pelataan heitä vastaan. Nyt tuli kahdeksan laukausta. Ei kovin huono varaus aikanaan kuudennelta kierrokselta.

Tankkaaminen ottaa nyt takapakkia. Petterssonin olisi pitänyt pysyä tuon kannalta SHL:ssä vielä kausi tai kaksi. Toisaalta jos draftin sijalta 23 on mahdollista saada Boeserin tasoinen pelaaja, niin ehkä tässä turhaa miettii sijoitusta sinne top5-ryhmään (ihan realistiset mahdollisuudet sinne silti edelleen silti on). Antaa nyt vaan nuorten pelata ja katsellaan missä kohtaa varaillaan kesällä Vancouverissa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vähälle peliajalle Uticassa jäänyt Petrus Palmu palaa SM-Liigaan. Varmasti paras ratkaisu pelaajan kannalta. Liigassa Palmu näytti viime kaudella lupaavia otteita ja palkintona tuli kauden parhaan tulokkaan palkinto, mutta ei saanut jostain syystä itsestään parasta irti farmikiekossa. Palmulle tuli kauden 12 pelissä yksi syöttö, 12 laukausta ja -3 tehopörssimerkintä.

Utica otti viime yönä 5-2 voiton Providencesta. Maalit MacEwenille, Boucherille (2), Archibaldille ja kauden ensimmäisen pelin pelanneelle Colton Saucermanille. Demkolle pelin ykköstähti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Utica otti viime yönä 5-2 voiton Providencesta. Maalit MacEwenille, Boucherille (2), Archibaldille ja kauden ensimmäisen pelin pelanneelle Colton Saucermanille. Demkolle pelin ykköstähti.

Tää Saucerman näyttää siltä, että hänessä olisi aineksia legendaksi. Toivotaan kutsua ylös (no, ensin NHL-sopimustakin) ja paikkaa Pouliotin tilalla. Alla linkki twitteriin ja iloiseen hymyyn ensimmäisen AHL-maalin jälkeen.

Ben Birnell on Twitter

Pouliot on kyllä kaveri joka laittaa nykyään ärsyttämään. Huono puolustamaan ja myöskään kiekollisena ei tee tällä hetkellä mitään peliä edistäviä ratkaisuita. Otetaan nyt vaikka MDZ ennemmin kehiin vaikka hänelläkin noita lapsuksia ja ajatuskatkoksia tapahtuu riittämiin. Tai sitten Biega olisi noista se paras, mutta häntä Green ei peluuta kuin äärimmäisessä hädässä.

Tänään Nilsson maalilla ja toivotaan hyvää peliä hänelle. Sinällään erikoinen veto tähän väliin, kun Markström on ollut kuuma ja viikonloppuna on edessä tuplapelit. Nyt sitten Nilsson tulee pelaamaan kaksi peliä näistä kolmesta seuraavasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tää Saucerman näyttää siltä, että hänessä olisi aineksia legendaksi. Toivotaan kutsua ylös (no, ensin NHL-sopimustakin) ja paikkaa Pouliotin tilalla. Alla linkki twitteriin ja iloiseen hymyyn ensimmäisen AHL-maalin jälkeen.

Ben Birnell on Twitter
Onhan tuossa ainesta Taru sormusten herrasta -tarinaan kääpiö Gimlin rooliin. Tai sitten johonkin muuhun Ämyrilinnan taisteluun.

Saucerman on pelannut lähinnä ECHL:ssa toistaiseksi ja siellä on tullut 136 pelissä 88 pistettä. Kyllä hän siis ihan pelatakin osaa, vaikka ECHL ei sarjana isoja tunteita herätäkään. Uticaan hän tuli kun joukkueen kolme puolustajaa (Juolevi, Sautner ja Chatfield) ovat sivussa.

Oikealla puolella Uticalla on nyt Blujus, Sifers, Graham ja Saucerman. Vasemmalla sitten Brisebois, McEneny ja Jagger Dirk. Noista Graham on mennyt tällä kaudella eteenpäin ja samoin McEneny pelaa nyt hyvää kiekkoa. Dirk ei sitten farmiin yhden pelin perusteella kuuluisi. On hän silti isäänsä, takavuosien Canucks-pakkia Robert Dirkia liikkuvampi - jos nyt tuo mikään meriitti on. Kaiken kaikkiaan kolmen avainpuolustajan puute näkyy kyllä ja Demkolta vaadittiin tuota pelin ykköstähden arvoista peliä voittoon.

Mr. Smith kirjoitti:
Pouliot on kyllä kaveri joka laittaa nykyään ärsyttämään. Huono puolustamaan ja myöskään kiekollisena ei tee tällä hetkellä mitään peliä edistäviä ratkaisuita. Otetaan nyt vaikka MDZ ennemmin kehiin vaikka hänelläkin noita lapsuksia ja ajatuskatkoksia tapahtuu riittämiin. Tai sitten Biega olisi noista se paras, mutta häntä Green ei peluuta kuin äärimmäisessä hädässä.
Pouliotin itseluottamus näyttää nyt huonolta ja tuo ilmeisesti heijastuu peliin. Olin hänen tekemiseensä alkukaudella ihan kohtalaisen tyytyväinen kun pelasi pienessä roolissa kolmosparissa, mutta pakkien loukkaantumisten aikana hän nousi liiankin suureen rooliin mikä ilmeisesti söi pelin tasoa. En osaa nähdä häntä kyllä millään tulevaisuuden puolustajana joukkueessa ja voisin melkein kokeilla vaikka Ruttaa tuossa paikassa. Tai sitten DJ MDZ/Biega -akselia. Ehkä tuo jälkimmäinen on lähempänä ettei tarvitse raivata tilaa.

Mr. Smith kirjoitti:
Tänään Nilsson maalilla ja toivotaan hyvää peliä hänelle. Sinällään erikoinen veto tähän väliin, kun Markström on ollut kuuma ja viikonloppuna on edessä tuplapelit. Nyt sitten Nilsson tulee pelaamaan kaksi peliä näistä kolmesta seuraavasta.
Kieltämättä erikoinen veto. Markström on ollut tosiaan kuuma ja Nilsson on hävinnyt viisi viimeistä peliään. Ihan hyvin hän pelasi silti noissa Dallas- ja Wild -peleissä, mutta juuri nyt voittava maalivahti vaihtuu hävinneeseen maalivahtiin. Hyvähän Nilssonille silti pelejä on tulla ja on hän valovuoden Bachmania edellä NHL-vahtina, mutta nyt tuo melkein tosiaan tarkoittaa hänen pelaamistaan kahdessa pelissä seuraavista kolmesta.

Demkon haastattelu oli pari päivää sitten maksullisella Athleticilla

There’s always a concern with top goalie prospects like yourself that if you develop them a bit too quickly and they get to the NHL and have a bad experience that they’ll lose their confidence and, essentially, that they’ll break. But in some ways, doesn’t a goalie need to learn quite a bit through failure?

I always chuckle when I see people saying that stuff. I mean, if a guy’s gonna go up and let in six goals his first game and then allow that to ruin his entire career then that’s not the guy you want in the net anyways. I failed a ton of times in my career. It’s part of the learning process. I think I lost my first four or five AHL games, and I learned a ton from that stretch of games. Like I said, that’s comical to me when people are saying that one game and his career is over. Getting up there and maybe not playing that well right away or getting the greatest stat line right away, that’s not any of my concern. I just want to go up and learn. I’m not a guy who’s going to cower in the corner if I don’t play well. I’m just going to get back up and learn from it and try to get better.

Monen Uticaa seuraavan mielestä Damko kuuluisi nyt NHL:ään. Saa nähdä meneekö Canucks kuitenkin sen "suunnitelmansa" mukaan tämä kausi loppuun kun maalivahdit ovat terveinä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvin pitkälle samanlainen peli Nashvillea vastaan kuin Columbusta vastaan pelattu edellinen peli. Nyt tosin sillä erolla, että hävittiin jatkoajalla ja maalivahdille meni yksi tai kaksi helpompaa. Kaksi ja puoli erää oltiin jälleen köysissä, lopussa löydettiin jostain maaleihin energiaa ja kerättiin piste mukaan pelistä josta sitä ei olisi pelitapahtuminen mukaan kuulunut saada. Joukkueen puolesta pitää toisaalta sanoa se, että näiden pelien loppujen nousut kertovat ihan hyvää.

Positiiviset:

- En tiedä kumpaan Nilssonin laittaisi, positiivisiin vai negatiivisiin.. Nilssonille meni kaksi ensimmäistä Nashvillen maalia vähän helposti. Noiden jälkeen hän pisti luukkunsa kuitenkin hyvin kiinni, otti pari isoa torjuntaa eikä voinut maaleille mitään. Silti kun antaa vieraissa tuonkin verran tasoitusta, harvemmin pelistä tulee voittajana ulos.

- Beaglelle uran avausmaali Canucks-paidassa ja alivoimalla. Aloituksetkin tulivat omille 70% (14-6). Hyökkäyspäästä ei tullut koko pelissä yhtään aloitusta, omista sen sijaan 15 aloitusta. Vain Tanev oli omassa päässä aloituksissa useammin. Ei juuri tuottanut mitään tuon alivoimamaalin lisäksi, mutta taisteli taas vaikeissa paikoissa hyvää vastustajaa vastaan.

- Boeserille kaksi viimeistä peliä on olleet vaikeita ja liikkeen kanssa on tekemistä (vaivaako nivunen taas?). Silti kahdeksan maalia viimeisiin 10 peliin, vaikka ei saa parastaan irti. Nyt tuli ylivoimamaali ja vielä pelin kannalta tärkeään paikkaan - ensimmäinen maali ylivoimalla 30 peliin.

- Pettersson jatkoi pisteputkeaan viiden pelin mittaiseksi. Näissä vieraspelireissujen viimeisissä peleissä pelin taso laskee kuitenkin vielä muuten totutusta eikä ollut nyt niin hyvä kuin viikko sitten Nashvillea vastaan. Silti joukkueen kolmen parhaan hyökkääjän joukossa huonompanakin iltana.

- Horvat oli joukkueen selvästi paras pelaaja. Hankki lopussa jäähyn jonka aikana Canucks kavensi, kävi rauhoittamassa Virtasen ottamasta jäähyä ja teki tasoitusmaalin viimeisellä minuutilla. Pelasi yli 24 minuuttia. Jatkoajalla Predatorsin voittomaali tuli kuitenkin Horvatin miehen Sissonsin karattua yksin Nilssonia vastaan. Tuosta Horvat otti syyt niskoilleen mediassakin. Horvat pelasi kolmannessa erässä puolet vaihdoista eikä ollut tuossa tilanteessa enää terävimmillään. Joulukuun kuudessa pelissä neljä osumaa. Milloin laitetaan C rintaan?

- Granlundilta hyvää alivoimaa ja tärkeä syötönkatko Beaglen maalissa. Miinuspuolella se, että hävisi lähes kaikki aloituksensa ja vähän katosi kuvasta pelin edetessä.

- Biega täytti Gudbransonin roolin.

Negatiiviset:

- Schaller on menettänyt ilmeisesti viimeisenkin luottonsa Greenin silmissä. Nyt tuli neljä minuuttia peliaikaa. Noiden aikana -2 merkinnät.

- Leivo ja Eriksson olivat täysin näkymättömiä. Jälkimmäiseltä "normipeli" tuossa suhteessa. Hänellä kaikki tilastot pisteitä, riistoja, menetyksiä, blokkeja, taklauksia jne näyttivät pelin jälkeen nollaa. Leivolla oli yksi menetys, muuten sama homma. Leivon kannalta tuo on sikäli huolestuttavampaa, että hän pelasi top6-ryhmässä. Eriksson tienaa tuosta "näkymättömästä työstään" seitsemän miljoonaa.

- Puolustuksen heikointa lenkkiä ei tarvitse edes mainita. Kuinka monta peliä Green ajatteli nyt antaa hänelle mahdollisuuksia? Sama homma kyllä minullakin hänen kanssaan kuin Mr. Smithilla, että hän alkaa lähinnä ärsyttämään.

Kolmen pein voittoputki meni poikki, mutta vieraskiertueelta kuitenkin viisi pistettä kuudesta. Seuraavat viisi peliä pelataan kotona ja vasta joulun jälkeen lähdetään taas reissuun.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös