NHL-pelaajia SM-liigaan?

  • 98 839
  • 463

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti MC61
AFTONBLADETin mukaan Saku Koivu siirtyy Södertäljeen. Miksikö? Siksi varmaan, että siellä on maailman tämän hetken kovin kiekkosarja.

Ei kun siksi, koska TPS:n johto (=Narvanmaa) ei osoittanut minkäänlaista kiinnostusta herran palveluksia kohtaan.
 
Viestin lähetti Saku #11
Lisäksi tulevaisuuden nimistä NHL:ää tulevaisuudessa järisyttävät nimet Tukonen, Niinimäki, Kontiola, Filppula, Korpikari, Lepistö, Mäntymaa... Kenestä vain voi tulla supertähti, ja tuskin Bergenheimkään on vielä viimeistä sanaansa sanonut.

Nokelaisestakin kasvanee ainakin 20 pistettä tasaisesti kaudessa tekevä NHL peluri. Mielestäni tilanteemme näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä.

Eiköhän NHL:ssä tulevaisuudessa rokkaa nimet Ovetchkin ja Crosby, ei Kontiola tai Mäntymaa..

Lehtosesta ja Tukosesta voi odottaa pelimiehiä, samoin ehkä Filppulasta mutta Niinimäki ei ole loukkaantumisten vuoksi ollut liigassakaan mikään ihmeellinen ja lisäksi hänen tapaisensa kikkailijat eivät ole välttämättä parasta NHL-materiaalia: se nähtiin jo World Cupissa, että tilannenopeus ja -kovuus se on mikä pienessä tilassa ratkaisee, ei Raipemainen verkkainen pelisilmä.

Teemu Riihijärvi muuten oli San Josen ykköskierroksen varaus vuonna 1995. Miettikääpä sitä kun alatte laskemaan Suomen maajoukkueen tulevaisuutta "prospectien" varaan..

Ja maalivahdeista: Nurminen unohtuu aina. Lahtelainen katupoikahan oli ensimmäinen varsinainen suomalainen ykkösmaalivahti NHL:ssä, mistä hänelle kunnia annettakoon. Sekä siitä, että mies ei ryhtynyt luopioksi, vaan valitsi Pelicansin.

Kaksi pistettä "Nupelle"!
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Turha mielestäni vedota verotukseen. Vaikka verotus Suomessa olisi koko kaudelta 1/3 osan - hatusta vedettynä - kovempi kuin Ruotsissa, niin se ei selitä sitä miksei suurimmassa osassa joukkueita ole yhtäkään tähteä. Elitserienin joukkueissa näyttäisi pelaavaan NHL:n tähtiluokan (1-2 kentän pelaajia, 1-maalivahteja) pelaajia 2-5/joukkue! Näyttääkö Canal tällä kaudella Elitserienin matseja? Ei paljon hockey nightit kiinnosta!
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti iiron_troikka

Teemu Riihijärvi muuten oli San Josen ykköskierroksen varaus vuonna 1995. Miettikääpä sitä kun alatte laskemaan Suomen maajoukkueen tulevaisuutta "prospectien" varaan..

Ja otetaan huomioon, että ohilaukauksia tapahtuu joka vuosi ja kohteena on muitakin kansallisuuksia kuin suomalaiset.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Black Adder
Ei paljon hockey nightit kiinnosta!

Sitten ei auta muuta kuin jättää Hockey Night katsomatta ja katsoa kanki juhlakunnossa ruotsalaista shakkikiekkoa. Kukaan ei pakota katsomaan SM-liigaa, mutta turha sitten on itkeä, että "olipas paskaa kiekkoa, tuli samanlainen fiilis kun seksistä Maria Mutolan kanssa". Jätä ihmeessä katsomatta ja vaihda vaikka suosikkijoukkueesi kohdalle Kärppien sijasta Uppsala Blommapojkarna tai joku vastaava.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Blackie
Ei kun siksi, koska TPS:n johto (=Narvanmaa) ei osoittanut minkäänlaista kiinnostusta herran palveluksia kohtaan.
En usko, en ikinä!
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti finnishninja
En usko, en ikinä!

No sanotaan, että TPS ei osoittanut niin aitoa innostusta Koivun suhteen kun Södertälje. Ehkä tästä johtuu J.Koivun ja Narvanmaan välien tulehtuminen viime päivinä? TPS piti Sakua ehkä liian itsestään selvyytenä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Black Adder
Turha mielestäni vedota verotukseen. Vaikka verotus Suomessa olisi koko kaudelta 1/3 osan - hatusta vedettynä - kovempi kuin Ruotsissa, niin se ei selitä sitä miksei suurimmassa osassa joukkueita ole yhtäkään tähteä. Elitserienin joukkueissa näyttäisi pelaavaan NHL:n tähtiluokan (1-2 kentän pelaajia, 1-maalivahteja) pelaajia 2-5/joukkue!

Ei verotus yksinään vaikuta mutta Ruotsissa pelaaja voi rahastoida palkkaansa ihan haluamallaan tavalla joten verotettavaa tuloa pystyä kontrolloimaan paljon paremmin kuin Suomessa joten myös tässä Ruotsi on valiettavasti selkeästi meitä edellä. Sanoisin kuitenkin että jos työsulku ei kestä kuin ensi vuoden tammikuulle niin silloin tämä NHL-tähtien pikavisiitti on vain tekohengitystä jonka vaikutukset nähdään kun tähdet lähtevät takaisin varsinaisille työpaikoilleen.

Ja ei sitä SM-liigaa ole pakko katsoa jos ei kiinnosta. Ja silloin kun NHL:ää pelattiin niin et sinä varmaan jaksanut katsoa SM-liigaan, etkä Elitserieniä kun ne tähdet pelas silloinkin muualla kuin täällä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Zdeno Chara pelaa IS-urheilun mukaan lockoutin aikana Färjestadissa.

Terveisiä taas persaukisille SM-liigan seuroille.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
En sitä tarkoittanut, mutta nyt olisi ainutkertainen tilaisuus nähdä seurajoukkueissa näitä tähtipelaajia omien, tuttujen pelaajien seassa. Ruotsin Elitserienissä pelaa monia SM-Liigasta tuttuja pelaajia ja jonkin verran on tullut Elitserieniä aiemminkin seurattua. Nyt siis vain käy niin, että suurempi mielenkiinto henk.koht. kääntyy rajan taakse, lukuunotamatta Kärppiä tietenkin. Tavallisesti muidenkin kuin kärppien hockey night matsit on saattanut katsoa. En kuitenkaan voi ja viitsi uhrata vapaa-ajastani liikaa aikaa kiekollekaan ja silloin joutuu karsimaan SM-Liigasta, jos Elitserien valtaa ajankäytöstäni tilaa. Olisin toivonut SM-Liigassa asiaan vaikuttavilta tahoilta parempaa toimintaa asiassa.

Ps. seuraan sitäpaisti NHL-pelejä säännöllisesti, joiden puutetta ei ainakaan SM-Liigan puukäsikahvakiekko korvaa.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti flintstone
Ja ei sitä SM-liigaa ole pakko katsoa jos ei kiinnosta.

Ja sen kyllä huomaa. Halleilla nimittäin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Black Adder
En sitä tarkoittanut, mutta nyt olisi ainutkertainen tilaisuus nähdä seurajoukkueissa näitä tähtipelaajia omien, tuttujen pelaajien seassa.

Ymmärrän kyllä. Tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin. Pelkästä rahasta se ei voi olla kiinni. Vaikka Elitserienin joukkueet on rikkaampia, niin ei ne niin paljon rikkaampia kun SM-liigan seurajohtajat väittää. Ruotsissa jotkut joukkueet on kiinnittänyt puolen tusinaa NHL-pelaajia, eli suunnilleen yhtä paljon kun SM-liiga -joukkueet yhteensä. Kyllä se on ihan seurojen haluttomuudesta kiinni. Itse uskoin ensin seurajohtajien paskapuheita, mutta nämä uudet siirrot Elietserieniin vie kyllä pohjaa niiltä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ruotsissa menee Aftonbladetin mukaan tänään siirtoikkuna kiinni sen auetessa uudelleen vasta 7.11, joten tänään on tiedossa enemmänkin näitä uutisia ja tästä syystä ne ovat pakkautuneet näin lyhyen ajan sisälle. On nimittäin ollut kiire.

Suomalaisseurat odottanevat ulkomaalaisten osalta tuota kuuden kuukauden verotusrajaa, joka alkaa siis viimeisestä finaalista taaksepäin laskettuna 19.10. Vastaavaa rynnäkköä ei tietenkään ole tiedossa kuin Elitserieniin, mutta eiköhän tännekin ulkomaaneläviä lopulta eksy.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SM-liiga on selvästi kakkoskastia Euroopassa NHL-pelaajilla mitattuna.

NHL-pelaajia Euroopassa:

Tshekki 47 kpl
Ruotsi 38 kpl
Venäjä 37 kpl

Suomi 11 kpl
Sveitsi 10 kpl
Slovakia 9 kpl
Saksa 8 kpl

Italia 4 kpl

Ranska 2 kpl
Itävalta 1 kpl
Latvia 1 kpl
Norja 1 kpl

Lähteenä IIHF. Tilanne 24.9. Suomelle lisätty Jakke Ruutu ja Josh Holden.

Venäjän imun ymmärtää ja jollain lailla Tshekinkin. Molemmissa verotus _voi_ olla hieman erilaista kuin Pohjoismaissa, puhumattakaan Venäjän liksoista.

Ruotsin hyvä imu verrattuna Suomeen ottaa kupoliin. Mielelläni näkisin NHL-miehiä kentällä. Me missataan ainutkertainen mahdollisuus nähdä maailman parhaita kiekkoilijoita Suomessa. Haluaisin omin silmin nähdä kuinka hyviä tai huonoja nuo maagiset dollarihymyt ovat.
 

jarnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
FNM hockey club
Pahaa tekee kun Ruotsin pääsarja kasvaa NHL tähdistä.
Nyt meni jättiläis Zhara Färjestadiin. Mitä hemmettiä tapahtuu, kun Suomi ei kiinnosta??
En oikein usko pelkästään tuohon verotusasiaan. Liigasta katoaa muutenkin katsojat, eli ei hyvältä näytä!
 

Kyle

Jäsen
Ihmetyttää. Stefan ei saapunut Ilvekseen liian kovan vakuutusmaksun syystä(?), miten selittää että Ruotsissa "pienetkin" seurat saavat kovia nimiä? Joten raha se ei ole joka ratkasee, kuinkahan moni Ruotsiin siirtynyt pelaaja on maksanut omat maksunsa, veikkaan että aika moni.

Veikkaan, että virtaus ruotsiin johtuu siitä, että he saivat kovat pelaajat ennen Suomea. Jos Sakic, Palffy ja Koivu, olisi tehnyt Suomeen sopimuksen heti alkuun työsulun alettua, olisi virtaus ollut kova pelikavereitten kesken. Nyt vain Ruotsi sai ensiksi Forsbergin, Näslundin ja Sedinit.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Saku #11
Mielenkiintoisia pointteja ja monta nimeä jotka on tosiaankin syytä panna korvan taakse.

Ensinnäkin, haluan korostaa mitä ajan takaa;
- Täällä näyttää olevan se käsitys, että Ruotsissa ei ole tulevaisuuden lupauksia ja nähtäisiin mielellään tilanne "Ruotsin jääkiekko on täysin jäissä Suomeen verrattuna".

Niin huonosti eivät asiat ole Ruotsissa.

Toiseksi, päätarkoitukseni ei ole väheksyä Suomen jääkiekkoa, eikä suomalaisia lupauksia, vaan tuoda esiin myös Ruotsin sellaiset, joista monella täällä ei näy olevan hajuakaan.

Okai;

Totuus on, että Kiprusoff on tällä hetkellä parempi kuin Salo on koskaan ollut
Tällä hetkellä - kyllä, mutta jos esität tämän kenelle tahansa ruotsalaiselle, sinua muistutetaan välittömästi Ruotsin pelistä Lillehammerissa. Talvi-olympialaiset, joista Tre Kronor nappasi kultaa. Salosta puhutaan yhä kun on niistä kisoista kysymys. Muistat varmasti myös ne rankkarit, joissa Salo oli elävä seinä.

Salo pelasi myös paljon loistopelejä Edmontonissa, jonka vahvuuteen ei silloin kuulunut enää Gretzky, Kurri, Ruotsalainen jne, vaan kokoonpano oli hieman heikompi. Siitä huolimatta Salo saa ajastaan Edmontonissa loistavat pisteet. Yes, niin saa Miikka Kiprusoffkin - viimeisestä puolesta vuodestaan... Mutta jos sinulle riittää puoli vuotta siihen että voit nimetä maailman parhaimman/toiseksi parhaimman maalivahdin, niin ok. Totta kai, on helppo sovittaa tälläiset väännöt oman mittapuun mukaan. Minäkin teen sen, tässä ja nyt;
Eilen pelatussa kierroksessa Timrå kohtasi Brynäsin, Kiprusoffin torjuntaprosentti: 86.31 %.
Modo kohtasi Luulajan, Salon: 90, 0 %.
Jos kerran Kiprusoff on parempi kuin Salo on koskaan ollut - eihän tämän pitäisi olla mahdollista! Salohan alkaa olla eilisen päivän sankareita!!
Minä en vieläkään ymmärrä mistä tuo Nupe-vastaisuus juontaa juurensa
Minulla ei ole mitään "Nupea" vastaan. Hyvä veskari. Jokaisesta joukkueesta tosin löytyy maalivahti, joka on joskus syrjäyttänyt jonkun ykkösmaalivahdin, joten tästä ei taida vielä saada patsasta torille.
Tulevaisuuden Vezina-voittaja, sanokaa minun sanoneen.

Myös Niittymäeltä nähtiin vakuuttavia otteita, tulevaisuudessa jonkun NHL joukkuuen ykköskassari.

Ahonen kypsyy Brodeurin varjossa, aineksia ainakin Nupen tasoiksesi on hänessäkin.

Hannu Toivonen, maailman levein vee-tyyli, ehdoton tulevaisuuden prospecti. Melkein Lehtosen tasoinen lupaus.
Omia mielipiteitä, joista joku saattaakin osua oikeaan, ei sen puoleen.
Norosella on aineksia
Kyllä, varmasti on.
Lisäksi meiltä löytyy liigasta nimiä Juha Pitkämäki, Mika Lehto, Nicklas Bäckström, Tuukka Rask...Kuulisin mielelläni Ruotsin vastaavat nimet. Liv, Salo, Telqvist, Lundqvist. Ketä muita?
Lisäisin listaan Daniel Henrikssonin, jonka Färjestad hankki tälle kaudella Luulajasta. Henriksson on myös saanut testata peliä maajoukkueessa.

Olen tosin monesti maininnut Ruotsin maalivahtiperinteestä, johon ei ole koskaan kuulunut montaa tosi hyvää veskaria, silti sieltä löytyy aina joku joka loistaa jossain vaiheessa. Muistat varmasti itsekin nimiä kuten Leif "Honken" Holmqvist, Peter "Pekka" Lindmark, Pelle Lindbergh, Tommy Salo... En usko että nimet loppuvat näihin!
Zetterbergin ei tarvitse hävetä, totta, mutta ei tarvi myöskään Tuomo Ruudun. Kumpi oli WC:ssä parempi? Aivan
Zetterberg kuului Ruotsin parhaimpiin pelaajiin, jos tarkastallaan turnausta kokonaisuudessaan. Ruutua on mainostettu täällä niin paljon että odotin häneltä paljon enemmän. Hänen maalinsa Kanadaa vastaan oli todella mahtava.
Tukonen, Niinimäki, Kontiola, Filppula, Korpikari, Lepistö, Mäntymaa... Kenestä vain voi tulla supertähti
Aivan varmasti. Nämä listat on tosin nähty ennenkin. Moni lupaava nuori katoaa myös kuin pieru saharaan ja jos tarkastelet ylempänä olevaa listaa ruotsalaisista ja suomalaista, voit helposti todeta että samalle listalle mahtuu monta pelaajaa. Niin kauan kun he ovat samalla listalla, on mahdotonta ennustaa kuka heistä kehittyy tosi pelimieheksi ja kuka ei.
PS: Oletteko noteeranneet Ilveksen B-junnuista kaveria nimeltään Tommi "Jampenpoika" Huhtala?
Nevö höörd;-) Minkäs palkinnon hän tulee tulevaisuudessa voittamaan?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Miksi täällä on niin vaikea käsittää, että sm-liigan heikko kiinnostavuus johtuu tiukasta verottajasta ja seurojen pahoivoinnista taloudellisesti. Kärpät ja Jokerit ovat päättäneet etteivät lähde tähän NHL tähti hommaan mukaan ja ne ovat ne seurat joilla olisi oikeasti varaa satsata. Taloudellisesti ei ole viisasta satsata noihin tähtiin. Joulun jälkeen tännekin tulee vielä pelaajia, jos NHL ei aukene. Silloin se satsaus saattaa muuttua kannattavaksi. Suomen veriverokarhu ei ehdi saada teräviä kynsiä kiinni rahoihin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti finnishninja

Okai;

Tällä hetkellä - kyllä, mutta jos esität tämän kenelle tahansa ruotsalaiselle, sinua muistutetaan välittömästi Ruotsin pelistä Lillehammerissa.

Niinpä niin, ja milloinkohan kyseiset pippalot kisattiin?

Ettei vaan 90-luvun puolella?

Yhtälailla voitaisi vertailla Saloa ja Myllystä, kumpikin on voittanut jotain - 90-luvulla.

Kiprusoff on tätä päivää, Salon tulevaisuus on jo takana päin. Tämä on totuus tämän hetkisten esitysten valossa.

Mikäli Salo kykenee esittämään tulevissa otteluissa vastaavia otteita kuin Kiprusoff viime kauden lopulla ja World cup'issa niin heidän vertailemisessaan on järkeä, muussa tapauksessa ei voida nähdä muuta kuin mennyt maalivahtisuuruus ja tämän hetken eräs parhaimmista maalivahdeista. Vertailulle ei siis ole sijaa, sen sijaan vertailuun Kiprunsoffin kanssa on löydettävä maalivahti jolla on tulevaisuus edessä, ts. hän on potentiaalinen vertailukohde Kiprusoffille.

Tämä omana mielipiteenäni.

Muuten en ryhdy spekuloimaan tässä ketjussa sitä löytyykö Ruotsista tulevaisuuden lupauksia ja jos löytyy niin kuinka paljon.

vlad.
 

alapesa

Jäsen
Miksi niitä tähtiä pitäisi hommata tänne, kun ei ole tietoa kestääkö lockdown koko kauden? Henkilökohtaisesti toivon, että Tappara ei hanki yhtään NHL-miestä enää. Rosteri näyttää nyt hyvältä ja mielenkiintoisia junnuja jää jo nyt ilman peliaikaa. Valmennuksen taidoista voi sitten puhua jossain toisessa ketjussa...

Kyllähän muut seurat voisivat hankkia apuja meren takaa, mutta ei se mua sen useammin halliin saa. Paitsi jos sieltä tulee Iginla, Lemieux tms.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos Saku Koivu menee vielä jonnekin vitun södertäljeen, loppuu meikäläisen SM-liigan seuraaminen siihen paikkaan! Ja voinen huomauttaa, että vaikka tuossa suosikkiseuran kohdalla lukee erään Mestis-seuran nimi, kokonaisuutena olen viime vuosina seurannut enemmän liigaa kuin Mestistä.

Nyt SM-liigaseurat kusevat oikein urakalla housuihinsa, kun kääntävät selkänsä NHL-tähdillemme. Ja samalla pyllistetään vielä maksavalle yleisölle. Suomen jääkiekossa vallitsee varsinainen status quo, kun seurajohtaja ja liiga kuvittelevat katsojien tulevan aina vaan katsomaan puuduttavaa jääkiekkoa ilman persoonia 56x kaudessa +pleijarit päälle. NYT HERÄTYS PERKELE!!!

En usko pätkän vertaa seurajohtajien selityksiin vakuutusmaksuista, rosterin täyttymisestä ennen lakon alkua tai mitään muitakaan tekosyitä. Aidon kiinnostuksen puutetta ja nurkkakuntaista nysväystä koko touhu! Olisikohan parempi ettei oma suosikkiseurani lähtisi ollenkaan mukaan moiseen paskasakkiin, jos sellainen mahdollisuus ensi keväänä aukeaa...
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti iiron_troikka
Teemu Riihijärvi muuten oli San Josen ykköskierroksen varaus vuonna 1995. Miettikääpä sitä kun alatte laskemaan Suomen maajoukkueen tulevaisuutta "prospectien" varaan..

Olikos Riihijärvi muuten se junioritähti jolle kuulemma tarjottiin rahakasta sopparia NHL:aan heti varauksen jälkeen, mutta jonka agentti halusi tämän jäävän vielä vähäksi aikaa Suomeen kehittymään? Se (jäämis)päätös on varmaan jälkikäteen jurppinut jonnin verran...

Vaikka olisihan se ilman muuta ollut selvää ettei Teemu siellä kauaa olisi pysynyt, mutta olisi sillä sopimuksella varmaan aika monen liigakauden palkka tuolloin kuitattu.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti alapesa
Miksi niitä tähtiä pitäisi hommata tänne, kun ei ole tietoa kestääkö lockdown koko kauden?

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Näkisin kuitenkin, että muutamien profiloitujen pelaajien tulo SM-liigaan, hetkenä jolloin liiga kaipaa kasvojen kohotusta, on vain positiivinen asia.

Väki kaikkoaa katsomoista, puuduttavan liigan kiinnostus laskee monin paikoin huolestuttavalla tavalla, liiga kaipaa tällaisessä tilanteessa piristystä, muutakin kuin kosmeettisia muutoksia, eräs piristyskeino olisivat profiilipelaajat - persoonallisuudet kaukaloon. Liigan kiinnostus laskee entisestään jos katsojat huomaavat, että kotomaan sijaan NHL-tähtemme valitsevat naapurimaiden kaukalot. Moni katsoja laskee yksi ynnä yksi ja päätyy lopputulokseen, minäkin jään kotiin kun ei tämä liiga huippujakaan kiinnosta.

Samalla ymmärrän sen mikseivät monet suomalaiset huiput halua tänne tulla, kukapa tällaiseen verohelvettiin viitsisi tulla lahjoittamaan rahojaan "hyväntekeväisyyteen".

vlad.

edit: Pisteet viimeisimmistä tehdyistä hankinnoista sinne minne ne kuuluvat eli HIFK-leiriin. Muut pelkää - Pena pelaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös