Kristian Vesalainen Jokereihin

  • 36 025
  • 127

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Winnipeg Jets on ilmoittanut jo asiasta mm Twitter tilillään, joten eikös ketjun voi jo avata?

Tervetuloa Krisu! Mahtava homma.

Jos pitää odottaa Jokereiden vahvistusta ennen ketjun avaamista, niin sorry hätäily.
 
Viimeksi muokattu:

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
kova vahvistus ja nyt saatiin se suomalainen, joka varmaan tuo myös lisäkatsojia ja luo positiivisia uutisia Jokereista kun katsojamäärät kasvaa alkukaudesta. Uskon että se taas tuo lisää katsojia. Pelihän on hyvällä tasolla illasta toiseen.
 

Buster

Jäsen
Kyllähän täällä ruudun takana on odotettu Vesalaista kuin lähes jotain vapahtajaa. Meinaan toki jo siitä syystä, että näillä budjeteilla paremmasta hankinnasta tässä vaiheessa kautta ei oikein uskaltaisi edes kuvitella.

Pitäisi olla ihan kelpo vireessä, tai ts. ei ole ainakaan mikään tyvipään KHL-seurasta 2+4 tehoin ulospotkittu alisuorittaja. Tuonee lisää sitä ratkaisuvoimaa ja laajuutta, mitä ei voi olla koskaan liikaa jos haaveilee mahtiporukoiden haastamisesta. Numerollisestikin on taas yksi pelaaja enemmän, sekin on plussaa. Ja tietysti toivottavasti mukana tuleva hype ja lisääntynyt näkyvyys.

Pelaamista nyt en olekaan nähnyt Liigan finaaleita ja junnukisoja lukuunottamatta, mutta mitat on kunnossa 192/94, jalka kulkee ja asioita tapahtuu kovassakin tempossa. Eiköhän Vesalainen tee hyvää jälkeä, etenkin kun koko joukkuekin pelaa jo valmiiksi hyvin. Ainoa varjopuoli on tämä mainittu matkustustahti junnukisoineen, mutta nuori pelaaja.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Onnittelut Vesalaisesta! Toivotaan, että poika lyö itsensä kunnolla läpi ja ensi kaudella sitten isompiin ympyröihin!
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Julkinen salaisuus tuli viimein julki. Tai eihän Jokerit virallisesti ole vahvistanut, mutta kaipa tuohon Jetsin twitteriin ja NHLän virallisiin sivuihin voi lähteinä luottaa. Parasta Vesalaisessa on junnustatus ja sen tuoma automaattinen kahdensuunnan soppari eli vielä on rosterissa tilaa tuleville vahvistuksille.
 

Pardus

Jäsen
Onnea niin Jokereille kuin Vesalaiselle! Luultavasti tulevan kevään yksi puhutuimmista suomalaishyökkääjistä ja uskallan jo nyt veikata, että pelaa myös miesten MM-kisoissa. Olisi aivan hyvin voinut pelata jo viime keväänä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Niin se menee, että tämä on Jokereiden kannalta loistava uutinen. Vesalaisesta on taatusti hyötyä niin kentällä kuin katsomoiden täyttämisessäkin, vaikka jälkimmäisellä onkin vain "viestinnällinen" merkitys. Etenkin, kun siellä on jonkin verran tuota loukkaantumissumaa ja kierrätystä ei haluta syystä tai toisesta tehdä, Vesalaisen panos voi olla hyvinkin oleellinen.

Sen sijaan Vesalaisen itensä kannalta tämä voi olla varsin huono päätös. Tähän on muutama varsin painava syy. AHL:ssä hän olisi saanut paljon vastuuta sellaisessa roolissa, joka hänelle parhaiten sopisi myös ylhäällä. Hän olisi oppinut pelaamaan pienessä kaukalossa, mikä on kaikki kaikessa siirryttäessä Euroopasta Pohjois-Amerikkaan, sillä pelin luonne muuttuu Atlantin yli mentäessä täysin. Toki sen oppii myöhemminkin, mutta nyt uhkana on vuoden meneminen hukkaan. AHL:ssä pelaaminen olisi ollut aivan kullan arvoinen, joskin varmasti muutoin ikävä kokemus Vesalaiselle.

AHL:ssä seurattavana, kehitettävänä ja lähellä emoseuraa olemisen kanssa linkittyy koko Jets-organisaation pelaajapolun filosofia. Siellä kaikki, paitsi ilmiselvät valmiit starat käyvät Moosen kautta kehittymässä. Näin seura on kasvattanut isoihin rooleihin mm. Josh Morriseyn, Ben Chiarotin, Kyle Connorin, Brandon Tanevin ja Jack Roslovicin. Nik Ehlersiäkin kypsyteltiin rauhassa junnusarjoissa Kanadassa pari vuotta ennen nostoa remmiin. Tällainen karkumatka KHL:ään saatetaan helposti nähdä helppona rahankeruureissuna, joka ei kehitä pelaajaa NHL-joukkueen vaatimusten mukaisesti (KHL:stä ei nouse nuoria NHL:ään) ja toisaalta hän on nyt kaukana organisaation tarkkailusta. Olen aivan varma, että valmennus- ja seurajohto eivät pidä tästä päätöksestä ja erityisesti jos Vesalainen ei ole selkeästi nykyistä parempi pienen kaukalon kiekkoilija ensi syksyn leirillä, hän saanee aika armottoman AHL-kohtelun. NHL-seuroilla ei nimittäin ole ihan liikaa aikaa hioa timanttejaan pelivalmiiksi.

Summa summarum, Jokerit voitti, Jets hävisi ja se saattaa näkyä monella negatiivisella tavalla Vesalaisen tulevaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vesalaisen reitti Jokereihin ei ole sieltä tavanomaisimmasta päästä. Kaudella 14-15 sukset menivät ifk:n kanssa ristiin, kun Tom of Bondage ei uskonut Vesalaisen kykyihin. Niinpä matka jatkui Ruotsiin ja Frölundaan.

Ensimmäinen kausi meni suurimmalta osin Ruotsin juniorisarjassa. Vesalainen pelasi kuitenkin 19 runkosarjapeliä ja 5 matsia playoffeja SHL:ssä.

Seuraavalla kaudella Ruotsin juniorisarja alkoi olla nähty. Pelejä kertyi enemmän SHL:n puolella. Vesalainen kävi myös lyhyellä 9 pelin lainalla HPK:ssa.

Viime kausi olikin sitten Vesalaisen läpimurtokausi. 44 peliä HPK:ssa ja 39 pistettä. Siirto Kärppiin, jossa 5 runkosarjapeliin 4 pistettä ja playoffien 18 peliin tehot 4+4. Päälle mestaruus.

Ennen Jokereihin siirtymistä Vesalainen kerkesi pelata 5 NHL-ottelua tehoilla 0+1 ja AHL:ssä 8 peliä piste per peli tahdilla tehoin 3+5=8.

Vesalaisen diili Jokereihin on 2-suuntainen, joka tarkoittaa sitä, ettei Vesalainen täytä Jokerien 25 1-suunnan pelaajan kiintiötä. Ikänsä puolesta Vesalaisen saa myös lisätä kokoopanoon ns. ylimääräisenä pelaajana.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä Vesalainen totesi 8 AHL pelin jälkeen, että hän voi kehittyä paremmin kohelossa kuin AHL:ssä?

Jokereiden lisäksi Krisun päätöksestä hyötyy nuorten maajoukkue, joka pelaa kisat Vancouverissa, tai jossain siellä päin. Outoa, että se on jäänyt esim Hoffalta Iltasanomissa muistamatta.

Krisu on ikäisekseen jo isohko, taitava, hyvä veto ja luistelee hyvin. Kaikki mahdollisuudet on top-6 rooliin tulevaisuudessa NHL:ssä. Luonne voi olla tyyppiä "keskimääräistä vaikeammin valmennettavissa", mutta niinhän se monella huipulla on.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
uskallan jo nyt veikata, että pelaa myös miesten MM-kisoissa.
Eiköhän tuo lähde takasin Winnipegiin loppukaudeks, kun Jokereiden kausi on taputeltu, kuten Tolvanenkin teki. Toki Eeli tuli mm kisoihin sitten kesken kisojen, kun Nashvillessä ei ollut käyttöä. Joten miksi ei, jos Jetsillä ei oo käyttöä ja Moose ei pelaa enää sillon.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Loistava uutinen!

Vesalainen on onnistuessaan valmista tähtitasoa KHL:n ja tuo pelkällä nimellään paljon positiivista hypeä Jokereiden ympärille.

Se on ihan kiistaton fakta, että Tolvanen meni Jokereissa pelatessaan valtavin harppauksin eteenpäin. Se, ettei hänen tasonsa KHL-kauden jälkeen riittänyt contender-joukkueen kärkikenttiin ei lainkaan kerro siitä, etteikö KHL olisi erinomainen alusta nuorelle pelaajalle ottaa steppejä kohti NHL-tähteyttä. Vesalainen on yhden pykälän valmiimpi pelaaja tullessaan, joten samanlaisella kehityksellä hän on heittämällä Jetsin miehistössä ensi kaudella. Hoffren kirjoitti, että Winnipegissä tuskin ollaan tyytyväisiä Krissen ratkaisuun, mutta voiko ne nyt kovin vihaisiakaan olla kun mies käyttää sopimukseensa kirjatun option. Eiköhän Winnipegissä anneta anteeksi, jos Vesalainen pelaa Jokereissa ja MM-kisoissa isossa roolissa ja aloittaa ensi kauden kakkosen tai kolmosen laidalla.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Upea juttu, tervetuloa stadiin Vesa Laine (heh, sorry oli pakko!).

Uskon, että Vesalaisen päänupissa painoi halu kehittää vielä kiekollista peliä, KHL jäillä enemmän tilaa PITÄÄ kiekkoa eikä AHL/NHL tyyliin roiskaista kiekkoa rännin kautta flipperiin ja nopein hakee kiekon kulmasta.

Toivotaan että onnistuu, Kurrilta ja Vuoriselta myös hienoa duunia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Vesalainen on likimain täydellinen lisä tähän palapeliin. Isokokoinen ja taitava peliä tekevä laituri tuo kolmeen ensimmäiseen ketjuun sellaisia ominaisuuksia, joita sieltä on vähän puuttunut. Itse lähtisin istuttamaan miestä Plattin ja Mosesin vierelle, mutta katsotaan.

Näen tässä Vesalaisen loppukauden pelillistä antiakin suurempana mahdollisuutena Jokereiden profiloitumisen nuorten pelaajien kehitysalustana NHL:ään. Tolvasen kohdalla tässä tosiaan kiistatta onnistuttiin ja toinen samantyyppinen tarina perään voisi houkutella jopa pari tällaista "ei ihan riitä vielä NHL:ään pelaajia" Jokereihin hakemaan Liigaa kovempia pelejä. Tämä toisi aika merkittävän kilpailuedun jos näitä kaksisuuntaisilla sopimuksilla olevia pelaajia ajettaisiin järjestäen, kaudesta toiseen isoon rooliin. Ja tällöin voitaisiin puhua myös siitä kuuluisasta "Suomikiekon edusta".
 

Ikuri

Jäsen
Jokereiden kannalta täydellinen hankinta, kun huomioi pelaajan junnuiän mukanaan tuomat edut. Lisäksi NJensenin loukkaantuminen avannee Vesalaiselle välittömän paikan kakkosketjusta. Tervetuloa Jokereihin Kristus.

En viitsi alkaa pähkäillä tilannetta, jossa loukkaantuneita palaa kokoonpanoon. Reilussa kuukaudessa ehtii tapahtua paljon näin joulukuun korvalla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tervetuloa takaisin Stadiin ja myös Jokereihin. Onko tietoa milloin pelaa?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tervetuloa! @PeteX: tänään ei ole kokoonpanossa, mutta koska on jo kuvattu Kurrin kainalossa Hartwallilla, en näin ulkopuolelta keksi miksei voisi pelata seuraavassa vieraspelissä maanantaina.

Samalla yksi detalji, jonka siirsin mukaan huhuketjusta:

U20 skabathan pelataan tänä vuonna Vancoucerissa. Kisat loppuvat viimeistään 5.1. Tällöin Vesalainen ei olisi mukana vielä Jokerit - SKA -ottelussa 6.1. Siitä kaksi päivää 8.1 pelataan vielä himassa, jonka jälkeen starttaa Jokerien idän kiertue Kiinaan, Vladivostokiin ja Khabarovskiin. Logistisesti jäätävältä kuulostava kierue tarkottaisi Vesalaiselta siis kahta reisuua maapallon ympäri muttamaan viikkoon. Palauduppa siitä sitten.

Varsinkin jos Suomi menisi mitalipeleihin, ja siis Vesalainen olisi mukana joukkueessa, henk.koht. kuvittelisin olevan järkevämpää tulla Vancouverista suoraan tuolle mainitulle vieraskiertueelle. Kilometrejä ja aikaerorasitusta tulisi huomattavasti vähemmän, jos ei kierrä Helsingin kautta vaan Tyynenmeren yli. Mutta enhän minä näitä tietenkään päätä...
 
Loistava uutinen!

Vesalainen on onnistuessaan valmista tähtitasoa KHL:n ja tuo pelkällä nimellään paljon positiivista hypeä Jokereiden ympärille.

Itse miellän tähtitason kuitenkin hieman eri tavalla. Kaprizov on tähtitasoa, Gusev on tähtitasoa. Sami Lepistö on ainakin Jokereiden mittapuulla tähtitasoa. Vesalainen ei sentään vielä ole. Pirun lupaava kiekkoilijanalku kuitenkin ja äärimmäisen mielenkiintoista seurata mitä tuleman pitää.
 

Familyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jokereihin siis liittyi kiekkoilijana paljon kokenut ja maailmaa nähnyt Kristian Vesalainen. Pelaajalla on Liiga, SHL, AHL ja NHL kokemusta vyöllään, joten voidaan jopa puhua rutinoituneesta kiekkokiertolaisesta. Nyt uutena osoitteena KHL ja Jokerit, vaikka tavoitteena on edelleen murtautua nopeassa aikataulussa kivikovaan Jetsin kokoonpanoon.

Mistä tässä on kyse? Annoin itselleni luvan miettiä, että olisiko Jokerit ympäristönä "turvallisempi" paikka kehittyä. Moosessa ja Jetsissä on kova kilpailu pelipaikoista, ja varsinkin AHL puolella, ihan kaikki ei vieressä toivo onnistumisia, ainakaan oman jääaikansa kustannuksella. Nyt Vesalainen pääsee ympäristöön, jossa saa suorittaa ja nauttia tekemisestä samalla kun ympärillä on kokenut ja varmasti tukea tarjoava porukka. Jos löytää paikkansa joukkueessa, niin on varmasti loistava loppukausi ammentaa korkean tason kiekkoammattilaisen elämänoppeja kotikaupungista käsin. Joukkueestahan huokuu hyvä yhdessä tekemisen meininki. Tarjolla on myös isoa vastuuta tulosyksiköissä ja kilpailu pelipaikoista ei tällä hetkellä ole asia, joka Jokereissa alkaisi takaraivossa kummitella, joten ns. latu on vapaa.
Mahdollisena riskinä näen sen, että pelaaja asettaa itselleen liian isot odotukset KHL:n suhteen, ja jos onistumisia ei ala tippua, niin edessä voi olla tuskastuminen.

Niin tai näin, pakko myöntää, että 2.12. pelattava Slovan peli muuttui juuri äsken todella paljon kiinnostavammaksi.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Vesalainen pelasi viime kaudella liigassa, lähti tälle kaudelle kokeilemaan siipiään rapakon taakse, eikä (vielä) riittänyt. Kokonaisuutta ajatellen Vesalaisen nimittäminen "tähtipelaajaksi" on minunkin mielestä hieman ennenaikaista. Mutta Vesalaisella on kaikki eväät tulla tähtipelaajaksi, ja siksi Vesalainen on Jokereille hyvin mielenkiintoinen hankinta. Onnistuessaan luo helposti samanlaisen buumin, kuin Eeli Tolvanen vähän aikaa sitten.

Vesalainen tai Tolvanen lienevät sen tasoisia nuoria pelaajia, joita jokereiden omien kasvattien pitäisi olla, jotta pystyisivät murtautumaan Jokereiden pelaavaan kokoonpanoon. Vielä viitisen vuotta sitten Jokereiden oma juniorityö teki tällaisia pelaajia useampia vuodessa, ja kaikille pelipaikoille; Teräväinen, Lindell, Korpisalo... Jos KHL on suoraan tai epäsuorasti syy jokerien hienon juniorityön kuihtumiselle nykytilaansa, annan taas kauhallisen lisää ymmärrystä Jokereiden KHL-retkeä vastustaville.

Yhtä kaikki, hyvä hankinta, hyvään paikkaan.

e.typot
 
Viimeksi muokattu:

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
On mukavaa seurata toisessa suosikkiseurassa Vesalaista. Tuli eilen illalla Suomeen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kyllä nuo perustelut, joita Vesalainen nosti Jokereihin tulolleen herättävät ehdottomasti suurta huolta siitä, tuleeko hänellä riittämään NHL-tasolla. Kiva olla Helsingissä, AHL on kova maailma ja liian heikko peli taso. Ei kuulosta yhtään hyvältä, ettei hän ymmärrä AHL:ssä pelattavan henkilökohtaisen sopeutumiskehityksen vuoksi. KHL ei kehitä häntä NHL-tyyliä kohti, vaikka kovempi sarja saattaakin olla muutoin avuksi. Toivottavasti nämä suuret uhat eivät realisoidu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös